Házi fagyi SOS

Diazi
Létrehozva: 2010. augusztus 3. 14:39

Tegnap készítettem egy szederfagyit, tejszínből, turmixolt szederből és mézből. Hmmm, nagyon fincsi lett.

 

Viszont ami a nagy problémám, hogy eléggé jeges lett.

Mivel nincs fagyigépem, és helyem sem lenne, hol tárolni, szóval kézzel csináltam, betettem egy műanyag dobozba és óránként villával jól összekavartam. Kb. 4 óra alatt fagyott meg. 

 

Szóval a kérdésem, hogy hogyan lehetne elkerülni, hogy ne maradjanak benne apró jégkristályok és még jobban hasonlítson a fagyi állagra???

27 hozzászólás
  1. szepyke
    Offline
    2011. június 11. 11:1627.

    Nah, mégegyszer... miért szórakozik az nlc?

     

     Egycsipet

     

    TücsökBogár 

     

     

    Szépségtár - ez az én blogom...  itt találtok a fagyikhoz önteteket is.

     

     

    Jó nézelődést!:) 

    előzmény:
    szepyke (26)
    2011-06-11  11:13
  2. szepyke
    Offline
    2011. június 11. 11:1325.

    Ezt az oldalt is nézzétek meg!

     

    Egycsipet általában főzött fagyit készít, de azokból van nála bőven választék:

     

     

  3. szepyke
    Offline
    2011. június 9. 22:2323.

    És mi van abban a fagylaltalapban? Megnézted már az összetevőit?

     

    Én azért csinálok házi fagyit, mert nem akarok annyi műanyagot enni, amennyit ezekben e mű vackokban próbálnak megetetni velem, velünk...

     

     

    Egyébként, nagyon köszönöm, hogy belinkeltétek a blogomat!:)

     

    http://szepsegtar.blogspot.com/search/lab el/fagylalt 

    előzmény:
    nagyadrus79 (21)
    2011-06-06  20:02
  4. nagyadrus79
    Offline
    2011. június 6. 20:0221.

    Sziasztok.

    Próbáltátok már a kész fagyialapot?Csak össze kell turmixolni a gyümölcsel.Én nagyon szeretem.Lehetetlen jéggé fagyasztani,ugyan olyan krémes marad,mint a cukrászdai.A nevét szerintem nem lehet ide beírni.:-(

    előzmény:
    Diazi (1)
    2010-08-03  14:39
  5. vegreittanyar
    Offline
    2011. június 5. 13:3720.
    nekem egyébként azért is jött be, mert a nyalóka tiltólistás, és a gyerekek ettől nagyon boldogok voltak, hogy nyalókát ehetnek (valójában jégnyalókát)
    előzmény:
    A.E.T. (14)
    2011-06-01  13:40
  6. rágica
    Offline
    2011. június 4. 07:4519.

    ITT és ITT nagyon sok receptet találsz. Ők igazán profik ebben.

     

    De, egy kicsit nézelődve a blogok között, csodákra lelsz.

    előzmény:
    Diazi (1)
    2010-08-03  14:39
  7. vegreittanyar
    Offline
    2011. június 4. 00:0518.
    tegnap kipróbáltuk, azt hiszem ez lesz a nyár slágere. tényleg érdemes egy 10-15 percre kivenni evés előtt, a csoki krémesen olvad, a banán pedig omlós lesz. szuper, köszi a tippet!
    előzmény:
    A.E.T. (14)
    2011-06-01  13:40
  8. centicske
    Offline
    2011. június 2. 13:1817.
    Fagylaltok, itt találsz 5 fagyireceptet, amit otthon el lehet készíteni.
    előzmény:
    vegreittanyar (16)
    2011-06-01  23:34
  9. vegreittanyar
    Offline
    2011. június 1. 23:3416.
    Hú, ez nagyon tesztik, biztosan kipróbálom a nyári melegben. Imádják a csemetéim a banánt és a csokit is
    előzmény:
    A.E.T. (14)
    2011-06-01  13:40
  10. A.E.T.
    Offline
    2011. június 1. 13:4014.
    Nagyon jó és gyorsan elkészíthető ötlet a joghurt fagyasztása, hogy ez eddig miért nem jutott eszembe! Köszi! Ilyet esetleg már próbált valaki, hogy banánt fagyaszt le? http://timiapacban.hu/2011/05/19/bananos-jegnyaloka/
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_948022 (3)
    2010-08-03  14:46
  11. chilii
    Offline
    2010. augusztus 3. 16:5013.
    Sajnos fagylaltgép nélkül szinte lehetetlen tökéletes fagylalt állagot elérni. Villa helyett próbáld meg botmixerrel eldolgozni a keveréket. Egyébként a fagyasztóban -18 C fok van legalább, tehát sokkal hidegebb, mint mondjuk abban a hűtőben, amiből a jégkrémet árulják, ezért fagy kőkeményre otthon a bolti jégkrém is a fagyasztóban. Fogyasztás előtt 20-30 perccel ki kell tenni a konyhapultra.
    előzmény:
    Diazi (1)
    2010-08-03  14:39
  12. hendegabi
    Offline
    2010. augusztus 3. 16:0812.

    Szia: nekem ez vált be:

     

    készítsünk egy krémalapot:

     

    4 tojássárgáját habosra keverünk 10 dkg cukorral. ' liter tejet felforralunk 2  vaníliáscukorral, majd a forró tejet lassan folyamatos kevergetés mellett a cukros tojásba csurgatjuk.

    Kihűtjük (ez nagyon fontos, mert különben kikristályosodik), és egy fémedénybe szűrve (csak 3/4-ig) a mélyhűtőbe tesszük. 20 perc múlva kivesszük, és elektromos habverővel jól átkeverjük, majd húsz percre visszatesszük. Ezt addig kell ismételni, míg teljesen meg nem fagy a krém.

     

    Ez a vaniliás, csokisnál a második keverésnél reszelt csokit vagy olvasztott csoki keverünk bele. 

    Ugyanígy tehetünk bele péppé zúzott gyümölcsöt is. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  13. klecsi
    Offline
    2010. augusztus 3. 15:1210.
    ez a csoki, vanília stb. fagyik alapja, tojás, tej, cukor (inkább méz)
    előzmény:
    fata (5)
    2010-08-03  14:55
  14. klecsi
    Offline
    2010. augusztus 3. 15:119.
    ez már kínzás kategória! (nyálcsorgatósfejecske)
    előzmény:
    Milu (7)
    2010-08-03  14:58
  15. klecsi
    Offline
    2010. augusztus 3. 15:108.
    Csatlakozom, tejszínnel tökéletes lesz, a méz is nagyon jó választás.
    előzmény:
    koszapocok (6)
    2010-08-03  14:56
  16. Milu
    Offline
    2010. augusztus 3. 14:587.
    Én úgy szoktam, hogy a már fagyott gyümölcsöt turmixolom ugyanígy, akkor pont tökéletes fagyiállagúan kerül ki a turmixgépből. Lásd fotó:-)
    előzmény:
    Diazi (1)
    2010-08-03  14:39
  17. koszapocok
    Offline
    2010. augusztus 3. 14:566.
    A módszer jó, csak a tejszínt verd kemény habbá, s később is ne villával, hanem robotgéppel habosítsd föl.
    előzmény:
    Diazi (1)
    2010-08-03  14:39
  18. fata
    Offline
    2010. augusztus 3. 14:555.

    Valahol olvastam, hogy a titok tojás sárgája, habosra keverve cukorral és utána a többi hozzávaló. Állítólag akkor nem jegesedik a fagyi. Lehet helyettesíteni keményítővel, de az már nem egészen olyan.

     

    Nekem a fagyasztott gyümölcs+tejszín vált be, azonnal megeszem, így nincs ideje jegesre fagyni. :) 

    előzmény:
    Diazi (2)
    2010-08-03  14:46
  19. Franka
    Offline
    2010. augusztus 3. 14:504.


    Szia! Mi úgy csinálunk gyümölcsfagyit, hogy csak cukrot meg tojásfehérjét keverünk pl. a málnához, eperhez, szederhez. Habos lesz, szóval kb.kétszer akkora a térfogata, mintha jégtömbbé fagyasztanánk tojásfehérje nélkül.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  20. Torolt_felhasznalo_948022
    Torolt_felhasznalo_948022
    Offline
    2010. augusztus 3. 14:463.

    én natúr joghurthoz szoktam keverni tejszínt, cukrot vagy mézet és bele a gyümölcsöt

    szerintem finom

    én az Ikeás jégkrém tartóban szoktam lefagyasztani

    előzmény:
    Diazi (1)
    2010-08-03  14:39
  21. Diazi
    Offline
    2010. augusztus 3. 14:462.
    És a mára megmaradt fagylalt meg egészen jegessé fagyott.
    előzmény:
    Diazi (1)
    2010-08-03  14:39