- Ez van
- Sztárok
- TV-sztárok
- TV műsor
- Gasztro
- Sülvefőve
- Szex és más
- A hét szexkérdése
- Trend
- Szépüljünk
- Öltözködjünk
- Márk átalakít
- Trend Kalkulátorok
- Család
- Baba
- Baba Kalkulátorok
- Életmód
- Psziché
- Nők Lapja Egészség
- Életmód Kalkulátorok
- Egészség
- Otthon
- Szabadidő
- Utazás
- Ezotéria
- Karrier
- Nők Lapja
- Nők Lapja Évszakok
- Nők Lapja Egészség
- Nők Lapja Ezotéria
- Nők Lapja Konyha
- Horoszkóp
- Napi kínai mantra
- Napi Horoszkóp
- Heti Horoszkóp
- Havi Horoszkóp
- Kalkulátorok
- Képeslap
- Arcképeslap
- Játék
- Galéria
- Nyerj
- Állás
- Szakértők
- Mobil NLC
- Párkereső
- CaféBlog
- Fórum
- Ez van!
- Szex & Más
- Cikk hozzászólás
- Egészség
- Csere-bere
- Trend
- Gasztro
- Sztárok
- Ezo
- Otthon
- Család
- Szeparé
- Karrier
- Életmód
- Nők Lapja
- Pol. Gumiszoba
- Szabadidő
- WellnessCafé
- TechNő
- Indíts új blogot!
- Súgd meg!
- Álomfejtés
- Kávézacc
- Erénykerék
- Szerencsesüti
- Jós ormányos
- Képeslapküldő
- Szakértők
- Sülvefőve
- Topikinditás
- Nyerj!
- Különvélemény
- Nyuszi Csoport
- Mai horoszkóp
- Tarot lap húzás
- Napi mantra
© 2013 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem

mint emlitettem... SLOW DOWN....
AND GET WELL!!
csinaltak talium stress test-t???????????
nem vagy vilagos... tehat az enzim kimutatta hogy VOLT egy kisebb szivszelhulesed??????? mert abbol meg tudjak allapitani...
marmint a verbol...
Jaj, ez egeszen jol hangzana, de ennel sokkal jobb a helyzet-)
Az utobbi par honapban kezdtem kisse ertetlen lenni, hogy miert nem viszem el a hegyeket a hatamon is, es mi az, hgoy elfaradok, es mi az, hogy idonkent keptelen vagyok a legegyszerubb dolgok ellatasara is.
Tehat elso lepesben diagnosztizaltam, hogy valoszinuleg thyroid problemam van. Kovetkezo lepesben diagnosztizaltam, hogy valszeg alacsony a progreszteron szintem, tehat ha azt potolom, akkor megszunhetnek a thyroid alulmukodesre jellemzo tunetek. Ez a verzio jobban tetszett volt, mert sokkal veszelytelenebb progreszteront potolni, mint a thyroidot. Szoval csinaltam egy appointmentet, mivel az orvosi ellatas remek, es nem haldoklom meg is kaptam Julius kozepere.
Aztan ket hete eleg fura gondolataim vannak, de ugy dontottem, hogy nem akarok szivproblemat diagnoszitzalni onmagamnak! Kozben pedig egyre jobban elfaradtam. Ugy ereztem keves a ver a szivemben.
Most a hetvegen orultem vegre, hogy harom napom lesz egyben, nem kell dolgoznom, tehat epithetek keritest, atpakolhatom vegre a szobakat, eljutok vegre a junkyardra, otthon kihordhatom vegre a storega auctionok maradekat a szemettelepre, elmehetek Brentwoodba szalmat venni, szoval csupa altalanos es egyszeru dolog, minden megerolteto es faraszto dolgot, (lasd: buli, tanc, kirandulas) elnapoltam-) Ezzel szemben a harom dolog elvegzesere sem voltam kepes amit tegnap irtam, tehat nincs elmosogatva, nincs felporszivozva, es nincsenek osszehajtogatva a kimosott ruhak. Azota sem. Pedig dolgoztam rajta tegnap reggel este hatig.
Most a hetvegen mar biztossa valt, hogy nincsen thyroid problemam, nincs gond a progreszteron szintemmel, (vagy van ,de nem ez okozza a problemat), ellenben nem kap eleg vert a szivem. Erzem, hogy nem kap eleg vert.
Szoval bejottem az emergency roomba es megmondtam neki, mire nagyon hulye fejet vagtak, ezert is erdemes volt idejonni.
Kerdezte a no, hogy ezt hogyan ertse. Mondtam neki, hogy a szivroham 12 tunetebol 11-et produkalok, es melleseg nem kap eleg vert a szivem. Nem nagyon akartak komolyan venni, valoszinuleg azert, mert erosen vigyorogtam kozben. Aztan meg ugraltak es rohangaltak.
Eloszor lazan bekuldtek egy icipici kis ekg/ra, arra az uj fajta ket percesre, ahonnan a fiu azonnal berangatott arra folyosora ahol a szobak vannak, mondta varjak, csinalnak szobat. Aztan lattam odamegy az orvoshoz, mutatja neki a papiromat, megallit egy masik orvost is, annak is mutatja, kozben a mellettuk allo nover kirohant es alam tolt egy toloszeket....mondtam is a Patricknak, basszus, en mar maradok itten, mert ezek ritka idegesek. Pedig akkor meg nem is voltak. Attol porogtek be igazan, amikor engedely nelkul elmentem wc/re, rohantak es kerdeztek a Patrickot, hogy hova tette a hullat, en meg jottem szeles vigyorral a wc/rol....na, hat akkor nagyon mondtak a maguket, rohangaltak osszevissza, agyonszurkaltak, agyon muszeres vizsgalgattak, aztan kozoltek, hogy en biza maradk itten, mert a szivroham utan ket orankent vert kell venni, egy bizonyos enzim szintjet nezik a verben. Kerdeztem tuti van enzim? Tuti. Oke, akkor tuti szivroham, legalabb mostmar tudom, hogy miert voltam fizikailag alkalmatlan arra, hogy elmosogassak. Szerencsere a kedvemet nem torte le a dolog, csak ma reggel kaptam egy kisebb hiszterikus rohamot.
Egesz ejjel teszteltek, ma reggel pedig volt egy ultrahangos vizsgalat, egy tunemeny pasas csinalta. Felem forditotta a monitort, es lepesrol lepesre magyarazta a dobogo szivemet, mutatta hogyan mukodnek a billentyuk.
Nah, itt jart a doki, es arrol beszelt, hogy NEHANY napig nem mehetek haza....mondtan gyorsan talalja ki, hat elment kitalalni,
Utana irok majd, most abbahagyom, mert folyamatosan valtjak egymast.
Nalam most mennek tonkre a paprikak, de lehet a paradicsomok is.
Ket napig nem voltak meglocsolva, amikor olyan faradt voltam.
Ma pedig erosen korlatozva vagyok...tehat hallom, hogy sirnak a kertben.
A kecskeim is sirnak. Kicsit nem en vagyok veluk, es maris baj van.
Keptelenseg, hogy ennyire potolhatatlan vagyok-)))
Tetszenek az ekszereid. Mostmar biztos, hogy nekiallok en is.
Tegnap ahogy meglattam, hirtelen felindulasbol beszereztem meg egy adag gyongyot-) Majd lefotozom, ha otthon leszek, szep mindenfele, es hat nekem is kedvencem a termeszetes kovek, foleg az emerald. Swarovskym minden szinben es meretben van.
Tenyleg el lehet adni?
Majd megmutatom, hogy lehet olcson beszerezni, bar lehet tudod te is.
Borzasztoan hangzik-)
Nagyjabol gondoltam, hogy igy lehet, igy aztan nekem mar le vannak tiltva a lakasban dorbezolasrol. Ha az utcara viszem oket, akkor meg ott mennek keresztul, de jol megfuttatom oket, nincs boklaszas es tevere maszas tobbe!!!!
hat ezek szenzaciosan neznek ki. nem tudtam hogy ilyen magot itt lehet kapni.
ha most veszek, az jo lesz jovore ultetni? vagy mi van ha most ultetem el?
nalunk meg november is szep ido sot, van amikor december.
vagy a mag tudja (mint a tulipan
) hogy mikor kell nyillni.. es nem lehet csak ugy amikor en gondolok egyet es elultetem.. jovo tavaszig semmi nem fog torteni.
te ezektol vetted a magot... valamikor?
vagy most is veszel meg toluk???
nagyon szeretem a lecsot is meg a tojasos paprikat naponta megennem.. ha lenne ilyen paprikam!!!!!
A cigány paprika egy nagyon finom paprika, amit lehet használni sokféleképpen.
Hasonlit a fehér özönhöz.
http://www.localharvest.org/pepper-seed-feher -ozon-paprika-C21274
Képek róla.
http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.irinas-shop.de/images/P275%2520Feher%2520Ozon%2520Paprika%2520Bild_vvvv_c.jpg&imgrefurl=http://www.irinas-shop.de/feher-ozon-paprika-p-10214.html&h=472&w=346&sz=40&tbnid=geAHDFiWbZuy4M:&tbnh=90&tbnw=66&prev=/search%3Fq%3Dfeher%2Bozon%2Bpaprika%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=feher+ozon+paprika&usg=__l3tgMBSbn-cOTEuXxJVgRcPxxqA=&docid=_jQc6eeIhfSBoM&sa=X&ei=uyzAUYqhEpG68wS064CQDQ&ved=0CFcQ9QEwCA&dur=2201
Ez pedig a cigány.
http://bonnieplants.com/products/vegetables/peppers/gypsy-pepper
http://www.burpee.com/vegetables/peppers/sweet-peppers/bell/pepper-sweet-gypsy-hybrid-prod000834.html
Kár hogy ilyen hülyén linkel.
jo, akkor mint abszolut nem erto a farmerkedeshez.. jol gondoltam.
az en paprikaim is nagyon szepek.. nagyon kivancsi leszek lesz e belole enekes kodus... mivel hogy ennyire meleg van..
ma jol belocsoltam.. majd meglatjuk, mint a vak ember monda!!!
Az én paprikáim már nem fajtiszták.
Mivel többfélét ültetek közel, ezért mindig van elfajzott.
Azt csinálom, hogy kiválogatom amik a legeredetibbnek néznek ki, és azokat hagyom magnak.
A fehér özön még mindig nagyon az, meg a paradicsom, stb....is.
A szegediben már akad kicsit csipős, a cigány az ami már legkevesebbet hasonlit, de azt lehet venni itt is.
Ha nálatok a páratartalom magas, az nagyon sokat segit, lehet hogy fog teremni.
Nálunk tavaly olyan szárazság volt, hogy hiába öntöztünk.
A gyökere nem volt képes olyan gyorsan pótolni a vizet, mint amilyen gyorsan száradt ki a palánta/növény.
meg
no ennyi eleg.. mert unalmas lesz..
Jo , beteszek egy par darabot.. nincs ket egyforma.. az unalmas lenne csinalni. Azt szeretem benne, hogy mindig mas amit csinalok!!! hahahaha
nincs mintam.. es sokan kerdezik meddig tart egy egy darabot csinalni..
nincs valasz... mikor.. meddig..
kiradom mikor eppen milyen kedvem van hogy milyen kovekkel vagy gyongyel foglalkozom.. es fuzom.. ha nem tetszik.. ujbol fuzom.
szoval kb igy neznek ki...
nagyon szeretem a friss vizu gyongyot, mindig, mindenhez jol megy..
gyonyoruen tudjak a japanok szineszni.. nincs az a szin, meret amit nem tudnak. Ezt szeretem varrialni mas dolgokkal.. vagy csak magukba Swarovski kristallyal.
par darabot latsz ahol ezt hasznalom pici gyongyel fuzve.. latsz pici gyongyot szove.. es latsz termeszetes kovet, turkizt, koralt, es egyet ..ez ezust es arany szallal van "fuzve" karkoto.. EZT egy osztalyt vettem 2 oras volt a bead storban tartottak.
jartam oda, ott tanultam kulonbozo gyongyfuzeseket amikor a millimeteres gyongyokbol fuztunk. ebbol is hozok egy parat mutatoba.
szoval.. valahogy igy neznek ki..
mikor dolgoztam meg a lanyok nagyon kedveltek, nagy vasarloim voltak.
van amit behoztam kozelre.. de azt hiszem ha ketszer kattintasz ra meg jobban latod a szovest.
totalis pszihologiai kimerultseg.. ami fizikailag igy nyilvanul meg!
probalj ....SLOW DOWN!!!!!
Kert jelentes - stop!
Szarban vagyok - stop!
Ismeretlen objektumok jelentek meg a kertemben, szuksegem lenne valamifele azonositasra - stop!
Akkora retek, mint egy jol megtermett cukorrepa - stop!
A paprikaim rohelyesek - stop!
Nagyon szepek a munkaid, es igen, hozzal csak kepeket az ekszerekrol, minel tobbet ha lehet!
Kar, hogy olyan messze vagy, biztos atugranek hozzad megnezni is, es tanacsert is-)
Elmentem a collegeba egy szemeszterre, de nem lett belolem silversmith, sot meg azt az egy szemesztert sem voltam kepes vegigcsinalni, normalisan. Most a napokban kerult elo a kertbol egy ezust lap, amit meg ott vettem, az lett volna az utolso munka, de keptelen voltam kivarni.
Nem vagyok benne biztos, hogy most is, de akkortajt igencsak nem okozott gondot, hogy tobbfele munkamenetet megjegyezzek egyszerre, anelkul, hogy vissza kellett volna kerdeznem, es nagyon gyorsan csinalok mindent amit akarok. Igy aztan idegbajt kaptam attol, hogy megmutatta a tanar, mit hogyan kell csinalni, aztan sorba kellett allni a sok gyengeelmeju miatt, akik keptelenek voltak elkesziteni a munkajukat, szerszam meg keves volt, hat zoldre untam magam. Csellengtem, koboroltam, unatkoztam, es rendszeresen attevelyegtem a szomszedban levo keramiasokhoz. Egyebkent oda is be voltam iratkozva, igy aztan volt ugy, hogy atmentem a szomszedba, elovettem a keramiamat, dolgozgattam rajta, aztan idonket visszanezem az "ezust-csapatba", hogy haladtunk e mar valamire, vagy hogy elkeszultek e mar vegre azzal, amit en mar reg befejeztem. Bar nagyon tetszett az egesz, de a lassusag miatt a masodik szemeszterre mar be sem iratkoztam.
Legalabb otven kilo gyongyom es vackom van itthon, csak neki kellene allni, de ha latom az ekszereidet, eskuszom kedvet kapok es nekiallok ekszer kesziteni beloluk-)
Annal is inkabb, mert erosen hanyatlo felben vagyok eppen. Alkamatlan barmire is, ami fizikai megterhelessel jar. Ez a harmadik nap, de ma este megyek az emergencybe, csak megvarom, hogy Patrick hazajojjon, mert el akar kiserni. Azt mondja halal unalmas az emergency room. Jajajaja, halal unalmas-)
Nehany hete erzem, hogy egyre gyengebb vagyok. Aztan most a hetvegen ez tetozott. A legkisebb munkatol is azonnal nagyon kifaradok. A szivnyavalyak 12 tunetebol 11-et lazan produkalok, csupan egyetlen egyet nem, nincs semmifele eles vagy nyilallo fajdalom a mellkasomban. Nem elefant ul rajtam, maximum egy kecske, karjaim, labaim nagyon faradtak.....ma mar zsibbadt is, de ebben nem vagyok azert egeszen biztos, mert az is lehet, hogy hipochonder vagyok es a zsibbadas akkor jott amikor a tuneteket olvastam, szoval ez lehet egy picit psziches alapon is.
Reggel biztos ami biztos, bevettem vernyomascsokkentot es vizhajtot is, (nem szedem mar lassan ket eve), es kesobb egy aszpirint is, mert az jo ilyenkor. Valoban jo, mert lemaszott a kecske a mellkasomrol, de tudom, hogy ha most felallok es elmegyek mosogatni, akkor fogom tudni felemelni a karomat, es atmegyek zombiba ujra.....valoszinuleg azert, mert uuuutalok mosogatni es egy jo indok, hahaha-))))
Szoval megyek az emergency roomba hamarosan, biztos ami biztos, bar leginkabb csak a tudasert, mert nem hiszem, hogy kepes lennek barmifele gyogyszert rendszeresen magamba nyomni.
Szoval nagy esely van ra, hogy ha mondjuk elmosogatok, osszehajtogaom a kimosott ruhakat, es felporszivozok, akkor keszen vagyok mindennel, felteszem a labam az asztal tetejere, es gyongyot fogok fuzni egy hetig piheneskeppen. Persze azert meg holnap el kell mennem egy 12 oras muszakba, es valoszinuleg megiscsak lesz nehany kerites javitas is, mert ez dog Steffi tegnap este haromszor megszokott. A hulye, nem emlekszik ra milyen kellemetlen, ha megrangatom a fulet!!!
Itt az uj kerites, de keptelen vagyok nekiallni megcsinalni. Mar az is faraszto, ha valaki kopog es kimegyek ajtot nyitni.
Uzenet a sok retardaltnak, aki azt mondja hogy negativ vagyok, vagy mindig panaszkodok: nos, ez itt a panasz helye, most valoban panaszkodok. Egy kicsit-)))
egyszer olvastam hogy magad hagyod meg a legszebbekbol es utana azt a magot ulteted el jovore.
az evek folyaman nem valtozik meg? ugyan az marad meg akkor is hogy kozben masik fajtak vannak mint irod 6 fele.. nem porozzak be egymast es valtozik a paprika???
mint abszolut suket a temaban, elnezest ha nagyon gugye a kerdesem
naponta 94=96 kozott es 90% humidity!
ez a ket honap amikor nem a legjobb az idojaras.. de nem panaszkodom mert mar szeptembertol megint nagyon szep.
es az iden kulonosen hosszu szep "tavaszunk" volt.
Az első komoly fagy nálunk szeptember 21-22.-én történik.
Utána pedig 5-6 hét gyönyörű idő.
Én pedig 7-féle paprikát ültettem, 6-félét magról kezdtem, 1-et pedig vettem, ami erős.
Az erős már hetek óta virágzik, de olyan hideg volt eddig, hogy mind ledobálta, tehát azokon nincs termés.
Az enyéim pedig most kezdenek virágozni.
Ha túl meleg van, akkor sem lesz termés.
Hiába meleg övezeti növény, a túl meleget nem szeretik.
Valahogy ősszel sokkal jobb a termés, hűvösben is, mielőtt elfagy millió virág/kispaprika van rajtuk.
ma reggel megneztem a paprika palantaim, igen szepek.. es viragzasban vannak. hat nagyon kivancsi leszek rajuk.. mert 3 fele mag volt, ami az idok folyaman igen osszekeveredett..marmint a kis cserepek amikba a magot tettem.. mivel nagyon sok nem jott ki.
szoval erdeklodessel varom!!!!
de sajnos az uborka csak szep, meg virag, sehol semmi.. pedig 4 fele magot ultettem.. mind kijott... es ugyan ez a zukinivel :(((
ha erdekel hozok par kepet nyaklancokrol is amiket keszitettem.
szeretek gyongy, koral, turkiz, es semiprecious kovekkel dolgozni.
van egy par kedvenc "kovem".. majd azokbol ha erdekel.. hozok kepet.
A harom "nyak disz" brazil no munkaja.. nagyon tetszik..
a sal pedig egy ugynevezett dreambird minta.. csodas.. minden szinben csinaljak csajok, az a kovetkezo amit beutemeztem.. 2 fele szinben..
egyik lanyomnak fekete alapon a "tollak" fekete/szurke/feher es magamnak egy szilva kek ahol a "tollak" a vilagoskektol a szilvakekig valtozik..
varok egy masik kotos tarsat, o mar gyakorlottabb, vele fogom majd elkezdeni, mert kicsit elolvasva komplikaltnak tunik.. de ahova jarok a holgy aki "tanit" .. rettenetes regi kotos.. csodas darabokat produkal.
majd az o segitsegevel biztos vagyok benne hogy sikerulni fog.. foleg ha mar az elso "toll" -on tul leszunk.
a bankban csak bemutato volt es "knitting in publikc"... ez volt a cel.
de meglepoen baratsagosan fogadtak az otletem, mikor a managernek eloadtam. Meg is lepett, hogy oszinte legyek. Igaz, sokat jarok oda, meg evek ota, ismernek de akkor is meglepett mennyire egybol asztalt ajanlott a manager.. meg o maga is mire mi mentunk mar neki felallitott asztal volt husitovel, edesseggel..
szoval meg fenykepet is csinalt rolunk. akkor kertem meg en is hogy akkor mar en is had...
itt van egy par darab.. amiket nagyjabol magam terveztem, vagy lattam hasonlot es tetszett.
itt nagyon divat most minden formaban sal, valkendo, illetbe minden amibe nyakba valo. mivel hobybol jewelry keszitessel is foglalkozom, most probalom osszekombinalni a kotest/horgolast gyongyel is.
a sajat munkaimon kivul hozok egy par dolgot amit brazil no keszit, es szeretnek majd en is par dolgot csinalni. meg az olaszok is nagyon szeretnek nyakba valokat kesziteni.
ha csak hosszu vekony.. es kevert dolgok.. lariot neven futnak.. abbol is hoztam egyet mutatoba..
a szines virag fuzer nyaklancnak is nyarra foleg, amikor csak disznek kell mert a sal meleg..
mellesleg a kotes/horgolas manapsag nem olcsosag.. mivel a fonalak csodasak.. meg az aruk is. tehat semmi esetre sem azert vannak nok kotni mert igy olcsobban csinalnak dolgokat (mint valamikor a nok kotottek) ma ez csupan divat.. es csodas fonalak teszik a darabokat nagyon szepe/ tenyleg csak a fantazia ami korlatoz.. ha szabad fantaziad van.. MINDEN MEGy!!
EZEK SAJAT ELKEPZELES ALAPJAN KESZULTEK
Ügyes.
Ebből is látszik hogy van értelmesebb kecske mint némelyik görög.
Egyébként a görög már megint itt van, csak még ide nem ért el........
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kert jelentés--stop.
A hónapos retkek amiket szerdán ültettem, már kikeltek--stop.
A paprikák nagyon szépen erősödnek--stop.
Egy helyes kis cikk az antibacterialis szappanokrol. Amik velhetoleg megvedenek minket azoktol a csunya bakteriumoktol, cserebe pedig kisse osszsekuszaljak az endokrin systemunket, belepancsolnak a pajzsmirigy mukodesunkbe, gyengitik a immunrendszerunket, szuletesi rendellenessegeket okoznak,es segithetik a raksejtek novekedeset....bla bla, bla....tudom, hogy unalmas, de hat ez van!
A teljes cikk, hogy meg mindenben talalhato triclosan az antibakterialis szappanokon kivul. Pl kozmetikai szerekben, deodorantokban, konyhafelszerelesi targyakban, ruhakban, es termeszetesen a gyerek jatekokban is, mert az olyan izgalmas, igy a kicsik mar gyerekkorukban hozza tudnak szokni. Egyebkent a regi vilagban a hulladekot ledobtak a taigetoszrol, de ma mar ez neveletlenseg szamba megy, mas modszereket kell talalni az elpuszitasukra. Igy megvan a szelekcio is, es legalabb a gyermek onkologiaknak a letjogosultsaga is.
Teljes cikk:
http://drbenkim.com/articles/triclosan-products.htm
(a kecskek nem repulnek at a keritesen, tovabba leszoktak arrol, hogy harom orankent obegassanak, igy nagyon sok idom szabadult fel, hogy nektek oromet tudjak szerezni a cikkeimmel-)))
Nem is tudom igazan leirni, mennyire kulonleges es jopofa kis allat a kecske, egyeniseg, ahany csak van. Akkor a legjobb igazan, ha meg szoptatosat vesz az ember, mert akkor no hozzad igazan, es husegesebb mint egy kutya. Azt mondjak intelligensebb is mint a kutya, amit azert nem nagyon akarok elhinni....bar ez a kerites atugralas elgondolkodtato. En inkabb a harom eves gyerekekhez hasonlitanam oket, azok mozognak ugy mint a perpetum mobile, es azok tudnak annyira "csakazertis" dacosak lenni. Elmondhatatlan, hogy mennyi szeretet es ragaszkodas van bennuk, ha foglalkoznak veluk.
A kornyekunkon egy ket even belul biztos lesz nehany kecske, mert mar tobben erdeklodtek, hogy hol vettem oket, es hogyan kell oket tartani. Ok aztan vissza is jarnak kecskenezobe, atjarohaz lett az udvarunk. Meg senki nem jelentett fel. Egyenlore. Nyugtaval dicserd a napot....de ha ugy lesz, akkor koltozunk. Mikor storage auctionoztam es garage saleztem, akkor megismert a fel kornyek, ha megyek az autoval itt is, ott is integetnek es kiabalnak ki az udvarokbol az emberek. A kecsek aztan feltette mindenre a koronat, mert mostmar uton utfelen megalliltanak, nem tudok ugy kimenni vasarolni, hogy ne allitana meg egy ket ember a kornyekrol. Vicces-)))
Hogy milyen mertekben jar hire a dolognak? Nos, felhivott valaki, lakik vagy szaz merfoldre, hogy hallotta, hogy szokos kecskeim vannak, neki viszont van jo keritese es mar nem kell, elhozza nekem hazhoz, 70 dollarert. Megneztem az uzletben, haaat, jo vasar volt megvenni a 300 dollar erteku keritest ugy, hogy meg hazhoz is hoztak.
Tegnap bekoszont a Robert egyik ismerose, hogy hallotta tunderi kecseim vannak, megnezhetne e oket, egyebkent pedig tud nekem adni raklapokat, amit jol tudok hasznalni alajuk az olban, mondjam meg hogy milyen akarok, fat e vagy muanyagot, es a kovetkezo fuvarnal ledobja a hazam elott. Nagyot oromkodtem az esemenyen, ugyanis ket eve torom a fejem, hogy a fenebe tudnek szert tenni raklapokra, milyen jo lenne nekem az az udvaron, arra tudnam pakolni a storage autcionos cuccokat is. Azt mondta a pasas, letesz a hazam elott ahanyat csak akarok. Egyebkent egy figura a pasi, Cowboy neven mutatkozott be, ugy is nez ki mint egy cowboy, texasi kalapot hord, es ugy is nez, ki ahogy szerintem egy igazi texasinak illik kineznie. Igazi karakter-)))
Tegnap bekopogott hozzam Hajmi (nem tudom igy kell e irni a nevet) o az aki szallast ad a csovesemnek, aki segit ellatni a kecskeimet amikor nem vagyok itthon. Hozta a negy eves kislanyat is. Mondta hogy ki o, bemutatkozott, es hogy a Robert mondta neki, hogy nem vagyok emberevo, hat megnezhetne e a gyerek a kecskeket. Pont etetni keszultem oket, hat az egyik cumisuveget odaadtam a kislanynak, de mar ugrott is az apja, akkor hadd etesse mar o a masikat. Aztan meg beszelgettunk is egy jo darabig. O az aki csirkeket tart a szomszed utcaban. Mondtam neki, hogy nekem lesznek az oszre, csak varom, hogy kimenjenek a zoldsegek a kertbol. Mondta, hogy van egy csomo felesleges csirkehaloja, odaadja, es segit is Roberttel egyutt megcsinalni a csirkek helyet.
Mindig is mondtam, hogy a rossz kornyekek legjobbikaban lakom-))) A kecskenek pedig kozossegformalo szerepe van, szerintem alapitok rajuk egy klubbot, csinalunk egyszser egy neighborhood bbq-partyt az udvaron-)
Ezen a merges kecsken nagyon megdobbentem. Tenyleg hajszal pontosan ilyen volt az a kicsike is amit Vikinel lattam. Igy csinalt a szajaval, es nagyon mondta a magaet. Az anyja meg figyelte, aztan behuzott neki egyet-)))) Ugy sajnalom, hogy nem kaptam elo a telefonomat es nem vettem fel, mert hihetetlen latvany volt az a 'kommunikacio", de annyira elvarazsolt, hogy eszembe sem jutott.
Azon a kecskes helyen ott a neten, Rajnai Gyorgy a forumgazda, nagyon ert a kecskekhez. Segitett nekem tanacsokkal, mikor hasmenese volt a kicsiknek. Tobb hozzaszolasaban irta, hogy aki egy kecsket tart, az megtanul karomkodni-) Igaza volt. De nem csak karomkodni tanul meg az ember, hanem orditani, vetemenyes agyasokat atugralni, es hat bizony nevetni is. Azert mindenesetre valoban sokkal jobb ket kecske mint egy, dupla indok a karomkodasra es nevetesre is-)
Halali-))))
Egyebkent pedig adtal vele egy nagyon jo otletet, meg gondolkodom rajta, aztan majd elmeselem.
A kotott holmikat csak megmutatasra tettetek ki, vagy vasarolni is lehetett belole? Nem latszik nagyon sok beloluk, tehetnel fel kepeket miket csinalsz. En is szoktam kotni....illetve hat inkabb regebben kotottem, de meg ma is van itthon egy csomo fonal, es felig kesz munkak. Pont a napokban kerult a kezembe egy pulover, meg az exemnek keszitettem, jol tele kotottem mintakkal. Teljesen keszen van, csak a kar reszen kellene osszevarrni meg egy darabon. Szerintem mostmar ugy marad ahogy van, mert eladni nem erdemes, kinlodjon vele a fene, masnak ugy sincs ennyire hosszu karja. Oda meg nem szivesen adnam neki, asszonykaja kiterne a hitebol, feltekeny az egesz csaladra, meg a magyarorszagon elo lanyaimra is-)
Gondoltam, hogy meg fognak lepodni az emberek, de reszben kozonyosek is lesznek, mert mindenki csak rohan. A Washington Postban megjelent egy cikk Joshua Bellrol a vilaghiru hegedumuveszrol.
Egy napon inkognitoban kiallt a Stradivary hegedujen jatsztani a subway allomason. Az emberek csak jottek mentek, neha valaki ranezett, vagy dobott neki oda valami kis penzt, de altalaban erdektelenek voltak. Elrohantak egy ember mellett, aki egyebkent 100 dollaros belepojegy arakkal is megtolti a termet a koncertjein.
Itt a teljes cikk, igazan erdemes raszanni az idot es elolvasni.
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/articl e/2007/04/04/AR2007040401721.html
Erdekes, mindannak ellenere, hogy tobb oldalon is megjelent, hogy hoax csupan. Viszont a youtubeon is fent van. Igy aztan ugy dontottem, hogy hiszek amit akarok, nekem tetszik a tortenet, hat elhiszem.
Ezert gondoltam, hogy az emberek csak rohanni fognak, racsodalkoznak esetleg mint egy elefantra az gyalogatkelohelyen, gondoljak hogy huhaaa, aztan mennek tovabb.
Mindamellett muris-) Nekem tetszik amit csinaltatok, szeretek minden "normalistol" eltero dolgot, az adja az elet sojat-)
A kecskerol: azert lett 21 masodperc a film, mert lemerult a telefonom, es ezert nem fert bele Chloe. Tegnap probalkoztam eloszor feltenni a youtubera dolgokat. Harom valami kerult fel, abbol egy nem is a kecske. Teszek fel tobbet is folyamataban, aztan nyitok egy topikot. Kecskeset, hatha itt is vannak kecskemaniasok. Talaltam ket helyet is neten. Van egy kozosseg tobb mint 800 taggal, fantasztikusak, minden ejjel olvasgatom oket egy kicsit. Az indexen is van egy topik, tobb mint 50 ezer hozzaszolassal, es mint a kecskekrol szol, nem fajult maganbeszelgetesse. Szoval megprobalom itt is, hatha itt is vannak kecskesek, jo lenne neha valakitol tanacsot kerni. Meg aztan nem is akarom ezt a topikot karamma alakitani, es lassan mar nekem is elegem van abbol, hogy fo temam a kecske. Azert nem usszatok meg, mert a videokat ide is be fogom tenni mindig-) Egyebkent a fuhuzogatas tul jol sikerult. Tegnap egesz nap nem szoktek meg, es ma is ott vartak obegatva a karamban. Mar turelmesek, nem obegatnak hajnal otkor, kilenckor ebredtem fel es csend volt, vartak turelmesek. Abban a pillanatban indult meg a szerenad, amint meglattak, hogy felkapcsolom a villanyt a konyhaban. De akkor aztan nagyon, Joshua Bell sem tudta volna felulhegedulni-) Mostmar egy kicsit aggaszt, hogy nem ugralnak at tobbe a keritesen, nem bujnak ki a reseken, es nem szedik darabokra a patchworkomet. Most akkor en megis mi a fenet csinaljak?????? Az elmult honapban kerites foltozgatasrol szolt az eletem!!!!
PG tunderi a kis bestiad, jo hogy megtudtad a modjat, hogy megis hogy lehet egy kicsit kordaba tartani
Barhogy szeretjuk kedvenceinket, azert nem nohetnek egeszen a fejunkre, tudniuk kell, hogy ki az ur a haznal.
A masik video, hat az a karomkodo kecske eleg ijeszto, szinte villamokat szor a szeme, ki a fene gondolta, hogy ilyen meregzsakka tud valtozni.
"Baratunk" megint odebb allt, (vajon meddig?) ugylatszik megint jon a kezelesi idoszak, a gumiszoba a kenyszerzubbonnyal.
------------
meg volt a kotos VILAGNAP...
A bank manager igazan nagyon aranyos volt, ki tett magaert! mire mentunk mar o felallitotta az asztal, donat meg cooky volt rajta, meg jegelve viz meg szoda.
mi is felallitottuk az asztalunkat, es kipakoltunk. Mindnyajan hoztunk valamit amit mar kotottunk, meg konyveket, magazint.
voltak kotott es horgolt dolgok. nagyobb asztalt is meg tudtunk volna pakolni.
a bank dolgozok nagyon kedvesek voltak, jottek, neztek, beszelgettek velunk.
aztan jottek a bank latogatok..
igazad volt, oket kellett volna fenykepezni, de azt nem akartam, szerintem nem szerettek volna ha a kunkcsaftokat fenykepezem. De a dolgozok mind sorba alltak, sot jott a manager is, hogy csinalhat e kepet. Mondtam orommel, sot en is csinalok rola velunk. 4 voltunk az asztal korul.
10-12.
jol elbeszelgettunk, hol ezzel, hol azzal, es kozben kotogettunk!
igy nezett ki az asztalunk..
http://www.youtube.com/watch?v=rtwvo8YOuNU
Itt van 21 masodperc Steffi. Itt meg nem volt megcsavarva a fule, latszik is, mert csak ugy repul le a padrol meg a fel a padra, csovalja a farkat mint egy kiskutya....na, ebbol az ugrasbol el lehet kepzelni, hogy repult at a keritesen mielott megcsavartam a fulet.
Nagyon jo fulcsavaras volt, alaposan megertette, hogy merges vagyok, es figyelni kell ram, mert en vagyok az alfahim a haznal, ..........szoval ma egyetlen egyszer sem kellett keritest javitanom-)))
Fenebe is, milyen jo lett volna, ha ezt mar egy honappal ezelott is tudom.
No, itt vilag legszebb (es legszemtelenebb) kiskecskeje:
http://www.youtube.com/watch?v=bVvVMOHa C-Q
Inkabb azt irdd nekunk hogy: Hey, nińas! Nem vagyunk mi tokosok!
Jo utat, remelem jo lesz a vakaciod, es kiegyensulyozottan mosolyogva josz vissza....mert hat ugyis visszajossz-)
Bye muchaco! vagy inkabb hola chicos?????, hahaha-)
?????
Nezd, hiaba akartok engem kitorolni, vagy sertegetni, a baj a Noklapjaban van, hiszen minden nap, mindenki bejohet egy uj neven.
En mar regen nem akarok ide jarni, mert nagyon unalmas.
No, holnap megyek vakaciora,
es remelem nem kell tobbet talalkoznunk.
Adios muchachos......... trallala...............
Ugyan ezt Prokatornak irtad, de ha nem haragszol reagalok ra:
Λυπάμαι που δεν μιλούν ελληνικά .... Είσαι ηλίθιος!
you really think so?
GOOD!
A kecskerol volt szo, nem rolam.
Kulonben is, nem szoltam hozzad, te ven majom!!!
Mi van, itt leselkedsz? Vagy mar a Bojana baratnod is otthagyott??
En nem vagyok ugyan allatkinzo, ellenben Gorog baratunk viszont erosen mazohista.
Mert azt meg a kecskem is megtanulja, hogy ha az orrara koppintanak, de tolja tobbet oda...-))))
Ezt ideznem kell, mert meg egyszer akarom olvasni, te kis meregzsak, hahaha-))))
Az lehet, hogy en nem vagyok humoros, de te viszont annal inkabb-)
Na figyelj bogaram, a kecskeket igy leckezteti meg az anyjuk. Ugyanis kepzeld az allatvilagban meg viszonylag rend van, es bizony a kolykok alaposan helyre vannak teve, ha rosszalkodnak, lasd pl a kutyaknal is. Az emberek hulyultek csak el ennyire, hogy vannak orszagok, ahol a gyereknek a kezebe adjak az ovodaban a telefonszamot, hogy mit kell felhivni, ha valamelyik szulo rahuz a fenekukre egyet. Igy aztan egy csomo idiota, erosen neveletlen gyerek bekerul az iskolakba, akiknek soha nem tanitottak meg, hogyan kell viselkedni, es akiket aztan kikialtanak hyperaktivnak, kozben csak minden meg volt nekik engedve, mert a szulok nem birtak veluk, es azt hiszik ok szartak a vilagegyetemet. Mondjuk ra lehet oket tenni prozacra, de lehet egy-ket hatalmas nyakleves hatasosabb lenne.
Szoval a kecskeket bizony igy nevelik a kecsketartok, es bizony meg is tanuljak mit lehet es mit nem lehet. Elobb kellett volna fulet huzigalnom ugyanis ma nem jott ki. Pont ma, mikorra megvettem vegre az uj keriteshez valo anyagot.
A kecskek kulonosen szigoruan bannak a kicsikkel, mar amelyiknek sikerul az anyjaval felnonie. Kb 300 olyan noveny van, amit a kecske nem ehet, ugyanis mergezo. Az anyja megtanitja neki, hogy mik azok a novenyek, meghozza eleg agresszivan regulazza meg a kicsit, hogy it lehet es mit nem. A makacs kiskecske pedig bizony eleg hamar megtanulja. Ha nincs az anyja mellett, akkor bizony megeszi amit nem lehetne, ugyanis nem tudja osztonbol. Ha szerencses, akkor nem eszik tul sokat belole es csak rosszul fogja magat erezni, de nem pusztul el. Ebbol megtanulja es soha tobbet nem ragja le azt a novenyt. Vikinek most pusztult el egy kicsi, mert mergezo novenyt evett. Talan nem latta az anya.
Ezert felek en is, amikor kiszoknek, nem igazan a kertem miatt. Olyan sok minden van a kertemben, hogy telig sem lenne idejuk mindent megragni. De van par dolog, amit nem szeretnek, ha megtalalnanak, igy meg mindig sokkal jobb, ha leszakitom a fulet, mint a ha elasom.
Pl a rebarbara. Egeszen mutatos rebarbara novenyeim vannak. (Rhutabarb). A leander, (amit itt azt hiszem oleandernak hivnak) rendkivul mergezo, a viragja es a levele is. Az en kecskeim mar nehanyszor megragtak a leander viragait. Vagy pl a tiszafa.
Nem ugralok a boldogsagtol, hogy megragtak a soskamat, meg ugy sem, hogy amikor hasmenese volt, akkor en probaltam neki adni egy furtre valo soskamagot. Ugyanis a lososka magjabol keszult fozet nagyon jo gyogyszer hasmenesre. Ellenben a mezei soska mergezo. Mivel csak siman igy tanultam, hogy mezei soska, nem vagyok benne biztos, hogy a hazi soska olyan nagyon jo az etlapjukon.
Mar irtam a multkorjaban, hogy tanulom a gyogynovenyeket. Csak erdekessegkeppen: nagyon sok olyan noveny van, ami a mi szamunkra nagyon hasznos gyogynoveny, haziallatainkra pedig veszelyes mereg.
Tehat maradjunk annyiban, hogy en huzogatom a kecskem fulet, ah nevelni akarom, te meg huzogass magadnak amit csak akarsz unalmas oraidban, azt legalabb nem tudja senki, es addig sem irogatsz hulyesegeket-))))
Nem allhatom meg a ketkrajcaros hozzaszolast, habar PG-t nem kell felteni.
Miert mondod, hogy allatkinzo? Teged is eltur.
Te egy GONOSZ ALLAT-KINZO vagy!!
Pfuj!!!

Remelem, hogy egyszer a jovoben, amikor majd TE mondod valakinek, hogy szereted----akkor az is azt csinalja a fuleiddel, mint amit te csinaltal a szegeny kis kecskevel, amely mast sem akart, mint veled lenni.
Gonosz vagy,----ez sok beirasodbol eszlelheto,
sajnos............
A foton egy szal spenot lathato a kertembol. A cd/t azert tettem oda, hogy konnyebb legyen viszonyitani mekkora is az a kis spenotocska-)
Nagyon fura a kertem, hatalmasra nott benne minden, es sok olyan noveny van, aminek nem is tudom a nevet sem es azt sem, hogyan kell felhasznalni. Elkevertem valahova a fuzetet amibe leirtam, hogy hol mi van.
Ket napja kezdtem napraforgot es kukoricat ultetni az uresen maradt resekbe, termeszetesen a kecskek szamara.
Ketfele napraforgomagot szereztem be, elultettem, es mar ki is nottek. Legalabb ezentul ha kiszoknek, akkor nem a spenotomat faljak majd fel.
Kulonben ma nem javitottam meg a keritest. Csak odatettem nehany homokozsakot, es kitamasztottam nehany coloppel. Ha van egy kis szerencsem, akkor raborul a Steffire es moresre tanitja.
En is megprobaltam moresre tanitani.
Megkaptak az elso uveg tejet. Elindultam a haz fele, de recsegest ropogast hallottam a hatam mogott, megfordultam, es lattam, hogy jon ki. Ettol ma kivetelesen olyan erzesem tamatdt, hogy rajongas ide vagy oda, jo lenne belerugni egyet! Erezte, mert nem nagyon jott a kozelembe, csak biztonsagos tavolbol rohogott rajtam.
Megfogtam es megcsavartam a fulet.
Nem tudom miert a fulet kell csavarni, de igy mondtak a kecskes topikon, csak eddig sajnaltam. Ma mar nem annyira, ugyhogy megcsavartam. Megszeppent! Visszavittam a helyere, odaraktam egy nagy teglat, elindultam a hazba, recseges ropogas, Steffi ki, rohog rajtam elrohan!!!
Indian uvoltessel ugraltam at a palantaimon es igenis hogy elkaptam. A fulenel fogva. Jo alaposan megcsavartam, es fulenel fogva rangattam keresztul az egesz udvaron, fulenel fogva toltam be a karamba, az ajtonal pedig meg a fenekere is kapott kozben, hogy eszebe ne jusson makrancoskodni. Utana eltorlaszoltam a rest homokzsakokkal, es colopokkel. Kozben pedig valogatott durvasagokat vagtam a fejehez, de egyaltalan nem pirult el. Vagy ot percig uvoltottem vele, es vertem a keritest. Nagyon okosan es megszeppenve nezett ram, egyaltalan nem ugralt. Aztan vegre elindultam a haz fele, es nem hallottam recseges ropogast. Megfordultam, es lattam, hogy ugyanott all, nem ment oda keriteshez. Ez volt delutan ot orakor, es azota nem jottek ki.
Ma elmentunk a fiammal Vikihez, neki sok kecskeje van, negy anyatol. A kicsit kozott volt egy bak is, aki kergette a testvereit teljesen egyertelmu okbol. Egy fel orat oromkodtunk rajta, aztan az anya beleunt, es megnevelte a fiat. Alaposan. Nagggyon alaposan! A perpatvarban ugy forgott, hogy a testevel takarta el a lanyokat, a bakot meg alaposan megleckeztette. Az meg bevadult, es ossze akart akasztani az anyjaval, erre meg nagyobbat kapott. Aztan itt erdekes fordulatot vettek az esemenyek. A kis bak elkezdett "beszelni". Nem mekegett, hanem valami mas hangott adott, nagyon fura volt, ilyet meg nem hallottam, nyujtogatta a nyelvet, forgatta a szemeit, es "mondta" a magaet. A Viki latta, hogy nezem oket, es mondta, hogy a kis bak most karomkodik, jobb is hogy nem ertjuk. De ertheto hogy igy viselkedik, tinedzser korban van, (volt vagy harom honapos), de majd az anyja megneveli. Meg is nevelte rendesen, utana csond volt, nem volt tobb visszamekeges! Szoval ha Steffi tinedzser korba lep, es fog nekem visszaszovegelni, akkor a ket fulenel fogva kiakasztom a szaritokotelre szaradni.
Felmagzott a soskam. Mar nagyon sok levelet leszedtem rola, az uj is kinott, de nekem mar az ev vegeg nem kell tobb. Juditnak mondtam, hogy atviszem neki, ha nem velem pucoltatja meg. A ket kis nyavalyas ma kimaszott amikor nem voltam itthon, es letarolta a soskat. A felmagzott reszeket mind leettek. Az en hibam. Olvastam a kecskes topikon, hogy lososka mag elallitja a hasmenest. Hasmenesuk volt, hat szedtem nekik ennek a soskanak a magjabol. Szerettek. Most pedig magukeva tettek az egeszet. Gyalazatosan nez ki!
En is vihogok-)
Az emberek arcarol kellene kepeket hoznod, amikor meglatjak, hogy bekesen kotogettek egy bank kellos kozepen-)
Azt szamold meg, hogy hany ember all meg veletek beszelgetni egy szora, vagy kerdezi meg, hogy miert vagytok ott.
Az emberek a bankban mindig rohannak, idegesek....na jo ezt nem tudom....en meg sosem tudtam bankba menni kiegyensulyozottan. Mindig rohanok, rohannek es megszamolom, hogy hany ember van elottem.
Tulajdonkeppen a medencenel mar en is szamolgattam a vegen, hogy megeri e. Annyi ragasztoszettet vettem ra 10-20 dollarert....meg a duck tape/k, aztan jottek az autogumi ragaszto szettek, onnan visszatertem megint a vizmentes ragasztokhoz, felhasznaltam az itthoni bicigli ragasztokat, aztan felnyirbasztam egy elozoevi gumimatracot....egyszerubb es gyorsabb lett volna venni egy ujabb medencet.
Egyszer erdekes lenne valamit rendesen megcsinalni, ugy ahogyan az a nagykonyvben meg van irva. De sajnos nem lehet, mert valami mindig tortenik, valami mindig eszembe jut menet kozben, elcsavarja a fejemet az ordog. Ezert nem tudok szakacskonyvbol fozni sem.
Neha csodalom ezt a Patrickot, hogy talal valami receptet az interneten, (rendszerint ugy ejfel kornyeken), es kepes ejjel egy orakor kimennni a safewayba, hogy vegyen fokhagymat, mert oda van irva a receptbe, hogy az kell bele. Multkor mondtam neki, hogy tegyen bele viraghagymat, az van nekem itthon, de ugy nezett ram, mintha megbuggyantam volna. Egyaltalan nem kreativ!
Fozott valami babot amibe mittudomenmik kellettek, meg barna cukor is. Nagyon jo volt. Aztan legkozelebb is nekiallt, akkor mar resen voltam, es javasoltam, hogy miket probaljon beletenni, es ne csinalja mar olyan izere, de nem lehetett eltantoritani, fozott egy ugyanolyan etelt mint ket hettel korabban. Azan meg akart kinalni, es csodalkozott, hogy nem ugralom korbe a lakast oromomben. Hulye! Hat miert is ugraltam volna korbe a lakast, pontosan tudtam, ogy milyen, mert ket hettel elotte is olyat ettem. Nekem az elmult 30 ev alatt meg nem sikerult ket egyforma bablevest osszehoznom, es komolyan mondom, hogy mindegyik jo volt.
Emlekszem az elsore. Az aposom jott tetot csinalni hozzank. Nosza, foztem gyorsan egy bablevest, meg palacsintat. Mittudomenhogy! A sok fokhagyma az tuti, a tobbi meg akarhogyan is. Evett vagy harom tanyerral. Aztan mikor legkozelebb mentem anyosomekhoz, akkor az anyosom kerdezte a bablevesem receptjet, mert aposom napokig arrol beszelt. Mondtam neki, hogy speciel gozom sincs rola hogyan csinaltam, de majd ha legkozelebb fozok, akkor felirok pontosan mindent, hogy mit talaltam a hutomben es abbol mit dobtam a fazekba, aztan majd odaadom neki.
Ezert aztan egy kicsit felek az etteremnyitastol. Arra gondoltam, hogy majd eloszor en fozok, odaallitok valakit hogy nezze, es jegyezze le, aztan engem tobbet ne is engedjenek be a konyhaba, mert meg a vegen belebabralok valamit-)
Igy volt a hazepitesnel is. Kaptam egy tervrajzot a sajat kivansagomra, aztan ott ugraltam a komuves korul, hogy ezt nem lehetne e inkabb igy, azt meg ugy, de nagyon ciki pali volt, mindig felre tolt. Vagy ket het utan megutotte a guta, elvittek a mentok. Kellett keresnem egy masik komuvest...na, az olyan jofele volt, volt benne fantazia rendesen......tan haza is kellene mar latogatnom megint, megnezni, hogy nem dolt e ossze a haz-))
no azert mar hadd dicsekedjek en is valamivel... ami ugyan nem szokasom, de a lanyom szerint ez BIZTOS hogy hiresse tesz!

a heten INTERNATIONAL KNITTING IN PUBLIC het van..
betartozom a greater Houston Knitting Guilde-be..
egy honapban egyszer talalkozunk a helyi konyvtarunkban, es hetente egyszer osszejovunk most mar kialakult kis barati tarsasag a szomszed varoska community centereben.
no a public knitting hogy ki hol csinalja.. en mivel sokat jarok a bankba, mar jol ismernek.. gondoltam megkerdem mit gondolnak rola..
beszeltem a managerrel.. hogy mit szolna.. hozunk asztalt, szekeket, 3-lennenk.. hozunk szep cuccokat, amiket csinaltunk, konyveket, fonalat..es a bankban KOTUNK!!!!
nagy USA szerte egyik legnagyobb bank.. .. azert nem adom meg a nevet..
a manager el volt ragadtatva.. nagyon tetszettt neki az otlet, sot, mondta ad asztalt, szeket..megkoszontem.. hogy van..
jo.. akkor o meg hoz frissitot, meg cookit.. ...
szoval holnap 10-12- a bankban, 3 an csucsulunk.. es KOTUNK!
a lanyom a hast fogta ugy nevetett.. azt mondta, ott leszek, EZT latnom kell.. majd hozok kepeket...
hmmmmmmmmmmmm
seems...like you love challenge!!!!!
ujbol meg ujbol fel akarod fedezni a "kereket"...
szerintem sokszor egyszerubb... es a vegeredmenben OLCSOBB.. ha "kereket " veszel... es nem sajat magadtol fedezed fel ...minden aron. Csak mert te bizonyitod hogy igen is MAKACS VAGY!
HAHAHAHAHAH
persze, igy tanul az ember lanya... az en fiam mikor pici volt, akarmilyen alkalombol kapott ajandekot... kb 2 napig tartott!
addigra ripityara , pici darabjaira SZETSZEDTE!
EZ SOK EVIG MENT!
meg egy napon.. mit ad Isten.. elkezdte osszeraknai...
mire teenager lett, mar 2-3 rossz biciglibol csinalt egy jot..
ma pedig 2-3 rossz computerbol csinal egy jot.. sajat businessne van.. mindent magatol (komputer es sok sok orai olvasas) tanult meg.
iskolat utalta.. mert tul unalmos volt. A technikai tanara viszont imadta.. az mentette meg hogy suliba maradt.. mindegy hogy glass.. vas.. auto, fa munka volt ...azt nagyon birta.. Ma egyszeruen nincs olyan a haznal, viz, gaz, villany.. zar, akarmi elromlik.. mindent megcsinal, beszerel, megjavit. egyszeruen el sem tudom kepzelni hogy tanulta ezt mint meg.
nekem a te VISELKEDESED NAGYON ISMEROSNEK TUNIK... miota itt olvaslak..
Azert izgulok am, hogy mi lesz a dolog vegkifejlete, es azon is, hogy milyen feladatot tartogat nekem jovo nyarra az elet.
Ha belegondolok, tavaly ilyenkor a medencet probaltam felallitani, ami rendszeresen kilukadt. Hat megfoltoztam. Leeresztett, hat ujra megfoltoztam, aztan ujra es ujra es ujra, a vegen mar a foltokra is foltokat ragasztottam heteken keresztul.
Kicsit csikorgattam a fogaimat, megragasztottam a medencet hozzaszolas elott es utani is, ahanyszor csak kimentem az udvarra.
A vegen pedig en gyoztem-))))) Szivos kitartassal.
A repulo kecskeket is le kell gyoznom, ha kell, hat szivos kitartassal.
Csak tudnam mi a terv jovo nyarra....!
Erosen ketelkedem benne-)
Azert idonkent magamba nezek....es mit ne mondjak, latok dolgokat-)
Eloszor is nagyapam talan Pato Pal lehetett. Ha az embernek van egy tiz napos kecskeje, akkor kell, hogy epitsen egy olyan keritest, ami majd akkor is jo lesz, ha a kecske 70 kilos lesz, nem pedig azt mondani, hogy ej raerunk arra meg!
Aki megsem epit olyan keritest, az pedig megerdemli, hogy csak kalapaccsal es szogekkel merjen kimenni a kertbe!
Elrontottam a csovesemet! Most aztan fujhatom! Olyan rendes emberke volt, es olyan remekul megcsinalt mindent. Eddig.
Ma hajnalban arra ebredtem, hogy valami zorog az autofeljaron. Kirohantam, a csovesem huzta kifele a kukaimat, mert kuka nap van es en elfelejtettem tegnap. Kerdi, hogy akarok e meg valamit beletenni, mire kirhontam mezitlab es megneztem, szinte ures volt, hat nana, hogy akarok!
Rohanok hatra a kertbe, kapkodom ossze amit meg bele lehetne gyomoszkolni a kukaba...felemelem a fejem, es elhulve latom, hogy egy Steffi repul a kerites felett, aztan rohan felem ragyogo szemekkel.
Kozben fel szemmel oldalrol latom, hogy egy csoves repul a kecske felett, elkapja, visszaviszi, felkapja a kalapacsot, es nekiall....keritest javitani! Ami meg rendjen is lenne, de hat pont olyan modszerekkel mint en!! Ugy nez ki a kerites, mint egy patchwork, csak mostmar felfele is terjeszkedunk!
Holnap megerkezik az anyag, es nekiallok epitek egy igazi, rendes keritest. Komolyan ugy fogom csinalni mint a nagyok...vagy mint a ferfiak! Lesz meroszalag, aso, beton, egy rekesz jegbehutott sor, es nem felejtek el majd idonkent kopkodni es karomkodni sem, hogy tuti jo legyen a kerites!
Ha azon is atjutnak, akkor egyszeruen feladom. Kinyitom a kapujukat es azt csinalnak majd amit akarnak. Az embernek mindig tudnia kell, hogy mikor jon el az a pillanat, amikor fejet hajt az erosebb akarata elott.
Ahogy elnezem.. egy napon MEG EBBOL FOGSZ MEGELNI!
kerites keszitesbol!
jobb leszel mar mint a mexicoiak.. BELETANULSZ!
Megjavitottam a keritest, aztan elolvastalak benneteket.
Most irni nincs idom, mert megint megjavitom a keritest, aztan el kell rohannom dolgozni.
A paprikakhoz azert lesz nemi hozzafuznivalom!!!! Csak elobb majd megjavitom a keritest ujra!
elso perctol miota latom, nagyon kedvelem ot es a hangjat..
ugy altalaban nagyon kedvelem a tehetseg kutato musorokat. Mindegy melyik orszage, nagyon jo latni a sok uj tehetseget.
Nagy zuhi volt, a palánták viz alatt voltak.
Majdnem minden palánta a földön van.
Lehet hogy a könnyű magokat, mint pl. zöldség/répa/retek, elmosta.
Tegnap meg ma Murphy's law van érvényben.......
Már sötétedik, ma már nincs mit tenni.
Érdekes olvasnivaló.
http://money.cnn.com/2013/06/11/news/econ omy/cash-only-doctors/index.html?iid=HP_LN
Van itt egy nagyon jó új szervas-riasztó.......
http://money.cnn.com/2013/06/1 1/news/companies/trackingpoint-gun/index.html?iid=HP_LN
Szoktam nézni azt is, van neki pár jó száma.
http://www.youtube.com/watch?v=Z2cYsDJ8vXs
Rengeteg szarvas van itt, pontosabban csordák.
Kora tavasszal amikor még hó volt, a házhoz közel már bújtak ki a tulipánok, mind lelegelték.
A zöldságes kerteket pedig salátásnak gondolják, ahol szeretnek "csemegézni".
Most nagy viharok vannak itt, és tornádó figyelmeztetés.
ez ugyaz az, csak jobb felvetel, mert latni enekelni, meg a suket/nema kislany is nagyon jo..
http://www.youtube.com/watch?v=3mEPE1uQZcg
miert van ennyire lekeritve a vetemenyes kerted?
en az O.J Simpson eset ota meg vagyok gyozodve, hogy az igazsagnak semmi koze a birosagon a donteshez.
MELYIK ES KINEK AZ UGYVEDJE RAFINALTABB ...AZ NYER!
meg azt is nagyon imadom mikor ilyet irnak hogy ALLEGED ...fel...
meg akkor is ha mint ez esetben a ferfi hazabol hoztak ki a noket..
mi itt az alleged??? ez TUTI!
meg ami volt utoljara a bostoni ...majd arrol is bebizonyitjak hogy nem is volt ott... csak az arnyeka!!!
aki elhelyezte a bombakat!
viva Bolivia-)
A legjobb megoldás az, hogyha a kecske is jóllakik, meg a káposzta is megmarad.
Sokat lehet mostanában olvasni erről a marháról, itt van másik is....
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2340202 /Ariel-Castro-arraigned-today-329-charges-including-murder-m ultiple-counts-rape-kidnap-assault.html
Ma szól(hat) végre a zene, mert kész vagyok a palántázással.
http://www.youtube.com/watch?v=LVgVnDSa nRA
Az a baj most, hogy a fű nagyobb az udvaron mint a palánták a kertben, de majd sor kerűl arra is.....
Ps.......a linkekért nem vállalok felelősséget.
Mint ahogyan minden jó zsidó vicc óvatos körűltekintéssel kezdődik......

Ilyenkor el lehet gondolkodni azon, hogy letezik a sors konyve, ahol elore meg van irva a sorsunk. A a kisfiuval nem tudott elbanni elsore a sors, hat megteremtette a masodik kanyart. Szerencsetlen kisgyerek min ment keresztul. Nem ertem miert hagytak egyedul egy kisgyerekeket aki ilyen szornyusegen ment keresztul.
Az Ohioi jomadar, aki elrabolt es fogvatartott harom not. A szelid busz sofor. Haj, de jol agyon tudtak volna ezt verni Del-Amerikaban!
Artatlannak vallota magat. Lehet, hogy senki nem mondta meg neki, hogy nem ilyen modon kell csajozni??????
http://www.cnn.com/2013/06/12/us/ohio-c astro-case/index.html?hpt=hp_c2
Maria Callas mindig sikerul-)
Micsoda hang!
Egyszerre bosszankodtam, meg nevettem is.
Szomoru, hogy igy elnek emberek, ez lesz beloluk, es az is szomoru, hogy ilyesmire es ilyen emberekre koltik az adofizetok penzet. Ezt a not mar az ot rablasert be kellett volna varrni szaz evre, teljesen idiota birok vannak azon a kornyeken?
Tobbek kozott az idevago torveny is szar. Egy ilyen selejt ember ki tudja jatszani a torvenyt, az al-epilepszias rohama ival el tudja erni, hogy igazoltan ne jelenjen meg a birosagon, aztan amikor az alperes beleun es feladja, (ki ne unna bele tizedjere), akkor ejtik az ugyet.
Keptelenseg, hogy egyetlen csokkent agyu bironak sem tunik fel, hogy szorakoznak, es keptelenseg, hogy nem tudnak hozni egy torvenyt ilyen esetekre. Oke, kozbejon valami. Egyszer. Ketszer. Aztan ha harmadszor is, akkor hozzanak iteletet a tavolleteben, szigorubbat, mintha megjelent volna. Amikor a birosag osszeul, annak is van ara, azt is az adofizetok fizetik. A torvenyek miert nem vedik a tisztesseges embereket is, es minket is, akik masok szemetsegeit anyagilag finanszirozzuk? Nem attol fogallam a jogallam, hogy patyolgatja a tetveket, attol is annak kellene lennie, hogy tiszteletben tartja a becsuletes emberek jogait es penztarcajat is. Reszemrol tovabbra is maradok a barbarok partjan, viva Bolivia-)
Deal!
Melyiket kered?
Van aki tudja hogy kell/lehet kijátszani a rendszert.....
http://www.suntimes.com/news/metro/1954 2640-418/arrested-396-times.html
Ez az emlitett cikk, talán most jó lesz.
http://www.cnn.com/2013/06/12/us/oklahoma-boy-ma uling/index.html?hpt=hp_t2
OFF.
Csak megpróbálok belinkelni valamit, ha nem múködik ahogy kell(ene), becserélem ezt a gépet kecskére...........
http://www.youtube.com/watch?v=A6 0tQ--67MY
Az én gépem teljesen meghülyült, mert a cikket akartam belinkelni, amiből megpróbálok bemásolni.
At the tender age of five, surviving a tornado a mile wide is, at the least, traumatizing. Being separated from mom and dad after that, and living in a strange house, is enough to make a little boy break down and cry.
Through the eyes of a dog, possessive of its owner, a stranger in the house screaming at a family member can look like a threat that must be dealt with.
The two scenarios cruelly collided over the weekend when a 150-lb bull mastiff fatally mauled a 5-year-old boy, puncturing his head and neck.
Az ember tragédiájához hozzá tartozik az is, amikor az 5 éves gyerek túléli a tornádót, de megöli a család kutyája.
http://www.cnn.com/
Ebbe a reszbe bele sem gondoltam.
Mikor a fiam negy eves volt, meg nagyon szerettem az apjat.
Nem akarok belegondolni, milyen erzes lett volna, ha egy nap lepuffantja. Meg akkor sem, ha mar most utolag ugy vagyok, hogy csak rangatnam a vallam a hirre.
Nagyon sok baleset tortenik. Az emberek felelotlenek, a gyerekek meg szetlovik egymast a papa nem biztonsagosan tarolt fegyverevel. Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy vonjak meg a fegyverviselesi engedelyeket. Ahogy allampolgar leszek, mar masnap beszerzek egyet en is. Azert annyit viszont megtehetnenek, hogy legalabb egy par oras fejtagitashoz kossek az engedelyeket. Talan par ora sem kell. Eleg tiz perc, es egy fotosorozat a szetlott gyerekekrol. Tudom, morbid.....de hatasos lenne.
A szirti a mindenre felugralashoz tartozik, azt mar lassan kezdem elfogadni.
A makacssag,...na, hat azt meg latom a szemen!
Az elejen meg ugy volt, hogy kiugrott a keritesen, odarohant hozzam, en felvettem, visszavittem es megjavitottam a keritest.
Elindultam a haz fele, es egy pillanat mulva hallottam a dobogast a hatam mogott, megfordultam, odaert, lefekezett, es ugy nezett ram mint egy Istenre, ragyogtak a szemei a buszkesegtol, hogy mire kepes, es ugy csovalta a farkat az oromtol mint egy buszke kiskutya. Tizszer egymas utan!
Most par het elteltevel valtozott a musor. Kimaszik, kirepul, rohan, farokcsovalas, visszeteszem, elindulok, hallom a dobogast, es egy feszkes fenet jon oda, sot korberohan a kertben, elkerul mert tudja, hogy visszateszem, mar nem vagyok Isten, rohog rajtam, es nem ragyognak a szemei, hanem makacsu, sot kihivoan nez ram, latom kattognak a fejeben a gondolatok es azt mondja, susd meg, erre a keritesra vagsz fel annyira???? Na, hat ezert makacs!
Az ejjel ugy zartam, hogy megjavitottam a keritest.
Reggel nagyon koran kellett mennem dolgozni.
Kimentem a konyhaba es mit hallok???? Na mit????? Ket ehes kecske obegat a hatso ajtonal! Hajnalban! Ketten megettek 6 uveg kajat, es alaig tudtam visszatuszkoni oket a karamba.
Mergemben nem vittem el magammal dolgozni, hadd hianyozzak csak neki, ronda kis beka!
Ezem a helyen ahova ma mentem csak heti egyszer dolgozom, keddenkent. Nem az en agencymen keresztul van. Egy Magyar lany agencyje. Harom eve ismerkedtem meg vele. Nehanyszor mar hivott dolgozni, de pont egyik munka sem felelt meg. Ez a munka csak atmeneti, Junius vegeig tart, szoval elvallaltam. Nem vagyok az alkalmazottjuk, ez csak ilyen beugro munka, hirtelen nem talalt senkit.
A pasas akit gondozok egeszen fiatal (72 eves) katona volt, halalos humora van, nagyon jo fej. O akarta, hogy vigyem magammal dolgozni a kecsket, imadja az allatokat. Aztan felhivott a fia is, hogy tenyleg vigyem a kecsket, mert jon at o is megnezni. Ennyiben maradtunk, de gondoltam azert majd a Juliettet felhivom es szolok neki is, mert hat ugyan nem igazan vagyok a rendszeresen alkalmazottjuk, de megiscsak rajta keresztul kerultem erre a munkara. Egesz heten nem hivtam fel....a Steffi is felbosszantott reggel, hat nem vittem. Meg oda sem ertem a munkara, mikor hivott a Juliett. Az elso kerdese az volt, hogy ugye hoztam a kecsket, mert ott var a haz elott, o is akarja latni-))) Puff neki-) Delutanra befutott a paciensem fia is kecskenezobe, tovabba erdeklodott ket CNA is. Egeszen komolyan el kell vinnem magammal jovo heten.
A pasas akit apolok reggel felkel, reggelizik, aztan kivonulunk szekekkel az utca kozepere, (oke, a jardara) es kint ulunk egesz nap. Mindenki ismeri, odajarnak az emberek beszelgetni, az autokbol dudalnak es integetnek neki....no most ehhez vedd hozza a kecsket. SZerintem jovo heten benne leszunk az ujsagban vagy news/ban. Berkeley, az egyetemi varos legforgalmasabb utcajan egy makacs kecske dorbezol egesz nap-) Raadasul ha leulok, akkor azonnal ram repul es befeszkeli magat az olembe. Ha eddig nem volt elrontva, most aztan garantaltan el lesz, mert ennyi idot eltolteni velem egyhuzamban, es valoszinuleg ennyiszer majd felmaszni ram vagy atugrani a fejemen.....lesz itt cirkusz rendesen!
Amikor kitalaltam, hogy kecsketulajdonos leszek, meg nem gondoltam volna, hogy ez ennyi bonyodalommal jar-)
Raadasul Juliett aposa mondta a Juliettnek, hogy a kecskek ugy sirnak mint egy kisgyerek, mikor levagjak oket, mert okos allatok, es tudjak mi tortenik. Igy aztan Juliett megesketett, hogy az en kecskem sosem lesz levagva. No marmost, a Juliett aposa asszem Svedorszagban lakik, es telefonon beszelnek..... nem eleg, hogy egyre nagyobb eselyem van ra, hogy bekeruljunk valami ujsagba, lassan korbejarja az informacio az egesz bolygot, Berkeleyben kecskek legelnek a jardan vagy ucsorognek egy elnyomott voros no tetejen-)
Azt hiszem ezt most kinyomtatom, es kiteszem a falra-)
A 100 evesem csak legyint, es napi harom alkalommal kozli velem, hogy gyerek vagyok meg, Gary pedig megereszt egy 64 fogas vigyort es kido-nak hiv. Ez utobbira mar probaltam rakeresni a szotarban, de nincs benne, Az arckifejezesbol es a szeles vigyorbol kb annyit szurok le, hogy a jelentese minimum kolyok vagy valami hasonlo, fara maszo aszfaltbetyar lehet-)
Koszi a felvilagositast, majd utana nezek!
es mint irod, kesobb a gyereket!
szornyu tortenet!
a Green Beret egy special kikepzett katonai egyseg.. a LEGJOBBAK!
nem makacs.. a DNA-jebe van... SZIRTI KECSKE!!!!
Eleg keso van, valojaban csak azert neztem be, hogy tudassam veletek, hogy a kecske egy nagyon makacs alatt-)
A keritest pedig megjavitottam. A szomszedet is, mert a ketmeteres magassag nem bizonyult elegendonek a repulo kecskek ellen.
Szerintem a lehallgatast nem sokkal kesobb talalhattak fel mint a telefont. Es azota alkalmazzak is. Megszavazva vagy anelkul...indokot pedig mindig fognak ra talalni.
Irtam mar, Bush idejen nyilvanosan be is jelentettek, hogy belehallgatnak a privat beszelgetesekbe.
Mi, illetve ki az a Green Beret?
Ez volt a tragedia elso felvonasa. A kovetkezo majd akkor jon, amikor ez a kisgyerek teljesen megerti, hogy mit tett. Es akkor nem fog szamitani, hogy baleset volt.
Szerintem is csak akkor vetlen a fegyver tulajdonosa, hogy ha valoban eppen akkor erkeztek. Ha sokkal elobb... nem lesz konnyu feldolgozni neki sem a lelkiismeret furdalast, hogy az o felelotlensege miatt halt meg a baratja.
rad gondoltam valamelyik nap, mikor hallottam hogy a republikanus szenator mit mondott a telefon lehallgatasra...
no mit ne mondjak..
en a te helyedben ijednek..
mert amig O-ek csinaljak a disznosagot.. es jonak tartjak a demokratak az is valami.. de ha mar a republikanus szenator is.. az AZT jelenti amit mondtam avalamelyik nap:
egy nap nem demokrata elnok lesz... es akkor ha ugyan ezt a republikanusok is csinaljak.. akkor valik a torvenytelenseg.... sajnos.. megszokott torvenysertesert.. sot az alkotmany teljes sz@@@ veveseert!
EZERT nem szabad beleegyezni, most amikor ELOSZOR ELKOVETI A BUNT!
Az alkotmany sertest!
mert a kovetkezo mar MEG MAJD RATESZ EGY LAPATTAL.. ES akkor kerdeztem... HOL A HATAR!
MIKOR ELEG! A MOCSOK AMIT A POLITIKUSOK MEGENGEDNEK MAGUKNAK!
ellenunk...a nep ellen, akik odatettuk oket!
a masik, az a no, aki megvolt bizva ezeknek a tax exam dolgoknak a jovahagyasaval.. es raszallt az "ellensegre".. (termeszetesn nem magatol..hanem felsobb rendeletre.. amit persze most mindenki artatlan mint a te Stephi gidad!) azota FELJEBB ALLASBA EMELTEK!
nem lep meg..
semmi nem lep meg tobbe!!!!
ez a no fogja majd kezelni az Obama care beinditasat!
no az Istenke mentsen meg mindket... hogy majd politikai hozzaallas szerint leszunk BESOROLVA HOGY KEZELNEK MINKET... AZ EGESZSEGUGYBEN!!!!
el tudod kepzelni???
szoval nem szabad figyelmen kivul hagyni, hogy jaj Istenem, nekem nincs mitol felni, nem vagyok terrroista!!... hajaj... de mi van ha olyat mondtal..irtal, velemenyt adtal telefon, emial, social site.. amit ELLENED GYUJTENEK, ES EGY NAPON - MAJD A MASIK OLDAL- felhasznal!
erted mirol beszelek???????
ezert nem lehet ARTATLANNAK TUNONEK VENNI A SOK MOCSOK AMI FOLYIK!
ES FOLEG AHOGY MIND VEZETO ALLASU ADJA A HULYET.. HOGY NEM TUD SENKI SEMMIROL!!!!