Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Társkereső iroda...

Torolt_felhasznalo_345583
Torolt_felhasznalo_345583
Létrehozva: 2005. január 22. 20:48
Sziasztok!

Arra gondoltam, megosztom tapasztalatomat egy társkereső irodával kapcsolatban. Pár hetes netes keresés után minden reményem egy irodában volt, gondolván, oda tényleg az megy, aki valóban társat szeretne. Ismerőstől hallottam egy címet, ez is jó jel volt, végre egy megbízható, jó referenciákkal rendelkező szolgáltató!
A telefonos egyezetetés után a hölgy kézségesen ajánlotta, a kedvemért szombaton is soron kívül bejön. Nagyon fontosnak tartotta, hogy az éves díjat, 35 e ft-ot feltétlenül vigyem. Így is lett. Azzal kezdte, hogy bemutatta az irodát: náluk az a szokás, hogy az iroda mutatja be a hölgyet az uraknak. Tetszett az ötlet, hiszen, ha én akarok hívogatni egy férfit, elég pár sms-t küldeni, és jönnek a telefonszámok, nem kell ennyi pénzt adni érte. Bíztam benne, hogy megadják a módját, elvégre a név kötelez! Adott nekem kb. 15 nevet, akikről kinyomatatott rövid bemutatkozást. Fényképre nem volt szükség. Abban maradtunk, hogy kiválasztok 4-5 szimpatikusat, és másnap telefonon bemondom
neki. Na ekkor ért a meglepetés, a felsorolásom után közölte, hívjam én is őket, mert elég elfoglaltak, rámenősnek kell lenni. Nekem ez óriási
csalódás volt. Ha ezt tudom, nem megyek hozzájuk! Mellesleg a regisztrációs lapra - előrelátóan - ráírták, hogy díjat nem térítenek vissza. Hívás egy szál sem. Újabb próbálkozás, telefon, egyeztetés, most valóban bemutattak egy pasinak, akivel létrejött egy találka. Sármos, 170 valahány magas pasit vártam. Szegény szabadkozva mesélte, hogy maga sem értett egyet ezzel a jellemzéssel. Említett néhány személyes tapasztalatot, amit szintén az iroda közvetítésével szerzett: Úgy vettem észre, nem volt túl lelkes. Ennek már lassan fél éve. Azóta semmi telefon. Az igaz, hogy én sem próbálkoztam újra, elment a kedvem.
Hát ennyi a történet, talán más okosabban csinálja.

Bori
  1. 2005. január 22. 21:422.
    A közvetítő irodák legyen az ingatlan, társ, munka, stb. , alapvetőleg úgy működnek, hogy hirdetik magukat. A hirdetésre pedig jelentkezik mind a két érintett fél. Ha belegondolsz ezt a 35. 000-Ft-ot csak saját magad hirdetésére költöd már jóval több jelöltel lett volna dolgod mint így. A közvetítő irodáknak nincs túl jó hirük ( nem csak a társ ) , addig udvariasak amig az ügyfél ki fizeti a közvetítési dijjat , utána ellátják néhány névvel, címmel, aminek egy részéről ők maguk is tudják, hogy nem aktuális. . . azután eridj isten hírével ne zavarjad őket többé.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_345583 (1)
     
  2. Torolt_felhasznalo_324955
    Torolt_felhasznalo_324955
    2005. január 22. 21:493.
    mit vállaltak a szerződésben? hogy hány embert kötelesek bemutatni? milyen módon? stbstb. mert itt meg lehet őket fogni. . .
    fényképesek a leírások?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_345583 (1)
     
  3. Torolt_felhasznalo_345583
    Torolt_felhasznalo_345583
    2005. január 23. 18:434.
    Szia Kismac!

    Azt szerepel az adatlap alján, amit aláírtam, hogy ezért az összegért vállalja az iroda, hogy az adataimat 1 évig diszkréten nyilvántartja, és kívánságomnak megfelelően társakat ajánl.
    Tudomásom szerint viszont a szóban " kötött szerződés" is kötelez.
    Bori
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_324955 (3)
     
  4. Torolt_felhasznalo_324955
    Torolt_felhasznalo_324955
    2005. január 23. 18:475.
    :S

    hát így nem egyszerű, tényleg nincs benne semmi konkrétum. . .

    így max akkor érhetnél el valamit, ha más károsultakkal összefognál. De azt ne várd, hogy csak úgy visszaadják a pénzed. . .

    :(
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_345583 (4)
     
  5. 2005. március 6. 21:026.
    Lehet, hogy nem vasárnap este a legideálisabb ezt a topikot újraéleszteni. . . de megpróbálom. . . szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinek JÓ tapasztalata társközvetítő irodával. . . és egyáltalán: vannak olyan férfiak, akik hajlandóak ezzel a kicsit "avittas" módszerrel társat keresni?

    Elárulom azt is, hogy nem vagyok teljesen tapasztalatlan ezen a téren, egyszer már jártam egy ilyen irodában. Valami egészen megfoghatatlan oknál fogva INGYEN volt akkor nők részére (szerintem alapjában véve nem társközvetítés volt a fő profil, hanem talán video- és fényképkészítés? vagy csak naiv vagyok). Odamentem, egy tulképpen szimpatikus hölgy kitöltette velem az adatlapot. A vezetéknevem (mivel gyakorlatilag nagyon ritka név) és a telefonszámom, címem nem adtam meg. Fényképet sem adtam. Nem beszélgettünk gyakorlatilag semmit. Abban állapodtunk meg, hogy telefonál, ha valaki érdeklődik. Még aznap este felhívott, hogy lenne valaki érdeklődő. Megadta a férfiú telefonszámát. Felhívtam és találkoztunk is. Nem lett az ügyből semmi. 1-2 hónappal később ismét telefonált, ismét megadta egy úr telefonszámát, én telefonáltam neki. Akkor nem lett találka sem a dologból.

    Szóval tulképpen teljesen korrekt volt az egész. Én mégis megkértem a hölgyet, hogy küldje el postán a jel. lapomat, mert nem kívánok többet tag lenni. Visszaküldte. Úgy tűnik, ingyen jobban jártam, mint a topikindító 35 e forintért. . .

    De a lényeg mégis az lenne, hogy szívesen vennék beszámolót a tapasztalataitokról!!!

    Én azt gondolom (egyelőre), hogy talán azért lehet jó egy ilyen társközvetítés, mert ha valaki lelkiismeretesen csinálja és TÉNYLEG elbeszélget a jelentkezőkkel + hihetetlen jó emberismerete + memóriája van, talán össze tud hozni 2 egymásnak való embert. . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. 2006. január 24. 15:137.

    Sziasztok!

      Éseanyámmal mostanában fogunk nyitni egy társkereső irodát, nem lesz ingyen, de 2 hetente közös jópofa programok fognak lenni.

    előzmény:
    arzén (6)
    2005-03-06  21:02
  7. 2006. január 24. 15:438.

    fognak lenni?  

    Bocs.

    előzmény:
    Violett. (7)
    2006-01-24  15:13
  8. Torolt_felhasznalo_351069
    Torolt_felhasznalo_351069
    2006. november 21. 13:249.
    Kinek-milyen tapasztalata volt/van? Túl sokan vannak, segítsetek légyszi! Elite Contact Clubról esetleg vannak híreitek?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. 2006. november 22. 09:5410.

    Én is csak rossz tapasztalatot tudok mondani. Nem akarom az iroda nevét leírni, mert országos hálózat és én a győri irodájukkal találkoztam csak. (Bizonyára más városban sokkal korrektebbek.)   Szóval egy évre szólt a dolog, ha jól emlékszem 15e Ft-ért. Először közvetítettek néhány nevet, tel.számot. Kb. felét lehetett elérni és randit megbeszélni. A randik egytől egyig felejthetőek voltak. Aztán szép lassan egyre furcsább adatokat kaptam: volt, hogy 5 tel.számból egyet sem tudtam sosem elérni, más azt mondta, már kijelentkezett, vagy egyszerűen nem aktuális a dolog. Ha ezt visszamondtam az irodában, nagy szemeket meresztettek, hogy milyen szomorú, hogy az emberek nem jeleznek vissza ilyenkor.   Az emberismeretükről a következőket mondanám: az egyik lányra mondta a férfi: "Ő úgysem illene magához, mert ő alacsony és kissé molett, Ön meg magas és vékony."     No comment. Évekkel később beszélgettem egy lánnyal, aki szintén benne volt és azt mondta, szerinte nem is valós neveket közvetítenek, ő annyira felháborodott, hogy bement, visszakövetelte a pénzét, és VISSZA IS ADTÁK! Gondolom a botránytól féltek.

    Másik társközvetítő: Szerveztek egy táncos-zenés vacsorát egy étteremben. Jó drágán, hadd fizessen a nyomorult egyedülálló. Több, egymástól függeteln forrásból is hallottam, hogy a kaja elég sem volt (svédasztalos rendszer volt), nagyrészt 50 fölöttiek voltak (lehet, hogy az ő korosztályuknak tkp. megérte elmenni). Egy ismerősöm ismerőse annyira rosszul érezte magát ott, hogy az én ismerősöm nem merte kiadni a tel.számát, mondván ne zaklassam föl azzal, ami akkor történt, inkább elmeséli ő, mert úgyis tudja.

    Közben jártam az irodájukban. A férfi elmagyarázta, hogy a korosztályomban háromszor annyi nő keres társat, mint férfi, tehát nagyon jók az esélyeim. Kérdeztem, ez hogy lehetséges. Homályos magyarázkodásba kezdett arról, hogy a 2.világháborúban sok férfi meghalt és azóta minden generációban több a nő, mint a férfi.     Az interneten is van fent néhány hirdetésük: szinte az összes nő jellemzésében ott van, hogy céltudatos.   Igencsak egy kaptafára mennek a szövegek, semmi egyéni nincs bennük. Kit tudja, valós személyeket takarnak-e egyáltalán.

    Közben ráakadtam egy harmadikra. Itt minden interneten megy, 15e Ft a belépés, és KORLÁTLAN IDEIG érvényes. Talán ezt kipróbálom egyszer, mert itt legalább nem érdekük, hogy húzzák az időt. Habár lehetséges, hogy a sokan már nem aktívan keresnek, vagy megtalálták párjukat, csupán nem jelentkeztek ki.

    Ezen felül korábban találkoztam egy olyan irodával, amelyik úgy hirdeti magát, hogy "keresztény szellemiségű társközv. iroda". Na ott is voltak furcsa dolgok: a kérdőíven megkérdezték, mi a szüleim foglalkozás, de azt nem, mi az enyém.   Volt olyan rovat, hogy milyen felekezetű vagyok, és oda volt írva, hogy ugyanilyen felkezetű személlyel hoznak csak össze.     És ha én ennél rugalmasabb vagyok, akkor mi van? folyt.köv

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_351069 (9)
    2006-11-21  13:24
  10. 2006. november 22. 10:0411.

    folytatás

    Na, ebből sem lett üzlet!    

    Találkoztam még egy-kettővel, akik nagyrészt bp.-iekkel foglalkoztak. Mikor mondtam, hogy én sajnos győri vagyok, mondták, nem gond, van dunántúli hölgy is. (Honnan? Kaposvárról? Zalaegerszegről?) 

    Ezenfelül még eggyel kapcsolatba léptem, mondtam, hogy elsősorban győrieket és Győr környékieket keresek. Küldött budapestit (aki azt állította, nem is jelentkezett be hozzájuk), meg kecskemétit, meg még egy dél-alföldi kisvárosból.

    Szerintem ezek akkora kóklerek és annyira alkalmatlanok erre, hogy ha elveszíteném az állásomat és nem lenne miből élnem, csinálnék én is egy társközv. irodát. Ezeknél csak jobban csinálnám, az biztos.

    Ui.: Az internetes tárkeresőkről is rossz véleményem van, de azok legalább ingyenesek.

    előzmény:
    Goldmund (10)
    2006-11-22  09:54
  11. Torolt_felhasznalo_785983
    Torolt_felhasznalo_785983
    2006. november 22. 21:1812.

    Ebben a keresztény szellemiségű irodában én is benne voltam. 

    Egyrészt hiányoltam hogy senkiről nem csináltak fényképet. Nagyon rossz volt úgy találkozgatni férfiakkal, hogy csak a randin szembesültünk egymás külsejével.

    A másik dolog, hogy mivel keresztény szellemiségű az iroda, sokan azért jelentkeztek be, hogy hívő társat találjanak. Viszont az irodavezető a személyes beszélgetésnél nem mérte fel, hogy kinek mennyire fontos a hit, egyáltalán gyakorolja -e, vagy csak meg lett keresztelve gyerekkorában. Szerintem ez egy ilyen speciális iroda esetében nagy hiba!

    Viszont itt valós személyek szerepeltek az adatbázisban, tehát végül is nem verték át a jelentkezőket, de mégsem egészen azt nyújtották, amit a nevül alapján vár az ember. Szerintem a netes társkeresés sokkal célravezetőbb, mert az ember maga választhatja meg, hogy kivel akar ismerkedni, nem egy közvetítő személy dönti el.

    előzmény:
    Goldmund (10)
    2006-11-22  09:54
  12. Torolt_felhasznalo_351069
    Torolt_felhasznalo_351069
    2006. november 23. 11:5213.
    Nem dobtatok fel! Bár szerintem az irodai jelentkezést többen megfontolják, az iroda végez egyfajta a szűrést, így talán biztonságosabb oda jelentkezni mint a neten keresgélni. De melyikhez?????? Priviben elküldhetnétek a negatívokat is!? Bár én biztos leírnám mindenkinek, hogy óvakodjanak tőlük, vagy legalábbis óvatosabbak legyenek! Jó tapasztalatot nem is hallottatok???
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. 2006. november 23. 15:0114.

    Egy-két jó tapasztalatot is hallottam, de nem a mi korosztályunkból. Pl. egy 50 fölötti agglegény megismerkedett egy elvált 45 év körüli nővel, akinek már felnőtt (tőle külön élő) gyerekei vannak. Mivel mindketten idős, beteg édesanyjukat ápolják, a mai napig sem költöztek össze, közös gyerekük biztos nem lesz, de legalább öregségükre nem maradnak magukra. Egy másik történet: egy idős, de egészséges férfi özvegyen maradt és így talált olyan társat, akivel pl. színházba, hangversenyre járhat, közös programjaik lehetnek. Szóval azt hiszem, inkább ilyen célból és ilyen korúaknak van értelme társkereső irodákhoz fordulniuk.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_351069 (13)
    2006-11-23  11:52
  14. Torolt_felhasznalo_398313
    Torolt_felhasznalo_398313
    2006. november 23. 15:1915.

    nemrégiben egy egyedülálló barátnőm, aki 32 éves, úgy döntött egy másik barátnőjével (31) hogy elmennek egy ilyen országos hálózat egyik budapesti irodájába. Tulajdonképpen franchise rendszerben működik, bárki nyithat ilyen irodát ha bejelentkezik es akkor hasznalhatja az orszagos adatbazist.

    Egy pasi mukodteti az irodat aki nagyon normalis volt meg lathatoan van tapasztalata ilyen teren.

    Kulonbozo dijkategoriak vannak, az alap talan 20e evente, ezert meg nem lesz keresheto az adatlapod a rendszerben hanem o talal neked. Viszont azthiszem 200ezerert mar sikerdijas rendszerben dolgozik, azaz vallalja hogy 1 even belul tarsat talalasz az iroda segitsegevel es ha nem, akkor visszafizetik.

    Baratnomnek mar az alapdijat is visszafizette mert o informatikus es segitett a pasinak kicsit szamitogepes ugyben, mar ez is tok korrekt volt. persze ez mar nem a topik temaja.

    Mindkettejuknek mar tobb randija is volt, meg nem lett semmi, de normalis jeloltek voltak...es oket hivtak a pasik.

    Baratnom kicsit hulyen erezte magat hogy tarskozvetitobe megy de itt remelhetoleg valos szemelyek vannak, akik szemelyes beszelgetes utan regisztraltak szinten, a neten meg mindenki azt ir be magarol amit akar.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. Torolt_felhasznalo_351069
    Torolt_felhasznalo_351069
    2006. november 24. 08:5516.

    Tudnál nekem priviben cégnevet ill. elérhetőséget küldeni?! Légyszi!

    Én is ebben bíznék, hogy legalább valós személyek és már átestek egy szűrőn.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_398313 (15)
    2006-11-23  15:19
  16. 2006. november 26. 16:1317.

    Nekem volt jó, és rossz tapasztalatom is. Egy fiatal nö üzemeltetett egy irodát, és azt szerettem. Tényleg odafigyelt, hogy mik az elképzeléseim, és voltak is kedvezö tapasztalatok. Klubnapok is voltak, az Angelika kávézóban, tombolával, élözenével, Eros volt a fellépö. Arra volt jó a klub nap, hogy próbálták az embereket felrázni, bátorítani. Akit felkértek tombola húzásra, a legtöbb úgy kezdte: "Nagyon elfoglalt vagyok". Az emberek általában ezzel védekeznek, nem mernek. A titkárnö körbejárt, és kérdezgette az embereket, hogy szeretnék-e a bemutatná valakinek.

    Sajna, a nö elment szülni, és bezárt az iroda. Ilyen hely kevés van, amikor valaki azért nyitja meg az irodát, mert tényleg szereti ezt a - mondjuk így - szakmát.

    Jártam a társkeresés ösanyjánál is, Kánya Katánál még 2000-ben. Ö már akkor szemmel láthatóan hanyagolta a témát, cicgizett a interjúmon, és a morál sem volt túl jó. Lepattatantam szinte az összes nöröl, de még a telefonon. Arra azért ügyelt, hogy az alkalmi párkeresöket, nem függetleneket elhajtotta.

    Szóval tuti tippem nincs, de azért a nagyipari társkeresö irodákat én elkerülném, meg az emelt díjas sms-ezést. Ez nem márkaszerviz, ahova az ember a kocsiját vagy a háztartási gépeit viszi.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  17. Torolt_felhasznalo_351069
    Torolt_felhasznalo_351069
    2006. november 27. 08:2518.
    Melyik a nagyipari társkereső iroda??? Nem ismerek senkit, segítenétek!?? Szeretném elkerülni őket!
    előzmény:
    croma (17)
    2006-11-26  16:13
  18. Torolt_felhasznalo_351069
    Torolt_felhasznalo_351069
    2006. november 30. 09:1319.
    Segít nekem valaki, hogy ne fussak zsákutcába????
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  19. 2006. december 2. 13:3020.
    Sajna, én már vagyok benne a témában. Vannak esetleg irodák, amiket kinéztél?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_351069 (19)
    2006-11-30  09:13
  20. Torolt_felhasznalo_785983
    Torolt_felhasznalo_785983
    2006. december 2. 14:5921.

    Én csak az Accordiát ismerem, amiről írtam isgy keresztény szellemiségű házastárskereső iroda, ahová nem hívők is jelentkezhetnek, ha komoly szándékkal keresnek társat.

    De miért nem próbálod meg a neten is? Mondjuk nem a randivonalra gondolok, mert az inkább húspiac és szépségverseny, mint társkereső. Én is fent voltam 1-2 netes társkeresőben, és többnyire komoly szándékú emberekkel randiztam. Az más kérdés, hogy a legtöbb esetben nem jöttünk be egymásnak, de ez már az én válogatósságom...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_351069 (19)
    2006-11-30  09:13
  21. Torolt_felhasznalo_785983
    Torolt_felhasznalo_785983
    2006. december 2. 15:0022.
    Jaj, ezt a sírós szmájlit nem akartam betenni, nem tudom hogy került oda az előző hsz-ba!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_785983 (21)
    2006-12-02  14:59
  22. Torolt_felhasznalo_351069
    Torolt_felhasznalo_351069
    2006. december 3. 12:4823.

    Egyelőre nem jelentkeztem sehova, ezért is szeretnék infokat lega. a rosszakról, ha már a jókról nem ír senki. Netes oldalakat sem ismerek, de ott több csalódásról hallottam.

    Szóval várom ám a segítségeteket!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_785983 (22)
    2006-12-02  15:00
  23. Torolt_felhasznalo_447554
    Torolt_felhasznalo_447554
    2006. december 4. 14:5224.
    Ha nem Randivonal, akkor szerinted melyik NEM húspiac és szépségverseny??
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_785983 (21)
    2006-12-02  14:59
  24. Torolt_felhasznalo_997707
    Torolt_felhasznalo_997707
    2008. január 24. 13:4225.
    Sziasztok!
    Látom egy ideje már nem működika topic. azért ha vkit még érdekel, gondoltam megosztom Veletek az én társkereső irodai tapasztalatomat.
    Tényleg nagyon sok gagyi iroda van aki csak beszedi a pénzt. De szerencsére azért van jó tapasztalatom is...
    Nemrég jártam egy nagyon korrekt irodában, akik egyedülálló szolgáltatásokat nyújtanak...nemcsak párt keresnek neked, de segítenek felkészülni a randira, külsőleg és belsőleg is, programokat szerveznek.. . Én teljesen el voltam ájulva tőlük...Szóval csajok fel a fejjel , van még olyan iroda ahol foglalkoznak az emberrel, és tényleg segítenek párt találni...
    Én már megtaláltam az igazit
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top