Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Depresszió

Torolt_felhasznalo_440218
Torolt_felhasznalo_440218
Létrehozva: 2004. december 9. 22:43
Négy éve egy fulladásos rosszulléttel kezdődött minden,azután bezárkotás,kórház,terápiák,pszhológus stb...Jelenleg dolgozom,tartom magam,magán bölcsészem van,viszont a nyugtatokról nem tudok leállni.Szükségét érzem sajnos.22 évesen kilátástalanul a világban.Vagyok.
  1. 2021. február 11. 08:186047.

    Kedves csoporttagok! Egy amerikai cégnek, a piacvezető RWS Life Sciences-nek klinikai kérdőívhez használt kérdőíveket tesztelünk. A magyar fordítást adaptáljuk kultirálisan, nyelvileg. Semmit nem kell bevenni, ez egy nyelvi elemzés, mely telefonon történik, és anoním. A fáaradozásért a cég 60 USA dollárt fizet forintban. Kérem, akit érdekel, jelentkezzen a gyorfek@gmail.com email címen. Köszönöm, üdvözlettel, Györffy Enikő.

  2. 2019. október 26. 21:596046.

    Örülök, hogy itt megoszthatom tapasztalataimat és bizonyságomat arról, hogy hogyan kaptam segítséget Dr. Ogundele-tól. Shelley Hanes asszony vagyok, Texas, USA. Házasságom után szép család volt; 6 évig voltam feleségül a férjemmel, és hirtelen egy másik nő került a képbe, amelyet a férjem szeretett engem, mielőtt elkezdett velem veszekedni, annyira bántalmazott, hogy amikor megpróbálom elmondani neki az igazságot arról, hogy úgy érzi, és hogy mit csinál, nem megfelelő a család számára, nagyon mérges lesz, és bármire megüt, amit lát körülötte. de még mindig szívemmel szerettem őt annak ellenére, hogy mindent megtett, és minden áron vissza akartam. aztán válási kérelmet nyújtott be, egész életem széttöredezett, és nem tudtam, mit kell tennem ...... kiment a házból, és 3 évre elhagyott engem és a gyerekeket. Tehát egy nagyon közeli barátom elbeszélte nekem Dr. Ogundele szerelmi varázslatát, hogy visszaszerezzék a férjem, és Dr. Ogundele szerelmi varázslatot is felhasznál arra, hogy visszaszerezze korábbi barátját, aki korábban elhagyta. És azt mondta, hogy nagyon elégedettek a kapcsolatokkal. És bemutatta nekem a varázslógombot, először meglepődtem és megijedtem, ezért úgy döntöttem, hogy megpróbálom. Bár nem hisztem mindazokban a dolgokban, amikor elkészítette a speciális imákat és elmondta a varázslatot, annyira meglepett voltam, hogy 24 óra múlva a férjem visszatért és könyörgött bocsánatért, és felismerte a hibáit, csak nem tudtam elhinni, egyébként most együtt vagyunk, és most már egy nagy, boldog család vagyunk, mint régen. Megállapodást kötöttem Dr. Ogundele-val az emberek jó munkájáról való tájékoztatása érdekében, ezért ha bármilyen segítségre van szüksége, javaslom, hogy vegye fel a kapcsolatot Dr. Ogundele e-mail címével: ogundeletempleofsolution@gmail.com, valamint a WhatsApp vagy a Viver Chattel: +27638836445.

  3. 2012. május 29. 13:066045.

    Én minden szorongó, depressziós sorstársamnak javaslom a szorongok.hu oldalát. Most van egy történetíró pályázatuk, ahol/amivel egymást segíthetjük tapasztalatainkkal. A legtanulságosabb történeteket könyvutalvánnyal díjazzák, szóval duplán megéri.

     

    Szerintem fontos, hogy az ember meg tudjon nyílni, ha mást nem, névtelenül. Sajnos több százezren, akár millióan is küzdünk szorongással, depresszióval, pánik betegséggel. 

     

    Pár évvel ezelőtt a munkahelyem és a főnököm, valamint a munkatársak miatt jutottam oda, hogy félelemmel keltem és félelemmel feküdtem. Rettegtem a rám váró naptól a munkahelyen, a folyamatosan megalázottságtól, a létbizonytalanságtól, hogy mi van ha kirúgnak. A főnököm, aki egy tapló volt és aki mindig mindenért az alkalmazottakat hibáztatta - effektíve engem - elhitette velem, hogy semmit sem érek, se mint munkaerő, sem emberileg. A hónapokon át tartó lelki terror során az ember sajnos az ilyesmit el is hiszi. Emberi roncsként, egy 0-nak tekintettem magam és sok időbe, na meg nagyon sok segítségre volt szükségem ahhoz, hogy ki tudjak lábalni az önmarcangolásból és újra egészséges énképem legyen.

     

    Nem szeretnék senkit untatni a történetemmel, a lényeg: a családom és persze magam miatt is pszichológushoz fordultam és szerencsére ma már magam mögött tudhatom az egészet..

     

    Talán most megírom a szorongok.hu oldalán én is a történetemet, hátha tudok segíteni másoknak a tapasztalataimmal...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_440218 (1)
    2004-12-09  22:43
  4. 2012. május 25. 12:586044.

    Nem igazán tudok szimpatizálni ezzel a cikkel.

    Egyáltalán nem objektív. Folyamatosan jelen van a szkeptikus hozzállás... nem is értem mi értelme volt megcsinálni a cikket.

     

    Egyébként meg a depresszió igen is fontos és veszélyes betegség, amik a különböző tünetek (ami nem csak a rosszkedv) időtartamából és mennyiségéből, mértékéből  vehetők észre.

    Nem vagyok se pszichológus. Nincs kifejezetten nagy tudásom ezen a téren. De felháborítóna ktartom az ilyen negatív hangvételű cikkeket, bármiről is legyen szó. 

    előzmény:
    Boudica (6042)
    2009-01-28  15:26
  5. 2009. január 28. 15:326043.

    Szia!

    Neked kell eldöntened, hogy mire van erőd. Ugye az világos, hogy egyedül nem oldhatod meg a problémát (ez nem is feladatod), csak lehetsz az egyik támogató. A saját életedet és céljaidat (vizsgák, egyebek) semmiképpen ne add fel!

    Nem könnyű, mert nyilván szereted a srácot, de gondold végig, hogy mit vársz ettől a kapcsolattól. Ez az igazi és érdemes végigjárni ezt az utat vagy csupán egy a jól sikerült, boldogságot adó kapcsolatok közül, aminek majd egyszer úgyis vége lesz.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_751185 (6041)
    2008-12-20  20:24
  6. 2009. január 28. 15:266042.

    Olvasom itt ezt a cikket és elszáll az agyam!

    http://www.nlcafe.hu/eletmod/20081124/mi_a_depress zio_es_mit_tehetunk_ellene/

     

    Hú, de megmondtátok a tuti frankót! Szerintem, aki a depresszióval kapcsolatosan keres infót, az pontosan erre a cikkre vágyik. Ez aztán útbaigazítja. Klassz!

    Miért nincs felelősségteljes újságírás?

    Mitől lesz nekem jobb, ha az újságíró jól kidühöngi magát.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. Torolt_felhasznalo_751185
    Torolt_felhasznalo_751185
    2008. december 20. 20:246041.

    Sziasztok!

     

     Szeretném a segítségeteket kérni, mert nagyon tanácstalan vagyok!!!

     

    4 éve vagyok együtt a barátommal, amikor megismerkedtünk akkor gyógyult ki a depresszióból, 2 hónap együttlét után már gyógyszert se szedett. Most 27 éves, és sajnos megint az lett az egyetemi sikertelenségek és a munkahelyi stressz miatt, ráadásul mostanában és se tudtam vele sokat foglalkozni, mert vizsgaidőszakom van, meg már nagyon elegem volt abból, hogy állandóan kedvetlen, semmi sem volt jó amit csinálok és nem értette meg, hogy vizsgaidőszakban kevesebb időt tudok vele tölteni.

     

     Ma szakított velem, mondván, hogy már nincs értelme a kapcsolatunknak, meg az egész életének. Én meg elfogadtam a döntését, mert már nagyon belefáradtam ebbe, meg az állandó variálásaiba, hogy pl amikor egyszer megbeszélünk valamit, aztán másnap reggel közli, hogy neki már nincs is hozzá kedve, és nem csinál semmit, szóval cserbenhagy. (Az öngyilkosságról már régen is beszéltünk, azt úgy néz ki, hogy nem tenné meg.)

     

     Tényleg nem tudom, hogy mit tegyek, mert ebből az okból az utóbbi 1 hónapban eléggé elhidegültünk egymástól. Szerintetek? Vagy ne hagyjam cserben, próbáljam rábeszélni, hogy folytassuk a kapcsolatot és segítsek neki a családja helyett és akár a vizsgaidőszakomat/félévemet is áldozzam fel erre?

     

     Tényleg nagyon számítok a tanácsokra, mert azért elég sok idő az a négy év! 

     

     Köszönöm aki elolvasta! (és talán válaszol is) 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. 2008. december 15. 08:156040.
    Olyan pszichológust (orvost, pszichiátert, stb.-t) keress, aki kiképzett pszichoterapeuta, ott van esélyed a gyógyulásra.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_824708 (6039)
    2008-12-14  19:08
  9. Torolt_felhasznalo_824708
    Torolt_felhasznalo_824708
    2008. december 14. 19:086039.

    Sziasztok!

     

    Új vagyok még "ebben+, remélem, hogy valamelyikőtök tud nekem segíteni:

     

    Zoloft szirupot kaptam, azt mondta az orvos, ez lesz a megfelelő ahhoz, hogy el tudjam látni a gyerekemet. És napi szinten vezetek, nem keveset. Elolvastam a használati utasítást, de olyan mellékhatásokat ír, hogy a hajam égnek áll, pl, hogy csak engedéllyel vezethetek. Hááát, én mondtam, hogy nekem az autó létszükséglet, anélkül tömegközlekedéssle, gyerekkel az orvosig fél nap alatt jutnék el, mégis ezt írták fel...

    3. napja szedem, de ma "bedugult" és zúgni kezdett a fülem. Még jó, hogy csak az egyik, de reggel óta folyamatosan és megőrjít. Mintha egy vödörben élnék, nem hallok, viszont "zajt" azt folyamatosan, nagyon zavar.

     

    Ez a gyógyszertől lehet,

     

    Köszönöm!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2008. december 14. 18:086038.

    Szia, a férjem depressziós, szorongós, miben tud segíteni az orvos?

    Jár 4 éve, kap gyógyszereket, már attól is függő, és szorong egyre több dologtól, csönd, sötét, mi lesz ha nem tud aludni stb. 

    TV függő, még nem tudom mi jöhet még, ahogy látom, bármi. 

     

    Pándy Kálmán? Az hol van és tudsz-e onnan jvasolni vkit?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_394500 (6030)
    2008-11-04  13:01
  11. Torolt_felhasznalo_902582
    Torolt_felhasznalo_902582
    2008. november 9. 15:296037.

    Én is azt hittem pánikbeteg vagyok, majd meghaltam a folyamatos szorongástól, napi többszörös pánikrohamaom volt, nem merek utcára lépni stb és kiderült, hogy depresszióm van!

    Az is kombinálódhat ezzel, szóval érdmes szakembert felkeresni.

    Én itt írtam le a kálváriámat, hátha segít valakinek, mert sajnos itt az nlc-n én nem találtam segítségre..

    http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=22381

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_394500 (6030)
    2008-11-04  13:01
  12. 2008. november 4. 15:186036.
    egyet értek! fontos, hogy kiépülhessen egy közösség ahol mindenki ki tudja beszélni a problémáit! ez szerintem oldhatja a természetükből fakadó gátlásokat is, ezzel elindítva a gyógyulást!
    előzmény:
    etelek (6035)
    2008-11-04  15:12
  13. 2008. november 4. 15:126035.
    Nekem a fórum tetszik a legjobban. Jó, hogy ennyi ember osztja meg a véleményét. Így legalább senki sem érezheti magát egyedül. Láthatja, hogy nem csak neki vannak ilyen problémái és ezáltal ő is mer segítséget kérni. Csak így tovább az oldalnak!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_394500 (6034)
    2008-11-04  13:16
  14. Torolt_felhasznalo_394500
    Torolt_felhasznalo_394500
    2008. november 4. 13:166034.
    ebben igazad van, de ha megnézed az oldal felépítését akkor rájöhetsz, hogy milyen részletesen foglalkozik a témával. illetve a legfontosabb, hogy nem gyógyszert árul, hanemegyfajta térkép azokhoz az orvosokhoz akik kifejezetten ezekkel a problémákkal foglalkoznak!
    előzmény:
    emi1616 (6033)
    2008-11-04  13:07
  15. 2008. november 4. 13:076033.
    Azért én abból nem indulnék ki hogy egy honlapnak jó a felépítése...
    előzmény:
    mamaj (6028)
    2008-11-04  12:42
  16. Torolt_felhasznalo_394500
    Torolt_felhasznalo_394500
    2008. november 4. 13:056032.
    a lényeg a szakszerűség
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_396541 (6031)
    2008-11-04  13:04
  17. Torolt_felhasznalo_396541
    Torolt_felhasznalo_396541
    2008. november 4. 13:046031.
    köszi szépen a segítséget, hasznosnak tűnik!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  18. Torolt_felhasznalo_394500
    Torolt_felhasznalo_394500
    2008. november 4. 13:016030.
    Nekem egy ismerősömnél szintén pánikbetegséget diagnosztizáltak ezekre a tünetekre, de neki például szorongása volt... Szóval vékony a mezsgye, a lényeg, hogy minél több helyről kell informálódni és minél megbízhatóbb orvosokat kell keresni! Én is hallottam már erről az oldalról, gyulai révén meg tudom, hogy a Pándy Kálmán Kórházban sok a specialista!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  19. Torolt_felhasznalo_131404
    Torolt_felhasznalo_131404
    2008. november 4. 12:476029.
    A legjobb barátnőm ugyanezekkel a tünetekkel küzd, nála pánikbetegséget állapítottak meg. Most terápiára jár, és gyógyszert szed, hogy egyáltalán az utcára ki tudjon menni. Mindenképp forduljon szakemberhez.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_396541 (6024)
    2008-11-04  11:41
  20. 2008. november 4. 12:426028.

    Szerintem is elég jól van felépítve a szorongok.hu.

     

    Én is beteg voltam, kerestem az oldalon egy budapesti orvost és az ő segítségével sikerült túllépnem a problémáimon. Én csak ajánlani tudom, de ezt most ne reklámnak vegyétek, csak a hasonló helyzetű embereken szeretnék segíteni. Tudom milyen az mikor egyik hullámvölgyből a másikba zuhansz bele....

     

    Erzsi mama 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  21. 2008. november 4. 12:226027.
    ahogy olvastam a szorongás inkább ilyen önellentmondásosan épül fel, mint pl fáradt vagy, de mehetnéked van, aludni akarsz, de ha lefekszel akkor nem tudsz aludni, plusz a többi amit felsoroltál. de javaslom inkább a szorongok.hu-t az részletesen körbejárja a témát!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_396541 (6026)
    2008-11-04  12:06
  22. Torolt_felhasznalo_396541
    Torolt_felhasznalo_396541
    2008. november 4. 12:066026.
    azt is hitték már h terhes, de biztosíthatlak, hogy nem! és honnan tudjam biztosan hogy ez szorongás?
    előzmény:
    revibe (6025)
    2008-11-04  12:04
  23. 2008. november 4. 12:046025.
    nem vagyok benne biztos de lehet, hogy szorongás... vagy terhes:)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  24. Torolt_felhasznalo_396541
    Torolt_felhasznalo_396541
    2008. november 4. 11:416024.
    alapvetően hányinger, szédülés, gyomorgörcs, légszomj, hőhullámok meg mindig hulla fáradt...
    előzmény:
    revibe (6023)
    2008-11-04  11:33

Címlap

top