Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Bonbon készítés?

rezulany
Létrehozva: 2010. február 22. 11:32

Hello!

Már több oldalon is láttam fini házi bonbonokat, szeretném én is kipróbálni, és kísérletezgetni.

 

De előbb mindenféle tippet trükköt, alapszabályt összegyüjtenék, hogy lehetőleg ne rontsam el.

 

Pl milyen formát lehet használni? 

mik mehetnek a töltelékbe, ami nem romlandó, illetve mitől lesz tartós ha pl tejszín is van benne? 

van a formázásnak valami szabálya? pl ki kell kenni valamivel az olajat? milyen vastagon érdemes.... stb...

 

Minden érdekel, persze receptek is, de szeretnék majd idővel saját ízeket kitalálni

 

Köszi!!

18 hozzászólás
  1. 2013. május 11. 11:4018.

    Egy jótanács:

    Az én házilagos bonbonjaim sose sikerültek - nem lett fényes a felület, kifolyt a töltelék, nem lett jó az állag, a csokoládé amit találtam se volt az igazi, stb. stb. - végül aztán elmentem a Corvinus Culinaris Bonbon és trüffel készítő tanfolyamára és nagyon szuper volt, tulajdonképpen minden "megvilágosodott" és a helyes technikákat isbegyakoroltam. Nem csak bonbonhoz, hanem trüffelezéshez és csokiöntéshez is megtanultam a legtöbb dolgot.

    Azóta minden simán megy, csak ajánlani tudom a kurzust, mielőtt te is belevágsz:

    www.corvinusculinaris.hu

     

    Csak ennyi a sztori röviden,

    Sziasztok

  2. 2011. december 15. 15:4517.

    Szia,

     

     Megadnád a kávés bonbon linkjét?  mert  a blogodon nem találom. 

     köszi

    előzmény:
    gizus77 (12)
    2010-02-22  13:17
  3. 2011. december 15. 13:2516.

    sziasztok,

    ez egy cukrászati ellátó paradicsom a malomudvarban, itt van rengeteg szilikon bonbon forma én éppen szivecskéset vettem:) http://www.ecsy.hu/index.php?page=5&lang=hu

     

  4. 2010. február 22. 13:3415.

    Hű, nagyon ügyes vagy!

    Gratula!

    előzmény:
    gizus77 (12)
    2010-02-22  13:17
  5. 2010. február 22. 13:3114.

    Ez egy egyszerű "recept", a gyerekekkel készítettük (nagy örömmel) karácsonyra: marcipánmasszát (lehet nagyobb mennyiségben is kapni) szaloncukor alakúra formáztunk és a közepébe aszalt szilvát tettünk, csokiba mártottuk. Sok lett belőle és mindenkinek ízlett.

    Vágtam hozzá sütőpapírt, bevágdostam a szélét és ebbe tettük bele egyenként, összesodortuk a végét és kész is.

  6. 2010. február 22. 13:2513.

    nagyon szép! köszi!

    vidéki vagyok, itt nem lehet kapni ilyeneket, azért bíztam az aldiban...

    csak van ikeás formám, gondoltam talán az is jó lehet...

     

    remélem lesz még az aldiban

    előzmény:
    gizus77 (11)
    2010-02-22  13:13
  7. 2010. február 22. 13:1712.

    A kávés linkje  lemaradt.

     

    Hoztam képeket is.

  8. 2010. február 22. 13:1311.

    Nem tudom, reklámozhatom-e a saját bonbonjaimat, amiket karácsonykor meg szilveszterkor készítettem, volt egy kávés meg egy pezsgős. Pillanatok alatt fogyott el. Itt  és itt http://agifoz.blogspot.com/2010/01/2010.html 

     

    Az a tapasztalatom, hogy a jó bonbonformát, puha szilikonos a Butlersben (MOM-ban meg az Árkádban van azt hiszem) vettem. Ezt direkt bonbon gyártásra csinálták, míg a mindenhol kapható jégkockatartók nem váltak be. A kiolajozás szerintem nem járható út.
    Mártóvillát meg a szigetszentmiklósi Bako cukrászati nagykerben vettem, oda bárki bemehet.

  9. 2010. február 22. 12:5110.

    lemaradtam az aldis akcióról...

    az ikeás jégkocka forma is jó lehet???

    előzmény:
    rezulany (1)
    2010-02-22  11:32
  10. 2010. február 22. 12:449.

    ez is jól hagzik!

     

    előzmény:
    Bebeus (8)
    2010-02-22  12:43
  11. 2010. február 22. 12:438.
    Egy nagyon egyszerű tipp:

     

    Gesztenyés: gesztenyemassza lereszelve (vagy krumplinyomóval áttörve), bele rum vagy aroma, gombócozni, csokis tortadarába, vagy csokimázba vagy porcukorba megforgatni. Lehet tenni a gombócokba egy szem meggyet is.

     

    előzmény:
    rezulany (1)
    2010-02-22  11:32
  12. 2010. február 22. 12:427.
    köszi! az a karamellás nagyon jól néz ki!
    előzmény:
    Botianyu (4)
    2010-02-22  12:34
  13. 2010. február 22. 12:416.
    köszi! nézem!!
    előzmény:
    Tiheli (2)
    2010-02-22  12:27
  14. 2010. február 22. 12:395.

    OMG!! sorry!!! 2x írtam újra azt a sort, észre sem vettem hogy ekkora baromságot írok....

     

    olajat helyett formát.... természetesen... csak először úgy akartam, hogy olajjal a formát...

     

    az agyamat mivel lehet "kikenni" hogy működjön????

    előzmény:
    Bebeus (3)
    2010-02-22  12:30
  15. 2010. február 22. 12:344.

    Szia!

     

    Karácsonyra ezt a két bonbont csináltam meg, mindkettő nagy sikert aratott!

     

    ezt

     

    ezt

     

    Sok sikert!

     

    ui: a tejkaramellánál vigyázni kell, nekem kb. 1,5 óráig kellett főznöm ahhoz, hogy a kellő állagú legyen. A receptben jóval kevesebbet ír.

  16. 2010. február 22. 12:303.

    Hello!

    Már több oldalon is láttam fini házi bonbonokat, szeretném én is kipróbálni, és kísérletezgetni.

     

    De előbb mindenféle tippet trükköt, alapszabályt összegyüjtenék, hogy lehetőleg ne rontsam el.

     

    Pl milyen formát lehet használni? 

    mik mehetnek a töltelékbe, ami nem romlandó, illetve mitől lesz tartós ha pl tejszín is van benne? 

    van a formázásnak valami szabálya? pl ki kell kenni valamivel az olajat? milyen vastagon érdemes.... stb...

     

    Minden érdekel, persze receptek is, de szeretnék majd idővel saját ízeket kitalálni

     

    Köszi!!

    idézet:
    rezulany (1)
    2010-02-22 11:32:09

    pl ki kell kenni valamivel az olajat?

     

    Ezt nem értem...

    előzmény:
    rezulany (1)
    2010-02-22  11:32
  17. 2010. február 22. 12:272.

    Szia!

     

    Én nem vagyok túl tapasztalt a témában, majd biztos jönnek még mások is. Addig is egy kis olvasnivaló receptekkel:

     

    http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=129474

Legnépszerűbb cikkek