Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Mikróba mennyi időre?

fórumozok
Létrehozva: 2010. Április 26. 22:16

Sziasztok!

 

Találtam egy receptet: 

 

 

"beleöntöm a 20%-os tejfölt, amelyet előzőleg mikróban hűtőhidegről 30fokra (tulajdonképp kézmelegre vagy szobahőmérsékletre) felmelegítettem"


Hány fokon és hány percig kell melegíteni a tejfölt, hogy 30 fokos legyen? És minden tapasztalat érdekel ezzel a recepttel kapcsolatban!
 Köszönöm 
  

 

  1. 2010. Április 27. 21:4435.
    Legalább fél liternyiből (450 gr) csináld! Pillanat alatt elfogy majd!
    előzmény:
    fórumozok (34)
    2010-04-27  19:08
  2. 2010. Április 27. 19:0834.
    ha minden jól megy, akkor én holnap kezdem
    előzmény:
    csutak51 (33)
    2010-04-27  15:32
  3. 2010. Április 27. 15:3233.

    Jelentem, készül a krémsajtom, reggel óta!

     

    Volt itthon felbontott vödrös tejfölöm, cca fél vödröcskével.

     

    Kizuttyintottam a nyeles szűrőbe, alátettem egy műanyag tálat, amibe a szűrő pont beleillik.

    Így betettem a mikróba, és 700 fokon mikróztam cca 1 percig (percbeosztású sajna a mikróm, azért cca)

    Tejföl tetejére tettem egy kistányért, arra egy üveg lekvárt (lenyomatásként) és be a hűtőbe!

     

    Most lezsűriztem, máris finom!De holnapra mégjobb lesz!

     

    Csak, mivel ezt (állítólag) nem szabad keverni (ez ugyan sztem túlzás!) nem ízesítettem, így sótlan.

     

    Köszi, Fórumozok, hogy eszembejuttattad, így csináltam is!

     

    Próbáljátok Ti is ki, nem bánjátok meg!

     

    előzmény:
    fórumozok (1)
    2010-04-26  22:16
  4. 2010. Április 27. 06:4732.

    tedd bele meleg vizbe a tejfolos dobozt

     

    ez mekkora ötlet ... megoldottad a gondom!

    a használati melegvíz kb. 40 fokos 

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    (megjegyzés: kevergetni nem szabad!)

    előzmény:
    Bokor Andrea (30)
    2010-04-27  02:20
  5. 2010. Április 27. 03:0231.
    és kérdezd meg azt is, hogy van-e lidl a közelemben
    idézet:
    fórumozok (27)
    2010-04-26 23:10:56
    Miert? Van Lidl a kozeledben?
    előzmény:
    fórumozok (27)
    2010-04-26  23:10
  6. 2010. Április 27. 02:2030.
    köszönjük, andrea
    idézet:
    fórumozok (23)
    2010-04-26 23:07:19

    Elnezest hogy erdemben nem valaszoltam a topikinditodra, de delutan csak beneztem es ez jutott eszembe. Szerintem azt nem lehet megmondani, hany percre vagy m.percre tedd a mikroba, mivel minden mikronak mas a teljesitmenye.

     

    Erdemes venni olyan etelhomerot, amit en a joghurt es a kefir keszitesehez hasznalok, mert azt is mernem kell, nem lehet a tejet 82 foknal melegebbre heviteni:

    http://www.abiasa.com/siteYogotherm/en/english _320x240.html

     

    Szoval szerintem a tejfolt ha elozo este kiveszed a hutobol, akkor nem romlik meg reggelig, es talan akkorra mar szobahomersekletu lesz. Ellenorizheted ilyen etel homerovel. Ha nem eleg langyos akkor tedd bele meleg vizbe a tejfolos dobozt es kevergesd ezzel a homerovel, amig eleri a megfelelo fokot.

    Egyebkent koszonom szepen ezt a receptet.

    Nagyon jo, es holnap ki is probalom.

    előzmény:
    fórumozok (23)
    2010-04-26  23:07
  7. 2010. Április 26. 23:2629.
    Remélem, ebben nem rám gondoltál!Ugye, nem??????
    előzmény:
    fórumozok (25)
    2010-04-26  23:08
  8. 2010. Április 26. 23:2428.

    Inkább tippelek: nincs!

     

    A hány percig hány fokon mennyi tejfölt ki lehetne számolni! Csupán egy fizikusdiploma szükségeltetne hozzá!

     

    Az cca 5 év. Így jó???

    No, én megyek, aluszkálom! Jó éjt Neked, meg Mindenkinek itt!

    előzmény:
    fórumozok (27)
    2010-04-26  23:10
  9. 2010. Április 26. 23:1027.
    és kérdezd meg azt is, hogy van-e lidl a közelemben
    előzmény:
    csutak51 (18)
    2010-04-26  22:54
  10. 2010. Április 26. 23:0926.

    akkor most googlizd ki hogy hány fokon, hány percig

    mert ez így semmit sem ér nekem

    előzmény:
    csutak51 (24)
    2010-04-26  23:08
  11. 2010. Április 26. 23:0825.

    most hogy már vannak zöldségek a reggeli piritósomra szánnám

     

    remélem ebbe is beleköt valaki

    előzmény:
    csutak51 (21)
    2010-04-26  22:59
  12. 2010. Április 26. 23:0824.
    előzmény:
    fórumozok (1)
    2010-04-26  22:16
  13. 2010. Április 26. 23:0723.
    köszönjük, andrea
    előzmény:
    Bokor Andrea (15)
    2010-04-26  22:49
  14. 2010. Április 26. 23:0122.
    Ízesídheted= ízesítheted
    előzmény:
    csutak51 (21)
    2010-04-26  22:59
  15. 2010. Április 26. 22:5921.

    Krémsajt helyett kenyérre kenve.Olyasmi lesz, mint a bolti krémsajt, vagy vajkrém. Ízesídheted is, amivel tetszik!

     

    Éljen a kísérletező kedv!

    előzmény:
    bababetű (19)
    2010-04-26  22:56
  16. 2010. Április 26. 22:5720.

    Dísznek is szép az!

    S ne biztass senkit környezetszennyezésre! Akárhová ki se dobhatja, csak engedélyezett veszélyeshulladék-lerakóba viheti!

    előzmény:
    bababetű (17)
    2010-04-26  22:53
  17. 2010. Április 26. 22:5619.

    Mire használjátok fel az így nyert tejfölt ? Nem romlik meg csöpögés közben ?

     

    Szeretek kisérletezni én is. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  18. 2010. Április 26. 22:5418.

    No és a Lidl-esből hol van a kísérletezés öröme????

    No, látod????

    előzmény:
    kékeszöld (11)
    2010-04-26  22:41
  19. 2010. Április 26. 22:5317.
    Akkor dobd ki.
    előzmény:
    Bokor Andrea (15)
    2010-04-26  22:49
  20. 2010. Április 26. 22:5216.
    Nem kell textil! Tökéletes e célra egy nagyobb félgömb alakú szűrő, műanyag, sűrűszövésű hálós!
    előzmény:
    kékeszöld (13)
    2010-04-26  22:44
  21. 2010. Április 26. 22:4915.
    Microba en mar nem teszek semmit, meg a kavemat sem. Nem is ertem miert van a konyhaban. Alig-alig hasznaljuk.
    előzmény:
    fórumozok (1)
    2010-04-26  22:16
  22. 2010. Április 26. 22:4514.

    Milyen örömödet? Azt, hogy azt hiszed, hogy svájci csokit eszel, közben meg csak sportszelet? :-)))))))))

     

    Szeretem helyrerakni a dolgokat. Ha valami NEM mascarpone, akkor ne mondjuk rá, hogy az.

     

    A ketchupos-trappistasajtos makarónira se mondjuk, hogy bolognese...

     

     

    előzmény:
    fórumozok (12)
    2010-04-26  22:43
  23. 2010. Április 26. 22:4413.

    Ja, és még egy tipp. :-)

     

    Átfolyós "német" kávéfőzőbe való papírfiltert érdemes használni. 120 db-os tán 200-300 ft a dm-ben, és akkor nincs macera a textil mosásával, büdösödésével. :-D

     

    Én inkább joghurtot szoktam így lecsöpögtetni, pl. tzatzikihez.

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  24. 2010. Április 26. 22:4312.
    most muszáj elrontani az örömömet?
    előzmény:
    kékeszöld (11)
    2010-04-26  22:41

Címlap

top