Gránátalma-mag

yola
Létrehozva: 2009. október 27. 20:43

Megérett a gránátalma, leszedtem, kimagoztam - van egy nagy tállal, - de mit tegyek vele???

Igaz, hogy igy frissen nagyon szeretem enni, de ez tetemes mennyiség. -gondoltam lefagyasztom.

Azonkivül mit lehet kezdeni a gránátalma-maggal?? tanácsokat várok  azoktól akik tudják, hogy mire való még.

28 hozzászólás
  1. yola
    Offline
    2010. október 18. 20:1428.
    sajnos nem tudom elküldeni a képeket - hiába próbálom.....
    előzmény:
    yola (1)
    2009-10-27  20:43
  2. yola
    Offline
    2010. október 18. 20:0227.

    Most megint termett a gránátalma bokor és most tudtam már képeket is késziteni róla.

    üdv yola

    előzmény:
    yola (1)
    2009-10-27  20:43
  3. Torolt_felhasznalo_659479
    Torolt_felhasznalo_659479
    Offline
    2009. december 2. 21:4826.

    Nagyon szépen köszönöm, holnap fel is hívom őket

     

    előzmény:
    yola (25)
    2009-11-29  21:34
  4. yola
    Offline
    2009. november 29. 21:2424.

    http://www.tuja.hu/granatalma.htm

     

    Én kaptam ismerőstől - kb 10 éve, kicsi kis cserjécske volt. Ültetgettem ide-oda és mostanra nőtt meg kb 2,5-3 méter magasra

    Majd a héten készitek róla fotot.

    Szerintem lehet vásárolni 

    yola

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_659479 (23)
    2009-11-28  21:08
  5. Torolt_felhasznalo_659479
    Torolt_felhasznalo_659479
    Offline
    2009. november 28. 21:0823.

    Kedves Yola!

     

    Hol lehet termő gránátalma fához jutni, mert mi is nagyon szeretnénk. S jelenleg sajnos csak a dísz fajtáink vannak a kertünkben.

     

    köszönöm

    I

    előzmény:
    yola (1)
    2009-10-27  20:43
  6. yola
    Offline
    2009. november 2. 20:2122.

    Hát nagy szó lenne ha engem terhessé varázsolna, de ha ez igaz  lenne akkor a lányommal etetném meg az összes magot, - ugyanis 7 év házasság után nagyon várom már az unokát, csak valahogy nem jöm össze( 7 sikertelen lombik program)

    A gránátalma-magja kb mint a citrom mag és ebben van a belsőmag ami természetesen kissebb- kb 2-3 miliméter, én mindenestől megeszem isteni, szerintem kár vele bajlódni és eltékozolni a drága levét a turmixolással.

    Mélyhűtőbe van dobozba, kiveszek belőle és bekanalazom ala natur.

    Igen valóban akkor a legfinomabb amikor szétreped az alma sokkal könnyebb a magját is kiszedni és sokkal érettebb-édesebb, egyébként ha késsel vágod már ott is levet veszit.

    előzmény:
    third (19)
    2009-10-28  03:53
  7. *Tiara
    Offline
    2009. október 28. 10:4021.
    Szia, ettol soteteb, az elozohoz hasonlo kivulrol, de talan kissekekesebb arnyalatu, vagyis biztos kevesbe erett, vagy a mano tudja, igy is finom, de  a magok? nem kemeny, vagy furcsa? megragod, vagy csak lenyeled? gyumolcscentrinek nem art? kiprobalom majd ugy is, bar ahhotz eleg sok kellene, hogylegyen kifacsarva is belole valami, az ara meg huzos, ha venni kell, e snem csak ugy no kosarszam, mint a topikinditonak:)
    előzmény:
    uffachemuffa (20)
    2009-10-28  03:53
  8. uffachemuffa
    Offline
    2009. október 28. 03:5320.
    ja ertttem , hogy mire gondolsz..eljutott az agyamig:)itt latni a magokat. persze azzal egyutt eszem, de nekem a szemek nem ilyen volagosak hanem sotettebbek.
    előzmény:
    *Tiara (17)
    2009-10-28  02:58
  9. third
    Offline
    2009. október 28. 03:5319.

    Engem nemreg vilagositottak fel arrol, hogy a granatalma terhesse varazsol (mexikoi babona allitolag, nem tudom, igaz-e :)

     

    Ha cukros vagy es nem tudod lecukrozva eltenni, probald meg gyumolcs-centrifugan atkuldeni. Nagyon finom a leve cukor es minden izesito nelkul, es a legegeszsegesebb ital. Igaz, ha nem isszatok meg 1-2 napon belul, akkor megromlik - de talan, ha vennel a gyogyszertarban aszkorbinsavat tartositoszer gyanant? Egy csapott kiskanalnyi eleg egy uvegbe es iztelen, nem szalicil es nem natrium-benzoat.

    Amugy a granatalma akkor az igazi, amikor mar szinte magatol szetnyilik.

    előzmény:
    yola (1)
    2009-10-27  20:43
  10. uffachemuffa
    Offline
    2009. október 28. 03:3418.
    ILYEN kell hogy legyen . darabosan jon le a heja persze es darabosan "belezed". szinte potyognak a    tanyerral.cirom magrol nem tudok, ha haza megyek jobban "meganatomizalom":)
    előzmény:
    *Tiara (17)
    2009-10-28  02:58
  11. *Tiara
    Offline
    2009. október 28. 02:5817.
    Akkor ez nem eleg edes, es amiket a mult szezonban vettem vszleg az sem volt eleg erett, pedig ugy is finom volt. A magok nem valtak le maguktol, azert kellet egy kis rahats, de nem volt nagy dolog... a kis piros husu "magokat" szopogattam le az eten belul talalhato citrommagszeru magokrol. Amik kemenyek. Azt is meg kellene enni? Honnan latszik kivulrol, hogy igazan jo edes es erett mar? Ez olyan friss marhahusszinu volt, vagy enyhen olyan, na nem talalom a megfelelo leirast... a szinre, talan inkabb nem is marha, hanem rofihusi szinu csak azert attol pirosasabb de nem piros a kl. ertelemben...
    előzmény:
    uffachemuffa (16)
    2009-10-28  02:49
  12. uffachemuffa
    Offline
    2009. október 28. 02:4916.
    ha erett a granatalma a heja  levalik a magokrol . nem ertem mit szopogatsz, de en a magjat is meg szoktam enni:)cakkum pakk. szinte szetpattan a nyelved kozott:) es edessssssss. 
    előzmény:
    *Tiara (15)
    2009-10-28  02:11
  13. *Tiara
    Offline
    2009. október 28. 02:1115.
    Azta!!! 40-50db: Szep kis fa! Kesz vagyon, en is ma vettem a lanymnak, alkalmi vetel, 500ft! Eleg savanyu, bar neki ez nem gond. lehet, hogy eddig nem jl ettuk, Ti is leszopogatjatok a magokrol vagy azt is meg kell enni? ha eleg erett akkor edeskes? Es a magok magja? szet kellene ragni azt is? Eze rem kemeny volt, csak leszopogattuk... igaz,a magolaj meg egy masik vagyon, lehet, hogy kidobtunk egy csomo penzt?:) Hogyan lehet turmixoln, Sim abotmixerrel is?  amagok nem vagjak tonkre a mixert?  A recepteket ajd mi is kiprobaljuk, koszi en is!
  14. uffachemuffa
    Offline
    2009. október 28. 01:3814.

    csirkemellfilet vekony szeletekre vagod , keves olajon megpiritod, raontessz 1 granatalma levet, fel narancs levet egy kis borsot a vegen sozod, mert a so kemennye teszi a hust, talra teszed. friss szemekkel diszited.

     

    vagy : romai salata, zoldalma, szoloszemek, granatalma. Soval, borssal  olajjal es balzsamecettel izesited.

    en imadom.

  15. Torolt_felhasznalo_332700
    Torolt_felhasznalo_332700
    Offline
    2009. október 27. 23:0613.

    Nem semmi,még régebben utána olvastam,és ha jól emlékszem Izraelből származik.

    Az egyik legeszségesebb gyümölcs a földön,tele van vitaminnal és antioxidánsokkal,és állítólag az egyik legjobb öregedésgátló.

    Semmiképp ne hagyd kárba veszni!

    Azért nem kevés idő lehetett megpucolni 40-50 db gránátalmát.

    előzmény:
    yola (12)
    2009-10-27  22:58
  16. yola
    Offline
    2009. október 27. 22:5812.

    Igen nekem kb 4-5 éves 2 -3 m magas nagy bokor, aminek nagyon szép virágai vannak nyáron, és ilyenkor 40-50 db öklömnyi piros alma.

    A bokrot télen takargatni kell nem fagytűrő,

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_332700 (11)
    2009-10-27  22:54
  17. Torolt_felhasznalo_332700
    Torolt_felhasznalo_332700
    Offline
    2009. október 27. 22:5411.

    Magyarországon terem gránátalma?

    Azt hogyan tudod itthon termeszteni?

    Én imádom,ha van szép a boltban,mindig veszek.

    előzmény:
    yola (1)
    2009-10-27  20:43
  18. gerdamama
    Offline
    2009. október 27. 22:4510.

    Vegyes zöldsalátába is keverhetsz belőle, nagyon finom!

    Persze ahhoz se kell nagy mennyiség.

     

    előzmény:
    yola (1)
    2009-10-27  20:43
  19. yola
    Offline
    2009. október 27. 22:229.
    Igen  a szép egész darabokat meghagytam, de legtöbbje már szétnyilt, ugy megérett, és csodák-csodája nagyon könnyen kijöttek a magok, amik jó husosak-levesek, és szépen le lehetett fejteni a belső magházról- mintha csemegekukoricát morzsolnék.
    előzmény:
    sevensea (5)
    2009-10-27  21:38
  20. bigacsiga2
    Offline
    2009. október 27. 22:198.
    Nigella, a Pavlova torta tetejére szokta kanalazni.
    előzmény:
    yola (1)
    2009-10-27  20:43
  21. yola
    Offline
    2009. október 27. 22:187.

    A cukrozást sajnos nem tehetem - cukorbeteg vagyok és diétáznom kell-ene...., de mindenesetre most kisdobozban lefagyasztottam.

     

    előzmény:
    ezisen (6)
    2009-10-27  21:39
  22. ezisen
    Offline
    2009. október 27. 21:396.
    Cukrozd meg és tedd kis üvegekbe, a meggyet szokták így eltenni szerintem ezt is lehetne. próba szerencse.
    előzmény:
    yola (1)
    2009-10-27  20:43
  23. sevensea
    Offline
    2009. október 27. 21:385.

    Miért kellett kimagozni?

    Ha hagytad volna egyben , hűvös sötét helyen hetekig eláll.

    Na majd jövőre...

    előzmény:
    yola (1)
    2009-10-27  20:43
  24. barrones
    Offline
    2009. október 27. 21:034.

    Gránátalma mousse

    Vágjuk félbe a gránátalmát és szedjük ki a magjait. A kifolyt lével együtt adjuk a magokat egy magas edénybe, majd egy mixer segítségével aprítsuk fel. Egy finom szűrőn keresztül szűrjük le a gránátalmalevet. Csavarjuk hozzá egy narancs levét.

    A zselatint hideg vízben áztassuk be, majd alaposan nyomjuk ki. Lassan melegítve olvasszuk fel a zselatint a narancsos gránátalmalében, majd hagyjuk kicsit lehűlni.

    A tejszínt verjük kemény habbá, majd a cukorral és a joghurttal együtt kavarjuk el alaposan a zselés gránátalmalében. Tegyük több órára a hűtőbe.

    Mivel a gránátalma-mousse frissítően savanykás, némi csokival vagy kakaóporral díszítsük.

  25. barrones
    Offline
    2009. október 27. 21:003.
    Gránátalmás torta

    HOZZÁVALÓK

    4,5 dkg liszt
    3 dkg kukoricakeményítő
    3 tojás
    csipetnyi só
    23,5 dkg kristálycukor
    4 alma
    1 citrom
    2 gránátalma
    4 evőkanál birsalmadzsem
    2 dkg porcukor
    a forma kikenéséhez vaj



    ELKÉSZÍTÉS

    A lisztet és a kukoricakeményítőt átszitáljuk. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat 7,5 dkg cukorral, 5 percig elektromos habverővel verjük, majd hozzáadjuk a lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Vajjal kikent kerek tortaformába öntjük a masszát, és meleg sütőben készre sütjük (kb. 25 perc). Akkor jó, ha ujjunkkal megnyomva, a tészta rugalmasan visszapattan. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, negyedekre vágjuk, felszeleteljük, és kevés citromlével meglocsoljuk. 5 dl vizet a maradék citromlével és cukorral felforralunk, majd 2 percig kislángon főzzük. Hozzáadjuk az almaszeleteket, és még 5 percig főzzük, míg az alma megpuhul, majd a szeleteket lecsöpögtetjük, és kihűtjük. A gránátalmákat kettévágjuk, kimagozzuk. A dzsemet meglangyosítjuk, ezzel a kész tortát meglocsoljuk, a tetejére rendezzük az almaszeleteket, a gránátalmával megszórjuk, és porcukorral díszítjük.

  26. Torolt_felhasznalo_266540
    Torolt_felhasznalo_266540
    Offline
    2009. október 27. 20:592.

    tessek.

     

    eloszor nem ertettem, hogyan magoztad ki... en valahogynem ugy gondolok a kis "granatdarabkakra", mint magokra. amugy jo neked,hogy van, en csak venni szoktam neha, nagyon szeretem, es en csak ugy megeszem, es kesz.

    előzmény:
    yola (1)
    2009-10-27  20:43