Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Kenyér felhasználása

pommepomme
Létrehozva: 2009. július 20. 10:33

Tudnátok nekem ötleteket adni, hogy mit tehetnék a megmaradt kenyereinkkel? Ami eddig eszembe jutott:

- bundás kenyér

- zsemlemorzsa

- szárított kenyérkocka levesbe

 

Ezen túl tudtok nekem jó ötleteket mondani?

 

Előre is köszönöm!

  1. 2009. július 20. 18:0414.
    Köszönöm az ötleteket! Végül úgy néz ki, rakott kenyér lesz belőle, találtam pár receptet, éppen kombinálom őket. :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. 2009. július 20. 13:4813.
    Kenyérpuding? Isteni finom, bár ilyen melegben kicsit tömény lehet... Gugli egy csomó változatot ad ki rá. Mmmhh:)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. 2009. július 20. 13:0412.
    igaz, ha jobban belegondolok, a spanyol gazpachot is kenyérrel sűrítik
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_982291 (10)
    2009-07-20  12:21
  4. erk
    erk
    2009. július 20. 12:2511.

    Szia!

    Ha nem fogyóztok, és van időd : Kenyérgombóc

    A felkockázott kenyeret szárazon megpirítod, ha kicsit hűl, tejjel leöntöd, hogy átáztassa. Keversz egy kicsit lágy galuskatésztát (só, fehérbors), és belekevered a kenyérkockákat. Gombócokat formálsz belőle (vizes kézzel,mert ragad) és sós vízben kifőzöd. Utána kikent tepsibe szépen egymás mellé rakod őket, megkened tejföllel, megszórod sajttal, és a sütőben rásütöd.

    Finom és laktató.

    előzmény:
    pommepomme (1)
    2009-07-20  10:33
  5. Torolt_felhasznalo_982291
    Torolt_felhasznalo_982291
    2009. július 20. 12:2110.

    a kenyerleves nem csak olasz specialitas :)

     

    Del-Portugal specialitas (Algarve) 

    Paradicsomos kenyerleves
    Hozzavalok:- 1kg paradicsom- 1 hagyma- 6 evokanal oliva olaj- 2 cikk fokhagyma- 4 tojas- 40dkg masnapos kenyer (rendes kenyer, nem formakenyer)- so
    Elkeszites:Tegyuk bele egy fazekba az aprora vagott hagymat es fokhagymat, a meghamozott es aprora vagott paradicsomot es az oliva olajat. Hagyjuk foni amig pure allagu nem lesz.Tegyunk hozza 1 liter vizet es hagyjuk forrni.Ebbe a forrasban levo vizbe ussuk bele a tojasokat. Amig a tojasok fonek, a mar felvagott kenyeret tegyuk bele a levesbe es hagyjuk jol elazni. Kesz is van!

    Ha akarunk, lehet bele tenni sonkat, kolbaszt (megpiritva zsirjaval). 

     

    -------

     

    Kenyerpuding

     

    Bread Pudding - ha kell forditas, leforditom a receptet 

    előzmény:
    pommepomme (1)
    2009-07-20  10:33
  6. 2009. július 20. 11:479.
    kenyérleves , olasz specialitás, nagyon finom!
    előzmény:
    pommepomme (1)
    2009-07-20  10:33
  7. 2009. július 20. 11:118.
    fasirt es ha nem valami speci kenyerrol van szo, talan makos guba is
    előzmény:
    pommepomme (1)
    2009-07-20  10:33
  8. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. július 20. 11:037.

    Az sokmindentől függ. Általában 200 fokon szoktam, addig, míg szépen meg nem pirosodnak a fasírtok.

     

    Egyben is szoktam sütni, akkor keménytojást teszek a közepébe, vagy van úgy, hogy felezett keménytojásokat burkolok körbe fasírtmasszával. Ennek kevesebb sülés kell.  Legjobb, ha egyet kiveszel, félbetöröd és megkóstolod.  Hidegen szendvicsre is nagyon finom.

    előzmény:
    pommepomme (6)
    2009-07-20  10:55
  9. 2009. július 20. 10:556.
    Kösz az ötleteket! Sütőben milyen fokozaton és kb. meddig sütöd?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_515751 (3)
    2009-07-20  10:45
  10. 2009. július 20. 10:525.
    máglyarakás
    előzmény:
    pommepomme (1)
    2009-07-20  10:33
  11. 2009. július 20. 10:484.
    Tedd a fagyasztóba szeletelve. Én ilyenkor melegszendvicsnek szoktam elhasználni később, arra teljesen jól működik utána is. 
    előzmény:
    pommepomme (1)
    2009-07-20  10:33
  12. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. július 20. 10:453.

    Ezeken kívül fasírtba szoktam még felhasználni. S sima, húsosba is sok kenyeret teszünk, de cukkiniből, krumpliból is gyakran készítem. Tejbe vagy vízbe beáztatom kicsit, kinyomkodom, tojást ütök bele, majd a hússal, reszelt zöldségekkel vegyítem. Leginkább sütőben sütöm, úgy kevesebb olajat szív magába.

     

     

    előzmény:
    pommepomme (1)
    2009-07-20  10:33
  13. Torolt_felhasznalo_807390
    Torolt_felhasznalo_807390
    2009. július 20. 10:442.

    Pirítós és melegszendvics?

     

    A melegszendvicset én mindig úgy csinálom, hogy a kenyér egyik felét megpirítom, majd kiveszem a sütőből, a puha oldalát megkenem vajjal, májkrémmel és reszelt sajtot szórok rá. Aztán visszateszem a sütőbe és addig sütöm, amíg a sajt rá nem pirul. Nagyon-nagyon finom ám.

    előzmény:
    pommepomme (1)
    2009-07-20  10:33

Címlap

top