Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Tatárbifsztek készítése

Borbika
Létrehozva: 2010. március 16. 13:09
Írjatok jó kis bevált recepteket, ha lehetséges mennyiségekkel együtt.
11 hozzászólás
  1. 2010. március 16. 23:1611.
    átnézem :-)
    előzmény:
    Werbunga (7)
    2010-03-16  14:15
  2. 2010. március 16. 23:1410.
    köszi
    előzmény:
    gizus77 (5)
    2010-03-16  13:51
  3. 2010. március 16. 23:119.
    köszi ez jól hangzik!
    előzmény:
    darkley (4)
    2010-03-16  13:51
  4. 2010. március 16. 14:568.

    Én ritkán csinálok, mert nem olcsó, de akkor csakis bélszínből:-)

    Egyben veszem a húst és otthon darálom át háromszor, de kétszer minimum. Arányokat nem tudok, folyamatosan kóstolni szoktam.

    Megy bele: vöröshagyma (én aprítóval szinte pépessé őrlöm, mert utálom, ha nagyobb darab bármi is van benne), fokhagyma, kb. 2 pufi gerezd, mustár, kechup, só, bors, pirospaprika, én egy kiskanál konyakot is szoktam bele tenni, nyers tojás (1 kg húshoz kb. 4 sárga).

    Csináltam már úgy is, hogy kechup helyett nyáron friss paradicsomot tettem bele, ledaráltam a vöröshagymával együtt pépesre. Ez csak nyáron jó, mert akkor vannak finom paradicsomok:-)

    előzmény:
    Borbika (1)
    2010-03-16  13:09
  5. 2010. március 16. 14:157.

    http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=254493

     

    Ez nem régen volt, itt vannak receptek is...

  6. 2010. március 16. 14:016.
    Nem ment a link... Na mindegy ezeket a recepteket te is megtalálod gugli barátunkkal.

    Az arányokat, mennyiségeket nem nagyon tudom leírni, mert érzésre, és ízre megy.De a kiló húshoz 2-3 közepes hagymát  belerakunk, és jó sok fokhagymát (5-6 gerezdet biztos, ezt persze nem az óriás kínaiból).
    Sok receptben nem látom, de mi rakunk bele őrölt pirospaprikát is (2-3 teáskanál). De ezek nagyon kábé mennyiségek...
    előzmény:
    darkley (4)
    2010-03-16  13:51
  7. 2010. március 16. 13:515.

    Én pl. tojás nélkül is nagyon finomnak tartom. A nyers hús nem zavar, de a nyers tojás valahogy igen. Szerencsére lehet venni UV-val szalmonella ellen kezelt tojást is.

     

    Itt van a receptem.

  8. 2010. március 16. 13:514.
    Ez jó topik, de nincs benne recept...




    Remélem ment a link...

    Mi gömbölyű felsálból csináljuk, mert az ócsóbb, de így többször ehetjük ezt.

    Mi 1ben vesszük a husit (általában 60dekától-1 kg-ig), és 1ben pácoljuk pár napig (olaj, bors, fokhagyma, hagyma, őrölt ppaprika), utána 2szer átdaráljuk, ugyanezek a fűszerek mennek bele még pluszban + só, mustár, ketchup (ebből csak 1 leheletnyi), és 3 tojássárgája (van amikor többet is elbírna sztem)... aztán ennek még össze kéne érnie, de nincs ideje, megy a vajas pirítósra.
    előzmény:
    vrekuci (3)
    2010-03-16  13:28
  9. 2010. március 16. 13:202.

    Valahol azt olvastam, hogy 15-20 dekánként 1 tojássárga kell hozzá

    ez így van?

Legnépszerűbb cikkek