Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Esküvőre sütemények

zsanna20
Létrehozva: 2005. február 27. 15:21
Sziasztok!

A tesóm esküvőjére mi készítjük takarékosságból a sütiket.
Ha valaki tud olyan sütit, ami alkalmas esküvőre, felszeletelve is jól mutat, az légyszi ossza meg velem. Jó lenne olyan is, amit meg lehet csinálni előtte egy pár nappal.
Előre is köszi!
108 hozzászólás
  1. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. szeptember 16. 14:43108.

    http://fozzunkvalamit.blogspot.com/2009/07/mezes-szelet.ht ml

     

    a lapokat akár egy héttel előtte is el  lehet készíteni, betőlteni meg 1-2 nappal előtte.

     

     

  2. 2009. szeptember 13. 16:53107.

    Hahóó  sütisek, hát kifogyott az esküvőre készitett süti receptje???

    Aki tud az irjon be még ... nagyon fincsik , többet kipróbáltam már...

    előzmény:
    zsanna20 (1)
    2005-02-27  15:21
  3. 2009. február 26. 10:42104.
    Nagyon finom! :)
    előzmény:
    fancsi44 (103)
    2009-02-11  14:16
  4. 2009. február 11. 14:16103.
    Ez a habos puncsos nagyon tetszik! Lehet, hogy beteszem a lagzis sütik közé!
    előzmény:
    *Csillagvirág* (102)
    2009-01-22  20:33
  5. 2009. január 22. 20:33102.

    Nem kis feladatba vágja a fejszéjét, aki ilyesmire vállalkozik. Tudom, mert én sütöttem az összes sütemény a saját 150 fős lakodalmamra.

     

    Néhány olyan süti, amik alkalmasak lakodalomra, mert finomak, jól néznek ki és előre elkészíthetők:

     

    Habos puncsos:

    http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-suteme nyek_-edessegek/habos-puncsos

     

    Karamellás hatlapos:

    http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutem enyek_-edessegek/karamellas-hatlapos

     

    Vaníliás perec:

    http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemeny ek_-edessegek/vanilias-perec

     

    Zserbó:

    http://www.sza moca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/zserbo

     

     

    előzmény:
    zsanna20 (1)
    2005-02-27  15:21
  6. 2009. január 22. 18:47101.
    Máris megnyugodtamAmi azt illeti nekem 3 fiam van eladósorban, de kizárt, hogy én akkor képes lennék sütni...és minden elismerésem azé, aki képes rá....nekem egy délelőtt egy fajta süti (kivéve muffin)...béna vagyok
    előzmény:
    fancsi44 (100)
    2009-01-22  12:21
  7. 2009. január 22. 12:21100.
    nyugi én sem sütök az esküvőmre, már megkértünk valakit, csak innen is lehet jó ötleteket szedni!!!!
    előzmény:
    fiastyukk (99)
    2009-01-20  19:35
  8. 2009. január 20. 19:3599.
    De örülök, hogy felélesztetted a topicotNagyon jó recepteket írt itt mindenki, pont az ilyen lakodalmas sütiket eszem csak meg. Én eddig még a Lajcsi szeletre esküszöm, de nagyon csábító a többi recept is, jó lenne megalkotni őket. Mondjuk én biztos nem fogok az esküvőre sütni, irigylem aki bírja azt az iramot a sok egyébbel együtt
    előzmény:
    fancsi44 (98)
    2009-01-20  15:28
  9. 2009. január 20. 15:2898.
    Hozzávalók:40 dkg liszt, 30dkg margarin, 16 dkg porcukor, 12 dkg darált dió, 3 evőkanál kakaó, egy csipet szódabikarbóna. Krém: 1 tasak vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 20 dkg porcukor, 25 dkg margarin, pár csepp mandulaaroma.Elkészítés:A hozzávalokat összegyúrjuk, kinyújtjuk és mandulaformába nyomkodjuk, majd kisütjük. A kihűlt tésztákat a krémmel öszeragasztjuk. A krém elkészitése: A vaníliás pudingot elkészítjük, amíg hűl, 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra keverünk. A kihűlt pudingot kanalanként a kikevert margarinhoz adjuk. Pár csepp mandulaaromával ízesítjük.Jó étvágyat!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_649460 (96)
    2008-09-19  10:12
  10. Torolt_felhasznalo_608191
    Torolt_felhasznalo_608191
    2008. szeptember 19. 12:4297.

    Kosarka:

    a tesztahoz:

    20 dkg rama
    25 dkg liszt
    10 dkg porcukor
    4 tojassargaja
    2 e.kanal tejföl
    1 k.kanal sütöpor



    Töltelek:


    15 dkg daralt dio
    15 dkg p.cukor
    4 tojas feherje
    baracklekvar

    a ramat a porcukorral es a tojassargajaval keverjük habosra.
    adjuk hozza a lisztet,amibe elözöleg belekevertük a sütöport es a tejfölt.a tesztat dolgozzuk össze es pihentessük 1 orat a hütöben.
    Közben keszitsük el a tölteleket.
    Verjük kemeny habba a tojasfeherjet,a habba szorjuk bele lassan a d.diot es a porcukrot.
    A tesztat nyujtsuk ki 1 cm vastasagura.
    A fem tojaska formaval szurjuk ki a tesztat (elözöleg a formakat ecsettel vajazzuk ki,es lisztezzük.)majd a kiszurt tesztaval beleljük a kosarka formakat.Közepebe tegyünk kis lekvar halmocskakat,valamint 1 k.kanal dios masszat.
    Elömelegitett sütöben süssük,kb.15-20 perc.Kihüles utan ovatosan üssük meg a formacskak aljat,igy kiesnek a "kosarkak".Vanilias porcukorral kell meghinteni.
    Ez a karacsony elötti,adventi idöszakban a legkedveltebb nalunk.
    Komplikaltabbnak tünik,mint amilyen.
    Sok sikert,megeri!

    Ezt itt találtam a sütis forumban nagyon fini,és pár nappal előtte is elkészíthető.
    előzmény:
    zsanna20 (1)
    2005-02-27  15:21
  11. Torolt_felhasznalo_649460
    Torolt_felhasznalo_649460
    2008. szeptember 19. 10:1296.

    Sziasztok. Megtudná valaki nemkem írni  a dió vagy mandula formában süttendő tészta, valamint az ezeket összeragasztó-krémféleség receptjét. Ez is szokott lagzikban lenni és több napig eláll.Diós-mákos kifliket javaslom lagziba kb 3-4 centisek belehempergeve vaníliásporcukorba. Csinosak és több napig jók. De jó lesz annak aki mostanában lagziba megy. Én csak 10 évente szoktam kb.

  12. Torolt_felhasznalo_197016
    Torolt_felhasznalo_197016
    2005. október 14. 05:5495.
    Szia! Igen, liszt helyett
    előzmény:
    chera (94)
    2005-10-10  19:23
  13. 2005. október 10. 19:2394.

    szia!

    a pudingos szelet receptnél, mind a két  pudingport ( vanília, puncs) a tésztába kell keverni?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_197016 (90)
    2005-10-10  06:47
  14. Torolt_felhasznalo_197016
    Torolt_felhasznalo_197016
    2005. október 10. 07:2193.
    Ezt innen a ncl -ról mentettem le valamikor

    Sodrófás rétes

    Hozzávalók : 30 dkg liszt, 1 db tojás, 2 dl tejföl, egy csipet só, 10 dkg liszt, 10 dkg margarin

    A 30 dkg lisztet, a tojással, a tejföllel, a sóval összegyúrjujk, majd kinyútjuk. A 10 dkg lisztet, a 10 dkg margarinnal elmorzsoljuk és a tésztára szórjuk. Ezután feltekerjük, mint a beiglit és legalább 1 órára a hűtőszekrénybe rakjuk (1-2 napra is lehet). Ezután a feltekert tesztát úgy, ahogy van, (esetleg 2-3 rövidebb tekercsre vágva) kinyújtjuk, tetszőleges töltelékkel megtöltjüki, felsodorjuk, olajozott tepsiben, forró sütőben megsütjük. Az eredeti recept szerint sütés közben többször olajjal kell locsolgatni. A levet eresztő tölteléknél, egy kis zsemlemorzsát kell szórni a kinyújtott tésztára a töltelék alá. A tészta "leveles" lesz, mivel az egyes rétegeket a margarin elválasztja egymastól.
  15. Torolt_felhasznalo_197016
    Torolt_felhasznalo_197016
    2005. október 10. 07:1292.
    A lagzihoz nem (ha sokan lesztek), de kikéréshez javaslom a
    SAJTOS BOLYHOCSKÁ-t

    HOZZÁVALÓK: 20 dkg liszt, 6 dkg reszelt sajt, 1 tojássárgája, 1 mokkáskanál só, 1-2 ek tejföl, tojásfehérje a kenéshez

    KRÉM: 7 dkg margarin, 5 dkg reszelt sajt, 1.5 dl tejföl, só, reszelt sajt az oldalára

    A tésztához valókat összegyúrjuk, hűtőszekrényben fél órát pihentetjük. Lisztezett deszkán 2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd pici pogiszaggatóval kiszúrjuk. Felvert tojásfehérjével megkenjük, közepes lángon kisütjük.
    Vigyázat, gyorsan megsül!

    Ha kihűlt, a krémmel megkenjük, 2-őt összetapasztunk, az oldalát reszelt sajtba forgatjuk.
  16. Torolt_felhasznalo_197016
    Torolt_felhasznalo_197016
    2005. október 10. 07:0091.
    FINCSI SZELET

    Tészta: 25 dkg porcukor, 25 dkg rétesliszt, 8 tojás, 2 ek kakaó. A hozzávalókból piskótát sütünk, ha kihűlt kettévágjuk

    Krém: 0.5 l tej, 4 ek liszt, 2 tojás, 2 cs vaníliás cukor: sűrű krémet főzünk. 25 dkg vajat 20 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadjuk a kihűlt krémet és 10 dkg rumban áztatott mazsolát.
    A krém felét rákenjük a félbevágott piskótára, majd a krémet szorosan kirakjuk babapiskótával. (A babapiskótákat a tepsi hosszanti irányával megegyezően rakjuk, hogy később a szeletelésnél kis karikák látszanak belőle). A babapiskótákat vékonyan meglocsoljuk forró vaníliás-rumos tejjel úgy, hogy a tésztát ne áztassuk el! Majd bevonjuk a krém másik felével, betakarjuk a piskótalappal.

    Máz: 10 dkg vajat, 3 ek kakaót és 2 ek porcukrot összemelegítünk, főzni nem szabad!
    Néhány órára hűtőbe tesszük, míg a babapiskóták megpuhulnak.

    Nagyon finom és mutatós sütemény, gyorsan kész van!
  17. Torolt_felhasznalo_197016
    Torolt_felhasznalo_197016
    2005. október 10. 06:4790.
    PUDINGOS SZELET

    Hozzávalók: 9 tojás, 1 cs vaníliapuding, 3 cs puncspuding, 2 sütőpor, 1 cs Ráma, rum v. rumaroma, mazsola, tortadara

    Tészta: 6 tojás fehérjét 20 dkg cukorral gőzön felverjük, gőzről levéve a 6 tojássárgáját egyenként belekeverjük, majd lassan a pudingporokat és a 2 cs sütőport. Kisütjük

    Krém: 20 dkg porcukrot 1 cs Rámával és 3 tojássárgájával kikeverünk, ízesítjük rummal és mazsolát szórunk bele. A kettévágott tésztára kenjük.

    Máz: 3 tojás fehérjét 18 dkg porcukorral gőzön habbá verünk, bevonjuk a tésztát, tortadarával meghintjük
  18. Torolt_felhasznalo_197016
    Torolt_felhasznalo_197016
    2005. október 10. 06:3589.
    VENDÉGFOGADÓ

    HOZZÁVALÓK: 1 bögre liszt (2.5 deci),2 ek. Kakaó, 10 dkg. cukor,
    6 dkg zsír,1 sütőpor, 1 tojás,
    kevés tejjel tésztát gyúrunk, 2 lapot sütünk belőle
    Piskóta: 8 tojásból
    Krém: 20 dkg. porcukor, 20 dkg. vaj, 6 ek. liszt, ½ l. tej ,
    mártást főzünk, kihűtjük, majd a vajjal keverjük.
    Rétegezés: lap, krém, piskóta, krém, lap, tetejét is vékonyan
    megkenjük, reszelt étcsokoládéval, vagy csokidarával
    díszítjük.
  19. Torolt_felhasznalo_197016
    Torolt_felhasznalo_197016
    2005. október 10. 06:3188.
    szalakáki=SZALAKÁLI!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_197016 (87)
    2005-10-10  06:29
  20. Torolt_felhasznalo_197016
    Torolt_felhasznalo_197016
    2005. október 10. 06:2987.
    Sziasztok!
    Egy olyan sütit szeretnék ajánlani, amit családi alkalomra gyakran sütök, finom, mutatós.

    Angol szelet

    4 ek tejben 1 dkg szalakákit feloldunk, 6 tojássárgáját 30 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadunk 1 cs Ráma margarint és a feloldott szalakákit, Jól elkeverjük. Végül 30 dkg lisztet és a tojások kemény habját tesszük bele. A kész masszát 3 felé vesszük. Az első marad sárga, a másikhoz 1 ek kakaót, a 3-ikhoz 1 vérnarancsaromát vagy piros ételfestéket keverünk. Lapokban sütjük.

    Krém: 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral habosra keverünk. 1 cs vaníliízű pudingport 3 dl tejben megfőzünk. Ha a puding kihűlt, a kikavart vajhoz keverjük.
    Alulra tesszük a barna lapot, megkenjük a krém felével, ráborítjuk a rózsaszínű lapot, ezt megkenjük a krém másik felével, végül beborítjuk a sárga lappal.

    Máz: 20 dkg porcukrot 2 ek kakaóval összekeverünk, 4 ek forró vizet öntünk rá, végül 5 dgk vajat vegyítünk bele.
    A mázat én hagyományos tortabevonóval szoktam készíteni.
  21. Torolt_felhasznalo_923485
    Torolt_felhasznalo_923485
    2005. október 9. 23:2886.
    elegedett az "elegesett" helyett
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_923485 (85)
    2005-10-09  23:27
  22. Torolt_felhasznalo_923485
    Torolt_felhasznalo_923485
    2005. október 9. 23:2785.
    A mi eskuvonkon 3 fele sutemeny volt, egy csokis, egy gyumolcsos es egy kokuszos, plusz ket torta. Gyumolcs volt meg (szolo), nagy meleg volt, augusztus, es szabadban a lagzi. Mindenki elegesett volt, es maradt egy csomo sutemeny (100 fos eskuvo, 100 db-ot csinaltunk minden sutemenybol). Nem kell tulzasba vinni, mert akkor csak pocsekba megy a sok maradek.
1 2 3 4 5

Legnépszerűbb cikkek