Válaszkereső

Válaszkereső

Kérdezd a szakértőket és a többieket! »

Játék

Játék

Játssz velünk!

Találd meg te is kedvencedet játékaink között!

Szponzorált hirdetések

Fórum - "A mi helyünk"

Keresés a fórumban
keresés a topikban
keresés a teljes fórumon
Koromreszelgeto... (
21
 embernek tetszett)
»
Nyitó hozzászólás
2010-02-26 05:541.

Koromreszelgeto. 

Csak ulunk, reszelgetjuk a kormunket es mindent, mindenkit jol kibeszelunk. .

Vagy ki tudja...egy igazan eles korom neha egesz jol jon.

Tema? Kotetlen. Az asztal alatt hever, csak le kell erte hajolnunk.

Tagok? A regi NLC/s jatszotarsak, uj Facebookos ismerosok, egyebkent pedig barki, akinek mondanivaloja, velemenye van.

Szoval ki vele, ne tartsd veka alatt, mert lejar a szavatossaga.  

1. 2013-06-18 21:4113543.

mint emlitettem... SLOW DOWN....

AND GET WELL!!

előzmény:
    Houston2 (13542)
    2013-06-18  21:40
  2. 2013-06-18 21:4013542.

csinaltak talium stress test-t???????????

nem vagy vilagos... tehat az enzim kimutatta hogy  VOLT egy kisebb szivszelhulesed??????? mert abbol meg tudjak allapitani...

marmint a verbol...

előzmény:
    PG13 (13540)
    2013-06-18  20:42
  3. 2013-06-18 21:1613541.
    Jaj PG te egy ritka alkotmany vagy! Szivrohammal besetalsz a korhazba, aztan meg van kedved irogatni! Hát papuskam, gyogyulj meg, ne ugrandozz, hallgass a doktorbacsik-nenik-re, pihenj, szedd amit szedni kell es megujulva, felfrissulve gyere vissza! A leheto legjobbakat kivanom!
    előzmény:
    PG13 (13540)
    2013-06-18  20:42
  4. 2013-06-18 20:4213540.

diagnosztikallak:

totalis pszihologiai kimerultseg.. ami fizikailag igy nyilvanul meg!

probalj ....SLOW DOWN!!!!!

idézet:
    Houston2 (13524)
    2013-06-17 23:52:37

Jaj, ez egeszen jol hangzana, de ennel sokkal jobb a helyzet-) 

Az utobbi par honapban kezdtem kisse ertetlen lenni, hogy miert nem viszem el a hegyeket a hatamon is, es mi az, hgoy elfaradok, es mi az, hogy idonkent keptelen vagyok a legegyszerubb dolgok ellatasara is.

Tehat elso lepesben diagnosztizaltam, hogy valoszinuleg thyroid problemam van. Kovetkezo lepesben diagnosztizaltam, hogy valszeg alacsony a progreszteron szintem, tehat ha azt potolom, akkor megszunhetnek a thyroid alulmukodesre jellemzo tunetek. Ez a verzio jobban tetszett volt, mert sokkal veszelytelenebb progreszteront potolni, mint a thyroidot. Szoval csinaltam egy appointmentet, mivel az orvosi ellatas remek, es nem haldoklom meg is kaptam Julius kozepere.

Aztan ket hete eleg fura gondolataim vannak, de ugy dontottem, hogy nem akarok szivproblemat diagnoszitzalni onmagamnak! Kozben pedig egyre jobban elfaradtam. Ugy ereztem keves a ver a szivemben. 

Most a hetvegen orultem vegre, hogy harom napom lesz egyben, nem kell dolgoznom, tehat epithetek keritest, atpakolhatom vegre a szobakat, eljutok vegre a junkyardra, otthon kihordhatom vegre a storega auctionok maradekat a szemettelepre, elmehetek Brentwoodba szalmat venni, szoval csupa altalanos es egyszeru dolog, minden megerolteto es faraszto dolgot, (lasd: buli, tanc, kirandulas) elnapoltam-) Ezzel szemben a harom dolog elvegzesere sem voltam kepes amit tegnap irtam, tehat nincs elmosogatva, nincs felporszivozva, es nincsenek osszehajtogatva a kimosott ruhak. Azota sem. Pedig dolgoztam rajta tegnap reggel este hatig.

Most a hetvegen mar biztossa valt, hogy nincsen thyroid problemam, nincs gond a progreszteron szintemmel, (vagy van ,de nem ez okozza a problemat), ellenben nem kap eleg vert a szivem. Erzem, hogy nem kap eleg vert.

Szoval bejottem az emergency roomba es megmondtam neki, mire nagyon hulye fejet vagtak, ezert is erdemes volt idejonni.

Kerdezte a no, hogy ezt hogyan ertse. Mondtam neki, hogy a szivroham 12 tunetebol 11-et produkalok, es melleseg nem kap eleg vert a szivem.  Nem nagyon akartak komolyan venni, valoszinuleg azert, mert erosen vigyorogtam kozben. Aztan meg ugraltak es rohangaltak. 

Eloszor lazan bekuldtek egy icipici kis ekg/ra, arra az uj fajta ket percesre, ahonnan a fiu azonnal berangatott arra folyosora ahol a szobak vannak, mondta varjak, csinalnak szobat. Aztan lattam odamegy az orvoshoz, mutatja neki a papiromat, megallit egy masik orvost is, annak is mutatja, kozben a mellettuk allo nover kirohant es alam tolt egy toloszeket....mondtam is a Patricknak, basszus, en mar maradok itten, mert ezek ritka idegesek. Pedig akkor meg nem is voltak. Attol porogtek be igazan, amikor engedely nelkul elmentem wc/re, rohantak es kerdeztek a Patrickot, hogy hova tette a hullat, en meg jottem szeles vigyorral a wc/rol....na, hat akkor nagyon mondtak a maguket, rohangaltak osszevissza, agyonszurkaltak, agyon muszeres vizsgalgattak, aztan kozoltek, hogy en biza maradk itten, mert a szivroham utan ket orankent vert kell venni, egy bizonyos enzim szintjet nezik a verben. Kerdeztem tuti van enzim? Tuti. Oke, akkor tuti szivroham, legalabb mostmar tudom, hogy miert voltam fizikailag alkalmatlan arra, hogy elmosogassak. Szerencsere a kedvemet nem torte le a dolog, csak ma reggel kaptam egy kisebb hiszterikus rohamot.

Egesz ejjel teszteltek, ma reggel pedig volt egy ultrahangos vizsgalat, egy tunemeny pasas csinalta. Felem forditotta a monitort, es lepesrol lepesre magyarazta a dobogo szivemet, mutatta hogyan mukodnek a billentyuk.

Nah, itt jart a doki, es arrol beszelt, hogy NEHANY napig nem mehetek haza....mondtan gyorsan talalja ki, hat elment kitalalni,

Utana irok majd, most abbahagyom, mert folyamatosan valtjak egymast.

előzmény:
    Houston2 (13524)
    2013-06-17  23:52
  5. 2013-06-18 19:3213539.

Nalam most mennek tonkre a paprikak, de lehet a paradicsomok is. 

Ket napig nem voltak meglocsolva, amikor olyan faradt voltam.

Ma pedig erosen korlatozva vagyok...tehat hallom, hogy sirnak a kertben.

A kecskeim is sirnak. Kicsit nem en vagyok veluk, es maris baj van.

Keptelenseg, hogy ennyire potolhatatlan vagyok-))) 

előzmény:
    Csalf a Romeo (13529)
    2013-06-18  03:00
  6. 2013-06-18 19:2813538.

Tetszenek az ekszereid. Mostmar biztos, hogy nekiallok en is. 

Tegnap ahogy meglattam, hirtelen felindulasbol beszereztem meg egy adag gyongyot-) Majd lefotozom, ha otthon leszek, szep mindenfele, es hat nekem is kedvencem a termeszetes kovek, foleg az emerald. Swarovskym minden szinben es meretben van. 

Tenyleg el lehet adni?

Majd megmutatom, hogy lehet olcson beszerezni, bar lehet tudod te is.  

előzmény:
    Houston2 (13528)
    2013-06-18  00:14
  7. 2013-06-18 19:2413537.

Borzasztoan hangzik-)

Nagyjabol gondoltam, hogy igy lehet, igy aztan nekem mar le vannak tiltva a lakasban dorbezolasrol. Ha az utcara viszem oket, akkor meg ott mennek keresztul, de jol megfuttatom oket, nincs boklaszas es tevere maszas tobbe!!!! 

előzmény:
    Bagoly (13534)
    2013-06-18  15:03
  8. 2013-06-18 17:3113535.

hat ezek szenzaciosan neznek ki. nem tudtam hogy ilyen magot itt lehet kapni.

ha most veszek, az jo lesz jovore ultetni? vagy mi van ha most ultetem el?

nalunk meg november is szep ido sot, van amikor december. 

vagy a mag tudja  (mint a tulipan ) hogy mikor kell nyillni.. es nem lehet csak ugy amikor en gondolok egyet es elultetem.. jovo tavaszig semmi nem fog torteni.

te ezektol vetted a magot... valamikor? 

vagy most is veszel meg toluk??? 

nagyon szeretem a lecsot is meg a tojasos paprikat naponta megennem.. ha lenne ilyen paprikam!!!!!

előzmény:
    Csalf a Romeo (13532)
    2013-06-18  12:06
  9. 2013-06-18 15:0313534.
    Tegnap eszembe jutottal! Egy hazaspart mutattak, valami uton-modon egy 4 honapos kis lovacskara tettek szert, nagy beteg volt, de meggyogyitottak, s mivel telido volt, benn tartottak a hazban. A lovacskabol lo lett, lehetett lovagolni rajt, de nem akart kikoltozni! Ha kizartak, addig nyeritett, rug-kapalt, amig be nem engedtek. Az asztalnal evett, azt, amit a gazdik, csak eppen nem kessel-villaval. Igen, szobatiszta volt es nagyon illedelmesen viselkedett. Meg volt rola gyozodve, hogy csaladtag. 
    előzmény:
    PG13 (13523)
    2013-06-17  22:42
  10. 2013-06-18 14:5313533.
    Jaj de szepek! Nehezen tudnek valasztani kozuluk!
    előzmény:
    Houston2 (13528)
    2013-06-18  00:14
  11. 2013-06-18 06:2613531.
    mi az a cigany paprika????????????
    előzmény:
    Csalf a Romeo (13529)
  12. 2013-06-18 06:2513530.

jo, akkor mint abszolut nem erto a farmerkedeshez.. jol gondoltam.

az en paprikaim is nagyon szepek.. nagyon kivancsi leszek lesz e belole enekes kodus... mivel hogy ennyire meleg van.. 

ma jol belocsoltam.. majd meglatjuk, mint a vak ember monda!!!

előzmény:
    Csalf a Romeo (13529)
  13. 2013-06-18 03:0013529.

Az én paprikáim már nem fajtiszták.

Mivel többfélét ültetek közel, ezért mindig van elfajzott.

Azt csinálom, hogy kiválogatom amik a legeredetibbnek néznek ki, és azokat hagyom magnak.

A fehér özön még mindig nagyon az, meg a paradicsom, stb....is.

A szegediben már akad kicsit csipős, a cigány az ami már legkevesebbet hasonlit, de azt lehet venni itt is.

Ha nálatok a páratartalom magas, az nagyon sokat segit, lehet hogy fog teremni.

Nálunk tavaly olyan szárazság volt, hogy hiába öntöztünk.

A gyökere nem volt képes olyan gyorsan pótolni a vizet, mint amilyen gyorsan száradt ki a palánta/növény.

előzmény:
    Houston2 (13521)
    2013-06-17  19:52
  14. 2013-06-18 00:1413528.

meg

no ennyi eleg.. mert unalmas lesz..

előzmény:
    Prókátor13 (1)
    2010-02-26  05:54
  15. 2013-06-18 00:0113525.

Jo , beteszek egy par darabot.. nincs ket egyforma.. az unalmas lenne csinalni. Azt szeretem benne, hogy mindig mas amit csinalok!!! hahahaha

nincs mintam.. es sokan kerdezik meddig tart egy egy darabot csinalni..

nincs valasz... mikor.. meddig..

kiradom mikor eppen milyen kedvem van hogy milyen kovekkel vagy gyongyel foglalkozom.. es fuzom.. ha nem tetszik.. ujbol fuzom.

szoval kb igy neznek ki... 

nagyon szeretem a friss vizu gyongyot, mindig, mindenhez jol megy..

gyonyoruen tudjak a japanok szineszni.. nincs az a szin, meret amit nem tudnak. Ezt szeretem varrialni mas dolgokkal.. vagy csak magukba Swarovski kristallyal. 

par darabot latsz ahol ezt hasznalom pici gyongyel fuzve.. latsz pici gyongyot szove.. es latsz termeszetes kovet, turkizt, koralt, es egyet ..ez ezust es arany szallal van "fuzve" karkoto.. EZT egy osztalyt vettem 2 oras volt a bead storban tartottak.

jartam oda, ott tanultam kulonbozo gyongyfuzeseket amikor a millimeteres gyongyokbol fuztunk. ebbol is hozok egy parat mutatoba. 

szoval.. valahogy igy neznek ki.. 

mikor dolgoztam meg a lanyok nagyon kedveltek, nagy vasarloim voltak. 

van amit behoztam kozelre.. de azt hiszem ha ketszer kattintasz ra meg jobban latod a szovest. 

előzmény:
    PG13 (13522)
    2013-06-17  22:29
  16. 2013-06-17 23:5213524.

diagnosztikallak:

totalis pszihologiai kimerultseg.. ami fizikailag igy nyilvanul meg!

probalj ....SLOW DOWN!!!!!

előzmény:
    PG13 (13522)
    2013-06-17  22:29
  17. 2013-06-17 22:4213523.

Ügyes.

Ebből is látszik hogy van értelmesebb kecske mint némelyik görög.

Egyébként a görög már megint itt van, csak még ide nem ért el........

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kert jelentés--stop.

A hónapos retkek amiket szerdán ültettem, már kikeltek--stop.

A paprikák nagyon szépen erősödnek--stop.

idézet:
    Csalf a Romeo (13512)
    2013-06-17 03:37:10

Kert jelentes - stop!

Szarban vagyok - stop!

Ismeretlen objektumok jelentek meg a kertemben, szuksegem lenne valamifele azonositasra - stop!

Akkora retek, mint egy jol megtermett cukorrepa - stop!

A paprikaim rohelyesek - stop!

előzmény:
    Csalf a Romeo (13512)
    2013-06-17  03:37
  18. 2013-06-17 22:2913522.

Nagyon szepek a munkaid, es igen, hozzal csak kepeket az ekszerekrol, minel tobbet ha lehet!

Kar, hogy olyan messze vagy, biztos atugranek hozzad megnezni is, es tanacsert is-) 

Elmentem a collegeba egy szemeszterre, de nem lett belolem silversmith, sot meg azt az egy szemesztert sem voltam kepes vegigcsinalni, normalisan. Most a napokban kerult elo a kertbol egy ezust lap, amit meg ott vettem, az lett volna az utolso munka, de keptelen voltam kivarni. 

Nem vagyok benne biztos, hogy most is, de akkortajt igencsak nem okozott gondot, hogy tobbfele munkamenetet megjegyezzek egyszerre, anelkul, hogy vissza kellett volna kerdeznem, es nagyon gyorsan csinalok mindent amit akarok. Igy aztan idegbajt kaptam attol, hogy megmutatta a tanar, mit hogyan kell csinalni, aztan sorba kellett allni a sok gyengeelmeju miatt, akik keptelenek voltak elkesziteni a munkajukat, szerszam meg keves volt, hat zoldre untam magam. Csellengtem, koboroltam, unatkoztam, es rendszeresen attevelyegtem a szomszedban levo keramiasokhoz. Egyebkent oda is be voltam iratkozva, igy aztan volt ugy, hogy atmentem a szomszedba, elovettem a keramiamat, dolgozgattam rajta, aztan idonket visszanezem az "ezust-csapatba", hogy haladtunk e mar valamire, vagy hogy elkeszultek e mar vegre azzal, amit en mar reg befejeztem. Bar nagyon tetszett az egesz, de a lassusag miatt a masodik szemeszterre mar be sem iratkoztam. 

Legalabb otven kilo gyongyom es vackom van itthon, csak neki kellene allni, de ha latom az ekszereidet, eskuszom kedvet kapok es nekiallok ekszer kesziteni beloluk-) 

Annal is inkabb, mert erosen hanyatlo felben vagyok eppen.  Alkamatlan barmire is, ami fizikai megterhelessel jar. Ez a harmadik nap, de ma este megyek az emergencybe, csak megvarom, hogy Patrick hazajojjon, mert el akar kiserni. Azt mondja halal unalmas az emergency room. Jajajaja, halal unalmas-)

Nehany hete erzem, hogy egyre gyengebb vagyok. Aztan most a hetvegen ez tetozott. A legkisebb munkatol is azonnal nagyon kifaradok. A szivnyavalyak 12 tunetebol 11-et lazan produkalok, csupan egyetlen egyet nem, nincs semmifele eles vagy nyilallo fajdalom a mellkasomban. Nem elefant ul rajtam, maximum egy kecske, karjaim, labaim nagyon faradtak.....ma mar zsibbadt is, de ebben nem vagyok azert egeszen biztos, mert az is lehet, hogy hipochonder vagyok es a zsibbadas akkor jott amikor a tuneteket olvastam, szoval ez lehet egy picit psziches alapon is.

Reggel biztos ami biztos, bevettem vernyomascsokkentot es vizhajtot is, (nem szedem mar lassan ket eve), es kesobb egy aszpirint is, mert az jo ilyenkor. Valoban jo, mert lemaszott a kecske a mellkasomrol, de tudom, hogy ha most felallok es elmegyek mosogatni, akkor fogom tudni felemelni a karomat, es atmegyek zombiba ujra.....valoszinuleg azert, mert uuuutalok mosogatni es egy jo indok, hahaha-))))

Szoval megyek az emergency roomba hamarosan, biztos ami biztos, bar leginkabb csak a tudasert, mert nem hiszem, hogy kepes lennek barmifele gyogyszert rendszeresen magamba nyomni.

Szoval nagy esely van ra, hogy ha mondjuk elmosogatok, osszehajtogaom a kimosott ruhakat, es felporszivozok, akkor keszen vagyok mindennel, felteszem a labam az asztal tetejere, es gyongyot fogok fuzni egy hetig piheneskeppen. Persze azert meg holnap el kell mennem egy 12 oras muszakba, es valoszinuleg megiscsak lesz nehany kerites javitas is, mert ez dog Steffi tegnap este haromszor megszokott. A hulye, nem emlekszik ra milyen kellemetlen, ha megrangatom a fulet!!!

Itt az uj kerites, de keptelen vagyok nekiallni megcsinalni. Mar az is faraszto, ha valaki kopog es kimegyek ajtot nyitni.  

Uzenet a sok retardaltnak, aki azt mondja hogy negativ vagyok, vagy  mindig panaszkodok: nos, ez itt a panasz helye, most valoban panaszkodok. Egy kicsit-)))

előzmény:
    Houston2 (13515)
    2013-06-17  06:12
  19. 2013-06-17 19:5213521.

egyszer olvastam hogy magad hagyod meg a legszebbekbol es utana azt a magot ulteted el jovore.

az evek folyaman nem valtozik meg? ugyan az marad meg akkor is hogy kozben masik fajtak vannak mint irod 6 fele.. nem porozzak be egymast es valtozik a paprika??? 

mint abszolut suket a temaban, elnezest ha nagyon gugye a kerdesem

előzmény:
    Csalf a Romeo (13518)
    2013-06-17  17:56
  20. 2013-06-17 19:5013520.

no akkor nem lesz magyar paprikam, mert mar beallt a meleg..

naponta 94=96 kozott es 90% humidity!

ez a ket honap amikor nem a legjobb az idojaras.. de nem panaszkodom mert mar szeptembertol megint nagyon szep. 

es az iden kulonosen hosszu szep "tavaszunk" volt. 

előzmény:
    Csalf a Romeo (13518)
  21. 2013-06-17 17:5913519.

Az első komoly fagy nálunk szeptember 21-22.-én történik.

Utána pedig 5-6 hét gyönyörű idő.

előzmény:
    Csalf a Romeo (13518)
  22. 2013-06-17 17:5613518.

Én pedig 7-féle paprikát ültettem, 6-félét magról kezdtem, 1-et pedig vettem, ami erős.

Az erős már hetek óta virágzik, de olyan hideg volt eddig, hogy mind ledobálta, tehát azokon nincs termés.

Az enyéim pedig most kezdenek virágozni.

Ha túl meleg van, akkor sem lesz termés.

Hiába meleg övezeti növény, a túl meleget nem szeretik.

Valahogy ősszel sokkal jobb a termés, hűvösben is, mielőtt elfagy millió virág/kispaprika van rajtuk.

előzmény:
    Houston2 (13517)
    2013-06-17  16:07
  23. 2013-06-17 16:0713517.

koszi

ma reggel megneztem a paprika palantaim, igen szepek.. es viragzasban vannak. hat nagyon kivancsi leszek rajuk.. mert 3 fele mag volt, ami az idok folyaman igen osszekeveredett..marmint a kis cserepek amikba a magot tettem.. mivel nagyon sok nem jott ki. 

szoval erdeklodessel varom!!!! 

de sajnos az uborka csak szep, meg virag, sehol semmi.. pedig 4 fele magot ultettem.. mind kijott... es ugyan ez a zukinivel :(((

előzmény:
    Csalf a Romeo (13516)
    2013-06-17  13:38
  24. 2013-06-17 06:1213515.

ha erdekel hozok par kepet nyaklancokrol is amiket keszitettem.

szeretek gyongy, koral, turkiz, es semiprecious kovekkel dolgozni. 

van egy par kedvenc "kovem".. majd azokbol ha erdekel.. hozok kepet. 

előzmény:
    Prókátor13 (1)
  25. 2013-06-17 06:0813514.

A harom "nyak disz" brazil no munkaja.. nagyon tetszik..

a sal pedig egy ugynevezett dreambird minta.. csodas.. minden szinben csinaljak csajok, az a kovetkezo amit beutemeztem.. 2 fele szinben..

egyik lanyomnak fekete alapon a "tollak" fekete/szurke/feher es magamnak egy szilva kek ahol a "tollak" a vilagoskektol a szilvakekig valtozik.. 

varok egy masik kotos  tarsat, o mar gyakorlottabb, vele fogom majd elkezdeni, mert kicsit elolvasva komplikaltnak tunik.. de ahova jarok a holgy aki "tanit" .. rettenetes regi kotos.. csodas darabokat produkal.

majd az o segitsegevel biztos vagyok benne hogy sikerulni fog.. foleg ha mar az elso "toll" -on tul leszunk.

előzmény:
    Houston2 (13513)
    2013-06-17  05:59
  26. 2013-06-17 05:5913513.

a bankban csak bemutato volt es "knitting in publikc"... ez volt a cel.

de meglepoen baratsagosan fogadtak az otletem, mikor a managernek eloadtam. Meg is lepett, hogy oszinte legyek. Igaz, sokat jarok oda, meg evek ota, ismernek de akkor is meglepett mennyire egybol asztalt ajanlott a manager.. meg o maga is mire mi mentunk mar neki felallitott asztal volt husitovel, edesseggel..

szoval meg fenykepet is csinalt rolunk. akkor kertem meg en is hogy akkor mar en is had...

itt van egy par darab.. amiket nagyjabol magam terveztem, vagy lattam hasonlot es tetszett.

itt nagyon divat most minden formaban sal, valkendo, illetbe minden amibe nyakba valo. mivel hobybol jewelry keszitessel is foglalkozom, most probalom osszekombinalni a kotest/horgolast gyongyel is.

a sajat munkaimon kivul hozok egy par dolgot amit brazil no keszit, es szeretnek majd en is par dolgot csinalni. meg az olaszok is nagyon szeretnek nyakba valokat kesziteni.

ha csak hosszu vekony.. es kevert dolgok.. lariot neven futnak.. abbol is hoztam egyet mutatoba.. 

a szines virag fuzer nyaklancnak is nyarra foleg, amikor csak disznek kell mert a sal meleg.. 

mellesleg a kotes/horgolas manapsag nem olcsosag.. mivel a fonalak csodasak.. meg az aruk is. tehat semmi esetre sem azert vannak nok kotni mert igy olcsobban csinalnak dolgokat (mint valamikor a nok kotottek) ma ez csupan divat.. es csodas fonalak teszik a darabokat nagyon szepe/ tenyleg csak a fantazia ami korlatoz.. ha  szabad fantaziad van.. MINDEN MEGy!!

EZEK SAJAT ELKEPZELES ALAPJAN KESZULTEK

előzmény:
    PG13 (13509)
    2013-06-16  20:05
  27. 2013-06-17 03:3713512.

Ügyes.

Ebből is látszik hogy van értelmesebb kecske mint némelyik görög.

Egyébként a görög már megint itt van, csak még ide nem ért el........

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kert jelentés--stop.

A hónapos retkek amiket szerdán ültettem, már kikeltek--stop.

A paprikák nagyon szépen erősödnek--stop.

előzmény:
    PG13 (13505)
    2013-06-16  06:22
  28. 2013-06-17 01:3113511.

Egy helyes kis cikk az antibacterialis szappanokrol. Amik velhetoleg megvedenek minket azoktol a csunya bakteriumoktol, cserebe pedig kisse osszsekuszaljak az endokrin systemunket, belepancsolnak a pajzsmirigy mukodesunkbe, gyengitik a immunrendszerunket, szuletesi rendellenessegeket okoznak,es segithetik a raksejtek novekedeset....bla bla, bla....tudom, hogy unalmas, de hat ez van!

A teljes cikk, hogy meg mindenben talalhato triclosan az antibakterialis szappanokon kivul. Pl kozmetikai szerekben, deodorantokban, konyhafelszerelesi targyakban, ruhakban, es termeszetesen a gyerek jatekokban is, mert az olyan izgalmas, igy a kicsik mar gyerekkorukban hozza tudnak szokni. Egyebkent a regi vilagban a hulladekot ledobtak a taigetoszrol, de ma mar ez neveletlenseg szamba megy, mas modszereket kell talalni az elpuszitasukra. Igy megvan a szelekcio is, es legalabb a gyermek onkologiaknak a letjogosultsaga is. 

Teljes cikk:

http://drbenkim.com/articles/triclosan-products.htm

(a kecskek nem repulnek at a keritesen, tovabba leszoktak arrol, hogy harom orankent obegassanak, igy nagyon sok idom szabadult fel, hogy nektek oromet tudjak szerezni a cikkeimmel-)))

29. 2013-06-16 21:0013510.

Nem is tudom igazan leirni, mennyire kulonleges es jopofa kis allat a kecske, egyeniseg, ahany csak van. Akkor a legjobb igazan, ha meg szoptatosat vesz az ember, mert akkor no hozzad igazan, es husegesebb mint egy kutya. Azt mondjak intelligensebb is mint a kutya, amit azert nem nagyon akarok elhinni....bar ez a kerites atugralas elgondolkodtato. En inkabb a harom eves gyerekekhez hasonlitanam oket, azok mozognak ugy mint a perpetum mobile, es azok tudnak annyira "csakazertis" dacosak lenni. Elmondhatatlan, hogy mennyi szeretet es ragaszkodas van bennuk, ha foglalkoznak veluk.

A kornyekunkon egy ket even belul biztos lesz nehany kecske, mert mar tobben erdeklodtek, hogy hol vettem oket, es hogyan kell oket tartani. Ok aztan vissza is jarnak kecskenezobe, atjarohaz lett az udvarunk. Meg senki nem jelentett fel. Egyenlore. Nyugtaval dicserd a napot....de ha ugy lesz, akkor koltozunk. Mikor storage auctionoztam es garage saleztem, akkor megismert a fel kornyek, ha megyek az autoval itt is, ott is integetnek es kiabalnak ki az udvarokbol az emberek. A kecsek aztan feltette mindenre a koronat, mert mostmar uton utfelen megalliltanak, nem tudok ugy kimenni vasarolni, hogy ne allitana meg egy ket ember a kornyekrol. Vicces-)))

Hogy milyen mertekben jar hire a dolognak? Nos, felhivott valaki, lakik vagy szaz merfoldre, hogy hallotta, hogy szokos kecskeim vannak, neki viszont van jo keritese es mar nem kell, elhozza nekem hazhoz, 70 dollarert. Megneztem az uzletben, haaat, jo vasar volt megvenni a 300 dollar erteku keritest ugy, hogy meg hazhoz is hoztak.

Tegnap bekoszont a Robert egyik ismerose, hogy hallotta tunderi kecseim vannak, megnezhetne e oket, egyebkent pedig tud nekem adni raklapokat, amit jol tudok hasznalni alajuk az olban, mondjam meg hogy milyen akarok, fat e vagy muanyagot, es a kovetkezo fuvarnal ledobja a hazam elott. Nagyot oromkodtem az esemenyen, ugyanis ket eve torom a fejem, hogy a fenebe tudnek szert tenni raklapokra, milyen jo lenne nekem az az udvaron, arra tudnam pakolni a storage autcionos cuccokat is. Azt mondta a pasas, letesz a hazam elott ahanyat csak akarok. Egyebkent egy figura a pasi, Cowboy neven mutatkozott be, ugy is nez ki mint egy cowboy, texasi kalapot hord, es ugy is nez, ki ahogy szerintem egy igazi texasinak illik kineznie. Igazi karakter-))) 

Tegnap bekopogott hozzam Hajmi (nem tudom igy kell e irni a nevet) o az aki szallast ad a csovesemnek, aki segit ellatni a kecskeimet amikor nem vagyok itthon. Hozta a negy eves kislanyat is. Mondta hogy ki o, bemutatkozott, es hogy a Robert mondta neki, hogy nem vagyok emberevo, hat megnezhetne e a gyerek a kecskeket. Pont etetni keszultem oket, hat az egyik cumisuveget odaadtam a kislanynak, de mar ugrott is az apja, akkor hadd etesse mar o a masikat. Aztan meg beszelgettunk is egy jo darabig. O az aki csirkeket tart a szomszed utcaban. Mondtam neki, hogy nekem lesznek az oszre, csak varom, hogy kimenjenek a zoldsegek a kertbol. Mondta, hogy van egy csomo felesleges csirkehaloja, odaadja, es segit is Roberttel egyutt megcsinalni a csirkek helyet.

Mindig is mondtam, hogy a rossz kornyekek legjobbikaban lakom-))) A kecskenek pedig kozossegformalo szerepe van, szerintem alapitok rajuk egy klubbot, csinalunk egyszser egy neighborhood bbq-partyt az udvaron-)  

Ezen a merges kecsken nagyon megdobbentem. Tenyleg hajszal pontosan ilyen volt az a kicsike is amit Vikinel lattam. Igy csinalt a szajaval, es nagyon mondta a magaet. Az anyja meg figyelte, aztan behuzott neki egyet-)))) Ugy sajnalom, hogy nem kaptam elo a telefonomat es nem vettem fel, mert hihetetlen latvany volt az a 'kommunikacio", de annyira elvarazsolt, hogy eszembe sem jutott.

Azon a kecskes helyen ott a neten,  Rajnai Gyorgy a forumgazda, nagyon ert a kecskekhez. Segitett nekem tanacsokkal, mikor hasmenese volt a kicsiknek. Tobb hozzaszolasaban irta, hogy aki egy kecsket tart, az megtanul karomkodni-) Igaza volt. De nem csak karomkodni tanul meg az ember, hanem orditani, vetemenyes agyasokat atugralni, es hat bizony nevetni is. Azert mindenesetre valoban sokkal jobb ket kecske mint egy, dupla indok a karomkodasra es nevetesre is-)  

előzmény:
    WestHill (13508)
    2013-06-16  16:30
  30. 2013-06-16 20:0513509.

Halali-))))

Egyebkent pedig adtal vele egy nagyon jo otletet, meg gondolkodom rajta, aztan majd elmeselem.

A kotott holmikat csak megmutatasra tettetek ki, vagy vasarolni is lehetett belole? Nem latszik nagyon sok beloluk, tehetnel fel kepeket miket csinalsz. En is szoktam kotni....illetve hat inkabb regebben kotottem, de meg ma is van itthon egy csomo fonal, es felig kesz munkak. Pont a napokban kerult a kezembe egy pulover, meg az exemnek keszitettem, jol tele kotottem mintakkal. Teljesen keszen van, csak a kar reszen kellene osszevarrni meg egy darabon. Szerintem mostmar ugy marad ahogy van, mert eladni nem erdemes, kinlodjon vele a fene, masnak ugy sincs  ennyire hosszu karja. Oda meg nem szivesen adnam neki, asszonykaja kiterne a hitebol, feltekeny az egesz csaladra, meg a magyarorszagon elo lanyaimra is-)

Gondoltam, hogy meg fognak lepodni az emberek, de reszben kozonyosek is lesznek, mert mindenki csak rohan. A  Washington Postban megjelent egy cikk Joshua Bellrol a vilaghiru hegedumuveszrol. 

Egy napon inkognitoban kiallt a Stradivary hegedujen jatsztani a subway allomason. Az emberek csak jottek mentek, neha valaki ranezett, vagy dobott neki oda valami kis  penzt, de altalaban erdektelenek voltak.  Elrohantak egy ember mellett, aki egyebkent 100 dollaros belepojegy arakkal is megtolti a termet a koncertjein. 

Itt a teljes cikk, igazan erdemes raszanni az idot es elolvasni.

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/articl e/2007/04/04/AR2007040401721.html

Erdekes, mindannak ellenere, hogy tobb oldalon is megjelent, hogy hoax csupan. Viszont a youtubeon is fent van. Igy aztan ugy dontottem, hogy hiszek amit akarok, nekem tetszik a tortenet, hat elhiszem.

Ezert gondoltam, hogy az emberek csak rohanni fognak, racsodalkoznak esetleg mint egy elefantra az gyalogatkelohelyen, gondoljak hogy huhaaa, aztan mennek tovabb.

Mindamellett muris-) Nekem tetszik amit csinaltatok, szeretek minden "normalistol" eltero dolgot, az adja az elet sojat-)  

A kecskerol: azert lett 21 masodperc a film, mert lemerult a telefonom, es ezert nem fert bele Chloe. Tegnap probalkoztam eloszor feltenni a youtubera dolgokat. Harom valami kerult fel, abbol egy nem is a kecske. Teszek fel tobbet is folyamataban, aztan nyitok egy topikot. Kecskeset, hatha itt is vannak kecskemaniasok. Talaltam ket helyet is neten. Van egy kozosseg tobb mint 800 taggal, fantasztikusak, minden ejjel olvasgatom oket egy kicsit. Az indexen is van egy topik, tobb mint 50 ezer hozzaszolassal, es mint a kecskekrol szol, nem fajult maganbeszelgetesse. Szoval megprobalom itt is, hatha itt is vannak kecskesek, jo lenne neha valakitol tanacsot kerni. Meg aztan nem is akarom ezt a topikot karamma alakitani, es lassan mar nekem is elegem van abbol, hogy fo temam a kecske. Azert nem usszatok meg, mert a videokat ide is be fogom tenni mindig-) Egyebkent a fuhuzogatas tul jol sikerult. Tegnap egesz nap nem szoktek meg, es ma is ott vartak obegatva a karamban. Mar turelmesek, nem obegatnak hajnal otkor, kilenckor ebredtem fel es csend volt, vartak turelmesek. Abban a pillanatban indult meg a szerenad, amint meglattak, hogy felkapcsolom a villanyt a konyhaban. De akkor aztan nagyon, Joshua Bell sem tudta volna felulhegedulni-) Mostmar egy kicsit aggaszt, hogy nem ugralnak at tobbe a keritesen, nem bujnak ki a reseken, es nem szedik darabokra a patchworkomet. Most akkor en megis mi a fenet csinaljak?????? Az elmult honapban kerites foltozgatasrol szolt az eletem!!!! 

előzmény:
    Houston2 (13507)
    2013-06-16  15:53
  31. 2013-06-16 16:3013508.

PG tunderi a kis bestiad, jo hogy megtudtad a modjat, hogy megis hogy lehet egy kicsit kordaba tartani

Barhogy szeretjuk kedvenceinket, azert nem nohetnek egeszen a fejunkre, tudniuk kell, hogy ki az ur a haznal.

A masik video, hat az a karomkodo kecske eleg ijeszto, szinte villamokat szor a szeme, ki a fene gondolta, hogy ilyen meregzsakka tud valtozni.

"Baratunk" megint odebb allt, (vajon meddig?) ugylatszik megint jon a kezelesi idoszak, a gumiszoba a kenyszerzubbonnyal.

előzmény:
    PG13 (13505)
  32. 2013-06-16 15:5313507.

nagyon sporoltal az idovel!

------------

meg volt a kotos VILAGNAP...

A bank manager igazan nagyon aranyos volt, ki tett magaert! mire mentunk mar o felallitotta az asztal, donat meg cooky volt rajta, meg jegelve viz meg szoda.

mi is felallitottuk az asztalunkat, es kipakoltunk. Mindnyajan hoztunk valamit amit mar kotottunk, meg konyveket, magazint. 

voltak kotott es horgolt dolgok. nagyobb asztalt is meg tudtunk volna pakolni. 

a bank dolgozok nagyon kedvesek voltak, jottek, neztek, beszelgettek velunk. 

aztan jottek a bank latogatok..

igazad volt, oket kellett volna fenykepezni, de azt nem akartam, szerintem nem szerettek volna ha a kunkcsaftokat fenykepezem. De a dolgozok mind sorba alltak, sot jott a manager is, hogy csinalhat e kepet. Mondtam orommel, sot en is csinalok rola velunk. 4 voltunk az asztal korul. 

10-12. 

jol  elbeszelgettunk, hol ezzel, hol azzal, es kozben kotogettunk!

igy nezett ki az asztalunk.. 

előzmény:
    PG13 (13505)
  33. 2013-06-16 07:1813506.
    Pont igy 'karomkodott" az a merges kis bakkecske a Vikinel, mint ez a nagy meregzsak. Ugy latszik igaza volt Vikinek, mikor mondta, hogy a kicsi nagyon merges es most felesel az anyjaval.

http://www.youtube.com/watch?v=rtwvo8YOuNU
  34. 2013-06-16 06:2213505.

Itt van 21 masodperc Steffi. Itt meg nem volt megcsavarva a fule, latszik is, mert csak ugy repul le a padrol meg a fel a padra, csovalja a farkat mint egy kiskutya....na, ebbol az ugrasbol el lehet kepzelni, hogy repult at a keritesen mielott megcsavartam a fulet. 

Nagyon jo fulcsavaras volt, alaposan megertette, hogy merges vagyok, es figyelni kell ram, mert en vagyok az alfahim a haznal, ..........szoval ma egyetlen egyszer sem kellett keritest javitanom-)))

Fenebe is, milyen jo lett volna, ha ezt mar egy honappal ezelott is tudom.

No, itt vilag legszebb (es legszemtelenebb) kiskecskeje:

http://www.youtube.com/watch?v=bVvVMOHa C-Q

35. 2013-06-16 05:5613504.

Inkabb azt irdd nekunk hogy: Hey, nińas! Nem vagyunk mi tokosok!

Jo utat, remelem jo lesz a vakaciod, es kiegyensulyozottan mosolyogva josz vissza....mert hat ugyis visszajossz-)

Bye muchaco! vagy inkabb hola chicos?????, hahaha-)  

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_546282 (13503)
    2013-06-16  05:32
  36. Torolt_felhasznalo_546282
    2013-06-16 05:3213503.

?????

Nezd,  hiaba  akartok  engem  kitorolni,  vagy  sertegetni,  a  baj  a  Noklapjaban  van,  hiszen  minden  nap,  mindenki  bejohet  egy  uj  neven.

En mar  regen  nem  akarok ide  jarni,  mert  nagyon  unalmas.

No,  holnap  megyek  vakaciora,

es  remelem  nem  kell  tobbet  talalkoznunk.

Adios muchachos.........  trallala...............

előzmény:
    PG13 (13501)
    2013-06-16  04:50
  37. 2013-06-16 04:5513502.
    Nagyon neveletlen vagy! Nem hiszem, hogy a mamad orulne, hogy ugy beszelsz mint a prolik. Biztos nem sokaig nevelt, ha nem tudod, hogy illik megadni a tiszteletet egy holgynek. 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_546282 (13498)
    2013-06-16  02:01
  38. 2013-06-16 04:5013501.

Ugyan ezt Prokatornak irtad, de ha nem haragszol reagalok ra:

Λυπάμαι που δεν μιλούν ελληνικά .... Είσαι ηλίθιος!

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_546282 (13500)
    2013-06-16  02:21
  39. Torolt_felhasznalo_546282
    2013-06-16 02:2113500.
    Είστε ανόητη! Μαθαίνουν αγγλικά, ή Ελληνικά!
    előzmény:
    Prókátor13 (1)
  40. Torolt_felhasznalo_546282
    2013-06-16 02:1613499.

you  really  think  so?

GOOD!

előzmény:
    Prókátor13 (1)
  41. Torolt_felhasznalo_546282
    2013-06-16 02:0113498.

A kecskerol  volt  szo,  nem  rolam.

Kulonben is,   nem  szoltam  hozzad, te  ven  majom!!!

Mi van,  itt  leselkedsz?  Vagy  mar  a Bojana  baratnod  is  otthagyott??

előzmény:
    Bagoly (13494)
    2013-06-16  00:11
  42. 2013-06-16 01:3813497.

En nem vagyok ugyan allatkinzo, ellenben Gorog baratunk viszont erosen mazohista. 

Mert azt meg a kecskem is megtanulja, hogy ha az orrara koppintanak, de tolja tobbet oda...-)))) 

előzmény:
    Bagoly (13494)
  43. 2013-06-16 01:2813496.

Nem allhatom meg a ketkrajcaros hozzaszolast, habar PG-t nem kell felteni. 

Miert mondod, hogy allatkinzo? Teged is eltur. 

idézet:
    Bagoly (13494)
    2013-06-16 00:11:50
    Haaat, ez it idezni kell meg egyszer, hahaha-))))
    előzmény:
    Bagoly (13494)
  44. 2013-06-16 01:2213495.

Te  egy  GONOSZ  ALLAT-KINZO  vagy!!

Pfuj!!!

Remelem,  hogy  egyszer  a  jovoben,  amikor  majd  TE  mondod  valakinek,  hogy  szereted----akkor  az  is  azt  csinalja  a  fuleiddel,  mint  amit  te  csinaltal  a  szegeny  kis  kecskevel,  amely  mast  sem  akart,  mint  veled  lenni.

Gonosz  vagy,----ez  sok  beirasodbol  eszlelheto, 

sajnos............

es,   egyaltalan  NEM  vagy  humoros!!!

idézet:
    csincsillag (13493)
    2013-06-15 20:20:40

Ezt ideznem kell, mert meg egyszer akarom olvasni, te kis meregzsak, hahaha-)))) 

Az lehet, hogy en nem vagyok humoros, de te viszont annal inkabb-)

Na figyelj bogaram, a kecskeket igy leckezteti meg az anyjuk. Ugyanis kepzeld az allatvilagban meg viszonylag rend van, es bizony a kolykok alaposan helyre vannak teve, ha rosszalkodnak, lasd pl a kutyaknal is. Az emberek hulyultek csak el ennyire, hogy vannak orszagok, ahol a gyereknek a kezebe adjak az ovodaban a telefonszamot, hogy mit kell felhivni, ha valamelyik szulo rahuz a fenekukre egyet. Igy aztan egy csomo idiota, erosen neveletlen gyerek bekerul az iskolakba, akiknek soha nem tanitottak meg, hogyan kell viselkedni, es akiket aztan kikialtanak hyperaktivnak, kozben csak minden meg volt nekik engedve, mert a szulok nem birtak veluk, es azt hiszik ok szartak a vilagegyetemet. Mondjuk ra lehet oket tenni prozacra, de lehet egy-ket hatalmas nyakleves hatasosabb lenne.

Szoval a kecskeket bizony igy nevelik a kecsketartok, es bizony meg is tanuljak mit lehet es mit nem lehet. Elobb kellett volna fulet huzigalnom ugyanis ma nem jott ki. Pont ma, mikorra megvettem vegre az uj keriteshez valo anyagot.

A kecskek kulonosen szigoruan bannak a kicsikkel, mar amelyiknek sikerul az anyjaval felnonie. Kb 300 olyan noveny van, amit a kecske nem ehet, ugyanis mergezo. Az anyja megtanitja neki, hogy mik azok a novenyek, meghozza eleg agresszivan regulazza meg a kicsit, hogy it lehet es mit nem. A makacs kiskecske pedig bizony eleg hamar megtanulja. Ha nincs az anyja mellett, akkor bizony megeszi amit nem lehetne, ugyanis nem tudja osztonbol. Ha szerencses, akkor nem eszik tul sokat belole es csak rosszul fogja magat erezni, de nem pusztul el. Ebbol megtanulja es soha tobbet nem ragja le azt a novenyt. Vikinek most pusztult el egy kicsi, mert mergezo novenyt evett. Talan nem latta az anya.

Ezert felek en is, amikor kiszoknek, nem igazan a kertem miatt. Olyan sok minden van a kertemben, hogy telig sem lenne idejuk mindent megragni. De van par dolog, amit nem szeretnek, ha megtalalnanak, igy meg mindig sokkal jobb, ha leszakitom a fulet, mint a ha elasom.

Pl a rebarbara. Egeszen mutatos rebarbara novenyeim vannak. (Rhutabarb). A leander, (amit itt azt hiszem oleandernak hivnak) rendkivul mergezo, a viragja es a levele is. Az en kecskeim mar nehanyszor megragtak a leander viragait. Vagy pl a tiszafa.

Nem ugralok a boldogsagtol, hogy megragtak a soskamat, meg ugy sem, hogy amikor hasmenese volt, akkor en probaltam neki adni egy furtre valo soskamagot. Ugyanis a lososka magjabol keszult fozet nagyon jo gyogyszer hasmenesre. Ellenben a mezei soska mergezo. Mivel csak siman igy tanultam, hogy mezei soska, nem vagyok benne biztos, hogy a hazi soska olyan nagyon jo az etlapjukon.

Mar irtam a multkorjaban, hogy tanulom a gyogynovenyeket. Csak erdekessegkeppen: nagyon sok olyan noveny van, ami a mi szamunkra nagyon hasznos gyogynoveny, haziallatainkra pedig veszelyes mereg.

Tehat maradjunk annyiban, hogy en huzogatom a kecskem fulet, ah nevelni akarom, te meg huzogass magadnak amit csak akarsz unalmas oraidban, azt legalabb nem tudja senki, es addig sem irogatsz hulyesegeket-))))  

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_546282 (13493)
    2013-06-15  20:20