Gofri

Torolt_felhasznalo_698106
Torolt_felhasznalo_698106
Létrehozva: 2005. március 15. 19:56
Lelkes gofri sütő tulajdonosok. Recepteket és tanácsokat szeretnék kérni tőletek.
23 hozzászólás
  1. *zoé
    Offline
    2005. március 15. 20:222.
    http://www. noklapja. hu/forumkifejt. php?id=19&forumid=43790

    :)) Gofrisütőt én csak most készülök venni.
  2. Andi80@
    Offline
    2005. március 15. 20:263.
    Szia Vedo!
    Itt vagyok, csak elmerültem a googleban. Szerzemények:

    Csokis gofri gyümölcsraguval

    Hozzávalók:

    10 dkg liszt
    2 dl tejszín
    csipet só
    2 tojássárgája
    2 tojás fehérje
    1 evőkanál cukor
    vaníliarúd
    gyömbér
    keserű csokoládé
    reszelt citromhéj
    kakaópor
    sütőpor

    Gyümölcsragu:

    1 db alma
    1 db körte
    1 db barack
    1 db banán
    édes likőr vagy fehérbor
    cukor
    reszelt citromhéj
    fahéj

    A tojások sárgáit kikeverjük a cukorral, a vaníliarúd belsejével és a gyömbérrel, majd hozzáadjuk a lisztet, lassan a tejszínt, csipet sóval ízesítjük, a csokoládét belereszeljük, a kakaóport és a sütőport is hozzáadjuk. A tojások fehérjét kemény habbá keverjük, majd két részletbe a tésztához adjuk, óvatosan elkeverjük vele. A szokásos módon megsütjük gofrisütőben.

    Elkészítjük a gyümölcsragut: cukrot karamellizálunk, beletesszük a kockákra vágott gyümölcsöket, fahéjjal és reszelt citromhéjjal fűszerezzük, majd ízlés szerint likőrben vagy fehérborban megpároljuk. Csokiöntettel és a gyümölcsraguval tálaljuk.

    Bergische Waffeln (gofri)
    Hozzávalók (kb. 16 darabhoz): 25 dkg langyos olvasztott vaj; 10 dkg cukor; 4 evőkanálnyi vaníliás cukor; csipetnyi só; 8 tojás; 50 dkg liszt; 2 teáskanálnyi sütőpor; 5 dl tej.

    Elkészítése: A hozzávalókat egy mély edényben összekeverjük, majd kikent gofrisütőben (ennek hiányában kis serpenyőben) szép aranysárgára sütjük. Fogyasztható egyszerűen lekvárral is, de forró meggyel és vaníliafagylalttal az igazi.

    Gofri (Amerikai Palacsinta)

    Hozzávalók:
    50 dkg liszt
    20 dkg margarin
    15 dkg kristálycukor
    0, 5 l tej
    3 egész tojás
    1 csomag sütõpor
    2 csomag vaníliás cukor
    1 csipet só

    Elkészítés:

    A tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot jó habosra keverjük. Hozzákeverjük a margarint, jól felhabosítjuk. A lisztet, a sót, a sütõport összekeverjük és az elõzõ masszához adjuk. Fokozatosan beleöntjük a tejet.
    2 órán át hûtõben pihentetjük.
    Gofrisütõben megsütjük.

    Sajtos gofri

    25 dkg margarin
    60 dkg liszt
    20 dkg eidami sajt
    2 dl tejföl
    1 zacskó sütőpor
    2 tojás
    tej


    A margarint a tojással elkeverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tejfölt, a sót, a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejet, hogy sűrű masszát kapjunk. Gofrisütőben sütjük. Megkenjük tejföllel, és reszelt sajtot szórunk rá.

  3. Torolt_felhasznalo_298814
    Torolt_felhasznalo_298814
    Offline
    2005. március 15. 20:284.
    semelyik receptben nem láttam a túrót, pedig kell bele, attól lesz olyan igazán finom!
  4. Torolt_felhasznalo_697832
    Torolt_felhasznalo_697832
    Offline
    2005. március 15. 20:435.
    Szia!
    Nekem van gofri sütőm (Tefal) és ahhoz van eredeti recept a használati útmutatóban. Van benne több féle is: hagyományos, ropogós, gofri sörrel, ropogós gofri forró csokival és fagylalttal. Ha valamelyik érdekes szívesen leírom. (Túró egyikbe sem kell. )
  5. Ez is érdekelhet: Színes gofrinyalókák hódítanak az Instagramon, de akár te is el tudod készíteni őket
  6. fröken
    Offline
    2005. március 15. 20:496.
    szia! sok receptet kiprobaltam, nalunk ez valt be, ez lett a legfinomabb, ropogos, es többet bekeverhetsz belöle es a hütöben több napig elall a massza. csak sütesnel vedd elö. sok sikert hozza.
  7. fröken
    Offline
    2005. március 15. 20:547.
    VOFFLA (ropogos)( tejszin nelkül)
    Hozzavalok: 150 g margarin, 4 dl liszt, 2 teaskanal sütöpor, 2 dl tej, 2. 5 dl viz. Ez az alaprecept , es ezt lehet többszörözni. Ebböl a mennyisegböl kb. 10 db lesz. Isteni finom tejszinhabbal es malna lekvarral a tetejen.
    előzmény:
    fröken (6)
     
  8. Gaby55
    Offline
    2005. március 16. 07:598.
    Szia! Nem tudom milyen lesz túróval? de érdekel mennyi kell belőle?
    előzmény:
    portu (4)
     
  9. 16111963
    Offline
    2005. március 16. 08:159.
    A Dr. Oetker-nek van egy kiadványa, a címe: Ostyasütés.
    Ebben csak gofri receptek vannak, túrósból kétféle is. Az egyiket meg csináltam, olyan nagy siker lett, hogy mindjárt keverhettem is a következő adagra valót.
    Ja, ha valaki nem akar kiadni a könyvért 1. 500 ft-ot, de van Cora bizalomkártyája, 79 pontért ingyen hozzájuthat!
    előzmény:
    Gaby55 (8)
     
  10. Gaby55
    Offline
    2005. március 16. 08:2510.
    Ez klassz, erre nem is gondoltam - legalább elsütöm a pontjaimat.
    köszi
    előzmény:
    16111963 (9)
     
  11. Ez is érdekelhet: Gofriba sütött üvegszilánk miatt kell műteni a 20 éves Sárát
  12. Torolt_felhasznalo_698106
    Torolt_felhasznalo_698106
    Offline
    2005. március 17. 11:1111.
    Mindenkinek köszönöm a lelkes segítséget.
    Az Ostyasütéses könyvet én is láttam a Cora katalógusban, de megzavart hogy nem gofri, hanem ostya a címe. Továbbra is várom az ötleteket, javaslatokat.
  13. Torolt_felhasznalo_698106
    Torolt_felhasznalo_698106
    Offline
    2005. március 17. 11:1312.
    Az összes recept érdekel. Ha lesz egy kis időd (a suli mellett), majd légyszi írd meg.
    Nálunk 3:1-ben Moulinex sütő van.
  14. Torolt_felhasznalo_697832
    Torolt_felhasznalo_697832
    Offline
    2005. március 17. 21:0413.
    Szia!
    Nekem Tefal 3:1-ben sütőm van.

    Hagyományos gofri: 300 g liszt, 1/2 l tej, 75 g cukor, 100 g vaj, 2 tojás, 10 g sütőpor, csipet só.
    Verje fel a tojásokat. Kis adagokban felváltva adja hozzá a tejet és a lisztet. Adja hozzá a sütőport, a cukrot, a sót és a vajat. Keverje simára.

    Ropogós gofri: 2 tojás, 300 g liszt, 40 cl tej vagy olvasztott margarin vagy növényi olaj, 4 kávéskanál élesztő, 1/2 kávéskanál só, 1 evőkanál cukor.
    Verje fel a tojásokat villával vagy habverővel habosra. Adja hozzá a többi összetevőt, és keverje az egészet össze.

    Gofri sörrel: 225 g liszt, 40 cl sör, 4 tojás, 1 darab kockacukor, csipet só, 1 kávéskanál citromlé, 50 g vaj vagy olvasztott margarin vagy növényi olaj.
    Keverje össze a lisztet a cukorral egy tálban. Öntse a sört egy pohárba, és hagyja állni 5 percig. Egy nagy tálban verje fel a tojásokat, és habverővel verje a sörrel, vajjal és a citromlével 2 percig. Ezután fokozatosan adja hozzá a lisztet, egyszerre csak egy kanállal, és keverje a tésztát simára.

    Ropogós gofri forró csokoládéval és fagylalttal: 250 g liszt, 2 tojás, 1/4 l tej, 75 g vaj, 2 kockacukor, 10 g sütő élesztő, csipet só, 1 pohár konyak, fagylalt, csokoládé.
    Kelessze meg az élesztőt, hagyja állni 15 percig egy pohár vízben a 2 kockacukorral, majd keverje össze a tojásokkal és a megolvasztott vajjal. Adja hozzá a tejet, lisztet, konyakot és a sót, hogy folyékony keveréket kapjon. Sütés előtt hagyja állni 3 órán át a meleg szobában.
    Tálalás előtt tegyen rá 2 gombóc vanília fagylaltot, a tetejére pedig olvasztott csokoládét.

    Én a hagyományos gofrit szoktam elkészíteni, a többit még nem próbáltam.
    Jó sütést!
  15. Torolt_felhasznalo_698106
    Torolt_felhasznalo_698106
    Offline
    2005. március 17. 21:1414.
    Szia Szilvi.
    Nagyon szépen köszönöm a recepteket, majd kipróbálom őket és tájékoztatlak a végeredményről.
  16. Torolt_felhasznalo_697832
    Torolt_felhasznalo_697832
    Offline
    2005. március 18. 21:4115.
    Nagyon szívesen a recepteket, jó sütést és jó étvágyat!
  17. Ez is érdekelhet: Itt a hétvége, süssetek gofrit!
  18. Torolt_felhasznalo_635835
    Torolt_felhasznalo_635835
    Offline
    2005. március 18. 22:5416.
    Szia!

    Túrós gofri
    Hozzávalók: 12 dkg túró, 6 dkg vaj, 1 ek. cukor, 1 cs. vaníliáscukor, 1 citrom reszelt héja, fél kk. sütőpor, 15 dkg liszt, 1 dl tej, 3 tojás.

    A túrót áttörjük és a felolvasztott vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral meg a citromhéjjal habosra keverjük. A sütőporral elkevert lisztet és a tejet is beledolgozzuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a tésztába dolgozzuk, a fehérjét keményre verjük és óvatosan azt is beleforgatjuk. Gofrisütőben megsütjük. Önmagában is finom, de pudinggal meg jobb.
    előzmény:
    portu (4)
     
  19. Torolt_felhasznalo_635835
    Torolt_felhasznalo_635835
    Offline
    2005. március 18. 23:0317.
    Szia!
    Lehet, hogy a Te túrós gofrid jobb és kipróbált. Megosztanád velünk a receptedet?
    előzmény:
    16111963 (9)
     
  20. 16111963
    Offline
    2005. március 19. 09:1518.
    Szia!
    Persze, semmi akadálya, csak éppen otthon van a könyv. De ha nem felejtem el, akkor hétfőn behozom és bemásolom Nektek.
  21. Torolt_felhasznalo_698106
    Torolt_felhasznalo_698106
    Offline
    2005. március 19. 13:1519.
    Előre is nagyon szépen köszönjük.
    előzmény:
    16111963 (18)
     
  22. Torolt_felhasznalo_698106
    Torolt_felhasznalo_698106
    Offline
    2005. március 19. 13:1520.
    Ezt is kipróbáljuk. Köszönöm szépen.
  23. Ez is érdekelhet: Így lesz az omlettből gofri
  24. Torolt_felhasznalo_698106
    Torolt_felhasznalo_698106
    Offline
    2005. március 21. 13:3622.
    Nincs gond, holnap is jó lesz. :-)))
    előzmény:
    16111963 (21)
     
  25. 16111963
    Offline
    2005. március 22. 08:3523.
    Az ígéret szép szó, íme a túrós ostya (10 db):

    Hozzávalók: 125 g vaj vagy margarin, 100 g cukor, 1 cs vanillincukor, 3 tojás, 1 citrom lereszelt héja, 125 g sovány túró, 200 búzaliszt, másfél csapott teáskanál sütőpor, 75 ml (6 evőkanál) tej. A megszóráshoz porcukor.

    A vajat, ill. margarint simára keverjük. Több részletben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot. Addig keverjük, míg egységes masszát nem kapunk.
    Egyenként belekeverjük a tojásokat (mindegyiket kb. fél perc alatt), majd a citromhéjat és a túrót. A lisztet és a sütőport elvegyítjük, átszitáljuk és a középső fokozaton több részletben, a tejjel felváltva a masszához keverjük.
    Az ostyasütőt felhevítjük, esetleg kizsírozzuk. Minden ostyához kb. 2 evőkanálnyi tésztát adagolunk, az ostyákat aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
    Változat: mazsolás-túrós ostyához 50-75 g mazsolát forgatunk a kész tésztába, és így sütjük meg.

    Szerintem tényleg érdemes megvenni a könyvet, csak ízelítőül: bocimintás ostya, burgonyás-tönkölyös ostya, csokis-fahéjas ostya, dominóostya, mogyorós ostya, gyümölcsmüzlis ostya gyümölcssalátával, hajdinaostya, kis fahéjas ostya, kókuszos-ananászos ostyatorta, sajtos ostya, tejberizses ostya piros gyümölcskocsonyával, tojáslikőrös ostya, vaníliás-joghurtos ostya, vörösboros ostya, virslis ostya.