Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Babahordozó - de milyet?!

purple
Létrehozva: 2010. május 11. 23:13

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni tapasztaltabb anyukáktól: Hordozóvásárlás előtt állok, azonban minél mélyebbre ásom magam a témában, annál jobban elbizonytalanodom. 

Az biztos, hogy csatos babahordozót szeretnék.

Kérdéseim: Hosszabb utakra, 2-3 órás kinnti tartózkodásra melyik a legalkalmasabb/legkényelmesebb? Hová esik a súly? Milyen a pántja? Melyiket egyszerűbb felvenni?

Egy-két konkrét tippet már kaptam (mei tai, ergo, manduca, magyarinda, liliputi), de ha valaki tud még hasonlót ajánlani, annak is utánanéznék.

 

Segítségeteket előre is köszönöm!

 

 

 

  1. 2010. május 19. 21:3217.

    Kedves Anyukák!

     

    Nagyon szépen köszönöm a sok választ!
    Időközben rájöttem, hogy "minden út a mamami-ra vezet",  viszont ahogyg azt ritasuni is írta, nagyon nagy falatnak tűnt az nekem elsőre.

    Szóval még egyszer köszönöm, hogy megosztottátok velem tapasztalataitokat, mindezek fényében, és már nem teljesen informálatlanul fogok nekilátni a mamami böngészésének. :-)

     

    Purple

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  2. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2010. május 12. 09:5616.

    Nekünk előbb Chicco 0+ soft volt,aztán mei tai: mivel nekem tropa a gerincem meg a hátam utáltam mindkettőt de amúgy maguk a termékek praktikusak,jók.

    előzmény:
    purple (1)
    2010-05-11  23:13
  3. 2010. május 12. 09:3315.

    nekem kendőm és mei taim van... a nagy nyári baba, így nála végig kendőztem... még két évesen is tudtam benne hordani háton... ő imádta...

     

    a kicsivel is kendőztem az elején, de utána kaptunk egy mei tait és mostmár nem cserélném el semmiért... a párom is imádja benne hordani a gyereket... a pici is állandóan alszik benne. most indulunk épp. elvileg este 6-ig benne lesz (kivéve ha valahol megállok és kiveszem)... nem ez az első túránk. eddig nem volt semmi baj...

    előzmény:
    purple (1)
    2010-05-11  23:13
  4. 2010. május 12. 09:2214.

    Szia!

     

    Nekünk Manduca van imádjuk én nem csereélném el másra mert bejött nagyon!Szereti Tomi is és ami nagy előnye hogy apa is.Könnyű felvenni kénylemes és hosszú távon sem érzem benne a gyerek súlyát.Van benne szűkítő betét az egészen kicsi babáknak.

    De tényleg gyere és nézz körül a mamamin!Sok hasznos infót találsz nagyon sok hordozóról és ott olvashatod a tapasztalatokat is!

    Szép Napot!

    Kata

    előzmény:
    purple (1)
    2010-05-11  23:13
  5. 2010. május 12. 08:1013.

    Nekem Gremese mei-tai-om van. www.mei-tai.hu

     

    Ha csak nem 2 hetes babáról van szó kkor én mindenképpen ezt ajánlom. Kicsi hlyen elfér, bárhva viheted, könnyű megkötni, elöl, csípőn, háton hordozhatsz vele, kényelmes, 8.5 kilós gyereknél sem fáj a hátad. először kendőztem de a mt 1000szer jobb.

     

    előzmény:
    purple (2)
    2010-05-11  23:20
  6. 2010. május 12. 08:0112.
    szerintem lakva, pontosabban hordozva derül ki, hogy az adott bevált, beválik-e.

    Nekünk ilyen babazsákunk, snuglink van, csak más mintával, ha a belinkelt valami csajos darab lenne, még így a 10 hósom mellett is lecsapnék rá. A 10 hósom a harmadik, az övét már teszveszen vettem, de a két nagyobb fiúnak is volt egy, csak már nagyon viseltes lett. Az elsőt úgy másfél éves koráig hordtam benne, ekkor olyan 12,5 kg volt, a másodikat tovább, úgy 2 éves koráig. Úgy vittem a nagyot néptáncolni, hogy odaúton és a tánc alatt a kicsi aludt benne, utána lábon jött haza.

    Az én gyerekeimnek sem a kifelé fordítás, sem a hátonhordozás nem jött be, de nemcsak ebben. Illetve a hátonhordozás igen egynDeuter Kidkomfort III-as hátihordozóban túrákon igen. Ez a babazsák egyébként kifelé fordítani nem a legjobb, de azt amúgy sem ajánlják, a mamamin van erről cikk.

    kerekes hordozó, tágabb ismerősi körünkben van, nem ajánlom, a húzó-toló funkcióját nem felnőttre tervezték, azaaz a legtöbben görnyednek közben és a kerék nem ken össze a védő miatt, de az öv locsipopcsi időben gázul tud kinézni, ha húzod-tolod, szóval, akiknek van csak háton használják, de sem a babának sem a hordozónak nem a legkényelmesebb állítólag.
    előzmény:
    kacsa76 (5)
    2010-05-11  23:31
  7. 2010. május 12. 07:4011.
    Én most cseréltem le egy chicco kengurut egy hunbaba meitaira. Hatalmas a különbség. Meg sem érezni benne a gyerek súlyát, nincs az a kényszerem, hogy fogjam a gyerket benne, és valószínű, h neki is kényelmes, mert max. 15 perc után alszik benne mint a tej.  Szóval én csak azt bánom, h kapásból nem ilyet vettem. A kenguruból vettem ki úgy egyébként, hogy teljesen el olt zsibbadva a lába. meg ugye az kilenc kilóig jó, a meitai meg amíg bírod. És hátra is lehet kötni, ami sokkal kényelmesebb bizonyos súly felett, mint elöl vinni. És egyáltalán nem bonyolult megkötni, nekem egyszer mutatta meg, akitől vettem, és utána lazán sikerült megkötnöm egyedül is elsőre. Én a  meitaira szavazok!!! 
    előzmény:
    purple (1)
    2010-05-11  23:13
  8. 2010. május 12. 07:2710.
    Nekem van manducam es meitaiom is. Meg meg mas is A meitait kotni kell azt valamivel nehezebb elsajatitani az elejen de nem kell hozza diploma. Inkabb arrol van szo hogy az elso par kotes laza lesz ujra kell kotni. A manduca csatos ott csak rahuz az ember. Mindketto hasznalhato ujszulott kortol, bar a manduca 3-4 honapos korban egy kicsit bonyolult, mert az ujszulottszukitohoz mar nagy a baba, a panelhez meg kicsi. (ossze kell kotni cernaval alul, ez igaz a meitaira is ha szeles). Mindkettot lehet hason, haton es csipon alkalmazni, csipore szerintem a manducat konnyebb. A baba jol ul, gyakorlatilag nincs idokorlat meddig lehet benne. 20 kiloig hasznalhato a manduca, en probaltam 14 kilos 2,5 evest haton, egyszer, nem ereztem neheznek de nem volt sokaig rajtam. 

    A linkelt kerekes hordozot csak stabil ulo babaknal es nem tul sokaig ajanlott, mert nem optimalisan ul benne. Ezen kivul nagyon kiall a felnott testetol, nehez hordozni, marmint egyensuly es suly miatt (az eszkoz is min 3-4 kilo) benne azt mondjak, cserebe viszont nem izzad ossze a baba es a felnott. Turakhoz, nagy babaval idealis. 

    Van meg a beco butterfly nevu hordozo, annak az a jo oldala hogy eloszor beleulteti az ember a babat es utana mint egy hatizsakot felveszi. NEm probaltam de kapok kolcson egyet nem sokara. Bar marha draga szerintem nem fogok beruhazni. 

    Remelem segitettem 

    (most elutazom par napra, de ha van kerdesed es raer a valasz jovo heten akkor irj privit)
    előzmény:
    purple (1)
    2010-05-11  23:13
  9. 2010. május 12. 06:529.

    Nagyon sokan dicsérik még a Beco-t is!

    http://www.becobaby.hu/ 

    előzmény:
    purple (1)
    2010-05-11  23:13
  10. 2010. május 11. 23:538.

    Szia,

     

    Nekünk manducánk van. A kisfiam szereti, bár túl gyakran nem használtuk, mert itt mifelénk szerencsére minden jól megközelíthető babakocsival. De azért voltunk vele buszozni, vagy pl. a zenebölcsiben kinn kellett volna hagyni a babakocsit, úgyhogy inkább a hátamon vittem a kiscsávót, stb...

    Elől is jó volt, meg háton is jó vele hordozni, 12 kilósan meg sem éreztem a hátamon. Egyedül a csípőn hordozást nem szerettem. 

    Nálam azért a manducára esett a választást, mert kendőhöz, mei-taihoz bénának éreztem magam, viszont elég duci vagyok, és a manduca nagydarab anyukának is ideális, mert jó hosszú pántjai vannak. 

     

    Igazából szerintem ha majd jön a kistesó, akkor nagyobb hasznát vesszük majd. 

     

    Összefoglalva: a manduca szerintem jó választás.

     

     

     

    előzmény:
    purple (1)
    2010-05-11  23:13
  11. 2010. május 11. 23:367.

    Hű, én nem tudok Neked okosat mondani (tudom, akkor minek írogatok...), én vettem többfajtát, aztán nem nagyon használtuk, mert a kisfiam nem szerette, én meg biztos béna voltam...

     

     

    Viszont van egy bolt a XI. kerület Fadrusz utcában, a Mamami, ott eléggé képben vannak hordozók tekintetében, plusz van honlapjuk is rengeteg infóval (www.mamami.hu), hátha ott (is) találsz segítséget.

    Meg persze biztosan írnak majd a hordozásban profik is

    előzmény:
    purple (1)
    2010-05-11  23:13
  12. 2010. május 11. 23:326.
    Elöl-hátul-oldalt is szeretett benne lenni a gyerek?
    előzmény:
    Gabriella2 (4)
    2010-05-11  23:30
  13. 2010. május 11. 23:315.

    Nekem ergo van, nekem nagyon tetszik, de a gyerekeim nem rajonganak érte... Én is olvastam fórumokat, amikor én vettem, akkor még a liliputiról nem tudtam, ha most vennék, azt hiszem, amellett döntenék - elsősorban az ára miatt. Élőben még nem láttam, de olvastam egyszer valahol valakinek a véleményét, aki mindkettőt kipróbálta, és náluk a gyereknek a liliputi jött be jobban több okból.

     

    Lehet, hogy ha most vennék, ilyen babazsákot vennék inkább, bár azért döntöttem az ergo mellett, mert háton is, oldalt is lehet benne vinni a gyereket.

    A fiammal egy Chicco kenguruval kezdtünk, azt nagyon szerette, utána az ergot nem igazán, még az oldalt hordozás vált be legjobban. Most a lányomnál még csak elöl próbáltuk a kora miatt, de csak rövid ideig van el benne.

     

    Szóval lehet, hogy érdemesebb egy jó kengurut (esetleg mei tait) venni, későbbre meg egy háti hordozót - az is van, és azt a fiam nagyon szerette, a lányommal még nem próbáltuk, de ismeretségi körben azt nagyon szokták szeretni a gyerekek.

     

    Amit még praktikusnak tartok, az a kerekes hordozó. Ha most kezdeném, lehet, hogy vennék egy ilyent.

    előzmény:
    purple (1)
    2010-05-11  23:13
  14. 2010. május 11. 23:304.

    Szia,

     

    nekünk Ergo volt (van), én csak jót tudok róla mondani: babóca is nagyon szerette, nekem is nagyon kényelmes, könnyen kezelhető volt, szinte nem is éreztem a súlyt és igazából még most is előkerül néha, pedig már közel két éves a gyerkőc...

     

    előzmény:
    purple (2)
    2010-05-11  23:20
  15. 2010. május 11. 23:283.

    http://juditkrea.blogspot.com/

     

     

     

    Nézz körül itt.

    előzmény:
    purple (1)
    2010-05-11  23:13
  16. 2010. május 11. 23:202.

    Kimaradt: Ha valaki használt/próbált már a felsoroltak közül, legyen kedves és ossza meg velem jó/rossz talasztalatát!

    Köszönöm!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     

Címlap

top