Szponzorált hirdetések

Játék

Játék

Játssz velünk!

Találd meg te is kedvencedet játékaink között!

Fórum - "A mi helyünk"

Keresés a fórumban
Cipősdoboz 2009
«
Nyitó hozzászólás
2009-10-05 12:361.

Kedves Hölgyek! Idén is lesz Cipősdoboz akció! Bátorítunk minden jószívű, kreatív, segíteni vágyó fórumolvasót, hogy csatlakozzon, és készítsen egy cipősdoboznyi ajándékot egy rászoruló kisgyereknek (kórházlakónak, árvának, vagy nagycsaládban karácsonyozónak...)!

Idén érdemes lesz még szebb ajándékokat készíteni, meghirdetjük ugyanis a "Legkreatívabb Cipősdoboz" fotópályázatot! Erre bárki benevezhet ajándékáról készített fotójával! Részletek: www.ciposdoboz.hu! Mindenkinek izgalmas, szeretetteli ajándékkészítést kívánunk!

A Cipősdobozoló csapat nevében:

Doboztündér

1. 2010-02-26 12:44206.

Kedves Hölgyek!

Az alábbiakban találják meg a 2009-es évben gyártott köszönetfilmet:

http://www.youtube.com/watch?v=aUz3Qvg v6HQ

Ezzel szeretnénk minden egyes dobozt, szeretettel összecsomagolt ajándékot megköszönni.

Hadd idézzem az egyik köszönetnyilvánító levelet, amely eljutott hozzánk (nem sokat kapunk az ilyenből, ezt azért be kell vallanom, nem, mintha ezért csinálná az ember, de azért jól esik néha...)

Üdv mindenkinek!

Doboztündér

Kedves Baptista Szeretetszolgálat!   17 éves Kislányom karácsony előtt bekerült a kórházba kétoldali tüdőgyulladással. Sajnos bennt kellett töltenie az ünnepnapokat, ami persze a gyógyulása miatt elengedhetetlen volt. Ha csak tehettem, mindig ott voltam mellette. Karácsony első napján, mikor mentem be hozzá, egy szépen becsomagolt cipősdobozt találtam az ágya szélén. "Hát ez?" - kérdeztem. "A Babtista Szeretetszolgálattól kaptam" -felelte akkor már talán nem a láztól csillogó szemekkel.Bár a dobozt 12-14 éves lánynak szánták, ő mégis nagyon örült neki. A legmeghatóbb az volt, hogy az ajándékozó családról volt benne egy nagy színes fénykép is, egy fiatal házaspár kisbabával. Sajnos nem tudom, kik ők és hova valósiak, de szeretném megköszönni Nekik, hogy ilyen nagy örömet okoztak a kislányomnak, aki azóta már meggyógyult. És amin magam is meglepődtem, a szobájában lévő faliújságra kitette a család képét az én nagyszájú kamasz lányom. Kell ennél nagyobb elismerés?   Megfogadtam, idén én is részt szeretnék venni a cipősdoboz-akcióban. Talán én is tudok egy kis örömöt csempészni egy beteg vagy árva gyermek életébe.   Köszönjük!

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)

2. 2009-12-21 10:12205.

Köszönöm a választ!

Jövere ügyesebb leszek!

előzmény:
    edinacs (204)
    2009-12-21  09:54
  3. 2009-12-21 09:54204.

Szia!

Az ilyen csomagokon, ahol a külön csomagolt teteje és alja körbe van ragasztva a ragasztót körbe lehet vágni sniccerrel, és levenni a tetejét. Utána visszaragasztani. 

A nem túl jó dobozokat szoktunk összeházasítani. Két nem túl jó dobozból kijön egy jó, ilyenek. A jókból nem veszünk ki. Illetve van aki csak szatyorban hoz könyveket, játékokat, ezt-azt, azokat osztjuk szét a szerényebb csomagokba. 

Szerintem az, hogy felbontjuk (bontják) a csomagokat, ne vegye el a kedveteket. A csomagolásnál figyeljetek arra, hogy kinyitható legyen. Ha szalaggal átkötitek, kibontható legyen a csomag. 

Kellemes Ünnepeket!

Edina

előzmény:
    Tides (202)
    2009-12-20  20:33
  4. Torolt_felhasznalo_770932
    2009-12-20 21:13203.

Sziasztok!

Sajnos én is úgy jártam, mint az előttem szóló, hogy már elvitték addigra a dobozokat, mire odaértem.

Ez különösen rosszul esett. Először is délelőtt külön odatelefonáltam, hogy meddig lehet a dobozokat leadni. Azt a választ kaptam, hogy 8-ig, azaz gondolom zárásig (XXIII. ker Táncsics M. Műv. HÁz). Mondom rendben, annál azért jóval előbb érkezem. Nos, mikor fél 4-kor ott voltam, akkor azt mondták, hogy már elvitték a dobozokat. Egy kicsit kifakadtam, hogy mégis micsoda dolog, ha tudom, akkor még délelőtt elviszem máshova, nem a számomra legkényelmesebb megoldást választom, hogy hazafele átadom a cipősdobozokat. Ráadásul a fülemen is csomag lógott, és még a gyermekemet is el kellett hoznom a bölcsiből, amit úgy igazán nem tudok megoldani, hogy két kezem teli csomaggal.... erre mondta a hölgy, hogy hagyjam ott a dobozokat (3 db), majd valahogy akkor eljuttatják, napi kapcsolatban vannak a szeretetszolgálattal. Otthagytam, mert egyszerűen fizikailag nem tudtam volna hogyan tovább vinni magammal.... Hát, csak remélni tudom, hogy eljutnak és jó helyre jutnak a csomagjaim, még ha esetleg nem is a szeretetszolgálat és cipősdoboz akciő révén....

Ezúton is javasolom a szeretetszolgálatnak, hogy a határidőket mindenki számára egyértelműen adják meg a jövőben. Ha egy kijelölt nap a határidő, az mindenhol az aznapi zárást jelenti, hacsak külön nincs megjelölve óra perc. Ha a zárás előtt elviszik a csomagokat, akkor az előző nap legyen a határidő. Úgy látszik, nem egyedül kerültem ebbe a kellemetlen helyzetbe, és kettőnkön kívül még ki tudja hányan, hogy a határidő napján már korábban elszállították a csomagokat, az ember meg szaladgálhat tovább, hogy ugyan hadd segítsen másokon, örömmel fut még további plusz köröket.......:-/..... 

előzmény:
    alomarcu (195)
    2009-12-19  22:45
  5. 2009-12-20 20:33202.

Értem, nem gondoltam hogy ennyire megalázó ajándékokat is tesznek bele az adakozók. Igazából fel sem fogom, hogy az ilyen embereknek mi a céljuk? Látszat adakozás? Lehet, hogy a "hogyan szabaduljunk meg "környettudatosan" a felesleges, megunt cuccoktól" elvet értik félre... De legalább nem telik meg a szemetesük...Sajnálom, hogy vannak ilyenek, mert azt gondom, ezzel a korrekt adakozóknak ártanak. Egy ismerősöm épp ezért nem adakozik...

Viviienhez hasonlóan én is külön a tetejét, és külön az alját csomagoltam be, és körbe szorosan leragasztottam. Az én csomagomnak is lőttek. :(

És ha találtok olyan dobozt, amiben enyhén szólva nem olyan ajándék került, aminek egy kisgyerek örülne, akkor mivel helyettesítitek? Mert a hírekben az is elhangzott, hogy kipótoljátok az ilyen dobozokat. A szép, és jó értelemben túl sok ajándékot tartalmazó dobozokat kurtítjátok meg, vagy saját erőforrásból egészítitek ki?

Köszi a válszt előre is. Csak azért kérdem, hogy jövőre okosabban készíthessem el az ajándékom, mert mindenképp készítek jövőre is! :)

előzmény:
    edinacs (200)
    2009-12-20  16:56
  6. 2009-12-20 20:06201.
    Én külön csomagoltam be a tetejét, és külön az alját, és jó vastag átlátszó ragasztószalaggal szorosan leragasztottam. Akkor most lőttek a csomagolásnak :/ Csalódott vagyok..ilyen alapon lehetne sima ajándékgyűjtés is, aztán utólag becsomagolnátok őket. Vagy leadnánk egy cipősdoboznyit úgy, hogy nincs becsomagolva, aztán majd azt is utólag....
    előzmény:
    edinacs (200)
    2009-12-20  16:56
  7. 2009-12-20 16:56200.

Sziasztok!

A szépen és jól összerakott dobozokat csak megnézik, és visszacsomagolják. Sajnos vannak azoban a dobozokban olyan dolgok, amik nem okoznának örömet annak, aki kapja. Sőt szerintem a használt fogkefe (van ilyen! Saját kezűleg találtam egy dobozban!) kifejezetten megalázó. Ilyen még a hónapok óta lejárt csoki, nápolyi is. A koszos, leevett gyerekruha se biztos, hogy Karácsonyi ajándéknak való. Sajnos a doboz csomagolásából se lehet következtetni arra, hogx mi vár benne. Szépen csomagolt, masnival átkötött, üdvözlőlapos dobozból is szedtünk ki hasonló dolgokat. Azért, hogy a szép csomagolást meg lehessen őrizni, jó, ha külön van csomagolva a doboz alja és teteje, majd minden oldalon 1-1 celluxszal leragasztva, vagy átkötve.

előzmény:
    viviien (199)
    2009-12-20  16:48
  8. 2009-12-20 16:48199.
    Tényleg szétcseszik a gondoosan összeválogatott és becsomagolt ajándékokat? Ugye ez csak félreértés? Mondjátok, hogy nem igaz....
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)

9. 2009-12-20 14:53198.

Sziasztok!

Idén először először vettem rész a cipősdoboz akcióban, egy 12 éves kislánynak készült el aj ándékom nagy-nagy szeretettel. :)

Ami került bele: plüss cicus, Micimackós éves zsebnaptár, 24 db-os ceruza és 12 db-os filctollkészlet, grafit zeruzák, rotring, toll, post it-ek, egy keményfedeles virágos füzet, különféle csattok,hajgumik,  dezodor, szappan, nassolnivaló (nápolyi, gumicukor és csoki), egy zsiráfos fényképtartó, Hello Kitty-s mütyürke. :), és egy zokni.

Az alábbi kérdésem lenne, kedves Doboztündér:

nem értem,miért van  a www.ciposdoboz.hu honlapon az a javaslat ,hogy a doboznak csomagoljuk be külön a tetejét és alját, majd körbe ragasszuk le cellux-szal, ha úgyis kibontják az összes dobozt, és átnézik a tartalmát.... Ha kibontják, a cellux miatt feltépődik a csomagolás és csúnya lesz. (szerintem okosabb lenne ezért csak átkötni szalaggal, és nem leragasztani)  

Az meg hogy szétszedik a csomagokat számomra a bizalom hiányát jelenti az adakozók felé... Bár értem, hogy sajnos vannak, akik nem megfelelő csomagot készítenek. De ettől még rosszul esik, amikor a pár nappal ezelőtti híradóban azt kell látnom, hogy a szépen megkomponált dobozkákat szétszedik, és össze-vissza  varjálják...

(ha már feltették korábban ezt a kérdést, akkor bocsi)

Áldott Ünnepeket kívánok Mindenkinek! :)

előzmény:

10. 2009-12-20 10:24197.

Szia!

a ciposdoboz honlapjan ez szerepel: "Többen kérdezték, hogy meddig lehet még leadni cipősdobozokat: Dec. 23-ig nyitva van a gyűjtőpont a WestEnd-nél, Budapesten még a X. Ker. Bánya utca 1-be lehet ajándékot leadni. Vidéken a gyűjtőpontok nyitvatartásáról a www.ciposdoboz.hu -n megadott telefonszámokon lehet érdeklődni." Remélem, el tudod még juttatni vmelyik helyre.

susie

előzmény:
    alomarcu (195)
    2009-12-19  22:45
  11. 2009-12-20 09:08196.
    18204 doboz érkezett be !
    előzmény:

12. 2009-12-19 22:45195.

Sziasztok!

Tegnap, azaz 18-án 12.10 perckor már nem vették át tőlem a dobozt a Dagály u. 15/a-ban (Bp., XIII. kerület). 

Valahol még leadhatom? És ha igen, hol és mikor (meddig)?

Köszönöm!

előzmény:
    doboztündér (1)
    2009-10-05  12:36
  13. 2009-12-19 22:17194.

Sziasztok!

Én is csináltam 2 dobozt, egy 14 éves fiúnak és egy 14 éves lánynak, abból a megfontolásból, hogy biztos a nagyobb gyerekeknek kevesebben készítenek csomagot, és inkább a kisebbek kapnak többet. Jót mosolyogtam rajta, amikor olvastam, hogy mennyien csináltunk kamasz gyerekeknek ajándékot Sajnos tavaly, tavaly előtt nem tudtam dobozt csinálni, de előtte lévő két évben készítettem. Idén már van állásom, és végre nem a zsebpénzemből kellett kigazdálkodnom az ajándékokat (bár az sem volt baj!). Mindkét gyereknek tettem bögrét (jól becsomagolva), gyertyát, tollatt, tusfürdőt, nápolyit, csokit, ropit. A lánynak még neszeszert, ékszert, sminkeket, egy kicsi testápolót. A fiúnak még hűtőmágnest, és dezodort is. Olyan jó lenne látni, hogy mit szólnak hozzá :) Emlékszem egyik évben egy iskolatáskát is sikerült bepréselnem egy szintén 14 éves fiú dobozába :D Egy lánykának megy egy babát, ami szintén majdnem akkora dobozban volt, mint maga a cipősdoboz.

A vidéken összegyűjtött dobozok az adott városban/megyében kerülnek majd kiosztásra?

Mindenkinek kellemes ünnepeket:

Vivi

előzmény:

14. 2009-12-19 08:35193.

Beleszerettem a különdíjas dobozba! 

Miért hittem én azt, hogy a belső tartalommal lehet pályázni? 

Boldog Karácsonyt Mindenkinek! 

előzmény:

15. 2009-12-18 10:58192.

Én is ma adom le a dobozaimat, 2-t, íme a tartalmuk:

-10-14 éves fiú: Verne regény, tornazsák, szájharmonika, fából tolltartó írószerekkel, nagy csoki, elemlámpa tartalék elemmel, üdvözlőkártya

- 10-14 éves lány: párologtató illóolajjal és mécsesekkel, lábtyű, karácsonyi tea, fogkefetartó homokórával (katica-alakú, nagyon aranyos :)), marcipán hóember, üdvözlőkártya

Boldog Ünnepeket mindenkinek!

előzmény:

16. 2009-12-18 08:33191.

Sziasztok!

Én ma fogom leadni a dobozt, sajnos képem nincs, de egy 13-14 éves lánynak csináltam: került bele puzzle, cicás plüss kulcstartó, naptár tollal, édességek és egy jó nagy kozmetikai csomag: szappan, 4 db fogkefe, fogkrém, parfüm, rúzsok, sprayk, körömlakkok, sminkes cuccok.

Remélem örülni fog neki :)

előzmény:

17. 2009-12-18 00:03190.

Sziasztok!

Elkészültek a dobozaim! Az elsőben angol szótanuló könyvek gyerekeknek és angol-magyar mesekönyv, sötétben világító csillagok, karkötőkészítő készlet, fogkefe, fogkrém, viziló alakú szappan, egy zokni és egy virágos térdharisnya, írószerkészlet, könyvjelző, csokis szívőszál, csoki, zsírkréta és fehér kréta, csillogó csatt és 2pár fa fülbevaló van, meg egy maci :)

A másodikban  ugyanaz a három könyv és még egy kis mesekönyv, könyvjelző,zsírkréta és kréta, egy baba, fényvisszaverőmatrica táskára, fogkefe, fogkrém, vizipaci szappan, fa lánc, karkörü és fülbevaló, csoki, ujjbáb készítő szett, csillogó fejpánt és kendő, és egy bagolymintás vastag harisnya.

Hétvégén visszük őket a Westendhez. Remélem,  a 18-ai határidő csak rémhír volt!

Üdv:Eszter

előzmény:

18. 2009-12-15 22:46189.

Sziasztok!

Kész vagyok, becsomagoltam a dobozok, holnap adom le a Westendnél!

Az egyik dobozt ma anyum leadta, így a maradék 3-ról tudok felrakni!

előzmény:

19. 2009-12-15 14:36188.

Szia!

A korábbi években volt alkalmam megnézni-átnézni jópár ajándék cipősdobozt, és láttam több bögrét is amelyet ajándéknak szántak. Amire emléxem, hogy volt, aki egy kis kartondobozba tette bele és jól kitömte a kis doboz üresjáratait csomagolópapírral.  Jó ötlet volt szerintem a "pukkanós" csomagoló anyag is (tudod olyan kis göböcskék vannak rajta, amit ki leeht pukkasztani :-)))  hogy hívják ezt?) ilyenekbe szoktak törékenyebb dolgokat csomizni.

előzmény:
    VSTimea (186)
    2009-12-15  07:53
  20. Torolt_felhasznalo_770932
    2009-12-15 11:59187.

Nem vagy vele egyedül én is raktam a dobozba könyvet és ugyanazon a véleményen vagyok mint Te, hogy a könyv mindig hasznos ajándék.6-7 éves kislánynak készítettem csomagot egyébként. Raktam bele egy mesekönyvet (grimm testvérek meséi), egy olyan könyvet ami még az enyém volt, de az égvilágon semmi baja sincs, nem kopott, nincs elszakadva, TEsz-vesz város karácsonya a címe és én annak idején nagyon nagyon szerettem, remélem a kislány is szeretni fogja. Van még két csomag cukorka, szaloncukrok, hana montana-s matricaszett, színező füzet, csatt, hajgumi szett, színes ceruza készlet, egy harry potter világát bemutató dvd, és két plüss állat, egy oroszlánkirályos emlékkönyv és egy színes pénztárca. Már csak be kell csomagolnom a dobozt, és holnap le is adom a westendnél. Remélem jó helyre kerül és örömet fogok vele okozni!:)

Mindenkinek Boldog Karácsonyt!:)

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_381583 (173)
    2009-12-08  21:10
  21. 2009-12-15 07:53186.

Kedves Doboztündér!

Lenne egy kérdésem? Porcelánbögrét lehete beletenni, ha jól becsomagolom!? Láttam nagyon aranyosakat, aminek biztosan örülnének, csak épp porcelán és törékeny.

Timi 

előzmény:
    doboztündér (1)
    2009-10-05  12:36
  22. 2009-12-14 13:57185.

Kedves Doboztündér!

Utánajártam, telefonáltam és megkerestem azt a helyet ahonnan biztosan Böjte Csaba árváinak mennek az ajándékok. Elkészítettem a dobozokat, de sajnos nem volt időm elvinni 6.-a előtt a gyűjtőhelyre, és korábban azt az információt kaptam, hogy addig mindenképpen le kell adni az Erdélybe küldött/küldeni kívánt darabokat. Nem tudtam magam elvinni mivel nem voltam már itthon, és ezért a bátyámat kértem meg hogy elvigye. Mikor megkérdeztem sikerült-e leadni, akkor mondta, hogy a leadóponton elég lekezelően bántak vele, és annak ellenére hogy több dobozt vitt senki nem mondott neki egy köszönömöt sem. Nem várok hálát meg semmi hasonlót mert szívesen adok, de neki ezzel a viselkedéssel igazán elvették a kedvét az adományozástól - annak ellenére, hogy az elején jó ötletnek tartotta - és ezt sajnálom.

előzmény:

23. 2009-12-14 08:54184.

Sziasztok!

Tényleg, ez egy jó kérdés. Meddig lehet leadni (vidéken) a dobozokat ?

előzmény:

24. 2009-12-13 19:18183.
    Sűrű bocsánat a háromszori elküldésért, szórakázik a gépem:)!
    előzmény:

25. 2009-12-13 19:16182.

Kész vagyok a dobozokkal ! Már csak szépen becsomagolom őket és holnap vagy kedden viszem is a Westendhez őket! Majd rakok fel képeket!

Doboztündér! Lenne még egy gyors kérdésem! Igaz az, hogy azok a dobozok, amelyeket dec 18.-a után adnak le, már "nem érnek célba"???

És a a cipősdoboz oldalán az egyik hozzászólásom volt olvasható:)! Olyan jó volt látni !

előzmény: