Keresés a fórumban

Kezdjuk ujra (
52
 embernek tetszett)
Több Trend topik »
»

Nekem nagyok hianyzik a topikunk, hianyoznak a topiktarsak, a baratsagok es beszelgetesek. De ahova a kedvenc topikom (Izrael) jutott, abban nincs kedvem reszt venni.

Kerlek benneteket hogy kezdjuk ujra, teremtsuk meg a regi meghitt, bensoseges hangulatot. Beszelgessunk politikarol, oromeinkrol, banatainkrol, gyermekekrol, unokakrol es mindenrol, ami foglalkoztat bennunket. Nem fontos hogy mindenben egyetertsunk (nem vagyunk egyformak) de a sertegeteseket, meg es beszolasokat lehetoleg mellozzuk. Mindenkit idevarok, aki nem bomlaszto szandekkal akar kozenk jonni. Remelem sikerul ujra egymasra talalnunk.

 1. 2014-07-25 09:5922179.
  Jó reggelt!


  Annyi minden történik, de se erőm, se kedvem most lélekpátyolgató apróságokról beszélni. Attól lettem ennyire kedvetlen, hogy a reggeli hírek között - mily meglepetés! - már a Jobbik is szerepelt, mint olyan magyarországi politikai párt, amely kimondta tegnap, hogy Izraelt meg kell semmisíteni. Aki ezt kijelentette, a magyar állam parlamentjében terpeszkedik, a magyar adófizetők pénzén él, nem is olyan rosszul…
  Ti tudjátok, hogy én erdélyi magyarként soha nem kértem (és nem is fogok!) magyar állampolgárságot, mégis elöntött a tehetetlen szégyen. Ugyanazt a nyelvet beszélem, mint amilyen nyelven elhangzott a fenti kijelentés, de egy világ választ el ezektől a véglényeknek sem nevezhető biológiai selejtektől. Nem fokozom, mert a harag, amit most érzek, nekem is árt. 
  ***
  Tanaria nagyon jól érzi, hogy csak azok láthatják világosan a helyzetet, akik benne élnek, akik tapasztalják.
  Az zavar a legjobban, hogy az emberek nagyrésze szerte a világon képtelen különbséget tenni a szenvedő, szerencsétlen, de egyre kritikusabb magatartást tanúsító palesztin nép és az őket is fenyegetettség alatt tartó terrorszervezetek között. 
  Sőt, a palesztin jelző, ami a területen élő arabok gyüjtőnevét helyettesíti, politikai csinálmány, a 60-as évekből, és - ha jól emlékszem - Áráfát használta először, a volt török és később angol fennhatóság alatt lévő terület nevéből kiindulva. Utána lehet nézni. 
  ***
  Visszatérő-Zsuzsa, köszönöm, hogy elmész a holnapi demonstrációra, és azt is tudom, hogy nem l'art pour l'art veszel részt rajta, hanem mint olyan, aki nem csupán érti, hanem érzi is ezt az egész lehetetlen helyzetet. Aki megpróbálja megmagyarázni azt a tapasztalatot, amit nem értenek és még csak fel sem tudnak fogni (egyik előző beírásodra gondolok).
  A mai családi ünnepségen kapcsolódj ki, hiszen nem kis traumákon mentél keresztül ittléted alatt. 
  Hol látható az említett flashmob? 
  ***
  Tegnap megtörtént Izrael tizedik államelnökének a beiktatása, nem a szokásos ünnepélyes keretek között, hanem sokkal visszafogottabban. Ugyanakkor elbúcsúzott a közélettől a majdnem 91 éves, nagyon szeretett eddigi elnök, Simon Peresz. Az arab pártok képviselői nem vettek részt a beiktatáson, és most akarva-akaratlanul a Jobbik jut eszembe, hiszen ezek a mi politikai szélkakasaink is az adófizetők pénzén élnek és nem  is olyan rosszul. 
  ***
  Elnézést, ez több volt, mint szösszenet.   2014-07-25  07:31
  visszatérő (22178)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 2. 2014-07-25 07:3122178.
  Szép reggelt!

  Ezeket a sárga virágú, az akácfához hasonlító fákat én is megcsodáltam mindenütt, meg a sok-sok egynyári virágot is az utak mentén. Érdekes, hogy szinte nincs elhervadt virág, vagy agyonlocsolt sehol. Ezt a csepegtető öntözés beállítást meg kéne tanulni.

  Ma nálunk is családi buli, három születésnap, egy névnap és egy házassági évforduló,amit kerti sütögetéssel ünneplünk.  Ajándékok már becsomagolva várják a délutánt én meg vacillálok, hogy süssek, vagy sem. De még van időm dönteni.
  A nagymama társak remek háziasszonyok csodás tortákat, sütiket sütnek, én nem tudok (nincs türelmem) cukrászati műremekeket készíteni (meg ha húsz éve soha nem volt köztünk "nagymama vetélkedő", már nem is kezdenék bele, de a fiúk szeretik az én házias sütijeimet is, tehát a döntés vége egy püspökkenyér lehet.

  Holnap elmegyünk az Élet Menete vékés demonstáriójára a Dohány utcába, majd elmesélem milyen volt. A képeken látom, hogy a tegnapi flas mob a követségnél jól sikerült, bár volt egy kis balhé az ott lévő ellentüntetőkkel. Oda tegnap nem mentem.


  2014-07-24  12:54
  *Szigal* (22175)
  előzmény:
 3. 2014-07-24 13:1522177.
  Ilyen akácbokor itt a negyedben is van egy. Meg is csodáltam a nyár elején, mert még ilyent nem láttam.


  Első pillantásra azt hittem valami műanyagjátékok, a jelölésedet nem is láttam.
  2014-07-24  12:54
  *Szigal* (22175)
  előzmény:
 4. 2014-07-24 13:1022176.
  Nagyon kedves kis üzlet. A főtéri teázót juttatja eszembe. Szeretek oda benézni. Kóstolni is lehet és legtöbbször veszek is abból amit megkóstolok, mert nem bírok ellenállni. Ott is mindenféle teázó alkalmatosság kapható, antik is, modern is.


  Utoljára Katival voltunk, ő vaniliás-narancsos rooibost vett, én valami nagyon finom, aromás zöld teát. Nem olcsó, de valóban élvezeti tea. 
  2014-07-24  12:39
  *Szigal* (22173)
  előzmény:
 5. 2014-07-24 12:5422175.
  És még néhány, de későbbi butítások után egyéb virágok is idekerülnek. 


  1. - 2. - 3. Ezek a napfényszínű virágokat nyitó (talán) akáciák teszik most szebbé az életünket. Ők vannak soron. Százával virulnak szerte az országban, Gázában is láttam hasonlókat, tévében persze. 


  4. Ezen a képen három újgenerációs ablakcica heverészik a nagy melegben. A házunkba vezető hídról láttam meg őket, halványan meg is jelöltem mindhármat, de kicsit dolgozni nektek is kellene. 
  2014-07-24  12:42
  *Szigal* (22174)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 6. 2014-07-24 12:4222174.
  "Hogy a Chamász 150 katonája feladta magát, szerintem jót jelent. Nem csak fanatikusok vannak köztük." 

  Sajnos ők is fanatikusok, de felébredt az életösztönük. Éppen időben.
  2014-07-24  12:23
  tanaria (22171)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 7. 2014-07-24 12:3922173.
  Javítás: a gyarmatárut természetesen rövid u-val kellene írnom.  
  ***
  1. - 2. Most látom, hogy csak az üzlet egyik felét fotóztam, de az itt látható polcok is ízlésesek, majdhogynem otthonosak. 
  ***
  3. - 4. Valamelyik nap, autóbuszból fényképeztem a központi gabonaraktár kosztosait. 

  2014-07-24  12:25
  *Szigal* (22172)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 8. 2014-07-24 12:2522172.
  Valamikor egy-két hete írtam, hogy egyik kedvenc üzletemben jártam: az 1939-ben alapított Mayer kávé- és teakereskedésben. 
  Az alapító 1938-ban menekült el a zsidók számára egyre veszélyesebbé váló Németországból, családjával Haifán telepedtek le, majd megnyitották üzletüket - ugyanezen a helyen, ahol most is áll. A mára már patinássá vált boltot a család harmadik-negyedik generációja üzemelteti. Hangulata is van, nem csupán patinája. 


  1. Valamikor itt is sorban álltak a kávéért. Fénykép az ötvenes évekből.


  2. Ez a kedves hölgy huszonhárom éve dolgozik benne. A falon, fenn, az alapító portréja látható.


  3. Gyarmatárú-kirakat a külső járda szintjén.   2014-07-24  11:45
  *Szigal* (22170)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 9. 2014-07-24 12:2322171.
  Ez tényleg kedves történet, igazi elismerés. 
  Hogy a Chamász 150 katonája feladta magát, szerintem jót jelent. Nem csak fanatikusok vannak köztük. Én csak reménykedem, de nem akarok beleszólni, mert továbbra is vallom, hogy csak azok tudják mi van ott, akik átélik.


  Jöjjenek a képek.


  2014-07-24  11:45
  *Szigal* (22170)
  előzmény:
 10. 2014-07-24 11:4522170.
  Most képeket teszek fel, mert mind gyűlnek-gyűlnek és mindegyre futok ki az időből.
  ***

  Itt volt a mi Gáborunk fia, Gabika, generálozta a gépemet - ötven hámszin porát pucolta ki belőle és most úgy száguldozik a lelkem, ahogyan az elő van írva. Éppen azzal szórakozom, hogy Disk-on-Keyre (ez is izraeli találmány) pakolom a felesleget, aztán búcsút mondok az XP-nek és jöhet a Windows 7, mert a 8-asról csak rossz véleményeket hallok. 
  Gabikával megtárgyaltuk a hadászati-politikai eseményeket is, vannak olyan érdekes fejlemények, amelyeket ezelőtt el sem tudtunk volna képzelni. Ja és sajnálja, hogy még nem hívták be tartalékos szolgálatra. Tankos egységhez tartozik. 
  ***
  Reggel hallottam a tévében egy kedves kis történetet.
  Egyik tévés személyiség (a neve nem jut eszembe) éppen Düsseldorfban volt a labdarúgó-világbajnokság döntőjének estéjén és kedvesen mesélte ma reggel, hogy a német város egyik közterén százak-ezrek nézték a meccset óriási kivetítőkőn.
  - A német focirajongók még józanok voltak - mondta a honfitársam, nézték a meccset és egészen forró volt a hangulat. A meccs szünetében, a hírek között háborús képeket is mutattak. A németek hümmögtek, mindenütt a palesztin, izraeli, terrorista és hasonló szavak röpködtek, majd premier plánban mutatták a vaskupola működését. A felénk lőtt rakéta megsemmisítésének pillanatában lelkes taps tört ki és a mi tévésünk ekkor igazi büszkeséget érzett. Én is, miközben hallgattam a történetet. 
  ***
  Ilyen kis történetek és a Julika klipjéhez hasonlók tartják bennünk a lelket. 
  ***
  Semmi örömet nem éreztem, amikor arról beszéltek, hogy 150 chámászos ma feladta magát. Ilyen még nem volt a történelemben és azt mutatja, hogy a propagandájuk máza repedezni kezd. Túl sok szomorúság van bennünk, mert az áldozatokra gondolunk - mindkét oldalon -, és a látvány, ahogyan mentik a bőrüket, inkább valami haraggal vegyes érzelmi egyveleget indít el az emberben. Semmiképpen nem diadalt, vagy valami ehhez hasonlót. 
  ***
  Szubjektív beszámoló vége - jöjjenek a képek. 


  2014-07-24  09:21
  tanaria (22169)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 11. 2014-07-24 09:2122169.
  Szép napot!


  Csatlakozom hozzájuk.
  2014-07-23  23:46
  ny62 (22167)
  előzmény:
 12. 2014-07-24 07:5722168.
  Julika, nagyon szépen köszönjük. Szebbé tetted ezt a szorongásokkal teli reggelt. 
  És köszönjük az Élet Menete Alapítványnak, hogy ilyen szép formában, ilyen megható módon fejezték ki szolidaritásukat. 


  2014-07-23  23:46
  ny62 (22167)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 13. 2014-07-23 23:4622167.
  Ma forgatták ezt a klippet a Dohány utcai zsinagóga kertjében, a Fánál, az Élet menete alapitvány...

  https://www.youtube.com/watch?v=QxHNa5p ncOk
  2014-07-23  20:16
  *Szigal* (22166)
  előzmény:
 14. 2014-07-23 20:1622166.
  Jó estét, Zsuzsa, Tanaria!


  Nem jártam "arra" virtuálisan, az egész itt van az NLC-n. A cikk után a hozzászólások. Amitől kiakadtam, hogy annak ellenére, hogy  mindenki rakétákról beszél, a cikk szerzőjének fejében nagy zavar van, mert ő mindegyre bombázásokról kérdez. Időnként látom ezeket az NLC-s cikkeket és néha megkérdezem: ki a csoda engedi ezeket a kis firkászokat ilyen súlyos témák közelébe? Hiszen nyilvánvaló a tudatlanságuk, hogy ne használjak erősebb kifejezést. 
  De a Te lányod fantasztikusan írt, és ezt meg kellett Veletek is osztanom. Panni határozottan jobb egy ilyen ki önjelölt újságírócskánál. 
  ***
  Olvassátok továbbra is az ATV hírfolyamát - mondjuk 80-90 százalékban helyesek az információi. 
  ***
  Tegnapelőtt este itt Haifán temettek el egy család nélküli kiskatonát, aki egyedül alijázott, Texasban hagyta a családját. 
  Niszim-Sean Karmelinek hívták. A család megérkezett a temetésre, amely közel 48 órája, július 21-én este 23:00 órakor történt, de a televízióban értesítették a nézőket, hogy aki teheti,  jelenjen meg a haifai katonai temetőben, ne hagyjuk magukra a gyászolókat. 
  Én ezt este nyolckor hallottam és el is mentem volna, ha másnapra nem terveztünk volna családi programot. 
  Kriszti éjfél körül benézett a szobámba - még olvastam -, és könnyes szemmel mondta:
  - Nem hiszed el, húszezren voltak a kis texasi temetésén! 
  El is sírtam magam, és ilyenkor ugyanazt érzem, mint Panni. Csodálatos emberek élnek ebben a kicsi országban.
  ***
  Az is ide tartozik, hogy tegnap késő este áthaladtunk a Rabin téren, ahol esténként programszerűen összecsapnak a szélső-baloldaliak az ugyancsak szélsőséges jobboldaliakkal. Tüntetnek és ellentüntetnek, hiszen demokrácia van. Megint Krisztit idézem: 
  - Mondd, normálisak ezek? Erre van most szükség???
  ***
  Egészen más téma. Tegnapelőtt becsaptam magam, mert nem vettem észre, hogy a szupermarketben 50 sekellel kevesebbet kaptam vissza. Biztosan nem volt szándékos. Itthon vettem észre, hogy hiányzik a pénz (könyvelek ugyanis). Felhívtam a szolgálatos felügyelőt, aki záráskor jóváhagyta, hogy valóban annyival több volt az ötös kasszában, ahol a vásárlás történt és felhívott, hogy mehetek vissza a pénzemért, az irodában fogják őrizni. Ma délelőtt jártam arra, megkaptam a pénzt, miután a felügyelőnő és a kasszás is sorban elnézést kért a tévedésért. Megköszöntem és megismételtem, hogy én is hibás vagyok a figyelmetlenségért. Aztán le kellett állítanom magam, mert még most is keresztbe-kasul köszönnénk egymásnak, mit is? Talán az emberséget, a korrektséget. Jót tett a lelkemnek. 
   
  2014-07-23  19:09
  visszatérő (22163)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 15. 2014-07-23 19:2822165.
  Nagyon megrázott, felkavart, nem is tudom, hogy hatott rám Anyuci beszámolója. Egyszerűen mindenki teszi a dolgát, de oly módon, amit mi errefele nem ismerünk. Példátlan az összefogás. Jobb, ha nem kommentálom.


  Köszönöm, hogy megosztottad velünk is. 
  2014-07-23  16:57
  *Szigal* (22162)
  előzmény:
 16. 2014-07-23 19:1022164.
  de népies lettem, nem személes, hanem személyes!
  2014-07-23  19:09
  visszatérő (22163)
  előzmény:
 17. 2014-07-23 19:0922163.
  Bele sem olvasok ezekbe a cikkekbe, mert nagyon mérges leszek, viszont, ha személes tapasztalatként elmondom bárkinek, akkor azt hiszi, hogy igy élni lehetetlen és ezt a történetet kitaláltam.

  Pedig, ha valakiből hiányzik a regényirói hajlam az aztán én vagyok!

  Ha arra jártál virtuálisan, akkor remélem megnézted az új lakásban készült fotókat is. Már csak a konyhára leszek kiváncsi, ha már nem tudtam élőben látni (egyenlőre)
  2014-07-23  16:55
  *Szigal* (22161)
  előzmény:
 18. 2014-07-23 16:5722162.


  anyuci34

  2014-07-22 11:2528.  Én Ashdodban éltem a múlt hétig, a hétvégén átköltöztem Askelonba...ez a negyedik rakétaeső amit átélek itt Izraelben, 2005 júliusa óta élek itt! 
  Megírnám a személyes élményeim...a légiriadó mindennapos, ha otthon vagyok a védett szobába megyek a patikában van óvóhely, az ember alkalmazkodik megtanul együtt élni és együtt dolgozni ezzel. Hozzászokni nem akarok, senki sem akar...de már nem félünk fegyelmezetten tesszük a dolgunk vigyázunk magunkra, egymásra, a gyermekeinkre...Sokszor 20-30 várakozó van a patikában... tegnapelőtt a légiriadó után este fél 10kor elment az áram, még 10 percig bírta a generátor, majd sötétségbe borult a teljes patika...az ember fegyelmezettek maradtak, mindenkiben volt félsz a gyomrunk egybeugrott, de dolgoztunk tovább a betegek megértették, hogy nem tudják megkapni a gyógyszerüket ( a számítógépek sem dolgoztak) és haza mentek, senki sem reklamált, senki sem kiabált...tudomásul vették. Tegnap mikor visszamentem a munkába gépek egy része még mindig nem működött nem voltak sorszámok... ez nem egyszerű ha sokan várakoznak...de valahol olyan volt, mint egy nagy családban a gyerekeseket előre engedték, az időseknek segítettek...aztán megszólalt a sziréna egy hölgy rosszul lett kijött rajta feszültség...segítettünk neki (mindnyájan együtt, nem volt kérdés, egy vadidegen felajánlotta és hazavitte. A későesti órákban nálunk nem volt sziréna ellenben folyamatosan hallottuk a rakéták robbanásait...bumm...bumm...az egyik a szomszéd falu mellett esett le, nagyon nagyot szólt...mindenki megdermedt...furcsa csend volt...de ott volt az összetartás érzése kiszolgáltuk a maradék betegeket, majd elindultunk haza. 
  Talán az egyetlen félelmem ezekben a napokban az odautak és a hazautak...20 perc az autópályán lefele Gáza felé...a rádiót folyamatosan hallgatom ott bemondják mikor hol van riadó így a kocsiban is tudhatom ha esetleg a közelben van légiriadó...Javne és Ashodo között autóztam mikor bemondták, légiriadó Ashdodon, egyidőben láttam hogy szemben velem felszáll a rakéta majd hatalmas tűzgolyóban felrobban, mentem tovább Ashodod után Askelonban volt riasztás akkor 4 rakétát láttam felém szálni, egy pontról jöttek majd szétnyíltak 4 irányba...őket is kilőtte a vaskupola.... hazaértem és ma újra elmegyek dolgozni, mert ez a kötelességem, az életem...itt élek Izrael a hazám.
  ***
  Nagyon büszke vagyok Rád, Anyuci-Panni! Utolagos engedelmeddel idemásoltam autentikus és megható szavaidat. 

  2014-07-23  16:55
  *Szigal* (22161)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 19. 2014-07-23 16:5522161.
  Szervusztok!


  Végre kitisztult a látásom a mai OCT-vizsgálat után és el kell mondanom, amit már a tegnap meg kellett volna írnom.
  Nyílt egy NLC-s topik a mostani hadműveletekről, ugyancsak NLC-s cikk alapján, és az a bizonyos, csalánnal kapcsolatos mondás jutott róla eszembe és egy csúnya szó, amit persze nem írok le. Gondolkozzatok! 
  A cikk Izraelben élő emberek életérzéseiről, félelmeiről és arról szól, hogy valaki, egy gyereket váró nő elsírja panaszait a "bombázások" miatt. Biztosan jó oka volt ezeket elmondani, a durva fogalomzavar ellenére, ugyanis a bomba és rakéta két nagyon különböző fogalom, de nem is ez a lényeg: kemény vita indult pro és főleg kontra, és az a baj, hogy szokás szerint átment a megaszondó emberek már sokszor tapasztalt vagdalkozásába. 
  A tegnapelőtt belinkelt HVG-cikk pontosan a vita jellemzőiről szólhatna, ugyanis nyomon követhető az alulinformáltság, rosszhiszeműség, előítéletesség, másrészt  hiányoznak a valódi ok-okozati összefüggések és érvelések. Érvelések az NLC-n? Ugyan!
  Na szóval a tegnap ezzel "szórakoztam" a vonaton, és nagy-nagy örömmel fedeztem fel az EGYETLEN olyan hozzászólást, amelyre aztán nem is történt érdembeli reagálás. Nem is lett volna mit mondani, meg lehetne mindezt hazudtolni?? 


  Mindjárt megmutatom. 
  Folytatás a következő hozzászólásban:>>>>


  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 20. 2014-07-23 11:0622160.
  A levegővel itt is ez a helyzet, nincs.
  2014-07-23  06:39
  visszatérő (22158)
  előzmény:
 21. 2014-07-23 11:0422159.
  Szép napot!


  Hát, nem semmi. A szőr felállt volna a hátamon, ha lenne. Így kiszlalomozni a riadókat!
  Fő, hogy újra jól ünnepeltetek.
  Jöhetnek a fotók.
  2014-07-22  23:06
  *Szigal* (22157)
  előzmény:
 22. 2014-07-23 06:3922158.
  Az élethez tényleg szerencse kell, nem is kicsi, mostanság, de remélem, hogy előbb-utóbb ez a helyzet is rendeződik, bár én azt látom, hogy sok a helyi háború és nem csak a Közel-Keleten, hanem már a szomszédban is. Az ukrajnai helyzet is elég aggasztó.

  A leírtakhoz képest a mi kis "emlékmű" csatánk, meg egyéb a demokrácia deficitből fakadó egyéb gondunk bajunk apróság.

  Ajánlom figyelmetekbe a Népszabadságban megjelent Tamás Pál cikket (az úr a Szociológiai Intézet igazgatója).

  Ma szomorú, borús esős nap lesz nálunk, de olyan magas a páratartalom, hogy nem üde a levegő és a lehülésből szinte semmit nem érzékelünk.

  Vigyázzatok magatokra!
  2014-07-22  23:06
  *Szigal* (22157)
  előzmény:
 23. 2014-07-22 23:0622157.
  Jó estét, éjszakát, kinek mi illik jobban!
  Igazán nem szép tőletek, hogy sztrájkoltok, ha nem jövök, akkor senki sem? Mi lett a mi dinamikus kis topikunkkal? 
  Na jó, nem veszekszem többet.
  ***
  Most érkeztünk haza, újabb pótszületésnapról, remekül telt. Reggel már tudtuk, hogy bennünket még a rakéták is kikerülnek. Amikor a haifai állomásra érkeztünk, már bent volt a vonat - mégsem ültünk fel rá, hanem megvártuk a következőt. És milyen jól tettük! Éppen belefutottunk volna egy tel-avivi riadóba, így 20 perccel később már csend volt. Érkezéskor, az állomásról kilépve három elég közeli bummot  hallottunk, mintha az épület tetején szteppelt volna egy-két ördög, később kisült, hogy sziréna nélküli rakétát semmisített meg a vaskupola, és a bummokat repeszek okozhatták. 
  Eltelt a nap, kellemesen, akár békeidőben, este nyolc óra után indultunk Holonból hazafelé, és még mielőtt Tel-Avivba értünk volna, már olvastuk a telefonon, hogy mögöttünk hagytunk egy rakétaesőt, és később még egy volt, de akkor már Haifa felé robogott a vonatunk. 
  Szóval, bízni kell a szerencsében, ami néha bejön, néha meg nem. Nekünk bejött. 
  De most gyorsan-gyorsan aludnom kellene. Van néhány virágoskedvű új fotó.
  ***
  Tanaria, nagyon örültem a négycsillagos kalandnak. Csodajó, képzelem, hogy örült a család apraja-nagyja. Az sem baj, ha többször jelent meg, bizonyítottad, hogy jó a rövidtávú emlékezeted, őrizd is, mert pokoli, amikor harmadszor sem tudod, hogy miért is mentél ki a konyhába…
  ***
  Jó éjt! 

  2014-07-21  14:34
  tanaria (22156)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 24. 2014-07-21 14:3422156.
  Mégsem szálltak el, csak ki kellett lépnem és vissza.
  2014-07-21  14:31
  tanaria (22155)
  előzmény:
 25. 2014-07-21 14:3122155.
  Három hozzászólásom szállt el.


  Mindenkinek szép napot!
  2014-07-21  13:30
  *Szigal* (22151)
  előzmény:
 26. 2014-07-21 14:3022154.
  Szép napot!


  Kétszer írtam le hosszú hozzászólásomat. Elszállt. 


  Harmadszor nincs türelmem, lehet majd este.
 27. 2014-07-21 14:2822153.
  Nem mondom, lehangoló, mikor egy hosszú hozzászólás elszáll.


  Vegyes érzelmekkel olvastam hsz.-aitokat, hol mosolyogva, hol felháborodva, hol pedig csak szomorúan.


  Hogy szép és jót lássak elkísértem Fencit és családját Las Vegas és környékére. Csodálatos helyeken járnak!


  Én is mesélek nektek valami jót. Laci fiam családjával a bolgár tengerpartra ment nyaralni. Előre lefoglaltak egy szobát egy két csillagos szállódában. Odaérve kiderült, hogy már kiadták másoknak és nem volt több szobájuk. Kis zavar és kavarodás után felajánlottak nekik egy közeli négy csillagos szállodában egy lakosztályt ugyanazon az áron. Vasárnap felhívtak skype-on megmutatták a lakosztályt és elmesélték, hogy jártak. A szállás (hálószoba, nappali, konyha, fürdőszoba)  tévé, internet hozzáférés. A fél kilométerre lévő tengerpartra libegővel mennek. Ott megvan a saját helyük mindennel ellátva, sör, üdítő ingyen. Szóval azóta még álmukban is vigyorognak.


  Ha most is elszáll azt jelenti, nem szabad dicsekednem.


  Szép napot nektek.
 28. 2014-07-21 14:0822152.
  Szép napot!


  Érzelmi váltakozások közepette olvastam romantikus nosztalgiázás-háborús hírek-m.o-i tragédia-m.o-i förmedvények elegyét.


  Úgy érzem már itt lenne az ideje, hogy kötögetés közben gondolatban visszatérjünk ifjúságunk szép emlékeire, úgy, hogy közben ne kelljen háborognunk a jelenen. Ugye, nem lenne unalmas.


  A gyermekeink amúgyis örökké gondoskodnak számunkra izgalmakról.


  Apropó, mesélek valami jót. Laci fiam a családjával egy hétig a bolgár tengerpartra utaztak. Előre lefoglaltak egy két csillagos szállódában szállást. Mikor odaértek tudták meg, hogy közben másoknak adták ki a szobájukat. Kis zavar, kavarodás támadt, majd felajánlottak nekik egy lakosztályt a közeli négy csillagos szállódában ugyanazért az árért. Vasárnap felhívtak skype-on elmesélték, hogy jártak és megmutatták lakosztályukat. Nagy a luxus, libegővel mennek a partra, ahol ingyen fogyaszthatnak sört és üdítőt. A parton megvan a külön helyük nyugággyal mindennel ellátva. Na.
 29. 2014-07-21 13:3022151.
  Kaptam emailben egy kimondottan egyoldalú beállítottságú linket, ezért még egyszer idemásolom azt a mondatot, amelyről a tegnap esti cikk szólt:
  Az Izraelről (és kb. öt perc után elkerülhetlenül: a zsidókról) szóló európai diskurzus elválaszthatatlan az alulinformáltság, az előítéletesség, a közöny és a teljes nihilizmus térnyerésétől." 
  ***
  Itt van az MTI által közölt hír. Szó sincs benne a kb. 2000, Izrael területére irányított hosszú- és középtávú rakétákról (ebben a pillanatban is megszólalt valahol a rakétariadó) és arról az egyszerű tényről, hogy: "Mi a rakétáktól védjük a lakosságot, ők a lakossággal védik a rakétákat." 
  Sőt, mi több, arról sem szól a fáma, hogy a "több mint 500 palesztin áldozat" közül hányan vesztették életüket fegyverrel a kezükben. Persze, mert közben dícső halálukban ők is civilekké váltak. A bátor védekezésről már nem is szólok! A hős harcosokat asszonyok és gyermekek élő pajzsa védi! 
  ***
  Ne essetek abba a hibába, hogy a szándékosan manipulált hírek befolyásolják a véleményeteket!!!
  ***
  Nem furcsa, hogy a Szíriában több mint három éve folyó öldöklés nem háborított fel ennyire senkit? Pedig ott közel kétmillió ember vált hontalanná, ki tudja miért… Milyen farizeusok az emberek! 
  2014-07-21  11:50
  *Szigal* (22150)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 30. 2014-07-21 11:5022150.
  Szervusztok!

  Ma kihagyom a különféle hadi részleteket, nemsokára indulnom kell a szokásos hétfői kezelésre, majd találkozóm van, aztán bankügyek, szóval estig lekötöm magam, utána pedig igyekszem nem bekapcsolni a televíziót, mert úgy érzem, hogy ettől a jólinformáltságtól meg kellene már védenem magam. Holnap Tel-Avivba utazunk, ahol már egy hete nem voltam, azonkívül nem ülhet az ember egész nap a lakásban. 
  ***
  Zsuzsa, olyan kedvesen meséltél, hogy egészen visszavittél azokba az időkbe, amikor magyaráznom kellett anyukámnak, hogy egy fényképen miért teszi az "udvarlóm" kezét a kezemre. 
  Pedig az olyan nagyon szép történet volt! Ugyanarról a "fiúról" szól, aki a minap telefonon érdeklődött felőlünk. Tizenöt éves voltam. Az Ifjúmunkás Szövetség minden évben ingyenes kiképző, három hétig tartó táborokat szervezett és akkor, 1960-ban voltam a legelsőn, Hátszegen. Abban minden volt: nappal kis agytágítás, de módjával, délután strand, "elvtársi összejöveteleknek" becézett tánc, kedves társasjátékokkal. Az egyik játék a magyar, román és világirodalom szerelmes párjairól szólt, kaptunk egy-egy névvel megjelölt szívecskét és meg kellett keresnünk a párunkat. Voltunk úgy háromszázan. Az én szívecskémen Noémi név volt, és gondban voltam, hogy a sok román és kevés magyar fiú közül vajon melyik kapta a Tímár nevet, és közülük is ki olvasta az Aranyembert? 
  Feketehajú, kékszemű fiú keresett meg, ő volt Tímár Mihály és román létére igenis ismerte Jókai regényét! Egész este együtt táncoltunk, szerelem volt első látásra és öt évig tartott. Ő már végzős volt, de az én városomba felvételizett egyetemre, majd három év múlva én voltam az, aki "elhagytam", és Kolozsváron folytattam a tanulást. Akkor már csak havonta egyszer találkoztunk és a távolság meg a helyi csábítások lassan megölték a nagy szerelmet. 
  Most sajnáljam? Nagyon szép és gazdag életet éltem, nehezet, de tele kihívásokkal. Az övé se volt könnyű. Éppen most halt meg a kétéves unokája, nagyon szenved. Mit csináljunk? Ez volt a sorsunk. 
  ***
  Zsuzsa, gyönyörűszép a Te történeted is. Hadd nevessenek a fiatalok, ők nem is tudják, hogy a milyen izgalmas és felemelő a romantika! Szép név az Emánuel és tudjátok mit jelent? "Velünk az Isten" - Imánu Él! 
  ***
  Maradjon is velünk, továbbra is!


  2014-07-20  22:38
  *Szigal* (22145)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 31. 2014-07-21 07:2522149.

  Semmi említésre méltó esemény nem történt. Sok időt töltöttem a rokonaimmal. Megnéztük a Szépművészetiben a Toulouse Lautrec kiállítást.


  Két napra elmentek Debrecenbe, megnézni a Munkácsi trilogiát és a barátaikkal találkozni. Ott tudták meg, hogy a barátjuk 28 éves unokája "eltünt" Bp-ről és Bajánál találták meg holttestét a Dunában. A rendőrség természetesen lezárta az ügyet, a körülményekről semmit nem tudtak meg a szülők!

  2014-07-20  10:51
  tanaria (22140)
  előzmény:
 32. 2014-07-21 07:2422148.
  Szép reggelt Mindenkienek!

  Itt fülledt meleg, borús idő, de azt igérik, hogy a héten enyhül a kánikula.
    Azt tapasztalom a gyerekem közzétett videóiból és idézett újságcikkeiből, hogy elég mérges néhány dolog miatt, amik persze a helyzet nemzetközi megítéléséből fakad.
  Személy szerint én sokkal jobban aggódom, mióta nem vagyok ott, mint kintlétem alatt.

  Biztos mindenki olvasta, hogy tegnapra virradóra felállították az inkriminált emlékművet a Szabadság téren. emiatt tegnap délelőtt jó sokan mentek oda tiltakozásként. Minden tiszteletem az övéké, de nem gondolom, hogy bármit is el tudnak érni. Bevallom én nem mentem, mert kontraproduktívnak éreztem volna a tiltakozást.

  Viszont ma adakozni fogok azoknak a gyerekeknek az itthoni nyaraltatására, programjaik lebonyolítására, akiket izrael legtöbb rakétát kapott térségéből Eshkolból és környékéről érkeztek a hét végén. Legyen ezeknek a gyerekeknek békés és felhőtlen pár napjuk itthon.

  Az udvarlóról: voltunk 15 év körüli kiskamaszok abban az időben. A fiú, akit Emánuelnek hívtak gyönyörű fekete göndörhajú, kreolbőrű zsidó fiú volt, egy háromfiús zsidó családból. Érdekes család volt az övéké, az édesapa, aki vasmunkás volt tizenéves korában a cionista mozgalommal elment Izraelbe, ott el vett feleségül egy helyi szép fekete lányt, majd egy idő után hazaköltöztek Magyarországra. a néni soha nem tanult meg jól magyarul.
  Az ismeretség az unokatesóm közremüködésével köttetett, akinek nagyon tetszett ez a gyerek, de mit volt mit tenni,a kínálatból engem választott.

  Jártunk sétálni, persze szülői engedéllyel és soha nem ketten (anyukám valamelyik öcsémet mindig ránk sózta, az ő mamája, meg az övét), meg moziba, és elhívhattam egyszer az iskola bálba is, ahol minden fiú nagy kincs volt, mert a sulinkban jobbára lányok jártak. A lányok nagyon irigyeltek, mert a fiú nem csak szép volt, hanem a kor szokásával ellentétben fehér volt az üneplő zakója nem szürke, mint bárki másé, és egyszer csak felpattant a szinpadra és énekelt egy dalt héber nyelven nagyon szépen. Tartott a szerelem vagy három, nég yhónapig, de a barátság évekig megmaradt nem csak köztünk, hanem a családjaink között is. Aztán, mint lenni szokott én férjhez mentem egy sokkal kevésbé szép, másik zsidó fiúhoz, ő elvett egy kevésbé szép ( ha-ha) másik zsidó lányt, akivel holtáig együtt éltek, míg őt el nem vitte egy infarktus.
  Na, ennyi volt az első szerelem, de nincs olyan érettségi találkozó, ahol meg ne kérdezzék a lányok, hogy tudok-e valamit arról a szép fiúról.
  A házasságom után mi már nem laktunk azon a környéken, sőt, amig az 1980-as évek elején nem jártam Zuglóba dolgozni, addig arrafelé sem jártam. A 67 villamos is megszünt közelkedni az Erzsébet királyné útján, emiatt a szüleimet látogatni is más úton jártunk, akár tömegközlekedéssel, akár autóval mentünk.

  Azt hiszem ez a történet bennünket megmosolyogtat, de unokáink generációja jót röhög rajta (kipróbáltam), azt ondták, hogy ők ilyet az oviban éltek át utoljára. tudjátok, kicsit sajnálom őket
   
  2014-07-20  22:30
  *Szigal* (22144)
  előzmény:
 33. 2014-07-21 07:0822147.
  Szerintem érdemes volt haza cipelni, gyönyörű! Ékesítse sok évig az otthonotokat.
  2014-07-20  09:57
  *Szigal* (22138)
  előzmény:
 34. 2014-07-21 07:0322146.

  Egészségetekre az éjszakai nyugodalmat!


  (Sajnos  tegnap nem jutott időm a régebbi bejegyzéseket elolvasni.)


  Zsuzsa: Eddig valóban biztonságos környék volt, a helyszínelők szerint mostanában nem egyedi az eset.


  Az Aluminiumárú gyár még meg van, a mintaboltjuk régen bezárt. A Danuvia helyén egy Épker nevű cég van, a E.Kir-né felől a földszinten konditerem.


  Az említett szódás a 70-es évek vége felé még járta a környéket, majd elmaradt.


  Az Ilosvaiban gyönyörűen felújított kis családi házak vannak, nem ismerné rá anyira megváltozott az utóbbi 20-30 évben.


  Érdemes/érdekes lenne egy sétát tenni és a helyszínen nosztalgiázni.


  Ma sürgősen találnom kell egy csontkovácsot! Kb. egy hónapja megbotlottam a járdában keletkezett "dudorban" (felnyomta a gyökér az aszfaltot) és megrándult a bal oldali keresztcsontom, becsípődhetett egy idegszál és a fájdalom fokozódik.


  Békés napot a távolban, fejezzék már be a gyilkolást!


  Legyen jó napotok/hetetek.


   

 35. 2014-07-20 22:3822145.
  Jav. beszélhetés - tényleg fáradt vagyok már: beszélgetés. 
  2014-07-20  22:30
  *Szigal* (22144)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 36. 2014-07-20 22:3022144.
  Olyan jó, ha feszültségoldó témákat dobtok be! Zsuzsa, elmesélnéd azt a felejthetetlen történetet az első udvarlóval? 
  (Imádom ezt a szót, anyukám használta előszeretettel, amire én mindig utánamorogtam, hogy na persze, kertelő!)
  Képzeld, ma jót beszélgettem Pannival, miközben a munkahelyére autózott, mesélt a költözésről, rendezkedésről, a kis Inbar névadó ünnepségéről, a függetlenedő unokádról, riadókról - szóval mindenről. Jó kis beszélhetés volt, de hiszen mindig az!   Jó éjt, Topik!
  2014-07-20  18:51
  visszatérő (22142)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 37. 2014-07-20 22:2222143.
  Jó estét! (éjszakát?)
  Most olvastam és szívesen ajánlom nektek is, bár az is lehet, hogy már olvastátok. Nagyon-nagyon jó. 
  Kedvcsinálónak csupán egy rövid idézet:
  "A zsidó állam nemcsak a Közel-Keleten idegen test, hanem itt, Európában is. Az Izraelről (és kb. öt perc után elkerülhetlenül: a zsidókról) szóló európai diskurzus elválaszthatatlan az alulinformáltság, az előítéletesség, a közöny és a teljes nihilizmus térnyerésétől." 
  ***
  Az ATV frissülő hírfolyamát továbbra is olvashatja, akit érdekel a téma. Néhány apró pontatlanságtól, téves fordítástól eltekintve, továbbra is objektíven tudósít.
  Késő délután közölték, hogy szombatról vasárnapra virradó éjjel, a fegyveres konfliktus 13. napján 13 katonánk vesztette közelharcban életét. Mindannyian a híres Goláni Hadtestnél szolgáltak (ahol huszonkettő-huszonhárom évvel ezelőtt a lányom is). Itt most el kell magyaráznom valamit, de lehet, hogy tudjátok, nevezetesen, hogy addig nem nem közlik a katonai veszteségeket, amíg az elesett katona, vagy katonák családját nem értesítik, és mert 13-ról volt szó, csak azután tehették publikussá, miután mindegyik család megtudta a szörnyű hírt. Mondanom sem kell, hogy mindenki fájlalja a történteket. 
  Ennyi mára. Most már megpróbálok nyugovóra térni. 


  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 38. 2014-07-20 18:5122142.
  Amíg Marika az utcaneveket fel nem említette, ezek a dolgok nem is jutottak eszembe, de mivel a gyerekkorom egy részét azon a környéken éltem le és sok "esemény" történt velünk. Ebből is látszik, hogy mi nem számítógép és okostelefon vonzásban töltöttük fiatal éveinket, hanem az élményeinket a való világ történései adták. A lovaskocsin járó szódás, a jeges, akitől egy héten egyszer vettük a jeget (még nem volt frizsider).

  Na és az első udvarló, az felejthetetlen történet!

  Amig ezeken nosztalgiázom, csak az agyam egy csücskében van a háború, ami így távolból (és főleg mert kicsit félre vagyunk itthon informálva) sokkal félelmetesebb, mint a valóságban.

  2014-07-20  09:57
  *Szigal* (22138)
  előzmény:
 39. 2014-07-20 10:5922141.
  Olyan élvezhetően mesélsz, hogy érzem annak a régi világnak a hangulatát. Neked jól esett mesélni, nekem jól esett olvasni. Előjött nekem is a gyermekkori utcám forró nyári hangulata...
  2014-07-20  06:52
  visszatérő (22134)
  előzmény:
 40. 2014-07-20 10:5122140.
  Sok a lehangoló hír.
  Mesélj a mozgalmas múlt hetedről.
  2014-07-20  06:35
  Alsórákosi (22133)
  előzmény:
 41. 2014-07-20 10:4722139.
  Mindenkit szeretettel köszöntök!


  Örvendek, hogy szépen, méltón ünnepeltetek együtt.


  Veletek érzek és szomorú vagyok a vesztességek miatt.
  Annyira szeretném, ha ez alkalommal elérnék a CÉLT! Ezért drukkolok teljes szívemből.  2014-07-19  14:04
  *Szigal* (22131)
  előzmény:
 42. 2014-07-20 09:5722138.
  Örülök, hogy hazaérkeztél, Alsórákosi-Marika! Hiányoztál. 
  Olvastam a hírt, egyre minősíthetetlenebb "intézkedések" történnek. Lehet, hogy nem hiszik, hogy mindennek vége van egyszer? Sok pénzbe kerül majd a lebontása. Szöööööööörnyűűűűűűű!
  ***
  Visszatérő-Zsuzsa, kedves epizódokra emlékezel, mindig jólesik egy kis nosztalgiázás, ugye? 
  ***
  Gyönyörű pozsgás növénnyel gazdagodtunk, illetve gazdagodott a lányom (én alig tudtam hazacipelni!), megmutatom!
  A kaspója súlyosabb, mint maga a növény, de megérte megvenni. (1. - 2.)>>>>
  3. Más virág is akad. Szép lett a nappalink. 
  2014-07-20  06:35
  Alsórákosi (22133)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 43. 2014-07-20 09:3522137.
  Fogalmam sincs, nem tudok segíteni, de talán ha a legfelső sávban, a "keresés" mezőbe beütöd a címet? Sok sikert!
  2014-07-20  07:14
  óvónő (22136)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 44. 2014-07-20 07:1422136.
  Bocs, hogy másról kérdezek, de nem tudjátok, hova lett a "Megsúgom" ?

  2014-07-20  06:58
  visszatérő (22135)
  előzmény:
 45. 2014-07-20 06:5822135.
  Ha már a nosztalgiánál tartunk, akkor azt is elmesélem, hogy az Erzsébet királyné úton volt a Aluminiumáru Gyár és a mi iskolánk mindig ott tartotta a szalagvató bált, ami persze nem volt igazi bál, mert nem volt szabad "szép ruhába" öltözni, csak az iskolai egyenbe, tánc alig, de rengeteg lélekemelő beszéd, jellemünk csiszolására.

  Vele szemben az Éva mozi, azt nem tudom a gyár meg van-e még, de a mozi már réges rég nincs meg. A mozi mellett volt egy kerthelyiség is.

  Na, ma reggelre elég az emlékezésből, de bevallom jól esett!
  2014-07-20  06:52
  visszatérő (22134)
  előzmény:
 46. 2014-07-20 06:5222134.
  Az a környék gyerekkoromban békés kertváros környék volt, ott lakott az Ilosvay utcában az egyik unokatesóm, meg abban az utcában lakott életem első "udvarlója", (aki sajnos már nem él) meg a környékbeli szódás bácsi, aki lovas kocsival hordta a szódát és kolomppal csengetett, ha beért az utcába, mi meg kivittük a kapu elé az üres üvegeket már előre és a csengőre csak kimentünk behoztuk a tele üvegeket és adaadtuk a pénzt. az öcséim számára az egyik legnagyobb élmény volt, ha felülhettek mellé a kocsira.
  De régen volt Marika, jó, hogy esdzembe juttattad!

  2014-07-20  06:35
  Alsórákosi (22133)
  előzmény:
 47. 2014-07-20 06:3522133.

  Az  ébredezőket  üdítő reggeli folyadékkal köszöntöm!


  Mozgalmas hét van mögöttem, de már a saját ágyamban aludtam.


  Visszaolvasni még nem volt energiám, majd a nap folyamán, talán.


  Ismereteim bővültek a "királyi" szócső jóvoltából megtudtam, hogy a Szabadság téri Német megszállási emlékmű "nemzetgazdasági szempontból kiemelet jelentőségűűűűűűűűű" !!!!!


  A magyar görögdinnye is  "előlépett" nemzetivé .


   


  A barátnőmet kirabolta egy ficsúrka, fényes nappal a Fűrész utcában, a Kerékgyártó-Ilosvai szakaszon, 50 m-re a lakásától.


  Kára: az összes irata, értékes aranylánca, a közemultban vásárolt okos telefonja, a kulcsai, vagyis a női táska tartalmával minden.


  BÉKÉS NAPOT A TÁVOLIAKNAK,  hűvösebbet a közelieknek! 


   

 48. 2014-07-20 06:1122132.
  Üdvözlök minden idelátogatót!


  Tegnapi veszteségünkhöz (20 éves katona, 45 éves tiszt) ma éjjel újabb kettőt írhatunk, egy 20 és egy 21 éves katonát. 
  Áldott legyen az emlékük. Ők az a mindennél drágább ár, amit a későbbi csendért fizetnünk kellett. 
  Olyan igazságtalan ez az élet! Míg nálunk volt egy kis fellélegzés, másutt már csak a bánat marad - elképzelem az elesett katonák háthagyott szeretteinek további életét, amely már soha nem lesz olyan, mint ezelőtt.


  Ma nem is írok többet, szomorú vagyok és kedvetlen. Megkezdődött a 13. nap. 
  Bár vége lenne mielőbb, de ne úgy, hogy majd várhatunk a következőre.     2014-07-19  14:04
  *Szigal* (22131)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein
 49. 2014-07-19 14:0422131.
  Szervusztok!


  Mai hadijelentés helyett inkább a tájékozott és objektívnek tűnő hírfolyamot linkelem be. Főleg az "update" pontosításoknak örülök. 
  Hozzátenném, hogy a Beér Tuviában lakatlan területre becsapódott rakéta, tulajdonképpen egy temetőben landolt…
  A Chámász behatolási kísérlete az alagutakon keresztül pedig nem sikerült, bár megsebesítettek néhány izraeli civilt és katonát. A cél továbbra is a "szépen" kiépített alagútrendszerek teljes megsemmisítése. Csak csendesen morfondírozok: hány lakást építhettek volna a gázai emberek számára az alagutakban lévő, tökéletesen (telefonokkal, audiovizuális rendszerekkel) felszerelt betonbunkerek helyett? Hiszen az életszínvonal javítására kapták a pénzeket…


  Nálunk ma ünnep van. Teljes létszámmal. A frontvonalról hazatért majdhogynem családtag javítja a morálunkat, az ő magyar zsidó eredetű fantasztikus humorával, pedig nem is tud magyarul, de mindent megért. A humora pedig így válik univerzálissá. A karján díszelgő csúnya szúnyogcsípésre például legyintett, hogy: ilyenek a palesztin szúnyogok. A kocsiján már félig kijavított repesznyomok - hozzánk is elhozta a fenyegetettség nyomait. Okos és mégis érzelmes ajándékokkal érkezett. Boldoggá teszi az ünnepeltet. Aki rengeteget aggódik. 
  ***
  Egyébként Julika, azt hiszem félreértettél, mert félreérthető is voltam. Csupán azért voltak szorongásaim, hogy jól sikerüljön ez a születésnap. És sikerült. Amúgy a honfitársaim épségéért is aggódom, de azt is tudom, hogy bármennyi időre is van szükség, nem kételkedhetünk az eredményben. Feltéve, ha hagyják végigcsinálni amit elkezdtünk, és nem erőszakolnak ránk valami hátrányos fegyverszüneti szerződést. 
  ***
  Margaret-Marika, nagyon köszönöm a jó híreket! Továbbra is a legjobbakat kívánom betegnek és hozzátartozóinak egyaránt! 
  Köszönöm a biztatást, de nem hiszem, hogy valaha is lesz ebből valami. Nektek és magamnak írtam, nem titkosítottam, így aki akarta, elolvasta, különben is ezrével jelennek meg ilyen meg olyan könyvek, kutyát sem érdeklő tartalommal. Akkor pedig minek? És kinek? 
  ***
  Tanaria, továbbítottam kedves üzenetedet, a címzett nagyon örült neki! 
  ***
  További kellemes hétvégét!  2014-07-18  16:31
  tanaria (22130)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ,,Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." Albert Einstein