Legzesfigyelo?

gabo78
Létrehozva: 2004. július 20. 13:00
Harom honapos babamnak szeretnek legzesfigyelo keszuleket venni. Eddig azt hallottam, hogy a Baby controll es az Angel care keszulekek vannak a legjobb arban. A Baby controll van nekunk is (igaz mi bereljuk), Van valakinek tapasztalata ezekkel a markakkal kapcsolatban? Azt tudom, hogy a Medicoros megbizhatatlan, es azt is , hogy a Madarasz utcai Baby sense a legjobb (de az 50e forint, es az altalam emlitettek 25 korul vannak)Kerlek segitsetek!
55 hozzászólás
 1. poci
  Offline
  2004. szeptember 21. 20:1955.
  Sziasztok! Én egy egy éves kisfiú mamija vagyok, aki sajnos császármetszéssel született és a műtét közben tüdőgyulladást kapott. Újszülött intenzívre került és négy napra lélegeztető gépre is. Szerencsére semmiféle maradandó károsodás nem érte, ma egy vidám kis "ördög"! Az intenzíven (SOTE II. női) a BabySens készüléket használták és otthonra is "kötelezően" előírták. Persze a kezelő orvosunk kiokított mi a teendő ha baj lenne. Ezen kívűl három hetesen végeztek egy 24 órás monitorizálást, amikor is egy számítógép érzékelői azt figyelték kihagy e a légzése. És kihagyott! Engem a frász kerülgetett, de mivel kórházban voltunk próbáltam nyugodt maradni. A vizsgálat eredménye mégis az lett: nem veszélyeztetett a kicsi a bölcsőhalál szempontjából. A légzés kihagyás, pár másodpercre 6 hónapos korig élettani sajátosság! Nem elég fejlett még a légzést szabályozó része az agynak. Mivel pl. a bBabySense úgy van beállítva, hogy 25 másodperc múlva riaszt, téves riasztás kizárva. Két lapos és a 6cm vastag kókuszmatrac alatt immár egy éve, egy elem cserével, téves és valódi riasztás nélkül kitünően működik! Egyébként mivel a párom van, hogy éjszaka is dolgozik, engem tökre megnyugtat mikor egyedül vagyok, hogy csak bekukkantok a kicsihez és látom minden rendben: zölden villog a "riasztó".
 2. emduan
  Offline
  2004. szeptember 21. 19:4854.
  Sziasztok! Akit erdekel egy uj babysenseII legzesfigyelo joval aron alul es garanciaval kerem irjon vagy ide vagy emduan@yahoo. com cimre.
 3. Torolt_felhasznalo_412088
  Torolt_felhasznalo_412088
  Offline
  2004. szeptember 2. 14:4153.
  Hellóka!

  Mi is kókuszmatrac pártiak vagyunk és Angel Care légzésfigyelőt vettünk és lassan 5 hónapja használjuk. A vékonyabb kókuszmatracot választottuk mi is. Az a lényeg a vastagságon kívűl, hogy a matrac ne szoruljon a kiságyba. Egy normál 60*120-as kiságyunk van és ebbe pont belepasszolt az azonos méretű matrac. Frottir lepedőt használok, azt rakva a martacra még nem szorul, de az ágyra kötözhető rácsvédőt már nem célszerű betűrni a matrac mellé, úgy már nagyon passzos. Nekünk nagyon jól működik a figyelő matracon keresztül is, pedig az érzékelő érzékenységét nem növeltük. Mielőtt még a baba megérkezett sokszor kipróbáltuk, teszteltük, hogy jól kiismerjük. Eddig egyszer kellett elemet cserélni, elvileg 3 hónapig bírta. Ne ijedj meg ha elemcsere esedékességéhez közelítve esetleg az éjszaka közepén egyszercsak elkezd pittyegni. Akkor eljött az elemcsere ideje! Én jól megijedtem, mire rájöttem, hogy miért pittyeg. Mi csak a jelzőfényt használjuk, mert az állandó pittyegés zavarta a picit. Éjszaka is kiválóan látszik a zöld fény az egész szobából.
  Remélem Ti is meg lesztek vele elégedve!

  Üdv Melitta
 4. Kispus
  Offline
  2004. szeptember 2. 11:2952.
  Oké, köszi.
  Ez így már jobban hangzik, hogy -műszakis vagyok és nem rázhatja meg. :)
  előzmény:
  Honik (51)
   
 5. Honik
  Offline
  2004. szeptember 1. 21:5951.
  Bocsi, szakmai ártalom. :))

  Műszakin végeztem. Amúgy nem lecseszés akart lenni. :)
  SZval, nem rázhatja meg, nem lesz semmi baja sem.
  Ellenben ha elemmel használod, gyorsan lemerül, és beriaszthat ha az elem már kimerülőben van.

  Üdv,
  Honik
  előzmény:
  Kispus (50)
   
 6. Kispus
  Offline
  2004. szeptember 1. 12:1150.
  Jól van azért nem kell lecseszni!
  Lehet, hogy 9voltos, de tudod nem én vagyok az egyetlen akinek ez eszébe jut. Egyébként már használjuk, és ment már árammmal is és elemmel is, csak szerettem volna, ha valaki megnyugtat. De nem így!
  előzmény:
  Honik (45)
   
 7. talia
  Offline
  2004. szeptember 1. 09:5149.
  Szia Detti!

  Nekem van egy elado Madarasz utcai baby sence II. legzesfigyelom, ha erdekel az e-mail cimem: aneumann25@yahoo. com.

  Puszi Anett
 8. Torolt_felhasznalo_524606
  Torolt_felhasznalo_524606
  Offline
  2004. augusztus 19. 15:1648.
  Most olvastam az Angel Care honlapján, hogy kókuszmatraccal is használható, annyi a kikötés, hogy a matrac (nemcsak a kókusz, bármilyen) nem lehet vastagabb 12 cm-nél. A kókuszmatrac pedig 6cm vastag. Szóval én most megnyugodtam és maradok az Angel Care + kókuszmatrac összeállításnál!
 9. Torolt_felhasznalo_524606
  Torolt_felhasznalo_524606
  Offline
  2004. augusztus 19. 11:4047.
  Van valaki, aki AngelCare-t használ kókuszmatraccal? Mert én azt szeretnék! Nagyon örülnék, ha valaki megosztaná a tapasztalatát erről! Nem szeretnék lemondani a kókuszmatracról, mert nagyon sok előnye van, de a légzésfigyelőt is nagyon fontosnak tartom!
 10. mütyike
  Offline
  2004. augusztus 19. 11:0546.
  Sziasztok! Az éjjel nekünk is beriasztott a Baby Control. Honnan lehet tudni, hogy éles riasztás volt vagy téves. Azt nem láttam, hogy vesz levegőt, de pár másodperc után nem is figyeltem, inkább megráztam és szerencsére felkelt.
 11. Honik
  Offline
  2004. augusztus 17. 10:3445.
  nem véletlenül 9 V-os.

  de azért ne mondj már hülyeségeket, hogy a baba 220V-on fekszik.

  Amúgy meg a lapja a matrac alatt van.

  És mi az ami megrázná szerinted??
  előzmény:
  Kispus (44)
   
 12. Kispus
  Offline
  2004. augusztus 16. 14:2744.
  Sziasztok!

  Nekünk egy lapos légzésfigyelőnk van, ami elemmel működik. A gond az, hogy már jó párszor lemászik róla a kiscsaj. Akartam venni olyan Angelcare-t amihez bébiőrző is van, de valahogy elriaszot, hogy az árammal működik. Engem az nem nyugtat meg ha a gyerek a 220volton fekszik. Úgy láttam egyébként, hogy az átalakítója 9 voltos, na de akkor is.
  Szóval az egyik kérdésem, hogy nem tudtok-e olyan elemes szerkentyűről ami több lapos?
  És, hogy titeket megnyugtattak nem lehet semmi gond mondjuk zárlat vagy stb esetén? Mert akkor lehet, hogy megveszem azt is.
 13. Honik
  Offline
  2004. augusztus 16. 14:1142.
  ja még vmi. . .

  Vki mondta hogy "akinek van rá pénze úgy is megveszi"

  Bocsi, remélem nem bántok meg senkit, de tapasztalatból tudom, illetve ismerek emberkéket, akiknek van mit a tejbe aprítania, és most született pár hónapja babájuk, és mégsem vesznek/kölcsönöznek ilyet, de ugyanakkor félnek a bölcsőhaláltól.
  Sőt ennek érdekében a gyereket a saját ágyukban altatják, együtt alszanak, pedig ez ellen voltak mindig is. ("ha majd nekem gyerekem lesz. . . saját kiságyában fog aludni. . . stb)

  Kérdem én, de most komolyan!!
  Ha éjjel mellettük alszik a baba, hogy fogják észrevenni hogy nem vesz levegőt a pici?????
  Minden másodpercben megnézi a sötétben??
  Mert mint tudjuk csak pár perc műve az egész, és ha épp akkor alszik mélyen anyuka vagy apuka???
  Ezt komolyan nem értem.

  Pedig ezek az ismerőseink simán meg tudnák venni is nem csak kölcsönözni. Pedig szerintem a havi 1800 ft nem drága, hogy nyugodt legyen az ember éjjel nappal, nem???

  Üdv,
  Honik
 14. Honik
  Offline
  2004. augusztus 16. 14:0441.
  Sziasztok

  Honik vagyok.
  Nekem egy lassan 1 éves pici fiam van, Domika.
  Mi is használtunk légzés figyelőt, AngelCare-t.
  Azt a fajtát aminek bébi örzője is van.
  Nagyon megnyugtató dolog szerintem. Mert ugyebár az anyukának is sokat kell pihennie, ha szoptatni akar rendesen, és megfeleni teljes mértékben :))
  Nagyon sokat számítr ha nyugodtan alszik az ember, és nem öt percenként felugrik megnézni, hogy lélegzik-e a picije.
  Nekünk is volt hogy beriasztott, volt téves riasztás is, meg volt . . hát nem tudom mi volt, de egy nap úgy ment, hogy minden szopi után (éjjel) úgy 10-20 perc múlva risztott pont mire már elaludtam volna, aztán felpattantunk párommal, és láttuk hogy fekszik a helyén, gyorsan felráztuk, de csak nézett homályosan.
  Az első ilyen riasztásnál épp mozgolódott, mire felkapcsoltuk a villanyt, már ő is nézelődött, emelgette a fejét, a következőnél, meg fekve maradt nyitott szemekkel, és nem mozdult. Kicsit ijesztő volt, de amikor mondom megmozgattuk a kicsit, úgy tűnt semmi gond nincs.
  Szval nem tom mi volt akkor, de hálistennek csak az az 1 nap volt ilyen. dokinénit ki is hívtuk másnap, megvizsgálta, de nem talált semmit sem.
  Aztán e kis huncut esti lefekvéskor már később azt csinálta (amikor már kevert a kiságyban) hogy direkt lemászott, és várta hogy beriasszon, és nagyranyílt szemekkel visgorogva várt minket hogy berobogjunk hozzá lóhalálában.
  Na akkor döntöttünk úgy hogy már nem kell. :)))
  Mármint a légzésfigyelő.
  Amúgy mi kölcsönöztük, havi 1800Ft volt, és kauciót kellett lerakni, és pár hónap után úgy gondoltuk szükségünk lesz nekünk még erre, és megdumáltuk az eladóval, hogy kaució náluk marad, figyelő meg nálunk, és ennyi. .
  Szval a 2. babánál már nem kell erre költeni. :)

  Üdv,
  Honik
 15. Torolt_felhasznalo_210098
  Torolt_felhasznalo_210098
  Offline
  2004. augusztus 16. 10:1640.
  sziasztok!

  még egy kérdés: akiknek baby sense van, ha a gyerek feláll az ágyban, az enyém akkor sem riszat, csak ha kiveszem a picit. . . Szerintetetek létrezik, hogy ennyire profi a cucc másoknak mi ezzel a tapasztalata?
  (Vagy elromlott és nézessem meg?!
 16. Torolt_felhasznalo_600031
  Torolt_felhasznalo_600031
  Offline
  2004. július 30. 09:4139.
  Ha kinőttétek a készüléket, eladod?Vagy valaki más eladja?Szeretném megvenni!!Szilveszter környékén szülök, úgyhogy még nem sürgős a dolog, de mindenképpen be szeretném szerezni. Köszi!!
 17. Torolt_felhasznalo_635620
  Torolt_felhasznalo_635620
  Offline
  2004. július 23. 09:3238.
  Sziasztok!
  Nekünk Angel Care van a Media Marktban vettük 3 hónapja és 25e volt. Utána elmentünk a Madarász u- Kórházba a 2 órás tanfolyamra. Szerintem nagyon hasznos, nem feltétele, hogy ott vegyetek vagy béreljetek készüléket, bár eröltetik, de szerintem ez is pont azt tudja mint a többi, ha kell: riaszt! Nekünk éles riasztás szerencsére még nem volt, de a mi doktornőnknél fordult elő, hogy egy teljesen egészséges, jó körülmények között gondozott 4 hónapos babát egyik reggel halva találta az anyukája. Hát nekem ez volt az utolsó csepp, másnap mentünk venni egyet: én szeretném megadni az esélyt, és nem végigaludni, ha baj van.
  A tanfolyamon tényleg midnent részletesen elmondanak, de nem árt néha felfrissiteni a füzetből ami lehet venni ott. Ha megtehetitek apával együtt menjetek, mert felhívták a figyelmet, hogy amig egyik szülő újraéleszt, addig a másik ezerrel telefonál a mentőknek! Tehát nem baj, ha mindketten tudjátok mi a teendő.
  Én annyival vagyok nyugodtabb, hogy éjjel nem megyek állandóan a kiságyhoz hallgatni, hogy lélegzik-e (kezdetben mentem. . . ), hanem csak ránézek a jelzőre és látom a folyamatos villogást. Be lehet állítani ezt a típust, hogy folyamatos pittyegő hangjelzést adjon, de nálunk zavarta a babát. Egyébként ezek a gépek nem a légzést figyelik, hanem a mozgást: mikor a baba lélegzik mozog a mellkasa. Tehát ha a közelben mozgás van, és pl. mozog a parketta amin a kiságy áll, akkor is jelez, hogy minden ok, pedig lehet, hogy a babó éppen nem vesz levegőt. . .
  Szerintem megérte megvenni.
 18. Torolt_felhasznalo_328926
  Torolt_felhasznalo_328926
  Offline
  2004. július 23. 08:0437.
  Kismamik !
  Angelcare légzésfigyelő készülék a TESCO-ban 27-ig akciósan: 20. 990, - Ft !!!
 19. Tigress
  Offline
  2004. július 20. 20:5036.
  Sziasztok!

  Nekünk Baby Control van, 2 lapos. A férjem ragaszkodott hozzá, hogy vegyünk, én nem igazán éreztem szükségét, de utólag nagyon örülök, hogy megvettük. Olyan jó, mikor éjszaka felébredek, csak odanézek, látom, hogy zölden villog, minden rendben.

  Nekünk volt téves riasztás, de az kiküszöbölhető. Ugyanis a következő alkalmakkor riasztott tévesen:
  Mikor megszületett, kókuszmatracot használtunk, akkor sokat riasztott, de mikor lecseréltük szivacsra, akkor már nem.
  Szivaccsal akkor riasztott, mikor pólyában volt és oldalára fektetve a rácshoz támasztva. Valószínűleg nagyon kicsi felületen érte az érzékelőlapot.
  Mikor idősebb lett, megint áttettük a kókuszmatracot, egy darabig jó volt, de mikor elkezdett alvás közben az oldalára fordulni, akkor megint jelzett. Újra szivacs, és semmi riasztás.
  Szóval szivacsot használva nincs téves riasztás. (Legalábbis nekünk nem volt)
 20. Torolt_felhasznalo_758697
  Torolt_felhasznalo_758697
  Offline
  2004. július 20. 16:1735.
  Szia!
  Nekünk is az Angelcare van, amiről rosszat még sehol nem hallottam. Mivel két nagy érzékelő lapja van, nem lehet róla legurulni, így nincs téves riasztás!

  Egyébként egyetértek Forrócsokival, akinek van pénze és aggódik az vegyen, mert ezzel elháríthatunk egy esetleges veszélyt!!! Marad még éppen elég rizikós dolog. . .
 21. gabo78
  Offline
  2004. július 20. 16:0334.
  Koszonom a hozzaszolasokat:)
  Megjegyzem 2x mar nalunk is riasztott a keszulek. A baba bekesen aludt es lelegzett, tehat teves riasztas volt, de ki tudja, talan tenyleg kimaradt a legzese?

  Igy engem lebeszelni sem tudnanak a keszulekrol. . .

  Ezek szerint az ANgel care-rol meg senki sem hallott rosszat?

  Bus, remelem, minden rendben lesz a babaddal:)))
 22. Torolt_felhasznalo_184188
  Torolt_felhasznalo_184188
  Offline
  2004. július 20. 15:3233.
  Köszi.
  Akkor ezek szerint jól hallottam.
  előzmény:
  crescendo (32)
   
 23. Torolt_felhasznalo_770932
  Torolt_felhasznalo_770932
  Offline
  2004. július 20. 15:2532.
  Egy gyerekorvos azt mondta a rádióban, hogy ha már van , akkor egy éves korig javasolja.
 24. Torolt_felhasznalo_184188
  Torolt_felhasznalo_184188
  Offline
  2004. július 20. 15:1331.
  Sziasztok!
  Nekünk Baby Sense készülékünk van. Nem a Madarászba vettük, hanem használtam, még így is kicsit drágán, bár szerintem megérte.
  Teljesen meg vagyok vele elégedve. Szerencsére még sosem riasztott, max. ha kivettük belőle a manót, és elfelejtettük kikapcsolni. Én sokkal nyugodtabban alszom, hogy tudom, hogyha bármi történik, akkor jelez.

  Egyébként tudja valaki, hogy meddig javasolt ennek a használata? ( én a baba 1 éves koráig hallottam)
 25. bus
  bus
  Offline
  2004. július 20. 15:0730.
  Sziasztok! Sok érdekeset írtatok!! Először is: Gabo78!Az AngelCare-t javaslom, ezen és a Madarász utcain kívül a többivel valóban -mások tapasztalatai alapján mondom- több gond adódhat. . . (Téves riasztások). A hálón találhattok hirdetéseket számos eladó készülékről, a kétlapos, sima változatot 25ezerért, a bébiőrös változatot 38-ért (boltból, új!) megveheted. Ne habozz, remélhetőleg soha nem jelez, csak ha kiemeled a picit a pelenkázóra, és előtte elfelejtetted kikapcsolni. . De nem tehetsz szemrehányást magadnak, ha. . .
  Csumbi! Valóban nem vicces, tökéletesen igazad van. Kicsinap!Mielőtt megvettük kéthónapos babánkhoz, mind a HÁZIORVOS, mind a védőnő véleményét kikértem. Egyértelműen feleslegesnek állították be. "Ugyan, olyan ritka, hogy. . . És egyáltalán, "működnek a szülői ösztönök", stb!!! Hát nem működtek - napokkal azután, hogy arra gondolva, élesben sosem fog jelezni, a babánk alá helyeztük, beindult. Nem tévesen. Nem telt el két perc, azután, hogy ránézve a csöppségre minden okénak tűnt. A témán most poénkodók soha ne lássák a babájukat úgy! Nálunk életet mentett, a hideg futkos most is a hátamon. Hozzáteszem: soha nem cigiztem, párom se, nem alkoholizáltunk, babánk nem kis súllyal született és nem volt koraszülött, szociális körülmények jók, nem altattuk hason és az sem biztos (KORÁNTSEM!), hogy lánybébinél ill. nappal nem fordulhat elő, csak mert a statisztikák szerint fiúknál és éjjel gyakoribb. . . Ja, még egy apróság: a háziorvos az eset után elkérte lefénymásolni a Madarász utcából való kisfüzetet (ott -ha kell- keressétek bátran Dr. Szántó Imrét, velünk nagyon korrekt volt, egyébként egy babaújságos cikkben bővebben nyilatkozik a témáról, tanfolyamról). És végül: ugyanennek az egyébként alapos és rendes háziorvosnak a 20éves praxisa alatt elmondása alapján eddig "csupán" egyszer volt bölcsőhalállal végződő esete. Szerinte -is- az égiek voltak velünk, hogy nem növeltük a statisztikáját. De azt hiszem mindannyian egyetértetek velem abban, hogy az egy is sok. . . Minden jót mindenkinek, egészségesen felnövő babákat!
 26. Torolt_felhasznalo_371331
  Torolt_felhasznalo_371331
  Offline
  2004. július 20. 14:5929.
  Amikor a második babámat szültem, akkor kezdett elterjedni, "divattá" válni a légzésfigyelő. Nem vettem, mert sokról hallottam a téves riasztást. Ennek már négy éve, azóta biztosan vannak jobb minőségűek is a piacon.

  Az egyik barátnőmnek egy hónappal ezelőtt halt meg a babája bölcsőhalálban.

  Szerintem amit lehet, azt tegyük meg. . . még akkor is, ha csak a lelkiismeretünket nyugtatjuk meg vele. Marad még épp elég veszély.
 27. Torolt_felhasznalo_770932
  Torolt_felhasznalo_770932
  Offline
  2004. július 20. 14:4928.
  Én nap mint nap találok új dolgot, ami miatt aggódom, (bár ez ugye nem keresztényi erény)és azt hiszem én már " így" is maradok. :))) Anyukám is elmondta a téglát, de nem nyugtatott meg. Azóta a párkány alatt megyek. :))))))
  A terhesség alatt borzasztó voltam, a húgom és férjem a megmondhatói, de azt hittem majd elmúlik. Nem múlt, viszon tegy éves koráig ugráltam a légzésfigyelőhöz és engem megnyugtatott. . .
  előzmény:
  rebusbaba (26)
   
 28. Torolt_felhasznalo_507406
  Torolt_felhasznalo_507406
  Offline
  2004. július 20. 14:3927.
  Én is parázok állandóan, hidd el:-))
  Tegnap pl. melegkiütásek jelentek meg a hasamon, de én teljesen kétségbeestem, hoyg valami vírus támadott meg, holott bárányhimlős voltam, rózsahimlő ellen kaptam oltást, más kiütéses dolog ami veszélyes, meg nem nagyon van. . .
  előzmény:
  rebusbaba (26)
   
 29. rebusbaba
  Offline
  2004. július 20. 14:3126.
  Nem, nem tudom megelőzni, és bizony, frászolok is állandóan. OFF: A lakótelepünkön a múlt héten egy babakocsiban fekvő gyerekre dobtak egy vízzel teli léggömböt, un. vizibombát. Hát nem lehet mindenre felkészülni.
  Különben nekünk nincs légzésfigyelőnk, a kicsi velem alszik egyelőre.
 30. stahl28
  Offline
  2004. július 20. 14:2825.
  nekünk is medicoros van(volt) Nálunk az első sipolásra valoban felébredt, vagy megmozdult. Ilyen ritkán fordult elő. iszont ha legurult, vagy kezdett merülni az elem akkor sokszor valóban tévesen risztott.

  Tudom, hogy nem "ettől" vesz levegőt a baba, de nekem (nekünk) megnyugtató volt. inkább tévesen riasszon, minthogy egyszer ne. . .

  VAlamelyik másik márka 2 lapból áll, Az jobb lehet legurulás ellen.

  Árakat nem tudok. KAptuk.
  előzmény:
  rebusbaba (23)
   
 31. Torolt_felhasznalo_507406
  Torolt_felhasznalo_507406
  Offline
  2004. július 20. 14:2624.
  Az újraélesztés tényleg fontos.
  És tuti nem az apukám az a gyerekorvos:-))
  De ennyi erővel az egész életünket végigaggódhatnánk, mert van 1 ezrelék esélye, hoyg a gyerekünk fejére hullik egy cserép virág, vagy elüti az autó.
  Most azt mondod biztosan, hogy igen, de ezt meg tudom előzni a légzésfigyelővel. Lehet, de a többi rizikó még mindig ott marad. És az is 100% az adott szülőnek.
  előzmény:
  rebusbaba (23)
   
 32. rebusbaba
  Offline
  2004. július 20. 14:2223.
  Figyelj, a mi gyerekorvosunk se látott még ilyet, (lehet ő az apukád?) és mikor én megkérdeztem egy nagyon jó neonatológust, ő se látta szükségesnek. Csak, ha az ember aggódik, akkor nem nézi, hogy az az aggódás reális e. Szerintem is kicsit túlzott ez az aggodalom, de ha azt nézem, hogy az adott szülőnek az a halál 100%, és nem a szakirodalmi 0, 29 ezrelék. . .
  Különben szerintem nagyon hasznos lenne mindenkinek megtanulni az újraélesztést, máskor is szükséges lehet.
 33. Pocak31
  Offline
  2004. július 20. 14:1622.
  Odarohant, és a gyerek tényleg nem vett levegőt.
  Kis rázásra mélyet sóhajtott, és felsírt. Tud újraéleszteni, de eddig nem volt szükség rá. Elég volt a sípolás és a rázás.
  Mindenesetre elég szörnyű, mi lett volna ha nem lenne figyelő. . . . éjjel.
 34. pitak
  Offline
  2004. július 20. 14:1321.
  Nekünk is a Madarász utcai volt, mi használtan vettük féláron. . . Nagyon jó. Már eladtuk, de van még két plusz párna, amit megvettünk de megmaradt. /Szívesen eladnám ha vkit érdekel. /A tanfolyamot elvégezheti bárki.
 35. Torolt_felhasznalo_507406
  Torolt_felhasznalo_507406
  Offline
  2004. július 20. 14:1120.
  És mit csinált, amikor éles riasztás volt?
  előzmény:
  Pocak31 (18)
   
 36. Torolt_felhasznalo_507406
  Torolt_felhasznalo_507406
  Offline
  2004. július 20. 14:1019.
  Hát nem tudom. Én szaklapban olvastam.
  Az én apukám gyerekorvos, 27 éves gyakorlattal a háta mögött még nem találkozott ilyen problémával.
  Aki az ismerettségi körömből vett ilyen kütyüt, az is előbb-utóbb abbahagyta, mert állandóan tévesen riasztott.
  Ha bármi történik, képes vagy újraéleszteni a gyerekedet 4-5 percen belül? Mert kb. annyi időd van. Ha nem, akkor fölösleges.
  előzmény:
  rebusbaba (15)
   
 37. Pocak31
  Offline
  2004. július 20. 14:0918.
  Barátnőm Angel Care nevűt vett. (Lehet nem így kell írni) Most beszéltem vele, 22e ft akcióban a Cora-ban vagy Auchan-ban. Nagyon meg van elégedve vele, téves riasztás nem volt eddig. Csupán ÉLES riasztás, ami elég nyugtalanító, hiszen nem koraszülött a babája, nem dohányzik és nem is dohányzott. És a szociális helyzetük is jó.
  Ez a szerkentyű nem olyan, mint a hagyományos lap formátumú, amiről a gyerek le tud gurulni. Érzékelői vannak, így az egész ágyfelületet be tudja fogni vele.

  Mire nekem kelleni fog, neki már nem. De a 22e ft azért nem sok szerintem.
 38. gabo78
  Offline
  2004. július 20. 14:0717.
  amugy errol annyit, hogy a bolcsohalalban meghalt babak nagy resze ma mar nem tartozik veszelyeztetett csoportba. A halal egyik oka pedig pont ez. Nem volt legzesfigyelo alattuk, mert nem volt indokolt. . .
 39. rebusbaba
  Offline
  2004. július 20. 14:0215.
  Ez az elmélet. Ha meg az embernek gyereke van, és aggódik, az meg a valóság. Még akkor is, ha irreális a félelem, sokszor szerintem a szülő nyugalma is megéri azt a pénzt.
 40. gabo78
  Offline
  2004. július 20. 14:0214.
  ha jol tudom, az apnoes rohamok csak csekely resze olyan komoly, hogy visszafordithatatlan. Nagy reszuk egy eros hirtelen inger hatasara (hideg viz, razas stb. ) visszafordithato. . . . Igazabol ezekben az esetekben lehet valoban hasznos a legzesfigyelo.
  Hangsulyozom, tudom, mit kell csinalni, az nem kerdes, hogy veszunk-e csak azt nem tudjuk meg melyik fajtat :)))
 41. Torolt_felhasznalo_507406
  Torolt_felhasznalo_507406
  Offline
  2004. július 20. 13:5713.
  Szerintem ilyen készüléknek nincs értelme akkor, ha nem tudsz újraéleszteni, mert mire a mentők kiérnek, már késő.
  A csecsemők igen csekély része hal meg bölcsőhalálban, és azok nagy része is a veszélyeztetett körbe tartozik (koraszülött kisfiú, dohányos szülők, rossz szociális körülmények).
 42. gabo78
  Offline
  2004. július 20. 13:5612.
  Koszonom a gyors valaszokat.
  Igen, tudom, mit kellene csinalnom ha netan baj van.

  Nekunk egyelore baby controll van berelve, de venni akarunk egyet, mert lassan a berles annyiba van mintha megvennenk.
  Azert "sajnalom" a Baby sense-re az 50e-t, mert tudom, hogy ugyanazon az elven mukodik a tobbi is. . . . Es azok is megbizhatoak, csak nem tudom a ketto kozul melyik a "jobb".

  Amugy nincs kulonosebb oka annak, hogy venni szeretnek "csupan" aggodom, hogy nehogy baj legyen.

  A Baby controlt nagyjabaol mar isemrem, tudom, mik a hibai, de az Angel care-rol semmit sem tudok. . . .
 43. Torolt_felhasznalo_408778
  Torolt_felhasznalo_408778
  Offline
  2004. július 20. 13:5311.
  Ugy látszik te még könnyen viccelsz. Pedig nem is olyan vicces ez a dolog. Azért hivják légzésfigyelőnek, mert a bölcsőhalál általában abból adódik, hogy olyan mélyen alszanak a babák, hogy elfelejtenek levegőt venni. Ez a készülék viszont arra való, hogy riassza a babát a levegő vételre, vagyis sipoló hangot ad amitól a baba tényleg megijed és levegőt vesz.
  Valamelyik Keravilos ujságban láttam már 27ezerért van nagyon jó a családban 4 éve az van és nagyon hasznós, 15-20 m-es körzetben lehet hallani a rádiós részén hogy a baba hogy veszi a levegőt. Biztonságot ad a szülőknek. Csak ajánlani tudom.
  előzmény:
  Infomaker (6)
   
 44. Torolt_felhasznalo_719823
  Torolt_felhasznalo_719823
  Offline
  2004. július 20. 13:4010.
  Nekünk Medicoros volt, sok volt a téves riasztás. Én ha újra vennék, Angel Care-t vennék.
 45. Csengel
  Offline
  2004. július 20. 13:399.
  Szia!
  Mi Madarász utcait vettünk a bébinknek, ez tényleg annyival jobb, hogy van egy tanfolyam (2 órás), amit el kell végezni, hogy tudd, mit kell tenni, ha riasztás van, és adnak egy vékony könyvet is, amiben minden le van írva részletesen az újraélesztésről, szintentartásról, amíg a mentő odaér.
  Ha nem tudtok ennyit szánni rá, és másmilyen készüléket vesztek, akkor körül kellene érdeklődni, talán akad valahol a környezetetekben, aki le tudja fénymásolni nektek ezt a könyvet, vagy esetleg egy ismerős orvos el tudja mondani a módszert, mert tényleg életmentő lehet!

  Nekünk hála Istennek nem volt gond, néha lemászott róla, vagy elfelejtettük kikapcsolni, ha kivettük a kiságyból, de úgyis érdemes hetente tesztelni, működik-e. :)
  Viszont írtó nyugodtan aludtunk éjjel, és dolgoztam mellette napközben, mert nem kellett állandóan nézni, vajon lélegzik-e.
 46. Torolt_felhasznalo_770932
  Torolt_felhasznalo_770932
  Offline
  2004. július 20. 13:318.
  legalább mentőt hívtam volna. . . :))))) De ez tényleg nem vicces.
  előzmény:
  Infomaker (3)
   
 47. Torolt_felhasznalo_770932
  Torolt_felhasznalo_770932
  Offline
  2004. július 20. 13:307.
  Nekünk a Medicoros volt, akkor riasztott tévesen, ha legurult róla. A többit nem ismerem. . .
  Az én lányom aludt, mint a bunda az éktelen sípolás mellett is. Sosem értettem, hogy csinálja :)))))))
  Néha ráztam, mint Krisztus a vargát és csak unottan rám nézett, mi van anya, mit akarsz éjnek évadján.
  A barátnőm mást használt, majd rákérdezek. . .
1 2