Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Auchan részletfizetés

m1aya3
Létrehozva: 2009. december 8. 16:37
Na, hát többet a székesfehérvári Auchanba sem megyek vásárolni (de semmit sem). Korán felkeltünk, majd beautóztunk párommal. A cél telefon vásárlás volt részletre. Egyből irány a telefonokhoz, felkap, eladóhoz odavisz, majd közlöm, hogy részletre szeretném megvenni. Mire az eladó: Rendeben, fáradjak a kollégáihoz elintézni a papírokat. Látom senki nincs előttünk (legalább gyorsan végzünk - gondoltam). Elővettem az összes okmányt, iratot, papírt ami kellett...elmondták a lehetőségeket, majd a végén megkérdezték van-e Auchan kártyám. Mire én: nincs. Erre egyből rávágták, hogy igénylek e? Mire én: nem (minek Auchanos hitelkártya, eddig is kézpénzel fizettem ha vásároltam ott). Közölték, hogy kb. 20 percet várni kell mire a bank elbírálja, addig nézelődjünk. Nézelődtünk. Aztán vártunk, vártunk s vártunk..... És végre ránk került a sor.... S másfélórás ott létünk után végre közölték, hogy nagyon sajnálják, de nem adnak részletfizetésre lehetőséget.... Itt eléggé felment a pumpa.... Nem hiszem, hogy azzal lett volna gondjuk, hogy párommal együtt az össz bevételünkből - ami 200 felett van - nem tudunk havi 5000 forintot fizetni (s mielőtt bárki elkezdené, az enyém lett volna a telefon, s az én fizumból nem tudom egyben megvenni az egyéb kiadások mellett, ezért szerettem volna részletre). A magyarázat nagyon egyszerű: ha nincs Auchan hitelkártya, akkor nincs részletfizetés sem! Ezek után az Auchan is, meg a Cetelem bank is tehet egy szívességet! A telefont meg megveszem máshol.... mint ahogy a jövőben majd a többi műszaki cikket is. Auchan - soha többet (főleg, hogy már máskor is volt panaszom rájuk)!
  1. 2010. november 21. 12:0059.

    Szia!

    Ha van bankkártyád akkor arra van hitelkereted is, legközelebb vedd meg arra és nem kell várakoznod csak odamész a pénztárhoz és fizetsz.

     A saját bankodnál senki jobban nem tudja igazolni, hogy fizetőképes vagy-e vagy sem.

     De, én meg azt mondom, hogy kp-ra vásárolj mindig mert a 45%-os THM nem jó semmire amíg a pénzed csak 5%-on kamatozik.

     Mindenképpen érdemes összegyűjteni és akkor később nem fáj a fejed.

    Macken

    előzmény:
    m1aya3 (1)
    2009-12-08  16:37
  2. 2010. október 15. 12:1058.

    ahogy mondod!

    Jók a kis pontgyűjtős dolog is amit később le tudsz vásárolni. De ha az embernek nincs pénze és valamit muszáj vennie akkor egy jó hitellel ki van segítve. Én is egyre több 0%os dolgot látok. Bár én még nem tartok ott,hogy ilyen nagy dolgokat vásároljak. Mondjuk egy mosógép lassan már jól jönne...azt hiszem a kicsikém cserére szorul. Már igencsak nyögve centrizik és más kisebb-nagyobb baja van. De ameddig tisztán és nem megtépázva veszem ki belőle a ruhákat biztos helye van

     

    előzmény:
    havasar (55)
    2010-10-13  10:19
  3. 2010. október 13. 12:3557.

    A pontgyűjtésről se ítélkezzünk ilyen elhamarkodottan. Mert vannak olyan boltok, ahol elég hasznos is lehet az a 10-20%-nyi pár száz Forint. Pl. a drogériákban jól jön, ha van ilyen kedvezméyned, viszont az ilyen drága temrékeknél - mint mondjuk a fazék, amit írtál, valóban nem éri meg.

    Hitelkártyát én nem váltottam, és reménykedem benne, hogy nem is kell majd kiváltanom, inkább gyűjtögetek, és megveszem 2 hónappal később. Ha meg kifogytak a termékből, legalább megmarad a pénzem másra

    előzmény:
    katinka501 (56)
    2010-10-13  11:01
  4. 2010. október 13. 11:0156.

    Hát ki így van vele ki úgy, van akinek megéri van eki meg inkább gyűjtöget, szerinte mez ember függő és nem lehet ilyen tisztán kijelenteni hogy az márpedig jó.

     

    A pontgyüjtőssel én em igazán értek egyet, mert gyüjtöd a pontot és akkor kapsz mondjuk 10-20% kedvezményt egy alapból dráag termékből, annak meg mi értelme??? Például ha az a fazák kerül 25 ezerbe abból 10 százalék még mindíg 22500 ft ami nem kevés egy fazékra amit majdhogynem tizedéért be tudsz szerezni habár tény hogy nem "minőségi" termék lesz, csak egy olcsó fazék és kész... Meg mikor ékszerekre megy a pontgyűjtés, nah erre inkább nem is mondok semmit, akkor már inkább pontgyüjtő kártya amit valódi levásárolható pénzre váltasz be nem olyan dologra amire ne mis biztos hogy szükséged van, sőt általában az emberek nagyon kis százalékának van rá szüksége, persze annak megéri, és ki vagyok én hogy elvegyem tőlük ezt az örömöt, de szerintem kitalálhatnának olyat is ami mindenkinek jó nemcsak egy szűk vásárlói rétegnek....

    előzmény:
    havasar (55)
    2010-10-13  10:19
  5. 2010. október 13. 10:1955.
    nem tudom ki hogy van vele,de az auchan az áruhitelei szempontjábol eléggé bejövös!akcios termékeira 0% thm-et vállal,amitöl nemhiszem h kéne jobb hitel...és hogy csak az akcios termékeikre vonatkozik ez?!hát elsösorban akkor és azt éri meg venni hipermarketekben,ez vonatkozik mindenfajta termékre,ami le van akciozva,amugy ugyanolyan drága mint máshol!!!nekünk is volt,s van hitelünk  auchanban,nem volt vele eddig probléma...müszaki cikkeik megbizhatoak(utobbi honapokban sikerült is bevásárolnunk többféle terméket..tv-töl kezdve digitális képkeretig)ezek a pontgyüjtös dolgok meg...sosem érdekelt az ilyesmi,igencsak apro kedvezményekhez lehet velük jutni!az auchan-ös hitelkártya meg..nekünk nagyon jol jön,kedvezöbb a hitel vele
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_390011 (0)
     
  6. 2010. október 8. 13:0054.

    de ez csak a marketing, olyan sokkal azaz jelentősen olcsóbban nem kapod meg, amire ez az egész kimegy az az hogy magukhoz láncoljanak valamilyen szinten tehát akarj visszamenni és ha ugyebár van hitelkártyád de nincs pénzed, és vásárolnod kell SOS-ben valamit akkor azt hol fogod megvenni???

    Ez a lényege, aztán, hogy kinek éri meg arra a legjobb válasz az hogy az üzletnek természetesen, neked csak abban a pillanatban éri meg de utána ugyanugy vissza kell fizetned és a kamatai lehet kedvezőtlenebbek mint amennyit nyertél vele, attól függetlenül, hogy a kártyadíj az 0 ft

    előzmény:
    kasokaa (53)
    2010-10-04  10:46
  7. 2010. október 4. 10:4653.

    Abban nem lennék biztos, hogy a hitelt olcsóbban kapod meg, szerintem inkább nagyobb kerettel adják a hitelkártyát (350 ezer) mint általában. Bár ebben sem vagyok annyira biztos, még sosem volt hitelkártyám, csak első olvasatra ez ragadt meg.

    Ezekből a dolgokból inkább a kedvezményre jogosító kártya tetszik, főleg az hogy ha nincs szükségem "búvárszivattyúra" akkor a következő hónapban egy fűnyírót választhatok helyette olcsóbban, ami tényleg kellene. :)

    előzmény:
    Andi844 (52)
    2010-10-01  13:44
  8. 2010. október 1. 13:4452.

    Valóban ahogy Stella is mondta nem lehet pontokat vele gyűjteni. De ez nem is baj. Mert vannak termékek amiket olcsóbban lehet megvenni ezzel a kártyával sőt van olyan is,hogy egy hitel még kedvezőbbé van téve a kártyatulajdonosok számára,mint azoknak akiknek nincs kártyájuk.

    Nekem speciel nincs ilyen kártyám mert én roppant okosan vásárolok (véleményem szerint) de van akinek ez igenis jó megoldás. Máskülönben nem igényelnék akkor annyian.

    előzmény:
    Anett1980 (48)
    2010-10-01  11:34
  9. 2010. október 1. 13:4051.
    Ez nagyon érdekes! lehet, hogy az áruhiteles papírokban volt valami kitétel és errefel automatikusan odacsaptak még egy hitelkártya papírt is, ami persze nem szép hogy nem tájékoztatják az embereket. Még az a szerencse hogy nem kellett érte  fizetned. Amikor mi vásároltunk és az éppen akcós kedvezménynek voltak ilyen feltételei akkor legalább nekünk elmondták hogy mit kell csinálni és hogy semmi nem kerül. Ezek után persze hogy mondtuk hogy csinálja akkor meg mert a kedvezményt azt szeretnénk igénybe venni.
    előzmény:
    Stella73 (50)
    2010-10-01  12:48
  10. 2010. október 1. 12:4850.
    Nem pontgyűjtő kártya, viszont bizonyos termékekre kedvezményt lehet vele igénybevenni. Én is telefont vettem részletre, és persze csak a kártyával lehetett. A kártya ott porosodik a tárcámban, még csak nem is aktiváltam, és nem is fogom. Egy korábbi áruhitelemhez meg mindenféle kérés nélkül adtak hitelkártyát, azt sem használtam soha.
    előzmény:
    kiskapucska (46)
    2010-09-29  14:27
  11. 2010. október 1. 12:2549.

    Hozzászokhattunk már, hogy szinte semmiben nem adnak teljeskörű tájékoztattást, max. a gyógyszereknél. :)

    Ezt szerintem direkt a nők miatt vezették be, vagy tették lehetővé, hogy biztos meg tudják venni azt, ami nekik megtetszett, aztán később fájhat a szívük..

    Mondjuk jól jön, ha csak a pénztárnál jössz rá, hogy kevesebb pénz van nálad.

    előzmény:
    Anett1980 (48)
    2010-10-01  11:34
  12. 2010. október 1. 11:3448.

    Hát kicsit még utánanáztem az auchan oldalán, hogy miez hogy van, bár ott sem teljeskörű a tájékoztatás (miért is lenne, mert ha személyesen mondják el, azt nehezebb visszautasítani, ugyebár)..

    Szóval szerintem ez azért éri meg nekik, mert ha egyszer olyan helyzetbe ekrülnénk, hogy valamit sürgősen meg kell venni, de épp nincs rá pénz, akkor ez ott van a pénztárcádban, csak elő kell venni és nekik megy a pénz, kártyadíj meg egyáltalán náluk vásárolsz, míg ha nincs ilyened, akkor esetleg vársz hónapelejéig, vagy kölcsönkérsz, vagy szétnézel melyik bank milyen feltételekkel tudna hitelt adni vagy hitelkártyát.. szóval ez ilyen "fél lábbal az ajtóban" technika ;)

     

    Persze nem kell megadni magunkat neki, és ha ki is váltjuk, nem muszáj, használni..  de az emberek előbb utóbb szokták.. és ezt az auchan is tudja ;)

    előzmény:
    kiskapucska (46)
    2010-09-29  14:27
  13. 2010. szeptember 29. 17:5247.
    Ez csak hitelkártya
    előzmény:
    kiskapucska (46)
    2010-09-29  14:27
  14. 2010. szeptember 29. 14:2746.

    De akkor mire is jó ez az Auchan kártya, ha ők nem kapnak utána semmi pénzt? És mért kell megnehezíteni a hiteles vásárlást ezzel a kártyával, nem értem. :S

    Egyébként erre a kártyára lehet pontokat is gyűjteni, vagy ez cska direkt a hitelre van?

     

    előzmény:
    m1aya3 (1)
    2009-12-08  16:37
  15. 2010. szeptember 29. 13:2845.

    De most jól értem akkor, hogy igényelek auchan-kártyát, és egyáltalán nem használom, akkor éves díjat meg semmit se kell fizetnem, de megkapom a hitelt? És a későbbiekben sem lesz semmilyen költségem a kártya miatt ha nem használom?

     

    Amúgy én az Auchan elektronikai cuccaikat nagyon jónak tartom, jó az ár-érték arány, én most laptop vásárlás előtt vagyok, és tényleg vannak jó konstrukciók, de részletfizetés nélkül sajnos nem tudom megvenni..

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_116446 (0)
     
  16. Torolt_felhasznalo_647244
    Torolt_felhasznalo_647244
    2009. december 8. 23:1744.

    A kérdésedre a válasz nincs kártyadíj.

    Nem veszel le$,nem vásárolsz vele sehol csak létezik a kártyád,nincs rá díj:)

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_802472 (42)
    2009-12-08  21:18
  17. Torolt_felhasznalo_647244
    Torolt_felhasznalo_647244
    2009. december 8. 23:0543.

    Leírom sokadjára,de Neked többen írhattuk,egymástól függetlenül,egymást nem ismerve,nem hittél:

     

    A kártyát telefonon élesítik,ha így jobban tetszik.Ezek után Te lemész veszel le $,köv hónapba jön a csekk,a köv.látod:

    levett összeg,pénz kivét díja,kamat,éves kártya díj!

    Amíg nem veszel le $,nem fizetsz vele sehol,tehát a kártyád pihen a max.hitelkerettel,nem vasalják be az éves díjat!

    Írtam,de ezt is leírom mégegyszer :

    A részletvásárlás teljesen független volt a kártyámtól,annyi volt a különbség előnyömre,hogy amikor már megvolt a kártyám nagyon hamar elintéződött maga a bírálat.A kártyámról nem vontak le 1ft-ot se,rá néhány hétre megkaptam egy borítékban az összes csekket!

    A kamat az meg annyi volt,hogy a helyszínen fizettem néhány ezret "kezelési költség"címén,amit meg kiküldtek csak a laptop normál,kamatmentes ára volt!!!

     

    Bemásolom Neked a hirdetmény egy részét:

    "Az éves díj az első használatot követően, majd az azt követő évek megegyezőhavában válik esedékessé mindaddig, amíg a hitelkártyaszámlán tartozás áll fenn "

     

    De létezik ilyen bank is.

     

    Csak hogy Neked is legyen igazad,van otp-s kártyám is,szintén fullos hitelkerettel,arra nagyon szépen levontak közel 5ezret talán.Nemtudom pontosan mert nyáron van az "évforduló" hogy annó kézhez kaptam,és így mindig nyáron vonják,hangsúlyozom:nem hiányzik arról se,és az otp mégis vont éves díjat!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_802472 (42)
    2009-12-08  21:18
  18. Torolt_felhasznalo_802472
    Torolt_felhasznalo_802472
    2009. december 8. 21:1842.
    Ez is érthető. De amennyiben aktiválom (ugye a bank által megadott módon), viszont aktív a kártya, de nem vásárolok vele, csak van, úgy van éves kártyadíj?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_789296 (41)
    2009-12-08  21:14
  19. Torolt_felhasznalo_789296
    Torolt_felhasznalo_789296
    2009. december 8. 21:1441.
    Akármikor lehet aktíválni. Vedd úgy, mint egy vész tartalékot, amihez addig nem nyúlsz, ameddig nem szükséges, de ott van, ha bármikor kellene, esetleg, mégis.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_802472 (40)
    2009-12-08  21:10
  20. Torolt_felhasznalo_802472
    Torolt_felhasznalo_802472
    2009. december 8. 21:1040.
    Ez eddig tiszta. De minek a kártya, ha nincs aktiválva???
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_789296 (39)
    2009-12-08  20:53
  21. Torolt_felhasznalo_789296
    Torolt_felhasznalo_789296
    2009. december 8. 20:5339.

    Cetelemben dolgoztam.

     

    Nincs kártyadíj, ha nincs aktiválva a kártya. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  22. 2009. december 8. 20:0338.
    Persze ez volt is nálam,meg plussz vittem közüzemi számlát is hátha kell...amikor érdeklődtem akkor nekem is csak annyit mondtak,hogy milyen papírokat,iratokat vigyek magammal
    előzmény:
    rgyongyos (37)
    2009-12-08  19:55
  23. 2009. december 8. 19:5537.
    A napokban TV vásárlás kapcsán érdeklődtem az Auchan-ban a 0 %-os hitel feltételeiről. Az Auchan kártya fel sem merült, ellenben szükséges a 20 perces bírálathoz becsatolni az utolsó havi bankszámlakivonatot, amelyen szerepelnie kell "munkabér" átutalásnak, vagy szükséges keresetigazolás. Csak így lehet megkapni.
    előzmény:
    m1aya3 (1)
    2009-12-08  16:37
  24. 2009. december 8. 19:2736.

    bubuka,egymástól függetlenül állítjuk ugyanazt,de ezek szerint hihetetlen.

    Pedig így van. :)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_647244 (33)
    2009-12-08  19:20

Címlap

top