Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Panel-hall variációk

Torolt_felhasznalo_657899
Torolt_felhasznalo_657899
Létrehozva: 2010. július 29. 21:50

Sziasztok!!

Várok minden ötletet,információt,hogy ki hogyan rendezte be,alakította át panel lakását.

Nekünk 2szoba hallos lakásunk van,úgy kéne kialakítani a helyiségeket,h legyen gyerekszoba,háló ill.vmi nappali-féle,ahol 2-3vendéget le tudunk ültetni.

Minden kis helykihasználási ötlet érdekel,Wc-ben,fürdőben,konyhában,térelválasztás,boltívek.A gyerekszoba berendezés is érdekel(2évesnek).Ki hogy oldotta meg?Fotókat is várok!!

Nagyon köszönöm mindenkinek!Szép estét!

  1. 2010. július 30. 15:538.
    Nekünk ilyen az alaprajzunk nagyjából ---- bocs, de nem vagyok egy rajzzseni
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_657899 (1)
    2010-07-29  21:50
  2. 2010. július 30. 15:277.

    Nekem nagyon tetszik a saját konyhabútorom

     

    L-alakú: a hosszabbik végén van a mosogató + a mosogatógép, aztán a "kanyarban" szekrények, fiókok", a rövidebbik végén meg a beépített tűzhely.

     

    A váz is calvados, csak az laminált lap. Az ajtók meg MDF, de olyan sima - mindenféle cifra marás nélkül, egyszerű lekerekített szélekkel. Két és fél éves, szóval azt még nem tudom, h mennyire lesz tartós. Egyébként 50 ezerrel volt drágább, mintha sima laminált ajtókkal kértem volna.

    A fogantyúk kb 18 cm hosszú szögletesek, króm színűek.

    A gépek is mind inoxak, még a mosogatógép teljes ajtaja is + a külön álló kombi hűtő.

     

    Az igaz, h az igazi fa praktikusabb abból a szempontból, h pl. anyukámék is most csiszoltatták meg lakkoztatták újra 18 év után, és olyan mintha új lenne, de sztem annyival drágább is volt......

     

    A munkalap meg drapp, halvány barna erezettel.

     

    Én először igazából éger szekrényt akartam, mert féltem, h túl sötét és így nyomasztó lesz a hallban, de végülis a nappali szekrénysora miatt választottam ezt a színt, és nagyon örülök, h így döntöttem.

     

    Egyébként érdemes konyhastúdiók weblapjait nézegetni, én is találtam akkoriban ilyen konyhákról fényképeket.

     

    Ráadásul meg olyan kis dög voltam, h elmentem egy jó drága konyhastúdióba, csináltattam egy látványtervet, amit jól a fejembe véstem (mert azt természetesen nem adják oda), aztán meg megcsináltattam a konyhabútort egy asztalossal.

    előzmény:
    szilbogi (6)
    2010-07-30  08:22
  3. 2010. július 30. 08:226.

    Mi épp msot akarunk konyhabútort cserélni. Épp Calvadosra, MDF fólia. Még csak mintát láttam a színből, egész konyhát nem. Jól mutat nagyban? Nem válik le az MDF fólia az évek során?

     

    Nálunk ilyen nagy átlakítások nem történtek. 

    Így néz ki a lakásunk alaprajza.

     

    A bejárat felőli két szobában a fal túl keskeny, úgy értem túl hamar kezdődik az ajtó nyílása, nem fér el tisztességes szekrénysor. Ezért mindkét helyen falra szerelhető polcok vannak, egymáshoz képest elcsúsztatva. Nagyon sokminden elfér rajtuk, és a nem egymáshoz igazított polcok miatt az a tipikus raktár-jelleg sem alakult ki. 

     

    A nagy (3.) szoba ajtajával szemben az előszoba holt terét plafonig, és a gardróbot teljes egészében beépítettük. Rengeteg dolgot képesek elnyelni.

     

    A konyhában most lesznek nagy átalakítások: eredetileg csak jobb oldalon volt egy egyenes beépített szekrénysor. Ezt most kidobjuk, és az új felül az ablakig, alul az ablak alá is be fog kanyarodni. A másik oldalon pedig a kamraajtó felett is folytatódik majd egy keskeny nyitott polcrendszerben, illetve a folyosó és a kamra ajtó közötti holt térben a falon is a bútorlap lesz az eddigi csempe helyett, amit így majd ki lehet használni fűszertartónak, tálalókészletet akasztani rá, stb.  Ezzel együtt  kivágjuk a kamra ajtaját is, és helyette szintén a bútorlapból lesz egy kétszárnyas ajtó. Reményem szerint így majd csökken a panel-hatás, és nem kell valakit kizavarnom a konyhából, ha ki akarom nyitni a spejzajtót mert nincs elég hely. 

     

    Hosszú távú terveink között szerepel még ajtómagasságtól felfelé beépíteni körbe a hosszú folyosót zárható szekrényekkel. 

     

     

     

    előzmény:
    kutyuka (5)
    2010-07-29  23:32
  4. 2010. július 29. 23:325.

    A lányom szobája:

    az egyik hosszanti fal mentén van az ajtó, vele szemben az ablak.

    A belső rövid falnál elfért egy 190 cm-es heverő, mellette egy éjjeliszekrény fenyőből.

    Az ajtó és az éjjeliszekrény közt egy kétajtós, de csak 40-45 cm mély polcos szekrény, az aljában két nagy fiókkal - szintén fenyő.

    Az ablak falán az ágy mellett a régi pelenkázókomód a feltét nélkül, mellette pedig egy íróasztal az ablak alatt. Az ajtó és ablak közötti falra még fali könyvespolcot tervezek.

     

    A gázt lezárattam, mert nálunk nincs gázóra, egy vezeték megy végig a 10 emeleten. Leplombálták, és nem kell átalánydíjat fizetnem. Sztem hivatalosan nem lehetett volna átvezetni, "mutyiban" meg gázhoz nem nyúlnék.

     Így most kerámialapos tűzhely van a könyhában, villany sütővel.

     

    A vizet a konyhaajtó mellett lévő strangból vezették át úgy, hogy az előszoba szintje kicsit meg lett emelve, meg egy picit be is vésték az aljzatba. A hallban meg az ajtó mögött megy egy gipszkarton padka alatt. Van mosogatógépem is -- ami a vízszerelő szerint azért jó, mert nagy nyomással jön ki belőle a víz, így átmossa a szennyvízvezetéket - nehezebben alakul ki dugulás.

     

    Szintén a strangból van egy átvezetés a tűzhely feletti páraelszívóból is  a ház közös elszívóvezetékébe.  Ez fent megy a konyhában gipszkarton mögött, az előszobában meg a gyári mennyezeti tárolóban.

     

    A villanyt lehet vezetni relatíve legkönnyebben: csak gyémántfejes vésőberendezés  (mittudoménmi a rendes neve) kérdése --- ez is soktízezer Ft volt a teljes lakásra.....

     

    Fény jön be elég a nappali ablakán, mivel az 3 méter széles, amiben erkélyajtó is van.

     

    Igazából azért hiányzik a konyhaablak, mert egy szép fasoros részre nyílt, ahol a gyalogosforgalom is nagy volt, így a konyhaasztaltól szoktam munka közben nézelődni

     

    A költségekről:

    Én a fürdőszobát + WC-t is vadiújra csináltattam, és a vízszerelő így kért több, mint kétszázezret! (a konkrét szereléshez kellő csöveket, mittudoménmiket ő adta). De ebben messze nincs benne a konyhabútor, a gépek, a burkolatok, festés, fürdőszobaberendezés.

     

     

    A burkolatot majdnem elfelejtettem:

    eredetileg laminált parketta volt a nappali-hall részben. Ezt a mai étkező-nappali határon elvágattam, és a mostani étkező-konyha-előszoba részen világos színű járólap van egybefüggően, diagonálisan lerakva. ehhez persze szintbe kellett hozni az előszobával, ami régen lejjebb volt.

    Ez is nagyítja a teret.

     

    Szóval az egész költsége horribilis volt. Ha nagyon érdekel, priviben megírhatom.....

     

    Viszont én nagyon-nagyon szeeretem, és még mindig vagy 6-8 millióval kevesebbre jött ki, mint egy ugyanekkora új társasházi lakásba költözni!

    Még ma is sokszor csak ülök, és nézem, h milyen tuti kis amerika konyhás nappalim  van nekem

     

    Ja a konyhabútor: a nappaliban megtartottam a cseresznye szekrénysort, és a konyha pedig ahhoz hasonló lett, MDF ajtókkal. Ha jól emlékszem calvados a színe - ami végülis gyakorlatilag cseresznye.

     

    Egyelőre ennyi , mert már így is jó hosszúra sikeredtem

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_657899 (3)
    2010-07-29  22:47
  5. 2010. július 29. 23:084.
    Mi (hogy 3 szobánk legyen) a konyhából csináltunk gyerekszobát, a gardrobot, előszobát, beépített szekrényt és a nagyszobát egybe nyitottuk, az lett az amerikai konyhás nagyszoba. Az egész laminált parkettával van burkolva. Kicsit talán jobban figyelek, amikor kiömlik valami a konyhában (de amúgy is rögtön feltörli az ember), amúgy semmi különös. 5 éve bírja a parketta. Semmi baja. És főzhetek mezítláb, nem fagy le a lábam :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_657899 (3)
    2010-07-29  22:47
  6. Torolt_felhasznalo_657899
    Torolt_felhasznalo_657899
    2010. július 29. 22:473.

    köszi!!Igen,én is sok olyat láttam,h a konyha került át.Én ezen azért vacilálok,mert 5éve(mikor költöztünk)újítottunk fel mindent,a konyhát is,de az maradt a helyén...így nem tudom mennyire lehetne áttenni?Egyáltalán át lehet-e vagy kell újat csináltatni?+a víz,gáz hogy került át?Ill.az nem okoz problémát,h nincs köyvetlenül a konyhában ablak?

    A lányod szobájába így mi fért be?

    Ja,és most nekünk a hallban+nappaliban laminált p.van.Konyhánál gondolom járólap kéne...Bár nem vetem el ezt a megoldást sem,csak nagy összeget nem akaok beleölni(max.2-300e-t)

    Gondoltam gardróbra is a hallba,így megszabadulhatnánk néhány szekrénytől..Vagy vmi szinteltolást,dobogót

    itt elvileg egy gardrób van...

    előzmény:
    kutyuka (2)
    2010-07-29  22:31
  7. 2010. július 29. 22:312.

    Szia!

     

     

    Nekem 3 szoba + hallos lakásom van,  de itt a városban rengeteg 2 szoba + hallos van. (Sopron)

     

    A 3 szobás nagyjából olyan, miknt a 2 szobásak, csak van egy plusz szoba.

     

    Én úgy alakítottam át 2 és fél éve a lakást, hogy a hallba - ami a nagyszobával egy légtér - betelepítettem a konyhát. A nagyszoba hall felőli részén van az étkezőasztal, a többi része klasszikus nappali - szekrénysorral, 3+2+1-es ülőgarnitúrával.

     

    Az eredeti konyhából pedig lett egy kis szoba a lányomnak. (2m * 3.5m )

     

    A nappali-étkező-konyha rész több mint 25 nm, kb. akkora, mint a mai "tipikus" társasházakban... de egyáltalán nem látszik zsúfoltnak. 

     

    Nem tudom, hogy a Te lakásod vajon olyan-e, mint az itteni 2-szoba hallosok, de ha igen, és érdekel, írhatok részleteket még.

    GY-M-S megyében sok ilyen lakás van..... 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_657899 (1)
    2010-07-29  21:50

Címlap

top