Koktél party

Torolt_felhasznalo_912430
Torolt_felhasznalo_912430
Létrehozva: 2004. december 27. 10:55
Sziasztok!
Abban szeretném a tanácsotokat kérni, hogy a szilveszteri koktél partyra milyen kaját csináljak. Mert ugye a fiuk kitalálták, hogy ők majd beszerzik a piákat, de azt nem gondolták végig, hogy mit fogunk enni.
Idöm nincs rá tul sok, csak 31-én délelött tudok rá készülödni.
24 hozzászólás
  1. kukelan
    Offline
    2007. december 28. 20:0323.
    Azt gondolom, hogy egy bulira (akár szilveszteri akár nem) az egyik legjobb a szendvics. Attól függ mennyire tudod az ételeket a bulitól elválasztani. Ha pici lakásban szervezni az ember, akkor a lehető legegyszerűbb a szendvics. Amire figyelni kell, hogy lehetőleg ne reszelt sajtot, hanem szeleteltet tegyél a szendvicsre.
    Amit még szilveszteri éteknek el tudok képzelni, az a rétes minden mennyiségben. Laktató, sokféle ízben lehet készíteni, és nagyon finom. Én a házi rétestésztára esküszöm, kicsit macerásabb, de megéri küszködni vele.
    Viszont, ha az ételek és a közvetlen bulit könyebben el tudod választani, akkor lehet hidegtálag készíteni. Sült húsokkal, salátákkal, gyümölcs kosárral. Kb mintegy svédasztal. Lehetőleg hidegen fogyasztható ételeket ajánlanék, mert a buli arról szól, hogy gyorsan keresek valami harapnivalót, bedobom, és már indulok is... Az ember nem áll neki éjnek évadján újra melegíteni az ételeket.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_912430 (1)
    2004-12-27  10:55
  2. Torolt_felhasznalo_528676
    Torolt_felhasznalo_528676
    Offline
    2007. december 10. 23:1922.
    koktélok, receptek, koktélreceptek, cockatil receptek nagy mennyiségben angolul
  3. Ez is érdekelhet: Koktél a kánikulára: dinnyés rumpuncs
  4. Torolt_felhasznalo_833228
    Torolt_felhasznalo_833228
    Offline
    2007. január 10. 23:2220.
    www.mixernet.hu Mixer és koktél show
  5. Torolt_felhasznalo_833228
    Torolt_felhasznalo_833228
    Offline
    2006. december 27. 15:3719.
    www.mixernet.hu mobil koktélbár szolgáltatás weboldalon találtok jó recepteket egy király koktélpartihoz
  6. Vivibaby
    Offline
    2004. december 30. 14:5318.
    Nálunk malac sült, kocsonya, görög saláta lesz, valószínűleg szendvics is, desszertnek meg Mozart golyókat csinálok, (itt az nlc-n olvastam a receptet), meg lesz sós apró sütemény, éjfélkor pedig virslizünk!
  7. Torolt_felhasznalo_360311
    Torolt_felhasznalo_360311
    Offline
    2004. december 30. 11:2717.
    Nagyon kösziiiii:))
    előzmény:
    ugyintezo (16)
     
  8. Torolt_felhasznalo_902606
    Torolt_felhasznalo_902606
    Offline
    2004. december 30. 11:2316.
    Szia, leírom a saját receptem:

    kb. 10-12 tojást megfőzök, majd hosszában kettévágom őket.
    A sárgáját kikanalazom, hozzáadok kb. 15 dkg vajat, 3-4 kanál tejfölt, vagy krémsajtot, kevés sót, borsot és paprikát hozzáadok! Simára keverjük.
    Ha kicsit folyékony lenne, akkor több vajat teszek bele, esetleg reszelt sajttal dúsítom!
    kicsit beteszem a hűtőbe és utána visszatöltöm a tojásfehérjékbe!
    Akár kanállal, akár tortadíszítőből is beletöltheted, a tetejét díszítheted:
    reszelt sattal, zöldségekkel (paprika, hagyma, retek stb. ), petrezselyemmel, pirosarannyal stb. . .

    Jó étvágyat kivánok hozzá!
  9. Ez is érdekelhet: Így idd a rozét idén nyáron: 3 izgalmas rozékoktél
  10. toblerone1
    Offline
    2004. december 27. 12:0715.
    Az sem rossz! Meg van a Silas-nak szójás fasírtpora, ami sokkal finomabb, mint elsőre hangzik!!
    Egy fűszeres fasírtot lehet percek alatt összedobni belőle, és olyan, mintha húst ennél. . . :-)
  11. Torolt_felhasznalo_912430
    Torolt_felhasznalo_912430
    Offline
    2004. december 27. 12:0114.
    Valamelyik éven csináltam apró fasirtokat is pulykamellből, most az is jól jönne.
  12. Torolt_felhasznalo_912430
    Torolt_felhasznalo_912430
    Offline
    2004. december 27. 11:5913.
    Köszi az ötleteket!
    Majd szemezketek belőlük, igazán kreatívak voltatok.
    Bár a szendvicsekre és a tésztassalira én is godoltam.
  13. Torolt_felhasznalo_514432
    Torolt_felhasznalo_514432
    Offline
    2004. december 27. 11:5612.
    Nagyon meindult a fantáziánk. :)
    Eszembe jutott a tésztasaláta is.
    Nem tudok pontos receptet, de rövid csavart főtt tésztára végülis bármit rá lehet dobni, apróra vágott zödség, sonka, halkonzerv, egy kis tejföl vagy joghurt rá, fűszerezés, és kész.
  14. Torolt_felhasznalo_439594
    Torolt_felhasznalo_439594
    Offline
    2004. december 27. 11:5311.
    Kapros-tojásos tésztasaláta
    Hozzávalók:

    rövid csőtészta (nálunk 25-30 dkg a minimum)

    2 keményre főzött tojás

    2 dl tejföl

    2 paradicsom

    1 csokor kapor

    1 csokor zöldhagyma szára

    citromlé

    kevés majonéz

    só, fehérbors, csipetnyi cukor



    Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük. Öntetet készítünk: apróra vágjuk a kaprot, a zöldhagymát, lereszeljük a főtt tojást. A tejfölbe belekeverjük a majonézt, cukorral, sóval, borssal, citromlével édeskés, pikáns mártássá keverjük.
    A kihűlt tésztához hozzákeverjük az apró kockára vágott paradicsomot, és leöntjük a mártással.

  15. Ez is érdekelhet: Putyin budapesti látogatására rendeljetek Putyin-koktélt
  16. Torolt_felhasznalo_439594
    Torolt_felhasznalo_439594
    Offline
    2004. december 27. 11:5210.
    Diós-márványsajtos tésztasaláta
    Hozzávalók 4 személyre:

    1 kis fej lollo rosso vagy radicchio saláta

    1 citrom

    1 evőkanál fehérborecet

    20 dkg márvány sajt

    10 dkg dió

    50 dkg lebbencstészta

    1 teáskanál olaj

    1, 5 dl tej

    10 dkg tejföl



    Előkészítés: A salátát megmossuk, a leveleit csíkokra vágjuk. A citrom levét kifacsarjuk, az ecettel összekeverjük. A rokfortot apróra daraboljuk. A dió felét nagyon apróra vágjuk, másik felét félretesszük a díszítéshez.
    Elkészítés: A tésztát 5 liter sós, olajos vízben 8-10 perc alatt “al dente” megfőzzük,
    majd leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. A salátát rövid időre az ecet és a citromlé keverékébe mártjuk. A rokfortot a tejben kis láng felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejfölt és a megvágott diót, végül borssal ízesítjük. A salátát a mártásba forgatjuk, és a tésztával együtt azonnal tálaljuk. A fél dióbelekkel díszítjük
  17. Torolt_felhasznalo_439594
    Torolt_felhasznalo_439594
    Offline
    2004. december 27. 11:519.
    Tormás hidegtál
    Hozzávalók:

    4 nagy paradicsom,

    4 szelet gépsonka,

    1, 5 dl tejfől,

    1, 5 dl teszín,

    só, bors,

    5-6 kanál ecetes torma,

    3 evőkanál főtt kukorica



    Elkészítése: Vájjuk ki a paradicsom belsejét, kicsit sózzuk meg. Keverjük össze a tejfölt, a tormát, sózzuk, borsozzuk. Verjük fel a tejszínt, és keverjük a tormás keverékbe. A töltelék felét osszuk szét a sonkaszeleteken, majd tekerjük fel. A maradékba keverjük bele a kukoricát, és töltsük meg vele a paradicsomokat. Salátalevélen tálaljuk.
  18. Torolt_felhasznalo_439594
    Torolt_felhasznalo_439594
    Offline
    2004. december 27. 11:508.
    HATRÉSZES HIDEGTÁL TÍZ SZEMÉLYRE

    A CSIRKÉHEZ:

    1 db 1kg-os csirke,
    3 dkg póréhagyma,
    2 dkg friss gyömbér,
    só,
    10 szem szecsuani bors,
    2 ek rizsbor
    A MARHAHÚSHOZ:

    40 dkg marhafilé,
    3 dkg póréhagyma,
    2 dkg friss gyömbér,
    10 szem szecsuani bors,
    1 dkg csillagánizs,
    1 dkg fahéjrúd,
    1 ek szójaszósz,
    1 ek rizsbor,

    A SERTÉSMÁJHOZ:

    50 dkg sertésmáj,
    3 dkg póréhagyma,
    2 dkg friss gyömbér,
    só,
    10 szem szecsuani bors
    A TOJÁSLEPÉNYHEZ:

    6 db tojás,
    2 teáskanál kukoricakeményítő,
    2 teáskanál vízzel elkeverve,
    só,
    bors


    1. , A megmosott, feldarabolt csirkét fazékba tesszük, vízzel felforraljuk. Hozzáadunk 1 ek rizsbort, a bors-szemeket, a hagymát, a gyömbért, megsózzuk, majd fedő alatt 30 percig főzzük. Utána hűlni hagyjuk, kicsontozzuk.



    2. , A marhahúst megmossuk, fazékban annyi vízzel, amennyi ellepi, felforraljuk. A megmosott, meghámozott, vastag szeletekre vágott hagymát és gyömbért, 1 ek szójaszószt, 1 ek rizsbort, és a fűszerzsákba helyezett fűszereket, sót a húshoz adjuk, és lefedve még 10 percig főzzük. Majd kiszedjük a húst és hűlni hagyjuk.

    3. , A megmosott sertésmájat egy lábosban leöntjük forró vízzel és felforraljuk. Megtisztítjuk, megmossuk, vastag szeletekre vágjuk a hagymát és a gyömbért, sózzuk, kis lángon 30 percig pároljuk. Utána kivesszük, hűlni hagyjuk.

    4. , A tojást szétválasztjuk, a sárgáját is és a fehérjét is külön tálban elkeverjük 1-1 ek hideg vízzel, 1-1 teáskanál feloldozz keményítővel, sóval, borssal. A fehérjekeveréket egy kis, négyszögletű, magas peremű tányérba tesszük, majd víz fölött gőzben 7 percig pároljuk. A sárgáját eloszlatjuk a megdermedt fehérjén, és még nyolc percig pároljuk. Kivesszük a tojáslepényt, és hűlni hagyjuk.

    5. , A sonkát 10 percig pároljuk bambuszpárolóban.

    6. , A csirkét, a marhát, a májat, a sonkát, a tojáslepényt 7 x 1, 5 cm szeletekre vágjuk, majd egy hosszúkás tálon fajtánként elrendezzük, salátával, aprított, szeletelt zöldségekkel díszítjük, tálaljuk.


  19. toblerone1
    Offline
    2004. december 27. 11:467.
    Édességnek meg kókuszgolyó, olyan darált kekszből készülős. Gyorsan megvan, sütni sem kell.
    Mi most karácsonyra is ezt készítettünk, csak karácsonyi formákat nyomtunk ki belőle, tetején egy darab mandulával. . .
    Mmmm. . .

    25 dkg darált keksz (lehet darált Győrit kapni)
    15 dkg porcukor
    10 dkg vaj
    2 evők. kakaó (a cukortalan)
    lapos evők. neszkávé
    1 dl tej
    kókuszreszelék
    Csak összekevered kézzel, (ha kell még tej hozzá, bátran!) golyókat formálsz, rányomsz 1-1 mandulát és kész is!!
  20. Torolt_felhasznalo_360311
    Torolt_felhasznalo_360311
    Offline
    2004. december 27. 11:406.
    Szia! :)
    Hogy kell töltött tojást csinálni?
    előzmény:
    ugyintezo (4)
     
  21. Ez is érdekelhet: Ebből a karácsonyi ombre koktélból a diétázók is repetázhatnak!
  22. Torolt_felhasznalo_514432
    Torolt_felhasznalo_514432
    Offline
    2004. december 27. 11:375.
    Ja, gyümölcssalit is lehet alkotni, tejszínhabbal kíválni, vagy kicsi alkohollal bólévá változtatni.
    Egyszerű, gyors, és isteni, mindenki szereti.
    Hozzávalók izlés szerint: (főleg konzerv)
    ananász
    trópusi vegyes konzerv
    meggy
    nyárról megmaradt/vagy bolti befagyasztott majd kiolvasztott eper/málna
    banán
    kivi
    alma
    stb.

    Reggelre jó ha van kávé, capuccino, tea.
  23. Torolt_felhasznalo_902606
    Torolt_felhasznalo_902606
    Offline
    2004. december 27. 11:334.
    Szia!

    Szintén buli lesz nálunk és én is a salátákra meg a gyors szendvicsekre szavazok!
    Csinálok még töltött tojást, szóval ilyen hidegtál jellegű lesz!
    Meg pici kis falatkák, pl. sós kesz és rá a töltött tojás "krémje", vagy krémsajt, vagy feta sajt meg olajbogyó, vagy paprika, paradicsom!
    De keksz helyett lehet kiflikarika, vagy pirítós. . . szóval ez a te fantáziádra van bízva. . . .
    Ha nincs ötleted írj, hátha tudok segíteni!
  24. Torolt_felhasznalo_514432
    Torolt_felhasznalo_514432
    Offline
    2004. december 27. 11:313.
    Szia!

    Szendvicsek szeletelt, vagy tartós kenyérből (margarin, szalámi, főtt tojás, ubi, pirosarany, paprika, vagy bármi mehet rá ),
    sós rágcsák, chips, pogi, ropi, mogyi, szotyi, hogy ne rugjon be annyira a nép,
    kirakhatod a karácsonyi maradék sütiket, a szaloncukrot, vagy süthetsz frisset, ha nincs időd a szupermarketekben, boltokban rengetek csomagolt aprósütit lehet kapni.
    Éjfél után pedig jöhet a virsli (fejenként 2-4-gyel számolj), kenyérrel, mustárral, majonézzel, vagy ketscuppel, ki mit szeret.
    Csinálhatsz/ vehetsz franciasalit, kukorica salit, svédgombasalátát, vagy bármilyet, amit szerettek, készíthetsz katonákat a szendvicsekhez való alapanyagokból fogpiszkálóval, lehet csinálni szójásfasírtporból pici, falatnyi gombócokat, vagy kirakhaszt kockára vágott trappista vagy egyébsajtot, tetejükre rátűzöl dísznek paprikát, vagy ubit fogpiszkálóval, nyamm-nyamm.
    Ha a fiúk hoznak piát az jó, de legyen otthon mindenképp ásványvíz, és más üdítő is, hogy ne csak az alkoholról szóljon a buli. Házi különlegességeket is tudnék még ajánlani, mint otthon készített Bayles,
    házi Raffaello, kókuszgolyó, persze ezekhez idő is kell.
    Amit leírtam az jó sokba kerül, de a lányvendégekkel, a fiúkkal is beszéld meg, hogy ne csak innivalót hozzanak, hanem alapanyagot is.
    Pl. Julcsa hozzon szalámit, Marcsa díszítőzöldséget, Jancsi 1 üveg pezsgőt, és 1 zacsi ropit, lelkes ráérősek sütit, salit, stb. stb.
    Ha nem akarsz mosogatni, vagy nem akarsz törött edényeket, használjatok műanyagtányérokat, poharakat, csak alkoholos filccel írjátok majd rá, hogy melyik kié. Üvegpohár esetén jó, ha van kis jelzőke rajta, lehet kapni műanyagból elvileg, hogy ne legyen kavarodás.

    Most hirtelen ennyi jutott eszembe.

    Nagyon jó bulizást!

  25. Werbunga
    Offline
    2004. december 27. 11:252.
    Ha a hagyományos szendvicseket és a virsliket unod, keverj néhány nagy tál salátát. Mondjuk majonézes virsli- és krumplisaláta, franciasaláta is jó. + egy nem majonézest, mondjuk görög salátát (jó sok fetasajttal és olívabogyóval).