Palacsinta tészta

Torolt_felhasznalo_728535
Torolt_felhasznalo_728535
Létrehozva: 2004. február 26. 17:34
Sziasztok! Akinek van jó palacsinta receptje írjon. Előre is köszi mindenkinek.
50 hozzászólás
  1. riti00
    Offline
    2009. június 26. 12:2849.

     

    először is sziasztok....

    liat:  nem irigyellek a 10 palacsintás kvótáért. Nálunk 1 férj, és két kisfiú a létszám, de ők is állandóan ott ácsorognak mellettem, amikor palacsintát sütök. A palacsinta, és a pizza azok, amik abszolút favoritok. Ezért próbálok mindig variálni velük, hogy változatosak legyenek.

    palacsinta tésztából nekem is van hagyományos, bevállt receptem (szép sárga, csillogó), meg van teljes kiőrlésű lisztes, zabpehelylisztes, kelt, sütőporos, ilyen -olyan receptem. Ha gondoljátok, nézzétek meg az oldalamon őkte.  Éppen  a npokban készítettem egy goofrit, ami odatapadt a goffri sütőhöz (val. kevés volt benne a vaj(, ezért palacsionta lepényeket sütöttem belőlük.b Szóval sok, eddig kipróbált recit találhattok ezen az oldalon (meg egy csomó mást is).

    sziasztok

    előzmény:
    liat (22)
    2004-02-26  19:49
  2. Torolt_felhasznalo_452954
    Torolt_felhasznalo_452954
    Offline
    2009. június 26. 11:5748.
    előzmény:
    JamiC (47)
    2004-11-05  11:51
  3. JamiC
    Offline
    2004. november 5. 11:5147.
    Sziasztok!

    Úgy látom, még nem szerepelt ez a link ebben a topicban:
    www. palacsinta. pincer. hu
    (a szóközöket szedjétek ki a címből, mielőtt beírjátok!)

    Sikeres sütögetést!

    Üdv,
    JamiC
  4. Torolt_felhasznalo_154436
    Torolt_felhasznalo_154436
    Offline
    2004. szeptember 4. 09:1546.
    Sziasztok! Nekem a Horváth Ilona -féle palacsinta vált be:
    1 tojás, 15 dkg liszt 3 dl tej, csipet só összedolgozni, felhigítani szénsavmentes vízzel. Én zsiradékot nem teszek bele, és tefal teflon palacsintasütőben sütöm. Ennyiből kb. 12 -15 pala lesz (nálunk 4 tojás alatt bele sem szabad kezdeni. )
    Olvastam a citromos palacsintát az egyik hozzászólásban, nekem is a kedvencem, de én egy ősrégi Gundel szakácskönyvben találtam rá, állítólag Gundel-találmány. Mindenesetre nagggyon finom.
  5. Krisie
    Offline
    2004. szeptember 1. 13:5745.
    Végigolvastam a recepteket vanaki több tojást van aki több tejet tesz bele

    Mi a különbség?
    ha több tojás kevesebb tejés forditva arány között?
    Pls helpeljen valaki mert most szeretnék sütni és nem tudom melyiket válasszam:D

  6. Milu
    Offline
    2004. február 28. 19:0844.
    Nagyon örülök, hogy sikerült, én így csinálom, amióta az eszemet tudom:-))
    előzmény:
    s-eva (43)
     
  7. s-eva
    Offline
    2004. február 28. 18:1143.
    Szia Milu!

    Koszonom! :-) A volegenyem es az occse nema csendben esznek a hatam mogott. . eletemben nem sikerult nem leragados palacsintatesztat csinalnom, de a te recepted most bevalt :-)

    megegyszer halas koszonet :)

    evi
    előzmény:
    Milu (39)
     
  8. Torolt_felhasznalo_884590
    Torolt_felhasznalo_884590
    Offline
    2004. február 28. 08:3542.
    Oké, ha ma hagy az 5 hónapos ördöggyerekem (nem akar aludni az istennek sem) palit sütni, akkor próbálkozom, leírtam a te recepted. Majd beszámolok!
    előzmény:
    Milu (39)
     
  9. madör.
    Offline
    2004. február 28. 07:3141.
    Sziasztok!
    Én szemre szoktam a palacsintához a hozzávalókat kimérni, egy pici felfuttatott élesztőt is teszek be, és hagyom a masszát kb. félórát pihenni. Utána egy kanál olajat keverek bele. Mindig a habverővel kavarom ki, nem lesz csomós. A masszába egy kis kávéskanálnyi kókuszreszeléket, vagy daráltdiót is teszek.
    Janeavril, azt a porcukros citromosat ki fogom próbálni, nagyon jól hangzik!
    előzmény:
    fuggili (40)
     
  10. fuggili
    Offline
    2004. február 27. 22:2940.
    Fogyókúrás palacsinta recept:Végy egy tornscipőt, fűszerezd futással és közben 1 db. tetszőleges ízű palacsintát majszolgass. / A futás időtartama kb. 1/2 óra/
    A legbiztosabb fogyókúra: ha több kalóriát használunk el mint amennyit beviszünk. Jó étvágyat!
    előzmény:
    janeavril (37)
     
  11. Milu
    Offline
    2004. február 27. 22:0139.
    Szerintem akkor lesz ilyen, ha túl hígra csinálod a tésztát. Amit én írtam receptet, azt megcsinálhatod úgy, ahogy van, az nem lesz híg, sőt én még egy egész kicsit szoktam hígítani az első pali után, ha kell.
  12. Milu
    Offline
    2004. február 27. 21:5938.
    Így én is szoktam, tényleg finom.
    A reszelt sajtosat is szeretem, vagy úgy, hogy bolognai szósszal töltöm meg őket és reszelt sajttal megszórva még átforrósítom.
    előzmény:
    janeavril (37)
     
  13. Torolt_felhasznalo_417018
    Torolt_felhasznalo_417018
    Offline
    2004. február 27. 21:4037.
    Sziasztok!

    Nem tudtok valamilyen fogyókúrás palacsintát? Na jó, ez vicc volt.
    Az angolok úgy is eszik a palacsintát, hogy megszórják cukorral (jobb a por) és citromlevet csepegtetnek rá. Utána feltekerik, vagy négyrét hajtják. Szerintem isteni.
    Próbáljátok ki.
  14. Torolt_felhasznalo_884590
    Torolt_felhasznalo_884590
    Offline
    2004. február 27. 20:3636.
    Köszi, annyira köszi. . . a széle amúgy papírvékony (ezt tulajdonképpen már sikerült megvalósítani. . . ) és száraz brrrrrrr, de holnap megpróbálkozom vmelyikkel, egyedül leszek, és nem ciki, ha megint a kukába kell dobni :-))
  15. Milu
    Offline
    2004. február 27. 20:3235.
    Szerintem túl vastagra sütöd a palit, esetleg túl kis lángon. Akkor jó, ha papírvékony. Én a helyedben a sok jó receptből kiválasztanék egyet és nem pont ahhoz az egyhez ragaszkodnék, amelyik bizonytalan:-)))
  16. Torolt_felhasznalo_884590
    Torolt_felhasznalo_884590
    Offline
    2004. február 27. 20:1434.
    Sziasztok!
    lilamari: mennyi felétek egy csészényi liszt? Ha akkor, amekkorából a kávémat iszom, akkor abból nem lesz palacsinta!
    Hátha valaki itt megfejti nekem a Rejtélyt és akkor végre oda merek állni palacsintát sütni, mert eddig mindig kudarcélményem volt: a palacsintáim mindig, akármilyen vékonyan is öntöm ki, felhólyagosodnak és valahogy a hülye hólyagoknál nem is sül át, pedig a színe már remek :-(((
  17. kklotild
    Offline
    2004. február 27. 14:5633.
    Tejfölös rakott palacsinta

    Hozzávalók:
    A palacsintához: 3 tojás, 35 dkg liszt, 6 dl tej, 1 púpozott evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom lereszelt héja, csipet só, olaj; a töltelékhez: házi baracklekvár, tejföl, dió, cukor, kakaó, vaníliás cukor, alma, málna

    Elkészítés:
    A tojásokat egy nagyobb tálba felütjük, csipet sót adunk hozzájuk, és habverővel lazán felverjük. Cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjreszelékkel ízesítjük. Kevés tejjel simára dolgozzuk, majd apránként lisztet és mindig egy kevés tejet adunk hozzá, és csomómentesre kikeverjük. Amikor a tejet és a lisztet mind beleadtuk, addig kevergetjük, míg teljesen sima nem lesz. A jó palacsintatésztának tejszín sűrűségűnek kell lennie. Ha hígabb, teszünk még hozzá lisztet, ha sűrűbb, tejjel hígítjuk. Felhevítjük a palacsintasütőt, teszünk bele egy kevés olajat, és amikor az is felhevül, merőkanállal beleadagolunk a palacsintamasszából. Vékony palacsintákat sütünk, és sütés közben egyszer mindegyiket megfordítjuk. A kisütött palacsintákat tortaszerűen egymásra rétegezzük. Közben a rétegeket váltakozva megkenjük lekvárral vagy cukros, vaníliás tejföllel és gyümölcsdarabokat teszünk rá. Vagy cukorral, reszelt citromhéjjal elkevert darált diót, vagy kakaós cukrot szórunk rá. A rakott palacsinta tetejére mutatós gyümölcsös díszítés kerüljön.

    Jó tanács: A palacsintamassza bekeverése előtt ajánlatos átszitálni a lisztet, hogy még véletlenül se legyen csomós. Ha a palacsinta leragad, akkor vagy nem elég meleg a serpenyő, vagy más keverési arány esetén túl „vizes”, azaz nem elég tojásos a massza.
  18. cleo
    Offline
    2004. február 27. 00:2032.
    De csak olyan kicsit pupozottan. Azt hiszem, ideje lefekudni :)))
    előzmény:
    cleo (31)
     
  19. cleo
    Offline
    2004. február 27. 00:1631.
    En pupozottan szoktam.

    Meg sosem rontottam el palacsintat, szoval tutira mukodik! Teflonos es hagyomanyos sutovel is.
    előzmény:
    judson (4)
     
  20. bébinyusz
    Offline
    2004. február 26. 21:0830.
    Anyu néha úgy süti hogy a tészába kever reszelt almát. Persze ettől vastagabb lesz a tészta mikor sütöd, de sebaj, utána néhybe hajtja és fahájas kristálycukorral szórja meg!!!! mmmmmmmmmmmmmm:))))isteni!
  21. ramul
    Offline
    2004. február 26. 21:0129.
    Tuti recept:
    20 dkg liszt
    2 egész tojás
    4 dl tej (max. a fele lehet szódavíz is)
    2 csapott evőkanál cukor
    1 evőkanál olaj (én nem szoktam)
    csipet só

    A sütő forró legyen, s én minden egyes palacsinta előtt kenőtollal ki szoktam kenni kevés olajjal.
    Én teflonos sütőt használok, aminek a közepén elszíneződő karika jelzi, hogy mikor elég meleg.
    Ez a recept kb. 12 palacsintányi.
  22. ramul
    Offline
    2004. február 26. 20:5528.
    Először is hamarabb fordítsd meg - akkor, amikor már éppen nem folyik. A másik oldalt pedig csak kb. 10-15 másodpercig süsd.
    előzmény:
    Fülemüle (21)
     
  23. Torolt_felhasznalo_737622
    Torolt_felhasznalo_737622
    Offline
    2004. február 26. 20:0727.
    Nekem van egy spéci sütőm, teflon és kicsi méretű, semmiben sem spéci, csak én hívom annak, mert jól bevállt, gyorsan lehet benne és szépen sütni. Hagyományosban nem is igen tudok:-)De ezzel csak úgy repdesnek:-))
  24. Torolt_felhasznalo_737622
    Torolt_felhasznalo_737622
    Offline
    2004. február 26. 20:0025.
    Kicsit eltűntem, mert megjött a banda:-)
    Hát liat, anya csak egy van, és mindig túlzásba viszi--ez drága anyukám mondása:-))
    Neked van a szöszi kis tündéred, ugye?Na nemsokára legalább lesz segítség!Kitartás!
    Meg az az igazság, olyan jó nézni, mikor tömik magukat!:-)
    előzmény:
    liat (22)
     
  25. lilamari
    Offline
    2004. február 26. 20:0024.
    Szia! A legegyszerubb palacsintateszta:
    1 l tej,
    4 tojas
    4 evokanal cukor
    3 csesze liszt
    1/2 teaskanal so
    2 teaskanal vanilia (aroma is jo)
    Nekem kb. 25 palacsintam lesz, de ha ugyesebb vagy tudsz belole tobbet is.
    Ja es minden 2-3. utan egy csepp olajat teszek a sutobe.
    Ez tuti bevalik a kezdoknek is, mert sokan nem tudjak milyennek kell lennie a teszta allaganak, ez pedig egy fix recept. En is ezzel tanultam meg palacsintat sutni.

  26. Torolt_felhasznalo_568304
    Torolt_felhasznalo_568304
    Offline
    2004. február 26. 19:5123.
    sziasztok!
    én soha nem méricskélek, ahogy anyám csinálta-alapon készítem, eddig még mindig elfogyott:-) merökanállal próbálgatom, hogyan folyik ki belöle, az a döntö.
    liszt, tej, tojás, kis olaj. ennyi, semmi mást nem teszek bele. bármivel tölthetö, sóssal-édessel is, de magában is finom!!
    esetleg egy kis fahéjat, ha tudom hogy édesen esszük:-)
    változata: több liszttel sürübbre készítem a tésztát, kisebb és vastagabb lesz a palacsinta, kakaót és cukrot a palacsinták közé szórva, rétegezve nagyon finom:-))
  27. liat
    Offline
    2004. február 26. 19:4922.


    "A legfontosabb kritérium, friss sütés közben ne engedj be férfiembert!!Borzasztó érzés, hogy sütöd-sütöd és semmi sincs a tálon!!!:-))"

    nahat Lucsija!
    te ott szoktal allni a konyhamban, amikor sutom a palacsintat??????????????
    na most kepzeld el azt a helyzetet, hogy nalam a letszam igy nez ki: 1 db ferj, 3 db fiu gyermek /21-18-14 evesek/ 1db nocike, 3 eves , aki mar szinten kilatogat onalloan a konyhaba. . . . . :-)))))))))))
    egy harc az eletem olyankor. . . . . .
    DDDDDDDDDDDD
    ja, altalaban 100 palacsintat szeretnenek, csak ezt meg sose sikerult felszolgalnom. . . .

    előzmény:
    Lúcsija (11)
     
  28. Fülemüle
    Offline
    2004. február 26. 19:3321.
    Halihó!

    Az én palacsintámmal az a baj, hogy az első oldala mindig olyan egyenletesen barnára sül, ami nem túl palacsintaszerű. A másik pedig palacsintaszerű lesz, de ott meg az a baj, hogy a kidudorodó részeken hamar szénfekete lesz, míg a többi helyen nyers marad. Szerintem a sütéssel van baj, nem a tésztával. Mit csináljak?
  29. bvaleria
    Offline
    2004. február 26. 18:5318.
    Fel kell olvasztani vagy hogy? Bocs hogy ilyen butaságokat kérdezek.
    előzmény:
    Júlia57 (17)
     
  30. Júlia57
    Offline
    2004. február 26. 18:4816.
    A finom palacsinta tejből-szódavízből (is-is) , sok tojásból, pici sóból, sütőporból készül. Csak az említetteket össze kell kevernünk és megsütnünk! Mhhhh!
    De létezik még keltpalacsinta is. Anyaga mint a finomé, csak még élesztő is kell bele.
    Jóétvágyat!
  31. bvaleria
    Offline
    2004. február 26. 18:4815.
    Sziasztok! Én palacsintát nagyon finomat tudok, de karácsonyra kaptam egy goffri sütőt és még nem tudtam kipróbálni.
    Tudna valaki segíteni???
    Előre is köszönöm
    Vali
  32. Dumalady1
    Offline
    2004. február 26. 18:4314.
    Én cukrotm sosem teszek a tésztába.
    Akkor biztos h. nem ragad le.
    előzmény:
    sysy73 (13)
     
  33. sysy73
    Offline
    2004. február 26. 18:3213.
    Pici cukrot kell csak beletenni, én kb. negyed-fél evőkanállal szoktam . S nem ragad le. De sokat számít a sütő is.

    előzmény:
    Lúcsija (11)
     
  34. Torolt_felhasznalo_737622
    Torolt_felhasznalo_737622
    Offline
    2004. február 26. 18:1212.
    mz/x fénypost küld:-)
  35. Torolt_felhasznalo_737622
    Torolt_felhasznalo_737622
    Offline
    2004. február 26. 18:1211.
    A legfontosabb kritérium, friss sütés közben ne engedj be férfiembert!!Borzasztó érzés, hogy sütöd-sütöd és semmi sincs a tálon!!!:-))
    A vaniliáscukortól nem ragad le?Kipróbálom legközelebb!
    előzmény:
    sysy73 (10)
     
  36. sysy73
    Offline
    2004. február 26. 18:0810.
    Én is palacsintát sütöttem épp, most végeztem bele.
    Én nem szoktam méregetni . Liszt hozzá 2-3 tojás , a liszt az kb. 25 deka körül van, pici cukor, só , egy kis olaj, s vízzel kikeverem csomómentesre.

    Nálunk ez vált be, mindenki nagyon szereti , s az ismerőseim is mindig kérik, hogy süssek palacsintát.

    Mostanában a menő nálunk :

    diókrémmel töltöm meg, háromszög alakúra hajtom, tejszínhab rá, s folyékony csokikrém ( Nesquik )

    Lehet kapni gesztenyés, diós, túrós port, tejjel kell kikeverni .
    előzmény:
    Lúcsija (6)
     
  37. Torolt_felhasznalo_728535
    Torolt_felhasznalo_728535
    Offline
    2004. február 26. 18:069.
    Köszi mindenkinek. Lúcsija küldhetnél egy adagot ;)
  38. Panna_
    Offline
    2004. február 26. 18:068.
    Helló!
    20 deka liszt, 2 tojás, egy csipet só, 1-2 ek. olaj, ezeket szódával felöntöm, közben keverem habverővel. Nemtudom pontosan mennyi szóda kell bele, addig öntöm, míg palacsintatészta állagú lesz. Aztán hagyom egy tíz percet állni, ez idő alatt még sűrűsödik, ha kell, akkor még engedek hozzá szódát.
  39. Anni84
    Offline
    2004. február 26. 18:057.
    Én is dettó így csinálom (mint Milu), zerintem így nagyon finom és könnyű lesz a tésztája. Esetleg még szoktam réteslisztet is beletenni és vaníliacukrot, így még finomabb lesz!
    előzmény:
    Milu (5)
     
  40. Torolt_felhasznalo_737622
    Torolt_felhasznalo_737622
    Offline
    2004. február 26. 17:546.
    Cica, most sütöm, nyisd ki az ablakot, küldök egy adagot!:)))
    Persze ha te akarsz villogni vele, azt is megértem!!:-)
    Ügyes legyél!
  41. Milu
    Offline
    2004. február 26. 17:525.
    20 dkg liszt, 1-2 tojás, csipet só, 2 dcl tej, 2 dcl szódavíz (ásványvíz, kis olaj. Csak az első előtt kell kikenni a sütőt.
  42. judson
    Offline
    2004. február 26. 17:514.
    És a liszt milyen , nem púpozott evőkanál uyge, csak csapott?
    előzmény:
    cleo (2)
     
  43. cleo
    Offline
    2004. február 26. 17:452.
    Hmm, most a teszta receptje kell?

    En igy csinalom: 24 kanal liszt, 3 tojas, csipet so, kis cukor, tej (+viz is mehet bele), csomomentesre kavarom. Sutes elott szodavizet/asvanyvizet teszek bele, tejszin surusegunek kell lenni, akkor jo. Ha kell, az elo palacsinta utan lehet korrigalni, higabb, vagy surubb legyen.

    Volt mar nehany palacsintas topic itt az nlc-n is, talan megvannak meg.