Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Kutyakozmetikus tanf.Hol?

titta*
Létrehozva: 2004. augusztus 20. 21:25
Sziasztok!

Segitsegeteket szeretnem kerni..
Kutyakozmetikus tanfolyamot keresek.
Barmilyen jellegu informacio erdekel a temaval kapcsolatban.
Tanfolyamokat szervezo cegek elerhetosege. Illetve mikor indul? Mennyibe kerul egy ilyen tanfolyam?
Mennyi ideig tart a tanfolyam?
Kutyakozmetikusok tapasztalatokait is szivesen meghallgatnam.
Elore is koszonom ;)
  1. 2004. augusztus 20. 23:002.
    Úgy tűnik elkerültük egymást. Én még egy kicsit maradok, de lassan ballagok az ágyikóm felé. . .
    előzmény:
    titta* (1)
     
  2. 2004. augusztus 20. 23:563.
    Szia azaki!
    Ne haragudj, hogy nem valaszoltam meg. Koszonom az informaciokat, sokat segitettel.
    Arra lennek kivancsi, hogy nem harapnak-e meg a kutyusok? Te mar nem ezzel foglalkozol?
    Az az igazsag, hogy egy par dolgot en is talaltam a neten, de kulfoldon vagyok meg egy honapig, es innen nem lenne kifizetodo, telefonon erdeklodni. . .
    De mindjart jobban atnezem amit irtal, hatha van valamilyen e-mail cim is erdekoldni.
    előzmény:
    azaki (2)
     
  3. 2004. augusztus 21. 09:284.
    Szia! Semmi baj, én meg közben elmentem aludni. :)
    Sztem a Gödöllői Egyetemet (?) találod meg a neten. Én a Google keresőben találtam ezeket. Bár szvsz kozmetikába érdemes tanfolyamot végezni, mert ott találkozhatsz életben is több féle kutyával. Keress rá a "Kutyakozmetika lépésről lépésre" c. könyvre, elég alapos. Ha nem találod, megírom az ISBN számát.
    Nekem nem volt gondom a kutyákkal, mert bár volt néhány harapós, azokat szájkosárban, vagy bekötött szájjal nyírtam. A fiatal kutyákhoz több türelem kell, mert ők ugye még nem tudják mi történik. Legjobb, ha kitalálsz magadban egy fix szööveget, amit a kutyának mondasz. Nálam nagyon bevált, hogy flyamatosan beszéltem, és mindig mondtam, hogy éppen mit fogok csinálni. Nem mondom, hogy értették, de tény, hogy nem sok gondom volt. Van persze pár hisztérika, nemtől és fajtától teljesen független, velük erélyesnek kell lenni.
    Én házhoz jártam, de nem igazán szerettem, ha a gazdi ott lábatlankodott körülöttem. Segíteni úgysem tud, a kutyát idegesíti, és ha a kutya kicsit is érzékenyebb, ami azzal jár, hogy végigsírja a nyírást, a gazdi szíve megszakad, és kegyetlennek könyveli el a kozmetikust.
    előzmény:
    titta* (3)
     
  4. 2004. augusztus 21. 09:415.
    Találtam pár oldalt, nézd meg őket:
    www. selbruha. hu (itt a Webáruház az érdekes)
    www. agrarkapu. hu
    www. osterpro. com
    (Az összes szóközök nélkül)
    A magyar oldalakon megtalálsz mindent, ami a kezdéshez kell.
    előzmény:
    titta* (3)
     
  5. 2004. augusztus 21. 09:466.
    Nyírógépet sztem Ostert vegyél, cserélhető fejest, mert minimum 3 féle fej kell 1 nyíráshoz. Ha érdekel a konkrét méret, megnézem őket a táskám alján. Asszem van elfekvőben néhány fejem, nekem már nem lesz rájuk szükségem, ha gondolod, olcsón átadhatom. A gépem sajnos már nem jó, mert a párom borotválkozás közben kiejtette a kezéből, és széttört. Körömvágó ollót ne csipeszest vegyél (csak olyat láttam most a kínálatbam), hanem gillotinosat. Műkörmösök használnak hasonlót. Kefe kell 2 féle, egy ritka, meg egy sűrű, kell egy ritka fogú kutyafésű, olló (legyen kettő a biztonság kedvéért), trimmelőkés - nem az, amelyikbe borotvapengét raknak, az nem felel meg a kutyáknak-, abből is ritka és sűrű. Az ollók tompa végűek legyenek, jó ha van 2 hosszú pengéjű a nyíráshoz, meg egy rövidebb javításhoz. Bár utóbbi elhagyható. Legyen egy jó minőségű hajszárítód, lehetőleg hideg levegő fújására is alkalmas. Csomóbontó spray felesleges, a sima babahintőpos ugyanolyan jó. Én WU2 sampont használtam babasamponnal keverve. A kutyasampon rettenetesen drága lett volna. Persze jó, ha az is van talomban, főleg bolhairtós. Legyen nálad egy 1literes kanna, amiben a sampont higítod.
    Nézd meg kint mennyibe kerülnek a gépek, meg a nyírófejek, lehet, hogy olcsóbban hozzájutsz, mint itthon. Az Osternek van külön kutyanyírója, érdemesebb az erősebb motorost megvenni, és mindenképpen hálózatról működtethető legyen, az akksisak mindig gyengébbek.
    Most hitelen ennyi jutott eszembe, de majd lesétálok a pincébe, és átnézem a táskámat.
    előzmény:
    titta* (3)
     
  6. 2004. augusztus 21. 21:317.
    Szia azaki!

    Koszonom, hogy ilyen segitokesz vagy.
    Megneztem a lapokat. Egy oster nyirogep 20000 es 50000 ezer kozott van. Hat nem agyak valami olcson ezeket a dolgokat. A tanfolyam, mert azert en is keresgeltem kicsit (kettot talaltam arral), az egyik 65ezer, a masik 120ezer volt. Az sem eppen olcso, foleg az utobbi.
    A betanitas hogy mukodik?
    Gondolom azert is kell fizetni. Eleg szerencses lehettel hogy radmaradt egy vendegkor :)
    Es ha hazhoz megyek akkor is ki kell valtanom gondolom a vallalkozoit
    Hulye kerdes lehet, de lehet keresni ezzel a szakmaval?
    Tavaly erettsegiztem, es sokat gondolkodtam mit kene kezdejek magammal es ez az otlet teljesen veletlenul jott. Egy ismerosomnek van kiskutyaja, es tudja szeretem az alatokat, o kerdezett ra miert nem leszek kutyakozmetikus.
    Es egyre jobban foglalkoztat a kerdes, es azert is erdeklodom, mert szept. vegen megyek haza, es jo lenne azonnal belevagni.
    Te miert hagytad abba?
    Az egyebkent tenyleg nem lehet jo, ha neznek. En ha nem egy kozeli rokon nez pl. anya akkor meg egy tukortojast is keptelen vagyok megcsinalni :)
    kesobb felnezek
    előzmény:
    azaki (6)
     
  7. 2004. augusztus 21. 21:428.
    Hát én éppen terhes lettem, és elmentem szülni. A csaj pedig, aki betanított, visszajött Kanadából, mert nem jött be a számítása, és visszavette az egészet.
    Jó, hogy felvetetted a témát, jönnek vissza a régi emlékek. :)
    Mindenképpen érdemes tanfolyamot elvégezni, mert vállalkozóit csak így válthatsz ki. Ha esetleg házhoz is jársz (én csak ezt csináltam), kezdetben mindenképpen kell hirdetned, és számlát adnod, mert az adósok ki vannak hegyezve az ilyenekre. Esetleg a tafolyam után megpróbálhatsz bemenni egy kozmetikába kis időre, ott tudsz gyakorolni, és ha éppen tetszik a gazdinak, amit a kutyájával műveltél, halkan elhintheted, hogy olcsóbban ki tudsz menni házhoz is. Ez így azért jobb, mert nincs rezsid, mert ugye a gazdi vizét és áramát használod, és nem kell bérleti díjat sem fizetned.
    Hogy lehet keresni vele? Én egy nap 2 kutya alatt jöttem nullára, a többi nyereség volt. Pedig autóztam egyik helyről a másikra. Nálunk (kb 60ezres város) van legalább 4-5 kutyakozmetikus, mindegyik megél.
    előzmény:
    titta* (7)
     
  8. 2004. augusztus 31. 13:399.
    sziasztok! énis kutyakozmetikus képzés után keresgélek, nem tudjátok hogy hol van 65. 000 ft-os képzés mert én csak 100. 000 ft-osakat találtam köszi nektek
    előzmény:
    titta* (7)
     
  9. 2004. szeptember 3. 05:3010.
    Végignéztem a Google-t meg a Vizslát, de csak a tanfolyamokat adja ki, az árakat nem. Böngészd végig, de legtöbb helyen csak a talszám van. :(
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_913284 (9)
     
  10. 2004. szeptember 3. 21:5711.
    Szia badonyka!
    A googlet bongesztem vegig mindenfele ezzel kapcsolatos kulcsszo alapjan, es igy dobott ki egy olyan tanfolyamot, ami marciusban indult, es 65000-be kerult, de sajna mar en sem tudom hogy pontosan milyen honlap (tobb 100at neztem vegig). Ugy remlik Pesti tanfolyam volt.
    Szolj, ha talalsz valamit. Pest kozeleben laksz?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_913284 (9)
     

Címlap

top