Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Szaloncukor -ból melyiket?

Torolt_felhasznalo_953507
Torolt_felhasznalo_953507
Létrehozva: 2009. október 3. 16:41

mindjárt itt a karácsony, ti milyen szaloncukrot választotok?

 

A) Milka

 B) Kilóra mértet

C) Szamos

D) Egyéb,de akkor írd le melyiket!

 

én egyébként Milkát és Szamost is veszek mert ezek nagyon finomak!!!

57 hozzászólás
  1. 2009. december 14. 00:0857.
    Én maradi vagyok:zselés szaloncukor jöhet a bal kézbe,másik zselés a jobb kézbe és váltogatva lehet harapdálni.Például a kókuszos nekem túl geil.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_800048 (5)
    2009-10-03  16:55
  2. Torolt_felhasznalo_511934
    Torolt_felhasznalo_511934
    2009. december 13. 23:5856.

    Én olyant szoktam, ami kilóra megmarad a helyi zöldségesnél, és már leszállt az ára. Néha küldenek Adrinak a suliba egy-két finomat, de azt bedarálja mire hazajön.

     

    Erzsike

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_953507 (1)
    2009-10-03  16:41
  3. 2009. december 12. 18:3555.

    Budapest-Árkád Szamos bolt 1700,- /doboz. Nem nézegettem máshol, max az InterSparban láttam 1.998 ért..

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_953507 (54)
    2009-12-12  17:28
  4. Torolt_felhasznalo_953507
    Torolt_felhasznalo_953507
    2009. december 12. 17:2854.
    ja,és a szamos hol a legolcsób?
  5. Torolt_felhasznalo_953507
    Torolt_felhasznalo_953507
    2009. december 12. 17:2753.
    amúgy hol a legolcsóbb a milka szaloncuki?
  6. Torolt_felhasznalo_129783
    Torolt_felhasznalo_129783
    2009. december 6. 18:2752.
    szép ezüst!
  7. Torolt_felhasznalo_129783
    Torolt_felhasznalo_129783
    2009. december 6. 18:2651.
    úgy is szép
  8. Torolt_felhasznalo_129783
    Torolt_felhasznalo_129783
    2009. december 6. 18:2550.
    én egyszer már csomagoltam sima alufóliába
  9. Torolt_felhasznalo_999583
    Torolt_felhasznalo_999583
    2009. december 2. 09:3749.

    Ki mibe csomagolja a szaloncukrot?????

    Nem találok sehol megfelelő papírt ami úgy is marad ha rácsavarok

     

    Segítsetek kérlek SOS-SOS

  10. Torolt_felhasznalo_953507
    Torolt_felhasznalo_953507
    2009. november 2. 18:3148.
    szaloncukor recept:

     

    Narancsos-fahéjas marcipán szaloncukor

    Hozzávalók (nekem 52 darab lett): 30 dkg őrölt mandula, 22 dkg porcukor, 1 fél narancs leve és valamennyi reszelt héja, víz, kandírozott narancshéj, fahéj, 20 dkg étcsoki (70%-osat használtam), vaj a csoki felolvasztásához

    Keverjük össze a mandulát a porcukorral, adjuk hozzá a fél narancs leszűrt levét és annyi vizet, hogy gyúrható masszát kapjuk. (Vigyázzunk a víz mennyiségével, nekem a narancslé után már csak pár kanálnyi vízre volt szükségem!). A levet és a vizet folyamatosan, kis részletekben adagoljuk. Ízesítsük a masszát ízlés szerint fahéjjal és apróra vágott narancshéjjal, gyúrjük össze, majd formázzunk szaloncukrokat. A csokiba való mártogatáshoz tettem egy kis előkészületet: egy hungarocel "lemezt" betakartam alufóliával és előkészítettem egy halom fogvájót. Ezek után a csokoládét vízfürdő felett egy kis vajjal olvasszuk fel, majd a szaloncukrokat fogvájóra tűzve egyenként vonjuk be csokival. Finoman az edényhez ütögetve a fogvájót csöpögtessük le a felesleges csokimennyiséget, majd a fogvájót tűzzük a hungarocelbe. Ha minden szaloncukor megkapta a csokimázat, tegyük az szaloncukor-erdőt hideg helyre, hogy a csoki visszaszilárduljon, majd csomagoljuk.

     

     Marcipános szaloncuki

     

    Hozzávalók: 30-35 szaloncukorhoz: 20 dkg mandula, 15 dkg porcukor, víz, kandírozott narancshéj, fahéj, 15 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)

    1. Keverjük össze a mandulát a porcukorral és annyi vizet adjunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk. A vizet folyamatosan, kis részletekben adagoljuk!
    2. Ízesítsük fahéjjal és az apróra vágott narancshéjjal
    3. Formázzunk szaloncukrokat
    4. Vízfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét, villa segítségével egyenként vonjuk be csokival a cukrokat. Tegyük hideg helyre, hogy a csokoládé visszaszilárduljon, majd csomagoljuk

     

    mindkettő nagyon finom!
  11. Torolt_felhasznalo_953507
    Torolt_felhasznalo_953507
    2009. november 1. 17:1147.
    tuti receptem van amit le is írtam ide
  12. 2009. november 1. 09:3946.
    Neked van bevállt recepted? Idén én is szeretném kipróbálni a házit.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_953507 (44)
    2009-11-01  09:29
  13. 2009. november 1. 09:3945.
    A neten találtam rá receptet. Azt hiszem a szaloncukor.lap.hu-n.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_496946 (43)
    2009-10-20  14:21
  14. Torolt_felhasznalo_953507
    Torolt_felhasznalo_953507
    2009. november 1. 09:2944.

    idén lessz a milka mellet házi szaloncukor is

     

  15. Torolt_felhasznalo_496946
    Torolt_felhasznalo_496946
    2009. október 20. 14:2143.

    Sziasztok,

     

    nekünk a kedvencünk a régi hagyományos mártatlan konzum szaloncukor. De sajnos évek óta nem tudok sehol venni, egyszerűen eltűnt... Szóval ha valaki valahol összefut vele, akkor örülnék ha szólna:)

  16. 2009. október 20. 14:0442.
    Nagyon szivesen, örülök ha tudtam segiteni !
    előzmény:
    Katicácska (41)
    2009-10-20  14:02
  17. 2009. október 20. 14:0241.

    Köszönöm!!

    Van még valakinek szaloncuki receptje?

    előzmény:
    oroszlanszilvi (40)
    2009-10-19  09:41
  18. 2009. október 19. 09:4140.

     Szia !

     

    Ime egy szaloncukor recept. (én még nem próbáltam)

     

    1 kg kockacukor, 10 dkg vaj, 3 dl tejszín.

    Egy adaghoz kb. 33 kg. cukorból főzhetünk egyszerre, tehát a hozzávalókat 3 részre osztjuk.

    A cukrot a tejszínnel leöntjük, lassú tűzön kevergetve felforraljuk és addig forraljuk állandó keverés mellett, míg a fakanálról a porcelán tányér szélére cseppentett massza nem folyik, hanem gyöngyszerűen megáll. A forró massza ilyenkor halkan, selyemszerűen susog.

    A masszát keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a kb. 3 dkg vajat és az izesítőt (3,3 dkg csoki + 1 ek kakaó vagy 1/3 cs kókusz, v. 1 kanál nescafé v. 1 marék dió+ kevés rum) és motoros habverővel addig keverjük míg erősen merevedni kezd (elválik a tál falától)

    Nedves (nem vizes) konyharuhába kaparjuk a masszát és a ruhát ráhajtva kis vágódeszkával megformázzuk téglalap alakúra kb. 11-15 cm magasra.Forditott fémtálcára kiborítjuk a ruhából késsel még az oldalát szebbre formázzuk, hogy téglalap alakú legyen. Ha már elég kemény ahhoz, felvágjuk kockákra. Másnap lehet csomagolni. 

    előzmény:
    Katicácska (35)
    2009-10-18  17:35
  19. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. október 18. 22:0739.
    Szigorúan D: friss, kézzel készített diómarcipán szaloncukor az Azték csokoládézóból. A kommerszeket nem szeretem.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_953507 (1)
    2009-10-03  16:41
  20. 2009. október 18. 18:0038.

    Sziasztok!

     

    Én szeretem a kókuszkrémest,tavaly 100ft-os boltban vettem.Nagyon fini volt.Meg ugyanitt vettem konzum szaloncukrot,ami csokibevonatos.Idén is veszek ;fini mind a kettő.A család többi tagja a zseléset szereti.

  21. Torolt_felhasznalo_953507
    Torolt_felhasznalo_953507
    2009. október 18. 17:4637.

     szaloncukor recept:

     

    Narancsos-fahéjas marcipán szaloncukor

    Hozzávalók (nekem 52 darab lett): 30 dkg őrölt mandula, 22 dkg porcukor, 1 fél narancs leve és valamennyi reszelt héja, víz, kandírozott narancshéj, fahéj, 20 dkg étcsoki (70%-osat használtam), vaj a csoki felolvasztásához

    Keverjük össze a mandulát a porcukorral, adjuk hozzá a fél narancs leszűrt levét és annyi vizet, hogy gyúrható masszát kapjuk. (Vigyázzunk a víz mennyiségével, nekem a narancslé után már csak pár kanálnyi vízre volt szükségem!). A levet és a vizet folyamatosan, kis részletekben adagoljuk. Ízesítsük a masszát ízlés szerint fahéjjal és apróra vágott narancshéjjal, gyúrjük össze, majd formázzunk szaloncukrokat. A csokiba való mártogatáshoz tettem egy kis előkészületet: egy hungarocel "lemezt" betakartam alufóliával és előkészítettem egy halom fogvájót. Ezek után a csokoládét vízfürdő felett egy kis vajjal olvasszuk fel, majd a szaloncukrokat fogvájóra tűzve egyenként vonjuk be csokival. Finoman az edényhez ütögetve a fogvájót csöpögtessük le a felesleges csokimennyiséget, majd a fogvájót tűzzük a hungarocelbe. Ha minden szaloncukor megkapta a csokimázat, tegyük az szaloncukor-erdőt hideg helyre, hogy a csoki visszaszilárduljon, majd csomagoljuk.

     

     

     

     

  22. Torolt_felhasznalo_772164
    Torolt_felhasznalo_772164
    2009. október 18. 17:4536.

     

    zselés, vajkaramellás, kókuszos

     

    a marcipánossal felcsigáztatok

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_953507 (1)
    2009-10-03  16:41
  23. 2009. október 18. 17:3535.

    Én nagyot csalódtam a bonbonettiben. A régi stollwerk szaloncukor finom volt de mióta átvette a bonbonetti a csoki bevonat bűn rossz lett.. :( :( A kimért között is van sok "gagyi", de van aki nem engedheti meg magának a drágát. Én egyébként a zselésre szavazik!! És a rumos csokisat is imádom(sport szelet ízű:)

    Szaloncukor receptet tud valaki?

  24. Torolt_felhasznalo_953507
    Torolt_felhasznalo_953507
    2009. október 3. 22:4834.

    kedves banyoc@!

    kérlek ne IDE töltsd hanem egy őszi blogba!

    köszi

1 2 3

Legnépszerűbb cikkek