Keresés a fórumban

Koromreszelgeto... (
43
 embernek tetszett)
Több Ez van! topik »
»

Koromreszelgeto. 

Csak ulunk, reszelgetjuk a kormunket es mindent, mindenkit jol kibeszelunk. .

Vagy ki tudja...egy igazan eles korom neha egesz jol jon.

Tema? Kotetlen. Az asztal alatt hever, csak le kell erte hajolnunk.

Tagok? A regi NLC/s jatszotarsak, uj Facebookos ismerosok, egyebkent pedig barki, akinek mondanivaloja, velemenye van.

Szoval ki vele, ne tartsd veka alatt, mert lejar a szavatossaga.  

 1. 2014-11-23 04:5116879.

  Nocsak!  EZ  lenne  az  a  hires  koromreszelgeto-------  hm----  nem  valami sokan  jarnak  be.


   


  a  pokol-al  kapcsolatban,   ne  tessek  elfelejteni,  hogy  az  ordogok  is  valamikor  butuska  kis  angyalocskak  voltak!


  Aztan  jott  a  Lucifer bacsi  rendetlenkedni.


   


  Szoval,  mi  a  tanulsag  ebbol??????


   

  2014-11-21  20:20
  PG13 (16878)
  előzmény:
 2. 2014-11-21 20:2016878.

  Es ami meg pluszban pokolian jo benne, hogy abban a pokolban az ordog az ur! Milyen ciki lenne ma' ha egy angyal okozna ekkora galibakat-)

  2014-11-14  06:11
  Sheriff-2 (16877)
  előzmény:
 3. 2014-11-14 06:1116877.

   Pokoli jó !


   


   


     Orbán Viktor, Angela Merkel és az Angol királynő találkoznak a pokolban.     Merkel megkéri az ördögöt, hogy hazatelefonálhasson Németországba, mert tudni szeretné, hogy mi történik az országban a távozása után. Beszél is két percet, leteszi a kagylót, majd az ördög közli vele, hogy a számla kétmillió euró lesz, amit Merkel ki is fizet.            Amikor ezt látja, az Angol királynő is megkéri az ördögöt, hogy hadd telefonáljon haza, és fel is hívja Angliát, beszél öt percet. Az ördög átad neki egy ötmillió fontról szóló számlát.             Erre Orbánnak is kedve támad hazatelefonálni, beszél is fél órát, és amikor leteszi, az ördög azt mondja, 25 forint lesz.     Miután látta, milyen drága volt a többieknek a telefonálás, Orbán nem bírja ki, és megkérdezi, Magyarországra ugyan miért ilyen olcsó a hívás.  Mire az ördög:  Nézd, Viktor, ezzel a rengeteg munkanélkülivel, világbajnok ÁFÁ-val, Európabajnok trafikmutyival, minimálisra visszavett szociális ellátásokkal és munkanélküli segéllyel, leépítendő húszezer közszolgával, csipszadó, telefonadó, bankkártyaadó, internet adó és az ilyen, olyan, amolyan újabb és újabb adókkal, a büntetéspénzekre vadászó rendőrökkel, és más hatóságokkal, a szigorodó adóellenőrzéssel, a rengeteg újabb és újabb megszorítással, a politikusok szűnni nem akaró hülyeségeivel és hazugságaival, a mélységes korrupcióval, az igazságszolgáltatás politikai elfoglalásával, a média korlátozásával, a felsőoktatás leépítésével, az iskolák és kórházak államosításával, országból  elvándorló rengeteg magyarral...stb. stb. Magyarország nyilvánvalóan maga a pokol ! Márpedig a pokolból a pokolba helyi tarifával lehet telefonálni.

  2010-02-26  05:54
  Prókátor13 (1)
  előzmény:
 4. 2014-10-30 23:5216876.

  Szia GB-) 


  A szomszedod nem szereti igazan a kecskejet, kulonben nem lenne kepes tavolleni tole-) 


  Ez a sor tevedes:  "De azon átmászni, képtelenség lenne. Még a kecskének is." Na  jo, hat leirom vilagosabban-) A kecske egy nagyon kedves es intelligens allat, fo jellemzoje, hogy nem ismer lehetetlent-) 


  De komolyan, nezd meg ezt: http://www.youtube.com/watch?v=jFt7VeKRfj0


  Az egesz ket perc csupan, es kb 40 mp/nel jon a lenyeg, nezd csak meg-) A fiatal kecske a FUGGOLEGES sziklan maszkal. 


  Ez pedig egy masik, hogy ertsd mit er a soveny vagy barmi mas: http://www.youtube.com/watch?v=jFt7VeKRfj0


  Nehany helyes kecske fent a magas fak tetejen, a vekony agakon. Mondom, hogy nem ismernek lehetetlent. Amelyik kecske nem szokik meg, az azert nem szokik meg, mert egyszeruen nem akar!


  Kulonben pedig a soveny, noveny, fa vagy akarmibol ami nem fembol keszult, egy ket het leforgasa alatt semmi sem marad. Siman atragjak magukat egy colos deszkan. Nalam kezdik felfalni a csirkeolat, es mellesleg a ket meternel magasabb keritesen kicsi Billy atugrott es elragcsalta  a szomszed kedvenc rozsatovet. Idegessegemben harmat vettem neki helyette, kicsi Billytol pedig megszabadultam egy auctionon. 


  Mi baja lehet a kecskenek? Barmi. Nagyon erzekeny allatok es konnyen elpusztulnak. Attol persze kutya baja sem lesz, ha felfal egy rozsabokrot, vagy magaeve teszi a csirkeolat, ellenben egy kis nedves szena, es puff neki, volt kecske, nincs kecske! Brutalis nyavalyak sorat szedhetik osszse, meg csak indok sem kell hozza. Van egy site az interneten, a Bezzeg a kecske, tele ilyen megszallottakkal mint en. Ott logok mindennap, olvasom oket,  Ok szeretik a kecskeket, es nagyon sokat lehet toluk tanulni. Most is toluk kertem segitseget. 


  Masztitiszuk van, togygyulladas. Az en hibam. Vettem ket fejogepet, egyik sem volt valami szuper, hat csinaltunk egyet. Tul eros volt. Okozhatta ez, vagy a tisztasag hianya is akar. Remelem nem ez utobbi, mert ezen keptelen vagyok valtoztatni. Nem artana ha tiszta lenne az alom alattuk. Ahol ugye alszanak. Ez konnyu lenne, normalis esetben. Eleg kis resz. Normalis esetben. Az en kecskeim viszont ott alszanak ahol akarnak, es akkora teruleten keptelen kicserelni a szenat mindennap. Most akkor zarjam be oket egy 2x3-as helyre???? Vagy meszaroljam le pl a csirkeket???? Nem tudom megoldani. El kell koltozni, legelo kell, es akkor este be lehet oket hajtani a tiszta akolba aludni. 


  Igy aztan most antibiotikus injekciokat fecskendezek belejuk, tovabb egy kremet a togyukbe....halal nagy elmeny beszurni azon a kis lyukon mikozben ugralnak. 


  Chloenak duzzanat van a nyakan, mint amikor a mirigy begyullad. Eloszor azt hittem a masztitisz miatt, de aztan kiderult, (az internet szerint), hogy a kettonek semmi koze egymashoz, ez utobbi lehet onmagaban is halalos. Ilyen izeket irogatnak, hogy milyen szinu a talyog es milyen szinu genny folyik belole.....aaaaa, semmilyen, zart csomo....szoval eldontottem, hogy biztos jodhianyos a kecske, hat most kezembol nyalja a jodos sot, hahaha-)))


   


  Igen folyadekvesztesegnel eshet a vernyomas, oda kell figyelni. De ugyanilyen kellemetlen erzest okozhat pl vese problema is es ezernyi mas dolog is. De lehet az alacsony vernyomas tunete is....sot akar az is, hogy az alacsony vernyomas tunete valaminek.....jobb nem sokat gondolkodni rajta. Igyal rendszeresen es remeljuk rendben lesz minden. 


   


  Hat lelki bajom eppen nincsen, de megis kozrejatszott benne-) Kicsit sok volt ami korulottem tortent. Meghalt a 100 eves, kikerulthetetlen problemam volt a noveremmel es az ocsemmel, es hat a kecskek. Mivel olyan vagyok mint egy meromuszer, nosza azonnali hatallyal kaptam egy ideggyulladast, amit nosza jo alaposan meg is erdemeltem, ha mar ilyen hulye vagyok. Mert hat amugy nem igazan jellemzo, hogy befognam a pofamat, nem tudom most miert probalkoztam vele-) 


   


  Elfogyott a karakter..

  2014-10-30  01:56
  Georgina Bojana (16874)
  előzmény:
 5. 2014-10-30 01:5816875.

  Tetszik a beírásod - jó kedvre derített! - megköszönöm!  G.B.

  2014-09-14  16:11
  Sheriff-2 (16867)
  előzmény:
 6. 2014-10-30 01:5616874.

  A szomszéd - egyelőre még csak ígérgeti! - de hozza, szerintem az őszből - tavasz lesz, amikor itt lesz a kecskéje. Nagy ház átalakításba fogott. Az tény, hogy a közös kerítésünket befutotta a lícium, az olyan futós zöld növény, hosszú szára van, a kacsák nagyon szeretik megenni. De azon átmászni, képtelenség lenne. Még a kecskének is. Milyen bajai lehetnek a kecskének? Azt tudom, hogy rendszeresen 3 havonta giliszta hajtót kell adni, mint a kutyáknak. Rendes gazda ezt nagyon figyeli, természetesen, amikor vemhes, akkor az állatorvos olyat ad, ami a gidáknak, vagy kiskutyáknak nem árt(hat). Azon kívül, ha rossz takarmányt kapott, ami befülledt, esetleg nem is láttad, de bepenészesedett, vagy rossz magot, amit rossz helyen tartottak, vagy bepermeteztek?


  Én mindenképpen drukkolok Neked és az állataidnak! Jó egészséget kívánok Mindnyájatoknak. Örülök, hogy sikerült (kimásznod) a lelki gödörből. Időnként beleesünk, aztán nehezen, de kikászálódunk. 


  Későn este rosszul lettem, nem tudtam elképzelni sem, mi a bajom. Olyan furcsa "lebegősen" éreztem magam. Ne, ne nevess ki! Nem füveztem, nem szokásom. Miért nem? 1.) Mert féltem a szürke állományomat 2.) Drága 3.) A családomban nem volt szokás a "tompítás". Tehát mindenféle praktika nélkül, pocsékul voltam. Gyengén. Megmértem a vérnyomásomat, rendkívül alacsony volt, ezért főztem egy kávét. Felhívtam az ügyeletet, bemondtam az értékeimet. A Doktornő azonnal mondta, keveset ittam, biztos. No, erre nem is gondoltam, valóban egész nap alig ittam, de észre sem vettem. Nem voltam szomjas. No, erre nagyon kell ám vigyáznunk, mindannyiunknak, mert könnyen kiszáradhatunk, még télen is, nemcsak nyáron. Olyan hihetetlennek tartottam a dolgot. No, szép lassan - mintha infúziót kaptam volna - úgy ittam teát, vizet, s egy adag kávét is. Hajnalra már jobban voltam, délelőtt már semmi gondom nem volt. De az tény, hogy ezentúl figyelek arra, hogy igyak, akkor is, ha nem érzem a szomjúságot!


  *


  Visszatérve a kecskére, a tejét nem szeretném meginni, a fejt tehéntejtől is undorodom. Hiába, én már a "zacskós" tejen nőttem fel, no meg még gyerekkoromban az a bizonyos alumínium kannáson. 


   G.B.

  2014-10-29  20:37
  PG13 (16873)
  előzmény:
 7. 2014-10-29 20:3716873.

  Szia Bojana! 


  Voltam itt vagy ketszer, olvastalak is korabban, de nem volt lelkierom nekiulni irni. 


  Mar tul vagyok rajta, rendbejottem. Azt hiszem. Igeretet nem kaptam ugyan ra, hogy mostmar igy is marad. 


  Most a kecskeim beteget. Probalok internetrol okosodni, de az meg csak arra jo, hogy fraszt kapjak, mert az allat elhullasatol kezdve a kenyszervagasig mindennel fenyegetoznek. Ha az elejen tudtam volna, hogy mennyi minden van ami kivegezhet egy kecsket, hat bele sem kezdek. 


  Imadni fogod a szomszed kecskejet-) Kepesek atmaszni barmilyen magas keritesen, es ha bekerul egy konyhaba, hat az elso dolga, hogy mindent megkostol es felmaszik a konyhaszekrenyre, hahaha-) 

  2014-10-11  01:39
  Georgina Bojana (16872)
  előzmény:
 8. 2014-10-11 01:3916872.

  Az első mondataidba belekötök! Ilyet még gondolni sem szabad, nem, hogy leírni! Viccből sem... RÉMES!!!


  *


  Annak nagyon, de nagyon örülök  , hogy írtál! Még elolvasni is sok, amit sütöttél, madártejet készítettél és a többi! Látom, hiába vagy beteg, nem tudsz leállni, dolgozol - kifulladásig. Aztán, ha időnként elfáradsz, arra gondolsz, itt már meg kell állni. Hát igen, van ilyen. Pihenni is kell. Ha csak az állatok ellátására gondolok, kemény munkát végzel! GRATULA!!!


  Képzeld el, új szomszédom van. Egy kis kecskéje van, azt hozza majd el. Most átalakítja az udvarát, hogy ne tudjon a kis kedvence felszökdelni a melléképület tetejére. Azt mondja, hogy a kecske előtt nincs megoldhatatlan tornamutatvány. Még a kéménybe is belekukkant ha módja van a tetőre feljutni! * Ami az autódat illeti, valóban, nekem is volt olyan ismerősöm, akinek meggypiros autója volt, mindenért megbüntették. Egy idő után lecserélte, az új már olyan vajszínű volt. A rendőrök észre sem vették. Ami a parkolást illeti, itthon, Budapesten keményen büntetnek! Akkor is, ha leparkol bárki és amíg elvánszorog a "legközelebbi" parkoló automatához, amit elég ritkán telepítenek, addig a parkoló őr máris ráteszi az autójára a büntetést jelző cédulát. De azt is megcsinálják, hogy beteszik a szélvédőre, azután lefényképezik, majd elveszik. A szerencsétlen autó tulajdonosának fogalma sincs, hogy amíg ő elballagott, jegyet is vett, mire visszaért, addigra már bent van a rendszerben. De az is borzalmas, ha bárki csak 10 percet késik, már azért is irgalmatlan sok pénzzel megbüntetik! 


  *


  A humorod a régi, nagyon, de nagyon hiányoztál! Szívemből örülök, hogy hírt adtál magadról! A legjobbakat kívánom, legyél egészséges, sikeres (mindenben) és boldog. Azután ne irkálj ilyen rettenetes dolgokat, mint a beírásod elején, hogy megh...tam. Látod, még így sem írom le!


  Nem és nem!


  Adjon a Teremtő Neked és az ide betérőknek hosszú, boldog, egészséges, szép életet! szeretettel: Bojana*


  No igen, sokáig azért nem jöttem, mert hónapokig nem volt gépem, helyesebben megjavították, aztán ismét elromlott, akkor hosszabb ideig ismét nem működött. A végén sikerrel egy jó informatikus szakember, jól megcsinálta. Így most már jövök!


  Ezen a héten csodálatosan szép időnk volt, ma is sütött a Nap, a kutyusom napozott. Az idős, nagy kutyám már nincs, meghaltEpilepsziás lett, még áprilisban. A tüneteit sikerrel gyógyította az állatorvos. A rohamok elmúltak, de augusztus végén egy olyan roham kapta el, szegénykém nem tudott belőle jól kijönni. Így az orvos segítségét kértem, aki rendkívül megértő és szeretetteljes volt. Emberségesen segítette át Őt, abba a másik világba. Nagyon megrángatott az elvesztése.

  2014-10-09  11:11
  PG13 (16871)
  előzmény:
 9. 2014-10-09 11:1116871.

  Szia Bojana-)


   


  Reszemrol azert nem irok, mert meghaltam. Szerintem. 


  Eleg rondan beteg vagyok mar tobb mint harom hete. Itthon nyomom az agyat. Ramkenyszeritett agynyugalom tobb mint ket hetig, par napja kezd csak ember-formam lenni. Szerintem a noverem tehet rola, ha mar igy szoba jottek a noverek. 


  Szombaton elmentem egy ket napos osszejovetelre. Sutottem 8 rud turos retest, 12 liter madartejet....aztan harom ora elteltevel szepen hazajottem. Osztottam, szoroztam, kiszamoltam, megiscsak jobb lenne itthon tolteni az ejszakat, nagyon kellemetlen lenne idegen helyen le fel rohangalni ejjel a fajdalomtol es rugdosni a falat. 


  A kecskeim jol vannak. Mar csak harom van, abbol kettot mostmar rendszeresen fejek, es keszitem a sajtot. Imadom-)))


  Meghalt a 100 eves, aki valojaban Okt. 19-en lett volna 102. Miatta is beteg lettem. Meg a noverem miatt es a kecskek miatt is. 


  Ma raebredtem a valosagra. Eleg kijozanito volt, de aztan vigyorogtam egy sort. Eleg lassan tudok csak vezetni a fajdalomtol. Olyan normalis forman. Gondoltam is kozben,hogy no, mostanaban aztan majd biztos nem kapok gyorshajtasi tickettet-) Pedig nekem minden evre kijut harom, utaznak ram a rendorok. Aztan itt bejott, hogy valojaban ebben az evben meg nem is kaptam egyet sem vezetesert, csak parkolasert az meg nem szamit. Ettol nagyon megijedtem, keptelenseg, hogy ennyire romlik az egeszsegi allapotom, hogy mar nyavalyas gyorshajtasi tickettre sem futja!!! Vegul megnyugodtam, hogy minden rendben van, hiszen az elmult harom hetet leszamitva nem romlott a vezetesi stilusom, egyszeruen arrol van csak szo, nem piros Mustanggal jartam az ev jelentos reszeben, hanem egy kozel 30 eves Mazdaval, aminek mar szine sincsen. Egy roncs. A piros auto miatt utaztak ram a nyavalyasok!!!! Tehat igaz a remtortenet, hogy a piros auto legalabb annyira rossz omen mint a fekete macska! Ahogy visszagondoltam, volt egy par huzos eset, amikor pl eppen mobilcsevegtem es szembejott a rendorauto a mellekutacaban....nehany biztonsagi ov, egyszer ram is dudaltak hogy kapcsoljam be, es gyorshajtas is volt dogivel, ugy naponta nehany alkalommal. Azert nem allitottak meg ezek szerint, mert lathatatlan vagyok. Egy ilyen oreg auto lathatatlanna valik, atneznek rajta, foleg ebben a nem letezo szinben. Ettol egy kicsit elment a kedvem, mar eldontottem, hogy a kovetkezo kocsim tuuuuzpiros lesz! Most akkor ne vezessek tobbet???? Nagyon nehez egy olyan autot vezetni ami nem piros szinu! Kozben beleneztem a tukorbe, es lattam, hogy szep hosszu sor gyult fel mogottem......na ja, 45-os tablanal 30-al mentem....szegenyek, most biztos azt gondoljak, hogy valami oregasszony vezeti az autot-))) Aztan jott a felvilagosodas, Jesszus, de hat hiszen mar az vagyok-))) Megszamlalhatatlanul sokszoros nagymama-) Ezen aztan vihognom kellett, amitol mar rogton nem is fajt semmim, szoval beletapostam abba a nyavalyas gazba, ha mar ugyis lathatatlan vagyok-) 


  Kiengedtem a kertbe a kecskeket. Meg szeptemben elejen. Ket nap alatt a csirkek segitsegevel betakaritottak a termest-) Masfel ket meter magasra nottek a novenyek, nem lehetett atlatni rajta. Ket nap nap kellett nekik hozza, hogy folddel tegyenek egyenlove mindent. Erre most itt van a nyakunkon a venasszonyok nyara, meg erhetett volna az a paradicsom es tobbi. 

  2014-10-06  02:15
  Georgina Bojana (16870)
  előzmény:
 10. 2014-10-06 02:1516870.

  PG13!


  Mi van Veled? Sokat és szeretettel gondolok Rád és a topicba benyitó Barátainkra!


  Gyertek! Több hónapig nem volt netem, azért hiányoztam az osztályból. De most itt vagyok és szeretnélek olvasni Tőletek és Rólatok!


  *


  Tegnap csodálatos napom volt, hárman a lányommal és a húgommal ünnepeltük egymást! Születésnap alkalmából. A húgomat ünnepeltük, ő pedig minket, mert nem találkoztunk.


  Elmentünk ebédelni egy csodálatos helyre, képzeljétek el, ott minden személynek 1.000.- forint - azaz Egyezer forintot kell fizetnie. S, annyit ehet a kitett, többféle finomságból, amennyit nem szégyell, vagy "'kipukkad"


  Ráadásul olyan, de olyan finomak és olyan gusztusosan van a kínáló pulton, hogy az észvesztő- Mindenki önmaga szedi. Utána haza, és ettünk finom tortát, amit a húgom készített. Ráadásul a már egy éve működő vállalkozásában. Olyan süteményeket készít, amelyek különféle allergiásoknak van a kedvére. Liszt-, cukor-, tejmenteseket. A hozzávalókat mandulaliszttel, kókuszolajjal, s mindenféle egészséges csodával pótolja. Azon a tortán nem lehetett ám megérezni, hogy xilit-tel édesítették, nem cukorral. Mennyei volt! A csomagolása? Varázslatosan ízléses és szép!


  *


  Ma viszont csodás, napfényes időnk volt. De amit a gépem kimosott, azt viszont már a fütött szobában felállított kis szárítóra akasztottam. Hiába, Jányok/Fiúk, itt van az ősz!úgy robog az idő felettünk, mintha valaki hajtaná az időnek kerekét.... Csak kapkodom a fejem, s máris két évvel öregebb vagyok- szeretettel Bojana*

  2014-08-25  10:09
  PG13 (16864)
  előzmény:
 11. Torolt_felhasznalo_983311
  Torolt_felhasznalo_983311
  2014-09-24 00:4216869.

  Eltunt a forumnyito-----------------bedoglott  a  topik

  2010-02-26  05:54
  Prókátor13 (1)
  előzmény:
 12. 2014-09-14 16:1116867.
  Amikor ilyen sz*r idő van, akkor addig alszunk míg megéhezünk, utána pedig addig eszünk míg elálmosodunk.
  2 hete diétázok, és eddig veszítettem 2 hetet.
  Lesz ez még így sem.
  A lényeg az hogy termett rengeteg paprika, hatalmas paradicsimok, az uborkákat még most is szedem.....
  Az egyetlen baj az, hogy nem álnak el sokáig, hamar elromlanak.
  Persze ha csak a problémákat keresem, akkor találok bármikor. Erről jut eszembe hogy milyen baj van a töltött káposztával is.......akárhogyan jól lakok, egy hét mulva már újból megéhezek.
  2014-09-08  16:41
  Houston22 (16866)
  előzmény:
 13. 2014-09-08 16:4116866.
  oh... you poor thing!

  ne aggodj, majd kuldok neked egy zsakkal... nalunk meg mindig a heat index over 100 F , van mibol kuldleni!
  2014-09-07  03:44
  Sheriff-2 (16865)
  előzmény:
 14. 2014-08-25 10:0916864.

  Nem szeretem a foldrengest. Egyszer volt egy picike, es nagyon felidegesitett, ki akartam rohanni az utcara. Ha lenne egy nagyobb, akkor masnap elkoltoznek ebbol az allambol-) 


  Mas emberek neha arrol almodnak, hogy zuhannak. En meg sosem zuhantam. Egyszer egesz ejjel rengett a fold almomban. Nem zavart, nem feltem, csak a fiamat kerestem mindig. A lanyok meg voltak, jol voltak, csak a fiam nem volt sehol, es nem tudtam hol talalom meg. 


  Nem felnek a foldrengestol, ha nem lattam volna gyerekkoromban azt az idiota katasztrofa filmet. Akkor is borzaszto hatassal volt ram, es most is mindig az jut rogton az eszembe. Nem az a baj, ha rad dol a haz, az a baj, hogy azt lattam a filmben, hogy megnyilt a fold jo szeles savban, belezuhannak emberek, aztan osszezarul. Valami fura modon egy kicsit klausztrofobias vagyok. Es megorjit a gondolat, hogy megnyilik a fold aztan osszezarul en meg be leszek zarva, meg ha csak egy pillanatig tart ep esszel, akkor is. Sokkal klasszabb lenne, ha ram dolne egy tornyhaz-) 

  2014-08-25  03:42
  Sheriff-2 (16862)
  előzmény:
 15. 2014-08-25 09:5616863.

  A zene gyonyoru...es szomoru. 


   


  Nagyon kozel vagyok Napahoz. Az en varosomban is panaszkodtak foldrengesre, lattam az fb/n. De tuti, hogy a mi utcankban nem volt-)


  Az elobb kerdeztem a Robertet, hogy o tud e rola. Azt mondja az emergencyben jart ejjel, aztan meg a Safewayba ment, (par utcra van tolunk), es ott osszetort nehany uveg mikor volt a foldrenges. No, hat mondom en, hogy a mi utcankban nem volt, biztos felebredek ra es sikoltoztam volna, ha itt is van-) 


  Nagyon faradt voltam az elmult napokban. Ah, ez igy nem jo, nem faradt vagyok, hanem valami mas, ami teljesen normalis allapot. Szoval minden pillanatban csinalok valamit, sot ha lehet akkor egyszerre tobb mindent is. Ejjel kettokor fekszem, hatkor kelek, neha tevedesbol hetkor. Valami erthetetlen program alapjan. Azelott sosem tudtam felkelni, hosszan kellett ebreszteni. Most pedig mar vagy ket eve orat sem allitok be. Mondom reggel hatkor kelni kell, mert meg nehany dolgot el kell inteznem munka elott, es akkor en szepen hat elott ot perccel felebredek. Onszantambol. Ha hajnal negykor fekszem, akkor is felebredek. Viszont amikor alszom, akkor akar bombat is dobhatnak a hazra. Uvolthet a teve, lehet rohangalni, beszelgetni, nevetni....egyetlen dolgot nem szabad csinalni, becsapni az ajtot, mert arra felebredek es akkor iszony nagy baj van, mert ram is ramjon a csapkodasi inger!


   

  2014-08-25  03:42
  Sheriff-2 (16862)
  előzmény:
 16. 2014-08-25 03:4216862.

  Remélem nem nagyon érint(ett) a földrengés.


   


  Én inkább a bolond időjárással küszködök, mert az kiszámítható, el tudok rá készűlni.


   


  Úgy néz ki van új linkelési lehetőség, csak kipróbálom.

  2014-08-20  22:08
  - (16861)
  előzmény:
 17. 2014-08-20 22:0816861.
  A pasasnak igaza van. Bar o csak a gazdasagrol beszelt. 


  Reszemrol ugy gondolom, hogy az egesz tarsadalomra vonatkozik, nem csak azokra akik a tozsden adnak vesznek. 
  Hi is right: 
  Generation of spoiled idiots’ don’t know how good they got it!
  Szoval en is ugy gondolom. Csak nem hangozatatom, mert az olyan "bezzeg az en idomben" duma, amit kivetel nelkul minden egyes generacio elhint az utodjanak. 


  Van egy film. Atnevelotabor. Borzaszto dolgok tortennek ott fiatalokkal. Megis valahol alapjaraton ugy ereztem, hogy nem artana beloluk jo sok, aztan megnevelnek a sok idiotat akit a szuloje nem volt kepes ebben a nagy demokraciaban. Szegyelltem is, hogy ezt gondolom, de nem tudok vele mit kezdeni. 
  Tiszta szegyen a teveben ez a Super Nanny show is. Idiota nehany eves agresszorok tartjak rettegesben a csaladokat, es kell hozza egy nagy darab tehen, hogy rendet tegyen, mert a buggyant szulok nem kepesek idonkent jo alaposan felpofozni a hulye kolkeiket, aztan az egesz tarsadalom isszza meg a levet. 


  Szerencsetlen hulye felno, aztan depresszios lesz amikor rajon hogy a valo eletben nem ugy mukodnek a dolgok, ahogy a lehetetlen csaladjaban megszokta. 


  Multkor lattam egy megtortent bunesetet (termeszetesen-)), ahol az aldozat kapott egy bordzsekit szuletesnapjara. Pechere kiment benne az utcara. Nem kellett volna. Ugyanis nehany olyan is kiment az utcara, aki hozzaszokott, hogy neki minden jar. Eloszor osszevertek szerencsetlen, nem adta a dzsekijet. Hat lemeszarolta a kis tinilanyka, levette rola a meg veres dzsekit, es abban divatozott haza, egy hullat hagyva maga utan. Meg a bortonbe is a veres dzsekiben vonult be.   2014-08-20  03:38
  Sheriff-2 (16859)
  előzmény:
 18. 2014-08-20 21:4116860.
  Az iden modositunk a versenykiirason. Az mar unalmas, hogy kinek van a legnagyobb paradicsoma, igy ebben az evben az a nyero akinek a legkisebb van. 


  En nyertem-) 


  Talaltam ma kertemben egy bokrot, (oke, nehany szazat) amin boso nagysagu, narancssarga, mezedes paradicsomok vannak-) Ez az idei ev nyertese, mondd meg a szomszedodnak, hogy ne erezze magat tulsagosan nyeregben-) 
  A linkek amiket betettel:


  Californianak jo magas az income tax-a. Valoszinuleg mert nem tudjak, hogy az adok csokkentese noveli az adofizetesi kedvet. Kozgazdasagi teny. Majd megtanuljak, ha majd egesz California adocsalo lesz. 


  Azert egy allamban nem csak income tax van, van sales tax, es property tax is, az a ket tablazat lemaradt. 


  http://www.tax-rates.org/taxtables/property-tax-by-state


  http://taxfoundation.org/article/state-and-local-sales-tax- rates-2014


  A Pink slime? Ah, olyan mindegy, az mar nem sokat ront a dolgon! Istenem, most a gmo kukoricaval felhizlalt, antibiotikumokkal eletben tartott doglodo marhak husaba kerul egy kis pink slime is, ....vagy forditva, a pink slimbe kerul egy kis doglott marha....nem mindegy, ezek mindent megzabalnak-) En meg ugysem veszem meg-)   2014-08-19  19:42
  Sheriff-2 (16858)
  előzmény:
 19. 2014-08-19 19:4216858.
  Van itt egy "érdekes"-cikk a pénz vásárló erejéről.
  Az biztos hogy az vásárló ereje állandóan/folyamatosan csökken.

  Here's how much $100 is worth in your state - Yahoo Finance

  És ha az nem elég szar rossz hír 1 napra, akkor itt van még több, megint rakják a moslékot a darált húsba.

  High beef prices force the return of ‘pink slime’ - Yahoo Finance

  Ihaj-csuhaj, sosem fogunk meghalni, de ha mégis, hááááát........
  Amikor fiatal voltam engem figyelmeztettek, hogy ha tudok rajta segíteni, akkor ne öregedjek meg, de az annyáááát, nem tudtam....

  Most pedig úgy látom a dolgokat, hogy nekem 100 év mulva teljesen mindegy lesz hogy hogy van/volt ma/most.

  Méég több rossz hír, a szomszédomnak termett az 58 dekás paradicsmja, az enyém kisebb.........
   
  - (0)
  előzmény:
 20. 2014-08-14 23:0816857.
  Dehogy költöztünk, Calgaryban vagyunk. 1x cseréltünk lakást, itt lakunk 2,5 éve, de most sajna menni kell, mert kitette a tulaj a marketra. De van még időnk keresni.


  Ja megy a cég, a 2. license-re kellett várni elég sokat, de megvan az is. Most még elég döcögős, mert mire meglett a nagy kliens, megváltoztatták a törvényt, és most várakozunk a klienssel, hogy mi lesz. (a kormány 5 tartománnyal szerződött, hogy bizonyos szakmákban oda könnyítik a külföldiek behozatalát. Itt ebbe beleatroztak a welderek, carpenterek, iron workerek, stb..) jun 20-tól új törvénykezés van, jul 31-én járt le ez a könnyített toborzás, de maga a szerződés életben van, csak még kidolgozzák, hogy ez hogyan lesz. szóval most várunk. Megvannak az emberek, a cég részéről a papírmunka most emiatt áll.


  Jöttek már igen, van olyan, aki szep 10-én érkezik, arra már emgkaptam, hogy intézzem a bevándorlást is. legtöbbször több mint fél év azután, hogy egyáltalán jelentkező,, és munkáltató megegyezik. rettenetesen sok papírmunka. Igazából én nem munkaközvetítő, hanem fejvadász vagyok.
  2014-08-13  21:21
  PG13 (16856)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Sikeres ember az, aki szilárd alapokat tud építeni azokból a kövekből, amelyeket mások hajigálnak rá. David McClure Brinkley
 21. 2014-08-13 21:2116856.
  Ti most elkoltoztetek onnan, vagy meg mindig Albertaban eltek? 


  Mukodik mar a munkakozvetito ceged? Mennek emberek Magyarorszagrol? 

  2014-08-11  19:21
  kysslina (16854)
  előzmény:
 22. 2014-08-11 23:2816855.
  ez amiket leirtal, mondanam hogy talan az elmult 15 ahogy egyre rosszabb lett... a munka "ideglenes".. az embereket "PRN" veszik fel pl a health fielden..mivel igy csak akkor hivjak ha kell nekik az ember.. kozben meg az illeto csinaljon magaval amit akar... hogy a mortgage meg a kocsi meg a kaja kozben is kell... hat Istenem.. oldja meg..

  ezzel nagyon kiszamithatatlanna valt az elet.. es egyik ok amiert altalanos azt hiszem az elszegenyedes. Mert hiaba keres ma jol.. majd holnap mar nincs munka.

  amit leirtal hogy a vallalatok elmennek... itt tuti ugyan ez van.

  mondanam hogy biztos hogy kell a "szocialis halo"... de ideglenesnek kene lenni.. mara pedig mar eletstilus lett.. generaciok igy elnek. Es mar tobbszor mondtam, nem is hibaztatom oket.. miert ne.. ha a rendelet ilyen.

  az pedig hogy egyre tobben szorulnak a szocialis halora.. es egyre hosszabb idore.. termeszetesen hogy aki dolgozik AZT szegenyiti.. az egyre lehetetlenebb ado. Es amig a co megengedheti maganak hogy odebb all , ahol kevesebb az ado, ahol nincs szakszervezet, ahol kirughatja a munkast ha nem vegzi jol a munkajat.. addig mindezt sem az USA ban es ahogy leirod nalatok sem nem tudja megtenni.
  mi marad? ELMEGY!

  es ugyan kapitalizmus van.. de a government egyre nagyobb.. es egyre tobbe kerul!!!! es egyre tobb SZABALY ES RENDELETTEL ... lefujtja a FEJLODEST!

  nem azt mondom hogy minden szabad legyen.. de ahogy haladunk, lassan mar ha valaki elpusszantja magat.. majd mar arra is rendelet lesz hogy ki mikor es milyen korulmenyek kozott.. es van e endgedelye!
  es ha nincs... buntetes.. ado ra.. fizzesen.

  en nem sok jot latok ebben a sok rendeletben! nem latom hogy segiti az atlag embert, es foleg nem latom hogy segiti a gazdasagot!

  2014-08-11  19:21
  kysslina (16854)
  előzmény:
 23. 2014-08-11 19:2116854.
  Albertaban, Saskatchewanban hiány van bizonyos szakmunkák, vagy magasabban képzett poziciók betöltésére. Ez nem vonatkozik mindenre, persze, hogy itt is vannak, akik keresnek munkát, de nem felelnek meg a követelményeknek. Azaz ide kb 100 ezer ember kellene még. 
  Emellett még az is közrejátszik persze, hogy sok esetben felveszik a munkást (most mindegy, hogy külföldi, vagy itteni), és maga a project 6 hónapig tart. Utána meg laid off. Nagyon sok a camp munka, ami tart x hónapig, utána szélnek eresztik az embereket. Itt a cégek elég keményen szemetek, eszük ágában sincs aláírni a vendégmunkásnak a papírt, hogy le tudja tenni a vizsgáját, amivel le tud telepedni (szakmai vizsga, hat hónapig dolgozhat a képzettségét, és gyakorlatát igazoló papírral, de utána le kell vizsgáznia. Ha ez megvan, akkor beadhatja a letelepedését bizonyos tartományokban, ebbe beletartozik Alberta is). Azért is igyekeznek ezt a cégek kikerülni, mert amint az adott ember letette a vizsgát, bármikor joga van munkahelyet változtatni, azaz bekerül a trade-be, magasabb fizetésért, jobb lehetőségekért kutathat. Egy cégnek egy ember többezer dollárjában van, mire kijut. Nos szeretnék az embereket minél tovább magukhoz kötni, vagy amit írtam előtte, nem számolnak hosszú ideig velük. Két felé mennek az érdekek, attól függ, hogy a cégnek mi a hozzáállása.
   Ezért camp munkára eddig olyanokat vettek fel, akiknek eszük ágában sem volt maradni (fülöp szigetek, indiaiak), csakhogy az, hogy emberek ezrei küldik haza a fiezetést rendszeresen, a kanadai gazdaság igencsak megérzi. Másrészről ezeket az embereket a cégek ingyen kapták, vagy szinte ingyen, a recruiterek a jelentkezőket sarcolták meg (ami illegális). Jellemzően 5-6 ezer dollárra, de most tárgyaltam egy céggel, akik mesélték hogy a dél koreaban élő recruiter 60 ezer (nem elírás) 60 ezer dollárt kért a welderektől. Munka nem nagyon volt, viszont megcsinlta nekik (ebben benne volt) az AIT certification, azaz a szakmai ismereteket igazoló elismervény Albertától (ez 450 dollár). milyen gavallér volt! most nemzetközi körözés van ellene, na de csinálta évekig. 


  Ahhoz, hogy bizonyos tartományokban ezt csinálja az ember, komoly engedélyekre van szükség. nekem megvan Albertára, és Saskatchewanra, amire kérnem kellett összesen 45 ezer dollár bondot, és szó szerint szinte anyám periodját is lecsekkolták, még otthonról is meg kellett kérnem az erkölcsit. Ezzel szemben hív a nagy recuiter cég éjfél után a mobilomon, hogy másnap menjek, emrt kell nekik 60 welder. Elmentem, előadta ott nekem a menő üzletembert, fasza laza, de bennem voltak a nagy kérdőjelek. Szóval kell nekik 60 welder. Mondom ok, éppen tudnék segíteni, de mennyit is kapok? Azt mondja hohoho hát ők nem kérnek a cégektől pénzt, ők csak valamennyi óradíjat kapnak, ők a jelentkezőktől kérnek ezer dollárt előszőr, majd ezret mikor megkapták a work permitet. Mondom mi van ha a jelentkező megcsinálja maga? hát ő azt nem érti, hogyan akar ide jönni valaki úgy, hogy nem fizet. Mondom neki, figyelj pajtás, hát mi van az engedélyeddel, mivel nektek osztán semmilyen sincs, leellenőriztem. nekik az nincs, és leszarja. Mondom ezt jól kitaláltad, te kapsz óradíjat valamiért, amit nem tudsz teljesíteni, mástól átveszed ingyen, és még kiköveteled az én jelentkezőimtől, hogy fizessenek neked, ami cirka 120 ezer dolláros bevétel, és még az óradíj, én meg mennyek a fenébe úgy, hogy mindezt teljesen illegálisan csinálod a hányinger ronda öltönyödben, meg a nagyképű szövegeddel.


  Nos ez a jellemző. A kormány büntette a cégeket ezerrel, ezekre viszont pillantást sem vetett. valahogy nem jutott el a tudatukig, hogy a legnagyobb szennyek ezek. 
  Miért van Ontarioban, Quebecben munkanélküliség?? Nos.. miért nem igyekeznek a cigányok Albertaba? mert itt nincs segély. Max két hónapig. Meg az összes szociális hálón élő oda megy, ahol ellébecol mindenféle képzettség nélkül. Valahol vagy szociális háló van, vagy kapitalizmus. Nem ösztönözheted az embereket munkavállalásra, ha anélkül is megél. Ez az egyik oldala, de ennél azért bonyolultabb. Quebecet tönkretette az állandó cirkusz, kivnultak a nagy cégek, és azóta is betart nekik egész Kanada. Mondjuk nagy mellel mutatják a Montreali hóeltakarítást, hogy milyen csodálatos, mert az is. De azt elfelejtik, hogy Alberta küldi rá a pénzt. Ontarioba megy mindenki, rengetegen vannak, nincs akkora felvevő erő a munkavállalókra, és főleg nem a képzetlen, és beszélni alig tudó emberekre. Egy ideig ez csak őket érinti, de az erős szciális hálót fenn is kell tartani, a pénzeket lassan nem a munkahelyteremtésre, hanem arra használják, hogy valahogyan eltartsák a tömegeket, tehát emelik az adókat, szigorítanak, teszik amit tudnak. Kivonulnak a cégek, keresik a kedvezőbb adó, és más vonzatokkal rendelkező területeket, így a szakemberek is munka nélkül maradnak. Ők pedig nem mozdulnak, mert ott a család, az egész életüket oda építették fel. Nálunk konzervativ vezetés van, liberal van Ontarioban. A konzervativ egy ujjal sem nyúl érted, ha bajban vagy- állj fel. Van lehetőséged, megteremtettük, de rohadj meg, ha nem figyeltél oda. Ez van. Nekünk az, hogy átjöttünk ide, került majd 7 ezer dollárunkba. A smmire. Ugyanis nincs arra háló, hogy ugyanolyan biztonságban, szerződéssel érkezzen ide a munkavállaló, mint egy külföldi. Ha kanada a jelentkező más tartományból, akkor ez van: ja, ok, gyere ide, és majd meglátjuk mit tudsz élőben. Ja, utazást dehogy fieztjük, lakhatást sem, ja itt egy ház ára 5száz ezernél kezdődik, hát leszarjuk. Ja, hogy a rent 1600 mnimum, hát majd megoldod. Hagyd ott a családot, és majd hozod. Ja, hogy szinte alig van rent? Hát menj motelbe. Nos a kanadai nem indul meg. De ember kell, tehát jönnek a külföldiek (accomondation, relocation, szerződés, benefit)

  2014-08-11  07:22
  Houston22 (16853)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Sikeres ember az, aki szilárd alapokat tud építeni azokból a kövekből, amelyeket mások hajigálnak rá. David McClure Brinkley
 24. 2014-08-11 07:2216853.
  nem kotoszkodni akarok... de ha 100 ezer ember KENE.. miert van munkanelkuliseg???
  vagy ugy erted hogy Albertaban van munka.. nincs munkanelkuliseg

  mig mas tartomanyban nincs munka??????? inkabb munkanelkulin vannak mint elmenni masik tartomanyba???

  2014-08-11  04:48
  kysslina (16851)
  előzmény:
 25. 2014-08-11 07:2016852.
  az igazsag hogy nagyon keveset, sot SEMMIT nem tudunk Canadarol, hiaba szomszed!
  szerinted miert nem szabad/lehet osszehasonlitani?

  azt ertem hogy nalatok 35 millio nalunk 10 x annyi az ember..

  azon kivul ?????
  2014-08-11  04:48
  kysslina (16851)
  előzmény:
 26. 2014-08-11 04:4816851.
  Én azt tudom, hogy ide Albertaba még a nagyon visszafogott becslések szerint is kellene legalább 100 ezer ember. Ontariobol, meg más magas munkanélküliséggel küzdő tartományokból egyszerűen nem jönnek ide. Próbáltam őket nem egyszer, egyszerűen nem mozognak, ott akarnak maradni.


  Szóval a munkanélküliségi ráta ott marad, és itt is. Kanada nem az USA, ne hasonlítsd össze.
  2014-08-10  19:07
  Houston22 (16850)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Sikeres ember az, aki szilárd alapokat tud építeni azokból a kövekből, amelyeket mások hajigálnak rá. David McClure Brinkley
 27. 2014-08-10 19:0716850.
  szeretnem latni mi tortenne a "rataval" meg a minimum berrel... meg a munkanelkuliseggel!

  ha kinyitnak a kaput...(OPEN BORDER...  GYERTEK TIZEZREVEL! (100 ezerre becsulik az iden.. jovore ismet 100 ezer... meg kitudja.. utana mennyi? 
  meseld mar el legyszives... mi tortenne!

  -----------
  es akkor ha mar minimum berrert AGGODUNK... hol a tobbi????
  az elmult 5 evben a fizetesek stagnalnak.. az arak mar duplaja majdnem..

  a nyugdijasok 6 eve nem kapnak egy filler emelest! mert hogy nincs INFLACIO...

  ezer bocs... en az iden eloszor kaptam emelest.. 3 DOLLART!

  hahahahahahahahaha
  ugy hallom egy starbuck kavera sem volna eleg!
  jo neznek ki ha abbol kene elnem!

  2014-08-10  04:33
  kysslina (16847)
  előzmény:
 28. 2014-08-10 07:4816849.
  Fonixben varok a csatlakozasra. Holnap reggelre mar Detroitban leszek. Amerika masodik legveszelyesebb varosa, imadom az izgalmakat-)))
 29. 2014-08-10 07:4716848.
  Sajnos az a helyzet Lina, hogy nem mindenki erti meg azt, hogy azt a szegeny reteget nem lenne szabad megteremteni. De hat aki csak arra gondol, hogy tiz centtel olcsobban vegye a hamburgert, arra nem gondol, hogy a hamburgergyaros zsebet szaporitja csupan, es ami bejon a reven az kimegy a vamon. Mert a hamburger arat ugyan alacsonyan lehet igy tartani, ellenben a sok minimalberen tartott ember orvosi ellatasat, food stampjet, section8/jet, adovisszateriteset az adofizetok penzebol fedezik. Itt egyetlen ember jar jol, a hamburgergyaros. Az osszes tobbi le van szarva. Az adofizetok is le vannak szarva. Ok a barom tomeg akit felhasznalnak. 
  2014-08-10  04:33
  kysslina (16847)
  előzmény:
 30. 2014-08-10 04:3316847.
  Nálunk most vezették be az új törvényt. Figyelembe veszik a tartomány munkanélküli rátáját, mikor eldöntik, hogy adott cég hozhat-e be külföldit dolgozni. Emellett megszigorítják az alacsony órabérért dolgoztatók engedélyét (akik segédmunkásokat, vagy gyorsétterembe hoznak munkásokat, hotelebe a takarítókat, stb), és könnyítik a magasan megfizetett, és magasan képzett embereket alkalmazni akaró cégek esetében a külföldi munkaerő igény engedélyezését.


  Megemelték ezer dollárra az engedélyt, még két éve ingyen volt, majd 275 dollár, most lett ezer. Ez még csak a papírmunka egyik fele, ezt kell a munkaadónak teljesítenie, ekkor jön a munkavállaló felőli papírmunka. Először is hitelesítenie kell a szaktudását, ami ebben a tartományban cirka 450 dollár. Ez tart kb 3 hónapig, mert  ahivatal rendesen leterhelt, és ahogyan hallom a jelentkezőimtől, bizony fel is hívják az összes előző munkaadót, hogy tényleg ott dolgozott-e a jelentkező, és milyen a vélemény róla. Ezután a leendő alkalmazó bejelenti, hogy no, ő lesz az akit szeretnék felvenni, elküldi a hivatalnak, azok megint átnéznek mindent (resume, referenciák, minden), majd visszaküldi a cégnek, hogy jó, jöhet a versenyző. Eztán jön a munkavállalási engedély igénylése, ami viszont nagykövetségenként változó papírmunkával jár, az immigration canada nem is folyik bele, csak átnézik a beadott papírokat ától czettig, aztán elküldik a döntést emailben, de ekkor még nincs vége, mert igazából a munkavállalásit a határon az immigration office-ban kapja meg, ha ott is minden klappol..


  Most ezt én nagyvonalakban írtam le csupán, ennél kb kismilliószor több verzió van. sajnos mostanában is jellemző, hogy kijönnek valami magyarhoz, nem beszélik a nyelvet, ellébecolnak ott két évig. A letelepedését nem adhatja be, mert kell hozzá a nyelvvizsga . A munkavállalásit nem hosszabbítják meg csak úgy, kell megint a cégnek mindent engedélyeztetnie, de hazamenni nem akarnak, jönnek hozzám tüzet oltatni. Én nem igazán hiszem el, hogy két év alatt nyelvi környezetben nem lehet megtanulni egy nyelvet a minimális szinten, csakogy ahelyett, hogy vagy utánanéznének (de nem tud, emrt nem tud angolul), vagy elmenne egy olyanhoz, aki tudja a hogyanokat, egymásnak mesélik a hülyeségeket, és utána nem tudják hova rohanjanak, ugyanis Kanadába nem olyan egyszerű azért manapság már legális úton megmaradni. Az egész külföldi munkavállalás tele van egy csomó érthetetlen dologgal, én nem állottam meg és felhívtam a munkaügyi minisztert, és rákérdeztem dolgokra, igazából sokkal normálisabb, és közvetlenebb volt, mint ahogy vártam, meglepően figyelt, és sok mindenben egyet is értett. Viszont itt megy a tartományok között is az egymás felé betartás, és őszintén: egy kanadai nem kap relocation segítséget, nem kap accomondation segítséget, az induljon el a nagy büdös semmibe többezer km-re. és persze, hogy nem tetszik nekik. Kijön a filippinó, itt van 2-3 évig, végig hazaküldi a pénzt, aza dollármennyiség innen kimegy, ez sem tetszik a kanadainak, és igaza van. Most végre elért a tudatukig, hogy támogatják, hogy a külföldi szakképzettek maradni tudjanak, és a kanadai gazdaság részévé váljanak.
  Az összes retail 10 dolláros órabérben alkalmazza az eladókat, sőt legtöbb helyen hosszú ideig csak part time-ban, hogy ne kelljen benefitet adni. őszintén: ki az a hibbant, aki elmegy ennyiért dolgozni hétévgeken, este 9-ig tízig rendszeresen, minden ünnepnapon hosszú távra? senki. Ez itt Albertában éhen halni sem elég. Persze, hogy hozza be a külföldieket, de ezzel emgteremt egy szegényréteget, és néz a hülye, hogy ja már megint nincs senki a boltokban aki dolgozna. Hát nincs, és megbízható munkaerő nem is lesz. nekem ne mondja senki, hogy egy Sears nem tudna tisztességesen fizetni az ott dolgozoknak. Vagy egy wal mart. Most szarban vannak, mert a kormány bemutatott nekik, és ki kell találniuk, hogy mihez kezdenek. Végre.
  2014-07-31  16:57
  Houston22 (16806)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Sikeres ember az, aki szilárd alapokat tud építeni azokból a kövekből, amelyeket mások hajigálnak rá. David McClure Brinkley
 31. 2014-08-08 02:0816845.
  Szerencsés vagy.
  Nekem csak az van amit termelek, vagy veszek magamnak.
  "Érdekes" ez a szezon. Most kezdenek érni a szegedi paprikák, eddig még soha nem fordult elő ilyen korán.
  Az idén a fehér özön lett a legszebb, meg lehet hogy megint lesznek fél kilós paradicsomok is.

  Houston.......ezek a minták jövőre.
  2014-08-07  04:11
  PG13 (16843)
  előzmény:
 32. 2014-08-07 04:1116843.
  A lecso volt a kedvencem sokaig. 
  Az elmult egy honapban azt hiszem kezdem megutalni. Lecsoval van tele minden. Zsakszam kapom a paprikat, paradicsomot...mivel egyeb otletem nincs, hat lecso keszul belole. Aztan fagyasztom bodonokben. 
  Csak azt nem tudom, hogy minek....mert hat valoszinuleg telen is zsakszam fogom kapni a paprikat. 
  2014-08-06  04:49
  Sheriff-2 (16840)
  előzmény:
 33. 2014-08-06 22:5616841.
  Egy nyomorusagosan  hulye  Magyar???????
  2014-08-06  04:49
  Sheriff-2 (16840)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Aki ma'snak vermet a's az sira'so
 34. 2014-08-06 04:4916840.
  Végre megint itt van a lecsó ideje.
  Ki is mondta azt, hogy jól kell táplálkoznunk, hogy el birjuk viselni a nyomort?
 35. 2014-08-06 04:4016839.
  Na szóval van olyan hely, ahol kolbászból van a kerítés,
  Meg van olyan hely is, ahol kerítésből van a kolbász.
  Meg van olyan hely is, ahol kerítés sincs, meg kolbász sincs.
 36. 2014-08-06 02:1616838.

  9 embert nem engednek  EGY  bem-oldalra. 


  De,---jo  hogy  emlitetted,  most  eppen  bementunk  oda,  es  letiltottunk  mindent.


   


  TANX!

  2014-08-04  22:23
  PG13 (16835)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Aki ma'snak vermet a's az sira'so
 37. 2014-08-05 08:2316837.
  2010-02-26  05:54
  Prókátor13 (1)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Aki ma'snak vermet a's az sira'so
 38. 2014-08-05 02:1916836.

  mindenki azt  ir  be  amit  akar. Tobb ember  tobbet  ir.  hehehehehe


   


   

  2014-08-04  22:23
  PG13 (16835)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Aki ma'snak vermet a's az sira'so
 39. 2014-08-04 22:2316835.
  Velemenyem szerint az volt becsiccsentve, de alaposan, aki megcsinalta a nickedet. 


  Nincs szinkronban az itt nyomott suket dumaval. 


  Az egyik topikon irtatok, (szerintem a Canadason), hogy lassan mentek iskolaba. (Mellesleg az ratok fer). Csak eppen egy aprosagot felejtettel el, a szuletesi evedet amit megadtal bemoldaladon. 
  Azzal az szuletesi evszammal te az iskolaban mar nem diak, maximum takaritono lehetsz, hahaha-)))


  Na pa, mara ennyi. Rossz toltot hoztam magammal, egy perc van hatra. 
  2014-08-04  20:36
  janiko12 (16833)
  előzmény:
 40. 2014-08-04 21:5916834.

  ROSZ  szot  alkalmazott  valaki,  valahol-


  A  Zsuzsa  NEM  "naci"  csak  eppen  szelsojobboldali  ,   es  ehhez  joga  van.


  Abban  nott  fel.


   


   


   

  2010-02-26  05:54
  Prókátor13 (1)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Aki ma'snak vermet a's az sira'so
 41. 2014-08-04 20:3616833.

    


   


  You  are  a  good  egg PG


   


  Jaj, te szegeny!
  Hidd el, kedvelunk  teged,  es  oszinten  sajnalunk  amikor  ennyire  becsiccsentve  irsz.   De,  koszonjuk  a  hosszu  misch-masch beirast.


  Te  N E  M   ismersz  minket,  mert  a  JucaMucak  mar  vagy  10  eve  noklapoznak  (vagy  lo"knapoznak...??) 


  Annyhooooow,  my  dear,  you  are  terribly  confused. Nem  is  tudhatod,  hogy  ki  eppen  az  individualis  beiro.


  Nem  Baj.


  Talan  most  mar  leszoktal  arrol  a  "Gorogdinnye  maniadrol"  is!!!   


  Vicces  voltal  nagyon,  de  mi  magyar  es  nemet  szarmazasuak  vagyunk bar, lehet  hogy  volt  valami  TURKISH  valahol  500  evvel  ezelott  a  csaladba,   -----    who  knows???


   


  Anyhooooo,  you  are   a  good  egg, semmi  bajunk  veled,  es  vicces  vagy.


   


   


  Itt van azonkivul  az  a Zsuzsi  neni  mar  evek  ota,  de osszeveszett  Deepdiverrel.  (Legalabb  is  azzal  a  NICK-nevvel..     Az  egy   egy "deepdiver"  nevu  halalosan  intelligens  ember  aki  szokott  beirni,   na,  aztan  van  a 2tohonya aki  meg mindig  ir,  a  terdje  szele  alul....      Fogadd  el,  hogy:


   


          EZ  MIND  csak  trefa  es  viccelodes!!!!!!


  Have a NICE  DAY!!!!!!!!!!!!!!!!!


   


  2014-08-04  08:21
  PG13 (16832)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Aki ma'snak vermet a's az sira'so
 42. 2014-08-04 08:2116832.
  Kezdjuk a vegevel. 


  4. pont. Hat nana, hogy okos pasas volt. Sot, nagyon okos pasas volt. Csak nem kepzeled, hogy egy hulye mellett megmaradtam volna tobb mint tiz evig-) 
  Az okos mellesleg nem azonos az inteligenssel, vagy a tanulttal, es nagyon okos emberek is hozhatnak rossz donteseket. 
  Nem, nem az volt a rossz dontes, hogy kulon mentunk. Azt hiszem szamomra az elete legjobb dontese volt-) Elotte hozott rossz donteseket....szerencsere. 
  Es hogy meg valamit tudj, mert nem ismerheted, nos nalad 1000X okosabb volt-) 


  3. Nem, nem ertek a penzhez. De tanulom lelkesen-) Nem erteni a penzhez nem nagyon szegyen, hiszen a politikusaink sem ertenek hozza tulsagosan, kulonben nem sodortak volna a tonk szelere a fel vilagot. Az, ha en nem ertek a penzhez, mennnyiben befolyasolja a te eletedet?


  2. Nem, szerencsere nem minden Amerikai hulye, kulonben mar biztos nem lennek itt. Es az, hogy csak en vagyok okos? Nos, nem, nem csak en. Ellenben vagyok annyira ontelt, hogy a magam szamara termeszetesen en vagyok a legokosabb, legszebb...folytassam meg, vagy van eleg kepzeloerod????


  1. Amerika egy hulye hely. Nos, en ezt nem mondtam, ezt te mondod. Ellenben Amerikaban rengeteg hulye van, ez teny. Ez alatt nem azt ertem, hogy tanulatlanok, mert nem sok koze van a kettonek egymashoz. Attol, hogy valaki tanulatlan, meg meglehet a jozan paraszti esze. Agyi kepessegre gondolok, amikor hulyerol beszelek. Nem ertem miert ragod magad ezen, majd akkor vergodj, ha rolad itelet-hirdetek, hahaha-) 


  A Hjusztonnal kapcsolatos meglatasaid: hahaha-) 
  Nem tunt meg fel, hogy felnottekkel probalkozol, te szerencsetlen kis seggnyalo buzi-))) Komolyan annyire hulyenek nezel mindenkit, hogy azt hiszed az emberek egy-ket seggnyalo megjegyzesedtol dorombolo kiscicava valtoznak? 


  Ha nem vetted volna meg eszre, Hjuszton neninek remekul mukodik a memoriaja, valoszinuleg meg emlekszik arra, amikor le buta naci oregasszonyoztad. Ellentetben veled, aki a hazugsagaidban egyaltalan nem vagy kovetkezetes. Nyugi, ezt betudjuk a gyogyszerek hatasanak-) 


  Hogy Hjuszton 1000X okosabb nalam? Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok mindenben, kulonben nem szeretnek vele beszelgetni. Azt, hogy 1000X tapasztaltabb kifelejtetted a felsorolasbol. Mert ha irtad volna, akkor biztos kijavitom, hogy 2000X tapasztaltabb. O mar mind tul van azokon a dolgokon, amiket en most keszulok kiprobalni. 


  Nem bantom. Ha en nem kaptam hasmenest attol, hogy le kishulyezett, akkor remelem o is eltudja viselni a valaszomat. 
  A kishulyezes megcsinalta a napomat, azota is vigyorgok ha eszembe jut-) 


  Az ubercuki viszont nagyon kibillentett, hanyni tudnek az ilyen kifejezesektol. 


  Most akkor terjunk ki rad is. A velemenyem tovabbra sem valtozott rolad, tovabbra is ugy gondolom, hogy egy szaros kis buzi vagy, hahaha-)
 43. 2014-08-04 05:5416831.
  Ne hasznalj ilyen szavakat, hogy ubercuki, mert meg a vegen valamelyik agyatlan ujsagiro olvassa, aztan majd ilyen cimszoval jelennek meg ezentul a szaros kiskolkokrol szolo giccses fotok. 


  Nem egyezik a velemenyunk. Rendben. De attol en meg se kishulyenek, se nagyhulyenk nem neveztelek, bar valo igaz, nem nagyon ertettem sokszor a gondolkodasodat. De azert dolgozom rajta, hogy probalom megerteni-)


  Bar nehez neha. 


  Pl a biztositasnal is....


  Meg csak sajnalat sem kell hozza, hogy valaki megertse (abban az esetben, ha egyaltalan megprobalja ertelmezni), hogy nem a csoves, nem dolgozo, segelykeregeto nepsegen segit a biztositas, es nem is az illegalisokon. Ugyanis ok kaptak eddig is mindig ellatast. INGYEN. 
  Azokon az embereken segitett, akik dolgoznak, es akiknek nem JAR az ingyenes ellatas, megfizetni pedig nem tudjak. Tovabba azokon, akiknek lehet sokkal tobb penze van mint neked valaha is volt, es akik valoban a kozeposztalyhoz tartoznak, es akik boldogan megfizetnek a biztositast, csakhogy egyetlen biztosito sem kot veluk, mert mar betegek. 


  Sajnos te a szemellenzodtol mindig csak lumpen reteget latsz, meg fekete sok kolkot nevelo foodstames anyakat, vagy olyanokat, akik azt hazudjak,hogy egyedul nevelik a lumplen kolkeiket. 


  Ha valaha vetted volna a faradtsagot es utananeztel volna, hat rajottel volna, hogy nem igy van. 


  Attol, hogy azt hajtogatod, mint a Texasi olajmagnasaid, es a boveru politikusaid, attol meg nem lesz annyi penzed mint nekik-) El kell hogy keseritselek, de attol meg csak nem is tartozol kozejuk. 


  Ha a kecske beall a birkanyajba es veluk menetel, attol meg nem lesz birka, barmennyire is szeretne-) 


  Ahhoz sem kell tul sok esz, ha valaki egy kicsit hasznalja a fejet, hogy rajojjon, hoyg az a penz, a minimal ber amit az emberek 15 evvel ezelott kerestek, eleg volt mindenre, vagy legalabbis sok mindenre, meg lehetett belole elni. A mai minimalberbol nem lehet megelni. Es erre nem az a valasz, hogy ugy kell nekik, hahahaha, ugyanis nem ok a felelosek a mara kialakult helyzetert, hanem a wallstreet, a bankok, es azok a milliomosok, akiknek toretlenul es gondolkodas nelkul.......ide gondolj amit akarsz-)))) 


  Ne sajnalj te senkit, nem kell, nincs ra szukseg. Erezhetsz barhogyan, meg gyulolkodhetsz is, nem valtoztat semmin szerencsere. Ha azt gondolod rolam, hoyg kishulye vagyok....hat, az sem valtoztat semmin-) 


  Nem tudom, milyen adocsalasrol beszelsz. Olyat mondtam, hogy ha ra leszek kenyszeritve, gondolkodas nelkul megteszem. Nem en vagyok az adocsalo, hanem azok az emberek, akiknek teljesen behodoltal, es akiket annyira tudsz sajnalni, a szerencsetlen gazdagjaid-) 


  Egyebkent erdekes haborgast olvastam a Walmartrol meg a tobbirol. Alacsonyan tartjat a munkabereket, igy valoban olcsobb arakon tudnak arusitani, valo igaz. Meg az is igaz, hogy aztan ezeknek az ehberen tartott embereknek a foodstampje, segelyei, orvosi ellatasa az adofizetok penzebol megy le. Azt, hogy bemenjek a walmartba el tudom kerulni, evente egy-ket alkalommal megyek oda. Azt, hogy az en adombol lassak el azokat az embereket, akiket az ilyen walmart felek kizsakmanyolnak, nem tudom elkerulni. Es te sem. 
  De te ne torodj vele, kovesd csak a nyajadat gondolkodas nelkul-)