Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Ebbe a formába milyen süti
Sziasztok. Van tök helyes bárányos nyuszis sütőformám de nem tudom mit is lehet kezdeni vele...
Félek a piskota kifolyik, a krém meg nem marad meg benne... szóval ehez kérném a nálam ügyesebbek és tapasztaltabbak segitségét hogy ki mit alkotna ezekből... minden megoldásra nyitott vagyok!
annyira helyes minták és igy tavaszra pont elég is lenne egy könnyű deszertnek..
köszönöm mindenkinek!
(a bárányba már egyszer csináltam olyat hogy, kokuszgolyó alapreceptet beletömködtem amikor jól meghült kibányásztam és kivülről bebundáztam kókusszal... helyes de túl tömény lett...)
na végre a képek is felmenntek... szóval a barikáim..
már csak igy mert a család felfalta őket!
Helló!
Nem mérgelődök én, csak csupán kiváncsi voltam, és nem csak én egyedül.
Egyébként jobbulást.
Az újságokra reagálva, én is veszek jó egypárat. (a férjem szerint minek, mikor minden jó, ami itthon van). Azért az ember csak tanulgat innen-onnan! A Kiskegyed Konyhája pl. a kezdetektől megvan, már gondoltam, hogy be kéne köttetni.
na elkészültek a barik a receptjeitek alapján.. mivel a talpjuk nem egyenes igy lenyisszantottam és megkostiztam... baromi finom...
a világos az a kokuszos nyuszi recept a sötét meg ugyanaz csak kókusz helyett kakaóporral
Kedves PNE-KATA!
Lásd a 18. hozzászólást, Linne már begépelte a receptet. :)
Ne mérgelődj, nem lustaságból nem gépeltem be, hanem mert ledöntött a csúnya infulenzám , így jobban vonzott az ágy!
Bááár, ha belegondolsz, akkor sem vesztettél volna semmit, ha megveszed az újságot, hisz többi receptek is nagyon jól hangzanak.
Na, megyek kúrálni magam tovább!
Kellemes hétvégét!
Szia!
Látom, Linne már megelőzőtt, begépelte a kért receptet! :) 18-dik hozzászólásban van.
Jó sütést!
Szép jó reggelt mindenkinek!
Köszönöm a recepteket!!! megyek is vásárolni és probálkozom tovább.
A zselés ötlet még tetszet de sajna kudarcba fulladt (pontosabban mosogatóba) mivel ahogy beleöntöttem a formába az átengedte és igy kifolyt pedig nem azonnal öntöttem vártam amig kicsit megdermed..
Közben láttam hogy más is elövette a formáit a szekrény mélyéből!
jó sütögetést mindenkinek akinek meghoztuk a kedvét!
Szia !
Írom a Vidék Ízéből a receptet.
Itt nyuszi készült belőle.
Omlós kókuszos nyúl
Hozzávalók:
6 dkg vaj,
6 dkg cukor,
2 tojás,
12 dkg liszt,
1/2 teáskanál sütőpor,
5 dkg kókuszreszelék,
tej
1 tojásfehérje,
15 dkg porcukor,
ételfesték a díszítéshez
porcukor a szóráshoz
vaj a formához.
A kockákra vágott vajat habosra keverjük a cukorral, azután egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A sütporral elvegyített lisztet a kókuszreszelékkel együtt belekeverjük a tojásos masszába, azután annyi tejet adunk hozzá, hogy a tészta nehezen váljon el kanáltól. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nyuszi alakú sütőformát, gondosan bekenünk olvasztott vajjal. Meghintjük kókuszreszelékkel vagy zsemlemorzsával, majd 2/3 részig megtöltjük a masszával és körülbelül 25 percig sütjük. Rövid ideig pihentejük a formában, majd óvatosan rácsra borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni. Félkeményre verjük a tojásfehérjét közben fokozatosan belekeverjük az átszitált porcukrot. Ízlés szerint megszínezzük ételfestékkel, majd befestjük a nyuszit.Végül megszórjuk porcukorral és zöld mohából vagy papírból készült ágyra ültetjük.
Szia!
Most nyitottam én is erre topikot, nem láttam, hogy már van rá egy :-) Oda feltettem egy receptet amit találtam ilyesmi formába. Amúgy én inkább a muffin tésztákra szavaznék, és félig tenném, de még nem próbáltam... :-)
Helló!
Én is osztom Sarapod kérését! Légyszi másold be a recit, ne kelljen már az újságoshoz rohanni, ha valakinek megvan!
Szia !
Akkor ha nagyon szépen megkérünk, - húsvéti ajándékként - bemásolnád nekünk. Nem hiszem, hogy én még megyek a városba, itt pedig nincs ilyen ujság.
Én karácsonykor a karácsonyfa formás sütőformában csokisat csináltam, nagyon klassz lett és finom.
1 tábla csokit felolvasztottam kevés tejszinhabban, tettem hozzá 10 deka vajat, 3 ek mézet, 3 tojást, 1 evőkanál kakaóport, jól elkevertem, majd hozzáadtam 10 dekagramm réteslisztet fél sütőporral és késhegynyi szódabikarbónával elkeverve. A formákat félig megtöltöttem, majd közepes lángon kb 10-15 perc alatt megsütöttem. Szépen feljöttek és nagyon finom volt.
Szia!
Nekünk is ugyanilyen nyusziformánk van! Bár más a csomagolása, évekkel ezelőtt vette Anyukám. A doboz oldalán van receptje, legalábbis nekünk rajta van, 6 nyelven (magyar nincs), így németről lefordítattunk magyarra akkor.
És van egy jó hírem! Szaladj újságoshoz és vedd meg a "Vidék íze" áprilisi számát, abban benne van a receptje ehhez a formához (31-dik oldalon van)! Totál véletlen akadtam rá és gondolkodás nélkül megvettem. :)
Már ki is próbáltam a receptjét, nagyon finom! Kókuszos... :)
én ezt most sima 6tojásos piskotából alkottam kb a fele mennyiség ment bele a nyusziba de a bari kb elnyeli ezt a mennyiséget.
(6tojás, 6kanál cukor, 6 kanál liszt).
A barit meg mint emlitettem kokuszbarként tálaltam
Ha pedig baranyt szeretnel az egy hires Alsace-i recept,ugy hivjak Lamala (Osterlammele)...Husvetkor orrba szajba aruljak :)
- 3 tojas
- 125 gr kristalycukor - 1/2 citromhej - 100 gr liszt - 50 gr plvasztott vaj - Porcukor diszitesnek - Elomelegitjuk a sutot 180°Cra. - Kivajazzuk es kilisztezzuk a lammala format- Szetvalasztjuk a tojasokat - Tojassargakat habosra keverjuk a fele cukorral,hozzaadjuk a citrom hejjat - Hozzakeverjuk az olvadt vajat. - Cukor masik felevel habba verjuk a feherjet. -Ovatosan hozzakeverjuk a habhoz a lisztet,es a tojassargakat. - Formaba ontjuk...de nem teli hogy a teszta ne jojjon ki a formabol - kb 40 perc 180°C fokon.
Formaban hagyjuk kihulni,majd megszorjuk porcukorral...
franciak imadjak az ilyen formakat...ok madeleine tesztat sutnek benne,az kicsit surubb mint a piskota de az ize hasonlo...
Googleban van egy csomo recept..
Nekem egy francia receptem van:
3 tojas
250 g liszt
200 g kristalycukor
125 g vaj
5 cl tej
1 zacsko vaniliascukor
1 zacsko eleszto
1 - Egy talban osszekverjuk a tejet,a cukrot, a felvert tojast,a lisztet,az elesztot es a vaniliascukrot.
2 -Ha jol elkevertuk akkor hozzadajuk az olvasztott vajat,es jo egy percig keverjuk.
3 -Szoba homersekleten,lefedve 2 orat pihentetjuk.
4 - Elomelegitjuk a sutot 220°c-ra.
5 - Kivajazzuk a format es megtoltjuk.. Forma es teszta mennyisegetol fuggoen sutjuk kis forma kb 10 p.,nagyobb 25-30...
Nekem ez a két formám van, mind a kettő barika.
Megírnád, hogy sima piskótát vagy mit sütöttél benne? Ja és kb hány tojásból?
Na sziasztok! Közben elkészült a piskota a nyusziba, nem lett az igazi de alakul... hiába tettem csak 3/4-ig igy is kijött kicsit a tészta... a fülét féltettem de szerencsére az megmaradt az orrából ragadt oda egy kicsi de kis mázzal gyógyitható.
A felesbe megsütés sajna nem megoldás mivel ez a forma ugy üreges hogyha felketed akkor a talp része teljessen szabad...
A zselét viszont kiprobálom ha kapok port mert nagyon szeretem!
esetleg konkrét recepteket is küldenétek?
köszönöm mindenkinek!
Süsd meg külön (széthajtva) a két fél formát, aztán krémmel ragaszd össze, és vond be.
Szia!
Szerintem egy piskóta alap simán kijön a formából, de el tudnék képzelni benne egy jó kis joghurtos,gyümölcsös tortát is tészta nélkül.
Jó sütögetést és szép hétvégét
Brigi
Ezek dekor tortaformák.
Nyugodtan süthetsz benne piskótát.
Miután kihült, töltheted, díszítheted.
Az ilyenke szokták a díszítésnél a cukrászok alkalmazni a "krémes - pöttyözős" tecnikát. (Amikor a nyuszi nyuszinak, a bárány báránynak van díszítve.)
Biztosan láttál már ilyet cukrászdában.
Süssél benne piskótát, ha kész és kihűlt, megtöltöd valamilyen könnyű pudingos krémmel.
Vagy muffinreceptek közül is válogathatsz, rengeteg féle van.