Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Angliába munka,kiutazás

/szaffi/
Létrehozva: 2004. szeptember 20. 16:24
Sziasztok.

Olyan embereket keresek akik a közelmúltban utaztak ki angliába vagy tervezik, hogy kiutaznak.
Szeretnék kimenni, de nem tudom hogy fogjak hozzá. Akár ügynökséggel, akár egyenileg is érdekelne.Néhány info jól jönne.

Köszi
  1. 2012. február 4. 22:4714148.
    A holgy?!:DDD bocsanat nem tudom hogy sikerult igy felre irnom.
    Szoval az ur email cime az elozo hsz-ban!
    Nagyon jo a ceg tenyleg ajanlom mindenkinek!
    Emailben kuldenek tajekoztatot!
    Udvarisak es fiatalosak:)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  2. 2012. január 24. 16:0614147.

    Szia,

     

    Mi is most tervezzük, hogy útnak indulunk, egy kis segítség jól jönne.

     

    Angol tudás sajnos minimális, de hamar fejlődünk benne, pláne inger gazdag környezetben.

     

    Gondolom, még mindig jobban meg lehet élni kint, mint itthon.

     

    Előre is köszi a tippeket.

    előzmény:
    Zita2011 (14141)
    2011-12-04  00:11
  3. 2012. január 9. 12:0414146.

    Szia Gabry

    Én is szeretném a segítségedet kérni, tudunk skypon beszélni esetleg ???

     

    Anita

    Írj köszönöm

    előzmény:
    Zita2011 (14141)
    2011-12-04  00:11
  4. 2012. január 1. 17:5914145.

    Kedves hölgyek!

    Ebben az évben fogom betölteni 17. életévem, és nyáron nem szeretnék tétlenül itthon éldegélni. Naiv kérdésemmel pedig ide fordulnék: Valaki akinek szüksége van nyáron egy lányra aki segít a házkörül, és kisgyerekekkel nagyon jó viszonyt tud ápolni, (és nagyon finom sütiket tudok gyártani), akinek szüksége lenne rám kérem jelezze privát üzenetben. Angolul nagyjából tudok csak beszélni, de gondoljanak bele mekkora élmény és tapasztalatszerzés lehetne nekem. 2 hónapnyi életbentartásért rengeteg segítséget igyekeznék adni. Előre is köszönöm

    előzmény:
    /szaffi/ (1)
    2004-09-20  16:24
  5. Torolt_felhasznalo_878358
    Torolt_felhasznalo_878358
    2011. december 26. 16:4214144.

    Szia,örülök,hogy rátaláltam a topikra.

     

    Én nagyon szeretnék Angliában,vagy angol nyelvű területen élni,dolgozni,de nagyon sok minden aggaszt ezzel kapcsolatosan.

     

    Egyedül,fiatal nőként fogalmam sincs,hogyan kezdhetnék neki,hiszen annyi rémtörténetet hallani mostanában.A hirdetések nagy része kamu,átverés,stb.,ha én dolgozni szeretnék,akkor nem szexmunkát keresek kint,hanem tisztességes állást.

     

    Társalgási szinten beszélek angolul,középfokú nyelvvizsgám van,végzettségem szerint pedagógus,de szívesen mennék szobalánynak,vagy bármi másnak.

     

    Anyukám nagyon beteg,és nem tudom,meddig fog tudni dolgozni,én pedig már egy éve munka nélkül vagyok,szóval nagyon nagy szükségem lenne egy tisztességes állásra.

     

    Ha tudnátok segíteni,akkor nagyon hálás lennék.

    Tudom,hogy nehéz megbízni valakiben,a mai világban,de én tényleg egy becsületes,tiszta lelkű lány vagyok,segítőkész,normális értékrenddel....légyszives segítsetek.... Előre is köszönöm szépen!

    előzmény:
    /szaffi/ (1)
    2004-09-20  16:24
  6. 2011. december 8. 01:2814143.

    Sziasztok!

    Aki tud Londonban kiadó szobát, nyugodtan jelezze nekem! :)

    Esetleg más nagyobb városban lévő is érdekelne.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  7. 2011. december 7. 10:5714142.
    Sziasztok!

    Azoknak akik most terveznek Angliában munkát vállalni azt javaslom, hogy ne a Team Supporttal menjetek. Mi a párommal a Team Suporttal voltunk kint dolgozni, fizetésről-fizetésre értek a meglepetések, hogy milyen mondvacsinált okok miatt vonnak le tőlünk. Ráadásul jelenleg másfél hónapja küzdünk azért, hogy kifizessék a bérünket, amiért napi 12 órában dolgoztunk. Jellemző még a Team Supportra, hogy aki most gondolkozik azon, hogy rajtuk keresztül menjen, talán már találkozott is vele, hogy semmilyen módon nem lehet velük kommunikálni, nem veszik fel a telefont, nem válaszolnak az e-mailekre. Abban nem tudunk segíteni, hogy melyik közvetítővel tudtok elindulni, de azt ki tudjuk jelenti, hogy ne a Team Supporttal. Velük a kintléted az folyamatos bizonytalanság, stressz, és távolról sem korrekt.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  8. 2011. december 4. 00:1114141.

    Szia Gabry!

     

    Ez nekem is nagy dilemma volt mikor kijöttem mert az albérlet árak nagyon magasak, főleg ha még itteni állásod sincs. A legolcsóbb szutykos, lelakott félszoba ára albérletben havi 100-120 ezer forint körül van London külsőbb kerületeiben és még akkor ott van a kaució is, ami egy hónapnyi lakbér. 

     

    Vidéken olcsóbb a lakás, de ott kevesebbet is fizetnek a munkák.

     

    Én hostelben laktam az első pár hétben. Nem a Hilton volt, de olcsó volt. Kb 2500 forint éjszakánként és mindenki normális volt a szálláson. Egy francia és egy német lánnyal osztozkodtam egy szobán és ők is állást kerestek szóval volt miről beszélgetni és segítettek is nekem.

     

    Én ezzel a könyvvel (Élj és Dolgozz Angliában! című) találtam állást és szállást is, mert van benne egy lista a jó hostelekről meg arról hova hogyan kell beadni az állásjelntkezést és vannak benne magyar segítő csoport címek is:

     

    annyi rém történetet hallottam a magyarországi külföldi munkát hirdetőkről, hogy nem mertem ilyen közvetítőknek fizetni. Sokkal olcsóbb, ha az interneten vagy a könyvben utána olvasol a témának és egyedül jössz ki vagy a pároddal. Előbb próbáljatok meg könnyen szerezhető állásokat szerezni (pincér, eladó stb) és mikor már van helyismeretetek és egy kis pénzetek is, akkor már el lehet kezdeni keresni jobb állásokat. Én most jogi asszisztensként dolgozom, de én is kávézóban kezdtem. Azért is jó vendéglátó iparban és élelmiszer boltokban dolgozni, mert akkor már a kaja is ingyen van. Én a Café Néró kávézóláncban dolgoztam, olyan mint otthon a costa meg a starbucks, és minden nap a főnököm mondta hogy vigyük haza a megmaradt salátákat, szendvicseket és péksüteményeket, mert másnapra úgyis lejár a szavatosságuk. Ez sokat segített:)

     

     

    Most is sok a munka itt Londonban. Válság ide vagy oda, minden nap látom a kirakatokban, kávézókban és éttermekben, hogy dolgozókat keresnek és a minimál órabér itt 3000 forint körül van. Szerintem 380 000 forintnyi fontot a legrosszabbul fizetett munkahelyeken is lehet keresni havonta és itt jobban megbecsülik a dolgozókat.

     

     

    Írjatok nyugodtan ide a fórumra, ha van kérdésetek. Most éppen itthon (Londonban) babázok, tehát van időm válaszolni :)

     

    Zitu

     

    Sziasztok!!

     

    Hasonló cipőben járok..

    A párommal szeptemberben szeretnénk kimenni Angliába... A fő állomás London lenne... én beszélem az angolt, a párom kevésbé..

     

    érdekelne jó de egyben olcsó szállás lehetőségek is és munka is!

     

    bárki tanácsát szívesen  elolvasom...

     

    Gabry

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  9. 2010. június 16. 09:5214140.

    Sziasztok!!

     

    Hasonló cipőben járok..

    A párommal szeptemberben szeretnénk kimenni Angliába... A fő állomás London lenne... én beszélem az angolt, a párom kevésbé..

     

    érdekelne jó de egyben olcsó szállás lehetőségek is és munka is!

     

    bárki tanácsát szívesen  elolvasom...

     

    Gabry

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  10. 2010. május 29. 19:4114139.

    Sziasztok!

     

    A párommal keresünk munkát Anglia és Írország területén. igazából még elég kezdtleges a gondolat. valaki tud valami tippet, hogy hol kereshetnénk, vagy hol találunk olyan közvetítőt, akivel valakinek már volt pozitív tapasztalata:) 

    köszönöm szépen!

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
    2010-01-21  12:41
  11. 2010. január 20. 16:0314138.

    Szia!

     

    Erre én is kiváncsi lennék! De én úgy tudom, hogy el kell menni Londonba! 

    A postai út nekem is jobb lenne, elég messze vagyok Londontól!!

    előzmény:
    alton24 (14136)
    2010-01-20  13:40
  12. 2010. január 20. 14:0014137.

    Nagyjabol atfutottam a hozzaszolasokat es ize..haaat:-))Mi anno egy ugynokseggel jottunk ki,akik munkat igertek es meg ket het mulva sem lett semmi belole,de aztan megismerkedtunk egy angol pasival es segitett anno elhelyzekedni.Ennek 2 es fel eve:-))Olvastam,hogy sokak nem talalnak munkat,nem tudnak valtani,lehet hogy en csak egy szerencses kolyok vagyok de nekem csak jo tapasztalataim vannak:-)))Soha nem ereztem magam hatranyban az angolokkal szemben,sot volt ahol elony volt a  kulfoldisegem:-))

    Igyhat voltam PR -manager(amit ott is hagytam,eleg lett az armanis kozegbol),es most elkezdtem az egyetemen a szocialis munkas szakot es szocialis munkaskent tengetem eletem ami anyagilag es lelkileg is megeri:-))

    Persze,ehhez kell a folyekony angoltudas.Ha valaki nem beszel angolul az ne jojjon ki-egyaltalan mert robotolhat elete vegig egy gyarban az itteni minimalberert:-))

    Egyebkent pedig szerintem remek otlet kijonni,mert klasszul lehet keresni es mert egy total mas tarsadalmi rendszeruk van-ami szamomra sokkal emberibb es elfogadhatobb mint a magyar ketyvasz:-))

     

    Ettol fuggetlenul persze mindehol recesszio van,kell a talpraesettseg es a szerencse:-))eddig akarhanyszor akartam valtani,ez ket het alatt sikerult,es mindig jobb jott:-)))

     

    Soha nem kertem tamogatast,nem eltem segelyeken,etc..

     

    Szoval hajra,csomagolj,elo a borondokkel es szerintem felejtsd el az ugynoksegeket-es keruld el: nagy ivben.

    tele van a vilag webcamos interjukkal,es mas csodakkal ugyhogy en megegyszer ugynoksegben nem biznek:-))))

     

     szoval go on girl:-))

    előzmény:
    /szaffi/ (1)
    2004-09-20  16:24
  13. 2010. január 20. 13:4014136.

    Sziasztok!

     

    Nem tudja valaki veletlenul, hogyan tudok innen szavazni tavasszal a magyar valasztasokon? A nagykovetseg honlapja szerint regisztralni kell es aztan a legkozelebbi nagykovetsegre kell bemenni. Postai uton nem lehet megoldani a dolgot? Nincs tul sok kedvem emiatt bebumlizni Londonba...

     

    Elore is koszi

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  14. 2010. január 5. 22:1914135.
    hat ezt a temat jard korbe el-e fogadjak a diplomat,meg stb...ha nincs fix szerzodeses munka ne varj nagy csodat agency-s munka egyenlo a O-val mint az elozo is irta.egyebkent fogalmam sincs meg ezt mindenki maga turkal az ilyen  dolgokban.benefit-azt sem osztjak mar ugy mint reg.en is probaltam benefitre menni mert egy idoben nem dolgoztam hat semmi.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. 2010. január 5. 00:1914134.
    Sziasztok! Én orvosként nyártól szeretnék kimenni Angliába dolgozni, ugyanis akkor lesz egy éves a kislányom. Állásom lenne, a gyerekkel a férjem lesz, mert én tudnék többet keresni. Az a kérdésem, hogy a férjem kaphat kint bármilyen juttatást, családi pótlékot, stb. erre az időre, illetve hogy milyen egészségügyi ellátásra lesznek jogosultak, ha csak én dolgozom. Esetleg lehet nekik külön biztosítást kötni erre? Köszönöm előre is a válaszokat!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  16. 2010. január 4. 23:2314133.

    Szia!

     

    Sajnos renszarvaskának igaza van. Én Angliában dolgozom már másfél éve a párommal, augusztus óta várunk egy másik munkára, de semmi....

    Szerencsére van fix munkánk, jó fizetésünk, olcsó szállásunk, de ez egy pici falu a semmi közepén és szerettünk volna egy picit nagyobb városba ill. nagyváros közelébe menni. A lehető összes állásközvetítővel felvettük a kapcsolatot, angollal és magyarral is egyaránt és semmi.... Igen, itt is válság van és sajnos most az angolokat részesítik mindenhol előnyben!! Pedig szerintem elég jó az önéletrajzunk is, elég sok tapasztalatunk van a szakmában (szálloda), magasabb pozícióban is vagyunk már, jó az angol és a német nyelvtudásunk, fősulit végeztünk, itt is kaptunk egy papírt, olyasmi mint otthon egy OKJ-s bizonyítvány.... és így se kellünk sehova...

    Szóval nem akarlak elkeseríteni, de ha találsz is munkát Angliában, nem lesz egyszerű! 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_669106 (14131)
    2010-01-04  22:30
  17. 2010. január 4. 23:0414132.
    furcsa egy story 3 honap kint let es nagy szerelem???ha nem szereted maradj otthon keres otthon oylat akit szeretni fogsz is legalabb 1-gyel kevesebb benefitet kell kifizetnunk a tax-unkbol.ev elejen munkat kapni????itt is valasag van babam es hidd el manapsag az angolt reszesitik elonybe.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  18. Torolt_felhasznalo_669106
    Torolt_felhasznalo_669106
    2010. január 4. 22:3014131.
    Sziasztok! Hat.. hol is kezdjem... En Angliaban eltem 3 honapot. Au-pairkent dolgoztam, de nem tetszett... A munka sem, egy szolgakent tartottak, napi 12-16 orakat nyaltam a haziasszony ...et. Aztan szerencse ujra ramtalalt a legkilatastalanabb pontban, egy ferfi  alakjaban... Hat igen, eleg cinderella story ez. Vegulis feladtam a munkam, osszekoltoztunk. Ennek 2 honapja. Nos igazi uriember, mindenfelekepp kiszolgal, a naojaim semmittevessel zajlanak, de ez nekem nem tetszik. Nem tetszik, hogy ingyenelo vagyok. 1 honapja hazajottem, ''csaladi okokbol'', azota is gyotrom magam ezen dontesem miatt. Persze mar eredetileg ugy volt hogy visszamegyek, nem maradok ennyit, csak a karacsony is kozbe erkezett. Csutortokon jon a szerelmem, hogy ''ujra megmentsen'', de a fo ok inkabb a szegyenerzet, hogy eltartott vagyok. Gondoltam idot nyerek es informalodom milyen munkat vallalhatnek. Semmi otletem. Az angolom eleg jo, erettsegim, nemet kozepfoku nyelvvizsgaval rendelkezem, plusz szamitogep kezelo. Worcesterben keresnek, tetszik neki a varos, es ott vett egy hazat, abban a remenyben, hogy a berendezesevel majd lefoglalom magam es amikor vegzek johetnek a gyerekek... 19 eves vagyok, azert vagyom a sikerelmenyekre is... Kerlek irjatok tanacsokat, hogyan lathatnek hozza???? Hol kezdjek neki, munkavallalasi??? Aupairkent nem volt szuksegem ra. Milyen poziciok, munkahelyek? Hol keressek? Elore is koszonom!!!! KEREM VALAKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  19. Torolt_felhasznalo_116876
    Torolt_felhasznalo_116876
    2009. december 29. 14:2114130.
    Nagyon sokan nem tudnak erről a lehetőségről. Még azok sem akik már évek óta kint élnek angliában, azok pedig akik most készülnek kijönni pláne nem.
    Ha most jösz ki hamarosan dolgozni és még nincs angliai mobil számod, vagy ha már itt élsz angliában és nem előfizetéses szerződésed van, mindenképpen érdemes megfontolnod a lentebb írtakat.

    Ha most jösz ki, az első időkben csakis a Pay As You Go-ban (azaz feltöltőkártyás) gondolkozhatsz. Angliában mind a 6 mobil szolgáltató tarifái hellyel-közzel megegyeznek, azonban az egyik és csakis az egyik a '3' támogatja a Skype-ot. A másik 5 erről hallani sem akar és ez nem véletlen. Hiába teszed fel a telefonodra magát a szoftvert, a többi szolgáltató letiltja. 

    A mobiltelefonon futó Skype teljes értékű, azaz csetelhetsz, telefonálhatsz minden Skype felhasználóval a viágon díjtalanul és korlátlanul.
    Nem számít fel a szolgáltató sem adatforgalmi díjat, sem semmit, nem kell hozzá 3G lefedettség sem, sima gsm hálózaton
    is megy. Egyszerűen feltöltöd a telefonkártyát 10 fonttal és ennyi.
    (Ezt azárt írom ilyen részletesen, mert mikr először olvastam a cégről, mindjárt a rejtett költségeket és a buktatókat kerestem.)

    !Nem kell semmilyen extra telefon sem hozzá, csak támogassa a 3G-t!
    (Sokan azt hiszik, csak a legújabb okostelefonok alkalmasak rá, hát nem... Ha egy éven belül vetted a telefonod, akkor biztosan fut rajta)

    Fontos még, hogy a telefonod hálózat független legyen. Ha nem az és nem egy drága telefon, akkor inkább add el otthon, mert itt kint 6000.-Ft-ért 
    függetlenítik ki, de 12000.-Ft-ért (40 font) vadonatúj készüléket kapsz

    Skype és Skype között minden esetben díjtalan a beszélgetés.
    Magyarországi és angliai vezetékes telefonszámokat egységesen 5.-Ft/perc-ért hívhatsz.
    Nagyon fontos, hogy a mobiltelefonon futó Skype-al angliai vezetékes telefonra nem hívhatsz, magyarországi vagy egyéb országokba igen!!!
    Angliai vezetékes számot hívhatsz skype-al, de csak számítógépről.)
    Az összes ország Skype hívásdíja: http://www.skype.com/intl/en/prices/callrates/ ?currency=HUF#allRatesTab
    (Hogy a Skype-on keresztül hívj otthoni, vagy angliai vezetékes telefonszámokat, a Skype egyenlegedet külön fel kell töltened legalább 10 fonttal.)

    Már csak egy SIM-kártyára van szükséged. A SIM kártyát megveheted boltban is, de ne tedd, mert 3000.-Ft-ot számítanak fel érte. (Sajnos tapasztalat)
    Ingyen küld a szolgáltató SIM kártyát bármilyen angliai címre 5 napon belül!
    Ráadásul az első feltöltésnél kapsz 2 fontot ajándékként. Nem mindegy...
    Itt rendelheted meg a SIM kártyát, akár többet is:
    http://freeagent.three.co.uk/stand/view/id/1211 (A 2 font extrát csak akkor kapod meg ha ezen a linken keresztül rendeled meg a SIM kártyát!)

    Mit kapsz tehát minden 10 fontos feltöltéssel ha a '3'-as szolgáltatót választod?
    - Ingyen hívhatsz mindenkit hálózaton belül korlátlanul
    - Ingyen hívhatsz mindenkit, és csetelhetsz bárkivel a világon a Skype-al. (Ehhez nem kell feltöltened a Skype egyenlegedet külön)
    - msn-ezhetsz eljesen ingyen a mobilodról (Az msn-el csak csetelhetsz, hívást nem kezdeményezhetsz vele mint a Skype-al) 
    - 300 sms bármilyen angliai mobil hálózatba
    - 150MB Internet (Amit felhasználhatsz a telefonodon is, de ha van laptopod, akkor a telefonodat modemként is használhatod.)
    - Azonnal életbe lépnek a szolgáltatások, nemúgy mint a többi szolgáltatónál
    - 90 napod van felhasználni a feltöltéseddel kapott 300 sms-t és 150mb internetet, nem 30 mint a többi szolgáltatónál.
    Amennyiben nem használtad fel az sms-eket vagy a netet, akkor a következő feltöltésnél összevonódnak, tehát nem vész el!
    Itt nézheted meg a teljes összehasonlítást a szolgáltatók között:http://www.three.co.uk/Pay_As_You_Go/3_beats_the_c ompetition

    Remélem hasznodra válik az információ.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  20. 2009. november 28. 15:0614128.

    Uhh, de rég jártam erre!

    Sziasztok Lányok!

    Keresek valamit itt a topikban, de biztosan elbénázom, mert nem lelem.

    Meg tudnátok-e mondani, hogy min. mennyi ideig kell dolgozni Angliában ahhoz, hogy valaki  gyes/gyed-et kapjon?

    Mennyi ideig és milyen összegű ez a juttatás?

    Bocs, biztos itt van a válasz valahol a fórumban, de aljas módon  most lusta vagyok kutakodni.

    Köszönöm

    l1

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  21. 2009. november 18. 20:2314127.
    meg a www.helpfamily.hu is segít)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_315332 (14124)
    2009-11-18  12:16
  22. 2009. november 18. 15:4214126.

    ok-köszi-megnézem-)

    mik a tapasztalataid?ugy mindennel kapcs.ban?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_315332 (14123)
    2009-11-18  12:15
  23. Torolt_felhasznalo_315332
    Torolt_felhasznalo_315332
    2009. november 18. 12:1814125.
    Szia! Ha szeretnél kimenni külföldre dolgozni, a papírokkal nem kell foglalkoznod a www.workline.hu oldalra lépj fel hívd fel az irodát és minden infot megtudhatsz. Nekem bejött ;)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_548667 (14109)
    2009-11-03  14:57

Címlap

top