2017. 08. 18. Ilona

Pajzsmirigy szakember

csillag*
Létrehozva: 2004. június 29. 10:12
Sziasztok!

Az egyik kedves barátnőm pajzsmirigy szakembert keres Debrecenben. Szegénykém a múlt héten elvetélt és megállapították, hogy pajzsmirigy alulműködés miatt következett be.
Előre is köszönöm a segítsegét!
83 hozzászólás
 1. Torolt_felhasznalo_671125
  Torolt_felhasznalo_671125
  Offline
  2004. június 29. 11:132.
  Szia ! Nem kellene esetleg a barátnődnek először (Debrecenben a Klinikán ambulánsan) egy autoimmun szakrendelésre bejelentkeznie ???????? Azt hiszem III. Bel Autoimmun szakrendelés, de ha más segitséget nem kapsz hamarabb, akkor kikeresem Neked !!!!
 2. csillag*
  Offline
  2004. június 29. 11:173.
  Köszi aranyos vagy!
  Csak annyi a probléma hogy oda járt eddig is, de nem igazán foglalkoztak vele rendesen. Ezért keresne valakit.
 3. Torolt_felhasznalo_671125
  Torolt_felhasznalo_671125
  Offline
  2004. június 29. 11:204.
  Bocs még az jutott eszembe, ha megállapították, hogy nem müködik normálisan a pajzsmirigy, akkor a lakóhely szerinti legközelebbi Endokrinologiai Szakrendelést (Belgyógyászathoz tartozik) keresse meg, s ott kiválaszthatja az orvosát is. Ettől függetlenül az Immunológiai vizsgálat a legfontosabb, ott minden kiderül egyetlen vérvételből !!!
 4. Torolt_felhasznalo_671125
  Torolt_felhasznalo_671125
  Offline
  2004. június 29. 11:265.
  Még mindig itt agyalok és nem jut eszembe az orvos neve, de most nem ez a lényeges.
  A pajzsmirigy gondozásnak van egy nagyon fontos menete. Mindenféleképpen jelentkeznie kell szakrendelésen, ahova a háziorvosa ad beutalót, de vigye magával azt az eredményt, amely kimutatta, hogy a TSH, T3, T4 eltérést mutat. Ennek alapján gondozásban veszik az Endocrinon. Onnan már csak meg kell tudnia ki a legjobb orvos, s ezt általábna az odajáró betegek nagyon jól tudják.
  előzmény:
  csillag* (3)
   
 5. Ez is érdekelhet: 7 étel, ami egyensúlyban tartja a pajzsmirigyedet
 6. Torolt_felhasznalo_671125
  Torolt_felhasznalo_671125
  Offline
  2004. június 29. 11:347.
  Nincs mit, nagyon szívesen. És vegye komolyan, ha valóban pajzsmirigy problémája van !!!!! Gyógyulást kívánok neki és ne keseredjen el !!!
  előzmény:
  csillag* (6)
   
 7. szojacska
  Offline
  2004. június 29. 12:169.
  Sziasztok! Az egyik rokonomnak is pajzsmirigy alulmukodese van. Ezzel kezelik ugy 1 eve. De mar nagyon szeretne babat. Akkor ezek szerint egy darabig nem lehet ? Vagy vegulis lehetne, de mindenkeppen el fog vetelni, ha teherbe esne?
  előzmény:
  csillag* (8)
   
 8. csillag*
  Offline
  2004. június 29. 12:2610.
  A barátnőmnek azt mondták, addig nem tud kihordani egy babát míg nincs rendben a sárgatest hormon (ha jól emlékszem) termelése.
  előzmény:
  szojacska (9)
   
 9. Ez is érdekelhet: Nem tudsz lefogyni? Pajzsmirigyproblémáid lehetnek
 10. ..Gina...
  Offline
  2004. június 29. 12:3911.
  Sziasztok!

  Te szakember vagy? Nekem pár éve megállapították, hogy csökkent működése van, ami úgy derült ki, hogy a dokitól kértem fkúrás bogyót, mert híztam, ok nélkül, tehát ugyanannyit ettem, mozogtam, mint előtte, és nem is tudtam leadni. Panaszkodtam, hogy már tokám is van, mire kiderült, hogy nem toka, hanem meg van nagyobbodva. Akkor voltam izotopos meg UH vizsgálaton is, de nem volt göbös.
  Azóta meg nem voltam, jódot szedek évente 2-3 dobozzal, kúra szerűen, ezen kívül semmi. Időnként érzem, hogy megint nagyobb, de nem nagyon járok dokihoz. Babát ugyan nem akarok, de nem is tudom, mi legyen vele. Azt a 4-5 kg-t, amit nem sikerült leadnom, attól szívesen megszabadulnék.
  A rendelőben meg igazán nem foglalkoztak a gondommal, ezért nem is mentem vissza. Ennek vagy 5-6 éve már. Tavaly ugyan voltam vérvételen, de csak egy minuszos volt minden, ami ezzel kapcsolatos, azzal meg nem törödtek.
  A homeopátiás dokim is azt mondta, hormonális anyagcsere zavarom van. (nem emiatt jártam hozzá, hanem izületi gyulladás miatt)

  Mit tanácsolsz?
 11. szojacska
  Offline
  2004. június 29. 21:1012.
  A rokonommal meg az volt a helyzet, hogy nem tudott lefogyni, egyebkent meg ugy derult ki, hogy latvanyosan nagyobb lett a szeme. Most probalkoznak az orvosok, egy ideig kuraszeruen gyogyszer, aztan szunet. Most legutobb meg 10 kg fogyott, nem tudom mitol, talan a gyogyszerek, nem tudom. Remelem miota utoljara lattam nem fogyott, mert az mar durva lenne, pedig allitolag semmit sem csinalt maskepp.
  előzmény:
  csillag* (10)
   
 12. Torolt_felhasznalo_671125
  Torolt_felhasznalo_671125
  Offline
  2004. július 4. 09:5413.
  Szia ! Nem ! - nem vagyok szakember, csak hosszú évek óta élünk együtt a pajzsmirigy problémával. Ez a "házasság" tuti a leghosszabb, mert míg élsz, addig nem fog elhagyni ! :) na ez egy kis "fekete humor" volt, de valóban így van. Én már túljutottam azon, hogy sokat foglalkozzam vele, mert ha ezt tenném mást sem csinálnék, mint minden szabadidőmet az orvosnál tölteném. Mindig az én véleményem írom le, ez másnál elképzelhető másként is, de nem nagy a változás. A pajzsmirigy problémát szerintem ma még az orvostársadalom negigazán tudja kezelni, s itt nem minősíteni szeretném az orvosokat. Egészen másról van szó. Azért nem írok tultengésről, vagy alulmüködésről, mert egy olyan alattomos dolog, hogy csak ugy lehet megfogalmazni, hogy rendszertelenül müködik. Az biztos, hogy nagyon nem szeretem, amikor ugy szedek fel több kilókat, ( sokszor nemcsak 4-5 kilóról, hanem volt példa rá, hogy ennél több is volt, ) hogy abszolut nem "vétkeztem" étkezés terén. AMIT VISZONT MÁR ISZONYATOSAN UNOK: Az orvoshoz bármilyen problémával elmennék, (legyen az akármilyen apróbb dolog) a válasz mindíg ugyanaz: Ez egy nagyon hüséges betegség, ez nem fog elhagyni, amíg csak élek. Ez éppen a mult héten történt. Én már ugy kezelem ezeket a dolgokat, hogy kérek a háziorvostól egy beutalót vérvételre (néha mindegy mire) s én saját kezület ráírom: a pajzsmirigy vizsgálati kérelmet is: TSH, T3, T4. Amikor megkapom kb 2 hét mulva az eredményt, felhívom az orvosom (már el sem megyek, mert időpocséklásnak érzem) beolvasom az eredményeket, megmondja a további tennivalókat. Ha jók az eredményeim fel sem hívom, hanem a vérvételt megismétlem kb 3 hónap mulva. NA EZ ITT NEM NAGYKÉPÜSÉG akart lenni, csupán annyi, hogy az orvosok sem tudnak többet tenni !!!! Mindenesetre azért azt javaslom, hogy időnként, de legalább 3 havonta érdemes megnézetni, mert nagyon sok problémát tud okozni. Kérdezted az elején és válaszoltam is rá, hogy szakember vagyok-e ? - nem, csak már ott tartok és ezt az endokrinológus orvosommal is megbeszéltem: nins értelme 100-200 km-eket utazni azért, hogy elmondják: nem tudunk mit tenni. VELE KELL EGYÜTT ÉLNI !!! - Hát akkor élünk együtt a még hátralévő 50 évemben. És még egy gondolat eszembe jutott: az sem mindegy, hogy kinek mikor és hogyan alakult ki. Lehet örökletes, de lehet egy tuladagolt sugárkezelés is. Én pl: a Csernobilit viselem !!! - Humorosan megjegyeztem az orvosnak, kérek egy beutalót Csernobil-ba, esetleg sikerül otthagynom, amit átküldtek hozzánk a 80-as évek közepén. Merthogy amióta együttélünk ezzel a problémával, azóta nálam minden forditott. Tönkre tette az immunrendszert teljesen, s innen már nem nehéz akármilyen betegséget is "megszerezni" ha akarod, ha nem ! - De nem szabad pánikba esni. Mi már jól elvagyunk egymással !!!
  előzmény:
  ..Gina... (11)
   
 13. Torolt_felhasznalo_671125
  Torolt_felhasznalo_671125
  Offline
  2004. július 4. 09:5714.
  Szia Szójácska ! - Nem akarom ujra ismételni magam. Sajnos ez a pajzsmirig rendszertelen müködéséből fakad, hogy egyszer beindul egy nagy fogyás, máskor pedig egy elhízás. S mindig akkor, amikor ugy érzed, semmilyen okod nincs sem a hizára, sem a fogyásra.
  előzmény:
  szojacska (12)
   
 14. ..Gina...
  Offline
  2004. július 4. 17:5615.
  Sziasztok!

  Nekem állítólag idegi alapon jött ki, elkezdtem minden küólönösebb ok nélkül hízni, már régebben volt, kb 6-7 éve. Nem tudtam leadni, szenvedtem vele, kb 12 kg, pedig az életmódom nem változott, sportoltam is rendszeresen. 1 év után elmentem a körzetihez, hogy adjon valami fogyi-bogyót, de szinte kinevetett. Nem voltam úgy sem kövér, semmilyen számítás szerint, de engem nagyon zavart, és bármit csináltam, 8 rajtam maradt. Mondtam, pedig még tokám is nőtt, mire elküldött kivizsgálásra, ahol megállapították, hogy megnagyobbodott, nem göbös, de alulműködik.
  Elkezdtem kúra szerűen jódot szedni, amit azóta is évente 2-3 alkalommal megteszek.
  Tavaly voltam vérvételen, ahol minden ezzel kapcsolatos érték csak egy minuszos volt, ezért nem foglalkoztak vele, ahogy előtte sem, leszámítva azt, hogy szedjek jódot. . .
  Néha nagyobb, aztán a jódtól elmúlik.
  Amig nem göbös, nem érdekel a műtét, de azért zavar, nem csak a pár kg plusz miatt, hanem néha fulladok, néha ezerrel ver a szivem, és az anyagcserém hashajtó nélkül heti 1 alkalommal kimerülne. . .
  (nem viszem túlzásba, heti 1-2 szem)
  Voltam homeopátiás dokinál is, ő is azt mondta, hogy hormonális anyagcsere zavarom van, de nem vészes, ingadozik a mértéke. (nem ezért jártam nála, hanem izületi gyulladás miatt)
  Mit tanácsoltok?

  Előre is megköszönöm a választ!
 15. Ez is érdekelhet: A pajzsmirigybetegségek lelki háttere
 16. Torolt_felhasznalo_671125
  Torolt_felhasznalo_671125
  Offline
  2004. július 4. 20:3316.
  Gina ! - amit leírsz tipikus esetei a pajzsmirigy rendszertelen müködésének. Egyet viszont nagyon nem értek: miért zárkóznak el az orvosok a további vizsgálatoktól. Ez azért fontos, mert nagyon alattomos tud lenni. Egy példa: Pajzsmirigy alulmüködést állapítanak meg, (vérvétel, majd kb 1-2 hét mulva eredmény: ekkor kerül felszínre az alulmüködés) - eredménnyel felkeresed az orvosod, gyógyszert kapsz az alulmüködésre, de közben eltelik legjobb esetben is 2-3 hét, s a pajzsmirigyed elképzelhető, hogy már túlmüködik. Nem akarlak arra biztatni, hogy mindenáron korházba menj, de én mégis csak azt mondom, hogy érdemes most odafigyelni rá, mert később esetleg sokkal rosszabb lehet. Azért nehogy megijeds most attól, amit leírtam. Azért tartanám fontosnak az utánjárást, mert fiatal vagy, nem biztos hogy kell ez a nyavajás pajzsmirigy probléma Neked.
  előzmény:
  ..Gina... (15)
   
 17. ..Gina...
  Offline
  2004. július 5. 12:1417.
  Köszi!

  31 éves vagyok, mint írtam, már több éve tudok róla, de sem a rendelőben, sem a körzeti nem foglalkozott vele. Sőt, az utolsó vérvételem Kalocsán volt, de ott sem. . .
 18. oreille
  Offline
  2004. július 5. 14:0718.
  van valaki, akinek rendbentartott alulműködése van és fogamzásgátlót szed? szívesen hallanék a tapasztalatairól. köszi!
 19. szojacska
  Offline
  2004. július 9. 11:5419.
  Unokatestveremnek rendszeresen ellenorzik a veret, meg mindent ugy kabe felevente haromhavonta- szerintem is fontos lehet, bar nem ertek hozza. Ami neki problemat okozott az a szemenek a megnagyobbodasa, es ami mar nem esztetikai hiba, hogy romlott a szeme. Es raadasul az egyik szeme nagyobb lett mint a masik, igy pislogasnal az egyik szeme sosem csukodott le teljesen. Es nem egy -ket dioptria rosszabbodasrol beszelhetunk. A gond ott volt, hogy lezeres szemmutetet akart csinaltatni(mivelhogy eredetileg is szemuvgs volt), amit a pajzsmirigyproblema kiderulese utan nem ajanlottak, mert barmikor viszaallhat az eredeti allapot, tobbszazezer forint kiadasa utan. Szoval ez a szomoru helyzet. Szerintem fiatalon nehez ezekkel a dolgokkal megbirkozni.
 20. Torolt_felhasznalo_818381
  Torolt_felhasznalo_818381
  Offline
  2004. július 9. 12:2320.
  Sziasztok, édesanyámnál pajzsmirigy túltengést diagnosztizáltak. Metothyrint írtak fel neki, de úgy hallottam - és többektől is - hogy ez kedvezőtlenül hat a csonvelőre. Merje mégis szedni?
  előzmény:
  szojacska (19)
   
 21. pipin
  Offline
  2004. július 9. 12:5621.
  Sziasztok!

  Először pajzsmirigy alulműködésem volt majd elkezeltek a Tétényi úti kórházba és túlműködtem. Az elkezelés olyan mértékű volt, hogy végül meg kellett műteni. És most nem vagyok jól. A fura az, hogy hypo-nak műtöttek és most hyper vagyok. Nem tudom mi lesz! Mindegy! A kérdésem az, hogy szülésnél tényleg császározni kell vagy lehet természetesen is szülni?
 22. Torolt_felhasznalo_256163
  Torolt_felhasznalo_256163
  Offline
  2004. július 9. 13:2822.
  Szia!

  Dr. Lukács Géza professzort ajánlanám.
  És az I. számú Sebészeten találod meg. Ha telefonszám is érdekel, megírom.
  Engem ő műtött két éve.
  előzmény:
  csillag* (1)
   
 23. Torolt_felhasznalo_671125
  Torolt_felhasznalo_671125
  Offline
  2004. július 9. 14:4923.
  Szia ! Én is a Methothyronnel kezdtem, elég sokáig szedtem, semmilyen károsodás nem lépett fel a csontvelővel kapcsolatban. Csak nálam a tulműúködés átcsapott egy alúlműködésbe, most pedig ott tartunk, hogy "össze-vissza" müködik. Ezért is nagyon nehéz kezelni. Szerintem szedje, de a sűrűbb ellenőrzés nagyon fontos !!!!
  előzmény:
  anoe (20)
   
 24. Torolt_felhasznalo_818381
  Torolt_felhasznalo_818381
  Offline
  2004. július 12. 12:5624.
  Köszönöm, megmondom neki.
 25. Torolt_felhasznalo_671125
  Torolt_felhasznalo_671125
  Offline
  2004. július 12. 21:3525.
  Szia Szójácska ! Sajnos a pajzsmirigy (akár alúl, akár túl műúködik) iszonyatos problémákat tud művelni. Állítólag az én szemeim is kijebb állnak, én nem nagyon vettem addig észre, amíg egy új szemüveget nem csináltattam. Nekem is elég nagy dioptria különbség alakúlt ki mind a közel, mind a távol látásban. Ezt úgy oldotta meg az optikus, hogy a 2-2 fajta dioptriát összecsiszolta. Vannak akik ezt a fajta szemüveget fél év alatt sem tudják megszokni. Én is nagyon féltem tőle, de nekem óriási szerencsém volt, mert nem okozott különösebb gondot az öszecsiszolt üveg. ** S hidd el nemcsak fiatalon, de nincs az a kor, amelyikben könnyen megbírkoznak az emberek ezzel a betegséggel, mert egy alattomos. Sajnos !
  előzmény:
  szojacska (19)
   
 26. Torolt_felhasznalo_129490
  Torolt_felhasznalo_129490
  Offline
  2004. július 12. 22:3826.
  Sziasztok!
  Biztos kicsit furcsa lesz, amit most írok, de szerintem érdemes megpróbálkozni vmi MÁSsal is a gyógyszereken kívül.
  Minden betegség egy probléma megjelenése anyagi síkon. A pajzsmirigy pedig az emberben az egyensúly jelképe. Vmi olyan történt, v. vmire úgy reagáltunk, ami kizökkentett a lelki egyensúlyunkból. Vmi, amit nem tudtunk rendesen feldolgozni. Ha szembenézünk ezzel a problémával és ha megtaláljuk az életünkben az egyensúlyt, rendesen fog működni a pajzsmirigy is. Persze ez nem rövid folyamat, mellette szedni kell a gyógyszert is, de a végleges gyógyulás csak így lehetséges.

  Én is épp ezen vagyok, kilábalóban egy hosszú és makacs túlműködésből. Azért mondom el nektek is, mert nekem iszonyú sokáig tartott, amíg rájöttem, ill. megmutatták, hogy mi az út. Persze mindenkinek más, de érdemes egy picit a jóga és a meditáció irányába fordulni. Gyógynövények, reiki, energiával való gyógyítás, vallás.
  De ez mind csak kiegészítés, mert elsőként a probléma gyökerét kell megtalálni. Mikor lett? Mi történt akkoriban, ami nekem rossz volt? Mit érzek, ha arra az időszakra gondolok? Ha rosszat érzek, mi vagy ki miatt érzem? Hogyan tudok ezen változtatni?
  Többnyire nem könnyű dolgok, hetekig eltarthat, amíg megtaláljuk a valós okot. Csak nem szabad hazudni magunknak, kicsit sem.

  Most biztos lesz, aki azonnal követ dob rám, hogy miket merészelek itt mondani. . De tényleg, senkit nem akarok rosszra befolyásolni, ezek csak saját tapasztalatok és hosszú kínszenvedés eredményei.
  A lényeg a lényeg: érdemes más utakat is kipróbálni. (homeopátia, gyógyfüvek, gyógyító ásványok (a hegyi kristály pl. normalizálja a pm működést és lelki egyensúlyt teremt), talán aloe vera, és mindennél fontosabb a szeretet. De elsőként a probléma okát kell megtalálni.
 27. szojacska
  Offline
  2004. július 12. 23:1027.
  Szia Berni! En hiszek az ilyesmiben, hogy a betegsegeknek az okat a lelkunkben is kell keresnunk. Ez biztosan igy van, de en peldaul nem gondolkodhatom a rokonom helyett, ezt neki kell kitalalni.
 28. szojacska
  Offline
  2004. július 12. 23:1228.
  Pipin! Ne haragudj, hogy megkerdezem, ezek szerint Te terhes vagy amellett, hogy a pajzsmirigyed nem mukodik rendesen? Csak ha igy van, az mar remeny lenne a rokonomnak, mert nagyon vagyik mar egy babara.
  előzmény:
  pipin (21)
   
 29. csillag*
  Offline
  2004. július 13. 13:2029.
  Mindenkinek köszönöm az eddigi hozzászólásokat, továbbítottam az információkat a barátnőmnek.

  Csillag
 30. Torolt_felhasznalo_416737
  Torolt_felhasznalo_416737
  Offline
  2004. július 13. 14:1830.
  Kedves Vadrózsa! A hozzászólásaidban mintha magamat látnám viszont, nekem is túlműködésem van/volt, persze volt alulműködésem is, és teljesen egyetértek veled a betegség kezelését illetően, bár irtó nehéz ezt elfogadni, nekem másfél éve tölti ki a mindennapjaimat.
  Gyógyulni csak úgy lehet ebből, ha az ember felvértezi magát és elkezd hinni abban, hogy márpedig úrrá tud lenni a betegségen.
 31. Torolt_felhasznalo_671125
  Torolt_felhasznalo_671125
  Offline
  2004. július 13. 19:5731.
  Szia Leanderfa ! Fel a fejjel, én 14 éve élek vele "szoros együttlét"-ben :)))) már szinte fel sem fogom. Tudom hogy van, időnként ellenőríztetem, mást sem én, sem az orvosok nem tudnak tenni. Én pedig egy "uralkodó" tipus vagyok és valóban megtanultam urrá lenni rajta :)) Engem a jóhangulatom nagyban besegít mindenben, Neked is ezt kívánom. Az ember saját maga kovácsa. . . . .
 32. Torolt_felhasznalo_671125
  Torolt_felhasznalo_671125
  Offline
  2004. július 13. 20:1032.
  Szia ! - én nem dobok Rád követ, sőt egy-két-három dologban egyet is értek Veled. A hegyikristályt már három éve használom. Az én véleményem is az, hogy először is saját magunkkal kell jóban lennünk, másokban keresni a hibákat, s mindíg csak azt hinni, hogy "abnormális" emberekkel/helyzetekkel vagyunk körülvéve, ez már maga egy "betegség". Én saját részemről csak azt tudom elmondani ami velem kapcsolatos. Ha én nem lennék egy rendkivül vidám természetü, jóhangulatú emberke, rég nem itt lennék. Kívánom Nektek is és mindenkinek, (ha van komolyabb problémája vegye komolyan) de a vidámságnál, jóhangulatnál, jobb orvosságot még nem találtak fel. S elfogadni ÖNMAGAM !! ez nagyon fontos !!
 33. Torolt_felhasznalo_331398
  Torolt_felhasznalo_331398
  Offline
  2004. július 13. 23:1133.
  anone igen leht . Mert én is ugy szültem simán . Ennek pedig már 2 éve. csak a nőgyógyászdokidnak kell róla tudni mert szülés után fokozottan nézik a véreredményeidet Tsh-ra
  előzmény:
  anoe (20)
   
 34. Torolt_felhasznalo_331398
  Torolt_felhasznalo_331398
  Offline
  2004. július 13. 23:3334.
  Sziasztok. Láttom ez egy nekem való fórum. éves korom óta küzdök a "betegséggel". Úgy kezdtem túlmüködött de mondták elnövöm. Majd serdülök. Serdültem a baj maradt. Metothyrint szedtem a megengedett 3 év helyet 8 ig. Tönkre mentek a fogaim. 20éves szülinapomat a kórházba töltöttem. Akkor mütöttek pajzsmirigy túlmüködéssel. Utána 3 hónapig rendbe volt minden. Aztán meg kezdtem hizni pedig nem ettem többet sőt szinte koplaltam. Kiderült alulmüködik most meg . Szedem az Euthyroxot 100-asat. De igy is mindig ingadozik az érték . 2001 októberébe terhes lettem a lányommal. Aki 2002. 07. 22. -én egy sima szülés keretébe jött világra. Többször kellett járjak vérvételre illetve táppénz volt a kezdetektől. de hálaistennek ő egy egészséges gyönyörü és cserfes kislány. Szerintem csak hozzá állás kérdése a dolog. Én az eddigi életem több mint felét ezzel a betegséggel éltem le. Elnézve az orvst tudományt ez az állapot még marad a következő 100 évre is . de nem adom fel mert szeretnénk Laurának testvért, akarom láttni amint felnőnek illetve az unokákat is akarom láttni. Ha valakinek valamilyen kérdése van irjon privibe szivesen válaszolok . Jó éjt mindenkinek
 35. Torolt_felhasznalo_331398
  Torolt_felhasznalo_331398
  Offline
  2004. július 13. 23:3435.
  Bocsássatok meg most láttom hogy a"12 éveskorom óta helyet csak korom óta jelent meg . A jó szöveg 12 éves korom óta járok
 36. Torolt_felhasznalo_416737
  Torolt_felhasznalo_416737
  Offline
  2004. július 14. 12:2636.
  Kedves Vadrózsa, azt mondod, hogy 14 éve? De ha csak ellenőrizteted, akkor az azt jelenti, hogy igazából nincs vele "baj", tehát nem vagy rosszul, nincs túl/alulműködés, nem? Vagy visszatér néha és akkor gyógyszeresen kezel(tet)ed?
  Egyéként már én is magam állítgattam be a gyógyszeremet, telefonon megmondta a doki a TSH-t, T3, T4-et, én meg már tudtam, melyik gyógyszert vegyem be, sajnos, néha azt hiszik, kioktatás a dokinak, de tényleg az ember már saját maga tudja, mi kell neki, mit kell bevenni. Ne keserítsetek el, hogy ebből nem lehet kigyógyulni, mert kínok árán építgetem a különben is kevés önbizalmamat:-)
 37. Torolt_felhasznalo_416737
  Torolt_felhasznalo_416737
  Offline
  2004. július 14. 12:3337.
  Szia Pipin! Nekem túlműködésem volt és engem a délpesti kórházban sikerült félrekezelni, persze alulműködésem lett a szokásos tünetekkel, nem szívesen írok ilyeneket, de már annyi orvosnál voltam és annyira felháborított a viselkedésük, hogy senkinek nem ajánlom a délpestiben a "pajzsmirigy-osztályt". Szerencsére most egy tündéri orvosom van máshol. . .
  előzmény:
  pipin (21)
   
 38. Torolt_felhasznalo_416737
  Torolt_felhasznalo_416737
  Offline
  2004. július 14. 12:3738.
  Van valaki köztetek, aki fogamzásgátlót szed pajzsmirigy betegség/éppen jól működő pajzsmirigy mellett? Bár azt hallottam, hogy ilyen betegséggel az ember lánya nagyon nehezen esik teherbe. . .
 39. pipin
  Offline
  2004. július 14. 13:0539.
  Nem vagyok terhes csak hallottam, hogy nem lehet természetesen szülni. Kíváncsi voltam a véleményekre!
  előzmény:
  szojacska (28)
   
 40. Torolt_felhasznalo_331398
  Torolt_felhasznalo_331398
  Offline
  2004. július 14. 14:0940.
  Pipin igen is lehet természetesen szülni itt vagyok élő példánal természetes uton született a lányom. Igaz kitolási szakaszba fájásgyengeség miatt fóg lett a vége . De még igy is inkább ez mint császár szerintem.
  előzmény:
  pipin (39)
   
 41. Torolt_felhasznalo_671125
  Torolt_felhasznalo_671125
  Offline
  2004. július 14. 15:2441.
  Szia Leanderfa ! Na ne ijedj meg ennyire !!! Nem fejtettem ki elég bőven az előbbiekben. Nemcsak ellenőriztetem, hanem 14. éve kihagyás nélkül szedem a gyógyszert. Először nekem is túlműködött, majd alúl, most ott tartunk, hogy "össze-vissza", de ezt már írtam azt hiszem korábban. Most Euthyrox 150-eset szedek. **Sajnos van baj vele, de én már annyira meszoktam -ha ezt egyáltalán meg lehet szokni- hogy szinte tudom mikor mi következik. Tudod mibe fáradtam bele ? az állandó korházba/orvoshoz járáshoz. Nekem erre nincs időm. Gondolom máshol sem könnyebb a helyzet, minden endokrin szakrendelésen millióan vannak állandóan. Választottam egy orvost, azzal tartom (telefonon) a kapcsolatot. Már ismer annyira, ha bemondom az értékeket, akkor ezek alapján közli hogyan változtassak gyógyszert. *** Az önbizalmad pedig ne ettől csökkenjen, és ne is ijedj meg annyira. Lehet vele együtt élni csak amikor változik akkor kicsit nehezebb. **** A Délpestiben engem is kezeltek, hát abszolut nincs róluk jó véleményem, így aztán én sem ajánlom senkinek.
 42. Torolt_felhasznalo_416737
  Torolt_felhasznalo_416737
  Offline
  2004. július 14. 17:0342.
  Szia Vadrózsa! Ez nekem új, hogy ilyen sokáig - pl. Nálad 14 éve- lehet gyógyszeresen kezelni, mert nekem azt mondták, hogy pl. a methothyrint csak 1 évig szedetik, utána vagy beáll, vagy műtét. És ez a gyógyszer Neked bevált? Úgy értem, nincs rossz mellékhatás stb. ?Mert nekem tönkrevágta az immunrendszeremet a gyógyszerezés, a végére még pánikrohamom is lett - legalábbis gondolom, hogy ettől.
  Nagyon együtt tudok érzeni veled, nekem is össze-vissza működött, félrekezeltek és ez őrölte fel az idegeimet, aztán én is rájöttem -ahogy Te is mondtad -, hogy a doki sem tud többet mondani és az állandó orvoshoz járással lassan nem érek semmit. 1 évig szinte hetente mentem, mert össze-vissza ugráltak az értékek. Nem tudom, Neked mennyi idő volt, mire ezt el tudtad fogadni és fel tudtad dolgozni, nekem még máig nem sikerült.
 43. Torolt_felhasznalo_416737
  Torolt_felhasznalo_416737
  Offline
  2004. július 14. 17:0843.
  Ja, és köszönöm Vadrózsa a válaszaidat!
 44. Torolt_felhasznalo_671125
  Torolt_felhasznalo_671125
  Offline
  2004. július 14. 21:2144.
  Szia Leander :))) Na most én írom, hogy akárcsak magamat látnám Benned !! - Igen nekem is tönkretette az immunrendszert, majd kialakult egy pánikbetegség, s mellette millió-millió probléma. Erre írtam egyszer, azt hiszem már ebben a topicban -de lehet, hogy máshol- hogy az orvosok semmit sem tudnak tenni, mint gyógyszert írni, és maximum széttárják a kezüket. Most egy abszolut dolgot fogsz olvasni: kb 1 hónapja voltam a dokinál, s azt mondta, idézem: ". . . ez egy olyan tökéletes társ, -talán jobb mint egy férj- hogy míg élek nem fog elhagyni. . . """ - hát erre hangosan kiszaladt a számon: basszuskúúúcs :))))) **** Hogy mennyi idő kellett ahhoz, hogy elfogadjam, vagy egyáltalán megbaráthozzam vele ???? - hát erre csak azt tudom mondani, hogy egyszer rendesen begurultam, (az orvosi tehetetlenséget látván) s elbeszélgettem önmagammal: Egyszerűen elhatároztam, hogy magam leszek a saját orvosom, s azért sem hagyom magam legyőzni !!! Hogy ez mi volt, hit- remény- vagy szeretet. . . . . azt nem tudom, de valami történt. :))) Na a viccet félretéve. Valóban elhatároztam : nem hagyom magam. Nagyon sokszor voltak/vannak rosszullétek, rossz közérzetek, gyengeség, fáradtság (a kettő soha sem egyforma). Ilyenkor mondjuk nem vezetek autót és ha lehetet akkor adok magamnak egy félnapnyi pihenőt. Csak tudod az a gond, ahány pajzsmirigy rosszulműködés, ahány ember, mind-mind különböző szerintem. Én pl: nem vagyok müthető az antifoszfolipid syndroma miatt , és 24 mélyvénás thrombozi után, tehát valamit kellett tenni !!!! - Hálisten eddig bevált. Tudom nagyon nehéz, de próbálj meg túl-lépni a dolgon, próbálj egy pozitív gondolkodást felvenni, meglátod milyen sokat fog segíteni. Megjegyzem soha sem hittem semmi földöntúli dologban, de mégcsak az Aloe termékekben sem !! AKARAT, AKARAT és AKARAT és egy csomó kitartás. S nálam nagyon jót tesz, hogy nem foglalkozom vele. Elég ha akkor tudok róla, amikor nagyon érzem is, hogy jelen van. Fel a fejjel, sok mindent kibirunk ha mi is akarjuk !!!!!
 45. Torolt_felhasznalo_129490
  Torolt_felhasznalo_129490
  Offline
  2004. július 14. 21:3045.
  Csak olvasom a hozzászólásaitokat - és annyira együttérzek. Nekem a túlműködés "adatott" - és 2 hónapja voltam kb. az utolsó vérvételen, amikor elegem volt a kórházból, az orvoshoz járásból. Ott a váróban határoztam el, hogy vége. Láttam az összetört és gyógyászat címén tönkretett beteg embereket és azt mondtam, ez nem az én utam. Nem jövök többet, más utat keresek.
  Lehet, hogy a sors keze, sőt biztosan, hogy akkor futottam össze egy ismerősömmel, aki asztrológus és energiával való gyógyítással is foglalkozik. Nagyon sokat segített és elindított egy úton, amiről már nem akarok letérni. Többet gyógyultam (lehet, hogy teljesen is - csak hát nincs mérési eredményem) ez alatt a 2 hónap alatt, mint az egy év gyógyszerezéssel. Az ember érzi.
  Rájöttem, hogy nem szabad az anyagi sík csapdájába esni. Persze, az is létezik, de nem ignorálhatjuk a többit. A betegség egy probléma anyagi síkon való megjelenése. Ha megoldjuk, feleslegessé válik a betegség. Igaz, hogy nem ennyire egyszerű, hosszú és kemény munka, de én hiszek benne, mert érzem, hogy jó.
 46. Torolt_felhasznalo_416737
  Torolt_felhasznalo_416737
  Offline
  2004. július 15. 16:5646.
  Szia Vadrózsa! Az a baj, hogy én amikor begurultam, akkor a délpesti kórház főorvosát osztottam ki, pedig én nem vagyok egy hangos szavú ember, sőt! De miután félrekezelt és utána pár héttel hiába könyörögtem, hogy nézesse meg a T3, T4-et is, ne csak a TSH-t (mert ez önmagában nem mindig elég), nem bírtam tovább.
  Pont azt akartam kérdezni utóbb, hogy műtöttek-e Téged, de aztán írtad is, hogy ne lehetett, Te biztosan egy nagyon erős ember vagy, erős akarattal, én nagyon sokat hisztiztem, hogy miért megint velem történik ilyen, mindig van valami bajom.
 47. Torolt_felhasznalo_416737
  Torolt_felhasznalo_416737
  Offline
  2004. július 15. 17:0247.
  Szia Bernie! Nekem nincsenek tapasztalataim asztrológiával kapcsolatban és (eddig) nem is nagyon hittem ilyesmiben, de állítólag a jóga, vagy az agykontroll segíthet a gyógyulásban olyan szinten, hogy az ember legalább a feszültségét kontrollálni tudja, nekem ez is elég lenne, mert "szerencsére" én egy nagyon türelmetlen ember vagyok és nincs sok önuralmam sem, ami szerintem ennek a betegségnek a melegágya. (De nagyon próbálkozom!!!)
 48. Torolt_felhasznalo_416737
  Torolt_felhasznalo_416737
  Offline
  2004. július 15. 17:1048.
  Még eszembe jutott, hogy megkérdezzem, nálatok van/volt olyan mellékhatás, hogy a meleget nehezen viselitek, vagy sokszor rettenetes szívdobogásotok van, vagy pl. nekem azóta sokat romlott a szemem és sokszor fáj, ami nagyon zavaró.
 49. Torolt_felhasznalo_129490
  Torolt_felhasznalo_129490
  Offline
  2004. július 15. 20:2849.
  Nem tudom, hogy amit említesz, mellékhatás-e, számomra kísértetiesen hasonlít a pmtúlműködés kezeletlen tüneteihez. . :-(
  Szedsz vmi gyógyszert?
 50. Torolt_felhasznalo_129490
  Torolt_felhasznalo_129490
  Offline
  2004. július 15. 20:3650.
  Leanderfa, a jóga, agykontroll és asztológia meg mind az összes hasonló dolog egy és ugyanaz.
  Az asztrológia annyiban segített, hogy a horoszkópom megmutatta, mivel van kapcsolatban a betegség az életemben, ill. meddig várható az X bolygó az Y házban való tartózkodása (ami a betegség okozója).
1 2