Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Norbi liszt-kenyérsütőgép

maki333
Létrehozva: 2011. január 5. 11:31

Sziasztok!

 

Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata arról, hogy az update liszt hogy "viselkedik" a kenyérsütőgépben.

 

Arra lennék kíváncsi, hogy ugyanannyit kell beletenni a gépbe mint a sima kenyérnél? Csak ezzel a liszttel süthető-e kenyér, vagy inkább keverjem valamilyen arányba sima liszttel?

Ha valakinek van erről valami tapasztalata, azt nagyon szívesen venném, mert tutira akarok menni, az update liszttel kísérletezni egy kicsit drága mulatság lenne...

 

Előre is köszönöm a segítséget!

  1. 2011. január 5. 19:1655.
    Nem akarom elvenni a kedved, de ez egy egyéves cikk, azóta több hivatalos kórházi összehasonlító vizsgálat is igazolta, hogy nem állított semmi valótlant...
    előzmény:
    antironia (53)
    2011-01-05  17:59
  2. 2011. január 5. 18:1354.

    Én esküszöm, nem kritizálni akarok (csak visszanéztem, nehogymár angolt kelljen tanulnom - a rendrakáson már túl vagyok  ), de ha ezt a receptet megpróbáljátok, szerintem ne egyszerre adjátok hozzá a folyadékot, mert szerintem nagyon-nagyon sok a lisztmennyiséghez képest! Persze itt megint előjön, hogy nem tudom, ez a lisztkeverék mennyi folyadékot vehet vajon fel, de sima kenyérlisztes recepteknél 40-50 dkg liszthez van kb 3 dl folyadék, szóval csak óvatosan!

    Amúgy még segítségként, én innen kezdtem tanulni a kenyérsütést: http://www.emargit.gportal.hu/ és mostanában meg főleg ezt használom: http://limarapeksege.blogspot.com/ Előbbinek az az előnye is megvan, hogy ha jól olvasgattam, aki csinálja talán cukorbeteg lehet (?) mert általában az édesek édesítőszeresek, így gondolom diétához is jó lehet.

    Viki 27 amúgy egyetértek, szerintem jól gondolkodsz

    előzmény:
    zsanettt (50)
    2011-01-05  15:36
  3. 2011. január 5. 17:5953.

    Így van!

     

    Plusz: működik ám a tudatalatti is! Ha már kidobott egy v.lag pénzt ilyen cuccokra, akkor még jobban odafigyel a táplálkozására.

     

    Amúgy meg...

     

     www.hirtv.hu/gazdasag/?article_hid=307965

     

     

    Nem fogyaszt – többmilliós büntetést kapott Norbi

    Hárommillió forintra bírságolta a Gazdasági Versenyhivatal a Schobert Norbert tulajdonában álló Update Zrt.-t – közölte hétfőn a hivatal. A bírságot azért kapta, mert a forgalmazott péksüteményekről valótlanul azt állította, hogy azok fogyasztanak vagy épp szénhidrátmentes lisztből készültek.

     

    .....

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_219627 (30)
    2011-01-05  14:06
  4. 2011. január 5. 17:5652.

    Nem is abból áll a Norbi-liszt, amit leírtál...

    Összetevők: kukorica rost, búzafehérje, búzaliszt, szójafehérje, pálmaolaj, stabilizátor: E471, antioxidáns: aszkorbinsav, étkezési sav: tejsav, enzimek: alfa amiláz, hemicellulóz.

    előzmény:
    CsillagViki (21)
    2011-01-05  13:33
  5. 2011. január 5. 15:5451.
    Köszönöm!
    előzmény:
    zsanettt (50)
    2011-01-05  15:36
  6. 2011. január 5. 15:3650.

    Bár én nem próbáltam sose,de receptet találtam:

    Norbi Update 1-es kenyér

    100% Norbi Update kenyérliszt, 1,5% só, 1,5% olívaolaj, 3.0% élesztő, 120% langyos víz

    Keverjük össze a lisztet a sóval, adjuk hozzá a vizet, keverjük 4-5 percig közepes/gyors fokozaton. Ajunk hozzá olajat és élesztőt, folytassuk a keverést 4 percig gyors sebességgel. Teljes kikeverési idő nem haladhatja meg a 10 percet.  Tegyük ki a tésztát, formázzuk labda alakúra, hagyjuk pihenni a munklapon 10 percig, majd dagasszuk a tésztát 1-2 percig, formázzuk és rakjuk kiolajozott formába. Hagyjuk 45 percig 35-40 C-on pihenni vagy addig, amíg a tészta felülete nyomásra vissza nem ugrik.. A pihentetés legkedvezőbb légmentes nedves környezetben. Tegyük előmelegített sütőbe 20-30 percre ( 230c!)  Rácsos tartón hagyjuk kihülni.

     

     

    Kipróbált kenyérrecept1:

    8dl Norbi Update 1 kenyérliszt ( kb 30-35dkg ), 1,5dl teljes kiörlésű liszt, tengeri só, 4-5 dl langyos víz, 3dl tej, 1 csomag intant élesztő(7gr), 0,5dl olívaolaj

    A száraz hozzávalókat összekeverjük és hozzáadunk 1 csomag instant élesztőt. 3dl tejet meglangyosítunk, összekeverjük kb 4-5dl langyos vízzel. Beleöntjük a vizes-tejes keverékbe kb 0,5dl olívaolajat ( lehet kicsit több is ) és ezt a keveréket jól összedolgozzuk a száraz hozzávalókkal. Ha szükséges, teszünk még hozzá langyos vizet, ezután kelesztjük. A sütőt 180C-on előmelegítjük, beleteszünk egy tál viet, hogy ne száradjon ki a sütőben a kenyér. Közben kiolajozunk és kilisztezünk egy hosszúkás sütőformát, beleöntjük a megkelt tésztát, késsel ferdén 3 mélyedést vágunk a tészta tetjébe és kb 1,5-2 órán leresztül sütjük. Ha kész, pici vízzel megkenjük a kenyér tetejét, 10 percre letakarjuk konyharuhával, így puhább lesz a héja.

     

    Kipróbált kenyérrecept 2: ( 2-es kódú )

    430gr Norbi Update 2 kenyérliszt, 300ml víz, 30ml olívaolaj, 20ml tejpor, 4db pici vízben feloldott édesítő tabletta, 1 kockacukor, 2 tk só, 1 csomag instant élesztő

    A hozzávalókat kenyérsütő gépbe tesszük a következő sorrendben: először folyadék, majd liszt ezután pedig a többi szárazanyag. 

    előzmény:
    maki333 (47)
    2011-01-05  14:54
  7. 2011. január 5. 15:3549.

    Szia!

     

    Én sütöttem kenyérsütőben, de a Norbi lisztet kevertem más teljes kiörlésű liszttel. (Inkább anyagi megfontolás miatt) Nagyon finom lett, a kollégák akik nem teljesen update életformát követnek, szinte szétkapkodták...:)

    üdv G.

    előzmény:
    maki333 (1)
    2011-01-05  11:31
  8. 2011. január 5. 15:0048.
    Én segítenék, csak nem tudok. Helyette várom, hogy hátha valaki segít és én is alkalmazom, ha jól hangzik a dolog
    előzmény:
    maki333 (47)
    2011-01-05  14:54
  9. 2011. január 5. 14:5447.

    Ne aggódj, én voltam a hülye, hogy topicot indítottam itt erről...:)

    Egyvalaki próbált csak meg segíteni az adott témában, akinek még egyszer köszönöm!

    előzmény:
    sziszka19690607 (44)
    2011-01-05  14:40
  10. 2011. január 5. 14:5046.

    Lehet

     

    előzmény:
    Milu (45)
    2011-01-05  14:46
  11. 2011. január 5. 14:4645.
    Ez a kettő csípi a szemüket...
    előzmény:
    sziszka19690607 (44)
    2011-01-05  14:40
  12. 2011. január 5. 14:4044.

    Én nem értem az embereket,a topic inditó kenyérreceptet keres szerintem...

    Hogy jön ide Réka meg Norbi  kinézete meg pénztárcája ???

     

     

    előzmény:
    zsanettt (42)
    2011-01-05  14:29
  13. 2011. január 5. 14:3443.

    (én éppen úgy olvasom a topikot, hogy norbis pékségben vett fahéjas csigát eszem - finom)

    Engem is érdekel a liszt és kenyérsütőgép téma, pont ma gondoltam rá, hogy sütni kéne. Bár most beszereztem a boltban kész péksütiket is.

    Én úgy tervezem, hogy lefogyok 5-10 kgt, aztán visszatérek az "igazi liszthez". Néhány hét alatt valószínűleg ettől sem szerzek maradandó károsodásokat

    előzmény:
    maki333 (1)
    2011-01-05  11:31
  14. 2011. január 5. 14:2942.
    Vagy lefogytak és nincs erejük írni
    előzmény:
    Milu (29)
    2011-01-05  14:03
  15. 2011. január 5. 14:2841.

    Már bocsi, de az hogy valakinek "lófeje" van és alacsony, az nem az életmódjából adódik, hanem egy adottság. 

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_219627 (37)
    2011-01-05  14:22
  16. 2011. január 5. 14:2840.
    Amúgy nem ott gyúrják a tésztát, fagyasztottan kapják a sütiket
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_219627 (38)
    2011-01-05  14:25
  17. 2011. január 5. 14:2739.
    Miért, mit gondoltál, hogy néz ki a Norbi-liszt? Fekete, féltéglányi darabok? Vagy hogy érted ezt?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_219627 (38)
    2011-01-05  14:25
  18. Torolt_felhasznalo_219627
    Torolt_felhasznalo_219627
    2011. január 5. 14:2538.
    Ne haragudj, nálunk is volt ilyen norbiféle sütit árusító üzlet. Láttam a sütés előtti cuccot, ugyanolyan porrázúzott valamiből gyúrták, mint a sima liszt. Egyébként félévig ha bírta az üzlet, csődbement. Gondolom rájöttek, hogy egyáltalán nem fogyaszt ez a süti sem...
    előzmény:
    Milu (35)
    2011-01-05  14:12
  19. Torolt_felhasznalo_219627
    Torolt_felhasznalo_219627
    2011. január 5. 14:2237.

    Nincs mit irigyelnem rajtuk. 

    41 évesen 170/54 vagyok, és nincs lófejem. Arról nem is beszélve, hogy a férjem is sokkal jobban néz ki a kistörpénél...

     

    előzmény:
    Milu (32)
    2011-01-05  14:11
  20. 2011. január 5. 14:1336.
    Köszönöm a segítséget!
    előzmény:
    a1g1i1 (33)
    2011-01-05  14:12
  21. 2011. január 5. 14:1235.
    Ennyire ronccsá őrölve nem fogyasztotta azt senki korábban...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_219627 (31)
    2011-01-05  14:10
  22. 2011. január 5. 14:1234.
    Nekem akkor is az..
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_219627 (31)
    2011-01-05  14:10
  23. 2011. január 5. 14:1233.

    Na, végre tudom, miből áll  Kitartok amellett, hogy muszáj kipróbálnod, én úgy látom, sima lisztként kéne használnod, tehát a recept amit ír lisztet, azt helyettesítsd ezzel (legalábbis, én így csinálnám). Mivel van benne pár nem túl természetes dolog, szerintem nem lesz túl tömör és nehézkes sem, de majd meglátod.

    Ui: Én sem szeretem a lisztkeverékeket, egyrészt a mű-dolgok miatt, másrészt mert nekem jobban működött, ha magam alakítottam a receptet. De mivel nem ez volt a kérdés...  Topicindító, írd meg majd milyen lett, esetleg mi a baja (tömör, vagy morzsálódik, vagy ilyesmi), én szívesen segítek, ha tudok, hogy esetleg mivel javíthatsz rajta.

    előzmény:
    maki333 (1)
    2011-01-05  11:31
  24. 2011. január 5. 14:1132.
    Ja, innen fúj a szél. Valahogy mindig az irigység bukik ki Norbi témában
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_219627 (30)
    2011-01-05  14:06

Címlap

top