Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Update liszt HELP!

Torolt_felhasznalo_643434
Torolt_felhasznalo_643434
Létrehozva: 2011. március 20. 15:26

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni. Pocakosodó, kezdő fogyózó életem szerelmének akartam kedveskedni update lisztből készült palacsintával, de egy rakás sz@r lett... Lehet egyáltalán ebből hivatalosan palacsintát sütni?  Túrószerű gezemicés trutyivá vált a serpenyőben. Tiszta idegbeteg vagyok, itt a bekevert palacsintatészta és most önthetem ki a latrinába? Ahhoz túl drága! Hogy menthetném meg? Esetleg némi sütőpor segítségével szaggathatnék fánkocskákat...?!

 

Ötlet, tapasztalat? Köszi. 

 

  1. Torolt_felhasznalo_643434
    Torolt_felhasznalo_643434
    2011. március 20. 20:0541.
    Köszönöm szépen, nem jött össze, végül tényleg a latrinában landolt. De legalább ráment a fél napom :D
    előzmény:
    burunduk (40)
    2011-03-20  17:57
  2. 2011. március 20. 17:5740.

    Szia!

    Lehet, hogy   már késő, de azért leírom. Próbáld úgy sütni mint  a tejespitét (aminek a tésztája tulajdonképpen palacsinta tészta). Vagyis kiolajozod a tepsit és beleöntöd a palacsinta masszát és sütőben 180-200 fokon kb. 20 percig sütöd. Általában befőttet vagy lekvárt kell mellé adni. Ez csak egy ötlet, mert én még nem használtam a norbi-lisztet.

    Ha elfogadsz egy jó tanácsot, akkor diétás menüben graham lisztből készíted a palacsintát. Ez teljesőrlésű liszt, ezért hosszú a felszívódási ideje és nemcsak a fogyi, de a cukor diétába is ez a célszerű. Ráadásul úgy 250.-Ft körül van egy kiló. 8db palacsintához 15dkg lisztet kell venni és 4dl szódavizet meg egy pici sót. Tojás nem kell bele. Úgy kell sütni mint a palacsintát. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_643434 (38)
    2011-03-20  17:24
  3. 2011. március 20. 17:5639.
    És sikerült a palacsinta?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_643434 (38)
    2011-03-20  17:24
  4. Torolt_felhasznalo_643434
    Torolt_felhasznalo_643434
    2011. március 20. 17:2438.

    Köszönöm az okosabbnál okosabb észosztásokat! Látom, itt a többség felcsapott életmód tanácsadónak, holott egy hétköznapinak mondható gasztronómiai kérdést tettem fel; Nem lehet itt az nlc-n már úgy topikot nyitni, hogy ne kössenek rögtön bele az öreganyámba is Az ilyenek általában csak a saját portájukon felejtenek el sepregetni.

     

    Aki jó szándékkal írt, annak tényleg köszönöm.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  5. 2011. március 20. 16:4037.
    Nem csak a bolti árakról van szó...ha hagyományosan, cukorral főzöd a lekvárt és veszed a gyümölcsöt, talán nem is lesz olcsóbb, mint a bolti. De ízben zongorázni lehet a különbséget...)))) Jó édes gyümölcsből elteheted cukor nélkül is, vagy édesítővel, a Házipatika oldalán láttam azt hiszem jó recepteket.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_494056 (30)
    2011-03-20  16:22
  6. 2011. március 20. 16:3436.

    de aki diétázik az azt sem ehet, ugyan úgy hízlal, mint bármelyik cukor.

    Nem véletlenül nem ehetnek a testépítők sem a diétás időszakukban gyümölcsöket..

    idézet:
    JulisBoris (35)
    2011-03-20 16:28:18
    Igen, a nagyon szigorú diéta tiltja a gyümölcsöt is. De ha nem kell fogynod eheted nyugodtan, nem hízol meg tőle...
    előzmény:
    JulisBoris (34)
    2011-03-20  16:28
  7. 2011. március 20. 16:3035.

    Na de aki lusta, az majd fogy a norbis nasstól a tv előtt szemeket meregetve.

     

     

     

    előzmény:
    eda-1952 (33)
    2011-03-20  16:27
  8. 2011. március 20. 16:2834.

    de aki diétázik az azt sem ehet, ugyan úgy hízlal, mint bármelyik cukor.

    Nem véletlenül nem ehetnek a testépítők sem a diétás időszakukban gyümölcsöket..

    előzmény:
    Sárganyúl (32)
    2011-03-20  16:25
  9. 2011. március 20. 16:2733.

    No és? Ha jól értem, egy egészséges, életerős fiatalember : egyen meg féltucat palacsintát, aztán ne üljön le a tv elé, hanem menjen néhány kört biciklivel, vagy sétáljanak egyet. Ez a "felnyomja a vércukorszintet" valami káromlás féle lett mostanában a konyha környékén...((( Felnyomja, na bumm. Minden élelmiszernek más a hatása, ezért kell változatosan étkezni és mozogni, nem tunyulni. Járja le, egyen utána gyümölcsöt, vagy ha korán megéhezik, egy szelet kenyeret kolbásszal és sav.káposztával.

    Lisztkeverék összetevői:

    Búzaliszt, LoCarb Choice kenyér keverék (búzaglutén, cellulóz rost, szójafehérje izolátum, pálmaolaj, lisztjavítószer: (búzaliszt, emulgeálószer: zsírsavak mono és digliceridjei, szójaliszt, liszkezelőszerek: kálcium-szulfát, enzim, aszkorbinsav, L-cisztein, tartósítószer: kálcium-propionát)), búzaglutén, búzakorpa, inulin, szárított élesztő, lisztkezelőszer: (búzaliszt, búzafehérje, búzamaláta-liszt, zsírsavak mono- és digliceridjei, csomósodást gátló: monokalcium-foszfát.

    Eről nekem a háborús idők élelmiszer-pótlékai jutnak eszembe. Ha kenyeret sütök, akkor lisztet adok hozzá és nem szójafehérje izolátumot, meg monokalcium-foszfátot.

    előzmény:
    Milu (18)
    2011-03-20  16:12
  10. 2011. március 20. 16:2532.
    JulcsiBoris, azt gondolom sejted, hogy a gyümölcsben található természetes cukor nem ugyanaz, mint a finomított cukor- 

    előzmény:
    JulisBoris (31)
    2011-03-20  16:23
  11. 2011. március 20. 16:2331.
    Miért a Norbi miből készíti a lekvárját? Kétlem, hogy gyümölcsből, ha ápdét...mert a gyümölcscukor is hízlal ám. Azt meg tudni se akarom mi minden tartósító, mesterséges cucc lehet benne...az én házi, eperlekváromban epren kívül semmi sincs, csak jó nagy eper darabok.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_494056 (24)
    2011-03-20  16:18
  12. Torolt_felhasznalo_494056
    Torolt_felhasznalo_494056
    2011. március 20. 16:2230.
    Ezt lecsekkolom:)) Nyáron meg keresek diabetikus receptet. Nem lehet győzni a bolti árakat.
    előzmény:
    Milu (27)
    2011-03-20  16:19
  13. 2011. március 20. 16:2129.
    Miért az update liszt az mitől nem hízlal? Főleg, ha jól telerakod majd cukros lekvárral, csokival, stb...
    idézet:
    Citroncs (17)
    2011-03-20 16:11:58
    Gondolom nem azzal akarta telerakni. 

    Én nem használok nagyon U-lisztet. De akik igen, azoknak a régiből ment a palacsinta, az új keverék az csak rost és fehérje, ahhoz 50%ban kell sima lisztet tenni..
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_513548 (17)
    2011-03-20  16:11
  14. 2011. március 20. 16:2128.
    Mit nevezel ismeretlen anyagnak? Rostokkal és fehérjékkel van feljavítva a liszt, elolvashatod konkrétan a dobozán. Ha neked ismeretlen a hatásmechanizmus, arról meg nem Norbi tehet.
    előzmény:
    JulisBoris (26)
    2011-03-20  16:18
  15. 2011. március 20. 16:1927.
    Szerintem ez a lekvár ugyanaz, mint a diabetikus Bogica. Nekem az összes lekvár közül ez ízlik legjobban, akkor is azt használnék, ha ennék cukrosat.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_494056 (24)
    2011-03-20  16:18
  16. 2011. március 20. 16:1826.

    Az ápdét liszt ugyan úgy hízlal, mint a másik, csak lassabban :DDD

     

    Magyarul jó hülyének vagy nézve, megveszed a többezer ft-os ápdét lisztet, holott mi suttyó parasztok zabkorpából is tudunk készíteni ápdétes palacsintát, ami szintén lassan szívódik fel, csak negyede annyiba se kerül...és még csak nincs is tele ismeretlen anyagokkal. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_513548 (17)
    2011-03-20  16:11
  17. 2011. március 20. 16:1825.
    Senki nem mondta, hogy kevesebb benne a kalória, de már azt sem mondja senki, hogy azon múlik a hízás, fogyás...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
    2011-03-20  16:15
  18. Torolt_felhasznalo_494056
    Torolt_felhasznalo_494056
    2011. március 20. 16:1824.

    Van Norbi lekvár

     

    Amúgy sokkal finomabb, mint a bolti, mert tiszta gyümölcs és nem zselé. Na az ára... az hagy némi kivánnivalót maga után

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_513548 (17)
    2011-03-20  16:11
  19. 2011. március 20. 16:1623.

    Szia!

     

    Én még soha nem vettem update lisztet,már csak azért sem,mert még sehol nem tudtam venni.

    Én palacsintát zabpehelylisztből szoktam csinálni,abból tökéletes.

    Ma kifejlesztettem egy nagyon jó piskóta receptet.

    5 tojás(fehérje felverve), 2 evőkanál édesítő,54 evőkanál zabpehelyliszt és 1 kanál diabetikus liszt.A tepsit nagyon vékonyan kikenten margarinnal,raktam rá egy csomó vékonyra szelt almát,megszórta fahéjjal,arra rá a piskótát és megsütöttem.Isteni lett.Nekem a zabkorpás sütik nem nagyon válnak be.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_643434 (1)
    2011-03-20  15:26
  20. 2011. március 20. 16:1522.
    es akkor annak mi koze a palacsintahoz?
    előzmény:
    Milu (20)
    2011-03-20  16:13
  21. 2011. március 20. 16:1521.

    Most is azt eszek, meg jó kis házikolbászt, isteni finom, roppanós házikenyérrel. (saját, jó kis hazai)...mégsem kell fogyóznom, mert amíg ezeket termelem, addig ég az én zsírom a munkától...így azt eszek amit akarok és még ápdét is vagyok. :DD

     

    előzmény:
    Milu (15)
    2011-03-20  16:10
  22. 2011. március 20. 16:1320.
    Nyilván ezek után nem fog bele semmi cukrosat rakni!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_513548 (17)
    2011-03-20  16:11
  23. 2011. március 20. 16:1219.

    en sem ertem mi ertelme van ennek :F

     

    normalis palacsintat kell csinalni aztan lehet menni kirandulni.

    előzmény:
    JulisBoris (14)
    2011-03-20  16:09
  24. 2011. március 20. 16:1218.
    Nézz utána! Nem nyomja fel a vércukorszintet, inzulinszintet úgy, mint a sima liszt, cukor.
    előzmény:
    eda-1952 (13)
    2011-03-20  16:07

Címlap

top