Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Zabpehely hol a legolcsóbb

Gyongyvirag555
Létrehozva: 2011. szeptember 24. 17:19

Sziasztok!

 

Hol tudok olcsón zabpelyhet venni? Hol mennyibe kerül 1 kg vagy fél kg?

  1. 2011. október 23. 12:1341.

    Most a Penny Marktbe 149 ft. fél kg zabpehely, aprószemű.

     

     

    előzmény:
    Gyongyvirag555 (1)
    2011-09-24  17:19
  2. 2011. október 5. 22:5040.
    Jó, hogy szóltál! Úgyis mennem kéne lisztet venni :)
    előzmény:
    marschaw (39)
    2011-10-05  22:42
  3. 2011. október 5. 22:4239.

    Szia!

     

    Holnaptól a Sparban nagyon olcsó lesz a zabpehely. 1- et fizet, 2-t kap akció lesz 99 ft- ért!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     

    előzmény:
    Gyongyvirag555 (1)
    2011-09-24  17:19
  4. 2011. szeptember 28. 05:1238.

    Igen, be szoktam áztatni, mint a zsömlét, ha jól megdagadt, akkor keverem a darált húshoz!

    Lehet jó szottyos, különben száraz lesz a hús. Szerintem finom. A férjem nem érzékeli a különbséget.

    előzmény:
    melcseee (35)
    2011-09-25  09:22
  5. Torolt_felhasznalo_141175
    Torolt_felhasznalo_141175
    2011. szeptember 27. 18:0237.
    Az aldiban is ugyan annyiba kerül a zabpehely, mint a sparban.
    előzmény:
    melcseee (35)
    2011-09-25  09:22
  6. 2011. szeptember 26. 09:0036.

    Én szeretem az ízét. A férjem nem veszi észre a különbséget. Sűríteni TK liszttel szerintem nem lehet. De én arra még nem használtam a zabpelyhet. Szerintem az az egy TK liszt nem fog megölni. Amit tudok azt kukoricakemyényítővel sűrítem.

    Olyan diétás sütiket sütök zabpehely-lisztből, senki nem veszi észre, hogynem "hagyományos" módon készült.

    előzmény:
    bágébug (26)
    2011-09-24  18:37
  7. 2011. szeptember 25. 09:2235.

    Én eddig a Sparban vettem, vmi 200 Ft a fél kiló. De ezek után lehet, én is rászokok az Aldira meg a Lidl-re, egyre több helyről hallom, hogy milyen jók az árak.. 

     

     Én nagyon szeretem zabkásaként, tejjel-vízzel főzöm, jó puhára, egy bögre zabhoz két bögre víz, ha elfőtte, akkor egy bögre tej, ha azt is elfőtte, letakarom 10 percre. Hozzá szoktam keverni házilekvárt, vagy fahéjat, v banánt. 

    Van zabpelyhes süti receptem is, szeretjük nagyon.

     

    De ilyet még nem hallottam, hogy fasírtba!!! Azt is ugyanúgy be kell áztatni kicsit, mint a zsömlét? Kipróbálom feltétlenül.. 

    előzmény:
    Gyongyvirag555 (1)
    2011-09-24  17:19
  8. 2011. szeptember 24. 22:1634.
    Mi is ezt a fajtát vesszük, nagyon finom!
    előzmény:
    antironia (32)
    2011-09-24  20:03
  9. 2011. szeptember 24. 20:3133.
    Köszönöm a segítséget!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  10. 2011. szeptember 24. 20:0332.

    Így néz ki a csomagolás, csak hogy tudd, mit keress...

     

    http://www.supermarktcheck.de/product/78881 -nordwaldtaler-haferflocken

     

     

    előzmény:
    antironia (31)
    2011-09-24  20:00
  11. 2011. szeptember 24. 20:0031.

    Bocs, ha már írták volna: Aldi vagy Lidl.

     

    A "zart"-ot érdemes venni, mert az egy perc alatt megpuhul a tejben. Az Aldiban kétfélét lehet kapni, a sárga (teljes kiőrlésű, körnig) kicsit kemény marad.

    Ha jól emlékszem, 169 ft, akcióban néha 139 egy kilós (??) csomag. Vagy csak félkilós...??

     

    Az Auchanban láttam a múltkor valami németet, és 700 fölött volt egy ugyanekkora csomag. Dobtam egy hátast. :-DD

     

     

    előzmény:
    Gyongyvirag555 (1)
    2011-09-24  17:19
  12. 2011. szeptember 24. 19:5930.
    mi fasírtba is azt használunk, kenyér vagy zsemle helyett. Zabpelyhet beáztatok, és azt keverem a húshoz.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  13. Torolt_felhasznalo_204256
    Torolt_felhasznalo_204256
    2011. szeptember 24. 19:1629.

    jesszusom! 

     

    búza és a zab.

     

    két külön növényfajról van szó.

     

    hogy "érdemben" is hozzászóljak, szerintem az aldiban a legolcsóbb. de ha az nincs a közeledben, a sparban is jó ára van. meg mintha a lidl "újságjában" is jó áron láttam volna.

     

    kásaként tulajdonképpen semmi íze nincsen. de variálható ezer módon. mézzel, lekvárral, mákkal, friss vagy fagyasztott gyümölccsel, fahéjjal, kakaóval, olajos magokkal........

     

    erre az apró szemű jobb, azt néha elég csak forró vízzel leönteni, és szinte főzni sem kell. 

     

    sütibe (nálam) a nagyszemű jobban bevált.

    előzmény:
    marschaw (27)
    2011-09-24  18:38
  14. 2011. szeptember 24. 19:1428.

    Hát elég szar lehet a helyzet, ha már a zabpelyhen is spórolni köll...    
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  15. 2011. szeptember 24. 18:3827.
    Nem igazán tudom, hogy mi a különbség.
    előzmény:
    bágébug (9)
    2011-09-24  18:03
  16. 2011. szeptember 24. 18:3726.
    És nem nagyon szokatlan az íze? Azért kérdem, mert pl. levest ha teljes kiőrlésű tönköly liszttel rántottam be, a fiam közölte, hogy vízízű.... hallottál te már ilyet?
    előzmény:
    lovemeorleaveme (23)
    2011-09-24  18:30
  17. 2011. szeptember 24. 18:3725.
    Kásaként is készítettem, és nekem ízlett. Reszeltem bele almát, és fahéjjal ízesítettem.
    előzmény:
    makka8 (10)
    2011-09-24  18:03
  18. 2011. szeptember 24. 18:3524.
    A 21 hsz- ban írtam le.
    előzmény:
    makka8 (11)
    2011-09-24  18:04
  19. 2011. szeptember 24. 18:3023.
    Nagyon egészséges. Én rizs helyett szoktam tenni húsgombócba, de töltöttkáposztába is lehet (előtte áztatni kell). De megfőzve köretként is lehet enni. Sütit lehet sütni belőle.
    előzmény:
    bágébug (6)
    2011-09-24  17:49
  20. 2011. szeptember 24. 18:2922.
    Köszönöm, ki fogom próbálni!
    előzmény:
    marschaw (21)
    2011-09-24  18:28
  21. 2011. szeptember 24. 18:2821.

    Szia!

     

    Én krémlevesek sűrítésére használom. Pl: brokkoli, gomba, zeller stb. Píritok egy kis hagymát, utana felteszem a zöldséget, illetve 3-4 evőkanál zabpelyhet főni. Ízesítem, majd ha megfőtt botmixerrel  sűrítem. Ha nem lenne elég krémes, akkor étkezési kemyényítőből még készítek egy kis habarást, és behabarom.

     

    Legelőszőr csak zabpehellyel sűrítettem, tettem bele kb. 10 evőkanállal, de utána még sózást igényelt a leves, de nem érzett ki a zabpehely.  Nekem a zabpehely, és kevés habarás kombináció jött be a legjobban, de kísérletezni kell. 

    előzmény:
    makka8 (11)
    2011-09-24  18:04
  22. 2011. szeptember 24. 18:2620.
    Kell bele a sárgája is, csak a fehéjét külön fel kell verni. A sárgája a kötőanyag. A fehérje meg lazít rajta. gondolom én...én is csak kaptam a receptet
    előzmény:
    bágébug (19)
    2011-09-24  18:23
  23. 2011. szeptember 24. 18:2319.
    Á, csak megvan, köszönöm szépen. És ebből a sokmindenből kell egy massza, mi? És ezt fasirttá formálni és kisütni gondolom én... a tojássárgája mé nem jó bele? :)) Jövő héten tutira ki fogom próbálni! Majd mesélek...
    előzmény:
    makka8 (15)
    2011-09-24  18:20
  24. Torolt_felhasznalo_141175
    Torolt_felhasznalo_141175
    2011. szeptember 24. 18:2318.
    Köszönöm!
    előzmény:
    marschaw (16)
    2011-09-24  18:20

Címlap

top