Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Akinek nemhogy netre, de vacsorára sem jut

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. október 31. 06:54
Miközben sok tízezer ember a netadó ellen skandál, két hajléktalan egy kannás boron osztozik a Jászai Mari téren, két ellenőr egy szakadt férfit szállít le a villamosról, egy idős nénike pedig az ötforintosait számolja a csemegeboltban, hogy meg tudja venni a vacsoráját. Nők Lapja Café: Akinek nemhogy netre, de vacsorára sem jut
  1. 2014. november 3. 06:0470.
    Szerintem megvolt a sztori,csak valami aktuális cím kellett...
  2. 2014. november 3. 02:4169.
    Kedves Czvitkovits Judit! ilyen cikket minden nap lehetne írni, mert olyan sok a szegény nyugdíjas, hogy bármelyik boltba, ha vásárol az ember találkozik velük. Jótevők is vannak, mert az emberek segítenek a másikon. Ja!, hogy volt közben egy tüntetés is a netadó miatt? az már más kérdés.
  3. 2014. november 2. 01:0868.

    Várady Zsoltnak van igaza, olyan átlátható és inspiráló gazdasági közeg kell, amiben van perspektíva minden állampolgár számára.


    Az előbb hallgattam éppen meg.

    előzmény:
    feleselek (66)
    2014-11-01  23:46
  4. 2014. november 2. 00:3667.
    Magam is kerültem már hasonló helyzetbe. Amíg nem volt tilos a kukázás, gyűjtöttem a műanyagflakonokat és a pléhdobozokat. A férjem pótolt még hozzá valamennyit, így vásároltam be. 5x is átszámoltam, mennyit kell fizetnem, de valamelyik cédulán helytelen ár szerepelhetett, csak én már nem emlékeztem, hogy melyiken. Többszöri számításaim szerint 15 Ft-nak kellett volna maradnia nálam, ezzel szemben adós maradtam 20 Ft-tal. Vissza akartam adni az olcsó teát, de egy 30 körüli fiatal hölgy rámszólt, "Ne tessék visszaadni, majd én kifizetem!" Olyan boldog voltam, majdnem elsírtam magam, leírhatatlan érzés volt.
  5. 2014. november 1. 23:4666.

    Azért kell tiltakozni a netadó ellen (is...), hogy nehogy mi is arra a sorsra jussunk, mint ez az idős néni. Mert amikor már öregek leszünk, betegek leszünk, gyengék leszünk, egyedül leszünk, nem véd meg bennünket senki.

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-10-31  06:54
  6. 2014. november 1. 23:2065.

    Nem bantottal meg semmiben ,ne nezz ennyire primitnek.Kivanok sok sikert boldogsagot,es szeretetet a tovabbi eletedben!Es foleg ne kerulj ilyen helyzetbe tobbet,amin mar majdnem mindenki atment.


    De,a cikk ugy lett volna meghato.hogyha a topikironak csak egy bob-bonra tellet volna,es inkabb a neninek adta volna,mint maganak.De bekapott egyet o,egyet a neni,de o nem veszitett semmit.


    Csak ennyit akartam mondani.

    előzmény:
    globoid (64)
    2014-11-01  23:04
  7. 2014. november 1. 23:0464.

    Szia!


    Én ezzel a történettel nem dicsekedni akartam, és szerintem a cikkben leírtak szemtanúja sem. Egyszerűen csak megosztottuk a történteket.


    Amúgy én régebben nem tudtam olyan sokat és sok helyen segíteni, mint most, csak, hogy egy pozitív példát is hallj(atok), én mostanában jobban megtehetem, hogy segítsek. Ez nem lesz valószínűleg mindig így, mert ehhez a külföldi fizetésem kell. Az meg csak ideig-óráig lesz. De inkább cselekszem így, és osztom meg a szép érzéseket névtelenül ismeretlenekkel, minthogy úgy viselkedjek, mint azok a magyarok, akik itt élnek és dolgoznak ugyanebben a városban, ahol én is, ugyanannál a nagy cégnél, és mindenki azon töri a fejét, hogy milyen audit lízingeljen, meg hová hány hétre menjen el síelni. Mert ugye ezek fontosak, amikor otthon meg romokban az egészségügy, és még a közvetlen rokonaim és éheznek hónap végén. Jó hogy segít az ember.

    De pl. ha kismama leszek egyszer, szívesen főznék és gondoskodnék idős emberekről is. Annyi van belőlük, aki rászorulna, és legfőképpen a szeretet hiányzik!

    Én egyetem előtt sajnos 3 hónapig csöves voltam, mert nem sikerült megoldanom a lakás helyzetemet, és naiv is voltam. És akkor mindig arra gondoltam, amire ma is sokat gondolok: nem elég, hogy az ember fázik, éhes, fáradt, fél, beteg, de még szeretet sincs. Még egy simogatás vagy egy jó szó sincs. Mindig az járt akkor a fejemben, hogy legalább egy kutyám vagy macskám lenne, aki idebújik mellém, akinek FONTOS, hogy szeressen, és akit én is szerethetek.

    Ezen felül minden más eltörpül. A szeretet a legfontosabb, szerintem. Sajnos idegenek között ez sokszor tabu téma.

    Remélem nem bántottalak meg ebben semmivel :)
    Jó éjszakát.

    előzmény:
    kekelefant (63)
    2014-11-01  22:25
  8. 2014. november 1. 22:2563.

    Kicsit durvan fejeztem ki magam amiert bocsi!Mar 4-szer hallok ilyen dicskvo jotenykodasrol a heten,Itt is elofordul,hogy a sorban allonak kiszamitott penze van,es mert csendben kusznak fel az arak,nem mindig eleg.Ilyenkor a sorban allok ossza adjak a hianyzot,es nem irjak ki az ujsagba,megy mindenki a dolgara.Tegnap egy par fiatal szamolgatta a penzet,hogy nem tudnak hazamenni,mert nem eleg benzinre,szuletes napot unnepeltek eloszor voltak kaszinoban,es eljatszottak[kisebb osszeget]meg azt is amit felre tettek utikoltsegnek.3-n ugrottunk,kifizettuk,meg vettunk kajat,hogy az ehsegtol ne menjenek a falnak.


    Evvel nem szokas dicsekedni,ez normalis reakcio.


    Sokan csak azert segitenek ,mert nekik esik jol es el lehet meselni.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_413693 (58)
    2014-11-01  11:27
  9. 2014. november 1. 16:1462.

    Nem csak most, sosem kerestem sem toleranciat, sem segitseget. Nem is kertem. En ilyen emberekhez nem voltam szokva, nem csoda, hogy meglepodom. Tudod,azert furcsa, a sajat hugom sem dolgozik mar regestelen regota, anyam mar reg meghalt, ez mit sem szamit, semmi jovedelme a hugomnak ez sem szamit, megel a segelybol, meg adjal, adjal. Furcsa felfogas, nem?


    Jo, irjunk priviben. Most kicsit faradt vagyok,meg dolgom van, meg el kell mennem, de irjunk, jo?


    Kicsit erosebben fogalmaztal, nem baj, nem voltal durva. Honnan tudhatnad??? tudhattad volna. Aki meg mint mondja, tudja, latod, az durva. Onnan nem jon segitseg, mondjuk nekem nem is kell, meg egy jo szo sem otole.


    En mondtam nekik, aki akar, most menjen el onnan, mert regen vasfuggony volt, most meg vaskapu lesz, ami hamarosan nagy dongessel bezarul, aki kint rekedt, az kint. Nekem mazlim volt, engem kihuztak, kihoztak onnan. Mondjuk en is tudnek nagy Magyar lenni a Rozsadombi kastelyomban, csak ez soha nem tortent meg. Evvan.


    Neked is jo hetveget. Majd irunk.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_769614 (61)
    2014-11-01  15:37
  10. Torolt_felhasznalo_769614
    Torolt_felhasznalo_769614
    2014. november 1. 15:3761.

    Hi, SISSI52!


    El tudom kepzelni, min mentel keresztül. Nekem sem volt gyalog-kakukk az eletem. Egyedül neveltem fel 2 gyermekemet...---ebbe is beleakadtak mar egyesek---pedig azt sem tudjak, mi törtent? 


    Ne haragudj, ha kicsit ,,erösen,, fogalmaztam, nem volt szandekomban teged megbantani. Mindenki maga tudja, mit miert tesz, miert eppen ugy tesz. Különben is, senkinek semmi köze, masok eletehez.


    Mo-on most ne keress toleranciat...sajnos az emberek egymas torkanak esnek apro dolgok miatt is, /a rossz politika egymasnak ugraszt ket jo baratot, testvert is; es igenis a ,,mely-szegenyseg,,-ben elök segitseg nelkül nem tudnak kimaszni ebböl...mert ,,apropenz,, nelkül nem tudsz elindulni sem...elkezdeni valamit, elmenni...es meg valamit: nem mindenki vallalja /fel,  nem gyava, csak gyenge.../ az utat az ismeretlenbe. Ha a tartozasuk - - -munkanelküliseg, -kis fizetes-, betegseg v. barmi miatt mar az egeket veri, onnan kimaszni egyedül, segitseg nelkül nem tudnak... 


    Most is azt mondom, hogy szerencse is kell, hogy megszabaduljon az ember a ,,rabsag,,-bol. Nekem is volt egy kicsi, de aztan, hirtelen minden ,,összeomlott,, 


    Nekem is volt otthon rossz tapasztalatom, de nem foglalkozom vele, mert tudom, mi, miert törtenik most az emberekkel...


    Ha akarod, priviben ,,beszelünk,, rola. 


    Kivanok neked szep napot, szep hetveget! 

    előzmény:
    Sissi52 (60)
    2014-11-01  13:31
  11. 2014. november 1. 13:3160.

    Nagyon sajnallak emiatt. Olvasd el meg egyszer, nem neked irtam, csupan monalisanak, aki azert emberseges ember. Nem muszaj engem olvasnod, sem sajnalnod, mindig tudtam magamon segiteni. Az, hogy az en nyomorom nem hat meg teged, nem baj, sajnalkozzal masokon. Rajtam nem is kell, mert amig ep es egeszseges vagyok, megoldom a problemaimat. Persze, tudom, nem mindenki en vagyok. Mindennek oka van, biztos nagyon jol tudod, a hajlektalansagnak meg a gazdagsagnak is. Valami oka van. Es a szegenysegnek nem feltetlenul nem maga az illeto az okozoja minden esetben. En pl amikor az ezreseket dugtam az anyam zsebebe, ugyanakkor tamogattam a hugomat is, aki b..szott, bocs dolgozni, ott elt az anyammal az anyam kisnyugdijabol. O orokolte az egesz szuloi hazat, mivel az anyammal elt, labat logazva, soha egy fillert nem kertem tole, tudod, valami koteles resz jar, vagy mi. Erdekes volt multkoriban a Monika show,mert ugye en 6 evig nem eltem, van mit bepotolnom meg mindig, amikor Monika kerdezte a musora resztvevoit, hogy ugye dolgozol, van munkad? (Mert gyerekuk az volt dogivel).Mert mindenki modern cuccban volt ott. Magamban kerdeztem mibol? Mert amikor en melyszegeny voltam, rongy eppen volt rajtunk, de modern? Nos, sajnalj mas szegenyeket, engem nem kell, en meg tudom oldani a problemaimat amig elek, letezem, es mozgok. Azert nagyon koszonom, hogy Magyar modra legalabb nem durvan szoltal hozzam, ha mar agyaltalan nem erdekel az en sajat kulonbejaratu nyomorom. Tudod, tegnap szoltak ide telefonon, hogy kuldjek mar $15-t a leukemias gyerekeknek, pizsamara kell meg ilyesmire. Szemenszedett hazugsag, pizsamajuk van azoknak,  vennek nekik injekcios tut vagy gyogyszert, de honnan tudnam, hogy mire megy ela penzem? 6 honapot toltottunk mi is a Tuzolto utcai korhazban, tudom, mi a dorges es segitenek is, de csalokra nincs penzem. Szegenynek meg ha enni adsz a mai vilagban, megvadolnak, hogy romlott volt az etel, vagy faj tole a hasuk. Keszpenz kell, amiert a fenekemrol ledolgozom a bort, es mire megy el? Piara, kabitoszerre? cigire? Arra nincs penzem, inkabb adok akkor  a lump hugomnak, megiscsak teso. Ha segitenek, kivalasztanek egy valakit, egy gyermeket es tudnam, hogy az o gyogyitasara menne. Majd ezt meg megprobalom. Vagy egy igazan ehezo gyermekre. Bar az ehezo gyermekeket, akiket bemutatnak, ujdivatos cuccokban, dagik, majd szetpukkannak, a fene se tudja, hova kell hat az igazi segitseg, rengeteg a csalo. Egy biztos, amikor mi szegenyek voltunk, hasznalt ruhakra tellett, meg nem volt, egyaltalan nem volt kajara penz. Ha teged nem erdekel a banatom, hat nagyon kerlek, ne olvasd, forditsd felre a fejedet, es sirankozz masokon. Meg egy, ahol most elek, a hulye Amerika segit masokon, pedig itt is vannak szegenyek, betegek, gyermekek, es mit kap erte? Koszonetet nem, csupan gyuloletet. Most kezdenek rajonni itt erre az emberek.


    Meg egyszer koszonom, hogy te legalabb egy olyan Magyar vagy, aki nem lehulyez, gyulol. Nagy szo, de mar ezert is koszonet jar az otthon maradt magyaroknak. Az, hogy mi itt vagyunk, kozeledni probalnank, de nem konnyu, hogy menjunk a picsaba amiert nekunk volt batorsagunk valtoztatni a nyomorunkon. Nem adott otthon senki egy szelet kenyeret. Itt adott. Ha nincs kajad, adnak kajajegyet. Egyel.


    Mellesleg ha ennyi, hogy mi menjunk a francba, mert ez a ti sajat kulonbejartu nyomorotok, akkor nincs mas hatra, elkotrodunk. Egy kinai vagy arab, vagy roman idejon, masnap mar rengeteg kinai lesz itt, erdekes, naluk nem szamit, sajat fajtajat tamogatja. Na mindegy, elek, ahogy tudok, ti is azt tegyetek. ha marad energiank, azt jo lenne nem bantasra pazarolni. Pl ha valaki ki nem allhat engem, nagyon jol teszi, ha siman atugrik, ja mert ugyanannyi levego nekem is jar, mint masnak. Alanyi jogon. Meg egyszer koszonom a legalabb emberi hangot es a legjobbat kivanom nektek otthon. Meg egyet, azert a szivunk szakad meg, hogy mi lett Magyarorszagbol, mindnyajan magyarok lennenk, meg akkor is, ha ti ezt nem igy erzitek.


    Ja, most latom, hiogy kirohogtel, mig en sirtam, mikor ezeket irtam. Akkor en is  rajtatok???Kedves MAGYAROK, en megsem birnek igy gondolkodni. Nem baj, az nevet, aki utoljara nevet. Nekem ne kivanj rosszat, visszaharitom, ezerfele biztositasom van mindenfele bajra. Meg ott a gyermekem, aki  mindig segit.


     

    előzmény:
    WASP (51)
    2014-11-01  08:21
  12. 2014. november 1. 12:0359.

    Tudod... kiváncsi lennék, hányan forditják el a fejüket, ha ilyennel szembesülnek. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_413693 (58)
    2014-11-01  11:27
  13. Torolt_felhasznalo_413693
    Torolt_felhasznalo_413693
    2014. november 1. 11:2758.

    Nyugodtan hányjál..... rajtad az sem fog segíteni!


    Mért zavar az téged, hogy valaki arctalanul, névtelenül megosztja velünk ezt az élményt?!!!!


    Én  örömmel olvastam és számomra ez egy szívmelengető történet volt.


     


     


    előzmény:
    kekelefant (49)
    2014-11-01  00:09
  14. 2014. november 1. 11:0957.
    Ezt az álságos moralizálást lehetne a végtelenségig folytatni (csak zárójelben jegyzem meg, hogy esetleg az erkölcscsősz írónő is kifizethette volna)...mindenki a saját harcait vívja, ezt tudomásul kell venni...én is sajnálom a nyomorgókat, de mindenki baját nem vehetem a nyakamba, mert belerokkanok.
  15. 2014. november 1. 10:5356.
    Ezt az álságos moralizálást lehetne a végtelenségig folytatni (csak zárójelben jegyzem meg, hogy esetleg az erkölcscsősz írónő is kifizethette volna)...mindenki a saját harcait vívja, ezt tudomásul kell venni...én is sajnálom a nyomorgókat, de mindenki baját nem vehetem a nyakamba, mert belerokkanok.
  16. 2014. november 1. 09:3455.

    Nekem sem jutott eszembe, hogy rosszul kéne éreznie  magam












    Érezze magát rosszul az, aki  külseje alapján itél meg egy fiatalt....
    Gondolom.. nem fordult meg senki fejében,  hogy egy ilyen extrém külsejű srác  segit egy öregnéninek












     












    De legfőképp a politikusok érezzék magukat szarul, hogy ilyen helyzetet  teremtettek. 
    Sokra megyünk a rizsacsökkentéssel, ha az élelmiszerárak az egekben vannak és egyre feljebb mennek. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_413693 (24)
    2014-10-31  12:13
  17. 2014. november 1. 09:2354.

    Nekem sem jutott eszembe, hogy rosszul kéne éreznie  magam





    Érezze magát rosszul az, aki  külseje alapján itél meg egy fiatalt....
    Gondolom.. nem fordult meg senki fejében,  hogy egy ilyen extrém külsejű srác  segit egy öregnéninek





     





    De legfőképp a politikusok érezzék magukat szarul, hogy ilyen helyzetet  teremtettek. 
    Sokra megyünk a rizsacsökkentéssel, ha az élelmiszerárak az egekben vannak és egyre feljebb mennek. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_413693 (24)
    2014-10-31  12:13
  18. 2014. november 1. 09:2353.

    Nekem sem jutott eszembe, hogy rosszul kéne éreznie  magam


    Érezze magát rosszul az, aki  külseje alapján itél meg egy fiatalt....
    Gondolom.. nem fordult meg senki fejében,  hogy egy ilyen extrém külsejű srác  segit egy öregnéninek


     


    De legfőképp a politikusok érezzék magukat szarul, hogy ilyen helyzetet  teremtettek. 
    Sokra megyünk a rizsacsökkentéssel, ha az élelmiszerárak az egekben vannak és egyre feljebb mennek. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_413693 (24)
    2014-10-31  12:13
  19. 2014. november 1. 09:0152.

    Ha nem láttam volna, számtalan ilyet- lehet én is kamunak gondolnám. 

    előzmény:
    álcás (11)
    2014-10-31  09:25
  20. 2014. november 1. 08:2151.

    Sissi ezt már annyiszor leírtad, hogy a könyökünkön jön ki!

    előzmény:
    Sissi52 (50)
    2014-11-01  01:34
  21. 2014. november 1. 01:3450.

    Nem baj. Amikor en voltam koszegeny, a kutya nem segitett rajtam. Nyugdijas neni nyugdija tobb volt, mint az en tanari fizetesem ugy, hogy heti 60 oraban dolgoztam. Es o vele elt a ferjevel,a nyugdijas bacsival, akinek anyugdija sokkal tobb volt, mit  a nenie. Es men meg neveltem a kislanyomat, aki kinotte a ruhait. Ha nekem akarod elmagyarazni a szegenyseget, akkor inkabb hadd magyrazzam el en neked. Mikor eljottem, mar nem volt annyi penzem, hogy ennivalot vegyek, nem volt, erted, huszonadikan szeptemberben meg oktoberben nem volt penzem, annyi sem, hogy egy doboz kekszet megvegyek. Haztartasi kekszre gondolok. Ugye nyaron 3 honapig nincs tulora. Akkor oszzel, mielott eljottem, szeptemberben meg oktoberben nyertem a lotton 7-7 ezer forintot es mondtam a lanyomnak, na, nem halunk ehen. Kihuztuk vele ho vegeig. Ide kijottem, 5 ezer forint volt a zsebemben. Lanyom otthon maradt, neki ugyanennyit hagytam,ez volt eletem osszes keresmenye. Ennyit ert az egesz eletem.Na meg egy masfeles 35 negyzetmeteres lepukkant panelt. Lanyomnak egyetemista koraban egyetlen uj ruhadarabra nem telt, en nem tudtam akkor meg az itteni nyelvet, csak egy szazast tudtam neki kuldeni havonta, a megelhetesre. 100 az dollar. Nem volt tobb. Olyan bugyijai, melltartoi  voltak, mint az a hajozsinor, amit evtizedek alatt szetmosott a viz, agyonfujt a szel, ezerevesek. Nem csoda, ha egyetlen fiu sem allt szoba ilyen csoroval? "Uj" ruhai, vagy ketto abbol volt, amit en hagytam otthon, olcson varro ismeros neni alakitotta at neki.


    En penzt regen adtam a koldusnak, de azota soha nem adok, amiota kiderult a lanyomrol, hogy rakos beteg, es mindenki azt mondta, hogy nagyon sajnalunk,de penzt, na azt nem adunk. Pedig en soha nem kertem senkitol semmit. Azota en is nagyon sajnalok mindenkit, de penzt nem adok. Igen, a lanyomrol fel ev multan kiderult, hogy egezsseges, de a seb bennem maradt, orokre. Ennivalot adok, de penzt soha. Ill  tamogatom a disabled veteranokat, de ahogy irjatok, ok nem ingyen kerik a penzt, hanem a boritekra valo kis nevstickereket kuldnek, neha kis noteszt, naptart. Azt se kerem, ok nem fogadnak el semmit ingyen.


    Igazad van,a semmibol nem lehet csinalni valamit. Otthon, Magyarorszagon. Ott en is ugy gondoltam,a nullat akarhanyszor szorzod, az nulla marad. Itt, a nullamat megtoldotta az allam, ingyen kitanittatott eloszor, majd kesobb is minden tamogatast megadott. Igy szereztem itt is diplomat, ugy, hogy 6 evig ejszaka dolgoztam, nappal meg foiskolan voltam. Aztan az itt, enelcen levo magyaroknak szemet disszidens hazaarulo lettem. Jo. Akkor meg en voltam csoro, ok raztak a rongyot.


    Mellesleg,meg otthon eltem, lattam a masok, sokak joletet. En soha nem irigyeltem senki maset. Aztan egy ismeros neni mondta, jol nezzem meg azt az aszonyt. Ott az utcan egy asszonyt. Kopottas kabatban volt. Neki azt mondta az az asszony, hogy alig varja , hogy hazaerjen es levegye a kopott kabatot es felvehesse a bundajat, ami ott log a fogason, ami melle a kopott kabatot teszi. A kopott kabatja a piacra jaro kabat, hogy megsajnaljak es ingyen meg olcson adjanak neki mindent. Undorodtam.


    Na, most elhiszem, hogy vannak otthon szegenyek, mert ne hinnem. Itt is vannak. Csalodjal bennem, nem baj. Amikor meg otthon a koldusasszonynak vittem egy jol megpakolt nagy karej kenyer szendvicset, minden jo volt rajta, meg egy nagy szelet hazi tortat, reggel 10-kor tettem a kipakolt kendojere, nyar volt, delutan 4 korul mentem haza, ott dongta a legy mindket kajat. Hozzajuk sem nyult, meg csak le sem takarta.


    Mit varsz tolem, mondd meg? Tolem mit? Mitol nem vagyok en jo?


    Engem semmifele szerencse sohasem ert. Ja, hogy ketszer nyertem lotton kajara valot? Ketszer 7 ezer forintot, amivel kihuztuk a kovetkezo fizetesig? Ekkora szrencset akarsz? Nem orokoltem egy lyukas mogyorot, amim van, mndnert ket kezemmel meg eszemmel dolgoztam, dolgozok meg.


    En nem tudom, milyen az oshazaban? En?


    Senkinek nem adtam tanacsot, de az anyam kezebe minden alkalommal, havonta akezebe nyomtam meg igy is egy ezrest, tobbet nem tudtam. Csinalja utanam valaki. Kijossz Amerikaba 5 ezr forinttal, zero nyelvtudassal, egyedul elsz, es 10 ev mulva diplomad van meg hazad,meg jo munkad. Most jovok az itteni konzultol, o megmondja neked. Persze, lakkozom magam. A konzul akkoriban mindent ingyen intezett el nekem, ami kellett, emrt tudta, hogy csoro vagyok. Most kerdezte, akkor a mag tanulmanyai a doktori tudashoz all kozel? Mondtam, igen. Lakk, en szemetlada. Szegyellhetem agam, amiert el mertem mondani. De cask neked, mert kerdeztel es vadoltal. Csak hogy tudd.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_769614 (28)
    2014-10-31  13:08
  22. 2014. november 1. 00:0949.

    Hat en mingyart elhanyom magam.Majd megkerjuk a papat avasson szentte.Ismeroseim,es mi is sokszor segitettunk ,de nem tettuk a kirakatba.

    előzmény:
    globoid (42)
    2014-10-31  19:51
  23. 2014. október 31. 20:3948.

    Bennem egyáltalán nem keltett lelkifurdalást a cikk, pedig nem nélkülözünk. Tudom, hogy nem én, nem mi tehetünk arról, hogy mennyi szegény ember van az országban (és a világban), és ha tudunk, szívesen segítünk, tehát nekem tiszta a lelkiismeretem.


    Azt sem gondolom, hogy kamu a történet, ugyanis én is voltam már tanúja nem egy hasonló szituációnak, sokszor mi is kisegítettünk másokat hasonló esetekben.


    Nem tartom hatásvadásznak a cikket, egy (sajnos) hétköznapi szituációt mesélt el tényszerűen, és jó volt, hogy beleszőtte a suhancot, rávilágítva arra a tényre, hogy attól még, hogy valaki piszkálgatja az okostelefonját, vagy a legújabb divat szerint öltözik, még nem jelenti azt, hogy egy egoista tapló.


    Ahogyan az, hogy valaki szépen sminkelt és vékony, nem jelenti azt, hogy nem tud főzni.


    Az internetadót belekeverni ebbe a sztoriba talán tényleg szerencsétlen húzás volt. Mert attól még, hogy sokaknak nem telik kajára sem, nem lesz kisebb probléma ez a dolog.

  24. Torolt_felhasznalo_769614
    Torolt_felhasznalo_769614
    2014. október 31. 20:2347.

    Hi, --gabi-- es neked is globoid!


    Visszaadtatok az emberekbe vetett hitemet. Köszönöm nektek.    A sok negativ valasz utan azt hittem, nem is lesz hasonlo, mint az enyem...tevedtem. Nagyon  örülök... 


    --gabi--:  tölem, csak ugy - 1.sz.melleklet


    globoid:  telem, csak ugy - 2.sz. melleklet


    Kivanom nektek, hogy sok-sok ,,finom,,-elmeny erjen benneteket, es a Joisten tartson meg olyannak,amilyenek vagytok. 

    előzmény:
    ~gabi~ (41)
    2014-10-31  16:18

Címlap

top