Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Bonbon/csoki receptek

landroverfree_
Létrehozva: 2010. március 16. 21:55

sziasztok!

röviden,és tömören leírom:

szeretnék fincsi bonbon recepteket kapni!

 

11 hozzászólás
  1. Torolt_felhasznalo_137085
    Torolt_felhasznalo_137085
    2010. március 23. 16:4911.

    Szia, Viki!

     

    Hozzád fordulok, mert "olyan depi vagyok, hogy talán öngyi leszek"!

    Szóval, egy ideje belekezdtem a bonbon-gyártásba. Sikerrel.

    Nemrégiben vettem rendes belga csokit, és hozzá igazi, valódi (kemény) műanyag formákat. Gyémánt formát.

    Minden ment rendesen. Megcsináltam. Bele málnavelő került. (házi készítésű)

    Na, ki kellett volna szedni.

    Nem jött ki!!!!

    Püfölhettem én azt,. Nem ment. A végén úgy kellett kikapirgálnom.

    Állati ronda lett, de nagyon finom.

     

    Ráadásul 2 formát vettem. az egyik a "gyémánt", a másik az "ajándékdoboz".

     

    Szóval, hol rontottam el? A temperálásnál biztosan.

    De....

     

     

    Szia

    Judit25

    előzmény:
    CsillagViki (9)
    2010-03-17  10:07
  2. 2010. március 17. 15:0710.
    óóó,köszönöm szépen,Latsia konyháján is találtam egy pár nagyon jót,most már lesz mit készítenem a hétvégén!
  3. 2010. március 17. 10:079.
    előzmény:
    landroverfree_ (1)
    2010-03-16  21:55
  4. 2010. március 17. 08:538.

    Nemrégen volt egy hasonló topik. http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=254157

     

    Karácsony meg szilveszter környékén csináltam kétféle, isteni töltelékes bonbont. Egyik kávés krémmel volt, a másik pezsgőssel, de ezt ezerféleképpen lehet variálni. A bejegyzésekben elég sok tipp van és a kommentek között is.

     

    Ide is bemásolom, amit akkor írtam.

    Az a tapasztalatom, hogy a jó bonbonformát, puha szilikonos a Butlersben (MOM-ban meg az Árkádban van azt hiszem) vettem. Ezt direkt bonbon gyártásra csinálták, míg a mindenhol kapható jégkockatartók nem váltak be. A kiolajozás szerintem nem járható út.
    Mártóvillát meg a szigetszentmiklósi Bako cukrászati nagykerben vettem, oda bárki bemehet.

     

     

  5. Torolt_felhasznalo_137085
    Torolt_felhasznalo_137085
    2010. március 17. 08:537.

    Szia!

     

    Én is nemrég mertem belefogni a bonbon-készítésbeSokáig csak tervezgettem.  Ritkán csinálok, mert a temperálás... na, az nem nagyon megy, de sikere volt a csokiknak. Karácsonykor saját készítésű marcipános szaloncukor volt a fán. Nagy siker volt. (persze, nem a család körében, ők nem csokoládékedvelők.)

     

    Szóval, rengeteg a lehetőség, és az eszközök...

    Pl. food-pack.hu, goodwillnat.hu

     

    Utóbbiban kisebb kiszerelésben is lehet csokit kapni. Jó minőségű, és az ára is jó.

     

    Karácsonyra kaptam márványlapot is a temperáláshoz. Az elsőként említett boltban vettem bonbonhoz színes öntőformát. Télapósat, karácsonyi mintás apró gömböt. (mit mondjak, a bolttól nagyon nehezen szakadtam el.

     

    Szia, jó próbálkozást.

     

    Judit25

    előzmény:
    landroverfree_ (1)
    2010-03-16  21:55
  6. 2010. március 17. 07:296.

    A neten rengeteget találsz!

    Csak be kell írnod: bonbon, trüffel, praliné

    előzmény:
    landroverfree_ (1)
    2010-03-16  21:55
  7. 2010. március 16. 22:085.

    Még korábban én is lementettem valamelyik weboldalon. Ezt a receptet könnyen megtalálom a doksijaim között. Nem véletlen.

     

    Trüffel karácsonyi desszert és golyók

    Hozzávalók:
    1,5 dl tejszín, 1 cs vaníliás cukor, 20 dkg csoki, 3 dkg vaj, 2 cl likőr, 2 cl rum, 5 dkg mazsola és kevés narancshéj
    Csokikapszulához: 15 dkg olvasztott csoki
    Azért ajánlom a müanyag kávéspoharat a kapszninak mert az mindenki számára elérhető. Van más megoldás is ha a mignon papirt többször kikenjük csokival és amikor megdermedt akkor lefejtjük róla a papirt. Ez azonban nem mindig sikerül tökéletesen. Van profi öntőformánk is de azt direkt nem használtam mert nem mindenki tudja beszerezni.Maradjanak a műsorban elmondott müanyag kávéspohárnál, ez a legegyszerübb.

    Elkészítés:
    1, 5 dl tejszínt felforralunk 1 cs. vaníliás cukorral és hagyjuk hűlni. 20 dkg csokoládét gőz fölött felolvasztunk, belekeverünk 3 dkg vajat, 2 cl likőrt. Majd összekeverjük a tejszínnel és hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát, naracshéjat.A hűtőbe tesszük dermedni, és myomózsákba téve megtöltjük vele a csoki kapsznikat. Vagy golyókat formálunk belőle reszelt csokoládéba (pitított darabolt mogyoróba, kókuszreszelékbe, stb.) forgatjuk, esetleg bevonjuk csokival és fehércsokival díszitve mignonpapírba tesszük, és vissza a hűtőbe. Adagonként,ajándékként is adhatjuk becsomagolva 

    előzmény:
    landroverfree_ (1)
    2010-03-16  21:55
  8. Torolt_felhasznalo_335328
    Torolt_felhasznalo_335328
    2010. március 16. 22:054.

    http://chilii.blogter.hu/385702/zserbogolyo

     

    én karácsonyra ezt a bonbont készítettem el a családnak ajándékba. 

    Azóta azzal nyúznak hogy csináljak megint. Persze az enyém nem lett ilyen szép fényes mint a receptben, de az ízén ez mint sem rontott. 

     

    előzmény:
    landroverfree_ (2)
    2010-03-16  21:57
  9. 2010. március 16. 22:053.

    Szia!

     

    Valamelyik karácsonyi magazinban vannak finom bonbon receptek, holnap megkeresem Neked.

    előzmény:
    landroverfree_ (1)
    2010-03-16  21:55
  10. 2010. március 16. 21:572.

    persze nem csak receptek,hanem jótanácsok is érdekelnének!

    előre is köszönöm!

    előzmény:
    landroverfree_ (1)
    2010-03-16  21:55

Legnépszerűbb cikkek