MENEDÉKHÁZ Középkortól ..

Buriburi
Létrehozva: 2005. május 2. 13:38

Szervusztok régi és Új Barátaim, Ismerőseim!
Azt gondolom, hogy legalább egyszer az életében már mindenki érezte magát úgy, hogy szeretett volna elbújni egy kicsit a világ szeme elől.
Szeretett volna álmairól, titkairól beszélni valakivel, tanácsot kérni, vagy csak egyszerűen pihenésre vágyott.
Szeretett volna új emberekkel megismerkedni, segíteni másoknak, ha tud.
Szeretett volna mély fájdalmaira vígaszt találni, vagy valakitől jó szót, dicséretet, símogatás kapni.
A Menedékház befogad és oltalmaz Mindenkit, aki "jó szándékkal" érkezik. Az nem baj, ha valakinek más a véleménye! Itt, csak 1 szabály van: " nem szabad egymást megbántani!"
Sajnos a technika ördöge és a kelet-európai munkamorál megrtéfált, és a beígért időpontra nem tudtam kinyitni a HÁZ virtuális kapuját.
Így viszont több időm jutott a Vendégek fogadására! :)
Szépen feldíszítettem orgonával, violával és tulipánnal a házat, behűtöttem a pezsgőt, megsütöttem a krumplis pogácsát és a tortát, előkészítettem az esti gulyáspartihoz a bográcsot. Fát raktam a kandalló elé, ha kell, hát bedurrantunk! :)
Gondoltam az idősebbekre és a gyerekekre is, Nekik meleg takarót tettem a szobájukba.
A Menedékház ablakából messzire ellátni. A gyönyörű napsütésben mintha már látnék is valakiket felfelé kapaszkodni az eredei úton. Vajon kik ők? Rendszeres látogatók, vagy csak alkalmi kirándulók, akik eltévedtek? Netán egy "vihar" elől menekülő? Talán régi Barátok?
Akárkik is legyenek, szeretettel fogadom Őket! :))
A MENEDÉKHÁZ kapuja NYITVA áll!!
266819 hozzászólás
 1. Picivirág1
  Offline
  2017. Április 29. 14:50266819.

  Szervusztok!


  Én nem látok semmi olyan hírt  sem a Fb-on, sem itt, amiről beszéltek. Lehet, hogy nem is baj? Egy jó nagyot aludtam. Nincs rossz idő, de nagyon jó sem. Magasan vannak a felhők. Úgy emlékszem, hogy az első kukát ingyen adták, fém volt, nem volt kereke. Aztán szó nélkül kicserélték kerekesre. És lett olyan lehetőség, egyedül állónak, hogy ha a víz fogyasztás ennyi meg ennyi, és megveszem a kis kukát, akkor lényegesen kevesebbet kell fizetni. A vizesek adtak egy igazolást, és így is lett. ha több vizet fogyasztok akkor az elszámolásnál kifizetem. A szelektív szemetet egyenlőre sárga zsákba gyűjtjük, ígérnek sárga kukát. Akkor már mindent tudtok a csabai szemét ügyről. 

 2. rezeda02
  Offline
  2017. Április 29. 14:30266818.

  Bocsánat Magdikám, én is felháborodva osztottam meg veletek, de a fb-on valóságnak tüntették fel valakik, akiknek érdekében áll az uszítás. Ez a politika... és vannak, akik el is hiszik! 

  előzmény:
  harangvirag08 (266816)
  2017-04-29  13:05
 3. harangvirag08
  Offline
  2017. Április 29. 13:05266816.

  Szép napot Mindenkinek!


  Napsütéses szép idő van. Nem tudom Macsi elindult e Rusztra...a szél szokás szerint fúj ....eső nincs a láthatáron.


  Voltam a Lidlben reggel...jön a világvége.Ma minden @-t elfognak adni.Persze én sem vagyok különb mert  beálltam a sorba.


  Jól felbosszantottam magam.Egy ismerősöm ismerőse megosztotta ezt a rémséget a 75 felettiek eü. ellátásával kapcsolatban.Még senki nem tud semmit ,de már borzolják a kedélyeket.Mintha nem lenne elég baj enélkül is.Többek közt ezért is utálom a FB-ot.Erre meg Gabi behozza ide is.Komolyan ....szükség van erre ...egy csendesen induló  hétvégén?Utálom...gyűlölöm a politikát...és minden megnyilvánulását. Elnézést...


  A kukáról meg annyit ....a mienk kerekes....de mindenkinek magának kellet megvenni.Pécsen  pl. a szelektív gyűjtéshez barna és kék  kukákat adtak ingyen.Abba csak azt lehet tenni.


  Anikó ....Fernanda már tervezi a találkozót...valószínű egy hétre elmennek az óceán partra.Sokkal nehezebb náluk is az élet mint tavaly volt.


  Kicsit körbenézek ...aztán megyek babanézőbe...

  előzmény:
  Picivirág1 (266815)
  2017-04-29  12:19
 4. Picivirág1
  Offline
  2017. Április 29. 12:19266815.

  Gabikám!


  Sokat kell gyalogolni......gondolom mint minden konyhában nektek is van kicsi kukátok mü. zacskóval. Ezt hetente szoktuk üríteni vagyis "ki zarándokolunk"  vele a kapuhoz, a nagy kukához. Aminek szaga lehet  azt mü. anyag zacskóban teszem a konyhai kukába...annyi ilyen van, pl ha zsemlét veszek, vagy bármit, zacskóban adják. Rájöttem, ha csak úgy dobom be, hamar szaga van..így elég hetente  vagy ha ostrom állapot van akár 2 x egy héten kivinni. A teraszon van a szelektív sárga zsák, amibe a mü. a tejes zacskó, a PET palack, konzerv doboz kerül. Jó, hogy már nálunk  is szelektáljuk a szemetet. Nekem eleinte nagyon furcsa volt de bele jöttem pláne hogy láttam Grazban milyen komolyan veszik. Azóta én is elmosom a tejfölös poharat, kimosom a tejes dobozt, ne büdösödjön. . 

  előzmény:
  rezeda02 (266814)
  2017-04-29  11:45
 5. rezeda02
  Offline
  2017. Április 29. 11:45266814.

  Csinált ilyet Laci! Babakocsi kerekeiből, egy rúd fogantyúval és az alján egy kis asztalka, amire rá kell emelni a kukát és lehet tolni, már akinek! Én megpróbáltam feltenni rá és menet közben legurult, kiömlött a szemét. Anyáztam is rendesen! Nekünk saját pénzből kellett megvenni a kukát és Laci mint mindenen, ezen is spórolt szokás szerint... Mérges voltam miatta. Egyszer meg a kukára szerelt kereket egy vaspánttal, de a kerék nem bírta a dobálást, amit a szemetesek művelnek és eltört. Neki megfelel az a kis tolóka.  Nyáron nem tesszük a bejárati ajtó közelébe, hanem a kapuhoz, csak oda sokat kell gyalogolni, nyáron megtehetjük. Nem hiszem, hogy a saját tulajdonunkat kicserélnék, még eszünkbe sem jutott, de majd megkérdezem telefonon. 

  előzmény:
  Picivirág1 (266805)
  2017-04-29  10:03
 6. macska54
  Offline
  2017. Április 29. 11:36266813.

  Köszönöm szépen. Remélem el is tudunk menni és nem fog esni az eső. Most azt mutatja az időkép, köpönyeg stb.... hogy nem lesz. De ez semmit sem jelent, majd este még ránézek. Mert hát mit is csinálnánk az esőben? Arról már nem is beszélve én nagyon félek esőben vezetni. 

  előzmény:
  ancsa46 (266811)
  2017-04-29  11:27
 7. rezeda02
  Offline
  2017. Április 29. 11:34266812.

  Mit olvas Laci (76) a FB-on? Orbánék elvették a 75 év felettiek ingyenes orvosi ellátását! Utálom az ilyen hangulatkeltő irományokat! Mi szükség van erre? Miért kell még fokozni is a helyzetet, borzolni az idegeinket? Nem eléggé x@r enélkül is?  Elég szörnyű, hogy már minden megjelenhet ellenőrizetlen forrásokból. Legközelebb azt írják, hogy sortűz elé állítják a nyugdíjasokat... 

 8. ancsa46
  Offline
  2017. Április 29. 11:27266811.

  Szervusztok.


  Szépen mondva felfrissült a levegő, egyébként szép   idő van. Vizes- sáros minden, ma nem megyek kinti munkára. Sütöttem csirkemájat, hozzá rizst meg salátát, holnapra tervezem a karfiolt.


  Nekem is van olyan kétkerekű tili-toli vasból, házilag lett barkácsolva, sokszor megmentett már az emelgetéstől, cipekedéstől.


  Macsi, nem győzöm eleget dicsérni párod kitartását, elszántságát. Kösz a képeket. Holnapra kívánok szép időt, jó utat, és sok szép látnivalót, magunknak sok képet.


  Magdikám, nagy útra kel Barbara megint, de ott vigyáznak rájuk, és ha ez a kívánsága és még teljesülhet is, akkor bele kell vágni. Nehéz de szép feladatra vállalkozott.Tudom az aggodalom nem lesz kisebb most sem. Találkozik Fernandával is?


  Pötyi, olyan sok disznóságot meg mernek csinálni a dolgozókkal, sajnos nem kell még külföldre sem menni, Anikó a télen 2 hónapig nem kapott egy fillért sem, pedig állami cégnél dolgozik. Hogy merik megcsinálni nem tudom.

 9. Picivirág1
  Offline
  2017. Április 29. 11:21266810.

  Már azt hittem kihaltunk....de látom közben jött Pötyi. Szóval a világ másik felén sem fenékig tejfel  az élet.  


  Olyan semmilyen idő van..ha vonulni kellene ma azt mondanám jó..nem süti a fejünk tetejét a nap...de...


  Azt hiszem  ünnepelni fogok..  mit is??  nem megyek nemezelni, az elég fárasztó dolog..persze még van addig idő..kettőre kellene menni. Bánat is ért..nem volt jól drukkolva a is terítő...a széle..így nem kiállítási darab...de itthoni használatra jó lesz. majd lefényképezem...de azért csalódtam...jobban kell figyeljek, nem csak másra hagyatkozni..hinni, amit kaptam, az jó. 

 10. macska54
  Offline
  2017. Április 29. 11:11266809.

  És nem gondolkodnak azon, hogy máshova települjenek át? 

  előzmény:
  potymama (266808)
  2017-04-29  11:06
 11. potymama
  Offline
  2017. Április 29. 11:06266808.

  Sziasztok!


  Ahogy olvastam Ildi beszámolóját a munkahelyi találkozóról nagyon tetszett.


  Én nem mentem el most az utolsó nyugdíjas találkozóra..már annyira nincsenek ismerősök, de ott is volt egy gyárlátogatás a megjelenteknek.


  Nem tudom..de biztos nem tudjátok a gumigyár a legpiszkosabb gyárak közé tartozott, mert korommal dolgoznak, az vegyítik a gumival.


  Hiába dolgoztam az irodaházban..ha a keverő üzem felől fújt a szél..úgy néztünk ki mint a kéményseprők.


  Lehúztam a Pesten és Szegeden 33 évet ilyen piszokban..és most..még a keverő üzemben is fehér köpenyben dolgoznak!!!


  Annyit változott a technológia azóta..minden zárt rendszerben..gépesítve van.


  Aki nem ment a találkozóra annak is elküldték az ajándékokat..sok szép mindent, emlék plakettet, 5 eFt.-ot, és egy pendrájvot amin bemutatják a mai gyárat és nyilatkozik 1-2 régi kolléga a régi időkről.


  .............


  Várom a Zsuzsit ebédre..aszalt szilvával töltött cs.mellet rendelt..vettem újkrumplit azt lesz mellé és epret is vettem.


  Reggel ahogy mentem a boltba, majdnem fáztam!


  Szegény majálisozók..bár elsejére talán jobb idő lesz majd.


  Barbi megy Brazilba?


  Rossz idők járnak arrafelé, legalábbis Alexáék felé.


  Az egy kisváros, mindenki abból élt, hogy varrodákban dolgoztak..farmert varrtak.


  A varrodák bezártak és arrafelé 1-2 márvány bányán kívül nincs más lehetőség a munkára.


  Alexának is tartozik 3 havi bérével a suli ahol tanított, kilépett, belekezdtek egy kis vállalkozásba, de nincs az embereknek pénze..most már csak azon vannak annyi visszajöjjön amit befektettek.


   


   

 12. macska54
  Offline
  2017. Április 29. 10:17266807.

  Még nem is láttam a te hsz-ed mikor is ua. írtam Gabinak.


   

  előzmény:
  Picivirág1 (266805)
  2017-04-29  10:03
 13. macska54
  Offline
  2017. Április 29. 10:11266806.

  Ha írsz emailt, vagy felhívod telon az FKF-et, vagy nem toom mi van nálatok, kérésre kicserélik. 

  előzmény:
  rezeda02 (266804)
  2017-04-29  09:46
 14. Picivirág1
  Offline
  2017. Április 29. 10:03266805.

  Gabi


  Lehet kapni olyan kerekes izét, amivel a malomban a zsákokat hordják. Zsuzsinak is van, csak alá teszi a nehéz dolgoknak...nehéz virágokat,,,és már viszi is. Így vittük hátra a megmaradt 20 kilós fabrikett zsákokat. Ilyet Laci akár mikor össze tud ütni, a piacon mindig lehet kapni baba kocsi kereket. A karbantartóm az óvodában megcsinálta. Én meg amikor sérves lettem a szomszéd bevitte a szemét irodájába és azt mondta az idős hölgy nem tudja kivinni kéri, hogy kerekesre cseréljék, Szó nélkül kicserélték. 

  előzmény:
  rezeda02 (266804)
  2017-04-29  09:46
 15. rezeda02
  Offline
  2017. Április 29. 09:46266804.

  Jó reggelt a hosszú hétvége első napján! 


  Köszönöm Macsi az összes Maci köszöntését, amiben az enyém is benne van! 


  Ma egy kicsit ráaludt és vidáman ébredt. Aztán megijedt, mert rájött, hogy hétfő helyett ma van a szemétszállítás... rohan ki, a kuka sehol, a papirt is ma viszik, az is eltűnt. Kiderült, Gábor már korán reggel kirakta. Lassan felnő ő is a feladatokhoz, átveszi az apjától a nehezebb dolgokat! Nem könnyű az élet a kertes házban... meg kell dolgozni azért a plusszért, amit nyújt. Nem tudom, hogy annak idején miért nem kerekes kukát vettünk... így nagyon nehéz kihúzni a betonjárdán. Bár nem is hallottuk, amikor Gábor húzta. Lehet, hogy cipelte?


  Tegnap kiszedegettem a tyúkhúrt a kert egy részéből, könnyű volt, nem volt kiszáradva. Délután meg elkezdett fájni a hátam a lapockám alatt, nem tudtam mitől. Sikerült bekennem Diclaccal, Laci nem volt a közelben. Úgy csináltam, ahogy Ildi írta, a kézfejemmel, éppen elértem. Valamit segített. Ma nem biztos, hogy kimegyek, reggel 7-kor 0 fok volt!!! 


  Már feltettem a húslevest (csirkeláb is van benne...)


  További kellemes tevékenykedést, remélem senkinek sem fáj nagyon semmije! 

 16. Picivirág1
  Offline
  2017. Április 29. 09:24266802.

  Szegény Macikád, jó bestoppolta a talpát


  vajon mit kívánt, hogy ha megmássza hegyet, teljesül valami kívánsága? 


  Szervusztok!


  Sülnek a csikre combok, töltve, kész a saláta.


  Saci!


  Gondoltam rád! Olyan kevés benne a borsó...én  sem  nagyon bírom..de annyi talán nem árt meg...sok almát szeltem bele.


  Borus az idő..jó hogy nem mára tették el a sárkány eresztést...az mindig egy héttel előbb van de akkor volt az a nagy szél, most is rossz időt jósoltak..meg fel is van ázva az ősgyep. Jövőhéten lesz, de akkor sokan a ballagásra mennek..na majd meglátjuk, talán délután csak kijön a nép. Ha nem a mi sárkányunk uralja majd a légteret. 

  előzmény:
  macska54 (266801)
  2017-04-29  04:23
 17. franci47
  Offline
  2017. Április 28. 22:05266800.

  Magdikám, köszönöm a képeket. 


  Kedves Macska! A párod egy igazán különleges ember.


  Arra azért kíváncsi lennék mit tűzött ki maga elé, hogy megmászta egy-szuszra a hegyet. Nagyon sokat ment ma. 


  A lába egy kicsit odavan, talán éjjel kipiheni. Nem lehet egy nap lazítani? 


  A videókat még nem néztem meg. 


  Azt hiszem le kell feküdnöm. Nagyon fáradt vagyok,azt hiszem a cipő is tette, pedig kényelmes volt. 


   


  Jó éjt. 

 18. rezeda02
  Offline
  2017. Április 28. 21:39266799.

  Ja még azt akartam mondani, hogy a sakk is nagyon jó elmesport és le lehet vele mérni a gyerek logikai, gondolkodási képességét. Nálad már mind a két gyerek sakkozik! 

  előzmény:
  Picivirág1 (266797)
  2017-04-28  20:59
 19. rezeda02
  Offline
  2017. Április 28. 21:37266798.

  Azt hiszem Pici nagyokat nevetnél! A legegyszerűbb gyakorlatoknál is nyögünk. Szegény Lacinak még attól is begörcsöl a lába, ha fekve felemeli és érzi, hogy le vannak tapadva az izmai, feszülnek. Nagyon rá fér majd az úszás, ahol a vízben mozog, ahol könnyebb. Végre kezdi beadni a derekát és elhiszi, hogy jót akarok. A neten végighallgattam egy előadást erről a nyavalyáról és általában a gerincproblémákról. Lacinak ajánlottam, de ő azt mondta, hallgassam csak én. Most én okosodtam ki és nem ő... 


  Balázs sem buta, csak egyáltalán nem érdeklik a tantárgyak. Ági meg annyit fenyíti, hogy már teljesen frászban van, akkor is leblokkol, ha tudja. Itt a példa rá, hogy egy anyának a két gyerekkel különböző módon kellene bánni. Nekem sem sikerült... 

  előzmény:
  Picivirág1 (266797)
  2017-04-28  20:59
 20. Picivirág1
  Offline
  2017. Április 28. 20:59266797.

  Gabi!


  Van olyan is, hogy nem szép és nem tud kártyázni...ez én vagyok.....de azért a magam módján okos vagyok. valamiből....Az, hogy  nem Balázs érdeklődik a kártya iránt, nem köti le, ne vonjál le messzemenő következtetést. Mi is estünk ilyen hibába.azt mondtuk, hogy Virág nem olyan mint Boldizsár...de nagyon szép. Aztán kiderült bizony nagyon okos, de máshogyan adja el magát. Azt, hogy a menyed okos,  már tudtuk..nekem tettszett, ahogy a fiúkat nevelte. meglátod, még te is el fogod ismerni  Örülök hogy ilyen szépen megtervezted Laci ápolását. Legyen kitartásotok végig is vinni. Állj a sarkadra, mutass példát..legyél elő tornász....úgy meglesnélek benneteket..

  előzmény:
  rezeda02 (266790)
  2017-04-28  18:28
 21. ancsa46
  Offline
  2017. Április 28. 20:32266796.

  Nagyon szép ez a népviselet, a hideg ellenére jókedvűnek tűnik mindenki. Jó hogy elmentél.

  előzmény:
  harangvirag08 (266793)
  2017-04-28  20:08
 22. harangvirag08
  Offline
  2017. Április 28. 20:15266794.

  Milyen érdekes a fekete gólyafi is fehéren születik...

  előzmény:
  macska54 (266779)
  2017-04-28  17:04
 23. harangvirag08
  Offline
  2017. Április 28. 20:08266793.

  Ildikém ...köszönöm a filmet.


  Nagyon jól tetted,hogy elmentél erre a találkozóra.Szép gesztus a volt munkáltatótól.Régi kollégákkal találkozni meg külön öröm.Olyan jó,hogy ha írsz a Zöld Rózsiról ....már be tudjuk azonosítani.


  Az eső elállt...útnak indultam.A rendezvény címe:"Múltunk a jelenben-egy nap népviseletben". Ez egy országos kezdeményezés.A Fő téren volt.Részt vettek tánccsoportok, a nemzetiségi  osztályok , óvodák táncosai.Szép volt a különböző viselet...csak hideg volt nagyon.A végén az egyik étterem tulajdonosa...mindenkit megkínált pálinkával ....nem is szeretem ....de jólesett a hidegben.


  Erika ...eszembe jutottak az Ikrek ...biztos ők is részt vettek ....emlékszem hoztál képeket...nagyon szép viseletük volt.


  Borsikánk talán már pihenget ...remélem jobb idő van mint itthon.

  előzmény:
  franci47 (266778)
  2017-04-28  16:46
 24. macska54
  Offline
  2017. Április 28. 20:01266792.

  Köszönöm a válaszod.Így egy kicsit én is betekinthettem abba a világba. Bár sokat mesélt Macim is róla. Ő is volt kb 13-14 éve. De ő üzleti úton. 

  előzmény:
  harangvirag08 (266791)
  2017-04-28  19:54
 25. harangvirag08
  Offline
  2017. Április 28. 19:54266791.

  Barbara...ha minden sikerül az idén nyáron megy harmadszor  Braziliába.Ott volt cserediák ....utána önkéntes munkát végzett a szegény negyedben.Imádták a gyerekek...angolt tanított...meg istápolta őket.Neki is jót tett,hogy látta azt....van egy másik  világ is.Mesélte,hogy a nagy szegénység ellenére a gyerekek  .jókedvüek voltak, vidámak ....pedig nagyon nehéz sorsúak.Egy nemzetközi szervezet keretein belül mennek...különböző országokból.Most az ENSZ által ....nagyon komoly felkészítés van.Őt "megfertőzte"Dél-Amerika.


  A képeket csak hozzad...örömöt szerzel...mi meg új ismereteket.Az irigység emberi gyarlóság....milyen keserű lehet az olyan ember élete.

  előzmény:
  macska54 (266777)
  2017-04-28  16:39
 26. rezeda02
  Offline
  2017. Április 28. 18:28266790.

  Erikám, a te nyomdokaidba léptem, amikor Ernőnél voltál nővérke. Laci hozott 3 csomag Ritexet, rájöttem, hogy 2x is lehet használni. Rá kell tenni a hátára, törülközővel körbetekerni, betakarózni és 20 percig rajta hagyni. Ha elmegy a kezelőorvosához, megpróbálunk kérni a patikába, mert csak receptre adják. A netről kiolvastam a receptjét a krémnek. Csak vazelin kell hozzá és néhány csepp Ritex, összekeverni és kész is, jó vastagon a hátra, derékra kenni, rá folpack, törölköző, és takaró alatt pihenni. Ezt én is fel tudom tenni, a csontkovács kuncsaft hozza a hisztamin gépét, itt is hagyja 10 napig, majd elmondja, hogy kell használni. Ezekért a dolgokért igazán kár bent feküdni bárhol. Majd ápolom, én leszek a nővérke. Ráckevére meg el fog járni úszni, ha jobb lesz az idő. A gerincre a legjobb az úszás, főleg az a kutyaúszás, amit én tudok. Fej ki a vizből és a gerinc hátrahajlik. Ellentétes a rossz tartással. Áldás a net és a google! Mindent meg lehet tanulni. Majd gyógytornáztatni is fogom. Roppant egyszerű, szinte nevetséges "mutatványok" az egészségeseknek, mi meg nyögdécselve tudjuk csinálni. Én leszek az előtornász, mert rám is rám fér. Ezt a gerinctornát is a netről vettem. 


  Bocs, hogy megint tudálékoskodtam, amit kedves "vendégünk" kifogásolt, de most ezzel az új szerepemmel el kellett dicsekednem. 


  Erika, hogy válaszoljak a kérdésedre, ennek a kezelésnek hála, tegnap már nem voltak nagy fájdalmai, jelentősen csökkent. Főleg a lába fáj, de az is a gerinctől van, ott kell kezelni. 


  A BB-k tündérek voltak! Teljesen komolyak, okosak, főleg Bálint! Nem azért mondom, de gondolkoztam azon, hogy kinek van ilyen éles esze. Be kell vallanom, hogy Áginak, ugye nem is vagyok olyan rossz anyós! Ami tény, az tény. Most vizsgázott a bankban, továbbképzésen volt, 5-re sikerült. Hétvégeken tanult. Bálint pedig leste a kártyámat a gépen. Pillanatok alatt megértette és jobban játszik, mint én, aki hetek óta ezekkel játszom! Rekordokat ért el! Büszke vagyok, nekem is van okos unokám!!!!!! Balázs átlagos, de ő olyan szép... nagyon jóképű fiú lesz... jobb lenne, ha ő is okos lenne, de hát szép és okos nem mindenki lehet. 


  Bocsi, de fényképet elfelejtettem csinálni... 

  előzmény:
  erry (266771)
  2017-04-28  15:27
 27. Picivirág1
  Offline
  2017. Április 28. 18:27266789.

  Saci! Nagyon szurkolok szegény cica mamának..szoptatni műtött hassal...de egy anya mindent a kölykeiért. Kérek majd még képet, hogyan fejlődnek!!!

  előzmény:
  silinga (266783)
  2017-04-28  17:27
 28. Picivirág1
  Offline
  2017. Április 28. 18:24266788.

  Ildi!!!!!!!


  Már megint ez a rossz szövegPersze, hogy nagyon nagyon érdekel...engem, mit nyomdász feleséget meg pláne. Béla mélynyomó formakészítő volt, a  legkorszerűbb íves ofszet és digitális nyomógépeinkkel dolgozott. 


  Nagyon gavallér a nyomdátok vezetősége, le a kalappal, hogy így törődik a régi munkatársakkal. legyen részed benne még nagyon sokszor.

  előzmény:
  franci47 (266778)
  2017-04-28  16:46
 29. franci47
  Offline
  2017. Április 28. 17:46266786.

  Sacikám nagyon tetszik a két kép. 


  Mi is átéltünk egy szülést,  egy kis kölyök leesett a kutyaól alá, mert oda szült a macskuszunk. 


  Bence fedezte fel, visszatettük az anyához, féltünk, hogy nem fogadja el, de sikerült. 


  Ő volt az utolsó macskánk addig, amit élt. 


   


  Pötyike, én nem kérem a filmsorozatot, még igaz nem láttam, de teljesen meg voltam veszve érte amikor fordították. Nekem is megvan, de még nem néztem meg. még mindig nem végeztem az 50 részessel. 


  Gabi, ismerem a verset,de mindig tetszett. 


  Most is esik,így én is begubózok,  mint Magdi. 


  Megnézem mit kaptam ma Biritől, és csak reggel láttam, elmenetel előtt a caminós képeket. 


   


   


   

  előzmény:
  silinga (266783)
  2017-04-28  17:27
 30. franci47
  Offline
  2017. Április 28. 17:40266785.

  Drága Rózsa. 


   


  Még csak átadni sem tudjuk a köszöntődet. Vera már az égieknél ünnepel.  Temetése 4-én lesz. 


  Köszönjük, hogy gondoltál rá. 


   


  Édesek az unokáid, remélem hamarosan a legkisebb is otthon lesz. 


   

  előzmény:
  rozsaanyu (266780)
  2017-04-28  17:17
 31. silinga
  Offline
  2017. Április 28. 17:27266783.

  Nálunk most a cicák körül forog a világ.....a mama még gyenge, altatásban császározták....a kicsik elevenek.../bocs ha sok/


   


  Várakozás...


  A cica család....

 32. silinga
  Offline
  2017. Április 28. 17:19266782.

  Ildikó.....nagyon tetszik a beszámolód, szinte végigmentem veled a volt munkahelyeden.....még az ebédedet is kedvelem...


  Macs....nagyon ügyes vagy , elkényeztetsz bennünket a sok szép képpel, a reggel hozottaktól  vidáman indul a nap..... belenéztem a mostaniakba, de ehhez több idő kell átnézni...


  Annuska....látom nem csak nálunk nől a kert....amennyivel a régi ruhák kisebbek lesznek ez annyival nagyobb..


  Magdi örülhetsz az együttlétnek Barbarával, bár gondolom a tanulás miatt ez az idő nem hosszú....biztos újra jó lesz a brazil útja...


  Erika....a madársalátát én is ismerem.....kicsit eltúloztam a saláta ültetést, nem győzzük enni....felajánlottam a salátaleves készítést, de nem volt lelkes a család....mjd megcsinálom krémlevesnek  és nem ismerik fel az alkotóelemeit...


   

 33. rozsaanyu
  Offline
  2017. Április 28. 17:19266781.

  Lemaradt.


  1. Veracseknek saját kertem rózsája.


  2. Ági - 8 éves - unokám, a Fiam kislánya és a 10 hónapos Bálint, a Lányom kisfia.


  Kristófról ez az egy képem van. Csak így láttam én is.

  előzmény:
  rozsaanyu (266780)
  2017-04-28  17:17
 34. rozsaanyu
  Offline
  2017. Április 28. 17:17266780.

  Szervusztok, MENEDÉKHÁZ lakók!


  Köszönteni jöttem, Veracseket. Születésnapodon csak annyit kívánok, teljesüljön minden kívánságod!


  Régen jártam itt. Azóta a Lányomnak született 2 kisfia. Bálint 10 hónapos és az öcsike, Kristóf április 13.-án született, 2200 gr-mal. Utóbbit még élőben    nem láttam.   Inkubátorban volt és lélegeztetőn, mert 33 hétre született. A lélegeztetőről már korábban levették. Az inkubátorból tegnap vették ki, de még nem lehet bemenni a koraszülött szobába.


  Jó egészséget kívánok mindenkinek! Rózsa a szomszédból.

  előzmény:
  franci47 (266778)
  2017-04-28  16:46
 35. macska54
  Offline
  2017. Április 28. 17:04266779.

  Én elolvastam, érdekelt. És örülök, hogy elmentél. Láttad a fejlődést. Ez jó nagyon.


  Más: hoztam egy filmet ahol épp kibújik a 4. fióka. Most jött épp a világra.

  előzmény:
  franci47 (266778)
  2017-04-28  16:46
 36. franci47
  Offline
  2017. Április 28. 16:46266778.

  Sziasztok!


   


  Megjöttem a találkozóról. Voltunk 47-en a 74 meghívottból. 


  Reggel találkoztam Zöld Rózsival, és vele mentünk a buszmegállóba. Ott ácsorogva a szemerkélő esőben, a buszra várva, a titkárnő Éva rohant felém, majdnem elesett, szépek lettünk volna ha csorgott volna rólunk a sáros víz.  Megörültünk egymásnak. Beértünk a céghez a busszal, de már a buszon lestem ki-ki lehet, mert nem mindenkit ismertem meg, és az üzemiekkel nem találkoztam minden nap. Régi nyugdíjasok is voltak. Örültünk egymásnak, amikor kiszálltunk a buszból. Üdvözölt bennünket a vezérigazgató, és egypár kisebb főnök. Nagyon kedvesek voltak. 


  Levetkőztünk a kabátokból, és bevittek bennünket a fogadó teremben, ahol szépen megterített asztal üditőkkel.


  Közben a kivetítőkön  láthattuk az új üzemet az átadást, és sok mást is. Többek között az 5o évesek ünneplését, láttam magamat is. Kirándulásokat, amin részt vettem. 


  Kis ismertető után, ami főleg számokból állt, mentünk megnézni az új üzemet, irodákat, gépeket.


  Először az irodaházba mentünk, ahol már csak pár kollégát ismertem, az én, vagy pár évvel fiatalabbak nyugdíjban vannak, velük bámultuk a körülményeket. Üdvözlések, puszi és kis érdeklődés róluk, több idő nem volt rá. Szépek voltak az irodák, benne márkás  monitorokkal, de tudom, hogy kemény munkájuk van. Nem irigyeltem őket egy percig sem.


  Meglepő volt  a TMK műhely, amit anno az olajos anyagokról lehetett felismerni, itt nyoma sem volt, szép rend volt. 


  Ahogy haladtunk az emeleten, mindenhol ablakok, ahonnan /első emelet/ le lehetett látni az üzemcsarnokra.  Hatalmas hodály, tele gépekkel és kinyomtatott dobozokkal, címkékkel, és felhasználásra váró, báladeszkán pihenő papírokkal. 


  A műveletek szerint van sorba állítva minden. előkészítő, nyomó, stancoló, ragasztó, és csomagoló. 


  A raktár tűnt még érdekesnek, pl. a fóliázás, ami  áll egy forgó részből, ezen van az áru. Ez pörög körbe és a fólia erre tekeredik, így lesz lezárva. A raktározás pedig legalább  20 méter /magas/ báladeszkás rakodás, és egy méter széles mozgó liftszerűségből áll. Megmozdítottak egy részt ami befele kb 10 méter és 20 méter magas, és elindult hogy beálljon a sorba, azt hittem megszédültem, pedig tényleg mozdult az előző mellé. 


  /Na ezt így tudtam leírni, nem találtam a megfelelő szavakat. /gyufásdoboz: legalább 20 egymáson és ez 20 vízszintesen/.


  Minden ajtó kóddal nyílik, nem lehet, csak úgy berontani, kivéve, aki megkapja a kódot.


  A szemét pl. a padozat alatt  fut egy szállítószalag féleségen, és előtte összedarálja egy gép. /hibás, vagy rossz nyomatok/


  A bemutatás után, ebéd, m.pörkölt, dödölle, krumpli, egy másik fajta szósz hussal, hidegtálak, savanyúság, saláták, sütemény gyümölcs, kávé. 


  Én m.pörköltet és dödöllét ettem, salátával, és sütit, egy banánt vettem el, de nem tudtam a banánt megenni.


  Csoportos fényképezkedés volt a végén.  


  Mielőtt elindultunk 3 csoportra voltunk osztva.Az üzembe látogató minden csoporttal volt egy fotós,kíváncsi leszek hol lehet majd elérni a képeket. 


  JA és kaptunk ajándékot, egy pendrivet,amin a kivetített képek voltak,  és utalványt, 5000 ft. értékben. 


  Eljöttem haza a munkásbusszal, mert  haza akartam érni előbb, így elértem a buszt.Szakadt az eső.  


  Nagyon örültem, hogy láthattam a még dolgozó munkatársaimat, és a már nyugdíjban lévőket. 


  Szép nagy üzem épült, DE nem szeretnék itt dolgozni, ezt csak így kívülről lehet szépnek látni. 


   


  Leírtam, de nem tudom mennyire érdekel benneteket. Ha valaki nem olvassa az sem baj. 


   


   

 37. macska54
  Offline
  2017. Április 28. 16:39266777.

  Közelebb nincs önkéntes munka? Vagy oda vágyott? Nagy a bűnözés és a nyomor. 

  előzmény:
  harangvirag08 (266773)
  2017-04-28  15:50
 38. macska54
  Offline
  2017. Április 28. 16:34266776.

  Köszönöm szépen. Természetesen majd hozom a képeket. Hálás közönség vagytok. Nálunk a fórumon le se sz.... ják. Irigyek nagyon. Ez van. Ezért is kerestem magamnak más topikokat is. Belefáradtam abba hogy hiába dolgoztam magam halálra senki semmire nem írt semmit. Pedig a 6 év alatt kaptak pár ezer képet, ilyen-olyan formában. Na január óta semmit. 


  Pl. ilyenek


  Vagy ezek


  Megint mások


  Vagy épp ezek.


  Ez mind a saját munkám, de ezen kivül még több ezer amit meg sem őriztem. Persze a kamerás mentett képek az más. Azokat beteszem, de kedves aranyos saját magam által készítetten nem. 

  előzmény:
  erry (266771)
  2017-04-28  15:27
 39. harangvirag08
  Offline
  2017. Április 28. 15:52266774.

  eélyen= erkélyen ....mégt jó ,hogy nem erényt írtam ....hol van az már ?

  előzmény:
  harangvirag08 (266765)
  2017-04-28  13:36
 40. harangvirag08
  Offline
  2017. Április 28. 15:50266773.

  Újra megnéztem a képeket a Caminoról ... szeretek elmélyedni a részletekben.


  Még az este megakartam írni :az a cica/macska a szívecskében ....mindent elmond...bűbájos.


  Elállt az eső...még rá kell vennem magam, hogy összecihelődjek.Az egyik klubtársamnak megígértem ....ha nem esik ..megyek.


  Sikerült a leandereket haza paterolnom.Már azt hittem a garázsban élik túl a nyarat.Ilyen "részletkérdésekre" nincs idő.


  Barbara itthon van ...kávéztunk, kicsit beszélgettünk ...nyakig van a tanulásban.Szeretne időben vizsgázni...utána indul az önkéntes munkára.Hova is máshova?....újra Brazíliába.

  előzmény:
  macska54 (266767)
  2017-04-28  14:03
 41. erry
  Offline
  2017. Április 28. 15:29266772.

  Annuskám csak emlegetni kellett és máris megjelentél!!!!!!!!!

  előzmény:
  Nusimama (266769)
  2017-04-28  15:14
 42. erry
  Offline
  2017. Április 28. 15:27266771.

  Szervusztok!


   


  Végre ideértem......reggel beugrott a barátnőm, csak egy kis madársalátát hozott.....siet, mondta.....és a végül jól elbeszéltük az időt......Mondjuk nem volt sok dolgom.......a húsgombóc leves már fődögélt......a csülök pörkölt már tegnap kész volt.......


   


  Sacika de jó, vannak kis macskák......ahogy olvasom nem volt egyszerű, de túl van rajta......Szeretem a kismacskákat, de a szőrükre allergiás vagyok...


  Magdi, milyen figyelmes a lányod és az anyukája halogatós természetét is ismeri.....Még esik nálatok vagy mégis el tudsz menni.....


  Marika nagyon szép a fehér nőszirom.....nálunk csak lilát látni mindenhol.....Felfigyeltem múltkor írtál szeptemberről......Jó lenne ha mindenki benne lenne egy újabb találkozóba.....Korai még beszélni róla???????


  Pötyi nálunk is Ernő a távirányító kezelő.....Már kellett szerelőt hívni, de nagyon rendes volt, elmagyarázott mindent és ingyenes volt.....Igaz a felét elfelejtettem csak az a baj, hogy Ernő meg a másik felét......


  Julika úgy felcsigáztál a töltött csirkecombbal......most gondolkodom, hogyan töltsem meg a bőr nélküli combokat.....de már kapisgálom....


  Ancsa nálatok esik az eső? Itt pár szem esett, pedig várok egy kiadósabb esőt.....szomjas a föld......A képeidet megnéztem, de nem írtam, hogy mennyire tetszenek..Főleg így, hogy láttam hogyan indultál....


  Francika akkor sikerült buxtárcát üríteni? Az nagyon jó, hogy Bence tud fuvarozni.....nem kell cipekedni.......


  Annuska merre vagy? Nem láttalak ma.......Remélem nem a lakást rámolod át?


  Gabi szép verset hoztál......egyik kedvencem......Mit csinálnak a BB-k? Na és hogy van Laci dereka?


  Macsi  vasárnapra már nem mondanak esőt, de bármi előfordulhat......jó időt kívánok nektek és sok képet magunknak....Mindjárt megyek a zarándokútra......reggel kimaradt........


  Borsika már élvezi a kirándulást.......


   


  Most megjutalmazom magam egy kis játékkal......

1 2 3 4 5