Kínai kaják

Pinahunter
Létrehozva: 2004. október 12. 20:08
Segítsetek, nagyon szeretem a kínai éttermekben készített kajákat. Főleg a leveseket és a szószos kajákat csipem.
Hogyan lehet ilyent házilag is készíteni???
40 hozzászólás
  1. őskomcsi
    Offline
    2008. február 23. 03:2140.

    Kinai csirkemell

    1 kg  csont és bőr nélküli csirkemell,2 közepes fej v.hagyma, 1 dl sűrített paradicsom,0,5 dl konyak( kihagyható,őrült gyömbér,őrült csillagánizs,só.

     A  csirkemelleket vágd  ujjnyj csíkok ra.Forró olajon  üvegesre párold az apróra vágott vöröshagymát.Tedd bele a húst,sózd meg és erős tűzön süsd, amíg a hús ki nem fehéredik.Öntsd rá a sűrített paradicsomot, szórd meg az őrült fűszerekkel,fedő alatt párold puhára-- időnként megkeverve.Ha közben elfővi a levét,pótold  forró vízzel vagy zöldségalaplével.Ha a hús már puha , vedd le a fedőt,párologtasd el az esetleges felesleges levet.Öntsd rá a konyakot és egy pillanatra hagyd felforrni.

    előzmény:
    lufka (39)
    2008-02-23  00:10
  2. lufka
    Offline
    2008. február 23. 00:1039.
    Hozzávalók:

    1 csirkemell csíkokra vágva

    A páchoz:

    őrölt fehérbors (én ötfűszer-keveréket használtam helyette), só, cukor, 1/2 tk. fehérbor, 1/2 tk. szezámolaj

    A bundához:

    1/2 csésze liszt
    1/4 csésze keményítő
    csapott tk. sütőpor
    1 felvert tojás
    2 ek. olaj
    2/3 csésze víz
    kevés só

    A mézes mázhoz:

    1/8 csésze méz
    1/4 csésze cukor
    1/8 csésze ketchup
    1 ek. fehérborecet

    A csirkecsíkokat bepácoljuk, minimum néhány órára hűtőbe tesszük. Ha összeértek az ízek, a bundába mártott csirkedarabokat wokban bő olajban kisütjük. Utána a mézes mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat és beleforgatjuk a kész húst. Megszórjuk szezámmaggal.

    Pirított tészta:

    A kifőtt spagettit vagy kínai tojásos tésztát az alábbi összetevőkkel nyakon öntöm és wokban kevés olajon megpirítom.

    1-2 ek. sötét szójaszósz
    1 kk. chiliszósz
    1 kk. kristálycukor
    1 kk. borecet
    1/2 kk. só
    1/2 kk. kukoricakeményítő
    6-7 ek. langyos víz
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_942028 (37)
    2008-02-19  14:08
  3. Évanyó
    Offline
    2008. február 19. 14:5538.
    Én sima serpenyőben szoktam csinálni kínai kaját. Oliva olajon megdinsztelek egy fej hagymát hosszú csíkokra vágva, adok hozzá sárgarépát, cukkinit, gombát, néha csirkemellet is, fűszerezem curryvel, 1 fej chilli paprikával, szójaszósszal, fokhagymával, kis mézzel, sóval, friss gyömbérrel, falatnyi fehér borral és összekeverem az üvegtésztával, majd megszóróm friss bazsalikommal.
    előzmény:
    Pinahunter (1)
    2004-10-12  20:08
  4. Torolt_felhasznalo_942028
    Torolt_felhasznalo_942028
    Offline
    2008. február 19. 14:0837.

    hát senki sincs, aki elküldeni a szezánmagos csirke receptjét?

     

  5. Torolt_felhasznalo_942028
    Torolt_felhasznalo_942028
    Offline
    2008. február 11. 13:1336.
    Sziasztok. Elküldeni nekem valaki a kinai szezammagos csirke receptjét? Előre is köszi
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_124996 (35)
    2006-05-23  14:40
  6. Torolt_felhasznalo_124996
    Torolt_felhasznalo_124996
    Offline
    2006. május 23. 14:4035.
     Szeretném a szezámmagos csirke receptjét megkapni. Előre is köszönöm.
    előzmény:
    Ettike (32)
    2005-08-24  11:06
  7. Torolt_felhasznalo_903723
    Torolt_felhasznalo_903723
    Offline
    2005. augusztus 24. 16:3333.

    Kedves Ettike!

    A kínai konyha kedvelése jó ízlésre vall és ezért minden támogatást megérdemel. Bõ recepttáramat átnézve ezt az egy szezámmagos csirkét találtam, közreadom. Ha nem ilyenre gondolt, jelezze, megkutatom a hálót, hátha van egyéb, akár fordítani való.

    Üdvözli: geopapa

    Szezámmagos csirkesaláta (kínai)

    Hozzávalók (4 sz.): 3 csirkemell, 2 ek szójaszósz, ½ kk só, ½ ek ötfûszer-keverék, 2 petrezselyemgyökér, 1 ek szezámolaj, 1 ek olaj, ¼ kk gyömbérpor, 1/8 kk bors, 1,5 liter víz.

    A szezámmagot pirítsa serpenyõben szárazon 5-8 percig, aranybarnára. A csirkét 1 ek szójaszósszal, a sóval és ötfûszerrel tegye a vízbe, fedõ alatt forralja fel, majd vegye lejjebb a hõt és párolja 15-20 percig. Vegye le a hõrõl, hagyja állni 1 órát a lében. Utána vegye ki a csirkét, szárítsa le, csontozza ki és szeletelje kb. 1,5 cm vastagra. Levét tartsa meg. A petrezselymet szeletelje ferdén, tegye a felforralt csirkelébe, fõzze míg megpuhul (1-2 perc), majd szárítsa le. Nagy tálban keverjen 1 ek szójaszószt a két olajjal, gyömbérrel és borssal, tegye rá a csirkét és petrezselymet, jól keverje össze, szórja meg a szezámmaggal és tálalja.

    előzmény:
    Ettike (32)
    2005-08-24  11:06
  8. Torolt_felhasznalo_436970
    Torolt_felhasznalo_436970
    Offline
    2005. augusztus 20. 11:1931.
    Szia! Én is épp az illatos csirke receptjét kerestem, mikor ráakadtam a kérdésedre. Ha azóta Te kaptál választ örülnék, ha megküldenéd nekem a tavaszy@freemail.hu címre. Köszönöm
    előzmény:
    boxi2 (21)
    2005-02-13  10:54
  9. angi.e
    Offline
    2005. március 30. 16:4330.
    Szia! Nagyon szeretem a kínai kajákat, kérlek küldd el nekem is a 9 oldalas receptgyűjteményedet. angi. e@citromail. hu címre. Köszi előre is!
  10. Torolt_felhasznalo_699762
    Torolt_felhasznalo_699762
    Offline
    2005. március 6. 13:1929.
    Szia Noelle!
    irtad, hogy nemrég vettél öntöttvas WOK-ot. Én is szeretnék venni.
    Hol vetted?
    Előre is köszi az infót! :-))))

    Tea
  11. Anitaw
    Offline
    2005. február 15. 18:1628.
    Sziasztok!

    Én meg arra lennék kíváncsi, hogy egyszer ettem az Árkádba ilyen mézes diót, pirítottat. És eszméletlen finom volt. Szerintetek hogy készülhet, ha tudja valaki, hogy miről beszélek. Vagy esetleg van, aki pontosan tudja?
    Köszönöm előre is!
  12. Noelle
    Offline
    2005. február 15. 15:5727.
    Kipróbálom, nagyon szeretem a borsópörköltet, jó csípősen! :)
    előzmény:
    potnagyi (26)
     
  13. Noelle
    Offline
    2005. február 15. 15:0224.
    Szia! Én nemrég vettem a második WOK-omat, ez öntöttvas és fedele is van.
    Azóta a másikat elő sem vettem.
    Az öntöttvas nagyon jó, nem ragad le benne a kaja és nagyon jó az íze.
    A másik WOK-om, valami vékony, bevonatos edény, de most már nem hívnám WOK-nak.
    Javaslom, hogy csak öntöttvasat használj, nyíílt tűzön, és vagy kevés zsírral, vagy mogyoróolajjal süss benne.
    A mogyoróolaj azért jó, mert a nagyon magas hőfokon sem ég meg.
  14. Torolt_felhasznalo_177954
    Torolt_felhasznalo_177954
    Offline
    2005. február 13. 10:5622.
    pbogi. @freemail. hu
  15. Torolt_felhasznalo_177954
    Torolt_felhasznalo_177954
    Offline
    2005. február 13. 10:5421.
    Sziasztok nekem is eltudná küldeni v. ki az illatos csirke receptjét?
  16. Noelle
    Offline
    2005. február 11. 17:1420.
    Itt egy recept, saját, illetve ettem ilyet Kínában és itthon is kipróbálva!

    WOK-ban kell csinálni.

    Fek kell forrósítani a WOK-ot, az aljára kevés zsír, 1 édes köményt cikkekre vágni, kb. 10 dkg sárgarépát gyufaszálra reszelni, 1 fél kaliforninai piros paprikát csíkokra vágni és beledobni a forró zsírba. Jól összesütni, majd egy doboz kínai konzervgombát is beletenni a leve nélkül. Sózni és borsozni kell, 2-3 evőkanálnyi szójaszószt önteni rá és jól megsütni. Közben forró vízbe kell áztatni egy adag rizstésztát és amikor puha, akkor leszűrni és villáról lógatva ollóval belevagdosni a WOK-ba. Jól összesütni a zöldségekkel.
    Egy pohár finom félédes fehérborral isteni!
    Én tokaji furmintot adtam hozzá.

    előzmény:
    Pinahunter (1)
     
  17. Torolt_felhasznalo_384380
    Torolt_felhasznalo_384380
    Offline
    2005. február 10. 22:1719.
    www. kinaikaja. hu
  18. szojacska
    Offline
    2005. február 10. 20:1618.
    Mokmon, nekem is el tudnad kuldeni a gyujtemenyedet, ha kuldenek priviben egy email cimet? Mi a szecsuani csirket szeretjuk, megvan neked esetleg a receptje?
  19. jan-ka
    Offline
    2005. február 6. 17:0917.
    Az illatos csírke engem is érdekelne. Na meg a többi is Átküldenétek? dm. szabone@pro. hu Nagyon köszike.
  20. maci01
    Offline
    2005. február 6. 12:2316.
    Sziasztok. Nem sokszor ettem kínait de amit ettem nagyon ízlett. Erre kaptam egy könyvet a páromtól de amit szeretek az pont nincs benne:((
    Vmi fokhagymás sült tészta és tavaszi tekercs receptjét keresem. Ha vki tud segíteni nagyon köszönöm. :-))
  21. Torolt_felhasznalo_671815
    Torolt_felhasznalo_671815
    Offline
    2005. január 31. 12:1615.
    Az illatos csirke receptjét meg tudná adni vki?
  22. lufi
    Offline
    2005. január 31. 11:5913.
    Szia, most olvasom ezt a kínai kajás topikot. Lehetne kérni nekem is egy küldeményt kínai receptekkel?
    pokadr@freemail. hu lenne a cím.
    Köszi szia lufi
  23. bigben
    Offline
    2004. október 14. 08:4912.
    Szia Küldd át nekem is lécci a kínai kajás receptgyűjteményed! gviki@yahoo. com
  24. Pinahunter
    Offline
    2004. október 13. 21:2611.
    szia!
    Megcsináltam az egyik kaját a recepted alapján, olyan finom volt mintha egy finom üde pinát kostolgattam volna:-))
  25. Torolt_felhasznalo_199085
    Torolt_felhasznalo_199085
    Offline
    2004. október 13. 15:318.
    Szia!

    Nekem is küld át légyszi!

    Köszi

    emilem: iglkata@freemail. hu
  26. Torolt_felhasznalo_413212
    Torolt_felhasznalo_413212
    Offline
    2004. október 12. 21:124.

    Szia!

    A www. kinaikaja. hu oldalon vannak fenn receptek és ha érdekel nekem is van egy 9 oldalas kínai receptgyűjteményem. Küldj egy e-mail címet és szívesen átküldöm.
    előzmény:
    Pinahunter (1)
     
  27. samucica
    Offline
    2004. október 12. 21:053.
    keletikonyha. lap. hu
    kinaikaja. lap. hu

    itt nézz még szét, biztos találsz jó kinai ételeket
    előzmény:
    Pinahunter (1)
     
  28. Torolt_felhasznalo_398187
    Torolt_felhasznalo_398187
    Offline
    2004. október 12. 20:472.
    Kínai szakácskönyvvel próbálkoztál már?
    előzmény:
    Pinahunter (1)