Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Hajápolás- ötletek

anett3600
Létrehozva: 2009. szeptember 11. 19:52

Hali!

tapasztalatokra és bevált termékekre lennék kiváncsi!

A hajam középhosszú,göndörödő, festett, a töve zsírosodik, a vége inkább száraz. Most az Avonnak a göndör hajra való samponját használom, meg ilyen fújós nyári hajvédő sprayt, de kellene még egy fajta sampon, meg a balzsamom is elfogyott. Nem szeretek csak egyfajta sampont használni, mert megszokja a hajam, ezért felváltva szoktam őket használni. De most valami újat akarok kipróbálni (az Avonos mellé, mert az jó) , mert nem igazán jók most az eddigiek (és kell valami 2.) . Nincs valami jó ápoló , száraz hajra való sampon-balzsam ötletetek? ha megmosom a hajam, és nincs rajta balzsam, nem tudom kibontani , meg elég száraz mostanában. Vasalni néha szoktam, amúgy körkefével szárítom. 3naponta mosom, mert hiába áll jól még, a töve zsírosodik eléggé.

Ja! és valami főiskolás kasszához igazodó árfekvésű kellene (amit megtudok venni dm-ben, Rossmannban ) .

Tudom, hogy mindenkinek más válik be, de ha valami senkinek nem volt jó, nem költenék rá.

Köszönök minden hozzászólást és tapasztalatot.  

  1. 2010. november 23. 09:47112.

    Sziasztok!

     

    Nekem van egy nagyon bevált hajápolási ötletem.

    Hajmosás előtt pakolást teszek a hajamra, mely a következőkből áll: tojássárgája, olívaolaj és méz. Hajmosás és öblítés után pedig csalánteával még átöblítem, de ezt már nem mosom le. Szerintem nagyon jó. Kíváncsi lennék még, létezik-e teljesen természetes sampon, vagy valami jól bevált házi hajmosó. Jó hajápolást!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_960800 (0)
     
  2. 2010. augusztus 3. 09:51111.

    Az internetet böngészve a hajápolás rejtelmeiről, rábukkantam egy gyógynövényre. Sok weblap említést tesz erről a közönségesnek hitt növénykéről. Miszerint főzete kiváló mindenféle fejbőrnyűgre, és olaja csillogóvá és erőssé varázsolja a gyenge hajat. Ám, míg a bojtorjángyökeret könnyedén beszerezhetjük egy Herbáriában, olajra eddig nem találtam. Elhatároztam, hogy saját magam készítek olajat ebből a csodanövényből.

     

    ól záródó üvegben lazán elhelyezzük a gyógynövényeket (bojtorjángyökereket) és leöntjük hidegen sajtolt olajjal (pl. oliva, napraforgó). Én szőlőmagolajat használtam. Meleg helyen tartjuk pár napig (akár egy hétig) az üveget, melyet időnként összerázunk, megforgatunk. Ezután leszűrjük, jól kipréseljük, kinyomkodjuk a szűrőn maradt növényt még az olajba, és jól lezárt üvegben tároljuk tovább.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  3. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. november 8. 16:47110.

    hát tévedtem, mert parabén van benne, de ennek ellenére elég "tisztának" kikiáltott sampon. Összetevők: aqua, lauryl glucoside, cocamidopropyl betaine, coco glucoside, glyceryl oleate, panthenol, triticum vulgare, chamomilla recutita, bisabolol, potassium sorbate, sodium benzoate, sodium methylparaben, sodium probylparaben, citric acid, parfum

    húúú de jó h nem vettem még meg syoss-t. ezekután nem is fogom asszem. köszi a felvilágosítást!!!

     

    előzmény:
    Deeya (109)
    2009-11-08  16:23
  4. 2009. november 8. 16:23109.

    Na ez a babasampon egyre szimpatikusabb.  Majd kíváncsi leszek, hogy mi van benne. Amúgy a HairClinic jó kérdés. Igaziból én már szedtem több féle hajvitamint és nem nagyo láttam anno értelmét. Most szedem másfél hónapja a kapszulákat, de nem merem mondani, hogy a sok kis új hajszál ennek köszönhető, mert ugye 3 hete már a Vichyt is fújkálom eléggé intenzíven. Szóval max annyit tudok mondani, hogy a kettő együtt jó. Csak az a szomorúság, hogy mire megnőnek megint a kis hajszálak...

    Amúgy szerintem a Tony&Guy cuccok nagyon jók. Csak azért egy kicsit húzós az áruk. De ezzel az 50%-os kuponnal lehet, hogy megérné. Nem tudom, hogy milyen ez a Syoss, mert én nem vettem, azután, hogy a nővérem vett és elmesélte, hogy azóta csomókban hullik a haja a sampontól. De lehet, hogy érdemes itt a fórumon is visszaolvasnod. ha jól emlékszem, anno indult 1-2 Syoss témájú topik.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_246756 (108)
    2009-11-08  11:12
  5. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. november 8. 11:12108.

    Aha asszem nincs benne parabén meg glicerin sem. Csak most nem vagyok otthon, de este megnézem neked az összetevőket.  Amúgy elég pozitív a helyzet mert tnap egy cigifüsttel teli kocsmában vtunk barátommal és a hajam még ennek ellenére egész normálisan néz ki. Még beszárítani sem kellett. 

    A vichynél meg kitapasztaltam az a legjobb nekem, ha mosás után a félvizes hajam fújom be vele, de csak nagyon kicsit a fejbőrömre és akkor nem lesz ragacsos. Szépen megszárítom és kész.

    Amúgy még anno írtad, hogy szedsz hair clinicet, meg vagy vele elégedve?  Én most kezdtem el a Merz drazsét, kiváncsi leszek mikor látom a hatását! :)

    A dmben már én is nézegettem a tony és guy cuccokat, de nem csábultam el semmire...:S most egy syoss olyan hagyban hagyható pakoláson(fújós) gondolkodom , hátha attól még könyebben ki tudnám fésülni a hajam, majd egyre lehet beruházom.

    előzmény:
    Deeya (107)
    2009-11-08  09:10
  6. 2009. november 8. 09:10107.
    Na ez nem hangzik rosszul. SLS helyett mi van benne? Ez teeljesen natúr, vagy csak parabén meg SLS mentes? Majd írd meg, hogy mennyire zsírosodott. Amúgy hogy szuperál a Vichy? Én most már vagy 3 napja nem kentem vele a fejem, tisztára elfelejtettem, de majd szerintem ma kicsit megmasszírozom a fejbőröm vele. Amúgy tudtad, hogy most a 150 pontos DM-es kuponfüzetben Tony& Guy sampon és balzsam féláron megvásárolható? Meg a Fructis fújós balzsamokra is 50%-os kedvezmény van. Azt hiszem nem fogom kibírni, és valamelyik nap ellátogatok a DM-be. Amúgy végre elkezdtem a tabit. Elvileg 1-2 hét alatt helyre kellene ráznia a fejem, nagyon kíváncsi leszek rá. Mostanában már egy kicsit ijesztő volt a mennyiség, amennyi kijött (de lehet, hogy csak azért, meert a hosszú haj többnek látszik), meg kevesebbnek is érzem a hajam. Reméljük hamar rendbe jön, aztán ha javul a helyzet, akkor irány a fodrász.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_246756 (106)
    2009-11-07  13:45
  7. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. november 7. 13:45106.

    Na csajok, újabb samponon vagyok túl, gondoltam beszámolok a tapasztalatokról! Dm-ben vettem saját márkás baby love-s babasampont. Elég jó az összetétele, nincs benne sls és szinte más mesterséges anyag sem. Féltem, hogy majd nem fog habozni vagy összegubancolódik a hajam, de ma reggel kellemes meglepetés ért. Könnyen meg tudtam vele mosni a hajam, nem gubancol, könnyen ki tudtam fésülni (bármelyik samponnál könnyebben) és nagyon jól formázható lett tőle a hajam. Egyenlőre nagyon tetszik és maradok ennél, bár még nem tudom, mennyire fog tőle zsírosodni a hajam, remélem, hogy 3 napot kibír. Ja és pantenol van benne, sztem ezért tudtam könnyen kifésülni!

    A másik: előtte szulfokollal mostam hajat, már 1-2 hete ezt használom, eddig egyszer mostam át, majd egy kis balzsam és kész. Nem volt rossz, de most kipróbáltam, hogy betartom a használati útmutatót és 2szer rendesen átmostam hajam vele,  rajtahagyva 3 percig. Háttt ne tudjátok meg. Már másnap tiszta zsír volt a hajam. Szóval igaz az, hogy nem szabad lemosni teljesen a faggyúréteget a fejbőrről, mert annál intenzívebben fogja termelni.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. 2009. november 4. 07:02105.

    Nekem van ilyen Hot Bounces. Hát kipróbáltam, és nem ájultam el tőle. Az lehet, hogy hőoptimalizál, és valóban rendezet lesz tőle a haj, de a tartása abban nyilvánul meg, hogy ha keveset teszel rá, akkor semmit sem ér. ha sokat teszel rá (több fújás 1 tincsre - azt hiszem így is van ráírva), akor borzasztóan bekeményíti a hajat. Én meg nem szeretem, ha beton van a fejemen.Nagyon néha úgy használom, hogy mielőtt sütögetem a hajam 3-4 fújást teszek az egész hajamra még nedvesen, de így nem nagyon használ. Csak abban tudok reménykedni, hogy kicsit talán tényleg véd a hőtől.

    Sajnos göndörítéshez még én sem találtam meg az igazi hővédőt. Általában a Hot Liss-t használom hullámosítás előtt (tudom, hogy az vasaláshoz van, de nem egyenesíti a haj szerkezetét egyáltalán!), vagy fújok 1-2-t a Tony & Guy proteines hővédő spray-ből, csak az nagyon puhítja, lágyítja a hajat, érdemes vele vigyázni, mert ha sokat használok, akkor 2 perc alatt kirúgja magát a hajam.

    Amúgy szegény hajam kezd kicsit lelakott lenni, pedig még 2 hétig nem fogok tudni eljutni fodrászhoz. Azt hiszem, hogy itt az ideje bevetni újra a homoktövises pakolásomat. 

    előzmény:
    anett3600 (103)
    2009-11-03  19:12
  9. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. november 3. 19:29104.

    Én csak olyat tudok amit ne!!! Balea göndörítő habját. Vettem, hogy majd ha besütöm a hajam akkor milyen jó lesz, de hihetelenül ragacsos, még ha keveset használsz belőle akkor is!

    De sztem lehet jobban járnál ha fodrászkellékesnél keresgélnél, ott professzionálisabb cuccok vannak, és gazdaságosabbak is!

    előzmény:
    anett3600 (103)
    2009-11-03  19:12
  10. 2009. november 3. 19:12103.

     

    Sziasztok! nem tudtok valami jó göndörítő sprayt? alapból hullámos a hajam, de jobb lenne ha kicsit jobban és rendezettebbengöndörödne. Néztem egyet a dm-ben : Studio Line Hot Boucles hajgöndörítő hőoptimalizáló spray a neve.

    Valakinek van tapasztalata valamilyen göndörítő sprayvel?

    köszi a segítséget.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. november 3. 17:38102.

    Hát sztem bizti jól állna, nekem anno volt hasonló hajam. Csak a fodrász akihez jártam rossz minőségű festéket használt és a vörös tök hamar kikopott, azért váltam meg a vörös hajtól. Amúgy középbarna hajam van és világos aranybarnára volt festve legutóbb, de feketére fogta be. Na akkor fogadtam meg, hogy egy időre elég a festésből.

    Hát nemtom, szerintem nem szabadulok ettől a 2-3 naponta hajmosástól, főleg hogy el is fekszem és már 3. nap nem tudom megcsinálni olyanra hogy emberek közé mehessek! :S

    Nekem nem fényesedik a bőröm, mondjuk érdekes h 3 éve amikor bejön a hideg így nov-dec környékén, vmitől kipattogok. Pedig másoknál ez pont a melegtől szokott lenni. Fordítva működök!

    előzmény:
    Deeya (101)
    2009-11-03  17:27
  12. 2009. november 3. 17:27101.

    Hát nekem azért összhangban szokott lenni. Jó, nem azt mondom, hogy az arcom azért nap végére nem fényesedett ki, de most már 11-kor csillog az arcom. Másik dolog, amit észre vettem, hogy mostanában tényleg lelkiismeretesen lemosom a sminket, utána tonizálok... régebben csak lekaptam a sminket, kb negyedannyi időt foglalkoztam az arcommal, és mégis nagyon jól volt.

    MIlyen színű volt a hajad, és milyen az eredeti? Nekem szőkésbarna seszínű éppen sötétbarnára festve. Amúgy valami ilyesmi volt az összhatása annak a hajnak amiről írtam, csak a sötét szín jobban dominált benne. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_246756 (100)
    2009-11-03  12:46
  13. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. november 3. 12:46100.

    Hát lehet az a baj,hogy én teljesen lenyomom, majd kipróbálom, úgy ahoogy javasoltad!;)

    Amúgy szerintem ha jó minőségű festékkel fested/festeted a hajad, meg mellette ápolod akkor nem fog ám tönkremenni, akármilyen színt rakatsz bele (fekete, meg hidrogénszőke kivételével) Én most próbálom lenöveszteni, májusban festettem utoljára, ennyivel is kevésbé roncsolom a hajam.

    Amúgy érdekes ez a zsirosodás, mert én is szedek tabit, az arcom az egyáltalán nem zsíros(sőt inkább száraz egy kicsit) , de ez tabi előtt is így volt. És azt mondják, hogy az arcbőr és a fejbőr szinkronban van egymással. Hát nálam ez sajnos nem igaz .

    előzmény:
    Deeya (99)
    2009-11-03  12:37
  14. 2009. november 3. 12:3799.

    Hát furi, hogy pont azt írod, hogy nagyon gyorsan fogy. Mennyit fújsz belőle? Én nem teljesen nyomom le a szórófejet, hanem csak félig, mert a teljes adag nem oszlik el szépen és úgy pazarlás. Tökéletesen elég egy területre egy fél fújásnyi. Esetleg ezt próbáld ki. Mondom, nekem több mint a fele megvan úgy, hogy minden nap használom, nem csak hajmosáskor.

    Amúgy a zsírosodás elleni ádáz küzdelmet kezdem feladni. Inkább megmosom 2-3 naponta a hajam. Jobb is ez így, legalább nem kell ugyanazt a frizurát hordanom 2-3 napnál tovább. Bár ha te nem szeretsz sokat bíbelődni a hajaddal, akor ez igencsak teher lehet. Én már nem bánom, hogy 2-3 naponta fél órával többet töltök a fürdőben. 

    Amúgy még lehet, hogy fog is javulni a szitu, mert most voltam dokinál, és írt fel tabit. Amikor régen szedtem, akkor tisztább volt a bőröm és a hajam sem zsírosodott és hullott annyira. Reméljük, hogy majd most is kicsit rendbehozza a fejem.

    Amúgy lassan festenem is kellene, csak már nem sokára nem lehet, így most még min 2 hetet várnom kell. Most van egy dilim, a minap láttam egy hajat: maga a színe nagyon szép volt, rézvörös árnyalatú melír volt a sötétbarna hajban, bár a haj eléggé szét volt roncsolva. Én is szeretnék valami hasonlót, csak ugye az megrémít, amilyen állapotban a haj volt. Most két hétig még emésztgetem a dolgot, aztán ha esetleg valami új fejlemény van ( vagy új terméket próbáltam) jelentkezem.   

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_246756 (98)
    2009-11-03  11:25
  15. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. november 3. 11:2598.

    Végülis aztán én is beruháztam egy ilyen Vichy Aminactif-ra. Én csak hajmosás után használom, kicsit megszárítom hajszárítóval, és akkor. Így nekem egyáltalán nem zsírosít, amikor szárazon fújtam a hajamra, az ne volt jó. A végére nem fújok, mert egyáltalán nem töredezett a vége, de nekem meg pont az az érzésem h tök gyorsan fogy. Még lehet a 6 hetes kúrára sem lesz elég. Kb. 4ede már elfogyott így 1 hét alatt. :S

    Tegnap vettem Merz drazsét, mert picit úgy érzem hullik a hajam, főleg azon a napon amikor hajat mosok, meg amúgy is így télen kevél gyümölcsöt eszek. 

    A samponnal még mindig nem vagyok kibékülve: Szulfokoll sampont használok most, szép lesz tőle a hajam, meg mintha tömötebb is lenne, amikor azzal mosok, de a 3. nap már így is gáz. Főleg h frufrum van és azon nagyon látszik. Lehet már az sem jó neki, h 2 hetente sampont cserélek...de valahogy úgy érzem nem találom az igazit!:)

    Tegnap a patikában láttam egy sampont ami még megtetszett, de igazából nem tudom milyen hatása lenne nálam. Asszem a bioderma nodé fluid samponja volt...Lehet majd kipróbálom,bár már szeretnék találni egy jó sampont, ami beválik és akkor tuti nem váltogatnám hetente a samponjaim...

    előzmény:
    Deeya (97)
    2009-11-03  07:22
  16. 2009. november 3. 07:2297.

    Na így két héttel a Vichy használata után már talán merek nyilatkozni.

    Minden nap használom a tonikot, még kb félig van, szóval ez jóval gazdaságosabb, mint az aminexiles ampullák. Pedig kicsit többet fújok az ajánlottnál. Tuti én vagyok a béna, de nem tudom 6 fújással az egész fejemet elintézni. A végeire annyira nem fújok, mert másfajta hajerősítő cuccot is használok.

    A hajamat ugyan kicsit ritkábbnak érzem, de a hajhullás kicsit csökkent és van rengeteg új hajszál, szóval annyira nem vagyok kétségbeesve, csak most egy ideig fogni fogom az HBO-t, szóval nehezebb lesz kialaktanom a frizurám. 

    Icipicit talán nekem mégis zsírosít, de nem vészes, így is csak 2-3 naponta mosok hajat.

    Emellett még minidg szedem a Hair Clinic-et, szóval a kettőnek egyszerre lehet ez a hatása...  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  17. Torolt_felhasznalo_714307
    Torolt_felhasznalo_714307
    2009. október 26. 19:0796.

    Köszi a tippeket.

    Neked is Deeya.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_246756 (95)
    2009-10-26  15:17
  18. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. október 26. 15:1795.
    Sztem is kénes sampont kellene rá kipróbálnod! Megvannak hozzá tonikok is,direkt korpás hajra. Ilyen pl van a Baleának (6-700 Ft, 500ml) Schwarzkopfnak (asszem seborin a neve: 400ml és 1100Ft) vagy az Alpecinnek, de az már drágább. Sztem ha ezzel kiegészeted a sampont javulni fog a hajad állapota!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_714307 (93)
    2009-10-25  21:09
  19. 2009. október 26. 05:2694.
    Esetleg Médea sampon? Én most azt használom. Korpás és zsíros hajra való. A  zsírosodásomonmár kezd segíteni. Lehet, hogy érdemes lenne kipróbálnod. DM-ben kb 500 Ft. Amúgy ez is kénes sampon, de nem büdi.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_714307 (93)
    2009-10-25  21:09
  20. Torolt_felhasznalo_714307
    Torolt_felhasznalo_714307
    2009. október 25. 21:0993.

    Bocsi, hogy itt kérdezek korpás hajjal kapcsolatban is, de arra való topikot nem találtam, ill. nem működnek.

    A bőrgyógyász a következőket ajánlotta: Kerium, Node ds, Squamed. Mind gyógyszertári és drága.

    Próbálta már esetleg ezeket valaki? Feleslegesen nem szeretnék rá költeni. A Nizoral nem jött be. Talán először, de utána már nem.

    Vagy esetleg valami olcsóbb sampont tud valaki?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  21. 2009. október 25. 17:5292.
    Tigit még nem próbáltam. Sajnos ezekről a terméékekről nem tudok nyilatkozni. Viszont jó hír: pénteken mostam utoljára és jó a hajam. Minden nap fújogatom a Vichys cuccal, majd meglátjuk. Most így az utóbbi 3 napban tetszik a hajam puhasága és nem zsírossága. 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_246756 (91)
    2009-10-25  10:17
  22. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. október 25. 10:1791.

    Én meg a Balea zsíros hajra való samponját próbáltam ki. Hát nem ájultam el tőle, pedig jókat lehet hallani a balea samponoktól. Olyan érzésem volt hajszárítás közben és után, mintha meg se mostam vna a hajam. Olyan olajos volt vagy nemtom. Szóval semmi friss érzés. Csalódtam egy picit.

    Tigi hajdúsító spray-ét nem használtál véletlenül?  A Pontos neve :tigi superstar queen for a day. Elég drága (4000 ft), de jókat hallottam róla és gondolkodom hogy beszerzek egyet, csak attól félek, ha a hajtőre fújom, nem e zsírosít?

    előzmény:
    Deeya (89)
    2009-10-24  09:05
  23. 2009. október 24. 23:0690.
    Nekem a Forcapil tabletta plusz Forcapil fejbőr tonik/spray vált be a hajam erősebbé tételére. Tablettából 3 dobozzal szedtem be ill. tonikból 1 db 150 miliset használtam el. Igazság szerint 2 tonikot vettem, de egyelőre nem kezdtem el használni a másikat, már 1 hónapja nem hullik a hajam és elég szépen nő, szóval gondoltam rá, hogy eladom valamivel olcsóbban ezt a bontatlan dobozt. Szerintem már nem lesz szükségem rá. Remélem:) Ha valakit érdekel írjon nekem privit.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  24. 2009. október 24. 09:0589.

    A Vichy csodaszerről még nem nagyon lehet ennyi idő után érdemben nyilatkozni. Az illata kellemes, nem ragad, nem hagy nyomot a hajon. Eddig semmi változást nem tapasztaltam hajügyileg, amit be lehetne tudni neki.

    Amúgy tegnap kipróbáltam a Tony & Guy piros proteines hajregeneráló hővédőt tartalmazó sprayt kreppelés előtt. Az illata isteni, és olyan puhává teszi a hajat, hogy öröm megfogni.   

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_246756 (88)
    2009-10-23  20:55

Címlap

top