Keresés a fórumban

Kezdjuk ujra (
65
 embernek tetszett)
Több Trend topik »
»

Nekem nagyok hianyzik a topikunk, hianyoznak a topiktarsak, a baratsagok es beszelgetesek. De ahova a kedvenc topikom (Izrael) jutott, abban nincs kedvem reszt venni.

Kerlek benneteket hogy kezdjuk ujra, teremtsuk meg a regi meghitt, bensoseges hangulatot. Beszelgessunk politikarol, oromeinkrol, banatainkrol, gyermekekrol, unokakrol es mindenrol, ami foglalkoztat bennunket. Nem fontos hogy mindenben egyetertsunk (nem vagyunk egyformak) de a sertegeteseket, meg es beszolasokat lehetoleg mellozzuk. Mindenkit idevarok, aki nem bomlaszto szandekkal akar kozenk jonni. Remelem sikerul ujra egymasra talalnunk.

 1. 2014-12-20 21:5523327.

  Hinnétek?, hogy nem jár a 4-6 villamos a Petőfi híd-Körtér között a lezúdúl eső miatt, 2014.12.20.-án? Még jó,  hogy itthon vagyok!

 2. 2014-12-20 21:1723326.

  Nagyon jó olvasni, hogy új "családtag" érkezett az otthonodba, legyen sok örömöd benne, segítse könnyebbé tenni a munkádat.


  Végre talán lazíthatsz január 6. .


   

  2014-12-20  20:20
  ciss (23323)
  előzmény:
 3. 2014-12-20 21:0723325.

  Ibike, ne légy kishitű, MINDENKIT érdekel és az írás elmaradás nem jelent mást mint laza "kényelmességet". Sokkal jobb olvasgatni a történéseket, mint írni.


  Nem hiszed el, hogy az olyan egyedül élőknek is mint én, akad némi nagyon fontos, halaszthatatlan, semmi értelmű elfoglaltsága.  Gyönyörű, köszönöm, van még több is?

  2014-12-20  11:48
  *Szigal* (23319)
  előzmény:
 4. 2014-12-20 20:5023324.

  Pihentető estét kívánok!


  A továbbiakra megjegyzem a tájékozottságodat a környékről és szívesen olvastam visszaemlékezéseidet♥.


  A patika a sarkon túlra költözött a Lőcseibe, a régi házukba, amit eladtak egy ázsiainak, aki erőszakos halállal végezte. Aztán a házat visszavásárolták és oda költözött át a patika, helyére pedig bank került.


  A valóban exkluzív ruhaüzlet is gazdát cserélt, kevésbé dekoratív a kirakat és "titokba" tartják az áraikat is.


  A 70-es buszt is "átkeresztelték", fogalmam sincs hányasra.


  A SZÜV-be magam is évekig jártam leporellót rendelni, már nem emlékszem az ügyintéző nevére, csak az maradt meg, hogy légzés könnyitővel segített magán, közben meg dohányzott! Én akkor még nem dohányoztam és sehogy sem értettem, hogy miért árt magának? Ha látnád mi lett az épületből, nagyon lesulytana.


  Akkor arra is emlékszel, hol volt régen a "nagybani" piac? Most ugyanott a Bosnyák utcában van, a Lőcsei-Rákospatak között, szombatonként (pénteken is van, az nagyon gyér) "termelői" és nagyon szívesen  látogatom, főleg a kedvező  árak miatt.


  (Nem hiszitek el, Alsórákoson dörög az ég, esik az eső, az év leghosszabb éjszakájának estéjén!)


  Ma megkérdeztem az ajánlott eladót, jövő szombaton is ott lesznek és máshol nem árúsítanak.


  Végül nem tudtam meg Tőled, hogy sikerült-e elolvasnod az üzenetemet, vagy elszállt a NLC süllyesztőjében?


  A sütid nagyon guszta és örülnék ha fele ennyi költségből  is kihozhatnád.


   

  2014-12-19  17:08
  visszatérő (23315)
  előzmény:
 5. 2014-12-20 20:2023323.

  Szép jó estét!


  Ismét csak bocsánatkéréssel kezdem. Szóval az történt, hogy az öregecske asztali gépem sztrájkba lépett. Remélem, hogy csak tetszhalott, de erről eddig -idő hiányában - nem sikerült meggyőződni. Főként azt remélem, hogy a winchester nem szállt el, mert azon vannak a képeim, a munkával kapcsolatos dolgaim, a tervezett szakdolgozatomhoz gyűjtött anyagok, valamimt a receptjeim.


  Arany nagyfiam meglepett egy vadiúj laptoppal, amin windows 8.1 van. Egyelőre ismerkedünk.


  Ja, és egyelpre office sincs rajta, vagyis nemigen tudok vele dolgozni.De legalább nem fagy meg az nlc-től.


  Visszaolvastam, megnéztem a képeket, gyönyörködtem.


  Havas Jutkát szintén Klein kora óta ismerem, évekig együtt énekeltünk a Szilágyi Erzsébet nőikarban. (Ő is Szilágyis volt, csak pár évvel korábban).


   

 6. 2014-12-20 15:5923322.

  Szép napot!


  Sokszor gondoltam rátok a tegnap. Reggel mondtam Anyukámnak, hogy 28 éve volt, de annyira eleven még mindig az emlékezetemben. Ez, úgy látszik soha nem kopik meg.


  Ma délelőtt elmentem az egyik hipermarketbe. A tegnap vettem egy fenyőfát nagyobbat, mint szoktam, mert annyira formás volt, hogy nem hagyhattam ott. Erre akartam még egy pár díszt venni, mert az enyémek, ugye, otthon vannak. Szó mi szó, háromszor annyit költöttem, mint akartam, ezért nem szeretek:


  1.- hiper-szupermarketbe menni


  2.- lista nélkül menni vásárolni.


  Délután hamar összecsaptam a sósrudacskákat (sósstánglit).


  Én sokkal egyszerűbben készítem a lencselevest, de hidd el nagyon finom, mindenki nagyon szereti. Szóval:


  Egy negyed kiló lencsét beáztatom, majd főni teszem. Közben megdinsztelek egy fej hagymát, két cikk fokhagymát, borssal és pirospaprikával ízesítve. Egy pici vízzel főzve megpuhítom. Mikor megfőtt a lencse beleöntöm a dinsztelt dolgot, hozzáteszek 10 deka karikára vágott csabai kolbászt és vagy 10 percig együtt főzöm. Aztán 2 deci tejfölt összekeverek egy csipet cukorral, citromlével, sóval. Én eresztéket már nagyon régen nem használok, csak tejföllel sűrítek.


  Az a nappali nagyon szép, titokban valami ilyesmiről álmodom én is. Álmodozni szabad.

  2014-12-19  21:38
  *Szigal* (23318)
  előzmény:
 7. 2014-12-20 14:2223321.

  Jajjjajjj! Már megint javításra szorulok:


  Me, is olyan vészes a helyzet, ugye? 


  Nem is olyan vészes a helyzet, ugye? 


  ***


  Készülődöm - nemsokára expedícióra indulunk. 


  Írjatok már, mert lassan naplóvá alakul ez a topik. 

  2014-12-20  14:14
  *Szigal* (23320)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 8. 2014-12-20 14:1423320.

  Kedves Tanaria! Öregszik az elefánt, meg az ő híres memóriája. Amikor eszembe jutott, hogy tartozom Neked egy válasszal, úgy tűnt, hogy nagyon régről, de kisült, hogy csak a hét elejéről. Me, is olyan vészes a helyzet, ugye? 


  Szóval, kérdezted, hogyan készítettem a lencselevest. Megnéztem néhány receptet, de végül más lett, teljesen más, amolyan "öntörvényű". Kezdve azzal, hogy a receptek olívaolajról beszélnek, amit én soha nem használok főzésre, kizárólag salátákba. Mi főzésre csak repceolajat (canola) használunk, így ezt a levest is azzal főztem.


  Két-három órával főzés előtt beáztattam félkiló zöld lencsét. 


  Kevés olajon megdinszteltem két fej apróra vágott hagymát, és ugyancsak finomra vágott két paprikát - egy pirosat és egy sárgát (az ízek és színek kedvéért), három nagyobb, nagyon vékonyra szeletelt sárgarépát (erdélyiesen: murkot), négy cikk összezúzott fokhagymát. A lassú párolás közben apróra vágtam egy nagy zeller szárát és leveleit, sót, csipetnyi kurkumát, icipici fekete borsot is adagoltam, majd ráöntöttem a leszűrt lencsét, kicsit kavargattam, hogy összeérjenek az ízek, majd az egészet feltöltöttem vízzel. (Mi főzéshez nem csapvizet, hanem már évek óta palackozott ásványvizet használunk.) Főzés közben még belezúdítottam egy kávéskanálnyi köménymagot. Utolsó fázisként három-négy evőkanálnyi tejfölből és két kanál fehér lisztből készített "eresztéket" (erdélyi tájszó, másképpen: habarék) adagoltam a már kész leveshez, és illett hozzá, de már a tányérokba, egy-két evőkanálnyi készen kapható kuszkusz is. Nagyon finom és laktató lett! 


  Válaszként várom a te receptedet. Újévkor aktuális, nem? 

  2014-12-15  14:48
  tanaria (23275)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 9. 2014-12-20 11:4823319.

  Szervusztok!


  Látom,  senkinek sincs ideje írni. Nekem is lenne ezer dolgom, de mist éppen egy "expediciót" tervezünk a lányommal. Ha sikerül - és miért ne sikerūlne? -, az élményből Ti is részesültök, még akkor is, ha az elmúlt hét beszámolói elmaradnak. Idő és érdeklődés hiánya miatt. Találtam viszont valami egészen különlegeset. Nagyítsátok ki a mellékelt fotót, a részletekre is rá lehet keresni!


  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 10. 2014-12-19 21:3823318.

  Jó estét!


  Vége van a mai napnak is. Nagyon személyes lett volna, ha elmesélném mivel töltöttem az időt, így inkább lemondok róla. 


  Van elég más témám, például az, hogy szerdán befejeztük mintegy 150 levél hangrögzítését és részleges fordítását - héberre. Érdekes munka volt eddig, és már négy hónapja, hogy hetente egy alkalommal ezzel foglalkoztunk. 


  A munkatársam-megbízom most elutazik Pestre és csak január közepén jön vissza. A megkezdett munkát naplókkal és egyéb írásokkal folytatjuk. Nagyon szerencsés vagyok, hogy rám talált ez az egész történet. 


  Szerdán engedélyt kértem, hogy a szépséges ház belső tereiben is készítsek egy-két képet. Az egyiket a második emelet lépcsőfordulójából, a zongora mellől, a másodikat pedig magából a nappaliból készítettem, ahol egy érdekes tükröződés ragadta meg a figyelmemet. Abból az helyiségből majdnem olyan szép a kilátás, mint a mi nappalinkból. Persze csak azért, mert innen nem látszik a tenger. (Viszont nagy, tágas és levegős. Mintegy tíz éve egy remek házi koncerten voltam itt.) 


  Holnap rákot játszom, ugyanis visszamegyek a kedden fotózott néhány képhez. Mint mindig, most is találtam valamit, ami számomra érdekesnek tűnt és ilyenkor mindig azt gondolom, hogy: Lehet, mást is érdekel? Majd elválik. 


  ***


  Zsuzsa, gratulálok a süteményhez! ♥ 


  Alsórákosi-Marika! ♥


  Tanaria! ♥


  Mindenkinek jó éjszakát!


   


   


   


  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 11. 2014-12-19 17:3323317.

  Ez nagggyon finomnak látszik. Nyami. 

  2014-12-19  17:08
  visszatérő (23315)
  előzmény:
 12. 2014-12-19 17:0923316.

  Ja, és arról már nem is beszélek, hogy a buszvégállomásnál volt egy női ruha bolt, ahol csodaszép holmikat lehetett venni

  2014-12-19  17:08
  visszatérő (23315)
  előzmény:
 13. 2014-12-19 17:0823315.

  Ez a lüke újítás nem jelzi a privát üzeneteket, tehát csak úgy segíthetünk magunkon, ha megírjuk, hogy küldtem üzenetet.


  Marika! Remekül eltájékozódom azon a környéken hiszen onnan nem messze nőttem fel a Körvasútsor mellett egy kis mellékutcában, igaz, az már XV. kerület. A szüleim halálukig a Bosnyákra jártak vásárolni, sőt még patikába is a 70-es busz végállomásánál lévőbe (ha még van ott patika). Évekig jártam a Szugló utcába a SZÜV-be dolgozni, az unokatestvéremék a Ilosvai Selymes utcában laktak és éltek rokonaink a Dorozsmai úton is.


  Jól esett most erre visszaemlékezni.


  Megmutatom nektek a nem remek fotót a most elkészült gluténmentes habos-túrós süteményemről. Jó sok macera van vele, elég drága de a süti illúzióját kelti az ember lányában.

  2014-12-19  08:17
  Alsórákosi (23314)
  előzmény:
 14. 2014-12-19 08:1723314.

  Jó reggelit!


  Most döbbentem rá, hogy a Visszatérő-Zsuzsának írt 2 privimre  (23260) ezért nem jön válasz , pedig fontos volt!


  Az még bosszantóbb, hogy az elküldött üzeneteim között sincs!!


  HOVA LETT????


  Zsuzsa, megírtam, hogy szombaton a Bosnyákon, a patak felé, jobb oldalon, kék tetős sátor alatti bió boltban 600.- Ft/kg a rizsliszt. Az általad említett többi termékről is megírtam mi mennyi.


  Nyitvatartás: Szombaton 7-13h.


  A 32-es buszról a Szugló u-nál kell leszállni, onnan közelebb van!   

  2014-12-18  16:29
  *Szigal* (23313)
  előzmény:
 15. 2014-12-18 16:2923313.

  Látod-látod. Képzeld, az a novemberi válaszom nincs is meg, elfelejtettem, hogy megőrzéséhez az engedélyem kell. Rossz nagyon, hogy már nem villog a boríték, csak tudnám, hogy miért kellett elrontani azt is, ami jó működött. Kár a szóért, úgyse figyel senki a mi véleményünkre. 

  2014-12-18  15:44
  tanaria (23312)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 16. 2014-12-18 15:4423312.

  Igaz. Vártam, hogy jelezzen, hogy üzenetem van. Most olvastam el a novemberi válaszodat is.

  2014-12-18  11:44
  *Szigal* (23310)
  előzmény:
 17. 2014-12-18 12:4123311.

  Visszatérő-Zsuzsa! Most jutottam oda, hogy nyugodtan elolvassam az általad ajánlott Ulickaja-interjút.


  Aztán elolvastam még egyszer, és arra gondolok, igazán szerénytelenül, hogy simán bevehetnénk őt az egysrófosak társaságába. Nagyon-nagyon köszönöm, biztosan nem vettem volna észre, ugyanis a bőség zavara egyre jobban állandósul nálam. 


  ***


  Még mindig nem jutottam oda, hogy beszámoljak a hét megannyi - többnyire pozitív - eseményéről, de úgy gondolom, hogy mára most már elegetek van belőlem. Jöhet ismét a varázsszó: majd…


  Ja és holmi fotók is lettek. 

  2014-12-17  07:55
  visszatérő (23294)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 18. 2014-12-18 11:4423310.

  Megkaptam és válaszoltam is rá! Érdekes, nálam sem jelzi, hogy olvastad volna.


  Máskor??? Pedig igyekszem válaszolni a privát üzenetekre… E-mailra nem mindig. 

  2014-12-18  11:34
  tanaria (23309)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 19. 2014-12-18 11:3423309.

  Küldtem neked privit. Vajon nem kapod meg, mert máskor sem írtál rá semmit.

  2014-12-18  10:40
  *Szigal* (23306)
  előzmény:
 20. 2014-12-18 11:2923308.

  Mint minden évben azóta, most is veled vagyok gondolatban, lélekben... Eltelt egy jó pár év, hogy publikusan is meg tudd ezt említeni...


  B.-re én is szeretettel, csodálattal gondolok, emlékezem. A hatalmas tudását csodáltam meg akkor amikor együtt voltunk Gyimesben, és azt mondta rá, hogy, ha tudnám, hogy még milyen sokat mesélhetne... Tudásával gazdagított sokunkat.

  2014-12-18  09:14
  *Szigal* (23304)
  előzmény:
 21. 2014-12-18 11:1923307.

  Szép napot!


  Boldog Hanukát az azt ünneplőknek!


  Én is beléptem az este a Merci emlékoldalára és mélyen meghatott a lánya írása.

  2014-12-18  08:32
  *Szigal* (23303)
  előzmény:
 22. 2014-12-18 10:4023306.

  Nagyon köszönöm, Marika! Tegnap este, miközben a lesötétített távolsági buszon hazafelé utaztam, dehogyis szundikáltam! Megnéztem a topikunkon a tegnapi "termést", és már a Te magyarázatodból rájöttem, hogy a zsétár másik, köznyelvi változata a sajtár! A zsétár tájszóra is rákerestem a neten, így további alakjaira ugyancsak fény derült. 


  "Fejőedény, rocska. Alakváltozatok: zséter, zsedér, zsétár, zsótár, sejtér, setár, sitár.
  A német Sechter (régi gabonamérték, merítőedény) ófelnémet sehtari előzményének átvétele, a -ht Ä -jt hangváltozás példája a sajt." (Online lexikon)


  Íme az újabb példa, hogy holtig tanul az ember! 

  2014-12-17  16:09
  Alsórákosi (23299)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 23. 2014-12-18 09:1823305.

  A sok szomorúság után pedig egy nagy mosoly a kis Panni mutatványára. Miért kellene aggódni ezért? Ebben a korban a kicsik csontozata még nagyon hajlékony. Szemmel láthatólag máris élvezi a sikert! Nagyon aranyos, köszönjük, Tanaria. 

  2014-12-17  15:26
  tanaria (23297)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 24. 2014-12-18 09:1423304.

  Nagyon nehéz hetem van. Próbáltam úgy szervezni a napjaimat, hogy minél kevesebbet legyek egyedül a gondolataimmal. 


  Szombaton, december 13-án nővéremre és négy éve elhunyt fiatalkori barátnőmre emlékeztem.


  Nővérem aznap lett volna 85 éves (16 év van közöttünk), de legutolsó születésnapja az 51. volt. Már harminchárom éve nincs mellettem, vagy még mindig mellettem van?


  A barátnőmmel együtt dolgoztunk néhány évig, életemnek egyik igen nehéz időszakában. 1973-ban elvesztettem az első munkahelyemet, ami nem csupán munkahely volt, hanem mindenkori álmom beteljesülése, röpke hat évig. Politikailag lettem nemkívánatos személy egy napilapnál, a rendszer egyik korai és jelentéktelen áldozataként. Egy népművészeti szövetkezetben találtam munkahelyet, gépírónőként, ahol egy nyugdíjazott szekus volt a közvetlen főnököm. (Már réges-régen meghalt, és az ő halálakor mondta a férjem először, hogy: Isten nyugtassa körülötte a földet.) Ez a főnök pokollá tette napjaimat, de rövidesen rengeteg barát állt mellém. Közöttük is a legközelebbi volt B., aki életem egyik meghatározó személyisége lett, csodálatos volt a társasága, hatalmas tudás és sok-sok humor volt benne, a gyermekeim is rajongtak érte. 2010 augusztusában halt meg, sajnos már csak a temetésén lehettem jelen. A szállodám ablakából éppen a sírjára láthattam. Most, ezen a legutóbbi Luca-napon 71 éves lett volna. Még annyit, hogy helytörténeti és néprajzi tudását a kilencvenes évektől idegenvezetőként kamatoztatta, egyik alkalommal bennünket is elvitt a Gyímesekbe, ahol azelőtt is sokszor jártam, de igazán csak vele ismertem meg. Tanaria is velünk volt akkor.


  Ez volt 13-án. Úgy emlékeztem, hogy Merci 17-én halt meg. Tévedtem. Azért is igyekeztem hamar-hamar feltenni Marika képeit, hogy az ne az évfordulón történjen. Csődöt mondott a híres memóriám. Ugyanazon a napon, 17-én halt meg anyósom is, 1977-ben. Mindig szeretettel emlékezem rá.


  Holnap pedig 28 éve, hogy elment a másodszülöttem. Rájöttem, hogy 7 évenként a napok ugyanúgy ismétlődnek, mert 28 éve is péntek volt. Azóta nincs nekünk igazán karácsonyunk.


  Elnézést kérek a túlságosan is személyes szövegemért. Csak elmeséltem valamit az életemből…

  2014-12-18  08:32
  *Szigal* (23303)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 25. 2014-12-18 08:3223303.

  Jó reggelt kívánok!


  Húúúú, annyi, de annyi mondanivalóm lenne, csak éppen fontossági sorrendbe kellene tennem a témákat, mert a végén csapongani kezdek, és az már nemigen illik az én koromban. 


  Kezdjük akkor a végén. 


  Alsórákosi-Marika, Merci FB-oldalát emléklappá alakította át a családja, én ott olvastam Rita lányának a lelke legmélyéből hozott sorait. Rövid írását bátorkodom ide is elhozni, hiszen tulajdonképpen nyilvános, és annyira szép, hogy meg kell osztanom mindazokkal, akik valamilyen okból nem olvassák azt a portált: 


  Lábnyom a homokban


  Egyszer azt álmodtam, hogy vigyáznak rám. Sétáltam a tengerparton, s közben jelenetek villantak föl az életemből. Visszatekintettem és két párhuzamos lábnyomsort láttam a homokban. Az egyik az enyém volt, a másik az Övé.
  Végignéztem életemet és meglepődve tapasztaltam, hogy több alkalommal csak egy lábnyomsort látok. Mindig akkor, amikor életem legnehezebb és legszomorúbb időszakain mentem keresztül. Szomorú lettem. Feltettem Neki a kérdést!
  "Nem értem, miért hagytál el? Miért hagytál magamra épp akkor, amikor a legnagyobb szükségem volt Rád? Azt hittem vigyázol rám, azt hittem mindig velem leszel...!"
  Ő így felelt:
  "Azért látsz néhol csak egy lábnyomsort, mert, amikor a legnehezebb időszakodat élted át, amikor igazán szenvedtél, akkor a karjaimban vittelek."  Szeretettel Édesanyánknak, akire mindig vigyázni fogunk...


  Amikor ezt írtam, Anya már közelebb volt ahhoz a helyhez, ahol most van és már nem tudta elolvasni. Vigyáztunk rá, ameddig tudtunk. Most is vigyázzuk és őrizzük emlékét. 
  Amikor egy lábnyomot hagyunk magunk után, akkor Ő visz a karjaiban minket.


  ***


  Újraolvastam és ismét könnyes lett a szemem.


  2014-12-17  16:43
  Alsórákosi (23302)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 26. 2014-12-17 16:4323302.

  Megnéztem a lánya Face oldalát, emlékezett Ő is a SOHA  el nem felejthető, szívszorító évfordulóra.


  Gyakran kegyetlen az élet, sajnos   és mindig a JÓK mennek el!

  2014-12-17  06:55
  *Szigal* (23293)
  előzmény:
 27. 2014-12-17 16:2023301.

  Azért, ha belegondok elszomorodom, hogy ennyire üzletté vált az év talán legszebb ünnepe. Mindenki eladni akar olyan tárgyakat, aminek semmi köze a Karácsonyhoz.  Mentségükre legyen mondva, talán a túlélésükért küzdenek, mert ezekből meggazdagodni soha nem fognak és ez valahol tragédia. 

  2014-12-17  15:26
  tanaria (23297)
  előzmény:
 28. 2014-12-17 16:1323300.

  Kedves Tanaria!


  Ez fantasztikus "mutatvány" a pici Pannácskától.


  Nem lehet elég korán kezdeni a kis "művésznő" jövőjének alapozását!


  Félteném ha az enyém lenne, Ti nem?

  2014-12-17  15:26
  tanaria (23297)
  előzmény:
 29. 2014-12-17 16:0923299.

  Zsétár, az a fehér tejes edény a jobb sarokban, ebbe fejték a tejet hajdanán.


  Jellemző a közbiztonságunkra!

  2014-12-16  23:19
  *Szigal* (23292)
  előzmény:
 30. 2014-12-17 16:0323298.

  Szervusztok!


  Mindenek előtt köszönöm Ibikének a közreműködést. Azért nem kellett volna az éjszakád egy részét erre áldozni, megvárt volna.


  .


  Miskák kancsók, kisebb-nagyobb.

  2014-12-16  22:48
  *Szigal* (23289)
  előzmény:
 31. 2014-12-17 15:2623297.

  Elnézést. Az első mondat Alsórákosinak szólt.


  Tornászvér csörgedezik a kis Panni ereiben.

  2014-12-17  13:42
  tanaria (23296)
  előzmény:
 32. 2014-12-17 13:4223296.

  Nagyon köszönöm, hogy minket is meginvitáltál a gazdag karácsonyi-vásári sétára. Élveztem.


  Szigal, neked külön köszönöm, hogy hulla-fáradtan is igyekeztél éjnek idején feltenni ezeket a képeket. Ráadásul ilyen hálátlan közönségnek... Mentegetőznék egy picit, nagyon zsúfolt napjaim vannak, pedig biztos közel se annyira mint neked.

  2014-12-17  06:55
  *Szigal* (23293)
  előzmény:
 33. 2014-12-17 13:3723295.

  Szervusztok!


  Hihetetlen, milyen hamar elrepült egy év. Csodálatos milyen egyedi hangulatú képeket készített.


   

  2014-12-17  06:55
  *Szigal* (23293)
  előzmény:
 34. 2014-12-17 07:5523294.

  Bocs, ez most szorosan nem ide tartozik, de a másik portálon feltettem az oldaladra az Ulickajaval készült interjút, biztos szívesen elolvasod, ha még nem láttad!

  2014-12-16  23:19
  *Szigal* (23292)
  előzmény:
 35. 2014-12-17 06:5523293.

  Úgy emlékeztem, hogy december 17-én, de nem, tegnap, december 16-án volt egy éve, hogy 13:00 órakor elment a kedves topiktárs és pótolhatatlan jóbarát: Kar-pa-mer.


  Nyugodj békében, drága Mercike, nekünk is nagyon hiányzol! 


  A második képet egyik ősszel Merci fényképezte a Murán…


  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 36. 2014-12-16 23:1923292.

  Alsórákosi Marika a karácsonyi vásáron (V.)


  1. A kb. 2 milliós helypénzhez itt sem járulok hozzá!


  2. Ezt a szép kis kredencet nem hagyhattam ki a sorozatból.


  3. Desszert gyanánt kimaradt a kürtős kalács is.


  4.  Egyik italárus, figyelitek a zsétárt?  "Kipányvázták", mert itt jó a közbiztonság, ugye? 


  (Szigál: Megint nem értek valamit.  Marika, mi az a zsétár?)


  ***


  Köszönjük, Marika, hogy a karácsonyi vásáron is együtt sétálhattunk!


  Már holnap van és nekem végem. Szervusztok, jó éjszakát! 

  2014-12-16  23:08
  *Szigal* (23291)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 37. 2014-12-16 23:0823291.

  Alsórákosi Marika a karácsonyi vásáron (IV.)


  1. A bonyhádi zománcgyár is eljött, de tölcsért nem hozott nekem.


  2. Itt egy másik díszgyertya kínálat.


  3. Méz választék, de a magas helypénz miatt kénytelen dupla áron árulni.


  4. Nemcsak nézelődünk, szeretnénk enni-inni is, ugye? No de ennyiért? Most kimarad!

  2014-12-16  23:01
  *Szigal* (23290)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 38. 2014-12-16 23:0123290.

  Az előzőt meg kell ismételnem, ugyanis már "dél" van és keresztbe áll a szemem. 


  Tehát ismét a harmadik sorozat, kissé másként. 


  1. "Miskáék" sem maradtak otthon, bár kétlem, hogy nagy keletje lenne.


  (Ezt nem értettem, kik azok a Miskáék? - kérdezi Szigál.)


  2. Ezt tudnám kinek kellene elküldeni!


  3. A fonott kosarakért sem tolonganak a kedves vevők.


  4. Dizájn órák választéka.

  2014-12-16  22:48
  *Szigal* (23289)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 39. 2014-12-16 22:4823289.

  Alsórákosi Marika a karácsonyi vásáron (III.)


  1. "Miskáék" sem maradtak otthon, bár kétlem, hogy nagy keletje lenne.


  (Ezt nem értettem, kik azok a Miskáék? - kérdezi Szigál.)


  2. Ezt tudnám kinek kellene elküldeni!


  3. A fonott kosarakért sem tolonganak a kedves vevők.


  4. Dizájn órák választéka.

  2014-12-16  22:43
  *Szigal* (23288)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 40. 2014-12-16 22:4323288.

  Alsórákosi Marika a karácsonyi vásáron (II.)


  1. Narancshéjból készített apró díszek.


  2. Cicusok, porcelánbó.


  3.  Díszgyertyák.


  4. Szívfájdítóim, ha fiatalabb lennék, valamelyik "haza jönne".

  2014-12-16  22:37
  *Szigal* (23287)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 41. 2014-12-16 22:3723287.

  Megint függőben maradt 4-5 téma, de most már se kedvem, se időm. Holnap pedig időm se igen lesz és nem is lesz alkalmas. 


  Most nem én vagyok itt, hanem Alsórákosi Marika a karácsonyi vásáron (I.) látottakkal, de előtte két cseppet sem télies ritkasággal.


  Marika saját képmagyarázatai következnek:


  1. Virágözön: 2014. december közepén a Bp. XIV. Erzsébet-Fűrész u. sarki ház ablakában.


  2. Ugyanott, a kertben.


  3. Rönkökből épített karácsonyfa, Bp. Erzsébet téren.


  4. Adventi koszorú, Bp. Vörösmarty tér.

  2014-12-16  17:01
  *Szigal* (23286)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 42. 2014-12-16 17:0123286.

  Szervusztok, jó estét és kellemes Chanukát!


  Ma reggel beharangoztam két különleges és egyedi chanukai köszöntőt, most Nektek is megmutatom.>>>>


  Később teszem tiszteletem Marika képeivel. 


   


  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 43. 2014-12-16 07:5723285.

  Olvasom Julika, hogy nálad is zajlik az élet. Erőt, egészséget, jókedvet kívánok minden projektedhez, aztán remélem, hogy a szemedre is szakítasz időt.


  Halkan mondom, de ugye viszel masinát a csomagodban? És lehet, hogy nekünk is mutatsz képeket?


  Nagyon örülnék, gondolom, hogy a többiek is.


  ***


  Most pedig abbahagyom, nemsokára célhoz érek.


  Szép napot!

  2014-12-16  00:26
  ny62 (23282)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 44. 2014-12-16 07:4723284.

  Ha ugyanarra a hölgyre gondolunk,  Marika, már írtam róla. Tizenhat évesen hurcolták el Auschwitzba egy vidéki városkából, egész családját megyilkolták, férjhez ment egy lengyelországi fiúhoz, Izraelbe jöttek, három gyerekük született, egyik fia meghalt már felnőtt korban, tizenhárom unokája és 47 dédunokája van, könyveket írt, festeget, rengeteg verset tud, szaval is, de borzalmasan, ami nem csoda, mert soha nem tanulhatott, és itt formális képzésekre gondolok. Mint mondottam, tele van energiával, szokása különböző gasztronómiai csodákkal megtölteni a gyermekei és unokái hűtőszekrényeit. 


  Leves-téma: Nagyon szeretjük a leveseket, de a lencse valahogy kimaradt az életemből. Tanaria kedvéért majd elmesélem, hogyan lett, illetve hogyan módosítottam a neten talált recepteket. A lényeg, hogy izgalmas íze lett.

  2014-12-15  20:00
  Alsórákosi (23279)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 45. 2014-12-16 07:2723283.

  Jó reggelt!


  Felhőtlen ég, szikrázó napsütés, szelidkék tenger mellett robog velem a vonat, ma is Tel-Avivba. Kipihentem magam, jó a hangulatom - mi kell még?


  Tanaria, a mézespogácsák osztatlan sikert arattak, valaki azt mondta, hogy fantasztikusan ügyes vagy! Ugyanaz a véleményem, és jó, hogy átállítottad a telefonodat, de hidd el, hogy a meglévő képeket is le lehet butítani!


  Apropó képek! Alsórákosi-Marika remek képeket küldött, meglepetés lesz! Remélem,  hogy még ma este, vagy legkésőbb holnap (igaz, holnap is utazom, most északra),7 de mindenképpen sort kerítünk rá. 

  2014-12-16  00:26
  ny62 (23282)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 46. 2014-12-16 00:2623282.

  Örülök hogy megismerted Jutkát. Tehetséges, sokoldalú és szép is! Gyönyörű orgánuma van.


  Pár éve nálunk a könyvtárban Liszt melodrámákat adott elő, Jandó Jenő zongorakiséretével. Szép volt!
  Már nem tudok visszalépni, a konyha "folyamatba tétetett". A szemem várhat még egy kicsit!


  Én is "báloztam" ám! A legkisebb unokahúgomnak volt a szalagavatója. Szép volt, és jobban szervezett, mint 2 éve a nővéréé,, Olyan szépek a fiatalok!


  Pár éve még olyan képet mutattak róluk, hogy itt jobbra-balra dőlve a kanapén, elalszanak "karácsonyvárás" közben, most meg felnőtt nők! Eszternek pont a hónaljáig érek ...


   


  Jóéjt!


   

  2014-12-13  09:46
  *Szigal* (23266)
  előzmény:
 47. 2014-12-15 22:2623281.

  Köszi. Az unokák és Anyukám is nagyon szereti.


  Igen, küldenék...

  2014-12-15  19:50
  Alsórákosi (23277)
  előzmény:
 48. 2014-12-15 20:1223280.

  Akkor már ketten vagyunk, egyébbként sem töröm össze magam a levesekért. Ebből kifolyólag alig tanultam meg a fortélyát.


  Emlékszem amikor férjhez mentem azt kérte a férjem, hogy főzzek rizs levest.


  Fogalmam sem volt mi az, Anyácskám olyat soha nem főzött!


  Ne tudjátok meg, megállt benne a kanál, soha nem felejtem el. Azért a férjem megette, fiatalok voltunk jót nevettünk rajta.


  Gabika biztosan örülni fog a meglepetésnek, jó étvágyat hozzá.

  2014-12-14  10:20
  *Szigal* (23271)
  előzmény:
 49. 2014-12-15 20:0023279.

  Nagy "megtiszteltetés" ám zugolvasónak lenni!


  A művén kívül szabad írni az életéről is, érdekelne?

  2014-12-15  10:58
  *Szigal* (23274)
  előzmény: