Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Női hajvágás sajátkezűleg

Anita40
Létrehozva: 2009. szeptember 2. 09:03

Sziasztok!!!!

 

Létrehoztam egy topikot azoknak nőknek és lányoknak, akik nem (vagy nem elsősorban) a fodrásszal csináltatják meg a frizurájukat, hanem sokkal inkább a sajátkezű hajnyírás és frizurakészítés hívei, tehát azoknak, akik saját maguknak szokták rendszeresen (vagy esetleg alkalomszerűen) levágni, elkészíteni (festeni, beszárítani, dauerolni, nyírni, stb. ...) a frizurájukat.

A topik célja: a kölcsönös tapasztalatcsere lehetőségének megteremtése főleg azok között, akik sajátkezűleg szeretnek fodrászkodni (de a jótanácsaikkal a profi fodrászok is beszállhatnak a beszélgetésekbe). Akik kérdésekkel vannak tele a téma iránt (pl.: mert nem tudják, hogy hogyan is kezdjenek hozzá), azok is jöjjenek ide bátran kérdezni, biztosan találnak majd a kérdéseikre választ. ((Szintén ide lehet még hozni az elrontott fodrászkodás tapasztalatait is, mindenki közös okulására, hogy mit hogyan nem célszerű csinálni, tehát hogyan kerülhetik el a hibákat, és a belőlük eredő problémákat és bajokat.))

Így akik szeretnek saját maguk fodrászkodni, azok találnak egy jótanácsokkal és tapasztalatokkal teli topikot.

 

A topik keresőben látható címe: "Női hajvágás sajátkezűleg" (Ezzel a topikcímmel kell a topikra rákeresni a fórumban.).

 

A topik teljes címe: "Női hajvágás, frizurakészítés saját kezűleg" (Az, amit a keresőben láttok, ettől a címtől a karakterszám-korlát miatt jóval rövidebb.).

 

A topik témája: Ez egy női frizurás, többnyire saját kezűleg történő női frizurakészítéssel és női hajvágással foglalkozó topik. Ide hozhatjátok a saját kezűleg végzett hajvágásról, frizurakészítésről készült képeket (netes kép is, és saját kép is jöhet), és az ehhez hasonló témájú videók linkjeit. Tippadónak, hajvágási és frizurakészítési tanácsok összegyűjtésének és az ezzel kapcsolatos fotók és videó-linkek gyűjteményének szánt topik, tehát aki szeretne belőle tippeket venni, hadd vehessen innen tippeket a saját kézi frizurakészítéshez, hajvágáshoz. (Tanulságlevonás céljából ide lehet hozni az elrontott hajvágás, frizurakészítés témájú képeket és videó-linkeket is.)

A fotók és a videó-linkek lehetnek rövid, félhosszú, hosszú, sima, göndör, normál, extra, esküvői, alkalmi, extrém, különleges, extrém különleges, festett, nem festett frizurák készítéséről, vágásáról készült képek és videó-linkek is. (Tehát az ide hozható fotók, linkek skálája rendkívül széles.) A fotók, vagy linkek a női és a lányka frizurák készítéséről készültek legyenek. Az ide hozott fotók és linkek elsősorban amatőr (sajátkezűleg vagy barát segítségével végrehajtott) frizurakészítésről készült képek és linkek lehetnek, de másodsorban azért ide hozhatók a profi (fodrász általi) frizurakészítésről készített képek és linkek is, mivel a profiktól sokat lehet tanulni. Forrásuk szerint lehetnek netről, webről leszedettek, vagy akár saját forrásból is származhatnak.

Nemcsak a fotókat és a videó-linkeket lehet idehozni, hanem a frizurakészítés és hajvágás leírásait is beletehetitek ebbe a topikba.

 

Használjátok bátran, és hasznosan ezt a topikot! Kellemes társalgást a témában, továbbá sikeres házi fodrászkodást kívánok mindenkinek!

 

  1. 2020. június 21. 10:3896.

    Hát igen... Van olyan fodrász, akinél nem nehéz magunk által is jobb és szebb frizurákat készíteni magunknak. Nem csodálom, ha egy rossz kezű fodrász miatt otthagytad őket, bár ha helyette találsz egy sokkal jobbat, akkor az is jó, mert azért erre is van esély.... .


    [!!!] Hát ha ezt a frizurát magadnak csináltad meg a formára vágást és a beszárítást is beleértve amit a fényképeden mutattál, akkor azt mondom, hogy egész csinosra sikerült megcsinálnod! ;) -- Neked tényleg nem kell fodrászhoz menned, nagyon ügyes kezű vagy, ha frizurakészítésről van szó!


    Van képed nemcsak profilból, hanem szemből (és esetleg hátulról is) lefotózva is erről a frizurádról? A profilból készített képen nem látszik az arcod legeleje (az orr és száj meg a homlok legelső részei...), de így is nagyon jól látszik rajta, hogy ez a frizurád nagyon jól sikerült. ;) Próbálj meg feltenni róla egy egész profilos képet is, ahol a teljes arcod látszik oldalról, meg szemből és hátulról is! Megnézném így is a csinosra sikerült frizurádat, mert nagyon jó lett! ;)!!

    előzmény:
    Babianya (17)
    2009-09-02  10:36
  2. 2014. január 15. 08:5195.

    Csini lett ez a jól felcopfolt női frizura a lépcsőzöttre összegépelt tarkóhajjal, merész és vagány; nekem nagyon tetszik!!! ((Alul, a tarkórésznél jó alaposan kigépelve és felstuccolva, a többi meg szépen felcopfolva egy kis pici, mini lófarokba! Nagyon merész frizura!!!))

     

    Ha ez a nő fiúkat akar fogni magának, akkor tuti, hogy erre biztosan odafigyelnek!

     

    Kinek mi a véleménye???

     

  3. 2014. január 12. 09:5694.

    Hogyan vágom a hajam?

     

    Hogyan vágom a hajam?

     

    (( barbyesworld fodrásznő bemutató-oktató videója a YouTube-ról))

  4. 2013. március 20. 16:0793.

     

     

  5. 2013. március 20. 15:5092.
  6. 2012. augusztus 31. 08:5391.
    Curly Hair Cut :>>
  7. 2012. augusztus 28. 02:5490.

    ugyailyen = ugyanilyen

    átfedésses =  átfedéses

     

    (bocsi)

    előzmény:
    Anita40 (89)
    2012-08-28  02:47
  8. 2012. augusztus 28. 02:4789.

    Hajritkítás, frufru-ritkítás

     

    (1.) Fogsz egy 6-8 centi széles hajtincset, kifésülöd simára végig, a végét ujjaid között tartod, aztán a ritkító ollóval az első belenyírás a tövétől kb. 6 centire legyen (a hajtincs hosszirányára merőlegesen!), ezután a többi ritkító belenyírás az elsőtől szintén kb. 6 centire legyen, és a többi is ugyailyen távolságonként kövesse az előzőt a hajtincs legvégéig.

     

    (2.) Utána a kiritkított frizuratincsből kifésülöd a feleslegessé vált hajat. Ne ijedj meg, fog kijönni belőle rendesen, de még ugyanennyi marad is benne... . :D

     

    (3.) Utána ha ez az egy tincs megvan, jöhetnek a következő tincsek sorban egymás után; csak arra kell ügyelned, hogy még a legelső frizuratincs ritkításának megkezdése előtt válassz el és csiptessél el egymástól elkülönítve minden egyes hajtincset, nehogy egy véletlen "átfedésses ritkítással" egyes tincseket túlritkítsál... !

     

    (4.) Ha csak a hajvégeket szeretnéd megritkítani, akkor a legvégétől visszafelé 2 centire és 4 centire egy-egy ritkító belenyírás tincsenként, és azzal kész!!!

     

    Frufru ritkítása:>>

     

    How to Cut Women's Hairstyles : How to Create Textured Bangs with Thinning Scissors

     

    előzmény:
    Julcsi673 (87)
    2012-02-11  10:39
  9. 2012. augusztus 27. 17:3588.

    Új, kissé extrém frizuradivat!!

     

    Undercut in the Wind>>

    Alávágás a szélben>>

    http://www.youtube.com/watch?v=dxoH2yBMomM&list=UUGFy0P2RA_uDruNHT9o1shg&index=9&feature=plcp

     

    Hasönlóak:>>

    Alányírt tarkóhaj (01)-es kép!!

    Alányírt tarkóhaj (02)-es kép!!

     

  10. 2012. február 11. 10:3987.
    Mi a ritkító olló helyes használata? Egy hosszú hajat szeretnék ritkítani, de nem tudom, hogy mi a szakszerű használata. 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  11. 2009. december 8. 05:0286.

    Itt látszik ugyanazon frizuráknál a nyírás előtt álló, és a már teljesen felnyírt körfufru.

     

    Énszerintem a frufru jó alaposan felnyírva sokkal csinosabb!!!!

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. 2009. december 8. 04:3885.

    Körfrufru-nyírás. Én így szeretem a frufrumat viselni, jól felnyírva! Van úgy, hogy csak eddig nyírom, de legtöbbször fél-frufrut vágok magamnak, ami alig homlokközépig (vagy csak kissé feljebb) ér!

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. 2009. november 16. 21:0584.

    Mondtad, a másik topikban, pihe**, hogy átnézel ide is. Milyennek találod a topikot, érdekes?

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  14. 2009. október 14. 13:4383.

    Kedves Figarina!!

     

    Bocsi, de nem tudtam, hogy kevés az időd. (Nekem sem túl sok, de a fodrászkodás engem mindig is érdekelt.) Semmi baj nincs belőle, de nem tudhattam, hogy ennyire elfoglalt vagy. Persze azt sejthettem volna magamtól is, hogy egy profi fodrásznak sok idejét "viszik el" az ügyfelek. (Azért idézőjelesen, mert Te viszont abból élsz, ez a kenyérkereseted.)

     

    A jókívánságokat köszi szépen, és nagyon sok sikert kívánok Neked a szakmádban (sikeres fodrászversenyek, stb. ...)!!!

     

    Azért is nyitottam ezt a topikot, hogy hogy a fodrászatról, fodrászkodásról beszélni, tanácsokat kérni, és adni lehessen. Gondoltam, a laikusokon kívül fodrászokat is érdekel. Biztos hogy Téged is, csak mint írod, nincs hozzá elég szabadidőd. ((Ha mégis volna, jelezd hogy mikor vagy van sok szabadidőd, és akkor majd én igazodom hozzád!))

     

    Ha mégis volna rá időd, akkor a (68.)-as és a (80.)-as hozzászólásokban szereplő frizurák elkészítési leírását nagyon megköszönném!!Szeretek saját magam fodrászkodni, és mindenféle jó ötlet, meg jótanács érdekel! Sokféle frizurát csináltam már magamnak meg sikeresen, de ez bizony egy kicsit feladja a leckét egy nem profinak, ha azt akarom, hogy nagyon mutatósra, és egyben tartósra is sikerüljön! (Van, amit a profik, mint Te is, jobban tudnak!)

     

    Szia!!

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_678272 (82)
    2009-10-14  11:43
  15. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. október 14. 11:4382.

    Kedves Anita!

     

    Ne haragudj,de az én időmbe nem igazán fér bele,hogy féloldalas elemzéseket olvassak egy frizuráról(arról nem beszélve,hogy nekem nem laikusként már nehéz megérteni egy laikus ilyenfajta magyarázatát)

     

    Sok sikert a továbbiakban is a hobbidhoz!

    előzmény:
    Anita40 (80)
    2009-10-12  20:36
  16. 2009. október 13. 13:5381.

    Frizuraújdonság: Hosszú/Rövid Csíkos Frufru!!

     

    Frizuraérdekességet találtam azoknak, akik nem tudják eldönteni, hogy hosszú vagy rövid, vagy hosszú frufrut viselnének-e szívesebben!

     

    A megoldás a hosszú/rövid, kettő az egyben frufru! ((A csíkosság csak részletkérdés, így is lehet fésülni, meg amúgy is.))

     

    Az elkészítése egyszerű:

    (1.) -- A teljes frufrut háromszög alakúra fésüljük, tehát a frufru csúcsa a fejtetőnél kezdődjön, és az alakja le a homlokig szabályos háromszög alakot képezzen. (A többi hajat hátra kell csatolni, tűzni copba! Így elkerüljük, hogy véletlenül belenyírjunk.)

    (2.) -- A frufru felső félrészét ideiglenesen felcsatoljuk, amíg felnyírjuk az alsó félrészt. (Így még véletlenül sem nyírhatunk bele!)

    (3.) -- Az alsó félrészt szabályosan egyenesen lefésüljük, elrendezzük. Ezután az alsó félrészt 3 cm.-rel szemöldökmagasság felett félbenyírjuk. A kisebb-nagyobb egyenetlenségeket az egyenesre történő lefésülés után kiigazítjuk, és még egyszer ellenőrizzük, hogy jó lett-e a nyírás.

    (4.) -- Kibontjuk a hajcsatokból, majd szép szabályosan, egyenesre elrendezve lefésüljük a felső félrészt. Ezt követően a felső félrészt 0,5 cm.-rel szemöldökmagasság felett (vagy ha úgy jobban tetszik, akkor úgy, pontosan a szemöldök magasságában) lenyírjuk. A kisebb-nagyobb egynetlenségeket az egyenesere történő lefésülés után kiigazítjuk, és még egyszer ellenőrizzük, hogy jó lett-e a nyírás.

    (5.) -- Ezután kipróbáljuk, hogy jól áll-e rövidre feltűzve is, és hosszúra leeresztve is. Ha szükséges, az apró hibákat (a fentiek szerint, a fent leírtakat megismételve) kijavítjuk, majd ellenőrizzük még egyszer a javítások sikerességét! Ha ezután már jó, akkor békén lehet hagyni a frufrut.

     

    Azt, hogy csíkosra fésülitek-e, avagy sem, rövid frufruba feltűzitek-e, avagy hosszúra leengedve hagyjátok-e szívesebben, magatok döntitek el!

     

    Jó frufrunyírást!

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  17. 2009. október 12. 20:3680.

    Szia Figarina!!

     

    No, most végre tudok neked mutatni élőben is abból a fajta frizurából, amit a (68.)-as hsz.-omban csak "csúnyácska" változatban, a kísérleti fodrászbabán figyelhettél csak meg.

    Te mire ügyelnél az elkészítésénél, hogy ilyen csodaszép formája legyen??? Mire kell vigyázni a vágásnál? És mire kell ügyelni a beszárításakor?

    Kíváncsian várom a véleményedet, mert Te biztosan remek, kitűnő fodrász vagy!

     

    ((A vörösesbarna hajú nőt nézzed a fotókon.>>))

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_678272 (69)
    2009-09-03  20:06
  18. 2009. szeptember 10. 19:4179.

    Kiigazítás: az előbb a "(78.)"-as hsz.-omban elírtam a hsz.-számot. Ne a "(71.)"-es számút nézzed, hanem a "(70.)"-est.

     

    előzmény:
    Anita40 (78)
    2009-09-10  19:36
  19. 2009. szeptember 10. 19:3678.

    Szia!

     

    Szerintem (egész jó felbontású a kép, látok rajta jól mindent) ez a világosítás egész jól sikerült. Remek!!!

     

    Ja. figyelj, nézd vissza a "(71.)"-es hsz.-omat! Mi a véleményed a frizuratervező progiról a hasonló funkciójú weboldalakhoz képest? Van egy újabb verziója is, a Hair Pro 2008 Light, ez már oldal,- és hátulnézetben is tudja a 3D-s megjelenítést is. Szemből meg a 2D-s látványnak éppen elégnek kell lennie.

     

    Ha csak ki akarod próbálni, a shareware-változat ingyenesen tölthető le. ((Aztán ráérsz dönteni arról később is, hogy kell-e a (fizetős) full verzió.))

     

    előzmény:
    miccka (77)
    2009-09-10  10:19
  20. 2009. szeptember 10. 10:1977.
    Ilyen lett, ennél használhatóbb képet nem sikerült csinálni.
    előzmény:
    miccka (76)
    2009-09-10  09:11
  21. 2009. szeptember 10. 09:1176.

    Köszi.

    Igazság szerint "túlvagyok rajta".

    Nagyon enyhe (6-os oxival 15-20 perc) melírozással sikerült elérni, hogy most a hajam sokkal világosabbnak látszik összességében, és elég jó rezes vörös árnyalta is van. (Nekem tetszik.) Így marad egy ideig, aztán a következő festésnél már jól befogja az árnyalattal világosabb festék.

    Fodrász ált. rögtön leszívatja és festi, ami ki is nyírja a hajat, de így megvárom a két festés között ajánlott négy hetet. Addig a lenövést meg takargatom egy hajpánttal. 

    A hajam nem lett száraz, sprőd, töredezésre amúgy sem hajlamos, és a fejbőröm sem "nyírta ki" a hidrogén, mert védte a melírsapka.

     

    Később igyekszem majd feltenni fotót a végeredményről, bár a kiindulásról most nincs képem.

     

     

    előzmény:
    Anita40 (71)
    2009-09-07  00:56
  22. 2009. szeptember 9. 22:4575.

    Szerintem próbáld ki a fodrászkellékes boltok valamelyikét. Ott annyiféle segédeszközt, kelléket, meg még sok egyebet is lehet találni, hogy azok között biztosan lesz ilyen segédeszköz is, amilyet te akarsz beszerezni. (Fodrászkellékes boltok: Debrecen: Hal köz, Nyíregyháza: a Luther köz és a Szent István út sarka -- a Szent István úti könyvesbolttal szemben, de még a sarok Luther köz-i oldalán -- , stb., találsz még egy párat ezenkívül Debrecenben a belvárosban is. (Pl.: a Széchenyi utca északi oldalán a Piac utca sarkától úgy 40 m.-re is találsz egyet, meg még a Csapó utca-Burgundia utca-Rákóczi utca kereszteződésétől 20 m.-re, a Csapó utca-Kölcsey utca kereszteződés közelében, a két kereszteződés közt félúton is találsz egyet.)

     

    előzmény:
    NikiBe04 (39)
    2009-09-02  12:58
  23. 2009. szeptember 7. 13:0974.
    Folytatás>> ((Egy hsz.-be sajnos ennyi nem fér bele; vagy elszáll...??? Ki tudja??))

     

    Azoknak is hasznos, akinek van képzelőerejük, de akiknek nincs, azoknak meg végképp igazán hasznos, mert a variációkat 5-10 perc alatt ki lehet vele próbálni, hogy hogy fog kinézni az adott frizura rajtad (vagy akinek éppen aktuális ez a dolog), és ha nincsen is meg az adott frizuratípus a progiban, akkor legfeljebb egy gif-szerkesztővel átdolgozva hamar el lehet készíteni azt is egy weben talált kép, vagy egy fotó átdolgozásával.>> ((

    előzmény:
    Anita40 (73)
    2009-09-07  13:04
  24. 2009. szeptember 7. 13:0473.

    Szia!

     

    Mi újság, hogy vagy? Nos, mi a véleményed a kis frizuratervező progiról??? Nem függ az internettől sem, tehát akkor is tudsz vele foglalkozni, ha csak internet nélküli laptopod van, és a modell,- és frizurafotók a mappákban "korlátlanul" (egy bizonyos határig, 336 db. képfájlig) bővíthetők. De 336 frizuraféle kinek nem elég? Szorozd csak be az arc-fotók számával, hogy mennyi variáns jöhet így ki?!! Ennyiféle variánsnak -- szerintem -- mindenkinek elégnek kell lennie!!

     

    Egyébként nemcsak szemből lészített arc fotóhoz jó, hanem az arc-mappába bemásolhatsz elölnézeti, oldalnézeti (balos és jobbos), hátulnézeti, meg felülnézeti fotókat is (csak akkor meg kell csinálni hozzájuk a hozzájuk illeszthető "frizurakép-gif"-eket ("sablonokat"). Ilyet pedig egyik webes frizurapróbás-weboldal sem igen tud!!

     

    Azoknak is hasznos, akinek van képzelőerejük, de akiknek nincs, azoknak meg végképp igazán hasznos, mert a variációkat 5-10 perc alatt ki lehet vele próbálni, hogy hogy fog kinézni az adott frizura rajtad (vagy akinek éppen aktuális ez a dolog), és ha nincsen is meg az adott frizuratípus a progiban, akkor legfeljebb egy gif-szerkesztővel átdolgozva hamar el lehet készíteni azt is egy weben talált kép, vagy egy fotó átdolgozásával.>> ((

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_678272 (69)
    2009-09-03  20:06

Címlap

top