Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Nílusi hajóút Beck Reisen

lin-lan
Létrehozva: 2010. Április 15. 12:57

Sziasztok!

 

A mai nap a párom kapott egy levelet a Beck Reisen-től, miszerint nyert egy nílusi 4 *-os hajóutat + 1 fő ingyen. Felhívtam az irodát, de ott semmit nem tudnak mondani róla (ez már gyanús), csak annyit tudott mondani a hölgy, hogy el kell menni valami előadásra és ott majd tájékoztatnak. Mi ez??? Mert nem hiszek benne, hogy ilyen szerencsések lennénk.

 

Tapasztalatok vannak velük vagy ehhez hasonló ügy kapcsán? 

 

Köszi előre is

  1. 2011. augusztus 17. 16:5624.

    Kedves Beck Reisenesek!

    Olvassátok el a Boci travel cég honlapján megjelent közlést!

    A baj csak az, hog nekem fényképem van arról, hopgy a Boci travel busz vitt el minket a Beck Reisen árubemutatójára. A bemutató meghívóján bécsi séta lehetősége volt felírva, a busz Bécsbe indulásakor a gépkocsivezető mondta, hogy körbemegyünk a Ringen. (lásd tavalyi bejegyzésemet!)

    Tudjátok meg:

    van egy Beck Reisen utazási iroda, (csehországi székhelyű BECK Reisen s.r.o) akik Magyarprszágon nincsenek bejegyezve, ezért nem üzletelhetnek..

    Van egy Beck Reisen utazási iroda, (a felszámolás alatt álló Beck Reisen Kft) akik le vannak tiltva, ezért nem üzletelhetnek..

    3 apró betú és két pont az eltérés.

    De van iroda, amelyik kijátsza a tilalmat. Nem mondom meg, melyik, de tele van a hócipőm mind a 3 cégecskével.

    Amelyiknek nincs irodája, azzal ne üzleteljen senki!

    tudok még mást is a Beck Reisen Kft-ről mondani.

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  2. 2011. január 3. 18:4623.

    B.U.É.K.!

     

    Figyelem emerek!!! A Beck Reisen megkezdte éves átvágós trükkjét.Küldtek megint levelet,tombolával együtt.Megint nyertünk egy Nílusi hajó utat.

     

    Szeretném elmondani,hogy 2004-ben nyertem egy külföldi utat,5 ország közül választhattam. Ausztrália,Indonézia,Izland,Karib-tenger,Brazília.

    Én Indonéziát választottam,de akkor tört ki a Cunami.Ekkor úgy döntöttem,hogy a Karib-tengeri körutat válsztom. Én sem hittem el amikor felhívtak,de nekem mindent átküldtek interneten.és bekellett mennem az általam választott legközelebbi utazási irodába,ahol a kezembe kaptam a repülőjegyeket oda-vissza a hajó jegyet stb.Ezt nem a Beck Reisennel nyertem.Aki korrekt az így jár el,minden tökéletes volt és teljesen inyen utaztunk a párommal,12 napig. 5* szálloda Spanyol országban,onnan kivitt a szálloda busz a repülő térre,9 órát repültünk egy Jumbo jet-el,Cubáig.Ott egy 11 szintes luxus hajóval jutottunk el Jamaicába,Cancunba,Grand-kajmán szigetek,Isla-paradiso,vissza Cubába. Mindenhol minden ki volt fizetve,és minden országban eltöltöttünk egy kis időt.Ezt a mai napig is egy nagy csodának élem meg,és akinek elmesélem az csak hüledezik,mert ez nagyon ritk,hogy valaki eljut ilyen helyre semmi pénz nélkül és nem átvágás.Nem dicsekvésből írtam le ha nem azért mert van ilyen is de ez tényleg nagyon ritka. Viszont van egy nagyon jó utazási iroda aminek az a neve,hogy Best Reisen. Tehát a Beck Reisen egy csaló,mert még nevet is úgy választott,hogy megtévesztő legyen.Ezt a céget likvidálni kell mert nagyon sok szerencsétlen idős embert vágott át. Üdvözlettel: Kócbaba

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  3. 2010. szeptember 13. 00:0322.
    Utazás Bécsbe!
    Bemutató után busz és irány Bécs.
    Indulás után közli a soffőr, hogy egész héten probléma volt, neki kínos: Megállás nélkül végiggurulunk a Ringen és visszaindulunk Parndorfba a bevásárló központba.
    Kérdés:
    Miért nézi a cég hülyének a nyugdíjasokat, hogy csúcsforgalomban körbeviszik őket Bécs kőrútján és ettől elalélnak?
    Miért hazudnak a szórólapjukon,amelyet személyre szólóan postáztak, hogy lesz idő Bécsben nézegetni?
    Miért kell bunkó üzletkötők bohóckodását és üvöltözését végighallgatni?
    Miért kell idős embereknek taknyos üzletelők ocsmány szidalmait végighallgatni?
    A legutóbbi szeanszon megjelent egy német szépfiú, aki állítólag a tulaj. Volt képe megnézni azt a néhány becsapott nyugdíjast, akiből évek óta jól megél.De nem volt képe kiállni a publikum elé, hátul borozgatott a tolmácsnőjével.
    Miért kell nekünk végighallgatni egy tanyasi kikiálltó megjegyzéseit "akinek nincs munkája, szedjen hangyát"
    Miért kell eltűrni, hogy egy taknyos ocsmány szavakkal káromolja azokat az idős embereket, akik nem áldoznak 600000 Ft-ot az egészségük érdekében, idézet: "az dögöljön meg" Elhangzott a mondat 2009-ben Lignanoban a Beck Reisen bemutatóján.
    Miért vitatkozik a jelenlevő orvosokkal a nyilvánvaló hazugságot cáfoló szakemberrel a kikiáltójuk, hogy nem értenek hozzá.
    Miért engedjük meg. hogy életveszélyes ajánlatokat tegyenek olyan eszköz rádumálásával, ami egészségi szempontból szigorúan ellen javallott pl. infarktuson túlesett betegek számára..
    Na több tapasztalatom nem lesz a céggel, mert sem én, sem a környezetem, sem a lakókörzetemből senki nem fog bedőlni nekik.
    A Nílusról csak annyit: gondolkozzatok magyarok!
    Hat napig mit esztek? Hát a luxusbárokban ehettek, ihattok, amennyi pénzetek maradt.
    Ja és mégegy: ez üzleti bemutatón nem illik a konkurenciát nyilvánosan megnevezni ócsárolni. De az üzleti etika fogalom egyik elemét sem ismerik ezek a maffiózók.
    Csóközön, de ha lehet, bablevest majd viszünk ha le lesznek csukva.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  4. 2010. augusztus 23. 08:1721.

    Sziasztok!

    Jó, hogy mi csak most "nyertünk"! Így már volt alkalmam mások tapasztalatairól olvasni mielőtt az ülepemet a földhöz vertem volna a nagy örömtől.

    Mivel gyanúsan szépen hangzott a levél, rögtön rákerestem és idetévedtem. Pedig a párom mondta: "nincsen apróbetűs rész".  Na ja, az első levélben nincs is, majd szóban megkapja a balek.

    Itt is van mégegy régebbi fórum erről a témáról, ezek nem ma kezdték a Kész Átverés Showt. Már 2003-ban volt botrány, amikor csillagászati áron életveszélyes szupergagyi készülékeket sóztak el nyugdíjasoknak.

    Már az is büdös volt a levélben, hogy a párom nyerte, mint vonalas telefon előfizető, pedig nem is az. (Én vagyok az előfizető, és mivel nem vagyunk házasok, a nevünk még csak nem is hasonlít.)

    Na persze aki valódi kalandot akar jó sok pénzért, az nyugodtan utazzon velük. Mi viszont csak ámulunk, hogy egyesek milyen jól megélnek a mások hiszékenységéből.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  5. 2010. augusztus 18. 19:4620.

    Sziasztok!

     

    Képzeljétek, én is ma kaptam ilyen levelet, igaz már nyugdíjas vagyok, de nem hiszékeny, most akartam a neten utánuk keresni és máris megtaláltalak benneteket. Már a kukában van a levél, csak az a szemétség, hogy ezt egyes emberek megtehetik, hogy a mások becsapásával jövedelemhez jutnak. 

    Azt jegyezzük meg mindannyian, hogy ingyen semmit sem adnak! Azt írják az összes vonalas telefon használó közül sorsoltak ki 500 tagságot (a tagság éves díja 35.000.-Ft ami szintén ingyenes + a hajóút) és ennek a részese vagyok. Micsoda hazugság, ennél nevetségesebb dolgot képzelni sem tuduk, egy hatalmas átverés! Vigyázzatok, nehogy csapdába csaljanak!

    előzmény:
    lin-lan (1)
    2010-04-15  12:57
  6. 2010. augusztus 11. 20:2819.

    Sziasztok,

     

    de jó, hogy ebben a témában is született topic és sok emberen segít, mielőtt még nagy költségekbe keverné magát.

     

    A múlt héten én is kaptam ilyen levelet, és ismerőseim is, de én nagyon gyanakvóan álltam a dolgokhoz.

     

    Én már akkor gyanakodtam, amikor az volt írva, hogy személyesen egy bemutató keretében vehetjük át a nyereményt, egy fkaultatív ebéd mellett, ahová ingyen háztól - házig visnek ( Szeged - Győr - Szeged???).

     

    A második csalódás akkor ért, amikor  felhívam őket, és feltettem volna egy - két csavaros kérdést, de állandóan foglalt volt a vonal, és nem vették fel.

     

    Gondoltam még mielőtt bármit is visszaküldök, írok nekik egy e-mailt, de arra a mai napig nem válaszoltak, pdig ez már egy hete volt. 

     

    Hát ez nem egy korrekt utazási irodára valló vieslekdés, meg a beépített termékbemutató is már gynaús, mert ott én gondoltam tuti az út értékének többzsörösét vásároltatják le velünk.

     

    Egyébként van egy geyiptomi ismerősöm, aki szerint a 4 * - se jó, mert ott alapból 5 *-osak a szállodák, a jobbak.

     

    Mindenki nagyon vigyázzon, aki ilyet leveleket kap.

     

    Inkább majd saját összespórolt pénzből és valószínűleg sokkal olcsóbban fogok elmenni Egyiptomba.

     

    üdv: Gizi

    előzmény:
    lin-lan (1)
    2010-04-15  12:57
  7. Torolt_felhasznalo_978881
    Torolt_felhasznalo_978881
    2010. augusztus 11. 20:1418.

    ÖN NYERT!!!

     

    Nekem is megérkezett a GARANTÁLTAN INGYEN!

     

    Ingyen ebéd nincs, megmondta elkúró feri is ......úgyhogy kuka!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  8. 2010. augusztus 10. 19:4717.
    Sziasztok!A BECK Reisent ha jót akartok felejtsétek el,mert egy nagy átverés az egész,egy jó nevü utazási irodában teljes áron olcsóbban eltudtok menni egy ilyen utra,és akkor biztosan nem fognak lenyulni benneteket mint ők.Mi is kaptunk tőlük ilyen levelet,elmentünk az elöadásra ott megkaptuk az állítólagos nyeremény utunkról a dokumentumokat.A szállás és az ellátás ingyenes a repülőjegy 140 000Ft/fő + 60euró vízum,transzfer,borravaló stb +ha valamit látni szeretnétek 140euró a fakultatív programokra egyébként a hajót nem lehet elhagyni.Kaptunk tőlük egy másik levelet is egy termékbemutatóra,elmentünk itt már ugyan ezt a Nílusi hajó utat 99 000Ft/fő áron vehettük volna igénybe 275 000Ft/fő helyett,mert vásároltunk tőlük(ezerszer átkozom a percet amikor a buszra felszálltam)kiküldték a szerzödést amiben az áru értéke 220 000Ft helyett majdnem 300 000Ft akarnak fizettetni velünk.Hány idős embert vernek át? Szerencsére mi időben észre vettük az átverést és nem írunk alá nekik semmit.Mindenkit óva intek ettől a társaságtól.Sziasztok.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  9. 2010. augusztus 9. 00:5716.

    én kikukáztam a levelet, azt se tudom honnan vették a címem a közelükbe se megyek, nem is fogok....szegény hiszékeny nyugdíjasokat szoktak bebolondítani.....

    mint a királyfi a rút banyával az erdőben tudjátok, ha háromszor

    a magadévá teszel királyfi szép hercegnővé változom és dúsgazdaggá teszlek...egyszer élünk gondolja a királyfi megcselekedi amit megkövetelt a banya, végén leveszi a banya fejéről a vödröt, hát rusnyább mint valaha.... hány éves vagy királyfi ? 26. És még hiszel a mesékben ......???!!!

    Jó ez meg az ezeregy éjszaka meséje, ezeregy birkapaplanos előadást kell végigülni a nyereményért ami drágább mintha elmenne valaki egy utazási irodával Egyiptomba.....

    De cselekedjék ki ki belátása, ill. kalandvágya szerint.....

    Úgyis Allah kezében vagyunk....

    előzmény:
    lin-lan (1)
    2010-04-15  12:57
  10. 2010. augusztus 8. 21:0515.

    Szia GAlagonya

    előtted lévő hozzászólóként leírtam a költségeket.

    Ami még kimaradt, 60 Euro illeték, ami tartalmazza a helyi adót, személyzet díját, vízumot, transzfert. ezt a helyszínem kell fizetni

    + 60-120 Euro fakultatív programokra

     

     

  11. 2010. július 23. 10:0114.

    Szia! Nem feltétlenül kell velük utazni, de... mivel nem tudod a pontos indulási dátumot,, nem biztos, hogy még mindig lesz ingyenes illeték!

    Ők közvetlenül Luxort jelölik Bp.-Luxor járat 99,990 ft-ért. rept.ill. + üzemanyag.költség címen: 22,900+16,900 = 139,790 Ft 

     

    Ha nem velük utazol, 9,990 Ft foglalás feldolgozási díjat kérnek.  

    előzmény:
    beryl (13)
    2010-07-21  12:12
  12. 2010. július 21. 12:1213.

    a kérdés csak annyi, hogy muszáj elfogadni az ő repjegy ajánlatukat vagy mehetsz egyénileg is? mert én találtam repjegyet 74-ért illetékkel együtt egy főre közvetlenül Bp.-ről. a fakultatív programok meg logikus hogy fizetősek, minden irodánál azok (hisz ami az egyik embernek érdekes az a másiknak nem)

    Anyum nyert ilyet de átruházná rám viszont a plusz fő nem rokon, jó volna tudni lehet-e? Aki volt már ezen az előadáson megírhatná.

    Amúgy én is kamunak érzem mert ha nyersz valamit akkor nem kötik feltételhez, de ettől még lehet jó ajánlat csak gyanús..

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  13. 2010. július 21. 11:3712.

    "Én elmentem a mesenapra az nílusi hajóúttal kapcsolatban. Kész átverés show! A nyereményúthoz a repjegy 140ezer Ft/fő. A hajózáson és ellátáson kívül a nyeremény semmilyen programot nem tartalmaz. Csak csomagban vásárolhatod meg a fakultatív programokat 160 euróért, tehát ha látni is akarsz a hajón kívül valamit, akkor az egész már 190 ezret közelíti, és Kairóba el se juttok. Találtam viszont a neten olyan utazási irodát, ahol 180 ezerért szuper programokkal teli nílusi hajóút van, benne szállás Kairóban és Luxorban belépőkkel együtt. Ennyit a nyereményről.
    Az előadáson egy csomó gagyit sóznak rá a résztvevőkre sokszázezer Ft-ért, és úgy állítják be, mintha ezeket is nyerted volna, ill. reklámajándékként kaptad, de a végén kiderül, hogy mégis fizetni kell. A naiv nyugdíjasok észre sem vették, és hatalmas csomagokkal mentek haza (porszívó, edények, vasaló, gyapjótakaró + prágai utazás dupla áron, mint amennyiért egyénileg ugyanezt meg lehet szervezni olyannak, aki beszél valamilyen nyelvet), csak utólag eszmélnek rá, hogy mennyi fizetésre vállaltak kötelezettséget. Ti semmit sem nyertek, csak a Bekc Reisen gazdagodik.
    Ne dőljetek be, azt tanácsolom."

     

    Én is kaptam meghívót, de már a szemétben landolt.Olvassatok utána, én ezt az írást azért berakom nektek, mert ezt legalább olyan írta, aki már elment ilyenre.

     

    előzmény:
    luca66 (11)
    2010-07-20  21:12
  14. 2010. július 20. 21:1211.

    Sziasztok!

    Én voltam a bemutatón." Egész napos" ea..

    Sok mindenről szól. A Nílusi hajóút bemutatásával kezdték, Mindenki az ea. végén kézhezkapta a nyereményre jogosító dossziéját, ami pontosan tartalmazza a nyereményen kívüli fizetnivalókat. Igen, a rep.jegy, illeték, és a fakutatív programok árai

    Az indulás okt. közepétől.

    1 hónap a jelentkezési határidő. Ha pontos árak érdekelnek, leírom.

     

    előzmény:
    lidika49 (10)
    2010-07-16  22:47
  15. 2010. július 16. 22:4710.

    Sziasztok!

    Ilyen utat én is nyertem tőlük, majd küldtek egy 2. levelet, melyben megírták, hogy Győrben lesz a tájékoztató, ahova busszal fognak levinni.

    igen, a repülőjegyet kell megvenni. Itt az a bökkenő, hogy mi voltunk  már ilyen  úton, s a befizetnivaló nagy részét a repülőjegy ára tette ki. Mondanom sem kell, hogy nem mentünk.

    előzmény:
    sesili (9)
    2010-07-16  22:34
  16. 2010. július 16. 22:349.

    Szia !

     

    Mi is kaptunk a múlthéten egyilyen levelet Én be írtam a googléba a nevüket és sorra jöttek ki az oldalak és az emberek történetei erről a cégről és a nilusi útjukról az egész egy átverés.Itt idéznék a svindlerek című tv műsorból :azt a jó tanácsot adták gondolkodjunk el azon "Hogy nyerhetsz valahol ahol nem pályáztál és jelentkeztél?"Nagyon vigyázzatok

     

     

                                Üdv:Sesili

    előzmény:
    lin-lan (1)
    2010-04-15  12:57
  17. 2010. július 16. 19:478.

    Helo, en a mult heten nyertem, felhivtam oket, es mindenre rakerdeztem. Azt mondták, ez már meg van nyerve, semmiylen feltétele nincsen annak, hoyg reszt vegyek. A repjegyet kell pluszban fizetni es koltopenzt vinni, a  nyeremeny az a 2 főre szolo hajóút teljes ellátással. Az "árubemutató" a repjegyről fog szólni az átadáskor. Az atadas pontos helyét, kezdesi idopontjat 1 hettel az esemeny elott tudjak megmondani. Fel voltak keszulve, minden kerdesemre azonnal mondták a valaszt.

    Egyelore ennyit tudok.

     

     

     

    előzmény:
    lin-lan (1)
    2010-04-15  12:57
  18. 2010. Április 15. 14:307.

    Köszönöm, hogy írtatok.

     

    Én is így gondolom, hogy ez tuti átverés, mert szerintem ha elmondták volna, hogy mit kell érte tenni/fizetni akkor az előadásra tuti semki sem menne el, és ott még van lehetőség az átverésre.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  19. 2010. Április 15. 14:176.

    Egyszer kaptam egy emailt, hogy nézzem meg a csatolt nyeremény listát, mert a nyertesek között vagyok. Állítólag valahol regisztráltam, ahol az új regisztrálók között sorsoltak nyereményeket. Nem is emlékeztem már rá, hogy tényleg regisztráltam-e ott. Először vaciláltam, hogy meg merjem-e nyitni a csatolmányt, úgyhogy először jól utána néztem annak a névnek, ahonnan a levél jött. Fel is hívtam őket, hogy nem átverés-e. Aztán megnéztem a nyeremény listát és majd el ájultam, mert én nyertem a fődíjat. (soha nem szoktam nyerni, még tombolán sem) Egy neves és drága sport márka áruházában vásárolhattam le a harmincezer ft-os utalványomat. Ez nem volt átverés, tényleg levásároltam.

    De itt nem kötötték semmiféle feltételhez, nem beszéltek mellé, hanem korrekten közölték, hogy meddig érvényes az utalványom, fáradjak be az üzletbe és válogassak kedvemre. Na nem mondom ebből a harmincezerből amennyit tudtam vásárolni az ő áraik mellett, azt ki bírtam cipelni a boltból.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  20. Torolt_felhasznalo_626385
    Torolt_felhasznalo_626385
    2010. Április 15. 13:565.

    Szia!

    Mi is "nyertünk" többször is a Beck-kel, és nekünk is küldtek ilyen nyereményt. Mi felhívtuk, s azt mondták ok ingyenes az út akkor, ha viszel még 1 főt, aki mindent kifizet. Akkor te mehetsz ingyen. 

    Olvastam erről a Beckről, hogy milyen nehéz őket elérni, információt szerezni. Csak a pénzt akarják lenyúlni a hiszékeny emberektől sajnos Mi nyertünk utat a török riviérára is, de ők csak az ottani szállást fizették volna 7 napra, meg a körutazást az ottani látványosságokhoz, minekünk az ida-vissza utat kellett volna állnunk, meg persze az illetéket és még sorolhatnám, miféle költségeket. Ha rám hallgatsz, akkor nem mész el, sajnos átverés az egész hiába is hangzik szépen

    előzmény:
    lin-lan (1)
    2010-04-15  12:57
  21. 2010. Április 15. 13:434.
    Ja, és még annyit, hogy én is hetente többször nyerek ilyeneket mindegyik email címemen. Na és persze minden alkalommal, mindegyik címen hallelujáznak, hogy én vagyok az a szerencsés, akit kisorsoltak. Na persze, meg még többezer email cím, aztán hátha akad köztük egy-két palimadár akit még át tudnak verni.
    előzmény:
    maruan (3)
    2010-04-15  13:39
  22. 2010. Április 15. 13:393.

    Ingyen semmit soha nem adnak!! Az ilyen"ingyen" dolgok naggyoooon sokba szoktak végül kerülni.

    Ha nyertétek volna, akkor nem titokzatoskodnának, nem előadásokra hívnának, hanem közölnék egyszerűen, hogy hova menj a megnyert utalványt átvenni. Ennek nagyon-nagyon olyan szaga van, hogy a fantasztikusankihagyhatatlancsodáramegéri üdülőjogot akarnak a nyakatokba sózni. Ha jót akartok magatoknak, meg a gyerekeiteknek, unokáitoknak, nehogy hagyjátok magatokat bepalizni!!!!! Utána az életben nem szabadultok meg tőle, csak fizethetitek évente a sok ilyen-olyan díjat.

    Ezek az "ingyenszálláscsakazutazástésellátástkellfizetni" féle átverések meg többnyire úgy néznek ki, hogy a végén sokkal többe kerül, mintha más módon mennétek el ugyanoda, úgy, hogy még a szállásért is fizettek.

    Szóval, csak nagyon körültekintően és óvatosan!!!!!

     

    előzmény:
    lin-lan (1)
    2010-04-15  12:57
  23. 2010. Április 15. 13:032.
    ez úgy szokott lenni, hogy magát a hajón mondjuk a szállást megnyerted, az odautazást és az ottani életet, ellátást kell fizetni... Van ugyanilyen sima szállodai nyereménnyel is, magát az ottartózkodást nyerted, a többit fizetni kell. Jó vastagon.
    előzmény:
    lin-lan (1)
    2010-04-15  12:57

Címlap

top