Csirkenyak- rizses hűs

svajc-bcs
Létrehozva: 2011. március 17. 17:30
Sziasztok!

Vettem egy kilô csirkenyakat és nagyon megéheztem rizses hűsra.Van valakinek egy jô receptje?
(Meg a menzai "sima" rizses hűs receptje is érdekelne,hŕtha megvan vkinek..)

Köszönöm elôre is..
10 hozzászólás
  1. antironia
    Offline
    2011. március 17. 18:349.

    No akkor mi hamar összevesznénk.... :-)))))))))

     

    Nálunk csak csontmentes hús jöhet számításba. :-)

     

     

    előzmény:
    svajc-bcs (7)
    2011-03-17  18:14
  2. Torolt_felhasznalo_377082
    Torolt_felhasznalo_377082
    Offline
    2011. március 17. 18:318.
    Én a múlt héten készítettem rizses húst, csirke lábból :) Nagyon finom lett! Külön készítettem el a rizst, majd összekevertem a pörköltként elkészített lábbal, és be a sütőbe ! Isteni lett!
    előzmény:
    svajc-bcs (7)
    2011-03-17  18:14
  3. svajc-bcs
    Offline
    2011. március 17. 18:147.

    Nem szedem le a hust a csontrol,az benne a lenyeg:D

     

    Vajon meddig fö a csirkenyak?

    Ugy szeretnem,hogy jo omlos legyen a rizs,de amellett nagyon jo  pörköltszaftos;))

    Vki azt mondta,a rizst a sütöben paroljam keszre.Szerintetek?

  4. antironia
    Offline
    2011. március 17. 17:566.

    hogy szeded le azokat a iciripiciri húsokat a csirkenyakról??? :-O :-O

     

    Én a színes rizseshúst szeretem a legjobban. :-)

     

    MEgcsinálom a rizst a szokásos módon (olajon megfuttatva, 2x-es vízzel felengedve, fél hagyma, egy gerezd fokhagyma-só-bors meg a vízbe).

     

    Amíg 20 p alatt megfő, párolok zöldborsót, apró kockára vágott piros kaliforniai paprikát, szintén kockázott répát. És felbontok egy kukoricakonzervet is.

     

    A húst hagymás alapon csinálom meg, de paprika nélkül. Lehet csirkemellből, felsőcombból, de akár disznócombból is. A lényeg, hogy viszonylag kis kockákra legyen vágva a hús (max. 2x2cm). VAn úgy, hogy két tojást is megfőzök, és azt is felkockázom.

     

    A kész rizsköretbe belekeverem a húst szaftostul, és a sok színes zöldséget. nyomok bele még egy gerezd fokhagymát is, összeforgatom, és kész. :-) tálaláskor egy csomó reszelt sajtot teszek a tetejére. :-)

     

     

    előzmény:
    svajc-bcs (1)
    2011-03-17  17:30
  5. svajc-bcs
    Offline
    2011. március 17. 17:505.

    Szia,köszönöm a gyors vŕlaszt,sajnos nem szeretem a rakot.

    Tudom,kicsit morbid a dolog,csirkenyakat eszek,rakot viszont nem..:)

    Jo a honlapod.....

    előzmény:
    gszandra (4)
    2011-03-17  17:40
  6. gszandra
    Offline
    2011. március 17. 17:404.
    Szia, nem rizses hús ugyan, hanem risotto, de azért nézd meg!
    előzmény:
    svajc-bcs (2)
    2011-03-17  17:33
  7. bigacsiga2
    Offline
    2011. március 17. 17:403.

    Én mondjuk lapockából szoktam, de úgy csinálom, hogy megfőzőm pörköltnek a húst, amikor kb majdnem puha, akkor beleöntöm a rizst és felöntöm annyi víz kétszeresével, amennyi a rizs volt.

    Ezzel még egy fél órát főzőm ill. addig amíg a rizs meg nem puhul és be nem issza a levet.

     

    Van aki megpirítja a rizst, nekem anélkül is jó.

     

     

     

     

    előzmény:
    svajc-bcs (2)
    2011-03-17  17:33
  8. svajc-bcs
    Offline
    2011. március 17. 17:332.

    Csak tudnam mi törtent az ekezeteimmel,hüs rizses hus,atyavilag:DDDD

    előzmény:
    svajc-bcs (1)
    2011-03-17  17:30