Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Intimtölcsér vélemények

zoszibi
Létrehozva: 2014. január 6. 20:07

Sziasztok! A minap találkoztam az intimtölcsér kifejezéssel.

Havonta meggyűlt a bajom a sok macerával, ide betét oda tampon. Szerettem volna, illetve szeretném megkönnyíteni az életem, de sok féle topikban sok véleményt hallotam a különböző intimtölcsérekről.

 

Először ezt találtam: www.intimtolcser.hu (Mooncop)  Aztán több helyen is negatív véleményt olvasam róla.

 

Továbbá ezekkel a típusokkal találkoztam:

lunettefemmecupladycupyuuki Sajnos most nagyon bizonytalan vagyok abban, hogy melyik márka lenne a legmegfelelőbb. Kérnék hozzászólásokat ezzel a témában kapcsolatban. Előre is köszönöm a segítséget!  U.I.: Örülnék, ha olya emberek válaszolnának akik használták is a termékeket. 

 

  1. 2018. július 7. 22:4553.

    Meg tudnád mondani hogy te melyiket használod? 

    előzmény:
    beata.hergovics (41)
    2015-06-26  00:53
  2. 2017. július 30. 17:0752.

    Hogyhogy kidobod a betétet és "nincs hozzá közöd"??? melyik bolygón élsz?!


     

    előzmény:
    mickamacka (49)
    2015-08-17  23:32
  3. 2016. augusztus 4. 09:1551.

    Sziasztok nemreg en is vettem egyet. 


    Az lenne a kerdesem, h menstruacio nelkul meg lehet-e probalni felrakni, hogy addig is gyakoroljam a hasznalatat, mielott elesben kene.


    Nagyon fontos lenne mert pont nyaralni mennek tengerhez. 

  4. 2015. augusztus 18. 08:4750.

    Igen, tény hogy a betét a legegyszerűbb módszer, de arra is gondolj, hogy nem mindenki ússza meg kevés vérzéssel ezeket a napokat. Én a legerősebb 2 napon, ha betétet használnék, szabadságot vehetnék ki és kb. ki sem mozdulnék otthonról. Arról nem is beszélve, hogy a betét mennyire kényelmetlen, irritáló tud lenni, napi sokszori mosakodás mellett is. Ha meg végig tampont használnék, 3-4 nap alatt taccsra vágja a nyálkahártyámat.


    Megvédeném az intimtölcsért, igaz, hogy ez sem oldja meg egy az egyben a problémát, de szerintem a betét-kehely-tampon felváltva, már teljesen jól használható. Otthonra és éjszakára betét, ha annyi időre megyek el valahova, hogy nem kell cserélni, akkor kehely (összehasonlíthatatlanul ez a legtisztább és legkomfortosabb érzés), utazáshoz, munkahelyre, stb. sajnos muszáj a tampon. Nekem ez vált be. Sőt munkahelyen is úgy szoktam megoldani, hogy mivel egész napot nem bírja ki a kehely, ezért délelőtt tampon, de amint tudom, hogy a maradék pár órát most már kibírja a kehely, átváltok arra. Csak azt sajnálom, hogy nem szántam rá magam már jóval korábban a vásárlásra, mert hihetetlenül jó dolog.


     

    előzmény:
    mickamacka (49)
    2015-08-17  23:32
  5. 2015. augusztus 17. 23:3249.

    Na, látom, én ebbe a topicba írtam.


    A tölcsért így is, úgy is fel kell helyezni,innentől kezdve igaz az az állítás, hogy magadban nyúlkálsz.


    A higiénia része ezért macerás. Idegen helyen én biztosan nem nyúlkálnék akkor sem, ha nyócvankéccer megmostam a kezem... a betét higiénikus, bár nem kényelmes és nem 100% komfortos.


    Viszont: nem kell szanaszét taperolnom, fogdosnom, nyomkodnom, míg a helyére kerül... ráadásnak természetes módon távozik minden.


    Ez a legegészségesebb, leghigiénikusabb verzió.


    Nem tudom, hogy meg lehet-e halni attól, amiből a betét készül, de én ezt nem gondolnám... én nem félek attól, hogy meghalok a betéttől. Ha bajom lenne vele, nyilván előbb irritálna s csak később halnék meg.


    A pénzspórolós része egyáltalán nem érdekes.Nem vagyok szarrágó, hogy havi 600 Ft-ot két csomag betétre sajnáljak.


    Nem gyűjtögetem egy nyílt tölcsérbe a cuccomat, amit aztán kiöntögetek a vécébe és bemártogatok fél deci vízbe, hogy aztán ugyanazt a dolgot magamba nyomkodjam. Szerintem EZ önmagában a gusztustalan, nem a betét. Persze ez csak az én saját véleményem.


    A betétet egyszerűen eldobom, nincs többé hozzá közöm. Tiszta betét, nem mosás, öblögetés... vadi új. Tiszta :D Mi kell ennél jobb, mint egy tiszta, új, bontatlan dolog ilyenkor?


     


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_910869 (48)
    2015-08-11  19:02
  6. Torolt_felhasznalo_910869
    Torolt_felhasznalo_910869
    2015. augusztus 11. 19:0248.

    Én kb fél éve használok tölcsért (iCare típusból kisméretűt), egyáltalán nem undorító. Ugyanis a kis nyelve, ami a kivételt segíti éppenhogy annyira lóg csak ki, hogy ne kelljen felnyúlnom magamba. Kezdjük ott az egészet, hogy jól "zár" nem ereszt, ha már megtanultad jól felhelyezni, és nincs is olyan mélyen, mint a tampon. Ahhoz ugye, hogy fent maardjon, magasan magadba kell nyúlnod, a tölcsérnél ez nem kell.


    Macerásnak sem mondanám, pedig gyakran utazom, olyankor viszek magammal egy kis üveg vizet és szépen ki tudom öblíteni anélkül, hogy mosdókagyló mellett kelljen máskat megbotránkoztatnom. Ha meg elfelejtenék üveget vinni magammal, akkor szépen toalett papírral jól ktörlöm (még mindig nem véres az oldalfala, teljesen nyugodtan megtarthatom kézben) és a kézmosó pultnál vér nélkül szépen el lehet mosni, aztán vissza a wc-be és vissza tenni. Egyébként aki annyira fél attól, hogy össze vérezi magát mégis, utazás közben tartson magánál alkohol mentes nedves kéztörlőt.


    Mellesleg egyáltalán nem nyom, csak a görcseimet érzem, és ha megfelelően, forró vízzel van tisztítva legalább reggel és este, akkor semmilyen fertőzést sem kaphatunk el. Egyébként a tölcsér kizárja a TSS veszélyét is.


    Kizárólag ajánlani tudom, és bátorítok mindenkit a használatára.


    Egyébként aki undorítónak találja mindhárom alternatívát (tampon, betét, tölcsér) az mégis mit használ, amikor menstruál?

    előzmény:
    tévészerelő (47)
    2015-07-17  14:21
  7. 2015. július 17. 14:2147.

    Szerintem nagyon undorító, és ami még gázabb, rém macerás lehet. El nem tudom képzelni, ki szereti vérzés közben ujjazgatni magát.


    A tamponnal felesleges példálózni, mert az is undorító.

  8. 2015. július 16. 19:1046.

    Már a neve is rosszul hangzik...

  9. 2015. július 15. 21:4745.

    Na, innen pont nem érdemes rendelni. Ugyanezt az iCare-t máshol fele/harmadennyiért is meg lehet kapni...

  10. 2015. június 26. 18:3344.

    Semmivel sem macerásabb, mint a tampon, vagy a betét (ami aztán akármiből lehet, undorító). Nem tudom mire gondolsz akkor, amikor azt írod: "meg ne ugorjon a szilikon". nem labda az. Egyszerűen ki lehet venni, semmivel sem rondább, mint a nedves madzagot cibálgatni, főleg ha már át is ázott az ember kicsit. Ráadásul a tampon madzagja rendszerint mászik mindenfelé, a legszebb, mikor kilibben a bugyiból, főleg fürdőruha alsóból. Az sem higénikusabb. 

    előzmény:
    mickamacka (42)
    2015-06-26  01:23
  11. 2015. június 26. 18:2943.

    Nálunk két fajtát lehet kapni, a Diva cup-ot, és a Soft Cup-ot. Én vettem mindkettőt, mert már elegem volt az állandó tamponvásárlásból, s az erős napokon semmi sem volt elég erős..


    A Diva Cup két méretben van, először a nagyobbat próbáltam, mert ezt ajánlotta szülés után, de kényelmetlen volt, a kicsi bevált. Ezt csak az elején használom, a 2. naptól jön a soft cup, amiért én áldom a feltalálóját is. (ezt szokták használni akkor is, ha nehezen esik valaki teherbe, benn tartja a cuccost). 


    igen, meg kell tanulni a használatát. Igen, ki kell találni, hogy nyilvános helyeken hogyan cserélje ki az ember. Első napon én bebiztosítom magam extra betéttel, nedves törlőkendővel,de még sohasem kelllett cserélnem nyilvánosan, simán bírja a 8 órát erős vérzésnél is. A Soft cup-nál meg mindig van nálam egy extra, és akkor nem kell bajlódni a kimosással, és nedves törlőkendők a kézre. 


    Egyrészt nagyon környezettudatos, másrészt tényleg sokkal többet bír, harmadszor anyagilag sem mindegy, és a soft cup-al össze is lehet bújni a párunkkal minden baleset nélkül, és nem utolsó sorban a soft cup, totálisan olyan érzés, mintha semmi sem lenne ott, kényelmes, biztonságos. Egy doboz nekem több mint fél évig elég. Draga, de töredéke annak, amennyibe a megszokott termékek kerülnének. ÉS a toxikus shock szindroma sem fenyeget vele senkit.

    előzmény:
    zoszibi (1)
    2014-01-06  20:07
  12. 2015. június 26. 01:2342.

    Én ugyan nem használtam, de azt is tudom,miért nem használnék soha ilyet!


    A tapasztalat egy dolog, de a pro és contra egy másik dolog.


    Lehet, h tök jó, h alig érzed azt a pár napot, tudsz strandolni, de ha végiggondolod, sokkal macerásabb a higiénia része, mint az a pár előny, amit néhány nap alatt kihozol belőle!


    Ez egy porózus cucc, amit elég nehéz megfelelően tisztítani, a kezeid, ha úton vagy, hogyan mosod úgy meg, hogy magadban turkálhass fél percig? 


    Ha kiveszed, nincs az az Isten, h eygszer meg ne ugorjon a szilikon, na akkor, oda minden előnye!


    Gondold át! 

    előzmény:
    zoszibi (1)
    2014-01-06  20:07
  13. 2015. június 26. 00:5341.

    Sziasztok! 


    Nem szoktam fórumokra irogatni, most azért írok, mert legszívesebbn en minden nőhöz odamennék, aki tampont válogat, hogy ne tegye.:) Nekem életem egyik legjobb döntése volt, amikor ezt kezdtem hqsználni. Ennek már egy éve, azóta egy darab tampont sem vettem. Úgy můlik el a menstruáció, hogy alig veszem észre, pedig nekem elég erős, a tamponokkal, betétekkel mindig bajban voltam. Sokkal egészségesebb az orvosi szilikon, mint a tamponok, sokkal kényelmesebb. Fürödhetek is, semmi nem történik. Sőt, még medencékbe is mehetek ezzel, mert megvéd a fetőzésektől, pedig nagyon érzékeny vagyok.


    Elsőre kicsit macerás feltenni, de pár alkalom után már simán megy. Ja és ami nekem nagyon fontos, hogy emiatt egy éve nem szemeteltem tamponnal, ami külön öröm. :)


    És szerintem azért nem terjedt el, mert nem hagyják. Egyszerűen bedőlne a tamponbiznisz, ami nem kis pálya. Nem véletlen, hogy nagyobb áruházakban nem is látsz ilyet.


    Ja és persze egy rakat pénzt spórolsz is.:)


    Én tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom, nekem megváltoztatta az életem.:)


  14. 2015. május 29. 00:4940.

    Sziasztok! 


    Én vettem egy Lady cup -ot, L-est, elég kemény gumi.


    Megtévesztett az, hogy 25 év kor felett... Hát 25 év felett nem mindenki tág már...Szerintem nagy, nem próbáltam ki, meg félek, hogy a vákuum valami bajt csinál, ha húzom, vagy fenn marad. Most rendeltem egy s-es Mooncupot, ami puhább anyagból van. 


    Egy kicsit parázok, hogy ha felrakom, utána majd nem tudom kihúzni. 

    előzmény:
    Hekla (37)
    2014-11-29  21:51
  15. 2015. január 19. 14:3439.

    jessszum pepi, mit ki nem találnak...


    sajnos nem tudok segíteni, mert én most hallok először erről, de nem tudnám elképzelni, hogy ilyesmit feldugdossak magamnak... tampont néha használok, ha pont akkor jön meg, amikor épp strandon vagyunk, hogy legalább napozni tudjak fürdőruhában, ha fürdeni nem is, de sajnos mininél nasgyobbat még nem bírtam feltenni, mert nagyon fáj (elég szűk vagyok, a két gyerek sem arról jött)


    viszont nem értem, mennyivel egyszerűsíti meg ez az életet, hiszen ennek a cseréje jóval bonyolultabbnak tűnik..

    előzmény:
    zoszibi (1)
    2014-01-06  20:07
  16. 2015. január 18. 01:5238.

    Sziasztok!
    Én próbacsomagot vásároltam 2000 forintért, talán még van belőle a hirdetőnek, külföldről hozta, de nem tudja milyen márkájú, ott ingyen osztogatták a próbacsomagokat egy előadáson. Nekem két méretet is adott egyben ennyiért. Hasonlít a mooncupra egyébként, de nem az. Megosztom a számát, mert rengeteg van neki és én is nehezen jutottam hozzá ilyen olcsón, ráadásul biztosan nem használt, mert celofánba voltak csomagolva. 06308157530 Remélem nem számít hirdetésnek.

  17. 2014. november 29. 21:5137.

    Sziasztok!
    Én Mooncup-ot HASZNÁLOK. Sok pozitív tapasztalatom van. Tényleg nem kell sűrűn cserélni, és nem büdös benne a cucc, mivel ha jól rakod fel nincs benne annyi levegő, hogy szaga legyen a vérnek! Ha megtelik nyilván szivárog, de egy tisztasági betét bőven elég hozzá. Én utálom az egészségügyi betétet, mióta intimtölcsérem van, a tampont sem tudom már elképzelni. Észrevehetetlen és higiénikusabb, nem érzem "mocskosnak" magam mensikor. Jó tulajdonsága, hogy nem szárítja a hüvelyfalat, így én akkor is használom, ha még nem jött meg, de tudom hogy nap közben meg fog és pl munkahelyen vagyok. (fogamzásgátlótól szinte óramű pontossággal jön meg) Így nem ér meglepetés és nem kell betétet berakni a biztonság kedvéért. Éjjel is használom, vastagabb tisztasági betét elég és nem folyik, de mikor reggel felkelek azonnal ürítem, mivel lehet hogy megtelt. Régebben még mikor betétet használtam éreztem, hogy "folyok" és felkeltem éjjel is cserélni, de az intimtölcsérrel ilyen nincs, NYUGODTAN ALSZOK VELE. Olvastam, hogy sokak nem tudják elképzelni az ürítést, meg hogy undorító. Szerintem fontos elfogadni magunkat, hogy ez a nőléttel jár és nem undi, ez a saját testünk!!! Munkahelyen is könnyű üríteni, kézmosás, viszek fél literes palackban vizet, kiveszem, öblítem és visszarakom. Nem csorog ki, kivéve, ha béna vagy és kiöntöd. Egyébként a kivételnél nem leszel véresebb, mintha egy megtelt tampont szednél ki. És ha ülő helyzetben, ha állva veszed ki, úgy is benne marad a cucc, de én szoktam egy kis wc papírt rakni, amikor kiveszem, hogy ne csöppenjen sehova. (merthogy a hüvelyed attól még véres és így nem lehet baki) Kivételnél, ha kicsit benyomod a falát, akkor sem ömlik ki. 
    A topic nyitójának: Az én szempontom szerint olyat keress, ami orvosi szilikonból van, ezen nem tapadnak a bacik. Szerintem a mooncup kicsit kemény, ezt csak kivételnél érzem, én már nézek egy másik márkát, hogy azt is kipróbálom, a Naturcup-ot. Ez elvileg puhább, de én a kerekített kihúzószár miatt nézegetem. Negatív tapasztalatom a sok pozitív mellett, hogy a kihúzószár elég kényelmetlen (de magát a tölcsért nem érzem), olyan mintha birizgálna, de inkább dörzsölős. Levágtam a szárából elég sokat, de többet nem merek, nehogy nehezen menjen a kivétel. A tanácsom, hogy első 2-3 mensinél otthon gyakorolj, betétet is használj hozzá elsőre! Meg kell tanulni felhelyezni és ne csüggedj, ha nem sikerül az első mensi alatt. Ha kitapasztalod a hajtogatási módot és hogy meddig kell felhelyezned, nagyon fogod szeretni.  Én imádom, attól függetlenül, hogy másik márkát is nézek, maga az intimtölcsér nagyszerű!!! Ha kérdésetek van, írjatok szívesen válaszolok. 

  18. 2014. január 9. 08:5236.

    Nekem a kisebbik Mooncup van, és nincs vele gondom. Betéttel váltogatva használom, éjszakára betét, nappal tölcsér.

    Mindenképp vegyél hozzá fertőtlenítő tablettát, évekig elég egy doboz (nekem még mindig van az eredeti csomagból, és már nem is emlékszem hány éve használom, 3-4 tuti).

    előzmény:
    zoszibi (34)
    2014-01-07  18:17
  19. 2014. január 7. 18:1835.
    Szuper, most már kicsit lelkesebb vagyok a vásárlással, bár még gondolkodom melyik márka lenne a jó!
    előzmény:
    Cherry Blossom (29)
    2014-01-07  14:05
  20. 2014. január 7. 18:1734.

    Szia,

    köszönöm mindenkinek a sok választ!

    Elsősorban a mooncup érdekelne, hogy megvagy-e vele elégedve? Nem nyom, semmilyen érzés nincsen?

    Könnyen megtanultad a használatát?

    Köszönöm 

    előzmény:
    katy27 (14)
    2014-01-07  11:29
  21. 2014. január 7. 14:3233.

    Én is csak olyan mosdóban cserélném, ahol a wc mellett van egyből kézmosási és elmosási lehetőség. Nekem nem menne a kimosása egy félliteres flakonnyi vízzel, én szeretem jó forró vízzel átmosni, sokszor átöblíteni, aztán tisztára mosott kézzel visszatenni.

     

    Szerintem úgy is megéri (nekem úgyis megérné) egy akciósan vett kehely, ha nem mindig használod, hanem csak az olyan napokon, amikor erősebb a vérzés, és van hogy hirtelen jön sok, szóval ha állandóra nem jön be, akkor se veszik kárba, mert azért szerintem kevesebb macerával jár és kényelmesebb, mint a tampon.

    előzmény:
    nyestkutya (32)
    2014-01-07  14:25
  22. 2014. január 7. 14:2532.

    Köszi a magyarázatot. Nem akadtam fent, csak nem tudtam elképzelni, pontosan hogy működik a kivétel. Ezek tükrében viszont úgy gondolom, ez tényleg csak az otthoni, illetve a mosdós neadjisten zuhanyzós vécéknél jöhet szóba, a munkahelyi külön vécében, közös nagy tükrös mosdónál nem csinálnám. 

     

    Illetve még amiben kétkedem, hogy hosszútávon mit kezd ez az eszköz a hüvelyfallal, nem okoz-e előreesést, süllyedést. 

     

    Amit viszont a nődoki írt arról, h a hüvelyfalon nem keletkeznek mikrosérülések (amik a tampon dörzsölő hatásától igen), ezáltal fertőzést is kevésbé lehet összeszedni az megszívlelendő, lehet, h megéri a macerát. 

    előzmény:
    Cherry Blossom (30)
    2014-01-07  14:10
  23. 2014. január 7. 14:1431.

    Elfelejtettem: annyi negatívum van, hogy én elég szűk vagyok odabent, de mivel már van egy gyerekem, a nagyobbat rendeltem. És azt nem mondanám, hogy nyom, de ha több napig használom zsinórban, akkor már érzem bent. Így itthon szoktam szünetet tartani (azalatt ki lehet fertőtleníteni ;) )

    Ha fán teremne a pénz, rendelnék egy kisebbet kipróbálni, hátha az jobb.

     

    Valaki írta, hogy ha kiveszi, koszos lesz a keze: nekem pont annyira lesz koszos, mint egy tampon felhelyezésekor, csak annyi a különbség, hogy 2 ujjam és nem egy. De letörlöm és aztán szappannal megmosom.

  24. 2014. január 7. 14:1030.

    Leülsz a wc-re, és miközben pisilsz (üres hólyaggal könnyebb ellazulni a kivételhez), letépsz egy nagyobb darab wc-papírt és összehajtod, a bugyidra teszed, és mikor kivetted a kelyhet és felhúzod a bugyid, ez felszívja az esetlegesen kijövő vért, ha pont akkor jönne valamennyi. Forró vízzel elmosod a kelyhet, majd mikor visszateszed, a wc-be dobod a papírt. Mindenre van megoldás, egyszerű is, csak nem fennakadni kell, hanem megoldást keresni ;)

     

    A hüvelyfalról annyi nem szivárog közben, vagy ha igen, az olyan minimális, hogy azzal egy sima tisztasági betét is megküzd.

    előzmény:
    nyestkutya (25)
    2014-01-07  13:52

Címlap

top