Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Kínai chilis csirke

julis5
Létrehozva: 2011. Április 1. 20:18

Sziasztok

 

Kínai chilis csirke receptet vadászok mindenhol, de nem sikerül:(

Nem tudja valaki esetleg, hogy kell csinálni?

 

Előre is köszönöm

  1. 2011. Április 2. 19:4230.

    Szia Bebe

     

    nagyon köszönöm. Majd kipróbálom, előbb az Elzáét, mert azt nagyon kajtattam mindenhol, és ez a gyerek kedvence:)

    előzmény:
    Bebe74 (26)
    2011-04-02  12:19
  2. 2011. Április 2. 19:4129.
    nagyon köszönöm, így fogom csinálni
    előzmény:
    Elza (25)
    2011-04-02  11:29
  3. pbd
    pbd
    2011. Április 2. 16:5328.

     

     

    TV paprikán van egy sorozat, nem tudom a címét, Kozi és Döme együtt  főznek Wang mesterrel. Rengeteg féle ételt megfőznek, lehet, hogy ez is közte van. Én végignéztem mindet, sztem érdemes megnézni, ha valaki rendszeresen akar kínait készíteni.

    előzmény:
    pbd (27)
    2011-04-02  16:44
  4. pbd
    pbd
    2011. Április 2. 16:4427.

    Tudom, köszi.

    A nyúlós cuccot kérdezte, a keményítőtől nyúlós, és szójaszósz van benne. Csak nincs mindig időm kifejteni...

    előzmény:
    Elza (19)
    2011-04-02  08:10
  5. 2011. Április 2. 12:1926.

      

     

     Mandulásról még nem is hallottam, így konkrétan segíteni nem tudok, de ebben a topicban vannak jó kínai csirkés receptek. Én a 40 .hsz-ben írtam egyet (szezámmagos), azt szeretjük nagyon.

     

     

     http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=274862

    előzmény:
    julis5 (1)
    2011-04-01  20:18
  6. 2011. Április 2. 11:2925.
    Én úgy csinálnám, hogy vennék szeletelt mandulát, megpirítanám zsiradék nélkül, teflon serpenyőben(óvatosan, mert könnyen leég) és avégén adnám hozzá, különben gumiszerű lesz az állaga.Jobb a mogyoró szerintem.Azt úgy csinálnám, hogy a pirított sós mogyoróról leöblíteném a sót és a főzés közepén adnám hozzá.
    előzmény:
    julis5 (21)
    2011-04-02  08:52
  7. 2011. Április 2. 10:0924.
    Elza, bocs de tudnál segíteni, hogy a mandulát hogy kell csinálnom?
    előzmény:
    Elza (23)
    2011-04-02  09:21
  8. 2011. Április 2. 09:2123.
    Ez is nagyon finom!
    előzmény:
    TücsökBogár (20)
    2011-04-02  08:20
  9. 2011. Április 2. 08:5522.

    nagyon kedves vagy, de kizárólag ezt a receptet keresem.

    A gyerek megőrül érte, és meg kell tudnom csinálni:)

    előzmény:
    TücsökBogár (20)
    2011-04-02  08:20
  10. 2011. Április 2. 08:5221.
    És a mandulát hogy csináljam meg?
    előzmény:
    Elza (16)
    2011-04-01  21:29
  11. 2011. Április 2. 08:2020.

    Szia!

    Ez azt hiszem nem egészen az amit keresel, de nagyon finom. Édes is, sós  is és ízlés szerint csípőssé is varázsolató. Nagyon egyszerű elkészíteni.

    Ropogós mézmázas csirkeszeárnyak. 

    előzmény:
    julis5 (1)
    2011-04-01  20:18
  12. 2011. Április 2. 08:1019.
    Víz plusz keményítő, felforralva.Ettől olyan az állaga.A szójaszósz az ízhez kell.
    előzmény:
    pbd (18)
    2011-04-01  22:06
  13. pbd
    pbd
    2011. Április 1. 22:0618.
    Az a nyúlós cucc szójaszósz keményítővel.
    előzmény:
    julis5 (11)
    2011-04-01  21:02
  14. 2011. Április 1. 21:3217.

    nagyon köszönöm!!! :)

    ezt is mentem

    a mandulát hogy csináljam meg?

    előzmény:
    Elza (16)
    2011-04-01  21:29
  15. 2011. Április 1. 21:2916.

    Én kicsi 1-2 centis darabkákra szoktam vágni.Víz helyett jobb alaplével felönteni.Egyszerően egy tyúkhúsleveskockát feloldasz meleg vízben.

    Ezt én magam kísérleteztem ki, mert én is imádom a kínai kaját.Amikor éreztem, hogy édeskés, megkérdeztem a büfést, hogy ez cukros?Azt mondta igen.Tehát nem kell idegenkedni a cukor-só-hús párosítástól.

    A szójaszószok közül a fekete a legjobb.Lidl-ben lehet kapni.Jó lehet hozzá a Wok fűszer is.Ne süsd túl sokáig a húst, mert kiszárad,A répa maradjon roppanós!

    előzmény:
    julis5 (13)
    2011-04-01  21:14
  16. 2011. Április 1. 21:2015.
    igen, nincs, de tulkepp van. most inditottam egy topicot egyebkent igy nevtelenul :)
    előzmény:
    bababetű (9)
    2011-04-01  20:47
  17. 2011. Április 1. 21:1714.
    és a mandulát simán pirítsam meg?
    előzmény:
    Elza (12)
    2011-04-01  21:09
  18. 2011. Április 1. 21:1413.

    ÓÓÓóóóó, nagyon-nagyon köszönöm!!!!

    Ez nagyon jónak látszik:):) Nagyon kedves vagy:):)
    Szuper

     

    még abban tudnál segíteni, hogy a hagymát milyenre vágod? rendesen csíkokra?

    előzmény:
    Elza (12)
    2011-04-01  21:09
  19. 2011. Április 1. 21:0912.

     Hozzávalók:2 csirkemellfilé, 1-2 kiskanál erőspista, szójaszósz,1-2 kiskanál cukor, 1-2 csipet só, étkezési keményítő, laposra vékonyra vágva 1-2 sárgarépa, 3-4 szál újhagyma.

     

    A csirkemellet csíkokra vágod.Erőspistával, szójaszósszal, kis sóval, 2 teáskanál cukorral (vagy mézzel) összekevered.Állni hagyod.Addig darabolod a répát.Én hámozóval szoktam egyenletes sávokra vágni, majd gyufaszál méretűre szeletelem.(lehet nagyobb is)A hagymát is szeletelem.

     

    A húsra rászórok 1 evőkanál keményítőt, jól összeforgatom.

    Wok olajat, (ha nincs, grill olajat ) melegítek eyg teflon edényben, beleforgatom a húst, pirítom.Rászórom a répát, 5 percig sütöm együtt. Felöntöm vízzel, hogy szaftja legyen.Hamar besűrűsödik a keményítőtől.Ha nem eléggé "takonyszerű" a szaftja, akkor lehet még tenni hozzá vízzel összekevert keményítőt.(1-2 kiskanál keményítő)A legvégén beleszórod a hagymát.Ha szereted a fokhagymát 2-3 gerezdet nyomhatsz rá a végén.

    Kész.10 percnél tovább nem kell főzni.Rizzsel a legjobb.Jázmin rizst vegyél,az a finom.

    előzmény:
    julis5 (1)
    2011-04-01  20:18
  20. 2011. Április 1. 21:0211.

    Nagyon rendes vagy nagyon köszönöm, de ez indiai csirke. ez tejszínes.

    nekem az az átlátszó, nyúlós kellene amilyen a kínai.

    előzmény:
    Mabrouk (10)
    2011-04-01  20:54
  21. 2011. Április 1. 20:5410.

    Mandulás csirke corma

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemell, 1 nagy pohár natúr joghurt, 1 ek gyömbér, 3 gerezd fokhagyma, 2 hagyma, chili, 1 ek koriandermag, bors, kurkuma, garam masala, vaj, 4 dl kókusztej, só, kb 2 ek nagyobb darabokra vágott mandula

    a tetejére: friss koriander, limelé

    A csirkemellet kockára vágtam, majd a fűszerekkel (só, zúzott fokhagyma, gyömbér, bors, kurkuma, garam masala, chili, koriandermag – mozsárban megőrölve) kikevert joghurtba fektettem, s másnapig hűtőben tároltam. A hagymát kevés vajon megpároltam, majd hozzáadtam a csirkedarabokat a páccal együtt. Kicsit megpirítottam, majd felöntöttem a kókusztejjel (ha valaki nem annyira nagy rajongója a mártásnak, mint mi, akkor elég 2 dl is) hozzáadtam a mandulát, s 30 perc alatt puhára főztem. Friss korianderlevéllel megszórva (na ez elmaradt, mert már nincs levelem, csak virágom, kicsiny magkezdeményekkel) lime szelettel (hogy lehessen csepegtetni rá) és természetesen naan-nal kínáltam.

    előzmény:
    julis5 (1)
    2011-04-01  20:18
  22. 2011. Április 1. 20:479.
    Neked nincs is neved !
    előzmény:
    (5)
    2011-04-01  20:29
  23. 2011. Április 1. 20:438.
    Valami gond van?
    előzmény:
    (5)
    2011-04-01  20:29
  24. 2011. Április 1. 20:427.

    itt sajnos nincs:(

     

    előzmény:
    Mabrouk (6)
    2011-04-01  20:30

Címlap

top