Szaloncukor -ból melyiket?

Torolt_felhasznalo_953507
Torolt_felhasznalo_953507
Létrehozva: 2009. október 3. 16:41

mindjárt itt a karácsony, ti milyen szaloncukrot választotok?

 

A) Milka

 B) Kilóra mértet

C) Szamos

D) Egyéb,de akkor írd le melyiket!

 

én egyébként Milkát és Szamost is veszek mert ezek nagyon finomak!!!

57 hozzászólás
  1. Jumbo3
    Offline
    2009. december 14. 00:0857.
    Én maradi vagyok:zselés szaloncukor jöhet a bal kézbe,másik zselés a jobb kézbe és váltogatva lehet harapdálni.Például a kókuszos nekem túl geil.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_800048 (5)
    2009-10-03  16:55
  2. Torolt_felhasznalo_511934
    Torolt_felhasznalo_511934
    Offline
    2009. december 13. 23:5856.

    Én olyant szoktam, ami kilóra megmarad a helyi zöldségesnél, és már leszállt az ára. Néha küldenek Adrinak a suliba egy-két finomat, de azt bedarálja mire hazajön.

     

    Erzsike

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_953507 (1)
    2009-10-03  16:41
  3. mmoncsi
    Offline
    2009. december 12. 18:3555.

    Budapest-Árkád Szamos bolt 1700,- /doboz. Nem nézegettem máshol, max az InterSparban láttam 1.998 ért..

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_953507 (54)
    2009-12-12  17:28
  4. Torolt_felhasznalo_953507
    Torolt_felhasznalo_953507
    Offline
    2009. december 12. 17:2854.
    ja,és a szamos hol a legolcsób?
  5. Ez is érdekelhet: Szaloncukor házilag – nem is olyan bonyolult!
  6. Torolt_felhasznalo_953507
    Torolt_felhasznalo_953507
    Offline
    2009. december 12. 17:2753.
    amúgy hol a legolcsóbb a milka szaloncuki?
  7. Torolt_felhasznalo_129783
    Torolt_felhasznalo_129783
    Offline
    2009. december 6. 18:2752.
    szép ezüst!
  8. Torolt_felhasznalo_129783
    Torolt_felhasznalo_129783
    Offline
    2009. december 6. 18:2651.
    úgy is szép
  9. Torolt_felhasznalo_129783
    Torolt_felhasznalo_129783
    Offline
    2009. december 6. 18:2550.
    én egyszer már csomagoltam sima alufóliába
  10. Torolt_felhasznalo_999583
    Torolt_felhasznalo_999583
    Offline
    2009. december 2. 09:3749.

    Ki mibe csomagolja a szaloncukrot?????

    Nem találok sehol megfelelő papírt ami úgy is marad ha rácsavarok

     

    Segítsetek kérlek SOS-SOS

  11. Ez is érdekelhet: Csokimikulást és szaloncukrot is lehet már kapni
  12. Torolt_felhasznalo_953507
    Torolt_felhasznalo_953507
    Offline
    2009. november 2. 18:3148.
    szaloncukor recept:

     

    Narancsos-fahéjas marcipán szaloncukor

    Hozzávalók (nekem 52 darab lett): 30 dkg őrölt mandula, 22 dkg porcukor, 1 fél narancs leve és valamennyi reszelt héja, víz, kandírozott narancshéj, fahéj, 20 dkg étcsoki (70%-osat használtam), vaj a csoki felolvasztásához

    Keverjük össze a mandulát a porcukorral, adjuk hozzá a fél narancs leszűrt levét és annyi vizet, hogy gyúrható masszát kapjuk. (Vigyázzunk a víz mennyiségével, nekem a narancslé után már csak pár kanálnyi vízre volt szükségem!). A levet és a vizet folyamatosan, kis részletekben adagoljuk. Ízesítsük a masszát ízlés szerint fahéjjal és apróra vágott narancshéjjal, gyúrjük össze, majd formázzunk szaloncukrokat. A csokiba való mártogatáshoz tettem egy kis előkészületet: egy hungarocel "lemezt" betakartam alufóliával és előkészítettem egy halom fogvájót. Ezek után a csokoládét vízfürdő felett egy kis vajjal olvasszuk fel, majd a szaloncukrokat fogvájóra tűzve egyenként vonjuk be csokival. Finoman az edényhez ütögetve a fogvájót csöpögtessük le a felesleges csokimennyiséget, majd a fogvájót tűzzük a hungarocelbe. Ha minden szaloncukor megkapta a csokimázat, tegyük az szaloncukor-erdőt hideg helyre, hogy a csoki visszaszilárduljon, majd csomagoljuk.

     

     Marcipános szaloncuki

     

    Hozzávalók: 30-35 szaloncukorhoz: 20 dkg mandula, 15 dkg porcukor, víz, kandírozott narancshéj, fahéj, 15 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)

    1. Keverjük össze a mandulát a porcukorral és annyi vizet adjunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk. A vizet folyamatosan, kis részletekben adagoljuk!
    2. Ízesítsük fahéjjal és az apróra vágott narancshéjjal
    3. Formázzunk szaloncukrokat
    4. Vízfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét, villa segítségével egyenként vonjuk be csokival a cukrokat. Tegyük hideg helyre, hogy a csokoládé visszaszilárduljon, majd csomagoljuk

     

    mindkettő nagyon finom!
  13. Torolt_felhasznalo_953507
    Torolt_felhasznalo_953507
    Offline
    2009. november 1. 17:1147.
    tuti receptem van amit le is írtam ide
  14. atbano
    Offline
    2009. november 1. 09:3946.
    Neked van bevállt recepted? Idén én is szeretném kipróbálni a házit.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_953507 (44)
    2009-11-01  09:29
  15. atbano
    Offline
    2009. november 1. 09:3945.
    A neten találtam rá receptet. Azt hiszem a szaloncukor.lap.hu-n.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_496946 (43)
    2009-10-20  14:21
  16. Torolt_felhasznalo_953507
    Torolt_felhasznalo_953507
    Offline
    2009. november 1. 09:2944.

    idén lessz a milka mellet házi szaloncukor is

     

  17. Ez is érdekelhet: Finom meglepetés, gejl csalódás: itt a nagy szaloncukorteszt
  18. Torolt_felhasznalo_496946
    Torolt_felhasznalo_496946
    Offline
    2009. október 20. 14:2143.

    Sziasztok,

     

    nekünk a kedvencünk a régi hagyományos mártatlan konzum szaloncukor. De sajnos évek óta nem tudok sehol venni, egyszerűen eltűnt... Szóval ha valaki valahol összefut vele, akkor örülnék ha szólna:)

  19. oroszlanszilvi
    Offline
    2009. október 19. 09:4140.

     Szia !

     

    Ime egy szaloncukor recept. (én még nem próbáltam)

     

    1 kg kockacukor, 10 dkg vaj, 3 dl tejszín.

    Egy adaghoz kb. 33 kg. cukorból főzhetünk egyszerre, tehát a hozzávalókat 3 részre osztjuk.

    A cukrot a tejszínnel leöntjük, lassú tűzön kevergetve felforraljuk és addig forraljuk állandó keverés mellett, míg a fakanálról a porcelán tányér szélére cseppentett massza nem folyik, hanem gyöngyszerűen megáll. A forró massza ilyenkor halkan, selyemszerűen susog.

    A masszát keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a kb. 3 dkg vajat és az izesítőt (3,3 dkg csoki + 1 ek kakaó vagy 1/3 cs kókusz, v. 1 kanál nescafé v. 1 marék dió+ kevés rum) és motoros habverővel addig keverjük míg erősen merevedni kezd (elválik a tál falától)

    Nedves (nem vizes) konyharuhába kaparjuk a masszát és a ruhát ráhajtva kis vágódeszkával megformázzuk téglalap alakúra kb. 11-15 cm magasra.Forditott fémtálcára kiborítjuk a ruhából késsel még az oldalát szebbre formázzuk, hogy téglalap alakú legyen. Ha már elég kemény ahhoz, felvágjuk kockákra. Másnap lehet csomagolni. 

    előzmény:
    Katicácska (35)
    2009-10-18  17:35
  20. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    Offline
    2009. október 18. 22:0739.
    Szigorúan D: friss, kézzel készített diómarcipán szaloncukor az Azték csokoládézóból. A kommerszeket nem szeretem.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_953507 (1)
    2009-10-03  16:41
  21. Ez is érdekelhet: Készíts házi karamellás szaloncukrot
  22. Anyuka-1
    Offline
    2009. október 18. 18:0038.

    Sziasztok!

     

    Én szeretem a kókuszkrémest,tavaly 100ft-os boltban vettem.Nagyon fini volt.Meg ugyanitt vettem konzum szaloncukrot,ami csokibevonatos.Idén is veszek ;fini mind a kettő.A család többi tagja a zseléset szereti.

  23. Torolt_felhasznalo_953507
    Torolt_felhasznalo_953507
    Offline
    2009. október 18. 17:4637.

     szaloncukor recept:

     

    Narancsos-fahéjas marcipán szaloncukor

    Hozzávalók (nekem 52 darab lett): 30 dkg őrölt mandula, 22 dkg porcukor, 1 fél narancs leve és valamennyi reszelt héja, víz, kandírozott narancshéj, fahéj, 20 dkg étcsoki (70%-osat használtam), vaj a csoki felolvasztásához

    Keverjük össze a mandulát a porcukorral, adjuk hozzá a fél narancs leszűrt levét és annyi vizet, hogy gyúrható masszát kapjuk. (Vigyázzunk a víz mennyiségével, nekem a narancslé után már csak pár kanálnyi vízre volt szükségem!). A levet és a vizet folyamatosan, kis részletekben adagoljuk. Ízesítsük a masszát ízlés szerint fahéjjal és apróra vágott narancshéjjal, gyúrjük össze, majd formázzunk szaloncukrokat. A csokiba való mártogatáshoz tettem egy kis előkészületet: egy hungarocel "lemezt" betakartam alufóliával és előkészítettem egy halom fogvájót. Ezek után a csokoládét vízfürdő felett egy kis vajjal olvasszuk fel, majd a szaloncukrokat fogvájóra tűzve egyenként vonjuk be csokival. Finoman az edényhez ütögetve a fogvájót csöpögtessük le a felesleges csokimennyiséget, majd a fogvájót tűzzük a hungarocelbe. Ha minden szaloncukor megkapta a csokimázat, tegyük az szaloncukor-erdőt hideg helyre, hogy a csoki visszaszilárduljon, majd csomagoljuk.

     

     

     

     

  24. Torolt_felhasznalo_772164
    Torolt_felhasznalo_772164
    Offline
    2009. október 18. 17:4536.

     

    zselés, vajkaramellás, kókuszos

     

    a marcipánossal felcsigáztatok

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_953507 (1)
    2009-10-03  16:41
  25. Katicácska
    Offline
    2009. október 18. 17:3535.

    Én nagyot csalódtam a bonbonettiben. A régi stollwerk szaloncukor finom volt de mióta átvette a bonbonetti a csoki bevonat bűn rossz lett.. :( :( A kimért között is van sok "gagyi", de van aki nem engedheti meg magának a drágát. Én egyébként a zselésre szavazik!! És a rumos csokisat is imádom(sport szelet ízű:)

    Szaloncukor receptet tud valaki?

  26. Torolt_felhasznalo_953507
    Torolt_felhasznalo_953507
    Offline
    2009. október 3. 22:4834.

    kedves banyoc@!

    kérlek ne IDE töltsd hanem egy őszi blogba!

    köszi

  27. Ez is érdekelhet: A szaloncukor nyomokban egeret tartalmazhat
  28. Torolt_felhasznalo_971455
    Torolt_felhasznalo_971455
    Offline
    2009. október 3. 20:1432.

    Nem veszünk szaloncukrot, mert nem szeretjük, senki nem eszi meg nálunk. Kidobni meg fölösleges.

    Fára meg azért nem veszek, mert ronda csomagolású szaloncukrokat lehet kapni manapság...giccsesek. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_953507 (1)
    2009-10-03  16:41
  29. banyoc@
    Offline
    2009. október 3. 20:1331.

    Mániákusan imádom a karácsonyt, az előkészületeket, de akkor sem akarok róla MOST már beszélni!! Fel is háborított hogy a múlt héten már láttam csokimikulást az egyik boltban.

     

    Kirándulások során  mindent összegyűjtök amit csak lehet-nincs benne kukac, vagy valami más lakós:)

    Vadgesztenye, toboz, meg egyéb termések, bogyós ágak, és dísztökök.

     

    Akratam most fotót is feltenni, de sajnos nem engedi a rendszer, mert túl nagy a kép mérete:(

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_422796 (14)
    2009-10-03  17:11
  30. cactusgirl
    Offline
    2009. október 3. 20:0230.

    Én december elsejétől rakok ki a lakás különböző pontjaira tálakba különféle szaloncukrokat: Milka csokis, marcipános, gumicukros, zselés, gesztenyés, vajkaramellás, rumos-kakaós...

    A fára csomagolás szerint választok, ami éppen megy a díszekhez.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_953507 (1)
    2009-10-03  16:41
  31. oroszlanszilvi
    Offline
    2009. október 3. 19:5529.

    Milkából bármilyen jöhet.

    Tibi tiramisu, túrós mazsolás.

    Szeretjük még a vajkaramellást.  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_953507 (1)
    2009-10-03  16:41
  32. Ez is érdekelhet: A bizarr ízek délutánja: szaloncukorteszt marcipántúladagolással
  33. Detti.
    Offline
    2009. október 3. 19:1628.

    Milka - feketeerdő

    Tibi - tiramisu

     

    és még, ha találnék vmi. marcipános-meggyeses-csokisos :)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_953507 (1)
    2009-10-03  16:41
  34. szilvi1110
    Offline
    2009. október 3. 18:4727.
    Milka. Inkább kevesebb legyen, de finom :) És nem a fára, csak alá. Bár a gyerekek tavaj is kértek kimérőset, így abból is vettem pár szemet minden fajtából.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_953507 (1)
    2009-10-03  16:41
  35. HGaby_22
    Offline
    2009. október 3. 18:4426.

    Tavaly vettünk elöször Milkát (Csupa csokist), ez nagyon finom volt, idén is lesz ebből a márkából legalább 1 dobozzal. Mellé az elmaradhatatlan zselés, pl. a Bonbonetti féle.

    Sajnos nem igazán kisérletezmtem még ki, hogy melyik ízlik nagyon, amit viszont nem vagyok képes megenni az a kókuszos és a konzum.  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_953507 (1)
    2009-10-03  16:41
  36. Torolt_felhasznalo_209368
    Torolt_felhasznalo_209368
    Offline
    2009. október 3. 18:3625.
    majd decemberben eldől , addig meg élvezzük az őszt
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_953507 (1)
    2009-10-03  16:41
  37. Torolt_felhasznalo_953507
    Torolt_felhasznalo_953507
    Offline
    2009. október 3. 18:2424.

    zsoszóka!

    az angyalkásat sweet point gyártotta a neve arany szalon és volt gold nevű is

  38. Ez is érdekelhet: Ez a világ legnagyobb szaloncukra!
  39. Torolt_felhasznalo_987977
    Torolt_felhasznalo_987977
    Offline
    2009. október 3. 18:1422.

    mi minden évben az auchanba vesszük kilóra és nagyon szeretjük

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_953507 (1)
    2009-10-03  16:41
  40. Torolt_felhasznalo_142298
    Torolt_felhasznalo_142298
    Offline
    2009. október 3. 18:0220.

    Kimértet azért, hogy megkóstoljuk (2-3 szemet) és ha finom, akkor veszünk többet is, meg tavaly Milkát vettünk marcipánosat, de a fára nem tettünk.

     

    Régen én az angyalkásat szerettem, de nem tudom annak mi a neve.

     

    Jah és idén lesz még házi szaloncukor is.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_953507 (1)
    2009-10-03  16:41
  41. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    Offline
    2009. október 3. 17:3719.
    kettő
    előzmény:
    Gicacica (18)
    2009-10-03  17:36
  42. Ez is érdekelhet: Így készül a házi zselés szaloncukor
  43. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    Offline
    2009. október 3. 17:3618.

    én élvezem azt is,és nagyokat sétálunk itt a Balcsi parton.Csodaszép és örülök ,hogy süt a nap és ettejük a hattyúkat és a kacsákat.

    de várom a karácsonyt is .Szerintem nem zárja ki a kető egymást..

    előzmény:
    tengercsepp (9)
    2009-10-03  17:05
  44. Torolt_felhasznalo_953507
    Torolt_felhasznalo_953507
    Offline
    2009. október 3. 17:3617.
    én feltétlenül teszek a fára szamost meg milkát
  45. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    Offline
    2009. október 3. 17:1816.

    Mi maradunk az olcsó kilósnál.Zselés,vajkaramelás,kokuszos.

    És ha belegondoltok ténleg mindjárt itt a karácsony.

    És még valami nem tudjátok,hogy hol lehet tenylegesen olcson hozá jutni ezekhez a finomságokhoz? 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_953507 (1)
    2009-10-03  16:41
  46. Évinene
    Offline
    2009. október 3. 17:1515.

    Bobonetti zselést ha lesz.

     

    Jah igen de előtte még ott  a miki és hiába van ősz már ki van rakva mindnenhol nah ebből jöttem atya ég 2hónap és mikulás lesz puff ( csak régen nem rakták ki ennyire hamar a karácsonyi cuccokat )

    12. nap és távfűtéses lakásokban meg fűtési szezon indul tavaly már rég fűtöttek ilyenkor mert olyan hideg volt.

    Én sem tetemtném de a kereskedelem az nagyon temeti az őszt valamiért

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_953507 (1)
    2009-10-03  16:41
  47. Torolt_felhasznalo_422796
    Torolt_felhasznalo_422796
    Offline
    2009. október 3. 17:1114.
    Hát ez az! miért nem azt kérdezzük inkább: ti milyen terméseket szoktatok gyűjteni kiránduláskor és hol?
    előzmény:
    tengercsepp (9)
    2009-10-03  17:05
  48. Ez is érdekelhet: A karácsony 7 csodája – gyerekszemmel
  49. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    Offline
    2009. október 3. 17:0913.

    természetesen a marcipánost,apának vajkaremmellás,zselést,s mindegy milyen....

    a Milkát szeretjük nagyon,de tavaly az Aldiba tavaly vettem olasz csokit,olyan kis bon bon formában voltak csomagolva,és ez is került a fára,abból a tojáslikörös,és a körte likörös...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_953507 (1)
    2009-10-03  16:41
  50. czege
    Offline
    2009. október 3. 17:0812.
    kizárólag milkát, az egyetlen ehető - az almás-fahéjas csúcs... Fára nem teszem, csak falatozni vesszük :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_953507 (1)
    2009-10-03  16:41
  51. Torolt_felhasznalo_953507
    Torolt_felhasznalo_953507
    Offline
    2009. október 3. 17:0711.
    vannak őszi topikok is de ez most december 24.-éről szól!
  52. Démétér
    Offline
    2009. október 3. 17:0710.
    Tulajdonképpen szinte mindegy, milyet veszek - úgysem esszük meg. Úgyhogy mindig olyat, ami szerintem jól néz ki, és karácsony után valaki örül neki: általában épp ezért marcipánosat veszünk, abból anyósom korlátlan mennyiséget meg tud enni :) Pedig amúgy aprócska, karcsú nő.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_953507 (1)
    2009-10-03  16:41
  53. tengercsepp
    Offline
    2009. október 3. 17:059.
    Anyám..., miért nem azt próbáljuk meg élvezni, ami van? Például az őszt, a kirándulóidőt, a napsütést, vénasszonyok nyarát...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_953507 (1)
    2009-10-03  16:41
1 2