Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Kül.nemű gyerek-fürdés

Torolt_felhasznalo_770932
Torolt_felhasznalo_770932
Létrehozva: 2009. július 11. 15:28
Kicsit felhúztam magam egy barátnőm megjegyzésén, érdekelne hogy másoknak mi a véleménye... meddig fürödhetnek együtt különböző nemű testvérek?? a gyerekeim 2 és 9 év közöttiek. van hogy együtt fürödnek. a 7éves fiam és az 5éves lányom általában mindig együtt. ez miért "természetellenes"??   most én gondolkodok "rosszul" vagy az aki azt mondja egyáltalán nem kellene 2-3éves kor után...
  1. 2011. október 31. 10:2978.

    Még egy szó erejéig visszakanyarodva ahhoz, amit írtál, az nálunk is úgy zajlott, hogy közvéleményt kutattam, hogy kinek kell WC-re mennie, ill. sürgős borotválkoznivalója, fésülködnivalója stb., mert szeretnék NYUGODTAN fürdeni ( = dagonyázni a kádban). Én 12-13 éves koromtól voltam kifejezetten szégyenlős, talán már 1-2 évvel kamaszkor előtt is, de az még csak egy folyamat volt, kb. kamaszkoromra állt be a dolog stabilan, és egyszer beszéltem is erről az anyámmal, hogy jó lenne, ha az apu nem mászkálna be, mert engem zavar.

    Hozzáteszem, hogy még mindig meggyőződésem, hogy neveltetés kérdése, mivel pl. egy barátnőm szülei, akik anno pár évet Finnországban éltek, és a közös (meztelen) szaunázás hatásaként értelemszerűen otthon is meztelenkedtek egymás előtt. Ne valami beteges magamutogatásra gondolj, hanem arra, hogy adott esetben apa kijött egy szál törölközőben a fürdőszobából, és a szekrény fiókban kipecázva egy gatyát, gond nélkül felöltözött a lánya előtt. Ennek hatására a barátnőmben nem alakult ki a meztelenség körüli misztifikált hiszti, ahogy látta az apja vállát, nyakát, lábát, ugyanúgy látta a fenekét és a himbilimbijét! :-)

    Ezért gond nélkül öltözött előtte ő is. Nem flangált előtte pucéran, de átöltözni átöltözött, ha úgy adódott.

    Emlékszem, egyszer megkérdeztem tőle, hogy nem ciki? Meg az is érdekelt, hogy mások előtt sem szégyenlős?! Megütközve nézett rám: dehogynem! "Dehát ő az apám! Nyilván más előtt nem fogok levetkőzni, mint ahogy más előtt fingani sem szoktam!" - tette hozzá végül.

    Itt aztán elfogytak az érveim, mert eszembe jutott, hogy az anyám 10 éves koromban kijelentette, hogy én már nagy vagyok, és ezért mostantól tilos az apu előtt pukizni, mert egyszerűen ez nem illik. Ők sem csinálják egymás előtt, tiszteletből!
    Mondom... szerintem ez a kérdés 80 %-ban NEVELTETÉS kérdése!!!

    előzmény:
    Keris (72)
    2011-08-22  18:41
  2. Torolt_felhasznalo_572064
    Torolt_felhasznalo_572064
    2011. augusztus 27. 13:4877.
    Igen, ezt én is pontosan ugyanígy gondolom.
    előzmény:
    Keris (76)
    2011-08-27  10:15
  3. 2011. augusztus 27. 10:1576.

    Köszönöm szépen,de ahogy mi felnőttek is mind különbözünk és a véleményünk,érzésvilágunk is,úgy egy gyereknek is és oda kell figyelni mi kellemetlen számukra,nem szabad úgy gondolni,mert még gyerek akkor bárki becsatangoljon hozzájuk,meg kell őket is kérdezni és ezt tiszteletben tartani.

     

    Felnőttek között is van,aki soha nem menne el egy közös munkahelyi,uszodai zuhanyzóba például,mert számára intim a fürdés,és úgy gondolja csak rá tartozik,mert csak így tud élvezetesen,ha lehet így mondani a fürdés.Kell  neki az intimitás,egy magán szféra,így a gyereknél is figyelni kell mi kényelmes,mi jó számára,a mi akaratunkat a fürdés,a meztelenség,vagy szeméremérzet szempontjából nem szabad rájuk erőltetni.Van aki szégyenlősebb és aki nem,aki nem ott csak arra kell figyelni,hogy azért egy határt ne lépjen át,nyilvános meztelenkedést kerülje,kijelölt helyen végezze,ha neki az lenne a kényelmes.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_572064 (75)
    2011-08-22  18:54
  4. Torolt_felhasznalo_572064
    Torolt_felhasznalo_572064
    2011. augusztus 22. 18:5475.
    Nagyon jól mondod.
    előzmény:
    Keris (72)
    2011-08-22  18:41
  5. 2011. augusztus 22. 18:4974.

    MÉg annyit szeretnék hozzáfüzni mert a fürdéstől a meztelenségig és a szeméremérzetig jutottunk el.Hogy nekem voltam gyerekkori barátaim(akkor 9 éves körüliek lehettek) akiknek nevelő apjuk lett,és simán nem figyeltek ott sem az érzés világukra és úgy gondolta a nevelőapjuk,ő esetükben inkább mostoha,hogy simán mert gyerekek,a megkérdezésük nélkül bemehet, amikor fürdenek,ne is mondjam milyen rosszul szokták érezni magukat,mindig összehúzták,ne hogy meglássa őket. IEzekre az alapvető dolgokra is figyelni kell.Nekem iskolás koroba akármilyen kedves nevelő szülőm lehetett volna,nem tetszet volna ha csak úgy bejönne amikor én fürdök.Ez nem így működik,sokszor a saját szülő előtt is szégyenlős egy gyerek,nem egy nevelő,vagy élettárs előtt.Na persze a kapcsolat nem is volt tartos sem.

     

    előzmény:
    duci_juci (71)
    2011-07-30  14:15
  6. 2011. augusztus 22. 18:4973.

    MÉg annyit szeretnék hozzáfüzni mert a fürdéstől a meztelenségig és a szeméremérzetig jutottunk el.Hogy nekem voltam gyerekkori barátaim(akkor 9 éves körüliek lehettek) akiknek nevelő apjuk lett,és simán nem figyeltek ott sem az érzés világukra és úgy gondolta a nevelőapjuk,ő esetükben inkább mostoha,hogy simán mert gyerekek,a megkérdezésük nélkül bemehet, amikor fürdenek,ne is mondjam milyen rosszul szokták érezni magukat,mindig összehúzták,ne hogy meglássa őket. IEzekre az alapvető dolgokra is figyelni kell.Nekem iskolás koroba akármilyen kedves nevelő szülőm lehetett volna,nem tetszet volna ha csak &uacute

    előzmény:
    duci_juci (71)
    2011-07-30  14:15
  7. 2011. augusztus 22. 18:4172.
    Sok mindenben igazat adok neked.Az hogy meddig fürödjenek együtt különböző nemű testvérek annak a gyerek igényein és érzésein kell alapulnia.De szerinem iskolás korba már hagyni kell hagy fürödj egyedül,van aki már 5-6 évesen is inkább egyedül szeretne fürödni ezt tiszteletben kell tartani.A gyeremek tiszteletben tartása és rá való figyelés a legfontosabb.

    Minden gyerek más,más az ézrése,az igénye,van aki 5 évesen megköveteli csak az anyu mennyen be hozzá ha fürdik,ismerettségemben van ilyen.Van aki iskoláskorára szégyenlős erre is figyelni kell,nem szabad akkor ezt figyelmen kívül hagyni és más ember előtt öltözésre felszólítani.

    Szerintem azért iskolás gyerekekben,sőt 6 évesekben is kezd a nemiség kialakulni,óviban is a kisfiúk már nem akarnak úgy wc-ni hogy lány legyen bennt ekkor,mert sokszor közös a mozsdó és nincs fal,vagy ajtó ami privát érzést biztosítana a kis és nagy ügyek elintézéséhez.

    Nem tudom én is jártam 2.-as koromba úszodába és az nálunk elképzelhetetlen lett volna,hogy 8-9 éves fejjel,egymás előtt fiúk-lányok levetkőzenek teljesen meztlenre,eleve volt már lány akinek növögetet a cicije,én is köztük voltam,és a fiúk sem örültek volna ha meglátjuk őket.Volt oszálytársam aki elsősként is szégyenlős volt már.

    Tehát azzal hogy gond nélkül iskolás korú gyerekek simán nemtől függetlenül,zavar nélkül vetkőznének le nem értek ezzel egyet.Ez így nem igaz.
    Minket 2.-bana folyosón fiúk egyik felén az úszodának,lányok meg a másikon akart volna átöltözése felszólítani a tanárnőnk,és senkinek nem tetszet,inkább bementünk az öltözőbe,minthogy az épp folyóson közlekedők mindent lássanak.De az ilyen esetek amikor a gyereket kellemtelen helyzetbe hozzák hasonló módon az is akár negatívan hathat rá később és igen szégyenlős is lehet emiatt.Ezért mondom igen is figyelembe kell venni hogy szégyenlős a gyermek vagy sem.

    De az sem igaz hogy azért szemérmes valaki mert a testét nem fogadja el,hisz nem mindenki előtt szeretünk ruha nélkül mutatkozni.Ezért is van egy egészséges mértékű szemérmesség és van ami már túlzott,ezt kell megkülönböztetni.Lehet valaki simán csak úgy nem vetkőzne le,de ha úszodai öltözőben kell átöltözni gond nélkül megteszi.

    A sexulaistás természetességét egy gyerek előtt csak a csókig,ölelésig,simogatásig értem a szülők részéről,ennél többet nem kell a gyereknek látnia.

    Amit írtál a 11 éves kislányról igen eltúlozta,de én sem örültem volna ennyi idősen ha bejön az apám mellem már 3 éve volt,cici fixet hordtam,mensim is volt és elég magas,fejlett lány voltam,csak a fejlődésem gyorsan le is állt.De nem síkitottam volna összehúztam volna magam gyorsan.De hozzám anyu se jött be 11 évesen már mert zavart volna(d emondjuk 7 éves koromtól egyedülmostam hajat,vágtam a körmöm,szóval elég önálló voltam),mindig fürdés előtt mondtam hogy mennyen el mindenki akinek wc-nie kell,hogy utána birtokba vehessem a kádat,mert én nem csak simán fürödni szoktam,hanem relaxálni kicsit,átgondolni nyugotan a napomat.

    A kislány eltúlozta az biztos.

    De sok mindenbe igazat adok.

    Minden esetben a gyereket kell nézni,ha nem kellemetelen neki a meztelenség egy testvérrel,vagy más nemű szülő előtt akár már kamaszként akkor nincs semmi gond.De a gyerekre kell figyelni.Mert azt sem szabad,hogy úgyan már gyerek vagy,neked nem szabad szégyenlősnek lenni,ezzel is igen nagy hibákat és a gyerek számára kellemetlen,megalázó helyzeteket lehet teremteni.

    Jól mondod odafigyelés,tapintat!!!

    Nekem idegen vagy rokon gyerekénél sem fordulna meg a fejembe,hogy ha nálam aludna és fürdésre kerülne sor,meg ne kérdezem hogy szégyenlős,illetve hogy természetesnek vegyen mivel gyerek csak úgy rányithatok,mert ilyeneket is tapasztaltam még a saját bőrőmőm is gyerekként és még most is emlékszem milyen kellemtelen volt,és én pl sokkal szégyenlősebbé váltam ezek hatására.
    előzmény:
    duci_juci (71)
    2011-07-30  14:15
  8. 2011. július 30. 14:1571.

    Köszi, meg fogom nézni a kishajókat modellboltban! ;-)
    (És tényleg jó ötlet - valamelyikőtök írta - a "mértékegységes játék", megszámolni, hogy hány kupak ez+az, illetve még azt találtam ki, hogy a hosszú karcsú flakonokat meg a kerek hasasokat összehasonlíthatja, hogy vajon melyiknek nagyobb az űrtartalma stb., ezzel is fejleszthető és leköthető.)

     

    Ami az egész meztelenkedést illeti, én úgy gondolom, hogy alapvetően nincs más dolgunk, mint odafigyelni a gyerek igényeire, érzéseire. A gyerek mindig jelez! Mi bármit akarunk, ha "megerőszakoljuk", csak ártunk vele. Én pl. azt képzeltem, hogy max. egy éves korára már pohárból fog inni. Pech! 2 évesen jutottunk el oda, hogy a cumisüvegről a csőrös pohárra váltottunk, és újabb 3-4 hónap kellett, amíg megtanult rendesen inni. Javarészt magától. Én meg egy évesen hetekig erőltettem. Hülyeség! (Más ugyanezt teszi a szobatisztasággal.) Alkalmazkodni kell a gyerekhez mindaddig, amíg nem lép át bizonyos határokat.

    A gyerek osztályában magától értetődően egymás előtt vetkőznek a gyerekek, pl. tornaórára átöltözve mennek. Az usziban elvileg van fiú-lány öltöző, de néha kicsit megcsúsznak, túl sok csoport van stb., és arra kényszerülnek, hogy egy öltözőben vetkőzzenek-öltözzenek. Nincs belőle semmi extra, aki szégyenlős, legfeljebb a fal felé fordul. Az én értékrendem szerint azonban, ha egy 7-8 éves gyerek gond nélkül, nyíltan (vagy akár szívesen!) mutogatja magát idegenek előtt, az már később jelenthet problémát. Mint ahogy nekem az is furcsa, ha egy 3 éves csöppség már szégyenlős! Teremtőm, épp kinőtt a totyogós korból, hacsak nem anyát-apát-nagytestvért majmolja, akkor nem is értem, hogy "alakulhatna" ki benne ennyire korai életkorban bármiféle szégyenlősködés.

    STRANDOK: én pl. a gyereket soha nem meztelenkedtettem strandon, egyrészt mert jó megoldás volt az úszópelus, kint meg a száraz... másrészt a sok perverz pedofil ne mustrálgassa. Otthon a kertben 2,5 éves koráig rohangált meztelenül, de az elsősorban a szobatisztaságra neveléssel függött össze. Következő nyáron már értelemszerűen kisgatyában volt.

    Mi a tesómmal (2 lány ugye) kamaszkorig fürödtünk együtt, vagyis majdnem addig, amíg belefértünk ketten egy kádba. Kamaszkorban aztán amúgy is kicsit eltávolodik a nővér a "kis hülye" húgától. De soha egyetlen egyszer nem támadtak beteges gondolataink. Viszont a szüleink prüdériája és túlzott szégyenlősködése biztos, hogy negatívan hatott ránk, s ezt akkoriban az összes osztálytárssal jól kibeszültük, mivel a szülők 70-80 %-a sajnos ilyen volt (mert ilyen neveltetést kaptak, oszt annyi, akkoriban még nem figyeltek oda a gyerek személyiségére, hanem a szülők megmondták, hogy mit csináljanak és kész).

     

    Egy tucat példát tudnék hozni, ahol külön nemű gyerekek egy kádban fürödtek 8-10 éves korukig, egyikük sem lett perverz, homokos, leszbikus, soha nem nyúltak egymáshoz "úgy"... szerintem kár ezt a témát ennyire felfújni. Elég a szélsőséges eseteket metszegetni, vagyis ha egy gyerek túlságosan szeret meztelenkedni, szereti mutogatni magát mások előtt, vagy ha kis híján még önmaga előtt is szégyenlős.

    Persze kitárgyalhatjuk, hogy mi is az a szeméremérzés pontosan (nem fogadja el a saját testét?), de szerintem ez az érzés akkor is kamaszkorban erősödik fel leginkább, mert akkor változik meg a teste, addig max. elindul ezen az úton, szépen, észrevétlenül, de kamaszkor előtti időszakra jellemző, ill. a másodlagos nemi jellegek kialakulására, hogy nem szívesen mutatkozik mások előtt meztelenül. Ha úgy volt nevelve, hogy a szexualitás és meztelenkedés természetes dolog volt és nem kapott túlságos hangsúlyt (épp a titokzatoskodással felhívva rá a figyelmet), akkor valószínűleg az ő "szégyenlősködése" is szolidabb lesz. Sosem felejtem el egyik karácsony délután azt a vérfagyasztó sikolyt, ami az alattunk lévő fürdőszobából jött. Majdnem kiestem a kádból (épp jöttem kifelé), és frankón azt hittem, hogy valakit meggyilkoltak. Nem is bírtuk ki, lementünk, hogy minden rendben van-e, mert a hangerő kb. az volt, mintha maximumra felhangosítottad volna a tévédet Hitchcock Psycho-jának sikítós jelenetében. Hát kiderült, hogy semmi baj, csak apa véletlenül rányitott a 11 éves lányára a fürdőszobában (hazajött, kezet akart mosni, nem gondolt rá, hogy a kisasszony ott relaxál a kádban). Te jó ég! De azért remélem, nem halt meg senki! A kiscsaj egyébként nem megijedt, hanem ennyire elborzasztó volt számára, hogy az apukája esetleg meglátta a parányi kis cicikéjét. Teremtőm! :-(

    Amikor énrám nyitott rám az apám (prűd nevelés!), akkor odakaptam a kezem, és kicsit ingerültebb hangon rászóltam: kimennél? (Ő zavarba jött: "persze, persze!" és ennyi volt az egész.)

    Rághatjuk még a gumicsontot, de szerintem nincs mindenki számára egységesen elfogadható "arany középút".  :-)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_621659 (38)
    2011-07-18  15:14
  9. Torolt_felhasznalo_621659
    Torolt_felhasznalo_621659
    2011. július 19. 09:0570.
    Rendben.
    előzmény:
    Ladybird (69)
    2011-07-19  07:09
  10. 2011. július 19. 07:0969.

    Szerintem annyira nem lényeges a kor,mert te azt állítod,hogy számtalanszor pucérkodott már előtted  számodra idegen gyerek,aki 3 évesnél idősebb volt.,így nem tudom,hogy szted mikor kellene a szeméremérzetnek kialakulni.

    Egyébként mint mondtam nálunk sincs otthon szégyenlősködés.

    De amiket leírtam eseteket nem tartom helyesnek,hogy a starndon meztelenkednek a gyerekek,illetve,hogy 6-7-8 éves lányok/fiúk a másik nem öltözőjében öltöznek.

    A fiam és a kis barátja első perctől egyedül öltözik a fiú öltőzőben.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_621659 (68)
    2011-07-19  00:26
  11. Torolt_felhasznalo_621659
    Torolt_felhasznalo_621659
    2011. július 19. 00:2668.
    Persze, hogy lényeges. A hároméves kor az nem ötéves kor.
    előzmény:
    Ladybird (67)
    2011-07-18  17:51
  12. 2011. július 18. 17:5167.
    Miért lényeges ez?Én meg pont azért mentem vele pszichológushoz,mert nem volt hajlandó átöltözni  az ovistársak előtt sem tornaruhába.Pedig ott nem kellett teljes pucérra vetkőzni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_621659 (65)
    2011-07-18  17:45
  13. 2011. július 18. 17:4766.
    Igen.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_621659 (65)
    2011-07-18  17:45
  14. Torolt_felhasznalo_621659
    Torolt_felhasznalo_621659
    2011. július 18. 17:4565.
    De azt írtad, hogy 5 évesen alakult ki, nem?
    előzmény:
    Ladybird (64)
    2011-07-18  17:44
  15. 2011. július 18. 17:4464.

    Ezt cáfolnám,mert sem én, sem a férjem nem vagyunk ilyen szégyenlősek,tehát nem ez a példa van a gyerek előtt.Illetve nincs is mit szégyellnie,mert nincs semmi defektus a testén.

    Teljesen magától alakult ki a szeméremérzet nála.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_621659 (59)
    2011-07-18  17:13
  16. Torolt_felhasznalo_621659
    Torolt_felhasznalo_621659
    2011. július 18. 17:2263.

    Hány háromévessel beszéltél arról, hogy mit érez?

     

    Amelyik gyerek fesztelenül meztelenkedik, arról nem mondanám, hogy meg van erőszakolva a meztelenséggel.

     

    Persze te állíthatod ezt nyugodtan, mindenféle bázisról.

    előzmény:
    semiramis (61)
    2011-07-18  17:16
  17. Torolt_felhasznalo_621659
    Torolt_felhasznalo_621659
    2011. július 18. 17:2162.

    A lényeg, hogy te itt nem szakember voltoddal tudsz hatni, hanem az érvrendszereddel.

     

    Tahát legyen: a karakter határozza meg. Tehát ha a környezet nem korlátozó ebben a tekintetben, akkor nincs gond, azaz, ha a szülő nem vetkőzteti le a gyereket a másik előtt, amikor az nem akarja.

    előzmény:
    semiramis (60)
    2011-07-18  17:15
  18. 2011. július 18. 17:1661.

    nem erted, amit mondok.

     

    MAS a "helyes" es MAS, amit erez.

     

    mondtam: nem nyitok vitadelutant, mert megközelitöleg sem ugyanaz a bazisunk. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_621659 (59)
    2011-07-18  17:13
  19. 2011. július 18. 17:1560.

    tevedes. a szemeremerzetet a KARAKTER hatarozza meg. a környezet csak azt, mennyit mutathat ebböl kifele.

     

    a szemeremerzet merteke - GYEREKTÖL függöen (es NEM környezettöl függöen!!) erös/gyenge. de ettöl meg kialakul. ugy es az, amit es ahogyan mondtam.

     

    egyebirant nem vitainditonak szantam az irast, hanem - legfeljebb - tajekoztatonak. hogy ki mit gondol, hogyan vitatkozik vele, hogyan füzi maganak tovabb, az nekem - nem vagytok a klienseim, söt, nem is priviben kertetek szemelyes tanacsot - tökeletesen mindegy.  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_621659 (57)
    2011-07-18  17:08
  20. Torolt_felhasznalo_621659
    Torolt_felhasznalo_621659
    2011. július 18. 17:1359.

    A gyerek a szülőtől tanul, ezért számára is alapvetően az helyes, amit a szülő csinál. Hároméves korban mindenképp.

    előzmény:
    semiramis (55)
    2011-07-18  17:01
  21. Torolt_felhasznalo_621659
    Torolt_felhasznalo_621659
    2011. július 18. 17:1158.
    Nekem sohasem jelentett gondot a férfi öltöző, sem gyerekkoromban, sem most.
    előzmény:
    semiramis (55)
    2011-07-18  17:01
  22. Torolt_felhasznalo_621659
    Torolt_felhasznalo_621659
    2011. július 18. 17:0857.

    A szeméremérzet kialakulását nagyban befolyásolja a társadalmi közeg és annak kisebb egysége: a család. Tehát, ha a családban nem olyan szemérmesek az emberek, nem az a módi, hogy mindenképpen takargatjuk magunkat a másik előtt, akkor nem alakul ki olyanfajta szeméremérzet, amiről te beszélsz. Vagy csak később.

     

    Számtalanszor tapasztaltam már, hogy 3 évesnél idősebb gyerek is lazán meztelenkedett előttem, pedig én idegen voltam neki.

    előzmény:
    semiramis (51)
    2011-07-18  16:41
  23. Torolt_felhasznalo_621659
    Torolt_felhasznalo_621659
    2011. július 18. 17:0456.
    Akkor úgy mondom: más pszichológusok.
    előzmény:
    semiramis (50)
    2011-07-18  16:32
  24. 2011. július 18. 17:0155.

    latod, meg fiuk elött se :-))))

     

    az, hogy a szülök mit csinalnak a gyerekekkel, nem mervado, hiszen a szülök szerint nem gond, a gyerek szerint igen, de termeszetesnek veszi, hogy amit a szülö csinal, az ugy helyes. igy aztan nem szol.

     

    ergo: anyu csinalja, tehat helyes, csak en erzem magam rosszul.

    marha nagyot art a szemelyisegfejlödesnek. 

     

     

    a szülök sokszor elfelejtik, hogy a gyerek erzö leny s hogy ezt tiszteletben kellene tartaniuk... 

     

    ui: a gyerekek meg a nemek szerinti közös öltözöt is nehezen hasznaljak (akarcsak a felnöttek) az uszodaban. eleg rossz ötlet is ebbe a helyzetbe kenyszeriteni öket. 

    előzmény:
    Ladybird (53)
    2011-07-18  16:46

Címlap

top