Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

10 mondat, amit abortuszra készülő nőknek mondtak

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. július 28. 16:57
A magyar törvények szerint minden abortuszra készülő nőnek fel kell keresnie a Családvédelmi Szolgálatot, ahol két kötelező jellegű tanácsadáson vesznek részt, és hivatalosan csak a másodikon hozhatják meg a döntést. Tízen osztották meg velünk a beszélgetéseken elhangzott meghökkentő, fájdalmas vagy éppen lélekápoló mondatokat.

Nők Lapja Café: ,,A lelkiismeretével ön számol el" - 10 mondat, amit abortuszra készülő nőknek mondtak
  1. 2014. augusztus 10. 18:31246.
  2. 2014. augusztus 8. 20:15245.
    A mi családunkban volt elég sok cifra eset :S 
    Meg sajnos a közvetlen környezetemben is. Nem véletlenül nem tudok jóízűen kardoskodni a mindenáron megszülés mellett.
    előzmény:
    Anda39 (244)
    2014-08-08  20:02
  3. 2014. augusztus 8. 20:02244.
    Atyaég...  Ilyenkor örülök, hogy normális családban nőttem fel és hasonlót még csak nem is hallottam a környezetemben.
    Az igaz, hogy sok ember alkalmatlan szülőnek, csakhogy ez akkor derül ki, amikor már késő.
    előzmény:
    lady1986 (243)
    2014-08-08  19:20
  4. 2014. augusztus 8. 19:20243.
    Nyugodt lehetsz van olyan gyerek akinek ez megfordul a fejében. Nem kell messzire mennem: itt van a bátyám kapásból. Más apától vagyunk, anyám cirka 16 évesen szülte, a legelső kapcsolatából. Pont a mi családunk ilyen álszent és prűd, rendesen bekajálta a pasinak a szövegét, miszerint majd vigyáz. Akkoriban az anyám egy gyönyörű nő volt, a bátyám apját pedig csak " Báró Úrnak " becézték, pénzes, gazdag ember volt, anyámnál közel 15 évvel idősebb ( nem mellesleg elég messzire elért a keze ). Mikor anyám terhes maradt tőle nemigen jöhetett szóba abortusz, hát az anyja, ill a pasinak az anyja összeboronálták a fiatalokat okosban, mégse törvénytelen legyen a gyerek. Bátyámnak kb 5 éves koráig éltek együtt, azalatt a pasi alkesz lett, rendszeresen verte a bátyámat, az így szerzett töréseket mutatta pl hogy majdnem kamaszkoráig ágybavizelt. Miután anyám hóna alá csapta őt és visszaköltözött a szüleihez akkor se volt nyugta az apjától, nem egyszer az iskola előtt várta az apja, rendszerint részegen, mondani sem kell, mindig verés lett a vége. Majd mikor anyám megismerkedett az én apámmal volt még egy rövid ilyen erőszakos hullám, volt hogy anyámat várta a gyárkapuban és vonszolta volna el magával, nem kell sok ész kitalálni miért. Volt hogy ez a pasi nagy részegségében rátámadt a nagybátyámra, azt hitte, hogy az apám és kiverte 2 fogát. Szóval ilyen víg terrorban élt, míg apámmal nem véglegesültek a dolgai anyámnak, akkor végre lekopott( egy időre ). Viszont az apai nagyszüleivel bátyám mindig jó viszonyt ápolt, szerette őket. MIkor a papája meghalt, akkor bukkant fel hosszú idő után újra az apja és kezdte el őt zaklatni, később volt hogy a feleségét is hívogatta, volt hogy fenyegette őket azzal, hogy elvágja a torkukat. Amíg ez a jóember nem halt meg, időről, időre azon volt, hogy pokollá tegye az életét. És pont a nagyapjának a temetése után bukott ki a bátyámból ( pedig nem az igazi felhőtlen a viszony köztünk ), hogy nemegyszer úgy félt és rettegett gyerekként, hogy valami fog történni akár anyámmal, akár vele, hogy lehet hogy jobb lett volna ha ő nincs, megspóroltak volna neki nem kevés rosszat, anyámról nem beszélve. Ugyanis ez a fajta kálvária neki akkor ért végleg véget mikor az apja meghalt, akkor volt a bátyám 30 éves. El tudod te képzelni mit élt át azt a kis szünetet leszámítva míg felszívódott az az állat, közel 30 éven át?


    A másik igen, lehet a pénz is erre ok, mikor valakit folyton gúny tárgyává tesznek a kortársai, mert sosincs pénz nemhogy osztálykirándulásra, de mondjuk egy hordható rend ruhára, vagy épp cipőre. Mikor valakit kicikiznek a menzán, hogy a legvackabb kaját is kéjjel tömi magába, ne adja isten más maradékát is maga elé veszi, mert otthon nem kap enni, hidd el, az minden csak nem élet egy gyereknek ( volt ilyen osztálytársam, 8-an voltak testvérek és nem az agyonszolizott rétegből. Apuka lelépett a 8. gyerek után, anyukára hagyva hitelt és minden nyűgöt. Minden volt az a gyerek, csak boldog nem, sokszor volt olyan, hogy a saját kezét szúrkálta, vagdopsta kínjában. Szerinted ő kívánta ezt a fajta életet? )
    előzmény:
    Babyface83 (241)
    2014-08-08  18:42
  5. 2014. augusztus 8. 18:48242.
    Magyarországon nincs lehetőség injekciós fogamzásgátlásra? Pár évvel ezelőtt nálunk a tüdőszűrőben jelent meg olyan hirdetés, hogy a helyi kórház önkénteseket keres fogamzásgátló injekciók tesztelésére. (Persze, ingyen kapták.) 
    előzmény:
    felicienne (22)
    2014-07-30  09:46
  6. 2014. augusztus 8. 18:42241.
    És ezért bánod, hogy megszülettél?
    Most mindentől függetlenül, szimpla kiváncsiságból kérdezem, mert annak ellenére, hogy állandóan ezt próbáljátok a számba adni, én még mindig nem a nem kívánt babák megtartása mellett "kampányolok". Tényleg a témától függetlenül érdekel, mert én is hasonló körülmények közt nőttem fel (ok, autónk például volt, de nekünk tényleg létszükséglet volt, és kaját soha nem kellett kölcsön kérnünk - pénzt igen, többször is), de soha nem fordult meg a fejemben, hogy bárcsak kikapartatott volna anyám.
    előzmény:
    ladybird65 (236)
    2014-08-08  17:08
  7. 2014. augusztus 8. 18:22240.
    Szerinted csak az mehessen ab-ra, aki használt valamit, mégis terhes lett? Hát mennyiből tart azt mondani, hogy gumit használt, ami elszakadt? Mivel bizonyítaná bárki az ellenkezőjét? Felesleges törvényekből van már így is elég...
    idézet:
    trivial (11)
    2014-07-29 18:32:02

    Kínában olyan törvény van, hogy csak 1 gyermek lehet egy családban. Ha besikerül a 2., kötelező elvetetni. Viszont pénzbe kerül, ha védekezés nélkül lett a nő terhes. Ott azt "divat" mondani, "elcsúszott a pesszárium". Így már ingyenesen veszik el a kisbabát.


     


     


    Ezt tényleg lehetetlen bizonyítani, mert ha azért lett terhes a nő, mert elfelejtette bevenni a fogamzásgátló tablettát, az lesz a bizonyíték, hogy ő bizony védekezett, hogy bevisz egy fél doboz fogamzásgátlót a védőnőnek? Lehet az a szomszédasszonyé is.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_634765 (11)
    2014-07-29  18:32
  8. 2014. augusztus 8. 18:05239.

    Sok évvel ezelőtt az egykori Csehszlovákiában semmiféle lebeszélő-- vagy felvilágosító beszélgetés nem volt az abortuszt kérelmező nőkkel. Csupán a tényálladékot igazoló papírokat kellett a nőknek bemutatnia a kórházban, hogy egyáltalán terhesek -- nőgyógyász kézi vizsgálata, laborlelet, esetleg ultrahang-lelet -- és mindenki megkapta a műtétre az időpontot. Mégis egyharmada volt az ottani abortuszok száma a magyarországiakénak, ahol durván, arrogánsan bántak az akkori abortuszbizottságokon a nőkkel, ahová szintén kétszer kellett elmenniük. Mostanáhan nem tudom, hogy megy ez Csehországban, illetve Szlovákiában. Kíváncsi lennék, ha valakik megírnák.


     


     


    Én '89-ben voltam terhes, akkoriban ment az abortusz a legegyszerűbben nálunk. Nekem a szomszédasszonyom volt a háziorvosom asszisztense, és a tanácsadást is a háziorvos vezette. (Már amikor ott volt.) Mondta az asszisztensnő, ilyen vacak körülmények közé, ahogy élek, ne szüljek gyereket. Jelen volt a beszélgetésünkön a védőnő, mondta, ő aláírja nekem a papírt. (körzeti védőnő aláírása) + kellett még a körzeti nőgyógyászomé is aki történetesen a háziorvosom volt. Mondták, aláíratják vele is a papírt, elé sem kell járulnom. Másnap beszaladok érte a rendelésre, és soron kívül kiadja az asszisztensnő. Mondták, az nem baj, hogy már van terhes kiskönyvem, azt széttépik, csak a benne lévő leleteket (papírokat) kell a kórházba bevinnem, és a műtétre időpontot egyeztetnem. De nem tudtak a műtétre rábeszélni, mert mindenképpen szülni akartam.


     


     


    Azt, akit durva beszéddel le tudnak beszélni az abortuszról, meg is érdemli, hogy megszülje nemkívánt gyermekét. Az ember mindig álljon ki az akarata mellett, akármi is legyen az. Hallgattam én is eleget 7,5 hónap alatt a tanácsadásokon, milyen buta és felelőtlen vagyok, hogy így vállalok gyereket.

  9. 2014. augusztus 8. 17:46238.
    Pontosan, én ilyen gyerekkort nem szeretnék a saját kettőmnek. Jó, nem vagyunk gazdag família, soha nem is leszünk, igaz, az én gyerekkorom más problémákkal voltak inkább tarkítva, anyagilag jutott autóra, nyaralásra, miegyébre, egészen addig, míg kamazskorom felé el nem kezdtünk lecsúszni alkohol és egyéb miatt. Sajnos párom sem egy olyan fészekből való, amiből hozni tudott volna, szóval ebből eléggé zsák a foltját vagyunk. Mégis az én lecsúszott ( erkölcsileg, anyagilag egyaránt )szüleim közösítették ki az egyébként szorgos és házias páromat. Mikor hozzá költöztem Pestre 2 db utazótáskával eredtem a világba, menekültem tőlük. Szóval nem volt egy egyszerű kezdés. Aztán egyszr úgy nézett ki, hogy szüleim összeszedték magukat, én pedig mivel nem bírtam Pestet megszokni, hát hazajöttünk. És mikor már felégtek a hidak mögöttünk, akkor döbbentünk rá, hogy bele lettünk húzva a csőbe anyagi és más frontokon is, azóta is nyögjük. Szóval jó hülyék voltunk, de most már mindegy, azon vagyunk, hogy így is jó legyen, azért jut tánctáborra, táncórára, meg amire kell, megtanultunk jég hátán élni, mert meg kellett. 


    Témára visszatérve: amit írtál. Ki tudna olyan szégyennel a nyakán élni, főleg kis faluban, amit te is felvázoltál? Bírom én is az ilyen alternatívákat ( legalább lesz még pár öngyilkosság, úgyis olyan alacsony a ráta ebben is kis hazánkban, javítani kell a statisztikát ). Egyébként meg lehet nézni, hány gyerek marad nevelőotthonban, mert nem kell a kutyának sem, nemhogy örökbefogadó szülőnek. Na ők aztán megint kapnak egy alapot az életre...iskola után mehetnek a fenébe, elég sok le is csúszik közülük. Az élet? 
    Tudod erről a szégyenről jut eszembe a régi korok módija: megesett a Maris, elküldjük valami zárdába vagy másfelé élő rokonhoz, megszül, a poronty mehet az árvaházba( jobb esetben ), mi meg majd azt mondjuk az ismerősöknek, hogy tanulni, utazni volt oda. Ez lenne a norma? 

    előzmény:
    ladybird65 (236)
    2014-08-08  17:08
  10. 2014. augusztus 8. 17:32237.
    A családsegítőben folyik a terhesgondozás is? Ez érdekes! Azt hittem, a várakozók közül nem tudja senki, a másik miért jött, mert akár adósságkezelési programba való felvételét is kérelmezheti a családsegítőben valaki. Meg szoktak segíteni állás-- ill. albérletkeresésben is.
  11. 2014. augusztus 8. 17:08236.
    "Végülis lényeg, hogy éljen, a minőség nem számít, ha napi 2 szelet vajaskenyér jut, akkor annyi"
    Igen, ettől nekem is feláll a szőr a hátamon, mikor a születésszám növelése, a nem kívánt baba megtartása melletti érvelés kapcsán romantizálják a szegénységet. Én eléggé szerény körülmények közt nőttem fel, és őszintén szólva a kutyának sem kívánom ezt. Sokszor beszélgetek erről barátnőkkel vagy a párommal, és soha nem érzek egy deka nosztalgiát sem a gyerekkorom iránt. Lehet, hogy ez sokaknak fura, vagy érthetetlen, mert minél távolabb van, annál szebbnek tűnik. Ugyanis az idő sok mindent megszépít. Hát én ezzel nem így vagyok. Soha egy percre nem sírom vissza a gyerekkoromat. Pedig még csak nem is éheztünk. De akkor sem. Mi a jó abban, hogy az idősebb - ráadásul fiú - testvér levetett ruháit, táskáit hordom, hogy sosincs zsebpénzem, mindenre külön kell kuncsorogni és ráadásul fillérre ki van számolva, vagy inkább kevesebb is. Hogy vasárnap, ha elfogyott otthon a kenyér, engem küldenek át a szomszédba kérni, mert a szülők szégyellnék. Hogy ha be kell vinni a suliba valamire pénzt, biztos, hogy én viszem be utolsónak. Hogy ha bármit szerettem volna, mindenre azt mondták, hogy nincs, nem telik rá. Amikor meg nagyobb az ember, még rosszabb. Már akkor sem volt olyan nagy luxus a vezetékes telefon, vagy az autó, de az sem kellett, mert a szülők szerint semmi szükség rá. Pedig lehet, hogy szükség lett volna rá, csak ők nyilván nem akartak még azért is megdolgozni. Kényelmesebb volt mindenre azt mondani, hogy nincs rá pénz. Hogy sosem voltunk nyaralni, kivéve egyszer, az is valami SZOT-os beutaló volt. Igaz, nem sok emlékem van arról sem.
    Én azóta élem igazán az életem, amióta felnőtt vagyok, önálló döntéssel, és én határozom meg az igényszintemet, hogy mi szeretnék, és azért mindent megteszek. Nem pedig mindenről lemondok azzal a felkiáltással, hogy úgyse telik rá. Én inkább spórolok, dolgozom többet, de szeretem elérni a céljaimat. Gyerekként ez lehetetlen volt.
    Az örökbefogadás egy tini esetében meg röhej. Elképzelem, hogy mondjuk egy kis lélekszámú faluban mekkora kiközösítés, megalázás járna annak a fiatalnak, aki nem veteti el, hanem kihordja a magzatot - nyilván az már látható, nem titkolható - majd örökbe adja. Na, akkor meg azért szólnák meg, hogy micsoda embertelen barom, hogy lemond róla.
    előzmény:
    lady1986 (234)
    2014-08-08  06:10
  12. Torolt_felhasznalo_676497
    Torolt_felhasznalo_676497
    2014. augusztus 8. 08:15235.
    "Azért írtam, hogy hasonlítsd össze az adatokat, mert abból egyértelműen
    kitűnik, hogy valami nem stimmel. Vagy hazudnak a fogamzásgátlási
    eszközök biztonságosságát illetően, és tulajdonképpen majdnem teljesen
    hatástalanok, vagy sokan nem élnek velük, ezért lesz annyi nem kívánt
    terhesség."

    Én már összehasonlítottam egy másik topikban neked, de akkor sem igazán érdekelt.

    A fogamzásgátló eszközök nem teljesen hatástalanok, de nem is adnak 100%-os védettséget. És nem is állít ilyent senki. Meg lehet nézni mindenik Pearl-indexét, még az óvszernél is 3-4 százalék. A spermicideké 7-20 százalék. Sőt, ha hiszed, ha nem, még a sterilizáció sem 100 százalékos.

    Magyarországon a termékeny korban levő (20-40 év) nők száma közel másfél  millió. Utána lehat nézni a népszámlálási adatokban. De ha a 14-46 korosztályt vesszük, az már 2 millió feletti.

    http://www.ksh.hu/interaktiv/korfak/orszag.html

    A tavaly 35 ezer abortuszt végeztek el. Azonkívül az a abortuszok száma évről évre meredeken csökken. Mi nem stimmel?

    Akárhogy hasonlítgatom, nekem nem az jön le az adatokból, hogy Magyarországon a nők többsége úgy járna abortuszra, mint a moziba.



    előzmény:
    Babyface83 (231)
    2014-08-07  21:21
  13. 2014. augusztus 8. 06:10234.
    Igen, van még alternatíva: örökbefogadás. Tudtommal ezt sem könnyítik meg a hatályban lévő törvények. Amelyik gyereknek meg nem jut örökbefogadó szülő, pontosítok: pl betegen születik, nem annyira szép, esetleg bizonyos népcsoport beli, ezért nem kell a kutyának sem, annak meg irány az állami gondozás, amit nem neveznék egy hű de nagy esélynek. Vagy szerinted az állami gondozás annak számít? Vagy mondjuk mélyszegénységben kb 10. gyerekként megszületni is az? 
    Végülis lényeg, hogy éljen, a minőség nem számít, ha napi 2 szelet vajaskenyér jut, akkor annyi ( arról nem beszélve, hogy hiába lenne valamiben pl tehetséges, jó eséllyel pont ugyanabban fog megragadni, abban a nyomorban, amibe született, mert nincs igazán lehetősége kijutni belőle). 
    Vagy még milyen alternatívát tudsz mondani, a pöcegödrön, az ab-on, az örökbeadáson, meg a majd a nagyi felneveli kategóriákon kívül?


    Egyébként amire reagáltam hsz, na pont abban fejtetted ki, szerinted miért hiábavaló álmodozás a felvilágosítás modernizálása. Ellentmondasz magadnak. 
    előzmény:
    Babyface83 (233)
    2014-08-08  01:28
  14. 2014. augusztus 8. 01:28233.
    Úgy csináltok, mintha én ellene lennék a felvilágosítás megreformálásának, holott végig erről papoltam én is...
    Na meg mintha az abortusz és az újszülött pöcegödörbe dobása között lehetne csak választania egy nőnek, nem állna rendelkezésre semmilyen egyéb alternatíva...
    Hagyjuk, én befejeztem, nem beszélünk egy nyelvet.
    előzmény:
    lady1986 (232)
    2014-08-07  22:39
  15. 2014. augusztus 7. 22:39232.
    Esetlegesen azon nem gondolkodtal el,hogy pont azert kene megreformalni a felvilagositas rendszeret,hogy pont NE csak a szulo legyen az egyeduli pelda es forras,ahova a gyerek fordulhasson informacioert?
    Ugyanis pont ez a fej himokba valo dugasa,ha valaki sotet,nemtorodom,esetleg prud szuloket kapott a sorstol,az vigye tovabb azt a mintat nyugodtan,megerdemli,akinek esetleg normalisan gondolkodo es felvilagosult szulei vannak,azok kapjak a jo utravalot az eletre. Maradjon vegulis lutri az egesz,legalabb mindig marad egy reteg,akire lehet ujjal mutogatni.
    ( Csak parhuzamkent:akkor minek a vedono az ujszulott melle,elvegre mindenki kaphatott mintat a gyerekgondozasrol otthon,aki jo mintat latott ott serulesmentesen,egeszsegben no fel a gyerek,aki rosszat ott marad lutri felno e es mikent no fel a gyerek...hiszen vegulis minek kintrol besegiteni a folyamatba,hogy a rossz minta helyett pozitiv iranyba induljon el az is,aki szerencsetlenebb kornyezetben felnove a rosszat tartalmazo batyut kapta az eletre utravaloul. ) 


    Lehet sarkos,de egy ponton csatlakozik a ket temakor,a nevelesnel. Morbidnak tartom hogy ujszulott korban mindenre vigyazni,a nem torodom szulok elleneben is haladva megy a vedonoi rendszer altali segitseg,de tinikorban erre mar csak legyintunk,hogy de ha ilyen hulye a szuloje akkor kar neki a segitseg,jobban kijar neki a vegzalas,a buntetes.


    Kulonben nezzel utana ott milyrn megoldasok vannak a nem kivant terhessegek vagy mar megszuletett ujszulottek eltakaritasara ott ahol tilos vagy epp tul szigoritott az ab,majd hasonlitsd ossze az itteni helyzettel... fogsz gusztusos dolgokba botlani. Lehet hogy az a 12 hetes embrio erez valami minimalis fajdalmat,de nem hinnem higy nagyobbat mint mondjuk egy pocegodorben fuldoklo ujszulott. 
    Es ha mar itt tartunk: erdekes modon ahol gyanus hogy beteg gyerek szuletne ott nem szigoritanad az ab-ot,mondjuk egy kb 20 hetes embrio mennyivel erez kevesebbet,mint egy 12 hetes vagy szinten egy mar megszuletett es meggyilkolt kisgyerek?
    előzmény:
    Babyface83 (231)
    2014-08-07  21:21
  16. 2014. augusztus 7. 21:21231.
    Azért írtam, hogy hasonlítsd össze az adatokat, mert abból egyértelműen kitűnik, hogy valami nem stimmel. Vagy hazudnak a fogamzásgátlási eszközök biztonságosságát illetően, és tulajdonképpen majdnem teljesen hatástalanok, vagy sokan nem élnek velük, ezért lesz annyi nem kívánt terhesség.
    Én sem szoktam rágalmazni, vádaskodni, sajnálom, hogy így tűnt. Az abortuszon átesett ismerőseim védekezéséről leírtak nem az én rosszindulatú agyamból pattantak ki, hanem ők maguk mondták el. Például a korábban említett barátnőmmel is beszéltünk ilyesmiről, és amikor olyan helyzetbe kerültek, hogy ellehetetlenedett a gyerekvállalás, én mondtam neki, hogy nem kéne rizikózni, ő meg mondta, hogy hát eddig nem lett baj, miért pont most lenne. Aztán mégis lett, tanult belőle, azóta jobban vigyáznak.


    Na mindegy, tényleg felesleges ezt a témát tovább ragozni, úgysem jutunk előbbre. Amíg ilyen az általános társadalmi hozzáállás, ami itt ebben a topicban is látszik, hogy inkább a homokba dugjuk a fejünket, nem akarjuk észrevenni, hogy milyen nagy problémák vannak itt, hogy milyen nagy az általános tudatlanság ezügyben, ha élettelen sejtcsomónak tekintjük a 12 hetes magzatot, és megsimogatjuk minden abortuszra jelentkező nő buksiját, hogy nem baj kedves, így jártál, semmi gond, gyere legközelebb is stb, addig itt nem lesz változás. És ha szigorúan kizárjuk az érzelmeket, akkor is elkeserítő az a tény, hogy mennyi pénzt beleöl az egészségügy (ami amúgy is a szétesés felé tart) ebbe a rengeteg abortuszba.
    Hiába álmodozunk itt a felvilágosítás modernizálásról. Mert a következő generáció egy részét bizony azok a nők fogják felnevelni, akik átestek vagy 10 abortuszon szimpla felelőtlenségből (mert sajnos igenis sok ilyen van, akkor is, ha nem akarunk róluk tudomást venni), mielőtt az egyik gyereket megtartották. És el lehet képzelni, hogy az ilyen szülők miként fogják felvilágosítani a gyerekeiket fogamzásgátlás ügyben. Szerintem ez nagyon elkeserítő.
    előzmény:
    ladybird65 (230)
    2014-08-07  16:50
  17. 2014. augusztus 7. 16:50230.
    Nem hasonlítok össze semmit semmivel, mert nem ez a feladatom. Pontosabban: nem az én feladatom. Vannak, akiknek ez lenne, ezért kapják a pénzt. Az ország vezetőinek meg az lenne a feladata, hogy segítsék abban a társadalmat, hogy felnőjön egy felelősségteljes, szabadon döntő, kulturált, értelmes, egészséges, boldog és céltudatos generáció. Akik olyan módon lesznek sikeresek, boldogok, hasznosak, hogy közben nem ártanak senkinek.
    Nézd, amit írsz, változatlanul azt tudom írni, amit az előző fórumozó társnak: nekem nincs jogom bárki szavát kétségbe vonni, meghazudtolni. És nem szoktam mások magánügyeibe kutakodni, meg közvéleménykutatást sem végzek ilyen téren, hogy mond csak pajti, te tényleg felelősségteljesen védekeztél, vagy tojtál az egészre és úgy maradtál? Ehhez nekem nincs jogom. Nem vagyunk egyformák. Te biztos veszed ehhez a bátorságot, a jogot, én nem. Ahogy már írtam, én tiszteleten szoktam tartani mások döntését. Még akkor is, ha baromira furának és magamtól távolállónak tartom. Nekem az az elvem, hogy élni és élni hagyni.
    A felelősségteljes vagy kevésbé az ismerőseimről is ugyanazt tudom mondani: arra hagyatkozom, amit mondtak. Még az iskolában a 10 éves gyereknek is meg szoktam adni azt a tiszteletet, hogy nem hazudtolom meg, amíg nem ad rá okot. Aztán, hogy tényleg hogy történt, csak ő tudhatja (néha még ő sem, volt erről egy korábbi hsz-em). Nekem meg nincs közöm hozzá egy deka sem.
    Nem, nem tartalak rosszindulatúnak általában. Sőt, most abban a kellemetlen helyzetben vagyok, hogy inkább csak feszengek, mert téged egy értelmes embernek tartalak. De valószínűleg amiket most írtál, az engem így érintett, hogy igen, most egy kissé rosszindulatú és megkeseredett ember benyomását keltetted, mert már vagy százszor leírtad a röhögcsélő tiniket. Ez meg látod engem érint negatívan. Én ugyanis nem szeretem, ha állandóan őket ostorozzák. Hogy miért, nem szeretném önmagam ismételni, lady1986-tal váltottunk korábban pár véleményt erről, el tudod olvasni alant, ha érdekel. Egy össztársadalmi, nagyon súlyos problémát (mint az ab) nem hinném, hogy a tizenéves lányokra kéne ráhúzni a vizes lepedőt. Elég nagy baj az, hogy rajtuk csattan. Ők viselik a rossz választás következményét. Mert itt szerintem csak rossz választás van. Ha már teherbe esett, döntse el ő, melyik a kisebb rossz számára: megszül gyerek fejjel egy nem kívánt gyermeket, amire semmilyen értelemben nincs felkészülve. Vagy elveteti, aminek megint csak káros következményei vannak.
    előzmény:
    Babyface83 (226)
    2014-08-06  21:47
  18. 2014. augusztus 7. 09:31229.
    Nagyon nem reprezentatív példa, és simán azt gondolom rólad,  hogy csúsztatsz, mert a hozzászólásaidban is rengetegszer tapasztaltam, ennek többször hangot is adtam.

    Valamint magyarázkodsz, ami itt is megtörtént, és meg kell mondjam eléggé tetű módon. Nem vagy egy egyenes ember, aki nyíltan vállalja a véleményét még akkor is, ha amiatt többeknek kinyílik a bicska a zsebében.

    Hát drága, én 3-szor voltam kórházban, a legrövidebb 6 nap volt, a leghosszab 12. Mindháromszor nőgyógyászaton várakozva, hogy műtenek, nem műtenek, mi lesz.
    Szarrá untam magam, így segítettem a betegeknek, a nővéreknek, ha valami olyan volt, amiben én is tudtam.
    Heti háromszor kisebb, nagyobb műtétek, köztük abortuszok.

    Reprezentatívabb példa, mint a tied azt gondolom, és egyetlenegyszer sem hangzott el nagyképűen, flegmán senki szájából, hogy ez már a harmadik, de nem érdekel, jövök legközelebb is, mert jobb, mint a gumi stb...
    Mégsem merem kijelenteni, hogy nincs ilyen.

    Ehhez képest, te simán ki mered jelenteni, hogy a többségük így meg úgy. Pedig a 4-5 szobatársadon kívül - feldúlt állapotodban- erről nincs infód.

    Ja, és én nem akartam felpofozni egyet sem, mert attól nekem nem lesz sikeres terhességem. Csak egy irígy, megkeseredett ember lesz belőlem, aki ítélkezik annak ellenére, hogy fingja nincs a körülményekről.
    előzmény:
    Babyface83 (228)
    2014-08-06  22:01
  19. 2014. augusztus 6. 22:01228.
    "Te ezekkel az emberekkel mind elbeszélgettél erről, hogy ennyire képben vagy? Pontosan hány nővel beszélgettél?"
    Már többször leírtam, hogy ők mondták el egymásnak, csak mivel én is jelen voltam a kórteremben, ezért fültanuja voltam a beszélgetésnek. Nem emlékszem pontosan hányan voltak, talán 4-5-en. Igen, tudom, nem reprezentatív minta, ezért hangsúlyoznám, hogy csak erről az esetről szólt az általad idézett mondatom.


    "Mi lenne, ha egyszerűen bevallanád magadnak, hogy a feldúlt lelkiállapotodnak köszönhetően a pokolba kívántál mindenkit, aki elveteti a gyerekét?"
    Persze, hogy a pokolba kívántam őket, mit kell ezen bevallani, nem egyértelmű ez ilyen helyzetben? Hát akkor bevallom neked, így volt, sőt, legszívesebben egyenként felpofoztam volna őket. Baromi nagy igazságtalanságnak éreztem, hogy némelyikük már a negyedik babáját kapartatja ki nagy röhögve, miközben az én vágyott babám meghalt, ráadásul abban a hitben voltam, hogy a büdös életben többet nem fogok tudni teherbe esni (ezt mondta egy orvos, szerencsére nem volt igaza, de ezt akkor nem tudtam). És baromira nem sajnáltam az egyiket, aki amikor a műtétje előtti éjszakán kb huszadszorra kérdezte meg a nővért, hogy nem ehetne-e mégis egy csokit, merthogy ő éhenhal, a nővér nem túl kedvesen válaszolt neki.


    "Könnyebb a lelkiismereteddel elszámolni, ha bebeszéled magadnak, hogy ezek a nők röhigcsélnek, könnyedén veszik, meg tuti, hogy a sokadik abortuszuk volt, mert basztak védekezni?"
    A lelkiismeretemmel? Most tényleg nem értelek. Nekem miért kellene hogy gondom legyen a lelkiismeretemmel ezügyben? Teljesen tiszta a lelkiismeretem.
    előzmény:
    cabron (216)
    2014-08-06  15:22
  20. 2014. augusztus 6. 21:52227.
    Mindenki troll, akinek valamiben különbözik a véleménye a nagy többségtől 
    előzmény:
    trebaci (213)
    2014-08-06  15:11
  21. 2014. augusztus 6. 21:47226.
    "Nekem, nekünk (nem akarok mások nevében nyilatkozni) hadd legyen meg  a jogunk - részemről legalábbis - feltételezni, hogy a legtöbb nő indokoltan kéri a beavatkozást és feltehetően mindent megtett, hogy elkerülje azt. "
    Feltételezni jogod van, csak sajnos a tények egészen mást mutatnak. Nézd meg a különböző fogamzásgátlási módszerek rizikófaktorát, és hasonlítsd össze az abortuszok számával. Az eredmény sajnos az, hogy az abortuszok túlnyomó többsége felelőtlenség, nem védekezés, vagy helytelen védekezés miatt következik be.


    " Talán egy olyan jut eszembe közülük, aki nem védekezett rendesen. Az összes többi mindent megtett, mégis megesett a baj."
    Akkor neked nagyon felelős ismerőseid lehetnek. Az én ismerőseim közül, akik átestek abortuszon, a nagy részük csak saját magának köszönheti. Elfelejtette a tablettát, azt hitte, hogy a szoptatás védi, nem tudta, hogy az antibiotikum hatástalanítja a tablettát stb stb.


    "Remélem, ez megnyugtat téged, hogy velük bunkók voltak. "
    Komolyan ilyen rosszindulatúnak tartasz? Akkor nagyon rossz képet festhettem le magamról. Az egyik legjobb barátnőm nemrég esett át abortuszon. Nagyon sajnáltam, mert rettenetesen megviselte, bár vele szerencsére nem voltak bunkók sem a tanácsadáson, sem a kórházban, sőt. Próbáltam segíteni neki, sokszor éjszaka órákig beszéltünk telefonon és próbáltam megnyugtatni, a szívem szakadt meg érte. Pedig ő sem volt ártatlan az ügyben. Naptármódszerrel rizikóztak rendszertelen ciklus mellett, mert úgy gondolták, hogy ha mégis becsúszna a baba, megtartanák. Aztán be is csúszott, viszont a lehető legrosszabkor, úgy döntöttek, hogy nem tartják meg.
    előzmény:
    ladybird65 (209)
    2014-08-06  14:40
  22. 2014. augusztus 6. 21:36225.
    "Mondtam, hogy ne magyarázkodj tovább."
    Már ne is haragudj, de pont ugyanannyi jogom van leírni a véleményemet, vitatkozni, érvelni, mint neked, akkor is, ha ez téged felzaklat.


    "Kurvára elegem van abból, hogy itt még egy nővér is ítélkezhet egy beteg felett."
    Ja, abból nekem is. De őszintén szólva engem jobban zavar, amikor mondjuk egy öreg, magatehetetlen beteg emberrel gorombáskodnak a nővérek, mint egy sokadik abortuszára váró felelőtlen nővel.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_277981 (205)
    2014-08-06  14:37
  23. 2014. augusztus 6. 20:09224.
    V. Parancs: NE ÖLJ!



    Ezek a parancsok értünk vannak, nem mindig sikerűl megtartani, de törekedni kell(ene) rá.
  24. 2014. augusztus 6. 18:02223.
    Igen, a törvény arról szól, hogy valahol meg kell húzni a határt.


    Szerencsére nem tudom, hogy ezt a 12 hetet mennyire veszik szigorúan, de azért az biztos, hogy aközött, aki két nap múlva fogja tölteni a 12. hetet, vagy már 2 napja betöltötte nem sok van.


    És csak megjegyeztem, hogy azért mert valaki még nem tartja embernek, baromira ember formája van már, nem csak egy sejtcsomó.

    előzmény:
    Anda39 (222)
    2014-08-06  16:01

Címlap

top