Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Esküvői ruha varrás

Hermosa27
Létrehozva: 2010. május 28. 14:19

Sziasztok!

Kinéztem a neten magamnak egy szép esküvői ruhát (csak a polgári esküvőre, mert a templomi már meg van).

Egyszerű, mégis elegáns. Felhívtam a szalont, és a kölcsönzési díja majdnem eléri a 200e-t.

 

(pedig meg akartam venni)

 

Tudnátok ajánlani olyan varrónőt, aki megvarrná a ruhámat? A képet lementettem, mert \'ugyanolyat\' szeretnék. Vagyis hasonlót, mert pont egyforma ugye nem lesz.

 

Írhattok priviben is. 

 

Köszönöm

  1. 2013. november 2. 14:3823.
    Egyszer láttam egy műsorban:Dior Indiában készítteti a selmyeit.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_910978 (11)
    2011-11-01  21:09
  2. 2013. október 31. 08:4322.

    Szia Hajnalka 28 !

     

    Kérlek

    mondd meg melyik az a Budapesti Menyasszonyi ruhaszalon!

     

    Üdv : Ilona

    előzmény:
    hajnalka28 (19)
    2012-08-22  16:53
  3. 2013. március 26. 12:2221.

    sziasztok,

    tudnátok nekem olyan címeket mondani, ahol esküvői ruhát varrathatnék, semmi extra, csak 3/4-es csipkeujjú csónaknyakú csipke felsőrész, az alja meg valami nem gyűrődős, abroncstalan, lágyan leomló hosszú (uszály nélküli) szoknya (esetleg csipkés anyagból) lenne, a cél, hogy bőröndben szállítható legyen... ilyet sajna kölcsönzőben, meg kész, megvehető készleten nem találtam, jó, kipróbált  varrónő vagy szalon tapasztalatoknak örülnék (aki nem aranyárban varrná meg)

    a helyszín lehetőleg Bp vagy vonzáskörzete... Köszönöm! 

    előzmény:
    hajnalka28 (20)
    2012-08-22  17:48
  4. 2012. augusztus 22. 17:4820.
    Hat amit en elmondhatok nemreg vasaroltam ruhat az egyik  Budapesti szalonbol ahol nagyon kellemes meglepetesben volt reszem ugyanis nagyon jo arakon szebbnel szebb menyasszonyi ruhakat talaltam, az erekes resze pedig az hogy a szalonban csak egy par darab volt kiallitva "hogy lasd a minoseget es a felhasznalt anyagokat" de viszont rendelkezesemre bocsajtottak vagy hat katalogust kb. 300 modellel amelybol boven vallaszthattam. Talaltam is egy gyonyoru modelt, levettek rollam a meretet ;e ket het mulva meg is kaptam. ket darabot rendeltem , az egyik tokeletes volt, a masikon egy picit kelett alakitani de azt is csak azert mert en idokozben pluszba (az egyik polgari a masik pedig templomi volt) es csak az hab volt a tortan hogy a raszant penzbol meg kisnyoszolyolany ruha is kijott, beteljesulve az az almom is hogy nyoszolyolanyok kiserjenek. Egy romaniai ceg gyartja akik olaszorszagnak es spanyolorszagnak is gyartanak, es most nallunk is megtalalhatoak menyasszonyi ruhaik "habar csak egy par helyen lattam pedig higgyetek el vegigjartam Budapesten szinte minden uzletet. Azt mondtak ahol ratalaltam hogy most jott be nallunk a piacra". Azt viszont elmondhatom hogy nem olyan giccsesek mint az ukr'n modellek, igaz volt egy par kozottuk de anyi szazbol biztos megtalalod az igazit. Mert ha az igazihoz mesz ferjhez akkor az igazi ruha is kell hozza.Sok helyen eszrevettem hogy fel van pompalva az ar mert spanyol es olaszorszagbol hozzak ugyanezeket a modelleket, ugyhogy mindenkinek ajanlom jarjon utanna mert ERDEMES. Mas varosokrol ne kerdezzetek mert nem jartam mashol de valoszinuleg megtalalhato mashol is mert olvastam meg hogy van aki atjar Aradra is, da ahogy o mondta az ar szinte ugyanaz. Amit elfelejtettem mondani hogy a felso es also reszt ugy parositottam a modelleknel ahogy nekem tetszett, nembeszelve arrol hogy most hivatalosak vagyunk a ferjemmel egy lagziba (azota megvolt az a bizonyos gyonyoru ejszaka) es hat ami a lenyeg hogy mindenki a menyasszonyra figyel, ugy erzem hogy akkor gyonyoru az a pillanat ha ragyogasoddal es a gyonyoru ruhaddal egyutt tundokolsz. Na es hat visszaterve a lagzira a menyasszony mar aldott allapotban volt es neki is talaltunk menyasszonyi ruhat ugyanis kulon kollekcio volt kismamak szamara is, igy hat levettek a meretet es ket heten belul elkeszitettek.Estelyiket is gyartanak ugyancsak megszamlalhatatlan modelt, es en meg egy baratnom (aki egy kicsit molett, de szamara is tartottak kellemes meglepetest, mert molettek szamara is van estelyi ruhaik sot meg eskuvoi is) ujra rendeltem estelyit es nagyon nagyon elegedettek voltunk mindketten. Ezt azert irom le ilyen hosszan mert rengeteg idombe kerult, es majdnem rengeteg penzembe is, es azt szeretnem hogy masok is megtudjak mikor egy tokeletes ruha a tokeletes napon azt a csodalatos erzest nyujtja neked hogy ragyogsz. Majd irok meg az estelyi ruhammal valo elmenyeimmel kapcsolatban. Olyan jo boldogan megosztani valamit masokkal. 
  5. 2012. augusztus 22. 16:5319.
    Hát amit én elmondhatok nemrég vásároltam ruhát az egyik Budapesti szalonból(ha érdekel valakit jelezzen rám e-mailen elkűldöm a többi infót csak hogy ne a reklám helye legyen)ahol nagyon kellemes meglepetésben volt részem, ugyanis nagyon jó árakon szebbnél szebb menyasszonyi ruhákat találtam,az érdekes része pedíg az hogy a szalonban csak egy pár darab volt kiállítva "hogy lásd a minőséget és a felhasznált anyagokat"de viszont rendelkezésemre bocsájtottak vagy hat katalógust kb 300 modellel amelyből bőven vállaszthattam. Találtam is egy gyönyörű modelt,levették rólam a mértet es ket het mulva meg is kaptam.Két darabot rendeltem, az egyik az tökéletes volt, a masikon egy picit kelett alakitani de azt is csak azért mert én időközben valmit még kigondoltam pluszba,és az csak hab volt a tortán hogy a rászánt pénzből még kis nyoszojólány ruha is kijött, beteljesülve az az álmom is hogy nyoszolyólányok kísérjenek.Egy romaniai cég gyártja akik olaszországnak és spanyolországnak is gyárt, és most nállunk is megtalalhatóak menyasszonyi ruháik "habár csak egy pár hejen láttam pedig higgyétek el vegigjártam Budapesten szinte minden üzletet. Azt monták ahol rátaláltam hogy most jott be nállunk a piacra "azt viszont elmondhatom hogy nem olyan giccsesek mint az ukrán modellek "igaz volt egy par  közöttük de anyi százból biztos megtalálod az igazit  :D mert ha az igazihoz mesz férjhez akkor igazi ruha is kel hoza :) Sok helyen észrevettem hogy fel van pompálva az ár mert spanyol es olaszországbol hozzák ugyanezeket a modelleket ugy hogy mindenkinek ajanlom járjon utánna ERDEMES.Más városokról ne kerdezzetek mert nem jártam máshol, de valószínüleg megtalálható máshol is mert olvastam még hogy van aki át jár Aradra is, de ahogy ő mondta az ár szinte ugyanaz.Amit elfeljtetem még mondani hogy a felső és alsó részt úgy párosithattam a modelleknél a hogy nekem tetszett, nembeszélve arról hogy most hivatalosak vagyunk mi is a férejemmel egy lagziba (azota megvolt az a bizonyos gyonyoru eszaka) és hát ami a lényeg hogy mindenki a menyasszonyra figyel, akkor gyönyörű ha a ragyogásoddal és a gyonyorű ruhaddal egyutt tünddökölsz" na és hat a menyasszony mostmár aldott alpotban van es szamukra is van kulön kolekció méretre, és ő is rendelt és nagyon meg van elégedve.Estélyiket is gyártanak ugyan csak megszamlalhatatlan modelt és én meg egy baratnőm"aki egy kicsit molett de számara is tartogattak kellemes meglepetést"tehát ujra rendeltem most estelyit es nagyon nagyon elegedett vagyok.Ezt azért írom le ilyen hosszan mert rengeteg időmbe kerűlt es majdnem rengeteg pénzembe is és azt szeretném hogy mások is megtudják azt az érzést mikor egy tökéletes ruha a tökéletes napon azt a csodálatos érzést nyujtsa neked hogy ragyogsz, majd irok még az estélyivel való élményeimmel is kapcsolatban, olyan jó boldogan megosztani valamit masokal  :D
    előzmény:
    Hermosa27 (1)
    2010-05-28  14:19
  6. Torolt_felhasznalo_910978
    Torolt_felhasznalo_910978
    2011. november 2. 08:2618.

    És szerinted ez korrekt?

     

    A magyar webáruházakat rendszeresen ellenőrzik próbavásárlásokkal, illetve a megadott adatok valódiságát is alkalomszerűen.

     

     

    előzmény:
    tulipan23 (15)
    2011-11-01  21:41
  7. Torolt_felhasznalo_910978
    Torolt_felhasznalo_910978
    2011. november 2. 08:2217.

    Ezzel én is tisztába vagyok, de az nem az a cég ahonnan neked 30eft-ért (postaköltséggel együtt) ruhát küldenek!

     

    Nemhogy a minőség nincs garantálva, hanem az egész úgy van kitalálva, hogy lehetőséged se legyen visszaküldeni! 

    Ezt úgy hívják etikátlan piaci magatartás.

     

     

    előzmény:
    tulipan23 (14)
    2011-11-01  21:38
  8. Torolt_felhasznalo_910978
    Torolt_felhasznalo_910978
    2011. november 2. 07:5316.

    Te nem vagy normális!

     

    A minőségellenőrzés fogalmát nem is ismerik!

    Három fő dolgot ismernek: lopni, csali, hazudni!

    Ja, a számla fogalmát sem ismerik!

     

    Az anyagot bepakolják valahol Kínában a hajóba, míg Európába ér elkészülnek a cuccok egy sötét zárt hajóban. És ennyi!

    Nyilván az ámítás megvan, hogy milyen szuper és a magyar ár töredéke, már magában ez elgondolkoztató!

    Azt tudod, miért van az a kellemetlen szaga a kínai ruháknak?

    A hajón, amin hozzák, rengeteg a csótány, egér, patkány stb., ezek ellen védekezniük kell, ők a legolcsóbb petróleum alapú szerrel itatják át a ruhákat, így nem eszi meg semmi. Igaz, hogy azt ki nem lehet mosni belőle.

     

    De örülök, hogy szerencséd volt! Sok boldogságot kívánok!

     

    U.i. Azt viszont nem kívánom, hogy a születendő gyermeked a kínai vállalkozónak dolgozzon, mert ha így haladunk ellepik Európát. Az általuk alkalmazott minimálbér az egy marék rizs naponta.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_595470 (13)
    2011-11-01  21:15
  9. 2011. november 1. 21:4115.

    A visszakuldessel csak annyi a baj, hogy altalaban tobbe kerul visszakuldeni a ruhat Kinaba, mint amennyiert megveszed. Sok ruha van fent 60-80 dollarokert, na most ha vissza akarnad kuldeni a ruhat biztositva akkor az sem kerulne kevesebbe. Ha meg nem biztositva kuldod vissza, akkor meg ha elvesz utkozben akkor sem a ruha arat nem kapod vissza, sem pedig csere-ruhat. Szoval kicsitrizikos a dolog, de nagyon sokak kivalo minosegu ruhat kapnak igy is.

    Neha kicsit ugyan halszagu... de annyi baj legyen. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_595470 (13)
    2011-11-01  21:15
  10. 2011. november 1. 21:3814.

    Egy dolgot elarulok:

    Szinte az osszes eskuvoi ruhas cegnek Kinaban vannak a varrodai. 

    Minden evben odamennek a buyer-ek es kivalasztjak a kinai gyarban a ruhakat es ott gyartattjak le. 

    Viszont abban igazad van, hogy amikor nem a konkret markat rendeled meg, hanem csak ugy online akkor semmi nem garantalja a minoseget, mig a cegeken keresztul rendelt ruhak szigoru minosegi ellenorzeseken mennek keresztul es igy jutnak el a kiskereskedohoz, aztan meg a vasarolohoz. 

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_910978 (12)
    2011-11-01  21:09
  11. Torolt_felhasznalo_595470
    Torolt_felhasznalo_595470
    2011. november 1. 21:1513.
    Te nem vagy normális! Elgondolkodtál már arról, a szalonokban honnan vannak a ruhák? Súgok: Kínából. A kínai dolgok nem szarok. A varrógépek az anyagok minősége, a munkások képzettsége, a helyben végzett minőségellenőrzés szavatolja, hogy megfelelő terméket kapj. Ha pedig mégis minőségi kifogásod van, akkor visszaveszik a terméket. Ez minden oldalon fent van.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_910978 (11)
    2011-11-01  21:09
  12. Torolt_felhasznalo_910978
    Torolt_felhasznalo_910978
    2011. november 1. 21:0912.

    Ezt nem tudom szó nélkül megállni.

    Az egyik hozzászóló azt írta Kínából rendelt menyasszonyi ruhát. Az eszem megáll, de komolyan. Egy méretre készített kosztümöt is egyszer minimum fel kell próbálni, ha nem többször, nemhogy egy menyasszonyi ruhát!

    De Kínában ezt is megoldják, gondolom virtuálisan próbált.

    Döbbenet, mi van, ha fel sem tudja venni, olyan sz.. r, kínai termékeknél ez ugye nem lenne meglepő. 

     

    előzmény:
    tervezgető (4)
    2010-05-28  15:58
  13. Torolt_felhasznalo_910978
    Torolt_felhasznalo_910978
    2011. november 1. 21:0911.

    Ezt nem tudom szó nélkül megállni.

     

    Az egyik hozzászóló azt írta Kínából rendelt menyasszonyi ruhát. Az eszem megáll, de komolyan. Egy méretre készített kosztümöt is egyszer minimum fel kell próbálni, ha nem többször, nemhogy egy menyasszonyi ruhát!

    De Kínában ezt is megoldják, gondolom virtuálisan próbált, vagy gondolatban.

    Döbbenet, mi van, ha fel sem tudja venni, olyan sz.. r, kínai termékeknél ez ugye nem lenne meglepő. Akkor vesz egy másikat itthon?

    Mégis a minőségi kifogást azt hogyan lehet intézni? 

     

    előzmény:
    Hermosa27 (1)
    2010-05-28  14:19
  14. 2011. november 1. 21:0710.

    Nekem augusztusban volt az eskukvom es az elso ruhamat en is DHgate-rol rendeltem.

    A kis kinai nagyon aranyos volt, minden emailemre valaszolt, elmeletileg minden kivansagomat teljesitettek a ruhaval kapcsolatosan, az egyetlen bokkeno mindosszesen az volt, hogy a ruha soha nem erkezett meg. 

    Ugyhogy en elpocsekoltam igy 2 es fel honapot, aztan a vegen rendesen boltban vettem meg a ruhat. 

    Nem azt mondom, hogy teljesen megbizhatatlanok az eladok az oldalon, hanem csak annyit, hogyha megprobalnad megis onnan rendelni, hagyj eleg idot ahhoz, hogyha valami miatt nem erkezne meg, akkor legyen idod meg rendelni mashonnan. 

     

    Boldog keszulodest az eskuvore !  :) 

     

    előzmény:
    tervezgető (4)
    2010-05-28  15:58
  15. 2011. május 25. 14:079.

    Sziasztok!

    Én is varratam a ruhámat annó 2006-ban. A magasságom miatt és a méreteim miatt nem tudtam volna kölcsönözni olyt, amilyet kinéztem. (154 cm, 42 kg). Baranyában lakom, lehet ez kicsit messze van.

    Egy ötlet a ruhához, sajnos én nem találtam igazán széles és nekem tetsző csipkét akkoriban, amit láttam annak az ára pedig a csillagos ég volt. Körülnéztem a függönyök között, nagyon szép és minőségi hímzett muszlint találtam.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  16. 2010. július 4. 11:188.

    szia 

     

    Várpalotán tudok egy nagyon jó és olcsó esküvői ruha varró szalont

     

    link:

    http://www.eskuvoiruhavarras.hu/

     

     

    maj d írd meg hogy mi lett az eredmény

     

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  17. 2010. május 28. 20:107.

    Köszönöm mindenkinek a segítséget, és azoknak is, akik priviben írtak.

     

    Most már csak egy nagyon nagyon jó fodrászt keresek, lehet hamarosan erről is nyitok egy topicot.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  18. 2010. május 28. 20:086.

    Sajnos azért volt drága, mert márkás a ruha.

    De nagyon belehabarodtam. Meg is akartam venni, úgy gondoltam, mivel nem az a nagy ruha, hanem inkább olyan estélyi jellegű, talán belekerül 20e Ft-ba. De hogy majdnem 200.e Ft! Kész voltam.

     

    Én is elegánsabbat szeretnék, és persze megvételre. A templomira kölcsönzöm a nagy ruhámat, de a polgárira venni szeretnék!

     

    Nehéz lesz. 

    Ja és szólok majd, ha találok valamit.

    előzmény:
    mesa82 (2)
    2010-05-28  14:27
  19. Torolt_felhasznalo_629662
    Torolt_felhasznalo_629662
    2010. május 28. 16:505.

    Ez nagyon jó oldal! És gyönyörű ruhák vannak! Nekem jövőre lesz majd aktuális, de már el is mentettem az oldalt!!! Kösziiii

    És milyen minőségű anyagból csinálták? Az anyagán lehetett érezni hogy kínai volt?

    előzmény:
    tervezgető (4)
    2010-05-28  15:58
  20. 2010. május 28. 15:584.

    Sziasztok,

     

    én egy kínai oldalról rendeltem a ruhámat(dhgate.com): ki lehet választani, hogy milyet szeretnék, megadni a méreteimet, és megvarrják, majd postán küldik.

    Egy (szerintem) szép, egyszerű ruhát rendeltem, postaköltséggel együtt volt 30eFt. Kb 4 órát lesz rajtam. Valahogy nem volt szívem a kölcsönzői ruhákért százezret költeni, ezt pedig el is akarom majd adni...szóval nekem nagyon bejött:)

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  21. 2010. május 28. 14:373.

    Szia,

    írd be a gugliba h díszruhaszalon. Kispesten vannak, szerintem mindent megvarrnak akár kép alapján is.

    előzmény:
    Hermosa27 (1)
    2010-05-28  14:19
  22. 2010. május 28. 14:272.
    Sajnos nemtudok segíteni nekem is szükségem lenne egy ruhára de nemakarok kölcsönözni inkább megvásárolnám egyszerű de mégis elegánsra gondoltam ha találsz egy jo üzletet szolj.,miért ilyen drága amit kinéztél???
    előzmény:
    Hermosa27 (1)
    2010-05-28  14:19

Címlap

top