Megőrjít az anyós!!!

tigergirl*
Létrehozva: 2004. szeptember 20. 14:08
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek, anyós ügyben(igaz még csak jelölt:)).
A gondom, állandóan elszedi a ruháimat, folyamatosan a nyakamon lóg, hogy mit vegyen fel(sajna 1 a méretünk, és nincs olyan ruhám{néha még a bugyit is beleértve}amit egyedül hordtam volna). Folyamatosan mondja mi történt vele, stb. Aranyos, jókat szoktam hallgatni, ha ő beszél, mert mellette nem lehet szóhoz jutni, mégis beszélgetésnek nevezi, ha összedugjuk a fejünket. Egyszerűen az agyamra megy, olyan mint a 100 forintos: kétszínű és semmit sem ér, mert lusta csak pattogtat mindenkit, a drága fiacskáját(a páromat) is csak kihasználja, de ő nem veszi észre, a másik picifiú az atyaúristen. Önmaga egyedűl egy hatalmas nagy nulla. Az az igazság, hogy nagyon kezd belőle elegem lenni!!!
161 hozzászólás
 1. Torolt_felhasznalo_435540
  Torolt_felhasznalo_435540
  Offline
  2004. november 30. 07:53161.
  Ezüstfenyő, köszönöm, hogy megadod a bizalmat, meg a jó tanácsot is, nálunk nincs hatalmaskodás, nagyokat röhögünk, pl. ha hülye pofákat vág a fiamra, mindig meg kell, hogy mutassa nekem is, ezeken mindig majd be tojunk. Egyébként nem is akart addig odaköltözni a fiam házába, amig én is nem költöztam oda. Lehet, hogy nem is a fiamat, hanem engem szeret?::--)))))
 2. ezüstfenyő
  Offline
  2004. november 29. 17:26160.
  Szerintem ez a hozzáállás már eleve kizárja, hogy rossz anyós légy. :)))

  A legfontosabb, hogy figyeld azt, hogy ne légy soha rosszindulatú, s csak azért, mert Te vagy az a Nő, aki a fiadnak a legfontosabb (a másik legfontosabb:)), nem kell hatalmaskodni, s megjátszani a dámát. Ennyi.
  Ja, az sem árt, ha néha kérdéseket teszel fel a leányzónak, s nem ültök, mint kukák. :)))
  előzmény:
  kreidl (159)
   
 3. Torolt_felhasznalo_435540
  Torolt_felhasznalo_435540
  Offline
  2004. november 29. 15:20159.
  Helló Menyek! Én is egy anyós vagyok, igaz nagyon friss a piacon, és belekezdtem a topic olvasásába, csak nem tudtam mindent elolvasni. Először is a szlogenemet szeretném veletek tudatni az anyósokról, (csak mihez tartás végett): Az anyóstól legalább annyira távol kell lakni, hogy papucsban ne tudjon átjönni.
  Másodszor ha címszavakban tudnátok segíteni abban, mire kell ügyelnem akkor ha nem akarom, hogy a "menyem" ebben a topicban sorolja rám a panaszait. Egyébként imádom a csajt, de ezek után nem tudom mit mondana rólam.
  Segítség!!!!!!!!!!!!
 4. hannacica
  Offline
  2004. november 29. 07:51158.
  Társaságban velem mindig jóviszonyt mutat. A külvilágnak szerinte ezt kell látni. (Anyám előtt is, pedig vicces, hogy ő mindenről tud. )Igaz, hogy a kapcsolatunk milyensége nem veszekedéseken alapul. Az első hangos szóváltás csak tegnap zajlott. Visszatérve ha "hízeleg"az bennem mindig valami hátsószándékot sejtet.
  előzmény:
  ezüstfenyő (155)
   
 5. Ez is érdekelhet: Köszönöm, hogy herceget neveltél a fiadból, akinek szolgája lehetek!
 6. hannacica
  Offline
  2004. november 29. 07:27157.
  Az én férjemnek 3 apja volt. Ill. talán csak kettő, mert mikor megszületett a vérszerinti elhagyta őket 4 hóap múlva. Alkoholisrta volt, verte az anyósomat. Azóta se látta senki, gyerektartást se fizetett soha. (Örültek hogy nem látták)
  Aztán hozzáment az anyós egy másik pasihoz, aki szintén ivott és szintén verte. A férjemnek sajnos a legtovább ő volt az apja. (Ez a férfi most pszichiátriai kezelés alatt áll. ) A mostani nagyon rendes, dolgozik, nincs káros szenvedélye, igazi mintaapa lehetett volna már kiskorától. Gondolom befolyásoló tényező volt a férjem életében, hogy ilyen példákat látott. Nincs káros szenvedélye, tudatosan éli az életét és viszonylag korán megkomolyodott. Bár nem barátkozós típus. Mondhatnám az élet nevelte nem az anyja (szerencsére)! Hogy miért írom? Mert az anyjának van egy 13 éves fia, igaz fogyatékos, de az orvosi leírás szerint képes lenne ellátni magát felnőttkorában. Lenne! De soha játszani még nem láttam vele vagy hogy valamilyen készségfejlesztő feladatot próbáltak volna megoldani. A gyerek H-P iskolába van, állítólag szépen teljesít, még a betűket is ismeri. Itthon viszont semmit nem hajlandó. Ez itt az Ő birodalma. Mindent szabad! Nyüszög és hisztizik ha nem kap meg valamit, minden az ővé, nem hajlandó beszélni. . . . . . Nagyon sokminden van, ami nem fér bele a 3000 karakterbe, de ez a gyermeknevelése nagyvonalakban. (A mi kapcsolatunkról pedig még nem beszéltem. )
  Így bízzam rá később a gyerekemet????
 7. hannacica
  Offline
  2004. november 29. 07:10156.
  Egyetértek azzal, hogy ez a topic azért indult, mert közös a ''problémánk". Miért ne mondhatnánk el egymásnak? Természetesen az anyósok(:D), vagy az ellentábor is indíthat egy másikat, amin bennünket szapulnak. Miért ne?
  De könyörgöm ne itt rontsák a levegőt.
  Egyébként úgy érzem egyedül fenn tudnám tartani ezt a topicot, bár nem sokat beszélek a "kedves mamával2!!!!
 8. ezüstfenyő
  Offline
  2004. november 22. 15:50155.
  Szia. Hát nem semmi, amiket tapasztaltál.
  Az enyém most valahogy jókedvű volt a legutóbbi találkozásunkkor.
  Csodálkoztam is eleget. Meg örültem is neki, hogy ilyen is tud lenni.
  Jó lenne, ha mindig ilyen lenne. Nagyon jó lenne.

  Álmodik a nyomor. . . :(
 9. Torolt_felhasznalo_671076
  Torolt_felhasznalo_671076
  Offline
  2004. november 16. 09:09154.
  sziasztok. . . bár előbb olvastalak volna benneteket. . . a mi házsságunk az anyóson ment tönkre. . azon, hogy a férjem nem tudott dönteni kettőnk között, és mindig én maradtam alul. .
  a legfőbb bűnöm az volt, hogy nem vagyok vidéki, így belehalok, ha egy csirkét előttem nyakazna le, továbbá, hogy anyám meghalt - így "biztos nem tudhatok semmit a háztartásról". . az olyanokon, hogy "gyere fiam, legalább itt egyél meleget" már ki sem akadtam - bár itt jegyzem meg, hogy mindennap főztem. . .
  de azért azon, hogy én mindig csak a "barátaim picsáját nyalom" szó szerint-. . azon igen. . .
  meg amikor az esküvőnkön lek@rváztak. . .
  úgyhogy én megértem azokat, akik itt panaszkodnak, és sok-sok kitartást kívánok. . . többet, mint ami nekem volt. . .

  megjegyzem, mikor szétmentünk, a legnagyobb gát, hogy nem jöttünk össze újra az anyja volt. . . egyszerűen hányni tudtam volna attól, hogy találkoznom kelljen vele. . .
 10. diddo-
  Offline
  2004. november 16. 08:50153.
  Kisbogival teljesen egyetértek.

  Szomorú vagyok megint mert ma fel kell menni párom szüleihez, és már reggel óta görcsbe van a gyomrom. Milyen anyós az kérdem én akihez mind a két menye minden alkalommal gyomorgörccsel megy fel?
  Próbáltuk mind a ketten(sógornőmmel) kialakítani jó viszonyt a párunk anyjával, de az ő részéről teljesen falba ütköztünk, és állandóan sérültünk lelkileg miatta. Mára megbeszéltük, hogy 2 lépés távolság, és ritkábban menni hozzájuk.
  Nem mondom hogy mi mindent tökéletesen csináltunk, de nekem nincs lelkiismeretfurdalásom az miatt, hogy viselkedtem anyóssal, úgy érzem, hogy nem rajtunk(sógornőmön, és rajtam) múlott a jó anyós-meny viszony.

  Mindkét volt barátom anyukájával nagyon jól kijöttem, szinte barátnők lettünk. Vannak jó anyósok, én megtapasztaltam, de most sajnos egy rosszat fogtam ki.
 11. Ez is érdekelhet: Ők voltak a történelem legborzasztóbb anyósai
 12. Torolt_felhasznalo_338119
  Torolt_felhasznalo_338119
  Offline
  2004. november 13. 10:24152.
  folyt:
  Soha nem mondtuk, hogy minden anyós szörnyeteg, akkor ti miért úgy álltok hozzánk, hogy biztosan a mi hibánk, hogy a miénkkel nem működik a kapcsolat. Azt írtjátok, hogy gyűlölettől fröcsögünk. Ezt nem veszem magamra, mert ha visszaolvassátok, amiket írtam, szó szerint idéztem mondatokat, ahogy elhangzott, igaz ahhoz fűztem kommentárt, de nem gyűlölködőt. Én tényleg nem kívánok mást ezek után - és amiket ide leírtam, csak töredéke annak, amit nyeltem - hogy hagyjanak békén. Igen, anyósom megszülte és felnevelte a férjemet, köszönöm, de ezért már mindent el kell tűrni tőle? "es az idosebbnek kijar a tisztelet" - írja leiw. Nem azért jár ki a tisztelet valakinek, mert többet élt, mint én, hanem akkor, ha az életét tiszteletre méltóan élte le. Vannak dolgok, amiket értékelek anyósomban (pl nagyon szorgalmas, kitartó, van akaratereje), nem gyűlölöm, de nem tudom szeretni őt, mert nincs benne semmi de semmi szeretetreméltó.
  Kicsit hosszabbra nyúlt, mint gondoltam, de próbálok arról meggyőzni mindenkit, hogy ha az ember idejön panaszkodni, attól még nem feltétlenül egy korlátolt rosszindulatú hárpia.
  Mennem kell, kellemes hétvégét menyeknek és anyósoknak (llendőknek is)!
  Üdv, B.
 13. Torolt_felhasznalo_338119
  Torolt_felhasznalo_338119
  Offline
  2004. november 13. 10:10151.
  Sziasztok! Benéztem egy kicsit, mielőtt megyek a dolgomra.
  hadd reagáljak 1-2 hozzászólásra:

  "szoval lanyok igy nem lehet ahogy leirjatok. . . . nehogy azt mondjatok hogy ti vagytok a tokely" és "Ennyi gyűlölködő, méregokádó, mindenben rosszat sejtő nőt egyrakáson még nem láttam! Ti még azt is "halljátok", amit anyósotok gondol. A szárnyatokat ma már fésültétek? A glóriátokat szidoloztátok fürdés után?"
  Ez a topik itt arról szól, hogy az ember kipanaszkodhatja magát az anyóstól kapott sérelmek miatt. Soha egyetlen szóval nem mondtam, hogy én olyan tökéletes lennék, sőt elismerem, hogy az én hibám meg az, hogy nem tudom kezelni a kialakult helyzetet és nem tudok változtatni rajta. Illetve nem tudtam, mert ahogy írtam, amikor már beteg lettem az állandó konfliktus miatt, a férjem is rájött, hogy nem működhet úgy tovább a dolog, hogy mindig én nyeljek.

  "És a férjetek anyósa? Kérdeztétek már a párjaitokat, ők milyen véleménnyel vannak a TI édesanyátokról?"
  Igen, szoktunk róla beszélni. Sőt, amikor tudom, hogy a szüleim valami olyat tesznek, amire a férjem érzékeny, akkor hazafelé négyszemközt elnézést kérek tőle, hogy ne haragudjon anyámékra. Apróbb udvariatlanságokról van szó, pl hogy a szavába vágnak beszélgetéskor, ilyesmi. De soha egyik szülőm sem ugrott még úgy neki a férjemnek, mint anyósom nekem, az esküvő előtt, hogy elmondott mindennek, hogy azt beszélik a gyárban, hogy én nem is vagyok már szűz, hogy merek így férjhez menni (mintha ezt a témát pont a gyári munkásasszonyokkal - az ismerőseivel beszélném meg), és reméli, hogy ezek után nem lesz pofám fehér ruhát felvenni az esküvőre. És, hogy benne vagyok már a korban (27 voltam, amikor összeházasodtunk), eddig biztos nem kellettem senkinek, csak az ő fia ilyen szerencsétlen, hogy elvesz engem.

  "Mit gondolnak a gyerekeitek, amikor fröcsögő hangon utáljátok a nagyszüleiket?" "és arra meg fel sem merem hivni a figyelmet hogy ha a gyerekeitek latjak hogy hogyan viselkedtek az idosebbekkel, hogy beszeltek roluk akkor azt meg fogjak tanulni hogy ugy kell. . . . . es rajtatok fogjak majd kello idoben es eletkorban kiprobalni. . . . . majd meglatjatok hogy milyen termekeny talajra hull a szo es mi fog kikelni belole. . . "
  Ahogy az eddigi hozzászólásaimban elmondtam, a férjem előtt nem szidom az édesanyját. Nekünk nincsenek közös gyerekeink, de az előző házasságából vannak. Én vagyok az, aki felhívom a férjem figyelmét, hogy a gyerekek már régen voltak anyósomat meglátogatni, szóljon, hogy jöjjenek el hozzá. Anyósom születés- vagy névnapja előtt én szólok a férjemnek, hogy ne felejtse el emlékeztetni a gyerekeit, hogy jöjjenek a nagymamát köszönteni. De azért ne haragudjatok már meg, ha ennyi összeszorított foggal történő tűrés után az ember szeretné magát kipanaszkodni valahol, akár ezen a fórumon. folyt. köv.
 14. Tündér*
  Offline
  2004. november 13. 09:19150.
  És, ha észrevettétek, eddig még egyetlen szóval nem írtam, hogy 'viszonoztam a fogadtatást'. Itt egyszerűen kiöntöm a szívem, mert legalább elmondani jólesik. Ennyi.
  előzmény:
  leiw (148)
   
 15. Tündér*
  Offline
  2004. november 13. 09:07149.
  Teljesen igazad van. Nagyon szép, amiket írsz. Az én Kedvesem anyukája azonban nem játszik nyílt kártyákkal, azaz durvábban fogalmazok: kétszínű és mindent csak a hátam mögött. Ha őszintén a szemembe mondaná, könnyebb lenne. Nyíltan nincs visszajelzés felőle. Csak mikor a Kedvesem nem látja, utálkozó pillantásokat vet rám. Amikor csak teheti, figyelmen kívül hagy. Ha autóval száguld el az orrom előtt, nem hiszem el neki, hogy nem vett észre, még csak oda se biccent. Ha utcán elmegyek mellette és köszönök neki, nem köszön. Na, erre varrj gombot! (Ja, fölösleges, hogy felsoroljam, mivel próbáltam már oldani őt. )
  előzmény:
  leiw (148)
   
 16. leiw
  Offline
  2004. november 12. 22:47148.
  Temami nem tudom ki vagy es meg at sem olvastam rendesen a hozzaszolasokat de teljesen igazat adok neked. . . . . Az en anyosom olyan volt otthon mint egy kiralyno, majd szivbajt kaptam amikor eloszor talalkoztam vele. . . . . de nem kezeltem ellensegesen mert gondoltam hogy ilyennek szulethetett/ es a sors fintora folytan itt van azota a hazban a KIS KIRALYNO. . . . a lanyunk egy-az egyben mint a nagymama/, - szoval hideg volt velem a kezdetben de nem akartam eszrevenni. . . . . megszerettem mert rendes becsuletes no volt. . . . o is megszeretett. . . . . ha az elejen viszonoztam volna ezt a fogadtatast akkor ki tudja hol lennenk most. . . . . szoval lanyok igy nem lehet ahogy leirjatok. . . . nehogy azt mondjatok hogy ti vagytok a tokely, es az idosebbnek kijar a tisztelet. . . igenis kepzeljetek. . . . arra meg fel sem merem hivni a figyelmet hogy ha a gyerekeitek latjak hogy hogyan viselkedtek az idosebbekkel, hogy beszeltek roluk akkor azt meg fogjak tanulni hogy ugy kell. . . . . es rajtatok fogjak majd kello idoben es eletkorban kiprobalni. . . . . majd meglatjatok hogy milyen termekeny talajra hull a szo es mi fog kikelni belole. . . . . . Nem lenne jobb neha odalepni ahhoz az anyoshoz, jelolthoz vagy csak rokonhoz, -atolelni hatulrol a nyakat/ a varatlan mozdulat mindig jo/ adni egy puszit oldalrol , azt mondani hogy, - en ugy szeretlek. . . . . . morogni szoktal ram de akkor is szeretlek. . . . es ramosolyogni. . . . . akarkit zavarba lehet vele hozni. . . . . lehet hogy hapogni fog, lehet hogy muharagot, ezt-azt mutat de higgyetek el annak aki ezt mar tobbszor kiprobalta. . . . . . belelopoztok a szivebe. . . . . . . hat nem kellemesebb bekeben elni? Es ha a ferjetek felre akarna lepni az anyos lesz az elso aki a fia torkanak ugrik. . . . es nem fog hagyni benneteket. . . . . . . szoval gondolkodjatok. . . . . ne is valaszoljatok ra, nem azert irtam, csak gondolkodjatok el rajta. . . .
  előzmény:
  témami (134)
   
 17. Ez is érdekelhet: "A férjem anyja nem bír leválni rólunk, pedig már öt éve vagyunk házasok"
 18. témami
  Offline
  2004. november 12. 22:42147.
  Jó, akkor tegyük le a sisakot és fogjunk kezet! Hidd el, nem bántani akartalak benneteket, csak néha visszaolvashatnátok, miket írtok! Indulj el a topik elejéről és figyelmesen olvasd át. A düh nem vezet sehova, csak újabb dühöt szül. Tudod, olyan mint az amerikai filmek: felbosszantják, bosszút áll.
  Na, most már tényleg jó éjszakát! Megyek barangolni a neten.
 19. Tündér*
  Offline
  2004. november 12. 22:36146.
  Még egy dolog. Itt most védősisakra egyelőre nekünk volt (menyeknek és menyjelölteknek) szükségük előled. . . :))
  előzmény:
  témami (144)
   
 20. Tündér*
  Offline
  2004. november 12. 22:34145.
  Tudod, mi a gond? Én szeretem meghallgatni mások véleményét. Elolvasni is. :) De azzal nem tudok mit kezdeni, ha valaki ennyire elzárkózik és csak szúrni és szúrni és szúrni tud. (Nem személyes, mindenkivel ilyen, aki nem szigorúan belső családtag. Már a saját anyósát is kiutálta az otthonából szépen. )
  előzmény:
  témami (144)
   
 21. témami
  Offline
  2004. november 12. 22:32144.
  Nem tudom, meglepő e, hogy olvasol, mivel nem ismerlek. Csak néhány ötletet dobtam fel. És ugye, lehet nyugodtabb hangnemben is eszmét cserélni. Az pedig, hogy autentikus véleményem miről lehet? Nekem is volt anyósom, nekem is voltak vele problémáim. De nem gyűlöltem, mert tiszteltem benne azt, hogy a férjemet megszülte. ( akivel egyébként jövő hónap 13-án ünnepeljük a 35. házassági évfordulónkat).
  Tudod, az a baj ezekkel a topikokkal, hogy egy idő után elkezdi gerjeszteni az indulatokat mindkét félben. Ti, menyek, egymást hergelitek fel. Az "ellentábor" pedig egy ideig nyel és hallgat. És amikor véleményt mer nyilvánítani, jobb ha rögtön védősisakkal lép be, mert amit kap. . . . . . .
  Mindig is nehéz volt több generációnak egymás nézetét, véleményét tolerálni. Ma pedig, ebben a felpörgetett élettempóban még az is ideges lesz, akinek szinte semmi oka nincs rá.
  Szóval: csigavér!
 22. Tündér*
  Offline
  2004. november 12. 22:30143.
  Eleddig egyetlen egyszer láttam leendő anyóst oldottan, kedvesen, felszabadultan nevetgélni. Bevallom, jólesett látni. Kár, hogy nosztalgiáznom kell. :/ :)
 23. Ez is érdekelhet: 5 dolog, amit tudnod kell, ha a mama pici fiával kezdesz randizni
 24. Tündér*
  Offline
  2004. november 12. 22:17142.
  Ó, még egy apró gondolat: azt írtad, hogy neked estem, mert nem az a véleményed, ami az enyém. Namost, szerintem neked nem is lehet autentikus véleményed az egészről, mivel fogalmad sincs a valós helyzetről. . . Hát erről is ennyit. :)
  előzmény:
  témami (140)
   
 25. Tündér*
  Offline
  2004. november 12. 22:08141.
  Na lám, tudsz Te kedves is lenni.
  Nem tapintottál elevenemre, egyszerűen csak nagyon kommunikatív vagyok. :) Ja, és elég hamar leírom a véleményem. Ennyi.
  Szoktam zenét hallgatni, igen, bizony. Állandóan. Sőt, rengeteget olvasok. Lehet, hogy meglepő. :)
  Neked is jó éjszakát!
  előzmény:
  témami (140)
   
 26. témami
  Offline
  2004. november 12. 22:06140.
  Látod, már nekem estél, mert nem az a véleményem, ami Neked. Dühödben ráadásul olyat is beleolvastál a hozzászólásomba, amit nem írtam. Így keletkezik a harag amiatt, amit nem is láttál. Csúnya öregasszony lesz belőled, ha így folytatod. :-)))
  Ha pedig nem olvastam volna el az írásokat, hogy tudnék bármit is hozzászólni? Nem kell olyan kis méregzsáknak lenni, magadnak teszel vele rosszat.
  Egyébként a 3 válaszból azt látom, az elevenedre tapintottam.
  Olvass inkább valami szép Könyvet, hallgass egy jó zenét. Nem tudom, internetes rádiód van e? Nagyon szép zenéket lehet ott hallgatni.
  Vagy gyújts meg egy illatos füstölőt, igyál egy jó teát ( a te idegállapotodban a citromfű teát javaslom, az nyugtat )
  Szép álmokat, jó éjszakát!
 27. Tündér*
  Offline
  2004. november 12. 21:50139.
  Kellemes időtöltést neked, kissbogi!
  Irigyellek, hogy kényeztetheted a férjedet. :)))
 28. Tündér*
  Offline
  2004. november 12. 21:46138.
  Hogy legyek egy olyan emberrel állandóan és töretlenül és kitartóan kedves - még gondolatban is -, aki eddig nekem főleg csak keresztbetett??? Ha neked ez sikerült, akkor jelentkezz valamiféle érdemrendért, mert igazán megérdemled.
  Ne ítélj, hogy ne ítéltess.
  Az én Kedvesem édesanyjánál még egy jéghegy is kedvesebb, mert az legalább nem bánt szóval.
  előzmény:
  témami (134)
   
 29. Ez is érdekelhet: Az anyósom egy percet sem vigyázott a gyerekeimre, de neki mi folyton segítettünk
 30. Tündér*
  Offline
  2004. november 12. 21:43137.
  Kedves témami. . .
  Ha néked nem tetszik, amiket mi itt írunk, miért olvasod el???
  Miért kelsz egy olyan - több olyan - ember védelmére, akik - mivel gondolom, érintett vagy - egyáltalán nem biztos, hogy esetleg olyan jó anyósok, amilyennek Te képzeled magad?
  Honnan gondolod, hogy alaptalanok, amiket írunk?
  Miért nem hagyod békén azt, aki simán leírja, ami bántja?
  Ha nem tudsz építőjelleggel hozzászólni, miért teszed egyáltalán?
  előzmény:
  témami (134)
   
 31. Torolt_felhasznalo_338119
  Torolt_felhasznalo_338119
  Offline
  2004. november 12. 21:38135.
  Amaryl, nagyon kedves vagy! Indíthatnál egy tanfolyamot anyósoknak. Hátha egyszer megértenék, hogy az ő életüket is megnehezíti a gyűlölködés.
  Tündér, jobbulást, és fel a fejjel!
  Megyek, mert az imádott drága férjem 10-re jön haza, terítem az asztalt, melegítem a vacsorát. :-D
  Nagyon jó volt kiírni magamból, meg olvasni titeket. Majd benézek még egy kis kölcsönös lelki erősítésre. . .
  előzmény:
  Amaryl (129)
   
 32. témami
  Offline
  2004. november 12. 21:38134.
  Kedveseim! Ennyi gyűlölködő, méregokádó, mindenben rosszat sejtő nőt egyrakáson még nem láttam! Ti még azt is "halljátok", amit anyósotok gondol. A szárnyatokat ma már fésültétek? A glóriátokat szidoloztátok fürdés után? Mit gondolnak a gyerekeitek, amikor fröcsögő hangon utáljátok a nagyszüleiket? Legalább annyi jóindulat lenne benneteket, hogy annak örülnétek: megszülte azt a fiút, akivel összekötitek az életeteket. Ha sors is úgy akarja, Ti is lesztek anyósok. Tudom, nem ilyen elviselhetetlen, pokolravaló boszorkány, mint amilyen a tiétek. De ők sem annak készültek és közel sem biztos, hogy Nektek van igazatok. És a férjetek anyósa? Kérdeztétek már a párjaitokat, ők milyen véleménnyel vannak a TI édesanyátokról? Ez a viselkedés előbb-utóbb problémát okoz kettőtök között, mert az Ő édesanyját gyűlölitek!
  A problémákat sokkal célszerűbb megbeszélni, mint dajkálgatni egy-egy (esetleg) félreértett mondatot, szándékot.
  Próbáljatok kicsit magatokba nézni: ti mindig úgy viselkedtek, hogy semmi kivetni való nincs benne? Mindig türelmesek, kedvesek, figyelmesek vagytok a párotok édesanyjával, a gyerekeitek nagyanyjával?
 33. Ez is érdekelhet: Anna anyósa igazolványával próbálta átverni az ellenőrt
 34. Tündér*
  Offline
  2004. november 12. 21:27132.
  Így van. Nem ér annyit az egész. Tudom én is ésszel. De néha besokallok. Osztán most a náthátul még a képernyőt is alig látom. :) Levegőt is alig kapok, épp lázleverésen vagyok. :)
  Megyek is nemsoká' alukálni. :)
  előzmény:
  Amaryl (129)
   
 35. Tündér*
  Offline
  2004. november 12. 21:25131.
  Segítsek neki. . . Bármit ajánlok fel, mindenre: Köszönöm, nem! a válasz.
  előzmény:
  Amaryl (129)
   
 36. Tündér*
  Offline
  2004. november 12. 21:24130.
  Jaj, hát akkor Te is nagyon lelkis lehetsz, mert igencsak a szívedre vehetted a dolgokat, ha így kikészültél.
  Ebben is van párhuzam, mert velem is előfordult, hogy náluk ebédeltem, és az édes-kedves anyuka fagyosságától nem bírtam lenyelni a falatokat, inni sem. Minek következtében aztán olyan torokgyulladásom is lett, ami nyilvánvaló folyománya volt annak, hogy mit éltem át. :(((
  Nem tudom, a Kedvesem észrevette-e az összefüggést.
  De az biztos, ha valami bajom van, nem megyek hozzájuk gyógyulni. . .
 37. Amaryl
  Offline
  2004. november 12. 21:24129.
  Láttalak, aztán gondoltam, feldobom kicsit a hangulatot, mielőtt nagyon nekikeseredtek!!))))Nem érdemes, lányok!!!!Higyjétek el, nem ér annyit az egész, hogy könnyet ejtsetek miatta!!Kiborulni meg főleg nem szabad!
 38. Torolt_felhasznalo_338119
  Torolt_felhasznalo_338119
  Offline
  2004. november 12. 21:20128.
  Szia!
  Jó hogy benéztél, neked már a másik anyósos topikon is olyan szimpatikus írásaid voltak! Jó, hogy ilyenek is vannak, mint te, és gratulálok!!!
  előzmény:
  Amaryl (124)
   
 39. Ez is érdekelhet: Belerondított menye várandósságába a világ legrosszabb anyósa
 40. Amaryl
  Offline
  2004. november 12. 21:19127.
  Akkor segits neki, hátha rákap)))))Látod, én olyan jól elvagyok itt, én aztán örülök, ha boldogulnak nélkülem is a gyerekeim, nemhogy beleugatnák az életükbe))))))
  Most már napok óta jó kis regényeket töltök le és azt olvasom. . . ha kell, meg megyek át hozzájuk bébicsősznek!!))))
 41. Torolt_felhasznalo_338119
  Torolt_felhasznalo_338119
  Offline
  2004. november 12. 21:18126.
  "Ilyenkor sajnos a párom issza a levét, mert én próbálom kinyitni a szemét, ami ha lassan is, de megy. "
  Hát ez a legnehezebb, mert a saját anyja mindenkinek szent. Nekem is rosszul esne, ha az enyémet kritizálná a párom, csak az a különbség, hogy én felvállalom az édesanyámmal való konfliktust, ha úgy érzem nagyon belefolyik az életünkbe (de alig van ilyen, mert anyu napi 10-12 órát dolgozik, és nincs is ideje azzal foglalkozni, hogy beleszóljon, meg nem is az a típus). Párom édesanyja már nyugdíjas, sajnos ráér azzal törődni, hogy mi mit, hol, mikor, miért, hogyan csinálunk. Szóval nehéz ügy, nálunk ez odáig fajult, hogy kórházban kötöttem ki, mert fizikai tüneteket okozott a pszichés terhelés. Akkor döbbent rá a férjem, hogy jó úton járunk ahhoz, hogy elveszítsen (pedig a legjobb férj a világon, imádom, csak a világért sem bántaná meg anyucit). Azóta nagyon sok minden változott, és ezzel a "néha kibírom, hogy átmenjünk, amúgy meg nem érdekel" hozzáállással elvagyok, és úgy néz ki, hogy meggyógyultam. De hidd el, azt a sok bántást úgy érzem, soha de soha nem fogom elfelejteni. Persze aztán, ha megváltozna, ha szeretetreméltó lenne, lehet, hogy átértékelném a kapcsolatunkat, de egy 70 éves ember már mitől változna meg?
 42. Tündér*
  Offline
  2004. november 12. 21:16125.
  Tudod, mi a bibi? Az enyém van oly gazdag, hogy bőven ki tudná fizetni. Sőt. Olyan vállalkozásuk van, aminek köze van az internethez. Ő mégsem internetezik. Még ahhoz is segítség kell nékije, hogy bekapcsolja a szgépet. . . :(((
  előzmény:
  Amaryl (124)
   
 43. Amaryl
  Offline
  2004. november 12. 21:13124.
  Hahóóó, lányok, van egy szuper ötletem!!!!!
  Az összes házisárkány, tűzokádó, menytutáló, undok anyóst irányítsátok át hozzám, átképzem őket)))))) Mondjuk megtanítom őket pl. netezni, fórumozni, aztán ha szenvedélyükké válik, akkor ne aggódjatok, nem lesz idejük Titeket cseszegetni!!!olyan jól ellesznek itt, hogy ihaj!!!!csak mondjuk ha a nyugdíjból nem telik a szgép, meg az ADSL, annak költségét esetleg cserébe a jóvilágért tán szívesen átvállaljátok????Aztán ezen jótettemért majd az anyagiakban megegyezünk, oké???mert tudjátok, pénz beszél!!!))))
  Na jó, csak sajnállak benneteket, komolyan, nem kötözködni akarok ám!!!!
 44. Tündér*
  Offline
  2004. november 12. 21:10123.
  Na, hát igen. Ezzel a történettel leírtad a kedves anyósodat. . .
  Jó kis nagymama. . .
 45. Ez is érdekelhet: Kiakadt a nő, akinek anyósa esküvői ruhában akar jönni a nagy napra
 46. Torolt_felhasznalo_338119
  Torolt_felhasznalo_338119
  Offline
  2004. november 12. 21:00122.
  Ja azt még hadd mondjam el, hogy hogyan is várhatnék kedvességet a következő történet után:
  Karácsonyra átjött a férjem lánya (18 éves). Annyit mondott, hogy kirúgta a barátja. Láttam, hogy nagyon maga alatt van, ezért egyedül is hagytam őt a férjemmel, mert hiába jó a viszony közöttünk, azért mégis lehetnek olyan dolgok, amelyeket nekem nem, csak az apjának akar elmesélni. Fél óra múlva együtt átmentünk anyósomhoz ebédelni. Szegény kislány kisírt szemekkel, alig evett, alig szólt egy szót. Ebéd után mondta a férjem, hogy hazaviszi szegényt. Alig, hogy elindultak, a család többi tagja elkezte őt szapulni, hogy milyen primitív, mert attól, hogy rossz kedve van, még viselkedhettett volna normálisan, csak vágta a pofákat, stb. (A saját nagynénje mondta ezeket. ) Még én védtem, meg, hogy ugyan, szegény nagyon szomorú, meg hogy nézzünk már magunkba, nekünk is szoktak problémáink lenni, és mi sem vagyunk mindig bűbájosak, kedvesek, vidámak olyankor. Anyósom meg beszólt, hogy persze, mert ezek a mai fiatalok, fűvel-fával összeadják magukat, aztán ez a vége. (Ismerem annyira a lányt, hogy nem egy kalandkereső típus, egy éves kapcsolata ért véget. ) Tudod az én nagyanyám biztos átölelt volna és kisírhattam volna magam a vállán, és símogatott volna, és azt mondja, hogy ne sírj, mert nem érdemli meg a könnyeidet, stb, stb. Szóval ezt csak azért mondtam el, hogy ha a saját unokájával ilyen hidegszívű, akkor mit várhatnék én, a "betolakodó" meny.
 47. Tündér*
  Offline
  2004. november 12. 20:54121.
  "Lépten nyomon sértegettek, beszólógattak. Soha egy durva vagy szemtelen szót nem válaszoltam vissza. Igyekeztem alkalmazkodni. Aztán rájöttem, hogy a puszta létem fáj nekik, akármit csinálok, soha sem fognak elfogadni. " -írtad.

  Pontosan ez az! Nálunk is ez a helyzet. Annyi rosszindulattal néztem már szembe, de soha nem szóltam vissza, sőt, volt hogy már csak egy szelíd nevetéssel tudtam válaszolni. Arra legalább nem reagált semmit, mert mit tudott volna. . .

  Én még nem vagyok a Kedvesem felesége. Néha annyira el tudok keseredni az anyós-jelöltem gyűlölködésén, hogy nem látok kiutat. Ilyenkor sajnos a párom issza a levét, mert én próbálom kinyitni a szemét, ami ha lassan is, de megy.
  Csak néha elvesztem a türelmem.

  Isten ne adja, hogy ennek a nőnek a közelében kelljen élnem. Mert ilyenkor, amikor azt látom, hogy ennyire oktalanul-esztelenül gyűlöl, úgy érzem, soha nem tudom neki ezeket a pillanatokat megbocsátani.
  Pedig ismerem magam, meg fogok neki bocsátani.
 48. Torolt_felhasznalo_338119
  Torolt_felhasznalo_338119
  Offline
  2004. november 12. 20:47120.
  Maximális együttérzésem. Ha visszolvasod, amiked eddig ide írtam, láthatod, hogy az én anyósom sem piskóta. Mivel a férjemnek mégsem szidhatom (mégiscsak az édesanyja, nem akarom megbántani), olyan jólesik itt panaszkodni a fórumban. Tanulságos elolvasni mások történeteit is. Almáspite/ fáradtolajnak abban nincs igaza - de ez eszébe sem jut - hogy én korábban elgondolkodtam azon, hogy mi lehet a probléma velem. Mert olyan toleráns voltam. Lépten nyomon sértegettek, beszólógattak. Soha egy durva vagy szemtelen szót nem válaszoltam vissza. Igyekeztem alkalmazkodni. Aztán rájöttem, hogy a puszta létem fáj nekik, akármit csinálok, soha sem fognak elfogadni. A sok bántásnak az lett a vége, hogy egyszerűen csak azt kívánom: hagyjanak békén. A családi ünnepeken átmegyünk hozzájuk, ennyi. (Sajnos szomszédok vagyunk, így gyakran látom őket, de legalább nem kell megállni beszélgetni. ) Nem kívánok neki semmi rosszat tényleg, csak hagyjanak békén.
 49. Tündér*
  Offline
  2004. november 12. 20:33119.
  Itt szerencsétlenkedek betegen, a Kedvesem elment az édesanyjához, mert annak épp valamiben már megint segíteni kellett éppen most - egy órát láttam, azelőtt egy hétig nem. . . Ezért jöttem ide, hogy leírjam, bizony, megint nagyon nehezen bírom. Erre jön ez az identitás-zavaros férfi-nő a 'segítő szándékával'.
 50. Tündér*
  Offline
  2004. november 12. 20:31118.
  Inkább nem. . . Habár mondom, szerintem fogalma sincs miről beszélt.
  Na, meg hogy férfiként jelentkezett be. . .
 51. Ez is érdekelhet: Megtalálták Bernie Ecclestone anyósát – videó
 52. Torolt_felhasznalo_338119
  Torolt_felhasznalo_338119
  Offline
  2004. november 12. 20:13117.
  Képzeld el, hogy kedves almáspite milyen anyós lehet/lesz. . . . :-(
  előzmény:
  Tündér25 (116)
   
 53. Tündér25
  Offline
  2004. november 12. 20:04116.
  Erre mondják, hogy aki üvöltözik, annak ég a háza, valami ilyesmi. . . De ha nem jól tudom a szólást, értsd jól. :)))
  Szóval identitás-zavarunk van, ezért akinek kínja-baja van, abba rúgunk, igaz?
  előzmény:
  almáspite (112)
   
 54. Tündér25
  Offline
  2004. november 12. 20:04115.
  Erre mondják, hogy aki üvöltözik, annak ég a háza, valami ilyesmi. . . De ha nem jól tudom a szólást, értsd jól. :)))
  Szóval identitás-zavarunk van, ezért akinek kínja-baja van, abba rúgunk, igaz?
  előzmény:
  Tündér25 (113)
   
1 2 3 4