Keresés a fórumban

Torolt_felhasznalo_435540
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni ahhoz, hogy mostanában annyi hamburgert esznek a gyerekeim, hogy nem győzöm a húst sütni.
Azt szeretném megkérdeztni tőletek, hogy tud-e vki, házi készítésű hambihúsról?
Köszi
  1. Torolt_felhasznalo_435540
    2005-01-28 13:112.
    Az sem baj, ha olcsó!!!!
  2. Torolt_felhasznalo_924800
    2005-01-28 13:243.
    Veszel darált marhát, sertést, vegyesen, összgyúrod, fűszerek bele, mustár, tojás, de nem forgatod meg semmibe, hanem nagyon kevés zsiradékon megsütöd. Legjobb ha csak olajsprayt használsz, egy teflon serpenyőbe. Rómeómnak mindeg ezt sütök, ha tudom, meglátogat.
    ;-)
     
    kreidl (1)
    előzmény:
  3. Torolt_felhasznalo_544179
    2005-01-28 13:254.
    Szia a kedvesem szokott gyártani Szakács és a büfénkben nagyon ment : felesben marha és sertés hús, szójagranulátum fűszerek: só, bors köménymag. ennyi kis gombócokat nyárt belőle ezeket két tányér között kilapítja. sepenyőben pici olajon kisütni és kész.
     
    kreidl (2)
    előzmény:
  4. FHB
    2005-01-28 13:275.
    A hamburger az marhahús, nem felesben, hanem csak marhából. . .
  5. Torolt_felhasznalo_472798
    2005-01-28 13:306.
    Off:
    Rómeo meglátogatott, és még mindig szűz vagy?? :DD
    On
     
    szűzjúlia (3)
    előzmény:
  6. Torolt_felhasznalo_924800
    2005-01-28 13:307.
    Azt mondta nem baj ha olcsóbb. Ezért írtam.
     
    FHB (5)
    előzmény:
  7. Torolt_felhasznalo_335328
    2005-01-28 13:318.
    ha vegyes, akkor nem lesz olyan száraz!
     
    FHB (5)
    előzmény:
  8. Torolt_felhasznalo_924800
    2005-01-28 13:319.
    Csak hambit evett és már ment is. Mostanság nagyon siet!
  9. 2005-01-28 13:3110.
    Én is színtiszta marhahúsból szeretem. Grillsütőben is megsül, olaj nélkül.
  10. 2005-01-28 13:5111.
    Én is fele marha, fele sertésből csinálom. Sóval, borssal összekeverem és teszek bele hagymát is (néha fokhagymát, néha lilahagymát).
     
    kreidl (1)
    előzmény:
  11. 2005-01-28 13:5212.
    Sziasztok!
    Tök jó recepteket írtatok. Az apukám egy szerb hentestől tanulta, aki a csevabcsicsához hasonlóan csinálta, ami nagyon hasonló ízű a hamburgerhez, és abban a húson kívül (darált marha) három dolog volt: só, bors és kockára vágott hagyma. Ez utóbbi sztem a legfontosabb. Tuti finom, én egész nyáron ilyet sütöttem kerti grillen és mindenki imádta. . . ;) A csevabcsicsa egyébként a hamburgerrel ellentétben birka- és nemtudommilyen húsból van.
  12. 2005-01-28 14:2513.
    És milyen fűszert teszel úgy bele, Hangyacsek?

    Tojást?

    Én is úgy szeretném, marhából és grillben.
     
    hangyacsek (10)
    előzmény:
  13. Torolt_felhasznalo_659715
    2005-01-28 14:2814.
    Sziasztok!

    Klasszikus hamburi:

    45 dkg daralt marhahus
    1 fej hagyma
    1 alma
    1 ek olaj petrezselyem
    3 dkg zsemlemorzsa
    fuszerso
    3 ek forro viz (ha tul szaraz lesz a massza picit tobb is lehet)
    1 kk majoranna
    so, bors

    Kockara vagott hagymat olajon megpiritom. Almat meghamozom, lereszelem, osszevagott petrussal es a tobbi hozzavaloval egyutt a husihoz keverem. Kozepes langon 20 percig sutom. Kb. 8 fasit lesz belole.

    Inyenc pulykaburi:

    2 szal felkarikazott ujhagyma
    1 reszelt sargarepa
    1 reszelt cukkini
    30 dkg daralt pulykahus
    fuszerso
    petrezselyem
    7 dkg zemlemorzsa
    so, bors

    Az osszes huzzavalot jol osszegyurom, vizes kezzel fasirtokat formalok es keves forro olajon kisutom.

    Jo etvagyat:)))
  14. 2005-01-28 14:3615.
    Mostanában inkább a fagyasztottat sütöm, mert a három kis csemetém mellett nem sok mindenre van időm. A recept meg a mamámnál van. . . bocsi!
     
    emma33 (13)
    előzmény:
  15. 2005-03-02 11:5016.
    Juditko, helyesbítelek kicsit. Az nem csevabcsicsa, hanem csevap/csavapcsica (čevapčića). Eredetlieg 3féle húsból van: 20 dkg darált sertéshús, 20 dkg darált marhahús, 10 dkg darált birkahús, törött bors, só. Ez az alapadag.
     
    juditko30 (12)
    előzmény:
  16. 2005-07-15 13:2717.
    Szia!

    Stahl Judit úgy csinálja a hamburgert, hogy a darált húshoz ad egy fél reszelt hagymát, fokhagymát, tejszínt, reszelt füstölt sajtot és petrezselymet. Kipróbáltam és tényleg nagyon fincsi.
     
    kreidl (1)
    előzmény:
  17. Torolt_felhasznalo_394249
    2005-07-15 15:1018.
    Halihó!

    Egy angol nyelvű oldalon találtam ezt a görög hamburger receptet. Ez is egy finom változat, bár kicsit nehezen áll össze. Lehet, hogy kéne bele egy tojás.

    1/4 csésze feta sajt
    1/4 csésze apróra vágott olajbogyó
    1/2 kg darált marhahús vagy pulyka (én sertésből csináltam)
    1/4 kk oregáno
    1/2 kk só
    1/4 kk bors
     
    kreidl (1)
    előzmény:
  18. 2005-07-21 09:0919.
    sziasztok soxor sütök csevap szerűt van hogy golyósan vagy rúdban de laposan is ugyanolyan jó lehet soha nem teszek bele tojást mert akkor olyan "takony " sül ki belőle /jó gusztustalan/ De mindig teszek bele SZÓDABIKARBÓNÁT meg 1-2 dl vizet /fél kiló húshoz 1 dl hagyma pici fokhagyma só bors simán kerti grillen a legfinomabb de én idén nyáron a rossz idő miatt úgy imitálom a kerti gruillt hogy egy lapos tepsiben beküldöm a sütőbe egyet fordítok rajta és az utolsó 5 percben aláöntök egy kis vizet a forró gőzben isteni puhák lesznek a húsok és szép barnák is. nyami
  19. Torolt_felhasznalo_883077
    2005-07-21 09:2820.
    Sziasztok!. Swanswan olajat nem teszel bele? Én is kert grillen szeretnem készíteni, mert a gyerkőcök mindig ezzel nyaggatnak. Szódab. egy kávéskanálnyi elég fél kg húshoz?
     
    swanswan (19)
    előzmény:
  20. Torolt_felhasznalo_399008
    2005-07-21 11:0321.
    Az igazi hamburgerben se tojás, se zsemlemorzsa nincs. Akkor ugyanis már nem hamburger, hanem fasírt. :-)))
    A lényeg, hogy tényleg CSAK marhahúsból készüljön. Az Auchanban lehet kapni "darált steak marhahús" v. vmi hasonló címkés tálcás darálthúst, tapasztalatom szerint csak ebből lesz jó hamburger. Mert ebben alig van zsiradék. Én csak sót, borsot, kevés reszelt hagymát, és most jön a lényeg: fél kilóhoz kb. egy-két evőkanál szójaszószt teszek bele. A sózással vigyázni kell, mert a szójaszósz is erősen sós. Teljesen olyan íze lesz, mint a mekdonaldsosnak.
  21. 2005-07-21 11:0322.
    inkább egy teáskanálnyi és nem teszek bele olajat annyi zsiradék minden húsban van kivéve a csirkemellet de abból ugysem jó
  22. Torolt_felhasznalo_665331
    2005-07-21 12:0623.
    sziasztok :) Hmm. . de jo a téma, imadom a sajat készitésu hambucikat :) Probaltatok mar a Stahl féle hambi-husit? Reszelt parmezant, vagy valamilyen szaraz reszelt sajtot és egy kis tejszint kell a husba gyurni, ez bolonditja meg. . a tobbi meg fuszer, kis hagyma reszelve, stb. .
  23. Torolt_felhasznalo_898486
    2005-07-21 14:2424.
    Sziasztok!
    Erika10 és sherpa01 egy másik topicon számos hamburger receptet adott közre, melyeket bemásolok Nektek. Tehát a dicséret az övéké!!! :)
    Igazi hamburger (erika10)
    Hozzávalók 4 személyre:
    1 csirkemellfilé
    1 kis fej vöröshagyma
    2 paradicsom
    4 salátalevél
    1 evőkanál zsemlemorzsa
    1 evőkanál ételízesítő
    fél kávéskanál fokhagymapor
    5 tojás
    2 evőkanál vaj
    4 szelet trappista sajt
    4 hamburger zsömle
    Előkészítés:
    A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, és csíkokra vágjuk, majd finomra ledaráljuk. A hagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra összevágjuk, vagy a hús után ledaráljuk. A paradicsomot megmossuk, és szeletekre vágjuk. A salátaleveleket megmossuk, leszárítjuk, és metéltre vágjuk.
    Elkészítés:
    A csirkehúshoz hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a zsemlemorzsát, az ételízesítőt, a fokhagymaport, egy tojást, és jól összegyúrjuk. A masszából négy húspogácsát formázunk. Serpenyőben 1 evőkanál vajat forrósítunk, és a húspogácsák mindkét oldalát kb. 4-4 perc alatt szép pirosra sütjük. A serpenyőbe teszünk egy kis kanálnyi vajat, beleütjük a tojásokat, és tükörtojást sütünk. A zsömléket kettévágjuk, vágott felüket a maradék vajon kissé megpirítjuk a serpenyőben, rátesszük a sajtot, a salátaleveleket, a paradicsomkarikákat, a kisütött húspogácsát, és végül a tojást, majd a zsömle tetejét. Azonnal forrón tálaljuk.
    Munka: kb. 45 perc
    Fogyasztható: kb. 45 perc múlva

    Olaszos hamburger (erika10)
    Hozzávalók 4 darabhoz:
    1 nagy piros húsú paprika
    1/2 fej saláta (fejes, jég, rukola stb. )
    2 evőkanál olaj
    4 hamburger húspogácsa (mélyhűtött)
    4 vékony szelet füstölt sonka
    4 hamburger zsömle
    5 dkg parmezán sajt
    szójaszósz, ketchup és mustár - ízlés szerint
    Előkészítés:
    A paprikákat megmossuk, csíkokra vágjuk. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, falatnyi darabokra tépkedjük.
    Elkészítés:
    Az olajat felforrósítjuk, és a húspogácsákat fagyosan beletesszük, megsütjük. Mellétesszük a paprikát és a sonkát. A zsömléket kettévágjuk, kissé megpirítjuk (nem baj, ha nem). Az alsó felére kevés salátát teszünk, ráfektetjük a húspogácsát, a sonkaszeletet, megszórjuk paprikával, és parmezánnal. A maradék salátát szétosztjuk rajta. Ráborítjuk a hamburger tetejét, és kechuppel-mustárral kínáljuk.
    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 30 perc múlva

    Hamburger (erika10)
    Hozzávalók:
    1 fej vöröshagyma
    2 paradicsom
    1 csomó retek
    1 fej saláta
    1 kis kígyóuborka
    40 dkg kétszer darált marhahús
    5 dkg margarin
    4 evőkanál tejföl
    1 kávéskanál mustár
    1 evőkanál ketchup
    4 db hamburger zsemle
    4 vékony szelet sajt
    Előkészítés:
    A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk és szétszedjük a gyűrűket. A paradicsomot megmossuk, megtöröljük, és felkarikázzuk. A retket megtisztítjuk, megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. A salátát levelekre szedjük, gondosan többször váltott vízben megmossuk és a leszárítjuk. Az uborkát héjastól megmossuk és felszeleteljük.
    Elkészítés:
    A darált húst megszórjuk sóval, borssal, jól összegyúrjuk
  24. Torolt_felhasznalo_898486
    2005-07-21 14:2525.
    New York burger (erika10)
    Hozzávalók 1 darabhoz:
    1 kis fej lilahagyma
    5 dkg tonhal olajban (konzerv)
    3 kis salátalevél
    5 dkg kenhető krémsajt
    1 szezámmagos hamburger zsömle
    Pár szem fekete olívabogyó
    5 dkg pulykamellsonka felvágott
    Előkészítés:
    A hagymát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. A tonhalat lecsepegtetjük. A salátaleveleket megmossuk, megszárítjuk.
    Elkészítés:
    A tonhalat és a krémsajtot villával összedolgozzuk, sóval, borssal ízesítjük. A zsömlét kettévágjuk, és az alját megkenjük a tonhalas krémmel. A krémre rakjuk a salátaleveleket, a olívabogyókat, a hagymát, és a pulykaszalámit. Rátesszük a tetejét, és tálaljuk.

    Szuper sajtburger (sherpa01)
    Hozzávalók: 75 dkg darált, sovány marhahús, 1 kicsi, összevagdalt vöröshagyma, 1 ek paradicsompüré, 1 csokor összevagdalt snidling, 2 ek reszelt parmezán jellegü sajt, só, örölt bors, 5 dkg eidámi sajt, 4 dkg krémsajt, 1-2 ek tejföl, 2 ek reszelt füstölt sajt, 1 kiskanál reszelt citromhéj, 4 rozsos zsemle, salátalevelek, kakukkfü
    A húst hagymával, paradicsompürével, snidlinggel, reszelt sajttal összegyúrjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Vizes kézzel 4 húspogácsát formázunk belöle. Az eidami sajtot négy 2-3 cm széles, 1 cm vastag szeletre vágjuk. Minden húspogácsa közepére 1-1 sajtdarabot nyomunk a húst gondodan ráhajtva, hogy betakarja, majd összegömbölygetjük. Egy teflonserpenyöt kiolajozunk, és a húspogácsákat mindkét felükön megsütjük benne. Mialatt a fasírt sül, a krémsajtot a tejföllel habosra verjük, füstölt sajttal és citromhéjjal ízesítjük. A zsemléket vízszintesen félbevágjuk, a vágott felüket kissé megpirítjuk, és alsó felüket tányérra ültetjük. Alulra salátaleveleket fektetünk, erre a fasírt következik, rá a krémsajtot kanalazzuk. Kakukkfüvel megszórjuk, és a zsemle tetejét ráborítva kínáljuk.

    Füszeres burger (sherpa01)
    Hozzávalók: 25-25 dkg darált, sovány marha- illetve sertéshús, 1 csokor összevagdalt petrezselyem, 2 ek összevagdalt friss, vagy háromnegyed kiskanál szárított kakukkfü, rozmaring, 1 kiskanál összevagdalt friss, vagy fél kiskanál szárított majoránna, 1 kiskanál reszelt citromhéj, háromnegyek kiskanál só, fél kiskanál örölt bors, 1 tört fokhagyma, fél del vörösbor, 1 ek olaj, 2 dkg vaj, 3 kiskanál barnacukor, 1 meghámozott, kicsumázott, vékonyra szelt mangó, vagy körte, 4 zsemle, salátalevelek, ketchup
    A kétféle húst a zöld és száraz füszerekkel meg a borral alaposan összegyúrjuk, és vizes kézzel 4 húspogácsát formázunk belöle. Letakarva 30 percre jégbe hütjük. A fasírtokat teflonserpenyöben az olajon alaposan megsütjük. Mialatt a húspogácsa sül, egy másik edényben a cukrot a vajon felolvasztjuk, és a mangó- vagy körteszeleteket 2-3 perc alatt kissé megpirítjuk benne. A zsemléket vízszintesen félbevágjuk, vágott felüket kissé megpirítjuk, 4 alsó felüket tányérra ültetjük, salátalevelekkel beborítjuk, és a húspogácsákat rárakjuk. A tetejére mangó- vagy körteszeleteket fektetünk, és 1-1 kanálka ketchuppal koronázzuk. A zsemle felsö felét rá