Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

A leghatásosabb immunerősítő gyógynövények

N?k Lapja Café
N?k Lapja Café
Létrehozva: 2010. január 9. 13:55
Télvíz és járványok idején érdemes sokféle természetes anyaggal erősíteni az immunrendszert, így például drogokkal is. A növényi drog a gyógynövénynek az a része, amely a hatóanyagot tartalmazza. Alkalmazásuk szerteágazó lehet, így a fitoterapeuták hatóanyaguk szerint sorolják be őket.

Tovább a cikkre...
  1. 2010. július 14. 20:078.

    Saját tapasztalatom, hogy nagyon hatásos a kasvirág hajtás tea. Nekem COPD betegségem van, korábban rengeteg antibiotikumot kellett ennem, mert minden fertőzés megbetegített. Egy ismerős tanácsára négy éve iszom reggelente egy filter kasvirág hajtásból készített teát, amikor langyos, akkor teszek hozzá egy csipkebogyó filtert is. Azóta nem kellett antibiotikum, amin az orvosaim csodálkoztak a legjobban. Olvassátok el a használati utasítást!!!

    Jó szívvel ajánlom kipróbálásra vírusos időszakban.

    Szeretettel: 1szaki

    előzmény:
    vea13 (7)
    2010-07-14  19:25
  2. 2010. július 14. 19:257.
    A legjobb immunerősítő tapasztalatom szerint a kasvirág. 2 üveg kasvirág (echinacea) kivonatot szedtem be tavaly télen, azóta kutya bajom.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  3. Torolt_felhasznalo_563620
    Torolt_felhasznalo_563620
    2010. Április 13. 12:146.
    Én meg arról is hallottam, hogy az étel-intolerancia is okozhat különböző egészségügyi problémákat. A fent ajánlott ételek között is jó pár olyan van, amiről kiderülhet egy teszt elvégzése után, hogy többek között ezekre érzékeny szervezetünk. Érdemes ennek is utána nézni, ha fel akarjuk tuningolni szervezetünket. http://www.food-detective.hu/tesztek/a-food-detective-altal -kimutatott-etelek-listaja.html
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  4. Torolt_felhasznalo_197102
    Torolt_felhasznalo_197102
    2010. február 11. 17:185.

    Én az Olajfalevél-kivonatról hallottam, hogy elég jó immunerősítő hatása van.

     

    Az olajfalevél kivonatban található oleuropein antioxidáns tulajdonságánál fogva hozzájárulhat szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához, így egészségünk megőrzéséhez.

    A készítmény igen hatásos különböző kórokozó vírusok, baktériumok, gombák ellen, illetve magas vérnyomás és egyéb szív- és keringési rendellenességek esetén. A természetes bélflóra mikroorganizmusait erősíti, hatásos gyomorfekélyes állapot megelőzésében és a kialakult probléma esetén is.

    Kimondottan jó eredményeket értek el alkalmazásával az asztmánánál és az allergiánál. Általános és természetes eredetű immunrendszer-erősítő. Az Olajfalevél kivonat rendszeres szedése hozzásegít ahhoz, hogy közérzetünk tartósan javuljon, az immunrendszeri betegségekkel (pl. influenza) szemben, nagyobb legyen az ellenálló-képességünk.

     

    Egyébként meg:

    http://www.immun.hu

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. 2010. január 9. 16:504.

    Sziasztok!

    Kiváló immunerősítő a méz!!!

    Méz méz méz

    Akit érdekel kiváló minőségű  akácméz és havasi méz írjon privit.Jutányos áron.Biógazdálkodásból származik.

    Tehát bióméz!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_686442 (1)
    2010-01-09  13:55
  6. 2010. január 9. 16:173.

    Tegyünk hozzá még egy kis gyömbért is

     

    Meghűlésre és immunerősítésre


    Nemcsak az emésztési problémák, hanem a meghűléses megbetegedések kezelésében is hatásos: fokozza az immunrendszer működését, melegíti a testet és serkenti a szervezet aktivitását, ráadásul hatóanyagai segítik az influenzavírusok elpusztítását is.

    Gyulladáscsökkentő, tisztító hatása révén hatékony háziszer a megfázás, hörghurut, nátha orvoslásában. A hosszúra nyúlt évszakváltás megterhelő hatásait ellensúlyozhatjuk, ha gyömbérből készült italokkal is erősítjük immunrendszerünket.

     

    Gyömbéres limonádé
    A gyömbéres limonádé kiváló erősítő és emésztésjavító ital: a gyömbér melegít, erősíti immunrendszerünket a kórokozókkal szemben, a fahéj szintén erős baktérium- és vírusölő hatású, a citrom C-vitamin tartalma mellett szintén kiváló a kórokozók ellen, a méz pedig szintén immunerősítő, roboráló hatású.

    A gyömbéres limonádéhoz felszeletelt gyömbért használjunk, egy liternyi vízhez egy két-háromcentis darabot(aprítva) főzzünk fel egy rúd fahéjjal. Miután levettük a tűzről, dobjuk ki belőle a fahéjat, és a gyömbért hagyjuk állni néhány órát a vízben – így érvényesül igazán édes-csípős aromája. A gyömbéritalhoz facsarjunk ki legalább egy citromot, és ízesítsük néhány kanál mézzel, ízlés szerint egy-két deci narancslével.
     

    Forrás:harmonet.hu

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. 2010. január 9. 13:552.
    Én a C-vitamin tartalmúakat kiegészíteném a homoktövissel! (Ez egy valódi C-vitamin bomba!)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top