Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Szolgalányok élvezitek?

Sziszi86
Létrehozva: 2011. január 23. 19:56
A helyzet, hogy a "barátomnak" mindent megakarok tenni, de úgy, hogy ő közben megalázzon. Vannak itt olyan lányok akik ilyen szolgák? Ti, hogy élitek ezt meg? Én még most ellenkezek nem hagyom neki várom, hogy emiatt megpofozzon, lefogjon és élvezném ha igy megerőszakolna szinte. Mondom neki, hogy utálom ha lefognak és ő még nem érti, hogy én épp azt akarom pedig, hogy lefogjon. Szóval szolgalányok veletek milyen az erőszakos dom-otok?:)
  1. Torolt_felhasznalo_552514
    Torolt_felhasznalo_552514
    2012. január 14. 09:33300.

    Remelem allatokat nem bantottak a filmben. Azok ugyanis nem tudtak volna hogy kockazatos filmforgatasra szerzodtek.

     

    Ha allatok nem voltak benne akkor OK, a tobbiek meg igy jartak

     

    Nekem is van egy visszatero almom:

    szeretnek talalni egy ferfit aki megengedne hogy egy esernyot szep ovatosan feltoljak a fenekebe.

    Aztan meg kinyitva huznam vissza.

    Eszetlenek.

    előzmény:
    fitospanni (66)
    2011-01-24  00:32
  2. 2012. január 14. 01:28299.

    Szia Sziszi!

     

    Elolvastam a topic leírását, és bár tudom, hogy inkább nők hozzászólását várod, de nem bírtam ki, hogy ne írjak neked! 

    Az összes hozzászólásodat, beírásodat szintén átnéztem, és be kell valljam, mázlista a barátod, hogy ilyen barátnője van!

    Tetszik a felfogásod, a gondolkodásod, és az is, ahogy a szexnek ezt a fajtáját szereted!

    Amiket leírtál, azokat én is pont így szeretem, csak míg nálatok ezt Te vitted a dologba, addig nálam ezt én vittem, illetve vinném a szexuális életembe! 

    Amikor volt párom, ezt mindegyik tapasztalta, hogy én voltam a domináns, és volt olyan is, amikor olyan dolog változott meg benne, amiről soha nem gondolta volna, hogy ez megtörténhet.

     

    Szóval mázlista a pasid, és ne foglalkozz mással, csak élvezd, hogy olyan párod van, aki élvezi azt, amik az igényeid!

     

     

    előzmény:
    Sziszi86 (1)
    2011-01-23  19:56
  3. Torolt_felhasznalo_380015
    Torolt_felhasznalo_380015
    2011. október 22. 08:34298.

    Az itt szado-mazo mellett kardoskodo lanyok mar edesanyak ?

      

    Szuleskor mi volt ?

     

    Vajudas alatt fel tudtak ugy fogni a fajdalmat , hogy szexualis oromforras ?

     

    Most lehetne  beszelni rola...

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_380015 (297)
    2011-10-22  08:00
  4. Torolt_felhasznalo_380015
    Torolt_felhasznalo_380015
    2011. október 22. 08:00297.

    Nézd már, ezt véletlenül elfelejtetted bemásolni a 2004-es Haeberle tanulmány összefoglalásából:

     

    Mindez megint csak egy bizonyos ponton túl jelent igazi veszélyt. Számos kísérletből tudjuk, hogy bizonyos fokú fájdalom látványa vagy elszenvedése emelheti a szexuális izgalom és élvezet szintjét,  bár a túl erős fájdalominger vissza is vetheti a szexuális izgalmat. Hatása egyrészt a szexuális izgalom fokától függ, másrészt az egyéni hajlamtól és megszokástól.  Sokak szerint  a férfiak inkább a szadizmusra, a nők a mazochizmusra hajlamosak, társadalmi helyzetüknél fogva. Valójában azonban többen vannak  a  mazochista férfiak, ahogyan  az például a  „dominának” nevezett prostituáltak  működéséből kiderül. (Persze ők inkább csak megjátsszák a szadistát.) 

    Szexuálszociológiai kutatásokból az derült ki, hogy a szado-mazochista kapcsolatok önkéntes, előzetes megállapodások révén jönnek létre  A szadista ebben az erotikus játékban  azt élvezi, hogy látja a mazochista élvezetét;  így valójában ez utóbbi gyakorolja a kontrollt, s egy előre megállapított „biztonsági jelzéssel” leállíthatja  szadista partnerének túlzásba vitt  erőszakoskodását. A testi fájdalom-okozás egyébként is csak alárendelt szerepet játszik a szado-mazochizmusban,  a dominancia és  alávetettség verbális és egyéb megnyilvánulásai mellett. A szadista bűnözőkről szóló hiradások azonban a közvéleményben torz képet alakítanak ki erről  a  problematikus  szexuális viselkedésről.

     

     

    Mégegyszer (sokadszor) elmondanám: a BDSM és az S/m nem ugyanaz.

     

    Azt gondolom mondanom sem kell, hogy átlagos gyermekkorom volt, a szüleim sem nem vertek, sem nem terrorizáltak és más sem. 

     

    Egyébként ha figyelsz, Dr Erős Erika azt is mondja, hogy az agyban a fájdalom és a szexuális öröm területei között átfedés van, aminek következtében lehet a fájdalomnak olyan foka, ami át csaphat örömérzésbe. Ezt még nem feltétlenül kell mazochismusnak nevezni mert a biológiai folyamatok következtében normális szex során is kialakulhat.

     

    Az alatt, hogy nem vagyok pszichológus nem azt értettem, hogy nem tudok internetes oldalakon idézett tanulmányokból össze-vissza idézgetni, hanem azt, hogy mivel nincs pszichológia diplomám nem vonnék le mélypszichológiai következtetéseket.

     

    idézet:
    camomile (239)
    2011-01-27 16:44:47

    Egyébként ha figyelsz, Dr Erős Erika azt is mondja, hogy az agyban a fájdalom és a szexuális öröm területei között átfedés van, aminek következtében lehet a fájdalomnak olyan foka, ami át csaphat örömérzésbe. Ezt még nem feltétlenül kell mazochismusnak nevezni mert a biológiai folyamatok következtében normális szex során is kialakulhat.

     

     

     

     

    Na!! Sok idobe tellett megtalalni , de itt van....

     

    Most innettol lehetne azon gondolkozni , hogy szules es orgazmus

    előzmény:
    camomile (239)
    2011-01-27  16:44
  5. 2011. február 9. 12:07296.

     

    világos orsi.

     

    különbséget tennék.

     

    egyik, hogy nem igénylem, hogy mindenki egyetértsen velem. az lenne a nagyon rossz, ha mindenki egyetértene,mert akkor hol van az emberi változatosság, különbözőség?

     

    a másik része, hogy az általam - nyilván nem azonosan az emancipált nő általam is megbecsült fogalmával - emancipuncinak nevezett, bevallottan pejoratív értelemben használva  a fogalmat, nőtipus nekem ugrik mindenféle álhumanista, meg álszent, meg ál női egyenjogúság címszó alatt - ez utóbbi esetében azért ál, mert a női egyenjogúság címszó alatt a saját akaratát akarja a ffira kényszeríteni - akkor ezzel én nem tudok mit kezdeni.

     

    nekem a felfogásom az, hogy nem tehetünk a ffi és a nő között különbséget. egyenértékű. más a helyzet a nemi szereppel, van különbség, de nem értékben.

     

    aki ezt nem érti, nincs miről beszélni. nekem magamnak kell érezni a késztetést a szexben arra, hogy megadjak mindent. amit a partnrem igényel. ha nincs ez a késztetés, akkor hagyni kell inkább.

     

    és ha a partnerem "szolgalány" akar lenni, akkor azt, ha ... na de hagyjuk.

    előzmény:
    Orsolya80 (295)
    2011-02-05  08:38
  6. 2011. február 5. 08:38295.
    Miért ne lehetne igazad? Nem a nemed dönti el. Legfeljebb nem mindenki ért egyet, de az itt meg természetes.
    előzmény:
    trinityx (292)
    2011-02-02  09:50
  7. 2011. február 2. 12:41294.

    Nem okoskodom, és nem bántani, sérteni akarlak. Még csak ítélkezni sem akarok feletted, vagy mások felett, ehhez ugyanis semmi jogom nincs. 

     

    Ha olyat írtam, amiből ezt érezted, elnézést kérek. 

    előzmény:
    trinityx (292)
    2011-02-02  09:50
  8. 2011. február 2. 12:35293.

    Nézd, értem, amit írsz. De háborúzni nem egy társadalmon belül szoktak. Ha egy nép háborúba kezd, az mindig egy másik néppel szemben történik. Vagy ha forradalomról beszélünk, akkor az elnyomó hatalom ellen lépnek fel. 

    Pont azért, mert norma a "ne ölj", kell, hogy keressenek valamilyen okot arra, hogy megszeghessék. Ok, hogy a másik veszélyt jelent, ok, hogy a másik alacsonyabb rendű, ok, hogy kell az adott terület, de mindig kellett ok ennek a normának a megszegéséhez.

     

    A hazugság és a politika... Hát igen, nem véletlen, hogy az a mondás járja, onnan tudod, hogy egy politikus hazudik, hogy mozog a szája. Nincs is bizalom az irányukba, azt eljátszották. Következménye? Fásult emberek, akik nem mennek el szavazni, elégedetlen, bizalmatlan lakosság.... De még az én gyerekkoromban is megvolt az a mondóka: "Aki hazudik az csal, aki hazudik, az lop, hazudni, csalni csúnya dolog"

     

    Az, hogy sokan keresnek felmentést a normák alól, pont jelzi, hogy ezek a normák igenis léteznek. Különben nem kéne indok a megszegésükre.

     

     

    Én sem akarok offolni. Nem gondolom, hogy sz@r ember lennél, amiért azt szeretnéd, ha a partnered jól érezné magát veled. Sőt.

    A problémám leginkább azzal van, hogy bárki, bármikor olvashatja ezeket a dolgokat, és teljesen hétköznapi dologként van feltüntetve, hogy néhányan korbácsot, miegymást használnak az ágyban. Ez egy felnőtt, döntőképes embernél még nem is akkora probléma.

     

    DE: 

     

    Pl. tegyük fel, hogy van egy tizenkét éves lányod. Simán feljön az nlc-re, vagy bármelyik hasonló fórumra, és mit talál?  Hogy apu és anyu jónak tartja, ha megerőszakolja egyik a másikat, hogy nagyon is buli, ha a partnere összeveri, megalázza, kikötözi.

    Még ha nem is tudja, hogy apu és anyu, csak azt, hogy felnőttek. Kíváncsi lesz. Ilyenekről fog fantáziálni. Persze nem mondja el neked, mert te szülő vagy, a kamasz ellensége, tehát tenni ellene nem tudsz... Aztán egyszer, mondjuk 15 évesen elmegy egy házibuliba, és kipróbálja a fojtogatós szexet, merthogy az mekkora poén.  És mondjuk balul sül el... Vagy nem sül el balul, csak kialakul benne egy feltételes reflex, és a jövőben csak fojtogatás útján tud beindulni...

     

    Sok másikhoz hasonlóan ez is nyitott topic. Az olvassa, aki akarja. Korhatár nélkül, ellenőrzés nélkül, magyarázat nélkül. Na, nekem leginkább ezzel van bajom.  Nem veled, nem azzal, hogy mit csinálsz vagy nem csinálsz a partnereddel az ágyban, hálóban, vagy azon kívül, hogy hogyan éled az életed. 

    előzmény:
    trinityx (291)
    2011-02-02  09:48
  9. 2011. február 2. 09:50292.

     

    de igenis arról szól, csak ugye nekem mint ffinak itt nem lehet igazam.

     

    sanyi az orális szexet mentálisan azonosította az erőszak tevéssel.

     

    ugyhogy ne okoskodj itt nekem,

    előzmény:
    pager (288)
    2011-02-01  21:25
  10. 2011. február 2. 09:48291.

    bocs most vettem észre, hogy ez is válaszként jött.

     

    illik válaszolni.

     

    1. "A "ne ölj" például elég régóta norma.  Olyan társadalmat nehéz is lenne elképzelni, ahol büntetlenül bárki bárkit megölhet, indok nélkül, büntetés terhe nélkül."

     

    ez pölö nem áll. az összes háborúban az enberiség történetében a szembenálló felek mindegyike a saját motivációját mint valami pozitív, és követendő példát állítja be ( a saját érdekét ) ezzel szemben a szembenálló félét mint a gonosz és a eltaposandó, megsemmisítendő rettenetet ( ami éppenséggel a saját érdek érvényesítése, csak épp nem a mienk )

    ennek alapján jogoisnak feltüntetve az ellenfél likvidálást megsemmisítését.

     

    2. ne hazudj.

    egész filozófiák épülnek a hazudság "értelmezésére" elég ha csak a jelen magyar politikára gondolsz. amit gy.f. tett az hazugság, amit o.v. az csak túlzás.

     

    nem akarok mindenben kötözködni, és főleg nem offolni.

     

    részemről befejeztem a vitát, tied az utolsó szó. viszont kimondottan kikérem magamnak, hogy bárki szarembernek tartson csupán azért mert szeretem, ha a partnerem jól érzi magát velem, és nem szarakodok azon, mitől van ez.

    előzmény:
    pager (281)
    2011-02-01  16:07
  11. Torolt_felhasznalo_600308
    Torolt_felhasznalo_600308
    2011. február 2. 07:26290.

    Az informatikusos példa nagyon jó!! A fiam is kicsinál a folytonos informatikus dumával!! Olyan, mintha kínaiul beszélne! 

    A másik témával kapcsolatban igazad van abból a szempontból, hogy  jobb, ha ezek az emberek egymásra találnak, és egymással élik ki a vágyaikat. De nem hiszem, hogy jogunk lenne "betegnek" vagy "abnormálisnak" bélyegezni őket. Mint ahogy a homoszexuálisokat sem. (Pedig a homoszexuális is csak addig nem sért másokat a beállítottságával, míg nem próbálkozik be egy heteroszexuális embernél....) Az, hogy ki mit csinál és hogyan a hálószobában, az két (esetenként több :D) ember magán ügye. Nincs jogunk pálcát törni felettük. (Persze csak addig, amíg megkeresi a kabát a gombját, és vele éli ki ilyen késztetéseit)

    előzmény:
    sanyi1963bp (286)
    2011-02-01  19:26
  12. 2011. február 2. 01:04289.

    20 éves lány levele az anyukájának a nászútról.

     

    "Sziasztok!

     

    Megérkeztünk ide Trinidadba, szuper helyen a szállodánk a tengerparton. Sétálunk sokat kézenfogva Sanyival, sokszor megállunk és kicsit összebújunk.

     

    Amitől annyira féltettél, az csodálatos volt, már az első éjszakán is. Tudom, most kicsit könnyezel és szorítasz nekem, nehogy csalódást okozzak neki, hiszen te tudod a legjobban, hogy nekem Ő, itt és most az első.

     

    ne izgulj, mindenre felkészítettél azokon a bizalmas téli estéken, amikor a kamaszlányodnak meséltél a szerelemről, a fiúkról és arról, hogy a szex csupán egy játék fiú és lány között, de ami fontos az azaz érzelem.

     

    Annyira köszönöm ezt neked, hiszen most érzem igazán, hogy mennyire szeretem Őt.

     

    A játékkal sincs semmi baj, játszunk egymás kedvéért. legtöbbször azt játsszuk, hogy én egy rabszolga vagyok, és ő az úr. Nekem bőrszíjjal a nyakamon kell négykézláb térdepelni és tartani egy üveglapot, azt játsszuk, hogy én vagyok az asztal. Sanyi hozott magával a játékhoz mindenféle kelléket, fényes fekete ruhákat, korbácsokat, forró viasszal cseppenő gyertyákat. Azután, hogy a kedvét leli bennem, fel kell vennem egy fekete álarcot, amin csak három szűk nyílás van.

     

    De nem mesélem tovább, mert ez még csak a második alkalom volt az életemben, hogy férfivel lehettem.

     

    Mára ígért egy meglepetést nekem, nem árulta el mi lesz az, de tudom, hogy majd azok a kis faszén darabok és az egy csillogó fekete köp bőröndjében.bben a játékban, mert láttam ezeket a bőröndjében. 

     

    Majd még írok, csók nektek." 

    előzmény:
    Sziszi86 (1)
    2011-01-23  19:56
  13. 2011. február 1. 21:25288.

    "konkrét példa:  te nem szereted az orális szexet, mert a képzetedben az erőszaktevéshez kötődik, és ezért rettentő ellenérzéseid vannak.  jogod kell legyen ehhez. de ha valaki mint én, nem így érez, egyen neki is joga ehhez."

     

    Konkrét példa, csak éppen nem arról szól, amiről a topic.

     

    A megjátszott erőszak és a valós erőszak között nincs akkora különbség, mint az orális szex és a valós erőszaktevés képzelete között. 

     

    De mondok egy másik példát, amit ugyan már felhoztam: ha te elutasítod a gondolatát, hogy egy gyerekkel lépj szexuális kapcsolatba, kell-e jog másnak, hogy ennek ellenére megtegye? Helyes-e erre gondolni akár? Vagy csupán eljátszani?

    előzmény:
    trinityx (277)
    2011-02-01  09:04
  14. 2011. február 1. 19:32287.
    Előzmény: trinityx konkrét példa:     te nem szereted az orális szexet, mert a képzetedben az erőszaktevéshez kötődik, és ezért rettentő ellenérzéseid vannak.  jogod kell legyen ehhez. de ha valaki mint én, nem így érez, legyen neki is joga ehhez.Már ne haragudj, de ez nagyon rossz példa...... :)Miért ne szeretném az orális szexet ?Barátom, mikor a lány egyik kezével a..... hagyjuk , mert izgatott leszel és akkor nem tudok helyesen írni, még ennyire sem, mint most :)
    előzmény:
    trinityx (277)
    2011-02-01  09:04
  15. 2011. február 1. 19:26286.
    Előzmény: csikasz  

    - Eddig nagyon - kicsit túlontúl is - szabad gondolkodású, felszabadult szexualitású toleráns embernek ismertelek meg. Most egyszeriben csak az az egészséges, ami számodra elfogadott.  Hogy is van ez?

    Hát ez úgy van, hogy feltételezed hogy elfogadok valamit, amiről soha nem mondtam hogy elfogadomAhogy nem fogadható el a rossz idő, vagy hogy esni szokott az eső, úgy nem mondhatok semmit az ilyenfajta beteg dolgokról sem. Nem elutasítható vagy elfogadható ,jelenség, tőlem független.Nem tehetünk semmit a helyzetet kell értelmeznünk.Tény hogy vannak emberek akik  szenvedni, mások meg kínozni szeretnek, nem tehetünk érte és ellene sem.Hogy megkíméljük a nem ilyeneket , azzal hogy a zavaró vágyakat egymás kioltására használjuk akkor boldogabb lesz a világ, mert a szadista nem bánt csak mazochistát, a mazochista pedig nem fog provokálni csak szadistátEz olyan , amikor pl. az informatikusokat összehozzák, hogy ne a normálisokat tegyék tönkre a folytonos bitekkel és bájtokkal, meg tcp/ip-vel :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_600308 (275)
    2011-02-01  07:44
  16. 2011. február 1. 16:43285.

    Én szeretek erre úgy gondolni, hogy aki azt gondolja, hogy nem történik ilyen, az magából indul ki, mert ő nem tenne meg valamit.

     

    A többi, aki pedig megtenné, vagy megteszi, azért tagadja, mert szégyenletes. 

    előzmény:
    trinityx (283)
    2011-02-01  16:25
  17. Torolt_felhasznalo_600308
    Torolt_felhasznalo_600308
    2011. február 1. 16:32284.

    Nem olvastam az említett topicot, de az a baj,hogy sokan félreértelmezik a bántalmazás fogalmát és puszta fizikai agresszióra gondolnak. Pedig a lelki bántalmazás is erősen a témához tartozik. És a feleség, vagy barátnő nem feltétlen fizikálisan bántalmazza férfit - gondolom. És ha lelkileg meggyötörnek valakit, az ebbe megroggyan. Akár férfi, akár nő. Egyszerűen, mert emberből vagyunk. 

    Szóval egyetértek. A családon belüli erőszak nagyon sok, és sokféle. Sajnos. És áldozata lehet nő, férfi, és gyerek egyaránt. 

    előzmény:
    pager (282)
    2011-02-01  16:11
  18. 2011. február 1. 16:25283.

     

    értem.

     

    erről beszélek.  álszent társadalom.

    előzmény:
    pager (282)
    2011-02-01  16:11
  19. 2011. február 1. 16:11282.
    Kukkants át nyugodtan a Férfi elleni erőszak c. topicomba, a csajok szerint egyáltalán nincs ilyen, vagy ha létezik, akkor akit bántalmaznak, és eltűri, az megérdemli, mivel nem is férfi.
    előzmény:
    trinityx (278)
    2011-02-01  09:06
  20. 2011. február 1. 16:07281.

    Nézd, a kőkori ember még nem élt társadalomnak nevezhető szövetségben, társadalomról az ókortól beszélhetünk...

     

    A "ne ölj" például elég régóta norma.  Olyan társadalmat nehéz is lenne elképzelni, ahol büntetlenül bárki bárkit megölhet, indok nélkül, büntetés terhe nélkül.

     

    Aztán a magántulajdon megjelenésével ugye jött a "ne lopj" című, ami szintén alappillére a társadalomnak.

     

    A "ne paráználkodj" sok formája ismert, de a lényege ugyanaz: ne kelts a másikban olyan vágyat, aminek kielégítésére nincs lehetősége. Feszültséget, ellenérzést szül.

     

    A "ne hazudj" pedig az emberek egymásba vetett bizalmát védi, erősíti.  

     

    Szándékosan vettem elő a tízparancsolat néhány pontját. Nem csupán vallási, társadalmi háttere is van ezeknek a dolgoknak. És előhozhatod például, hogy a rabszolgát igenis meg lehetett ölni, de a rabszolga nem is volt tagja a társadalomnak. Csupán annyit ért, mint bármely más vagyontárgy, amit viszont nem volt szabad sem ellopni, sem megrongálni.

     

     

    előzmény:
    trinityx (280)
    2011-02-01  15:22
  21. 2011. február 1. 15:22280.

    igen.

     

    egészen pontosan olyan példákat ami már a kőkori embert is jellemezte, és fennmaradt a modern emberig szerinted.

     

    mert ugye emlékeztetnélek arra, hogy kimondottan hangsúlyoztad, hogy ez nem korhoz és társadalmi szituációhoz illik.

     

    szeretném, ha ezekre példát hoznál. az állandókra.

    előzmény:
    pager (279)
    2011-02-01  13:59
  22. 2011. február 1. 13:59279.

    Alapvető társadalmi normák azok, amik nélkül nem maradhat fenn egy társadalom. Példákat szeretnél?  

    előzmény:
    trinityx (276)
    2011-02-01  08:31
  23. 2011. február 1. 09:06278.

    szeretném tisztázni mielőtt felháborodnátok:

     

    a családon belüli erőszaknak ma már nem csak nők esnek áldozatául, hanem sok ffi is.

     

    csak erről sokkal jobban hallgat az álszent társadalom.

    előzmény:
    Vacskamati74 (269)
    2011-01-31  19:57
  24. 2011. február 1. 09:04277.

     

    teljesen egyetértek ezzel a gondolatmenettel.

     

    abszolút úgy van, hogy nem lehet elvárni senkitől, hogy valamit meg tegyen, amivel korlátozva érzi magát, ugyanakkor azt sem lehet elítélni, ha valaki épp azt szeretné megtenni valamiért.

     

    konkrét példa:  te nem szereted az orális szexet, mert a képzetedben az erőszaktevéshez kötődik, és ezért rettentő ellenérzéseid vannak.  jogod kell legyen ehhez. de ha valaki mint én, nem így érez, egyen neki is joga ehhez.

     

    a lényeg a pár mindkét tagjának elfogadott, saját akaratából bekövetkező legyen az ami bekövetkezik.

    előzmény:
    sanyi1963bp (270)
    2011-01-31  20:09
  25. 2011. február 1. 08:31276.
    Nézd, szándékosan írtam erkölcsöt és nem korabeli erkölcsöt. Az alapja ugyanaz, mint a legtöbb vallásnak. A legfontosabb, alapvető társadalmi normákat értem alatta.
    idézet:
    pager (273)
    2011-01-31 21:27:17
    kérdezném:  mit értesz ez alatt, hogy legfontosabb társadalmi normák?
    előzmény:
    pager (273)
    2011-01-31  21:27

Címlap

top