Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Te szoptatnál étteremben?

N?k Lapja Café
N?k Lapja Café
Létrehozva: 2010. július 5. 10:59
Különvéleményében a szülőknek család- és bababarát helyek felkeresését ajánlja Karafiáth Orsolya, aki azt is elárulja, helyesnek tartja-e, ha egy kismama vendéglátóhelyen szoptatja csecsemőjét...

Tovább a cikkre...

. . .



Kitettünk egy szavazást erről, hogy számszakilag is látható legyen az eredmény.
  1. 2010. augusztus 12. 20:082141.
    Szeretem, mikor olyanok osztják az észt, akiknek még gyereke sincs...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  2. 2010. augusztus 10. 15:452140.

    K0szi! :D

     

    Próbáltam már mindent, tehéntej, narancslé, almalé, semmi nem kell neki, csak a víz, ha nagyon meleg van...egyre több mindent eszik, és vacsorál is szép adagokat, de a cici csak kell öblítésnek. :)

     

    De egészséges, jókedvű, és ez a fontos, a többi megoldódik, csak nem megy anyatejes butykossal érettségizni. :D

    előzmény:
    macskoszka (2139)
    2010-08-09  13:23
  3. 2010. augusztus 9. 13:232139.

    Nagyon szép kislány

     

    Szerintem egyáltalán ne törődj a hurrogókkal, ők tanácsot úgysem adnak csak lárifáriznak:) Te ismered legjobban a gyermekedet és Te tudod, hogy mire van igazán szüksége, nincsenek bevált módszerek. Biztos megoldódik majd az éjszakai műszak is, szerintem egyáltalán nem lehet előre tervezni, ezt már én is tudom, amióta megszületett a kisfiam! Terhesen még nekem is marha okos terveim, határozott elképzeléseim voltak oszt jól meglepődtem, amikor kölök nem úgy akart aludni, tenni-venni, ahogyan anyuka jól előre kitalálta:) Mégis minden megoldódott szépen lépésről-lépésre és remélem marad is ez a tendencia.

     

    Tehéntejet adsz már neki?

    Mert arra gondoltam, hogy nem lehetséges, hogy nem elég tápláló már a tejed és éhes lesz éjszaka? Ha esetleg kiadósabb vacsival tennél próbát lehet, hogy békésen, jóllakottan aludna reggelig...ez csak egy tipp.

     

    Az utolsó mondatod nagyon-nagyon tetszett!! 

    előzmény:
    -Tiffin- (2136)
    2010-08-08  04:51
  4. Torolt_felhasznalo_212365
    Torolt_felhasznalo_212365
    2010. augusztus 8. 14:372138.
    Biztos, hogy nem!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_686442 (1)
    2010-07-05  10:59
  5. Torolt_felhasznalo_679127
    Torolt_felhasznalo_679127
    2010. augusztus 8. 09:392137.

    Na igen.Valahol félúton elveszett a lényeg.

    Ez már szabályosan háborúnak tűnik.

    Sokszor látom azt, hogy amikor valakik szeretnének elfogadtatni valamit másokkal,nem jó utat választanak.Azt hiszem, ez a demonstratíve azért is ott szoptatok, ahol akarok és nem,nem érdekel, ki mit mond -hozzáálláss éppen olyan helytelen, mint az, ha nem tűrjük el a szoptatást.

    Ha szoptatni akarok, nyilvánosan, akkor sem fogok elmenni egy ilyen rendezvényre, mert ez a mód szerintem inkább nevetséges, semmint hasznos.Még inkább felkorbácsolja a kedélyeket,mint egy egyszerű szopi bárhol.

    Szerintem.

    előzmény:
    ♠ASPHEXy@♣ (2121)
    2010-07-30  15:31
  6. 2010. augusztus 8. 04:512136.

    Nyugodtan írhatsz nicket is, az én lányom  ilyen elvetemült. :D

     

    Idestova 4oo át nem aludt éjszaka áll mögöttem. És hidd el, nem így tevreztem, de mit csináljak, ha már kezdettől fogva áthúzta a terveimet?

    Egy jött be, hogy kislányt akartunk.

    Természetes szülés? Olyan keresztben feküdt, hogy szó sem lehetett róla.

    Hozzátáplálás 6. hónapos kortól? Kizárólagosan anyatejet akart 1o hónapos koráig. Bármitvel próbálkoztam, bolti-bio-házi, nem kellett neki.

    Alvás? 3-4 hónaposan egész jól ment, este 11-kor szopott és reggel 5-ig nyugton volt, de nem tudom, mitől romlott el.

    Nagyon nyugtalan alvó és hiába próbálom sírni hagyni, és nem megyek be hozzá ha nem sikít csak nyöszörög, ha ilyenkor 5 percenként újra ébred és kezdi a műsort. Jobban járok, ha megszoptatom és alszom tovább.

     

    Tudod, kedves Werbunga, megtanultam, hogy anyaként, 24 órás szolgálatban és kialvatlanul a korábbi elveimet a hajamra kenhetem.

     

    Hétpróbás bébiszitter vagyok, de a saját lányomhoz naponta kell keresnem a kulcsot.

    Mellesleg vigyáztam egy ikerpárra: a kislány még másfél évesen is kelt éjszaka tápért, este 9-kor feküdt, reggel 6-kor már kukorékolt. Fiútesója este fél 8-kor magától ment aludni, álomba mesélte magát a fűnyírókról és a fúrógépekről, aztán reggel 9-kor is alig lehetett kiszedni az ágyból.

    Szerinted mit rontott el anyuka itt?

    Ha csak a fia születik meg, meg sem érti, milyen a rossz alvó gyerek. Ha csak a lánya, el sem tudja képzelni, milyen az átaludt éjszaka.

     

    Nekem is az az érzésem, mint macskoszkának, hogy te kiindulsz magadból meg a gyerekeidből és azt hiszed, az az etalon. Akinek nem sikerül, az béna, nem akarja, nem próbált mindent...

     

    Bizony, közlöm veled, hogy a még ilyenkor is nagyjából igény szerint szoptatott babák nagyrésze nem alussza át az éjszakát.

    És, mint írtam fent, hagytam nyöszörögni, de mit csináljak, ha csak 5 percekre alszik be? Így én sem tudok visszalaudni!!! Ennél kevesebbet meg már nem tudok, mert akkor baltás gyilkos lesz belőlem.

    Ordítani azt valóban nem hagytam, illetve egyetlen egyszer, 4o percig. Ott ült, csatakosan és páni félelemmel, sírva az ágyában, mikor meglátott, görcsösen kapott utánam. Tudom, van, akinek a gyereke feladta volna már. Az enyém nem így tett, nagyon kötődő és munkás kisbaba. Nekem ilyen jutott. De nézd meg a képet, ilyen napközben.

    Nem hiszem, hogy bármi probléma lesz vele később, ősszel elkezdem lekattintani a ciciről, aztán majd szépen jóllakik rendes kajával.

    S nem, nem bánom, hogy az igényeinek megfelelően, rengeteg kötődéssel neveltem és nem úgy álltam hozzá, hogy majd betöröm, mint a vadlovat, hogy olyan legyen, mint a többi, "normális" gyerek.

    előzmény:
    Werbunga (2132)
    2010-08-05  18:07
  7. 2010. augusztus 7. 20:452135.

    Ááá, háát perszehogynemCsupán módszeresen fikázod azt, akinek nem megy minden a Te forgatókönyved szerint és tőled eltérően meri nevelni a gyerekét bárki is. Nem jelentetted ki mégis minden lenéző mondatoddal ezt sugallod. Bár nem vitás elég konkrét is tudsz lenni..lett légyen szó szoptatásról,gyerekkel való időtöltésről, napirendről, alvásról.

    Nem, nem azt írtad, hogy nem tartod normálisnak az éjszakai ébredéseket, hanem azt, hogy anyuka nagyon elrontott valamit.

    Lőn némi különbség 2 megfogalmazás között.

    Gyanítom minden édesanya meg tudja különböztetni nyekkenést és panaszos sírást főleg egy 14 hónapos gyereknél. 

    Erre már nem kell reagálnod, mert halálosan unom már a felsőbbrendű és kimért stílusod.

    És én is csak a véleményemet írtam le.

    előzmény:
    Werbunga (2132)
    2010-08-05  18:07
  8. 2010. augusztus 6. 21:282134.
    Ma voltunk Tescoban! Rájöttem, hogy igazándiból nincs is szoptatós szoba! Amiről én azt gondoltam, hogy ők azt gondolják, hogy szoptatós szoba, arra az van kiírva, hogy pelenkázó. És nincs bent szék, csak WC. Meg két pelenkázó asztal. Szóval akkor hol szoptasson a kismama a TESCO-ban?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  9. 2010. augusztus 6. 08:052133.
    A fiam sem aludta át. 3,5 éves koráig. És biztosíthatlak, nem ugrottam minden kis nyikkanásra, volt, hogy én föl sem ébredtem, a férjem bökdösött föl, mert az alacsony vérnyomásom miatt sokat és mélyen alszom (aludnék). Azután egy csapásra elmúlt, és azóta ágyút lehet mellette sütögetni, pl. ő az egyetlen, aki a kishuga bömbölésére meg se rezdül. A kislány is fel-felébred, bár nem annyit, és ha elsőszülöttemből indulok ki, már csak 1-1,5 év és visszatérnek a nyugodt éjszakák.
    előzmény:
    Werbunga (2132)
    2010-08-05  18:07
  10. 2010. augusztus 5. 18:072132.

    Okoskodni Te szoktál. Nekem megvan a véleményem, de nem jelentettem ki soha, hogy én képviselem a gyereknevelés egyetlen üdvözítő és helyes útját. Sőt...

     

    Az egyik hozzászóló írta:"...Biztos leesel a székről, de igaz: az maholnap 14 hónapos lányom életében egyetlen éjszakát sem aludt át...."

     

    Na, erre mertem azt reagálni, hogy én bizony ezt nem tartom normális dolognak. Minden baba különböző, s vannak nyugtalanabbak is... De ez azért túlzás. Az, hogy a kicsi fel-felriad éjjelente, az nem azt jelenti, hogy a szülő éveken át, minden áldott éjjel ész nélkül rohanjon az első nyekkenésre. Ugyanis sokszor maguktól visszaalszanak, hiszen ilyenkor gyakran csak félálomban vannak, s pont a túl "lelkes" szülő veri fel azzal, hogy elkezdi a félig még alvó gyerek nemlétező baját "tutujgatással orvosolni".

    előzmény:
    macskoszka (2131)
    2010-08-05  13:50
  11. 2010. augusztus 5. 13:502131.

    Werbunga írta és nálam is kiverte a biztosítékot az okoskodása

    Egyeseknek itt tényleg az a célja, hogy földbe döngöljék, azokat akik nem azonos véleménnyel bírnak adott témában lehetőleg legmagasabb lóról.

    Egyetértek veled maximálisan. 

    Jó lenne már megérteni, hogy tényleg nem egyformák a babák még egy családon belül sem, ahol ugye adottak ugyanazon szülők, ugyanazon környezet és gyanítom ugyanazon nevelési elvek. Asszem pont te említetted korábban, hogy mennyi különbség van 2 csimotád között..

     

    előzmény:
    ardian (2130)
    2010-08-05  09:54
  12. 2010. augusztus 5. 09:542130.

    Bocs, hogy rád kattintottam, nincs időm megkeresni, pontosan kinek is szól, csak bekukkantottam, s láttam, még mindig megy a vita (valahol hihetetlen már ez is), és most épp arrafelé (is) kanyarodott, hogy szegény Tiffin mit rontott el, amiért a 14 hónapos (!) gyereke felébred éjszaka és ad abszurdum szopizik olyankor. Súlyos nevelési hiba. Atyaég!

     

    Elárulom, mindenki (mi felnőttek is) felébredünk többször is egy éjszaka, csak visszaalszunk szinte azonnal és nem is emlékszünk rá. Biológiai örökség abból a korból, amikor nem a biztonságos házunkban aludtink, ezértz néha ellenőriznünk kellett a környezetünket, minden rendben van-e vele.

     

    A kisbabák egy része nem tud azonnal visszaaludni, ezért felébred, esetleg sír, s csak cumival, ringatással, szoptatással nyugszik meg.

     

    Nem egyformák a kisbabák. Aki nem hiszi, ajánlom Az embergyerek c. sorozatot, Natonal geo-n ment, de dvd-n is kiadták. A kisbabák fejlődését 0-tól 2 éves korukig követték, vizsgálták. Tanulságos látni, hogy milyen különbözőképpen regál egy-egy 1,5-2 éves kisgyerek pl. a tiltásra. Az egyiknek elég egyszer azt mondani, hogy nem, és nem csinálja., a másiknak meg hiába mondja a mamája, hisztizik, küzd, a szitu csak úgy oldható meg, hogy elmennek onnan. Nevelési hiba? Nem! Ugyanazt a két kisbabát születésüktől követték, és míg az első nyugodtan regált már pár hetes korában is az ingerekre, a második a váratlan dolgoktól rögtön megijed, hevesen sírni kezd. Jellemkülönbség, ami születéstől megvan. Ezért kár ítélkezni, bezzegelni. Vannak nyugodt, jó alvó babák, vannak másfélék. Nem feltétlenül a szülő hibája.

    előzmény:
    zsuzsi1975 (2129)
    2010-08-05  07:56
  13. 2010. augusztus 5. 07:562129.

    Csak azert, hogy ne haljon ki a topik, hoztam nektek linkeket , videokat es WHO ajanlast is.

     

    Eloszor is a WHO szerint:

    "Exclusive breastfeeding is recommended up to 6 months of age, with continued breastfeeding along with appropriate complementary foods up to two years of age or beyond." A gyengebbek kedveert ez azt jelenti hogy 6 honapos korig a kizarolagos szoptatast ajanljak es utana tovabb ket eves korig de meg azon tul is ajanlja a szoptatast mas taplalek mellett. 

     

    Aztan az alabbi blogon mindenfele szoptatast tamogato reklam videok vannak.

    Az elso video Puerto Ricoi, aztan ENSZ, majd szep sorban Kanada, USA 2X, Ausztral 2X, aztan Bulgaria 2x majd a vegen Spanyol. 

    Aztan egy kep a vegere amit egy anya keszitett a babaja elso 16 honapjaban keszult szoptatos kepekbol. Osszesen 357 kep. 

     

    Felhivom a figyelmet hogy ezek az anyak nem a magyar kissebbseghez tartoznak, es egyatalan nem kissebbsegek a sajat hazajukban sem. Ezek az anyak a gyermekeiket eloterbe helyezve, megis az eletuket normalis ember modjara elik. 

     

    Ezt a 2121sz. hozzaszoalsbol vagtam ki:

    "A nagy többségnek bizonyára az ehhez hasonló anyukákkal van problémájuk. Így sosem lenne szabad lobbizni a nyilvános szoptatásért, nem véletlen, hogy csak visszatetszést kelt:
    http://videa.hu/videok/hirek-politika/nyilvanosa n-szoptattak-baba-mama-RfbG7rP1cLR2AXxh"

     

    Meghogy visszatetszest kelto. Ennyire prudek a Magyarok??? 

     

     

    A vegere meg ezt is belinkelem megint, mert ketlem hogy korabban barki is megnezte volna. Ez sem a balkanon keszult es nem is a magyar kissebbseg koreben.  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  14. 2010. július 31. 13:162128.

    Ahogy elnéztem a videoban többségében voltak a nagyobb babák, az egy év körüliek, vagy kicsit nagyobbak.

    Számomra nem éppen szimpatikus és nem diszkrét volt, ahogy anyuka éppen a bő egy éves ikreit szoptatta. Ez a szoptatás nem való nyilvános helyre. 

    Szóval én speciel erről beszéltem. 

     

    Voltak kisebb babák, akiket szoptattak, de ott egyáltalán tényleg nem lehetett látni semmit. És ez annyira természetes volt számomra, sőt kifejezetten jó érzés látni az ilyet. Ilyenkor eszébe jut az emberlányának, hogy milyen is volt amikor még az ő picije szopott. 

    Ezért mondom azt, hogy egy kicsi pár hónapos baba szoptatása teljesen más, mint egy nagyobb egy év körüli gyereké. 

    És itt most nem megyek bele abba újra, hogy nem igaz, hogy pár órára nem bírja ki az egy éves, vagy még nagyobb kisgyerek cici nélkül. 

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  15. 2010. július 31. 09:502127.
    He-he mennyi (fehér) ősanya!
    előzmény:
    beátaanya (2126)
    2010-07-31  09:45
  16. 2010. július 31. 09:452126.
    Szerintem ezzel a videóval nincs semmi baj!!! Így van rendjén!!!
    előzmény:
    ♠ASPHEXy@♣ (2121)
    2010-07-30  15:31
  17. 2010. július 30. 23:092125.

    Uhhh...már kegyetlenül fáradt lehetek...

     

    Szóval: A gyerekemnek biztosított normális körülmények, vagy az egésznapos plázázás...

    előzmény:
    ♠ASPHEXy@♣ (2123)
    2010-07-30  23:06
  18. 2010. július 30. 23:072124.
    jav: publikus helyen
    előzmény:
    ♠ASPHEXy@♣ (2123)
    2010-07-30  23:06
  19. 2010. július 30. 23:062123.

    Naigen...meg...nem tudom, de a mindenáron közösségi helyeken való szoptatás valahogy a cigányoknál megszokott tevékenység inkább.

    Persze, ez nem vonatkozik a szükséghelyzetekre - halaszthatatlan ügyintézés, gyermekorvosi látogatás stb.-, de az éttermi látogatás nem nevezhető szükségnek.

    És igen...most meg lehet kövezni, de mivel vannak olyan anyák akiknek fontosabb a kikapcsolódásuk mint a gyerekük...nos...akkor gondolom, nekik pedig le kell nyelni, hogy nem mindenki tolerálja a publkusi helyeken való táplálást - persze ez függ a módjától is, nagy mértékben.

    A fentiekben említettek miatt magától értetődően nem a gyerek és az igényei a hibásak, hanem az önérdek; a pillanatnyi vágyairól lemondani képtelen anyuka...
    Sokan jönnek a hajdani szántóföldes etetéssel, régen, kb. a múltszázad elején, amikor szó sem esett a nyilvános szoptatás témaköréről, akkor érthető volt, és nem keltett semmilyen ellenérzést. Azonban a civilizáció túllépett ezen a ponton. Amennyiben néhány kismama ragaszkodik a jogokhoz (amik megilletik) akkor illik betartani az elvárásokat is amit pontosan az a civilizáció 'követel' tőle, amelyik a jogokat biztosítja számára.

    Amúgy meg...a gyereknek nem érdeke - pláne egy fél évesnek, vagy még apróbbnak - a fölöslegesen mindenhová cibálás...De! Itt és most kijelentem, hogy mindezzel nem azt akartam sugallni, hogy akinek kisbabája van soha, semmilyen körülmények között ne mozduljon ki sehová...Mindössze a rangsor...A gyerekemnek biztosított normális körülményeket, vagy az egésznapos plázázás...Mint mindenben ebben a témában is elharapództak a végletek, szélsőségek, meg a nekem 'mindenhez jogom van' féle melldöngetések...

    előzmény:
    kicsi_babóka (2122)
    2010-07-30  15:53
  20. 2010. július 30. 15:532122.
    SAjnos csak hang nélkül tudtam megnézni a belinkelt videót. Én egyáltalán nem ellenzem a diszkrét nyilvános szoptatást, de pl az amikor egy anyuka egy padon ülve szoptatta, az igenis provokáció. Basszus, takarja már el magát!!!! vannak lehelletvékony kendők, semmi perc alatt magára teríti. És még ha tudjuk is, mit csinál, az sztem egy normális embert nem botránkoztat meg. Ennyire azért illene figyelnie a kismamának is a többiekre.
    előzmény:
    ♠ASPHEXy@♣ (2121)
    2010-07-30  15:31
  21. 2010. július 30. 15:312121.

    Jó, kicsit sarkítottam, de majdnem így nézett ki a helyzet...

    Én csak az illetékesnek szóltam, nem érdekelt, hogy fel volt háborodva. Semmi bajom a nyilvános szoptatással (amennyiben legvégső esetben elkerülhetetlen), ha azt diszkréten, ismétlem diszkréten művelik - akárhogy is, egy intim dologról van szó. Szomorú, hogy egyre kevésbé kezelik annak...A tápláláson kívül ugye más funkciót is betölt: pl. elősegíti a baba és az anya közötti kötődés elmélyülését. Szerintem ebben rejlik a bensőségessége, ami nem tartozik nagyközönségre...

    Persze nonszensz a szoptatás és a szex között párhuzamot vonni. Valószínű sokan csak szemléltetésképpen hozzák fel olyan gyakran, a folyamat intimitását kihangsúlyozva.

    A mell egy intim testrész marad, akkor is, amikor anyaként elsőszámú rendeltetése  a baba 'élelmezése'...

    Szóval, pelenka vagy kendő - akik még ennek használatára sem veszik a fáradtságot, ne csodálkozzanak a rosszalló tekinteteken, vagy reakciókon.

    Én csak egy két példával találkoztam, de azokat mind primitívnek találtam. A kultúráltan szoptató kismamákat lehet, hogy észre sem vettem, olyan szolídan csinálták.

    Engem az is zavar, ha valaki nyilvánosan, mindenki szeme láttára pisilteti a csemetéjét pl...Ő nyilván minden helyzetben édesnek meg elragadónak találja a gyerekét, de koránt sem biztos, hogy mások hasonlóképpen vélekednek...( Személy szerint, számomra nem aranyos feltétlenül minden kisgyerek, csupán amiatt, mert kicsi...)

    Tömött buszon, metrón, villamoson soha sem szoptatnék. Az a legkevésbé alkalmas placc erre...Ebben az esetben mindenképpen ki lehet várni, hogy kissé nyugodtabb helyre érjünk. Meg ne hozzuk már kellemetlen helyzetbe a mellettünk ülőt, aki mondjuk még arrébb sem tud menni, mert mondjuk nulla tér van az emberek között...

     Különben hasonlóképpen zavar - mert sokan ezt is felhozták - az egymást nonstop nyaló faló párok. Főleg, ha ezt a legnagyobb tömegben művelik, lehetőleg cuppogva. Szintén arra kényszerítve a mellettük állót, hogy elviselje, mert mondjuk ezúttal sem tud helyzetet/helyet változtatni...

     

    A nagy többségnek bizonyára az ehhez hasonló anyukákkal van problémájuk. Így sosem lenne szabad lobbizni a nyilvános szoptatásért, nem véletlen, hogy csak visszatetszést kelt:

     

    http://videa.hu/videok/hirek-politika/nyilvanosa n-szoptattak-baba-mama-RfbG7rP1cLR2AXxh

     

    Olvastam én olyan véleményt is, hogy na és, ő t nem érdekli, ki mit szól, legfeljebb meglátjuk egy mell peremét, na és akkor mi van, a bimbó úgy sem látszik - azért ezt szvsz ne...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588727 (2089)
    2010-07-27  17:14
  22. Torolt_felhasznalo_179417
    Torolt_felhasznalo_179417
    2010. július 30. 14:322120.

    Sziasztok!

     

    Igazából én még nem állok közel a gyerekvállaláshoz igy 19 évesen, de én csak annyit mondhatok hogy apukám barátnője Koppenhágában lakik (magyar csak kiköltözött) szval náluk kint teljesen természetes az hogy ahol a picire rájön az ehetnék ott leülnek szoptatni legyen az bevásrló központ busz park akármi és senki nem bámulja meg őket nem cikizi kiőket, teljesen természetesnek számít. Szerintem ezt itthon is tolerálhatnák, de hát a magyar nép ehhez még sajnos elég prűd és ez nem is változik meg sohasem. Én mindenesetre támogatnám hogy bárhol lehessen szoptatni.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  23. 2010. július 30. 14:222119.

    "...Biztos leesel a székről, de igaz: az maholnap 14 hónapos lányom életében egyetlen éjszakát sem aludt át...."

     

    Hurrá! Bár nem igazán értem, hogy erre most büszke vagy vagy panaszkodsz? Mert ez bizony nem normális! Valamit nagyon eltoltál...

     

    előzmény:
    -Tiffin- (1981)
    2010-07-26  20:18
  24. Torolt_felhasznalo_551656
    Torolt_felhasznalo_551656
    2010. július 29. 23:372118.
    Ne haragudj, de azt a marhaságot, hogy a '80-as években hagyni kellett a babát sírni, ki mondta neked? Mindkét gyerekem a 80-as évek szülötte, de én bizony nem találkoztam ilyen tanáccsal. Olyannal igen, hogy a hisztiző gyereket nem kell felkapkodni. Egy anya azért tud különbséget tenni a sírások között. Márpedig, ha a gyerek azt szokja meg, hogy a hisztizéssel eléri a célját, nagyon jól fogja manipulálni a szüleit. Pláne az anyját. Van nekem 27 éves ismerősöm, a negyedik gyereke most 1 éves. Mi lenne, hogyan tudná ellátni a családot, ha mindegyik a saját elképzelése szerint ugráltatná? Az van, hogy a mostani kismamák görcsösen igyekeznek megfelelni valami rosszul értelmezett anyaképnek, amiben a kisember diktál. Ezzel csak az a baj, hogy amit a gyerekbe rögzítenek ebben a korban, az végleg ott marad. Az is, hogy anya csak arra jó, hogy őt maximálisan kiszolgálja.
    előzmény:
    -Tiffin- (2114)
    2010-07-29  00:46

Címlap

top