Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Gerincsérv!!!!! !!!!!- SOS

bigben
Létrehozva: 2005. március 16. 13:12
Kedves lányok, asszonyok!

Egyik legjobb barátnőmnek elég gázos gerincsérve van. Volt már mindenféle kivizsgáláson, infúziós kezelésen, akupunktúrán, de már annyira nagyon fáj neki, hogy kjész szenvedés felállni, mozogni. Nagyon kellemetlen, mert nemigen tud menni és ott a pici fia, ifjú ura s parancsolója...
zsibbad a jobb lába, azt mondja, annyira fáj és kellemetlen, hogy elképzelhetetlen
a dokik nem akarják megműteni, de nem bízom bennük.

Fiatal nőci (35 éves) és már nem tud mit csinálni. November óta fájdogál neki, de most 4 hete fekszik és nem bír csinálni semmit.

Ha van Köztetek egészségügyis (márpedig van...) , van ötletetek, hova menjem, milyen doki nézze meg?

Ezer köszönet és hála
  1. 2007. január 29. 12:4365.

    Te hogy érzed magad most? És milyen az a spéci terhestorna? Pesti vagy? Miért lett súlyosabb a sérved és miért nem sikerült olyan jól a 2. műtét?

    A lelki dolognak utána fogok nézni, de a pszichológusom már említette, hogy nem véletenül akkor jött ki a g.sérv, amikor kijött. Te azóta lelkileg is rendben vagy? Mi segített?

    Egyébként ami az emelést illeti, hát most is naponta x-szer emelem meg a kislányom kb. 10 kilós popóját..... de hát muszáj, persze csak akkor , ha már nagyon gáz van, egyébként nem emelgetem fölöslegesen. Éjszaka is apa veszi ki az ágyból, ha emelni kell, amúgy én "oltom a tüzet". 

    damin: érdekelne, hogy a műtét után vállaltad be a 3 babát?

    előzmény:
    lodarazs (64)
    2007-01-27  22:30
  2. 2007. január 27. 22:3064.
    A dokidnak teljesen igaza van: Nem törvényszerű, hogy megint kijön a sérved. Én csak a saját esetemből tudok kiindulni.
    Hogy megbántam-e? Hát, ha ránézek a gyönyörű kislányomra, nem bánom, de még egyszer nem csinálnám végig. Tudod, hogy van ez: túl vagyunk rajta.
    Ja, csináltam a gerinctornát, amit javasoltak, jártam először hetente egyszer, aztán kétszer úszni, a terhesség alatt spéci terhestornára is jártam. Igyekeztem nem emelni. Simán szültem, könnyen. A gyerkő már három éves volt, amikor másodszor lerobbantam.
    Ami a lelki részét illeti: biztos hallottál már arról, hogy a betegségeknek mindig van lelki hátterük IS. Nálam ez nagyon bejön, pedig én is genetikai örökségnek tartom -- fizikai síkon -- a gerincbajomat (a hozzátok hasonló családi halmozódás miatt). Vannak könyvek, amelyek ezt taglalják, sajnos így hasból nem tudok bibliográfiai adatokat mondani, de nagyobb könyvtárban, könyvesboltban biztos találsz ilyet. Szóval érdemes ebben a témában elmélyülni, és azt, amit jellemzőnek érzel magadra, megoldani. Pl. a gerincbetegekre általában igaz, hogy túl sok felelősséget, feladatot vállalnak magukra, hogy túl "nehéz nekik az élet terhe".
    Aztán, ha megemésztetted, lehet járni pszichológushoz, vagy kineziológushoz, vagy homeopátiával próbálkozni -- szóval, tenni valamit, hogy lelki síkon is oldjad a problémát!! Sok sikert hozzá!
    előzmény:
    gyozelem1 (63)
    2007-01-26  21:03
  3. 2007. január 26. 21:0363.

    Sziasztok!

    Először is köszi a válaszokat!

    lodarázs:te ezek szerint megbántad, hogy vállaltál még egy babót? És hogy érted, hogy a lelkiekre is figyeljek? Konrétabban mire?

    damin: téged is megműtöttek és úgy vállaltad be a 3 babát?

    Ma sikerült elérnem a dokit, aki műtött. Ő is azt mondta, hogy egy gyerek többet ér, minthogy ennyire rettegjek egy műtéttől. De én inkább annak a következményeitől tartok. A kiszolgáltatottságtól meg hogy nem tudom ellátni a gyerkőcöket. Nagyszülők messze laknak. Persze, tuti it lennének, amíg kell. Mint ahogy ezt már meg is tették. 6,5 hónapos volt a kislányom, amikor műtöttek.

    A doki még azt mondta, hogy nem törvényszerű a 2. baba után a 2. műtét.

    Nektek milyen volt a terhesség műtött gerinccel? Sokat kellett pihiznetek? És a szülés? Császár v. simán? Szülés után milyen volt?

    Nekem az 1. császár volt.úgyhogy valszeg az lenne a 2. is. A doki szerint ez jobb lenne a derekamnak is.

    És mit tornáztatok? Gerinctorna? Úszás, stb? vagy van olyan, amit kifejezetten terheseknek ajánlanak? A dokim szerint  ez egy állapot volt, amit megszűntettek és ha karbantartom a gerincemet, akkor nem lesz semmi baj. Nem törvényszerű, hogy megint meg kell műteni.

    A sógornőmet is nemrég műtötték, neki még nincs sbaba, a doki szerint semmi akadálya. Ők mindenképp belevágnak. Ráadásul a tesómat is műtöték már, sőt anyut is. Nálunk ez úgylátszik családi örökség... 

    Bocsi, kicsit hosszú lettem!

    Jó éjt!

    előzmény:
    lodarazs (62)
    2007-01-25  22:43
  4. 2007. január 25. 22:4362.
    Én bevállaltam egy negyediket (a harmadik után műtöttek először), és újabb sérvem jött ki, még sokkal súlyosabb, mint az első volt, iszonyú sokat szenvedtem vele, végül lebénultam s azt is műteni kellett. Szerencsére a második műtét is sikerült, de megmondom neked, már nem jöttem helyre annyira, mint az első után.
    Pedig odafigyeltem, tornáztam, úsztam (mindkét műtét után, folyamatosan).
    Mindazonáltal ez nem törvényszerű. Nekem gerincspecialisták mondták, hogy "Ó hogyne, nyugodtan, nem vállal extra kockázatot!" Csakhogy a gyerkőt emelgetni kell, és már elsőre is több 1 kg-nál...
    Szerintem jól gondold meg. Engem lelkileg még annál is jobban kikészített a második sérv, mint fizikailag.
    Ha pedig mégis vállalod, akkor ne csak a testi részére ügyelj (helyes tartás, emelés, torna), hanem a lelki hátterére is. Én azt hanyagoltam el, most úgy látom.
    Akárhogy is, sok sikert és boldogságot -- és főleg Egészséget!!!!
    előzmény:
    gyozelem1 (58)
    2007-01-24  12:53
  5. Torolt_felhasznalo_988875
    Torolt_felhasznalo_988875
    2007. január 25. 21:1161.

    Szia!

    Jól teszed, ha bevállalod a babát!  Engem is műtöttek gerincsérvvel 8 évvel ezelőtt, és azóta is teljes életet élek. Már megszoktam, hogy ne emeljek derékból, hogy folyamatosan karban tartsam a gerincemet tornával, nyújtással és lazítással. Mindent lehet csinálni, ha vigyázol! Én most azt nem értem, hogy hogy mertem 3 gyereket bevállalni "olyan" gerinccel!

    Csak rajta!

    szia, damin

    előzmény:
    gyozelem1 (58)
    2007-01-24  12:53
  6. 2007. január 24. 20:5160.
    Köszi Anikó, ez jólesett! Esetleg nincs ilyenirányú ismerettséged?
    előzmény:
    Ókina54 (59)
    2007-01-24  17:09
  7. 2007. január 24. 17:0959.
    Nem látok benned semmi nem-normálist. Csak a szándékot, hogy szülhess, hogy életet adhass egy kisembernek. És ez felemelő.

    Minden jót nektek! Anikó
    előzmény:
    gyozelem1 (58)
    2007-01-24  12:53
  8. 2007. január 24. 12:5358.

    Biztos van benne vmi....

    Lányok! Sztetek én normális vagyok, hogy g.sérvre műtötten bevállalok még egy babót? Van vkinek ilyen ismerőse, aki hasonló heléyzetben van/volt? kíváncsi lenék a tapasztalatokra.

    köszi!!!!

    előzmény:
    Ókina54 (57)
    2007-01-08  09:53
  9. 2007. január 8. 09:5357.
    Bár el tudnátok hinni, hogy a legtöbb betegségeinknek kiinduló pontja a MÁGNESESSÉG hiánya.
    Bár megtudnám embereknek mondani, hogy azóta vannak e "súlyosabb" betegségeink, amióta a csodás elméjű ember, és ezt a szót hogy csodás, szívemből mondtam, mert nagyon nagyra tartom, de hogy beláthatatlan következményei mostanában körvonalazódtak, a Panel dzsungeleknek, amelyek leárnyékolják a Föld természetes mágnesességét. És itt a hiba kezdete.

    100 % helyett, már csak 45-55 % mágnesesség jut a Föld lakosaira, akik nagyvárosban élnek. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Jó, hogy orvosainknak hiszünk. De orvosaink sajnos nem hisznek a Természet erejének,
    nem az öngyógyító mechanizmusunkat erősítik, hanem kiakarják vágni bajainkat,
    és csak kivülről jövő behatásokkal, melyek sok esetben mérgezik szervezetünket, akarnak minket Embereket meggyógyítani, teszik ezt még akkor is, ha csak egy egyszerű fejfájással fordulunk hozzájuk!

    És hol vannak már azok a kedves, mosolygós orvosok, akik, ha elmentünk hozzájuk, meghallgattak. Nyugtatók helyett duruzsoltak nekünk, hogy megnyugodjunk, nincs semmi baj, vagy ha van is, az megoldódik, és máris jobb lett.
    Szebb. És kedvességük nekem nagyon hiányzik.

    Elmegyek a körzeti orvosomhoz, na mi a baj?! és meghallgatásában is benne a sürgetés, hogy ezer beteg vár rá, és nincsen rám ideje, hamar a vényt, kiírok magának.... szedje ezt, aztán majd jöjjön vissza.

    Hát orvoslás ez? Kérdezem én. Nem érzem annak.
    11 éve kijelentettem, hogy nekem semmilyen gyógyszert ne írjon ki. Magam gyógyítom magam, csak állapítsa meg betegségemet, hogy az mi. És ez azóta így van. De ha fáj a fejem, és semmilyen technikától nem múlik is, én NEGYED tablettát kérek kölcsön mert itthon nincs fájdalom csillapítóm!!!! és a negyed tablettától elmúlik. Így működik a placebó hatás.

    Tehát, keressétek a JÓ mágneses eszközöket. Aminek van orvosi engedélye, amelyik megjelőlt Gauss értékkel bír, és itt említeném meg, hogy a 3500 Gauss feletti tartozik a terápiás hatás alá, és hogy milyen pólusával adják el azt nektek. Mert ha ezekre a kérdésekre nincs válasz, akkor az gagyi. is lehet.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2007. január 8. 09:0956.

    Sziasztok!

    Szegeden tudtok ajánlani jó orvost, specialistát?

    Köszönöm

    Myr

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. 2006. Április 20. 15:5855.
    Na, mizujs? Hol tartasz?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_895752 (54)
    2006-04-12  12:43
  12. 2006. Április 12. 12:4354.
    Alapvizsgálat: 9500.-  Oda se megyek!!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_895752 (53)
    2006-04-12  12:24
  13. 2006. Április 12. 12:2453.
    Az Ortopédiai Klinikán min. egy hónapot kellene várni, mire tudnának fogadni   Vagy marad Szigethalom (sajnos még odatartozom) v. egészségpénztárral szerződött, kártyaelfogadós helyre: Rózsakert Medical Center...megyek
    előzmény:
    gyozelem1 (49)
    2006-04-11  15:52
  14. 2006. Április 11. 16:4452.

    Mekkora hülye vagyok na, jól bevittetek az erdőbe... én már tavaly írtam ebbe a topicba, most olvastam vissza. Gyanús volt a dátum 

     

    előzmény:
    szekine (51)
    2006-04-11  16:40
  15. 2006. Április 11. 16:4051.
    Én is hozzá járok 11 éve, de már nem az Amerikai úton van, a János Kh. Idegsebészetének a vezetője.....3 agyműtétem volt már /daganataim voltak/, sok szép egészséges évet köszönhetek neki.   
    előzmény:
    trezy (32)
    2006-04-02  15:51
  16. 2006. Április 11. 16:3650.

    Idegsebészet.

    Ha érdekel, szívesen ajánlok a figyelmedbe egy tapasztalt szakorvost, akihez 11 éve járok .

    előzmény:
    bigben (1)
    2005-03-16  13:12
  17. 2006. Április 11. 15:5249.

    Szia shiraz!

    Nem vagyok orvos, de még cak egészségügyis sem, szal nem tudom, de lehet. Lehet, hogy neked azt az idegszálat nyomja a sérv, amivel a kezdet mozgatod. Mi más lenne? Nekem CT, MR kimutatta, hogy kiszakadt sérvem van az 5-ös csigolyánál. Zsibbad a lébfejem , talpam, de azért még tudok mozogni, nem olyan nagggyoj vészes, csak hamar elfáradok és a járás esik nehezemre.

    Küldtem sok privit, majd válogasd ki, melyik a szimpi.

    üdv.,

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_895752 (48)
    2006-04-11  14:02
  18. 2006. Április 11. 14:0248.
    Lehet porckorongsérv is? Már csak azért, mert a karom is zsibbad...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_895752 (47)
    2006-04-11  13:44
  19. 2006. Április 11. 13:4447.

    Szia!

    lehet, hogy hülyén hangzik, de inkább legyen gerincprobléma, mint vmi más.... Megköszönném, ha megírnád annak az orvosnak az elérhetőségét!!! Próbálom magam rászánni, hogy elmenjek orvoshoz, de nincs túl sok kedvem  

    előzmény:
    gyozelem1 (41)
    2006-04-11  12:31
  20. 2006. Április 11. 13:0246.
    Ja, viszont ha potenciálisan tudtok jó gyógytornászt, aki nem húzza le rólam a gatyát, akkor szóljatok...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  21. 2006. Április 11. 13:0145.

    Sziasztok! Aranyosak vagytok, hogy írtok ide, de örömmel közlöm, hogy barátnőm azóta pompásan van, nem kellett műteni és minden rendben, boldogan neveli a pici fiát és istápolja nagyon dolgozó férjét...

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  22. Torolt_felhasznalo_516626
    Torolt_felhasznalo_516626
    2006. Április 11. 13:0144.

    Sziasztok!

    Nekem van egy fitness termem,és együtt dolgozzok egy orvos csapattal.Ők most éppen a mozgásszervi problémákba ásták bele magukat.Ilyen gerincsérv,nyaki csigolya meszesedés,reumatologus problámák.Ha szeretnétek én nagyon szívesen megadom a Hegedűs doktornak a telefonszámát.A Honvéd kórházban volt dolgozot.

    Írjatok ha gondoljátok,hogy tudnék segítenni. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  23. Torolt_felhasznalo_862916
    Torolt_felhasznalo_862916
    2006. Április 11. 13:0043.
    Sziasztok! Nem szabad elsietni a gerincműtétet! Engem 2-szer műtöttek, s egyre rosszabbul vagyok. Hegg képződött a műtét helyére, és nem tudok megszabadulni tőle, műtéttel nem lehet, marad a sok gyógyszer, fájdalom. Olvastam e lapban a Biro doktor által alkalmazott módszerről, a minimál invaziv katéteres gyógyitásról.Nem műtét, kisebb beavatkozás és a sérvet jól kezeli.Érdeklődve várom , írjon, aki erről hallott, többet tud.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  24. 2006. Április 11. 12:5742.
    Pedig műteni kellene valszeg. Anyumnak volt hasonló, vagy 30 éve, amikor már feküdni se tudott, megműtötték, azóta is vígan él. A műtét az ORFI-ban volt. Szóval a barátnőd keressen másik orvost.
    előzmény:
    bigben (1)
    2005-03-16  13:12

Címlap

top