Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Rubint Reka 2 hettel edzes

Aemit71
Létrehozva: 2011. Április 23. 16:26

Sziasztok!

 Most olvastam a Rubint Rekarol cikket a sztoryban es nem ertem hogy lehetseges csaszarmetszes utan 2-3 hettel tornazni???  Nekem hasi mutetem volt, de nekem meg 6 hetel a mutet utan is fajdalmaim voltak ha lehajoltam,de ket hettel a mutet utan meg verzezgetett a sebem. Ti ertitek ezt???

Vagy a csaszarmetszes annyira kulonbozik egy hasi mutetol? Annyira hamarabb gyogyul???

Egyebkent en kedvelem az egesz Schobert familiat, semmi kifogasom ellenuk, csak ezt most nem ertem. Most en vagyok a hulye es a nyugos vagy szerintetek sem elkepzelhetetlen csaszarmetszes utan 2 hettel mar tornazni es edzest tartani?

  1. 2011. Április 24. 19:0850.

    elsi1: Azért a Johnny-s topkban is mindenki homofóbként végzi, aki kinyilatkoztatja, hogy igazából annyira nem szimpatizál Johnny Weir-el.Akkor ne csodálkozz, ha valaki meg azt mondja, hogy irigy vagy más sikereire. :) :)

     

    "A buziellenességről: volt Amerikában egy kísérlet, ahol fele-fele arányban válogattak össze olyan embereket, akik toleránsak/közönbösek, illetőleg előítéletesek/gyűlölködők voltak a melegekkel szemben. A kísérlet lényege az volt, hogy az illető férfiak péniszére olyan műszert helyztek, ami jelzte, ha az előttük levetített jelenet hatására izgalomba jönnek. A filmek homoszexuális tárgyúak voltak. Az eredmény az lett, hogy az előítéletes csoport tagjai messze nagyobb arányban jöttek izgalomba a film hatására."

     

    Azért te is írtál ide...

     

     

    "Tudod,hogy elsősorban olyan emberek mennek pszichológusnak,akiknek saját maguknak is lelki problémáik vannak?:)

    Utálod Johnny-t,de minden Johnny-s topikba írsz.Ha én minden nemszeretem topikba írnék,hú,napi 27 óra is kevés lenne.

    Rühellem pl az összes ezós topikot.Mégsem raklamálok ellenük,pedig egy egész topiccsoportjuk van."

     

    Aztán:

     

    "celebeskedés?

    jó bornak is kell a cégér

    USA meg a marketing őshazája

    igen,talán ebben amerikai

    nekem meg pont az tetszik,hogy be mer vállalni olyanokat,amilyeneket más nem:)

    nekem tetszik,ahogy provokál

    talán mert a lelkem mélyén én is ilyen szeretnék lenni

    annyi szürke egyenember van a világon"

     

     

    Hát akkor engedjük meg Rubint Rékának is, hogy ugrabugráljon a címlapokon, meg öntömjénezze magát vagy mittudomén...

     

    Nem vagyok rajongó, igazából vannak amik szimpatikusak bennük, vagy elismerem, hogy vannak dolgok amiket jól csinálnak, de ez a kiteszem a családi életemet a címlapra amúgy nekem sem annyira fekszik, de az ő életük.

    Azért hoztam fel a JOHNNY-s topicodból a válaszaidat, amikor a te kedvencedről mondtak negatív véleményt, mert így igazságos és te (is) foggal körömmel marketingelted és védted....

     

    előzmény:
    elsi1 (45)
    2011-04-24  12:31
  2. Torolt_felhasznalo_760877
    Torolt_felhasznalo_760877
    2011. Április 24. 18:4649.

    Pont erről beszéltem, hogy saját magadnak állítasz fel olyan elvárást, ami felesleges, és nem is lehet teljesíteni. Tudni kell lejjebb adni. 

     

    A bevásárlást azért írtam, mert azt mondtad, hogy a több kilós szatyrokkal küzdöttél, az meg ált. bevásárlással szokott keletkezni.   

    előzmény:
    Mackósajt (48)
    2011-04-24  18:26
  3. 2011. Április 24. 18:2648.

    No, szerencsések vagytok, hogy ilyen rendes a barátotok!

     

    Szuperanyu semmiképpen nem akartam lenni, de valóban útáltam, amikor azt érezem, hogy nem tudom megfelelően kézben tartani a háztartást, mellette most etettem meg a picit, és hopp le is telt a 2 óra és újrakezdjük máris. Pedig nem vagyok egy "állandóannagytakarítokésnálamegyetlenszemporsemlehet sehol" típusú ember, mégis úgy éreztem, hogy a 2 óránkénti etetés,utána fejés,tisztába tétel majd a maradék időben tuti volt valami a fiamnak, ami miatt nem tudtam a további dolgomra menni, szóval nekem bevallom elég megterhelő volt az első gyerekkel. De sebaj, most a másodikkal több rutinom lesz, és könyebbenfogom venni az akadályokat biztosan.

    Valószínűsítem,hogy mindkét helyen meg akartam felelni a saját elvárásaimnak, de természetesen a fiam javára ment a dolog. Mártírkodni pedig nem mártírkodtam és sajnáltattam magam a rokonság előtt. A mamákra is rábíztam hogy jönnek és mikor. Engem kiütött az éjszakai 6-8x kelés, aztán még a fogzás is beindult....szóval valószínűleg rosszabbul reagáltam és olyan voltam nappal mint egy zombi. Pocsék alvó (volt) éjjel-nappal, így mi is. Nem gondolom, hogy mártír vagyok vagy rossz anya esetleg. 

    Hét közben sajnos nem volt ebédszállítás, a főzést is magamnak kellett megoldani, most meg már nem is ehetek akármit, úgyhogy ebédszállítás a következőnél tuti kizárva. Barátnőm elmondása szerint neki jobb volt, mert 4 óránként evett neki és min. 2,5 órát aludt még nagyobb korában is, amikor mi már aludni sem akartunk. Ez van. Nincs két egyforma család/gyerek...stb.

     

    Bevásárolni nem rohantam, tojtam rá, a férjem elintézte azt.

     

    Viszont igenis jól jött volna egy kis gyerekfelügyelet, ameddig a lakást normalizálom illetve jut egy kis idő szusszanni egyet. Nekem a fiam állandóan igényelte sajnos a "társaságot", halál komolyan. Egész kicsi korától mostanáig, és kezdő anyaként nagyon nehéz volt lavírozni és egyensúlyozni a két dolog között. Most is mondta anyukám, hogy ugyan 3 éves már a gyerek, de annyira mindig csak a társaságot keresi, hogy nem egyszerű mellette a házimunka, de ez van... A következő tutira jó alvó lesz,és nem fog a hasa fájni, és annyira feltalálja majd magát, hogy ha 1 percre félrefordítom a fejem, átrendezi majd a lakást. :)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_620936 (46)
    2011-04-24  14:01
  4. Torolt_felhasznalo_321259
    Torolt_felhasznalo_321259
    2011. Április 24. 14:1047.

    Jaj de buta egy ember lehetsz te elsi...

     

    Hol irtam azt a szót, hogy irigy? Olvasni tudsz?

     

    Biztos neked boldog, kiegyensúlyozott életed van, meg rengeteg idöd, hogy Rékával foglalkozz... Nekem sajnos van más dolgom is. Úgyhogy léptem... s meghagyom a fikázást az ilyen kifinomult személyiségeknek mint te...

    előzmény:
    elsi1 (45)
    2011-04-24  12:31
  5. Torolt_felhasznalo_760877
    Torolt_felhasznalo_760877
    2011. Április 24. 14:0146.

    Szülés után mindenkinek az alfele fáj, nem a hasa (császárosoknak nyilván a műtét helye). 

     

    A hat hetes gyerekágyról annyit, hogy nekem a férjem végig dolgozott, amikor kórházban voltam is, az egyévesre egy barátunk (igen, férfi!) vigyázott nap közben. (Amikor később megnősült, és az ő neje szült, én mentem neki segíteni, két hónapig mindennap, mert nekik se volt nagyanyó.) És én bizony tojtam mindenre. Etettem, pelusoztam két gyereket,  zuram bevásárolt, nem rendeztünk presztizskérdést a lakásból, egyszerű kajákat dobtunk össze hét végén, hét közben meg hordta az ebédszállító. 

    Nem állt hegyekben a mosnivaló, mert mindennap mostam egy kört, amit azért nem vaszisztdasz kiteríteni, leszedni, és a takarítás light mellett se evett meg minket a kosz.

     

    Ez szerintem agyban dől el, hogy mártír szuperanyu akarsz-e lenni, aki szerint ha nincs segítség, összedől a világ, és megesz a kosz, vagy lazán veszed az egészet, és nem képzeled, hogy nélküled a fű se nő. 6 hét minimálháztartást simán ki lehet bírni és túl lehet élni.

     

    Ja, kolléganőmmel egyszerre szültünk, ő is azonnal rohant bevásárolni, bevetette magát ezerrel a háztartásba, mert úristen, mi lesz itt, és totál lehidalt, amikor meglátta a teljesen normális lakásunkat, mert arra volt felkészülve, hogy kupleráj van, hát nem volt, annyi volt a különbség, hogy ő ki volt purcanva, én nem.  

    előzmény:
    Mackósajt (44)
    2011-04-24  12:16
  6. 2011. Április 24. 12:3145.

    Már szinte vártam ezt a hülye dumát, hogy "írigy"! ha valaki valaki iránt a nem tetészését fejezi ki, az már csak írigy lehet! Ez olyan elcsépelt hülye szöveg, akkor szokták ezt mondani az emberek, mikor nem tudnak érvelni a negatív megjegyzésekre, mely elég nagy nagy sötétségre vall!!!

    Egyébként itt volt ápr 14-15 és volt lehetőség vele beszélni.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_321259 (36)
    2011-04-24  08:24
  7. 2011. Április 24. 12:1644.

    Hát.... A 6 hetes gyermekágyról csak annyit, hogy a férjemnek 2 hét után vissza kellett mennie dolgozni. A nagymama meg heti 1 alkalommal jött át olyan 4-5 óra időtartamra.

    Az élet sajnos nem áll meg, hegyekben álltak a mosnivalók, sokszor több turnust is mosnom kellett és a több kilós szatyorral fordultam párat teregetni, aztán beszedni, és aztán a lakást sem ehette meg a kosz... A többi dologról ne is beszéljünk.

     

    Persze Rubint Rékának nem nyomtak pisztolyt a fejéhez, hogy tornázzon, de azt mondom még mindig jobb egy jól megtervezett (adott esetben az érintett testrészt kímélő) torna, mint vizes ruhák cipelése, takarítás...stb.....stb.

    De túléltem, és semmi bajom. Szülés után sem a hasam fájt (furcsálltam is, hogy a hasamnál semmitnem éreztem, hiszen mégis bennem volt egy több mint 3 kilós gyerek), sokkal inkább az alsó felem, alig tudtam menni és ülni.

     

    Manapság sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy 6 hétig az ágyban pihegjenek (és ezt most nem degradálásként mondom, mert nagyon jól esett volna, néha kikelni is alg volt erőm az éjszakázások miatt), főleg ahol a nagyszülők messze laknak és/vagy dolgoznak. Konkrétan a 3 szomszédom ugyanebben a szituban volt. Anyu sem tudta kihasználni sajnos a 6 hét gyermekágyat, neki nem volt ki segítsen, mert a tesóm apja lelécelt, az ő anyukája meg meghalt és fittebb, mint valaha, semmi baja nincs a munkától.

     

    Szerintem, ha az orvosa....nőgyógyásza....stb. rábólintott, és van módja és ideje, akkor csinálja. Majd ha egyszer lesz bejárónőm és a szoptatások mellett az lesz a feladatom hogy regenerálódjak, akkor lehet, hogy én is hamarabb kezdek tornázni.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  8. Torolt_felhasznalo_760877
    Torolt_felhasznalo_760877
    2011. Április 24. 10:5243.

    Teljesen mindegy, hogy a császárja hogy lett csinálva, a hat hetes gyerekágy a szülés miatt van. Nem viccből találták ki. 

     

    Még a régenbezzegnagyanyámamezőnszült korban is hat hetet feküdt a kismama, nem engedték dolgozni, pedig lett volna mit!

     

    Persze meg lehet erőszakolni a természetet kivagyiságból, én vagyok a fitneszlédi mindent bírok alapon, ááá nekem nem lesz bajom jól vagyok alapon.

     

    50-60 évesen jönnek elő a következmények.

     

    Kérdezze meg orvosát, nőgyógyászát! 

    előzmény:
    November5 (40)
    2011-04-24  09:39
  9. Torolt_felhasznalo_760877
    Torolt_felhasznalo_760877
    2011. Április 24. 10:4642.

    Nem bántjuk, kritizáljuk. 

     

     

    Ja, aki  azért él reflektorfényben, hogy jól éljen, annak ezt bírni kell. Olyan nincs, hogy dől a lé, és közben mimózáskodsz.  

    előzmény:
    VirágszálBp1986 (29)
    2011-04-23  22:59
  10. 2011. Április 24. 09:5141.

    Bármikor végigcsinálom Réka dvd-it,ugyanis van itthon több is. Norbi is van bőséggel.

    Attól mert nem bírom a családot,mozogni szoktam. 

    előzmény:
    VirágszálBp1986 (29)
    2011-04-23  22:59
  11. 2011. Április 24. 09:3940.

    Talán úgy lehet, hogy csak a méhizmokat vágták át, a hasizmokat csak széthúzták.

    Egyébként, ha nincsen más oka, akkor a mai műtéttecnika ez. A hasizmok széthúzása későbbiekben csak annyi panaszt okoz, mintha valakinek izomláza lenne, tehát napokon belül csökken és/vagy megszűnik.

    Mivel a portoláshoz améh izomzata nem kell, a hasizmát pedig nem érte különösebb trauma, így miért ne tornázhatna?

    Teljesen egészséges életmódot élő embernél a sebgyógyulás folyamata is más. Nem gennyes, nem levedzik stb.

     

    A másik titok, ami nem titok - elég mondjuk egy gyógytornásszal konzultálni: hogyan mozgasd át az izmaid a hasizmok megkímélésével. Igen, lehet úgy tornázni, hogy bizonyos izomcsoportokat kímélsz tornázás közben.

     

    Szerintem Rékánál minden optimális, ezért teheti meg, hogy ennyi idővel szülés után tornázik.

     

     

    előzmény:
    Aemit71 (1)
    2011-04-23  16:26
  12. 2011. Április 24. 09:2939.

    elsi1: Mindenki másra izgul, van aki JohnnyWeir-re, Van aki Rubint Réka munkásságára....stb.

     

    Hál' Istennek nem vagyok a végletek embere, sosem rajongtam elvakultan senkiért, főleg nem olyanért, akivel 3 szót nem váltottam életemben, és csak az jön le milyen a képernyőn vagy az újságban... Persze el lehet ismerni valakit, ha valamiben jó.

    előzmény:
    elsi1 (23)
    2011-04-23  20:53
  13. 2011. Április 24. 09:2438.

    Én arra emlékszem, hogy a kolléganőm 2-3 hét után vígan elvolt a császár műtét után, a heg is gyönyörű volt. Mondta, hogy nem érez már semmit, 2-4 napig fájt piszkosul neki. Szóval nem mindenkinél egyforma a regenerálódás, a sebgyógyulás és a fájdalomküszöb sem. És hasi műtét és hasi műtétek között is rohadt nagy különbségek vannak.

    A másik pedig, hogy azért mert van két nagyobb gyereke, akik effektíve egész nap alig vannak otthon, miért is ne szakíthatna magára 1 órát?

    Én nem tudtam, mert egy szál segítségem nem volt napközben, és nekem 2 óránként "csörömpölt" :) a kisfiam, és én fejtem, etettem fagyasztottam a lefejt tejet, a maradék negyed órában meg próbáltam levegőhöz jutni... De szerintem a mi esetünk sem voltá általános.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  14. 2011. Április 24. 09:1637.

    Sziasztok!

     

    Koszi a sok hozzaszolast. Vegul is nagyreszt mindnekinek hasonlo a velemenye az enyemhez. 2 hettel egy hasi mutet utan nem lehet tornazni.  Azok, akik szerint ez nem fajdalmas, azoktol csak annyit kerdeznek, volt e mar hasi mutete??? Es egyebkent valoban 6 hetig meg mutet utan nem erheti viz a sebet, nem lehet szeretkezni es kimelo eletmodot kell folytatni. 

    Kulonben a topik nem akarta  a Rekat bantani, ezt felreertettek nehanyan, en csak szerettem volna megkerdezni, hogy en vagyok tul nyafogos, vagy masnak is fajt meg hasi mutet utan a sebe -4-8 hetig. Nekem meg fel ev utan is erzekeny volt!!! 

    előzmény:
    Aemit71 (1)
    2011-04-23  16:26
  15. Torolt_felhasznalo_321259
    Torolt_felhasznalo_321259
    2011. Április 24. 08:2436.

    Szülés után 2 héttel már én is tornáztam. Igaz nem császárral szültem. De mivel jól érztem magam, ezért könnyebb erösitést, meg eröltetett gyaloglás már belefért.

     

    Szerintem semmi nincs abban, ha egy nö 2-3 héttel a császárja után már elkezd mozogni. Ha jól érzi magát, és rendben minden miért ne?

     

    Egyébként én birom a Rékát. Szerintem nagyon jó edzö. Jók a tornái. A gyerekeit pedig szeretettel neveli. 

     

    Hogy kivánságcsászárral szült (melyik celeb nem azzal szül???), meg mümelle van az mondjuk nekem se szimpatikus, de van jobb dolgom is mint ezért ostorozzam egy nyilvános fórumon... Magánügye...

    előzmény:
    Aemit71 (1)
    2011-04-23  16:26
  16. Torolt_felhasznalo_425455
    Torolt_felhasznalo_425455
    2011. Április 24. 08:1635.

    A tápszerrel most már nekem sincs bajom. Az elsőnél én is sokáig tragédiaként éltem meg, h nincs tejem, környezeti hatásokra. Aztán többedszerre már edződik az ember.

     

    8. hóban azért szoktak császározni, mert akkor nő a legtöbbet a gyerek, és a has is persze. Én se voltam ott egyetlen fogantatásnál, de ami benne van a köztudatban egyszer legalább megtörtént. 

    Szűk körben is kérdezett rá doki, mikor szeretné a császárt a "t." anyuka.

     

    A megbocsátás gyerekkel pedig valóban jó példát mutattak. Azt hiszem a házasság és a gyerekszülés ellenzői főleg, oldalakon keresztül  tudnák az eseteket sorolni, hol nem vált be.

     

    Kétféle ember van: Aki isteníti őket és aki hány tőlük.

    előzmény:
    Becky26 (18)
    2011-04-23  20:27
  17. Torolt_felhasznalo_167397
    Torolt_felhasznalo_167397
    2011. Április 24. 07:5534.

    Egyetértek.

    A suszter maradjon a kaptafánál.

    ha aerobic oktató, akkor oktasson,  ne celebkedjen, ne címlaposkodjon stb.

    Ha pedig kiteszi az életét, a várandósságát, a 2.esküvőjét, szinte a szülésést is az ablakba ne csodálkozzon hogy kap hideget meleget.

     

    Véleményem szerint attól hogy ő tornászlédi, még a 6hét, neki is hat hét, egy 3. hasi műtét után, legyen az bármennyire is modern eljárással elvégezve. 

    előzmény:
    VirágszálBp1986 (29)
    2011-04-23  22:59
  18. Torolt_felhasznalo_956331
    Torolt_felhasznalo_956331
    2011. Április 24. 00:4333.
    Szerintem ne keverjük a szezont a fazonnal.A tornász nagy szám ha tornázik szülés után két héttel.Ez a természetes neki .Ezt csinálta egész életében.A fodrász hajat vág,a varrónő varr.Ahogy ideje ,kedve stb... engedi szülés után.Csak ne legyen már ez napi téma hogy "csinálja utánam aki tudja."Megy a babysitter meg a takarítónő stb....Más dolga sincs.Nem úhy mint akinek esetleg nem él naagyszülő,vagy távol a segítség és örül ha nap végére pici baba mellett tudja merre van az előre....Ez a az én véleményem.Most akkor mire kellett ez a 3. gyrek.Címlapnak????
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  19. 2011. Április 24. 00:0832.

    A "második héten tornázom a címlapon" sztori pedig az egészségügyi vonalon túl azért gáz, mert ha van egy épp megszületett a harmadik gyermekem, és mellette van még két óvodáskorú, akkor magamra zárom az ajtót, fejek-szoptatok, örülök-ha-délben-megfésülködöm stb. .

    Mert nem nem vagy szuperanyuka:))

    előzmény:
    pandora28 (31)
    2011-04-23  23:21
  20. 2011. Április 23. 23:2131.

    Minap néztem a szülős interjút a Storyban (vagy a párjában). Olyasmit írtak, hogy éjszaka beindult a szülés, pár órát vajúdott, utána volt a császár.

     

    Ha ez igaz, akkor nem valószínű, hogy a 8. hónapban megcsászározták (persze nem kizárt), főleg nem, hogy programozottan ment (vagy legalábbis, hogy a baba azt kivárta). Ehhez képest a műtőasztalon már megint ki volt sminkelve. :-O Nekem fura volt a cikk, valahogy nem tűnt kereknek a történet, bár lehet hogy csak a saját második progr. császáromból indulok ki.

     

    Tényleg volt megcsalás??? Azt hittem, csak ez az "apácska nem volt olyan igazi apácska" vonal futott.

     

    A "második héten tornázom a címlapon" sztori pedig az egészségügyi vonalon túl azért gáz, mert ha van egy épp megszületett a harmadik gyermekem, és mellette van még két óvodáskorú, akkor magamra zárom az ajtót, fejek-szoptatok, örülök-ha-délben-megfésülködöm stb. . Nálam legalábbis a már a második gyereknél csak erre futotta a második héten...  Nyilván eltelik pár hét, összerázódik a család, beállnak a hétköznapok és utána már rendeződnek a dolgok, na de a második héten idegeneket beengedni?!

    előzmény:
    Becky26 (21)
    2011-04-23  20:41
  21. 2011. Április 23. 23:0330.

    Na,jönnek már az agymosott RR-fanok,figyuka,lehet akármillen izmos,edzhet akármit,nőiesség és stílus akkor sincs benne...öszvér lószerszámmal,ahogy nagyanyám mondaná:)))

    Tudod,van amit nem lehet megvenni:))

    előzmény:
    VirágszálBp1986 (29)
    2011-04-23  22:59
  22. 2011. Április 23. 22:5929.
    Miért bántjátok folyton? Egyáltalán nem hiszem, hogy 8 hónapra császározták. Amúgy meg az itt beírosgatóknak ajánlanám Réka DVD-it, szerintem a többség a 10 percet sem bírná. Réka abban nagyon jó, amit csinál: aerobicoktató. Szerintem ez mindenki számára egyértelmű (már aki próbálkozott már vala Réka DVD-ire tornázni, amit az itteni többségből nem nézek ki-természetesen tisztelet a kivételnek).
    előzmény:
    Aemit71 (1)
    2011-04-23  16:26
  23. 2011. Április 23. 22:3928.
  24. 2011. Április 23. 22:3727.
    előzmény:
    Angyallány (26)
    2011-04-23  21:04
  25. 2011. Április 23. 21:0426.
    Csak ő nem látja még. Rossz tükröt vett.
    előzmény:
    elsi1 (25)
    2011-04-23  21:02

Címlap

top