Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Igazi cappuccinó otthon
2004-09-27 13:411.
Torolt_felhasznalo_136808
Létrehozva: 2004. szeptember 27. 13:41
Egy egészen egyszerű kérdésem lenne: hogyan lehet otthon igazi capuccinót készíteni. Tehát olyat, amilyet egy jobb kávéházban, vagy cukrászdában ihat az ember!!! (Nem porból készült löttyökre gondolok...) Mert hétközben van hol innom ilyen finomságot reggel, de hétvégén ez nagyon hiányzik. Köszi, ha írtok: Macilány*
És nem nehéz tisztítani a tartályt?
Köszi
Ha finomat szeretnél otthon készíteni, akkor ime egy recept.
Bécsi kávé
1/2 csésze/ 100 g főző csoki
4 ek / 60 ml tejjel felére hígított tejszín
2 1/2 csésze/ 550 ml forró erős kávé
2/3 csésze/150 ml tejszín
1 kk. /5 g cukor
fahéj, kakaó
Óvatosan felolvasztjuk a csokit egy serpenyőben, v. mikróban. / ne égjen le / Keverjük hozzá a hígított tejszínt. Lassan töltsük hozzá a csokoládéhoz a kávét és fokozatosan verjük habosra. Tartsuk melegen, ezután a teljes tejszínt verjük fel a cukorral eggyütt. Öntsük a kávét előmelegített csészékbe és tegyük a tetejére a tejszínhabot.
A legtutibb recept:
A bögrébe kávé, tej, tejszín. A kávéfőző gőzölője alá kell tartani és felhabosítani. A tetejére fahéj vagy kakaó. . .
Akor ha jól olvasom amit irtok lehet capucinot csinálni lefőzöt otthoni kávébol meg meleg tejböl is????
És lehet turmix gépben is mert nekem nincs olyan tejhabositom.
Kösszike Ildikó
Én egy picike 2, 5 decis üvegben szoktam a mikróban felmelegíteni a tejet (én MILLI 3, 6-osat iszom mindig) jó erősen felrázom. Addig lefő a kicsit hosszú kávé.
Kávé bele a pohárba rá a tej ami nagyon habos és a végén jöhet a fahéj! (én cukor nélkül iszom)
PONT olyan mint a kávéházakban!!!!
Ja nagyon sok múlik a KÁVÉN!!!! Csak finom kávéból lehet finom capuccinot csinálni. (min Omnia vagy ennél jobbak)
A porokat felejtsétek el, semmi, de semmi köze az igazi capuccinohoz :-((
azért néha muszáj inni, ha nincs más. :)
én ugyan nem szeretem a kávéházi cappuccinot, de hátha tudtok nekem is segíteni. Én a kávéautomatás cappuccinot imádom. Van amelyikben a sima finom, és van amelyik ad holland cappuccinot is. Érdekelne, hogy tudja e valaki hol lehet ilyen port venni?
Nekünk DeLonghi kávéfőzőnk van, azzal isteni kapucsínót lehet készíteni. Nem drága, 15-20 ezer forint körül van tipustól függően.
Ez olyan, hogy nem egy gőz kar van ami habosítja a tejet, hanem külön tartály van a tejnek, amiből a kávéra lehet közvetlenül kiadagolni a tejhabot.
Olyan kemény tejhabot csinál, hogy megáll rajta a kockacukor :-)))
Engem részletesebben érdekelne a fogom a meleg tejet, csinálok belőle habot szakasz. . .
tejhabosítód van?
J
Én egyébként úgy szoktam csinálni, hogy veszem a turmix gépet öntök bele kávét+meleg(forró) tejet és összeturmixolom. Nagyon fincsi habos kávét kapsz így!
A drágább megoldás egy kávéfőző befektetés, amelyiken van gőz általi tejhabosítás. . . én az első verzióval teljesen meg vagyok elégedve : )
szerintem ehhez már cappuccínó készítő gép kéne, az meg nagyon drága, de ha egyszer lesz annyi felesleges pénzem, akkor bizti veszek :)
Pl. az IKEÁban lehet kapni~295 Ftért tejhabosítót(2ceruzaelemmel működik)