Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Saját történet

Brucknersigfried
Létrehozva: 2012. május 10. 22:42

Sziasztok!

Ha van olyan történetetek egy tanárról, amiben egy helyzetet úgy oldott meg, hogy attól kezdve teljesen más lett a véleményetek róla, vagy másként tekintettek rá onnantól kezdve (akár pozitív, akár negatív lehet), akkor légyszi osszátok meg velem! Köszi!

(lehet veletek megtörtént vagy a gyereketekkel, hogy szülőként éltétek át.)

11 hozzászólás
 1. 2012. május 10. 23:052.
  Ja, és az lemaradt, hogy természetesn név nélkül (az iskolát is és a tanárt is)
  előzmény:
  Brucknersigfried (1)
  2012-05-10  22:42
 2. 2012. május 11. 09:403.

  Szerencsere nagyon jo tanaraim voltak, halas vagyok nekik, amiert ok tanitottak.

   

  Ilyen valtozasrol azonban eszembejut egy kevesbe pozitiv tortenet. Amikor kozepiskolaba kerultunk, kaptunk egy fiatal, nagyon ambiciozus, lelkes magyartanart. A regi butordarabok nem szerettek, mert uj modszereket, uj szemleletet hozott. Rajongtunk erte. Szigoru volt, ugyanakkor ittuk a szavait, olyan hatassal volt rank, mint egyetlen tanar sem. Vegig o tanitott minket. Az osztaly 4. ev vegen meg szerette volna koszonni neki a munkajat es egyaltalan az eletunkben betoltott szerepet egy szep, szebb ajandekkal, mint amit a tobbi tanarnak vettunk, mert szerettuk volna igy is kifejezni, hogy milyen fontos o nekunk. Eppen ezert nem az osztalypenzbol, hanem a sajat penzunkbol (mindenkinek a tizoraira, erre-arra kapott zsebpenzebol!) osszegyujtottunk nemi penzt es vettunk neki egy szerintunk (18 eves lanyok...) nagyon szep kis csecsebecset keramiabol, ugy gondoltuk, hogy ha ranez, akkor majd talan eszebe jutunk rola. Olyan izgalommal keszultunk az atadasra, mint az erettsegire. Amikor atadtuk, elkezdett fintorogni es azt mondta:

  "Nem tetszenek az ilyen giccses ajandekok, ezt biztos, hogy soha az eletben ki nem teszem a lakasomban, nagyon csunya."  Meg mondott tobb mondadot is, percekig ecsetelte, hogy mi a velemenye az ajandekrol es hogy tuti nem teszi ki sehova, ahol latni lehet. Megkovulten alltunk, olyan szeretettel es gondossaggal valasztottuk ki neki azt az ajandekot, hogy teljesen le voltunk dobbenve ezen a megnyilvanulasan. Ha nem is tetszett neki az ajandekunk, azert megbantani nem kellett volna minket, kulonosen miutan latta, hogy milyen izgalommal adjuk at neki. :(

   

  Julia Roberts jut rola eszembe a Mona Lisa mosolya c. filmbol, pontosan olyan volt o nekunk. Kar, hogy ez az utolso emlekunk rola...

  előzmény:
  Brucknersigfried (1)
  2012-05-10  22:42
 3. 2012. május 11. 11:014.

  Hát ez ténlyeg nagyon illetlen és bunkó dolog volt. Gondolom jó nagy csalódás volt nektek. :((

   

  előzmény:
  scorpionqueen (3)
  2012-05-11  09:40
 4. 2012. május 11. 11:115.

  Igen, az volt. Emberileg csalodtunk benne.

   

  Volt viszont egy masik tanarunk, egy ferfi, matematikat tanitott. Elsoben ugy kezdte, hogy az elso matematika oran egy olyan nehez dolgozatot iratott (hogy felmerje a tudasunkat), hogy borzasztoan sikerult mindenkinek, egy-ket tanulo kapott kettest, a tobbieknek egyes lett, ezzel rendesen lerontva a felevi jegyunket. Nagyon szigoru volt, sokszor kigunyolt minket, feltunk tole. Aztan mas tanart kaptunk a tobbi evre, de erettsegire ot osztottak be hozzank. Legnagyobb megdobbenesunkre jarta vegig folyamatosan az osztalyt es nem gyozott segiteni, nagyon rendes volt! Szerintem neki koszonhetem, hogy megvan a matek erettsegim (most mar tudom, hogy ha valaki mindenbol otos, csak matekbol van meg a kegyelem kettese folyamatosan, akkor az ugyanolyan problema, mint a diszlexia, de ennek meg a hirerol sem hallottunk akkor...). Szoval en nagyon halas vagyok neki a mai napig!

  előzmény:
  Brucknersigfried (4)
  2012-05-11  11:01
 5. Torolt_felhasznalo_549666
  Torolt_felhasznalo_549666
  2012. május 11. 12:146.
  erről a saját középiskolás matektanárnőm jut az eszembe.Nagyon szigorú volt,és ő is gúnyolódott azokon akik épp a táblánál szenvedtek.Sajnos tök hülye voltam matekból,félő volt,hogy megbukok érettségi előtt.Kiderült vagyunk így még egy páran,iratott velünk egy nagy témazárót.Hát gondolhatod,a legtöbbünknek(kb 8-9 gyerek a  40fős osztályból)kapa lett.Teljesen kétségbe estünk,se érettségi se semmi.Aztán mutattuk a tanárnőnek,hogy mennyit gyakoroltunk(én egy nagy spirál füzetet tele az összes feladattal ami csak eszembe jutott)és mégsem sikerült.Na ekkor megkönyörült rajtunk és mondta,hogy mivel nem a szorgalommal van a baj,hanem a képességgel mindenkit átenged.Érettségin bejött és a táblára felírta a végeredményeket amiknek ki kell jönni a feladatoknál,meg átbeszélte gyorsan a megoldásokat,hogy közelítsük meg őket.Így sikerült  hármasra levizsgáznom(aki eddig bukásra állt).
  előzmény:
  scorpionqueen (5)
  2012-05-11  11:11
 6. 2012. május 11. 13:257.

  A gimnázium 2. évében az iskola legrettegettebb tanárnője lett a matematikatanárunk. Mivel elég gyenge (3) voltam matekból addig is, tudtam, nem sok jóra számíthatok. Hullottak is az egyesek, néha kettesek. Félévkor még simán megvolt a kettes, de év végén nagyon rezgett a léc. Eljött a mindent eldöntő témazáró, ami nagyon rosszul sikerült. Tudtam, hogy egyest írtam, nem is számítottam jobbra. A dolgozatomon mégis 2-es szerepelt, igaz, 100-szor aláhúzva. :) Nem pontozta le, mert akkor nem lett volna meg a kettes.

  Nem értettem. Tény, hogy egyébként jó tanuló voltam, egyedül a matek és a fizika ment ilyen rosszul. Ugyanakkor a tanárnővel nem voltam különösebben jóban, inkább volt a viszonyunk semleges. Az utolsó órán mindenkivel elővetett egy papírt - azt hittük, még írat egy röpdogát, kinéztük belőle simán. Ehelyett mindenkinek írnia kellett egy üzenetet, gondolatot, bármit vele vagy a matematikával kapcsolatban. Én egy kérdést tettem csak fel: miért? Tudom, hogy egyest érdemeltem volna, és nem tudom, miért volt ilyen rendes velem éppen ő? A választ a nővéremmel üzenete meg nekem, aki fölöttem járt, és neki szüksége volt év vége után plusz 2 hét matekgyakorlásra ahhoz, hogy átmenjen, így vele találkozott. Azt üzente, "mert az Ember nem a matematikánál kezdődik". Ekkora dicséretet azóta sem kaptam szerintem senkitől.

  előzmény:
  Brucknersigfried (1)
  2012-05-10  22:42
 7. 2012. május 11. 13:298.
  Ez nagyon megható történet, megkönnyeztem!
  előzmény:
  tücsök78 (7)
  2012-05-11  13:25
 8. 2012. május 11. 13:419.
  Hetedik osztályos fiamnak szeptember óta nem volt angol tanára. Pár hete végre vettek fel egy fiatal tanárnőt. Igazából még nem is ismerte a gyereket, de hétfői dáttummal beírt neki egy szaktanári figyelmeztetést. Indoklás: Attila zavarja az órát és többszöri figyelmeztetés ellenére sem hajlandó dolgozni. Nos a csavar az egészben, hogy a gyerek nem járt a múlthéten iskolában, sőt még csak tegnap ment először. A poén az, hogy ma megreklamálta a gyerek erre kapott egy beírást, hogy tiszteletlenül beszélt vele. Felhívtam az osztályfőnököt, aki megígérte kinyomozza hogy mi is történt. Így az első benyomásom a tanárnőről, hogy halvány fingja sincs arról ki van ott órán és ki az aki nincs.   
  előzmény:
  Brucknersigfried (1)
  2012-05-10  22:42
 9. 2012. május 11. 13:4610.

  Ez nagyon-nagyon szep volt tole! :) Jo olvasni, hogy vannak ilyen pedagogusok.

   

  Anyukam, mindig jart rendesen szuloire, fogadoorara, aztan ott alltak tanacstalanul a tanarokkal, hogy megis mi a jo eget kezdjenek velem, 6 eve jartam magantanarhoz, megis a kettesert rezgett allandoan a lec matekbol. Mindekozben parhuzamosan tanultam ket nyelvet, nyelvvizsgaztam, magyarbol allandoan versenyeket nyertem, de a matek miatt 4.6 volt az atlagom... Az erettsegin is mindenbol otost kaptam, matekbol meg kettest (segitseggel).

  előzmény:
  tücsök78 (7)
  2012-05-11  13:25
 10. 2012. május 11. 23:4411.

   :) Nekem is van olyan munkatársam, aki év végén simán beírt a 2. félévre 3 jegyet és lezárt 5-ösre olyan gyereket, aki már rég elment az iskolából....

   

  előzmény:
  andi*1970 (9)
  2012-05-11  13:41

Legnépszerűbb cikkek