Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Étcsokikrém

Torolt_felhasznalo_907967
Torolt_felhasznalo_907967
Létrehozva: 2005. március 23. 09:02
Sziasztok,
lehet cukrászdában kapni egy olyan sütit, amit párizsi szivarnak hívnak - ostyarolóban étcsokikrém töltelék. Na, olyan csokikrémet szertnék készíteni. Nem gejl, "végy 30 dkg vajat" típusú cipőpasztát, hanem valami gőzölt/főzött nyalánkságot.
Van nektek ilyen kipróbált receptetek?
13 hozzászólás
  1. 2005. március 23. 12:4013.
    Szia, nem elég csak kihűteni a krémet, muszáj egy éjszakára hűtőbe tenni?
    előzmény:
    Katuss (3)
     
  2. Torolt_felhasznalo_907967
    Torolt_felhasznalo_907967
    2005. március 23. 11:4012.
    Szia,
    az Európa cukrászdában, Szent István körúton - a Vígszínházzal ellentétes oldalon, de közelebb a Dunához, mint a színház.

    Köszönöm a receptet! :-)) Valamelyik nap csokikrém-orgiát kell otthon tartanom. . . :-)))
  3. Torolt_felhasznalo_265924
    Torolt_felhasznalo_265924
    2005. március 23. 11:1111.
    Szia!
    Alább a recept, nagyon meg fogsz lepődni a mennyiségektől, de hidd el, ez az. Egy cukrászok által összeállított könyből származik, mindig sikerem van vele. (Valahogy a pasiknak ez nagyon bejön. ) Fele mennyiséget készítek csak, az is bőven elég.
    Íme:
    PÁRIZSI KRÉM
    Hozzávalók: 40 dkg cukor, 3, 5 dl tejszín, 25 dkg kakaópor (Mozart, vagy sötétvörös holland), 50 dkg vaj.
    (Felezve: 20 dkg cukor, 2 dl tejszín, 12, 5 dkg kakaópor, 25 dkg vaj. )
    A cukrot a tejszínnel surure fôzzük és a kakaót még forrón hozzákeverjük, így lesz szép mélybarna.
    A vajat is hozzáadjuk (egy kis rumot vagy rumaromát is lehet hozzákeverni), és kihulés után habosra verjük - ezt praktikus géppel végeztetni, keverés közben - ahogy habosodik - pár árnyalatnyit világsosodik a krém, de még így is nagyon sötét marad.
    A fatörzs töltelékének használtam pl. , még kevertem a krémbe kandírozott narancshéjkockákat,
    és durváravágott pirított mogyoróval szórtam a tetejét.
    Arra meg én lennék kíváncsi, melyik cukrászdában van ez szivar?
    Régen, úgy röpke 15-20 éve az utasellátós csokiroló volt ilyen.
    Lehet, hogy ma is kapni csokiroló néven valamit, de hogy a régihez köze nincs, az tuti. Abban túl sok volt az eredeti anyag, nem volt gazdaságos.
  4. Torolt_felhasznalo_907967
    Torolt_felhasznalo_907967
    2005. március 23. 11:0610.
    Jól hangzik! Köszönöm! :-))
    dr. judy - a meleg krémbe forgatom a tojáshabot? Olyan mousse lesz belőle??
    v981 - szoktam párizsi krémet csinálni, de ami ebben a szivarkában van az csokisabb - nem tudom másként mondani. Tömörebb, inkább más állagú csoki.

    Köszönöm, csajok! :-))))
    előzmény:
    Katuss (3)
     
  5. 2005. március 23. 10:149.
    És a klasszikus párizsi krém?
    Ezt tanítják a cukászoknak, ez kellene hogy legyen a csokitortában meg a lúdlábtortában. Csak ma már leginkább mindenféle pótlékokból csinálják a tortakrémeket is.
    A receptet most nem tudom adni, de előkeresem, ha kell. Tejszínből készül, kakaóval, cukorral, föl is kell fölforralni meg fölverni - tartalmas, mélyízű és mégsem nehéz.
  6. Torolt_felhasznalo_297045
    Torolt_felhasznalo_297045
    2005. március 23. 10:118.
    Kösziiiiii:-)) Nincs is messze. . letesztelem majd;-)
  7. 2005. március 23. 10:017.
    stahl receptek közt olvastam, hogy tojáshabbal "higitja" a csokikrémet, hogy ne legyen hizlalo! az elkészitése hagyományos, olvaszd fel az étcsokit, stb. .
  8. 2005. március 23. 09:596.
    Szent István körút, Európa kávéház, cukrászda.
  9. 2005. március 23. 09:525.
    2, 5 dl tejszínt fölmelegítünk, megolvasztunk benne 20dkg csokit, majd ha fölolvadt a tűzről levéve 2 tojás sárgáját, 2 dkg vajat és esetleg kevés rumor vagy reszelt narancshéjat keverünk hozzá.
    Én ezt kicsi kávéscsészékben szoktam kínálni tejszínhabbal, de biztos finom töltelékként is!
  10. 2005. március 23. 09:474.
    És ha csinálnál cukrászkrémet (másnéven sárga krém) és abba kevernéd az étcsokit?
  11. 2005. március 23. 09:393.
    Nagyon fini csokikrémet kapsz az alábbi módszerrel: 3 dl tejszínt lassan felmelegítünk 20 dkg étcsokival, amig a csoki fel nem olvad. Ne forrjon! Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd egy tasak habfixálóval habbá verjük. Sűrű fini krém lesz!
  12. Torolt_felhasznalo_297045
    Torolt_felhasznalo_297045
    2005. március 23. 09:342.
    húúú ez nagyon gusztán hangzik. Hol lehet kapni ilyen csoki szivartt úúúúúúúúúúúúgy ennék most egyet:-)

Legnépszerűbb cikkek